Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 12:31   #1771
PawMaj13
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Jeszcze mam, moze dziwne pytanie...
Jak macie zasikane czy zakupkane ubranka, to tak od razu je wrzucacie do pralki, czy najpierw je przeplukujecie z tego,pierwszego brudu? No kupy, nazywajmy rzeczy po imieniu.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:32   #1772
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Jak macie zasikane czy zakupkane ubranka, to tak od razu je wrzucacie do pralki, czy najpierw je przeplukujecie z tego,pierwszego brudu? No kupy, nazywajmy rzeczy po imieniu.
Przepłukiwałam. Kupy niemowlęce zostawiają ślady, ciążko niekiedy je sprać. A siki zwyczajnie smierdzą długo chomikowane
Stary 2013-12-31, 12:32   #1773
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Magnusia cos o pomidorówce u Ciebie dawno nie slychac :brzyda l:
a bedę robic po nowym roku na razie musze opróżnić lodówkę z tego co mam jeszcze ze świąt
Stary 2013-12-31, 12:33   #1774
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
EM MA dziekuje za odp
W ogóle Twoja córcia ma piękne imie, niby klasyczne, nawet znam jedna Dorotę za która nie przepadam, ale ta Twoja Dorotka brzmi cudownie. Wyobrażam ją sobie zawsze jako śliczną i grzeczna dziewczynke
Jakiegoś nowego wymiaru nabrało to imię dzięki Tobie.
Moze mojego Borysa przemienie na Dorotke
Fajnie że ci sie podoba Mi sie Borys tez podoba. Nie znam zadnego wiec bedzie mi sie tylko z twoim synkiem kojarzył.
a z ciuszkami to na prawde w razie co mozna dokupic po porodzie. Dortotka nie jest z tych bardzo brudzacych z tego co widzę, więc może ilość którą ja mam wydaje się dla niektórych za mała-nam jednak w zupełności starcza i na prawdę piorę co 3 dni
Jak będę w ikei to też się zaopatrzę w te kocyki
A co do ubranek to większość nie tyle jest za długa co za SZEROKA! Nie wiem czy którekolwiek dziecko mające ok 56 cm jest tak szerokie żeby dobrze w tym wyglądać.
Stary 2013-12-31, 12:34   #1775
magnusia
Zakorzenienie

znalazłam tortillę- schował pod piekarnikiem do szuflady tam gdzie jakieś blaszki itp..,..
Stary 2013-12-31, 12:35   #1776
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość

Na szczęście napisałam rok temu (gdy już sadziliśmy się z moją "rodziną")błagalne pismo i dostaliśmy teraz (!)malutkie służbowe mieszkanko od męża z firmy. Tam jest czysto, ale....pusto....36mkw.... sama nie wiem, ile może kosztować położenie paneli i wyposażenie tego mieszkania? 2 pokoje, kuchnia, łazienka, mały przedpokój i balkonik? Nie chcemz ersatzu, wiecie, chcemy w razie czego fajnie go urządzić, jakieś meble pod zabudowe, szafy typu komandor itd...skoro nie budowa domu, to przynajmniej to....tylko czy my się tam pomieścimy??ech.....chcie liśmy dziś do ikei podjkechać i popatrzec...ale....

No właśnie, nie wiecie co mi się dziś przydarzyło...byłam u swojej ginki, 2h w poczekalni, ok, spoko, zbadała mnie, szyjka przepuszcza 1 palec, ujścia lekko otwarte, takie tam, tętno w normie, Hgb 11, nie ma co płakać, zwolnienie do dnia porodu....wychodzę od niej uchachana i czuję, że mi mokro i ciepło w gatkach (a miałam jasne getry)....siku mi się już chciało, pognałam na piętro do kibla, a tak...całe majtki we krwi....normalnie padłam, zawał na miejscu, normlanie siedziałam w tym kiblu i gapiłam się jak głupia...pierwsza myśl:poród!!!!poleciałam znów do poradni k i mówię o tym położnej, szybko mnie wzięła do gabinetu, pani dr zbadała i powiedziała, że mam się nie martwic, mimo, ze tej krwi było b. dużo, że to po badaniu....mąż cały zestresowany zawiózł mnie do domu i spałam 5 h, krwawienie ustąpiło, ale jestem taka padnięta...o 19.30 dzwoniła do mnie pani dr co i jak i że mam byc spokojna(ona wie, że chcę urodzić najwczesniej jutro PO północy)...
No i tak sobie siedzę...i boję iść siku, jak na początku ciąży....pamiętam jak któraś z Was (chyba Kluska) pisała, że specjalnie ma biały papier, żeby ew. krwawienie wychwycić:P a my tu już na "wylocie"
Termin mam na 19-24.01.2014r. może dlatego też się zdenerwowałam...
a teraz pojdę jeszcze i policzę ciuszki na 56:P

Umiecie już foteliki zapinać do auta? Mój mąż dziś ćwiczył
My mieszkamy na 36 m w wieżowcu (mieszkanie będziemy spłacać do końca życia ) i zaraz urodzi się nam drugie dziecko. I powiem Ci że nie jest nam jakoś strasznie ciasno. Grunt żeby to z pomysłem urządzić czyli tak jak mówisz - szafy w zabudowie, meble jak kupowalismy to też patrzylismy na pojemność, żadnych niepotrzebnych półeczek na pierdułeczki, tylko proste pojemne bryły. Na szczęscie taki styl nam się podoba Święty spokój jest bezcenny a 36 m to wcale nie tak mało

Ja też mam termin na 21 stycznia ale tydzień temu na badaniu miałam już szyjke na 1,5 cm i mięciutką i rozwarcie na 2 cm, wiec powiedział ginek że w kazdej chwili moze się zacząć, a baaardzo chciałam dotrwać do 2014 (chyba mogę uznać że sie udało) a jak wróciłam z wizyty to się okazało że krwawie po badaniu i byłam obkichana ale na szczęscie po 2 dniach plamienie ustało.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:36   #1777
magnusia
Zakorzenienie

zrobiłam tortillę z łososiam, sałatą, papryką, serkiem ziołowym i suszonymi pomidorami już pokrojona na talerzu się szczerzy
Stary 2013-12-31, 12:44   #1778
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
To SZYBKO idż się pobzykać. Kilka razy. W róznych pozycjach. Może się uda
Idealna rada PawMaj do dzieła
Cytat:
Powiem Ci Paw że ja mam dość czyste dziecko i do tej pory zakupkało tylko mojego męża, więc mu od razu przepłukałam koszulkę. Z zasikanymi ubrankami też praktycznie nie mam do czynienia-jesli zasika to dosłownie koniuszek bodziaka więc tego nie zapłukuję w ogóle.
Stary 2013-12-31, 12:48   #1779
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Ja już w domu, załatwiłam przy okazji drobne zakupy i szewca, pranie wstawione (dzisiaj kocyki i rożki), zostało poodkurzać (must do!) i zajęcie się sobą

Pan anestezjolog zakwalifikował mnie do podpajęczynówkowego także mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Wychodzę jutro,dali mi jeden zastrzyk na płuca,jutro drugi. Maluch będzie raczej średniakiem ale to nic bo ja drobną jestem. Czy ktoś coś wie o Aniołyidemony.
Super Najważniejsze że wszystko w porządku A jak Ty się czujesz?

Cytat:
A dziekuje bardzo, obiecałam sobie, że macierzyństwo nie zmieni mojego podejścia do siebie tzn. wyglądu i mam nadzieję, że mi się to uda. Wiem, że będą cięższe dni i nie będę miała ochoty nic koło siebie zrobić, ale na dzień dzisiejszy codziennie rano makijaż i świeżo umyte włosy to podstawa
Lela zdjęcie piękniutkie i też zauważyłam śliczne paznokcie. To jest moje postanowienie noworoczne aby po urodzeniu dbać o siebie Niedługo Allegro pójdzie w ruch i pozamawiam sobie peelingi i kremy jakieś nowe

Cytat:
Czesc dziewczyny...
Wszystkie zaciskaja nogi, ja wrecz odwrotnie, chcialabym sie zalapac z narodzinami na 2013, ale widoki na to wciaz marne... I czasu coraz mniej.
Ale jeszcze nie wszystko stracone, przez 11 h jeszcze wiele moze sie wydarzyc

N e mam weny wiec nie smece, milego dnia wszystkim i najlepszego w Nowym Roku!
Cytat:
I obowiązkowo Piotr i Paweł!!
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:49   #1780
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
A ja już po oddaniu krwi i czekam grzecznie w samochodzie, aż mój mąż zrobi ostatnie sprawunki budowlane w tym roku... (Ilu tu ludzi się kręci, to aż strach) mały niestety czeka mniej grzecznie, więc mnie boli i brzuch i krzyż...

Co do Sylwestra to wychodzi na to, że zamiast sobie siedzieć we dwójkę przy tv będziemy siedzieć z moją mamą, ciotką, kuzynem i jego dziewczyną- impreza na całego
No to plany Ci się popsuły , a nie da się tego odkręcić ?

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
lolita25 - a tam nie ma atrakcji, zawszę mogę sprośne dowcipy opowiadać , podnieść czyjeś poczucie własnej wartości - poprzez posiadanie najszerszej talii na imprezie, mogę pokazać swój śmieszny pępek i jak mi się brzuch przemieszcza

isia ale dolną część bielizny może ubierz, żebyś jak ślimak śladów nie zostawiała

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Moj malz z rana napisal do sprzedajacego ze jesli do jutra nie dostaniemy info o przesylce albo zwrotu kasy to zglaszamy to na allegro i na policje .... I co ?? Juz dostalam email z numerem paczki
Jak czlowiek nie postraszy to nic nie zyska
Jak widać trzeba zawsze po chamsku. A ja tez się wkurzam, mama wysłała 19 grudnia priorytetem paczuszkę do nas i uwaga od 21 siedzi cały czas w warszawie. Śledzę przesyłkę i zero postępu. Chyba będzie mi mama dzwonić i pytać o co kaman, żeby priorytet tyle szedł.Paczka nadana 2 dni wcześniej doszła w piątek, i postęp był widoczny na necie.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A bardzo chętnie, zjemy tego łososia i ruszymy na styczniowe wyprzedaże w UK, a może urodzę w samolocie i Lenka będzie miała darmowe loty
O kurde , ale jaki by miała luz z biletami , gdzie by chciała to by latała

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Raczej byk nie będzie bo w maju się nie urodzi, waga też średnia, mój w 34t 3250 g w 37 3600g a jaki się urodzi to zobaczymy

Ja mam już 5 paczek pampersiakow
34t 3250 ? a ja się głowie ,że mój w 32 miał 2300 . Ok czyli Beni wcale nie jest takim wielkoludem jak mi się wydawało... ufff uwierzyłam ,że moja wagina przeżyje

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Wychodzę jutro,dali mi jeden zastrzyk na płuca,jutro drugi. Maluch będzie raczej średniakiem ale to nic bo ja drobną jestem. Czy ktoś coś wie o Aniołyidemony.
super wieści .

Cytat:
Zobaczcie jaki Alek jest malutki, na długość mojego uda

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Cytat:
A dziekuje bardzo, obiecałam sobie, że macierzyństwo nie zmieni mojego podejścia do siebie tzn. wyglądu i mam nadzieję, że mi się to uda. Wiem, że będą cięższe dni i nie będę miała ochoty nic koło siebie zrobić, ale na dzień dzisiejszy codziennie rano makijaż i świeżo umyte włosy to podstawa
Tez mam taki zamiar ,żeby się nie zapuścić i mimo wszystko dbać o siebie jak do tej pory. Umyte codziennie świerze włosy, zadbane dłonie i stopy, ogolona i pachnąca. I żeby jak teraz codziennie TŻ miał ciepły obiad.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
mój mąż tak skrzętnie schował tortillę że nie moge ich znaleźć... obszukałam całą kuchnię i nie ma... wsiąkły czy co chyba nie zjadł 12 sztuk na raz jak nie widziałam
Czyżbyśmy mieli poszukiwania podobne , jak tego piernika ???

Aniolyidemony- mam nadzieje ,że u ciebie wszystko dobrze i wytrwasz jeszcze trochę.

Em ma - przepis na zupkę bardzo szybki i prosty:
- 0,5 kg pora
-ok 300-400 g topionego serka ( ja biorę 200 g zwykłego i 200 g pieczarkowego, daje fajniejszy smak)
-2,3 cebule
-1,5 l bulionu(robię na szybko z kostki )
-2 łyżki mąki
-masło lub rama do podpieczenia
-sól, pieprz

Pora i cebule kroję w kostkę i podsmażam na maśle lub ramie w garnku, po kilku minutach dodaje mąki i mieszając czekam 2,3 minutki i zalewam wszystko bulionem. Doprowadzam do wrzenia i dodaję serki topione. Na średnim ogniu mieszając czekam aż się rozpuszczą, dodaje sól i pieprz i gotuje jakieś 10 minut.I gotowe
Ja daje ją z grzankami, możesz zrobić sama z chleba tostowego lub kupić.

Jest jeszcze jedna opcja, że smażysz na patelni mięso mielone jakieś 200 g, tak jak do spaghetti, z solą i pieprzem. I jak dodane serki topione się rozpuszczą to dasz też do garnka to mielone, wtedy będzie bardziej treściwa.

TŻ wraca o 13 w pracy, ja rano zrobiłam sałatkę i leniuchuje. A na sylwestra idziemy do znajomych 3 bloki za nami , bo się przeprowadzili 2 tygodnie temu. Ciekawe czy wytrzymam
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:51   #1781
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

kurde, jeszcze parę godzin do 1.01

Leżę, nic nie robię, zaciskam nogi

Oprócz szukania na allegro body kopertowych i rozpinanych, zakupię.. chociaż po 2 sztuki.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:52   #1782
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zakupane plucze silnym strumieniem zimnej wody i trzymam w zamkniętym wiadrze, razem z pieluchami wielorazowymi. Zasikane mocno tez tam idą

Piorę w 60 stopniach z dodatkiem proszku antybakteryjnego - plamy schodzą bez problemu.
Stary 2013-12-31, 12:58   #1783
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha poprawiłas mi nastrój ja bym sie chętnie zastosowała do tej rady, ale dopiero po 12

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:00   #1784
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

A gdzie Migotka?
Stary 2013-12-31, 13:03   #1785
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Zobaczcie jaki Alek jest malutki, na długość mojego uda
maleństwo jeszcze 11 godz i ja też już chcę

a ja się wkurzam, bo z rana obudził mnie kurier, że wiezie dla nas pralkę i czy mam pieniądze. Miał być o 12, ja siedzę uziemiona w domu, zamiast być na zakupach sylwestrowo-noworocznych jak tak dalej pójdzie to nie będzie dzisiaj ani pralki, ani kapusty pekińskiej i cycuszków kurzych w sklepie a dziad telefonu nie raczy odebrać...
Stary 2013-12-31, 13:11   #1786
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Cudne zdjęcie .

Zatem ujawniły się już 4 ciała , bo rozumiem, że Ty też?
A jak planujesz macierzyński?
Tak ja również

Planuję urlop macierzyński roczny
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:15   #1787
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Spieram kupę dokładnie raczej,na świeżo (mydła odplamiającego używam),siki też przepłukuję.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
My mieszkamy na 36 m w wieżowcu (mieszkanie będziemy spłacać do końca życia ) i zaraz urodzi się nam drugie dziecko. I powiem Ci że nie jest nam jakoś strasznie ciasno. Grunt żeby to z pomysłem urządzić czyli tak jak mówisz - szafy w zabudowie, meble jak kupowalismy to też patrzylismy na pojemność, żadnych niepotrzebnych półeczek na pierdułeczki, tylko proste pojemne bryły. Na szczęscie taki styl nam się podoba Święty spokój jest bezcenny a 36 m to wcale nie tak mało
Serio do końca życia macie kredyt?
Ale w sumie jakby tak pomyśleć to chyba będąc na wynajmowanym na jedno by wyszło jak się kredyt weźmie,a tak jest się przynajmniej na swoim. Czy się mylę?

My z Wiki kiedyś w Polsce mieszkaliśmy na 26m...
Stary 2013-12-31, 13:15   #1788
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym Zbyt dużo różnica w wieku (pomiędzy synami) jakoś niespecjalnie mi pasowała. A i tak 5 lat to dużawo
tak się tylko wydaje. mówię z perspektywy tej 5 lat starszej jak byłam młodsza to było starsze- ja na podwórko, a tu ogonek. ja chce się bawić w bibliotekę, a tu trzeba lalkami ale kilka lat temu ta granica się zatarła. a teraz to już w ogóle jest idealnie.
aktualnie rodzice siedzą za granicą, a my mieszkamy właśnie z młodszą (w czerwcu kończy 19 lat) i całkiem nieźle się dogadujemy. i wszystko na 36m2 się dzieje

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
te 36m2 to chyba jakaś częsta wielkośc
powiem szczerze, że niby niewiele, ale odpowiednio urządzone i jest idealnie. mamy trzy pokoje- dwa mniejsze (jeden zajmuje siostra do skończenia technikum, potem ma wyjechać do rodziców a pokoik przejmie Amelka i wcale tam ciasno nie ma- łóżko, regał, duuuży stół i jeszcze wolny środek nasza sypialka jest ciut mniejsza, ale mamy dużą szafę, łóżko i jeszcze miejsce na kącik dla Małej - wszystko dobrze rozplanowane) i jeden salonik dzienny przestronny. kuchnia, łazienka standard.
jedyne mankamenty to wysokie sufity (chociaż to ma swoje plusy), kuchnia od razu z wejścia i ogrzewanie - mieszkanie jest w kamiennicy.
ale jestem tak przyzwyczajona, że chyba mogłabym tu zostać do końca życia w ogóle mam taki sentyment do tego miejsca, że nawet jak wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie, to przeszło dwa lata mieszkaliśmy w tej samej klatce co teraz, tylko piętro niżej a najlepsze było to, ze przez ten czas wizyty mojej mamy mogę policzyć na jednej ręce- już ja ich częściej wizytowałam, do nas schodzili tylko jak się ich zawołało a i to nie zawsze (moja mama jest np z tych co nie lubią nieproszone się wtrącać)
tak więc mniejsze mieszkanka nie są takie złe, szczególnie jak mają swój klimat i są NASZE bez żadnych dodatkowych, denerwujących lokatorów

w ogóle dzisiaj wstałam wyspana jak już dawno się nie zdarzyło. do wc o ile dobrze pamiętam wstawałam tylko raz i uznaję to za duży sukces oby więcej takich nocy

ciekawe co u Demonyianioły się dzieje
Stary 2013-12-31, 13:19   #1789
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Chyba zaraz padnę na zawał....ubrałam dziś leginsy i taką bluzeczkę do bioder, przechodząc obok lustra zerknęłam na bój tył.....o matko jaką ja mam wystającą, jak kaczka chyba zaraz się rozpłaczę....chce moje płasko-dupie
Stary 2013-12-31, 13:24   #1790
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Em ma - przepis na zupkę bardzo szybki i prosty:
- 0,5 kg pora
-ok 300-400 g topionego serka ( ja biorę 200 g zwykłego i 200 g pieczarkowego, daje fajniejszy smak)
-2,3 cebule
-1,5 l bulionu(robię na szybko z kostki )
-2 łyżki mąki
-masło lub rama do podpieczenia
-sól, pieprz

Pora i cebule kroję w kostkę i podsmażam na maśle lub ramie w garnku, po kilku minutach dodaje mąki i mieszając czekam 2,3 minutki i zalewam wszystko bulionem. Doprowadzam do wrzenia i dodaję serki topione. Na średnim ogniu mieszając czekam aż się rozpuszczą, dodaje sól i pieprz i gotuje jakieś 10 minut.I gotowe
Ja daje ją z grzankami, możesz zrobić sama z chleba tostowego lub kupić.

Jest jeszcze jedna opcja, że smażysz na patelni mięso mielone jakieś 200 g, tak jak do spaghetti, z solą i pieprzem. I jak dodane serki topione się rozpuszczą to dasz też do garnka to mielone, wtedy będzie bardziej treściwa.

TŻ wraca o 13 w pracy, ja rano zrobiłam sałatkę i leniuchuje. A na sylwestra idziemy do znajomych 3 bloki za nami , bo się przeprowadzili 2 tygodnie temu. Ciekawe czy wytrzymam
smacznie sie zapowiada-kiedyś wypróbuję. Ja zamierzam sobie dziś zrobić pasztet z selera

Mamy czy Wasze pociechy mają na pysiakach jakieś krosty? Dorotkę wykrościoło 3 dni temu i coś w ogóle to nie schodzi-krostki małe, czerwone, wypukłe.
Stary 2013-12-31, 13:26   #1791
The light
Zadomowienie

To ja wczoraj miałam takiego powera, ze posprzątalam cały dom (normalnie rozkladalam te czynności na 3 dni) i jeszcze sobie spa zrobiłam z depilacja i układaniem włosów a to "dopiero" 34tc.

Potem koleżanka przyszła i jeszcze pogaduchy były.

Najgorzej, ze przy wychodzeniu z wanny taki mnie skurcz w stopie złapał, ze nie mogłam jej rozciągnąć. Chyba z 15 minut trzymał.

I na początku sobie pomyślałam: spoko przy porodzie bardziej boli

Ale jak nie zaczął przechodzić i boleć coraz bardziej to byłam przerażona a cała noc dziś myślałam, ze może jednak na cc się zdecydować, bo ból mnie zaczyna przerażać.

Do tej pory bałam się raczej ewentualnych komplikacji ale teraz... zaczynam bać się bólu

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:26   #1792
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Chyba zaraz padnę na zawał....ubrałam dziś leginsy i taką bluzeczkę do bioder, przechodząc obok lustra zerknęłam na bój tył.....o matko jaką ja mam wystającą, jak kaczka chyba zaraz się rozpłaczę....chce moje płasko-dupie
Ja przeżyłam taki zawał wczoraj. Zdejmowałam buty w spojrzałam się w lustro, i jak zobaczyłam jak wygląda mój tyłek to się załamałam a jeszcze odległość tyłek-brzuch optycznie sprawia wrażenie wielkiej lochy

Dziewczyny po narodzinach dzieci pełna mobilizacja i jedziemy z fitnessem
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:36   #1793
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Serio do końca życia macie kredyt?
Ale w sumie jakby tak pomyśleć to chyba będąc na wynajmowanym na jedno by wyszło jak się kredyt weźmie,a tak jest się przynajmniej na swoim. Czy się mylę?

My z Wiki kiedyś w Polsce mieszkaliśmy na 26m...
Gosia mam nadzieje że mi tego życia starczy bo wzieliśmy kredyt na 40 lat a spłacamy dopiero 3 Zostało jeszcze 30 tys euro do spłaty, na dzień dzisiejszy kwota nie do przeskoczenia dla nas. Oczywiscie jeśli zdarzy sie jakiś napływ gotówki (typu wygrana w lotto ) mogę częściowo spłacić szybciej i skrócić czas kredytowania. Na dzień dzisiejszy spłata kredytu plus czynsz i opłaty kosztuje nas tyle samo mniej wiecej co wcześniej wynajęcie kawalerki 24 m, a jednak spłacamy swoje. No i innej opcji nie mieliśmy. Oboje pochodzimy z biednych rodzin i byliśmy zdani tylko na siebie. Na razie dajemy rade i naszym najwiekszym marzeniem jest aby nie było gorzej

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
smacznie sie zapowiada-kiedyś wypróbuję. Ja zamierzam sobie dziś zrobić pasztet z selera

Mamy czy Wasze pociechy mają na pysiakach jakieś krosty? Dorotkę wykrościoło 3 dni temu i coś w ogóle to nie schodzi-krostki małe, czerwone, wypukłe.
Mój synuś miał trądzik niemowlęcy. Brzydkie paskudztwo, ale niegroźne. Troche sie naczekaliśmy na tą idealna skóre niemowlaczka, ale to niestety wpływ hormonów mamy jeszcze.

Co do paznokci my nie używaliśmy niedrapek i tak jak mówiła położna któreś z was, pierwsze paznokietki same odpadły. Faktycznie przy obcinaniu trzeba bardzo uważać bo to wszystko takie cieniutkie i delikatne że czasem cieżko zauważyć tą granicę poniżej której obciąć nie można i na szkole rodzenia wyczulali nas ze mozna maluchowi wielką krzywdę zrobic takim zbyt głębokim obcięciem
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:42   #1794
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie że ci sie podoba Mi sie Borys tez podoba. Nie znam zadnego wiec bedzie mi sie tylko z twoim synkiem kojarzył.
a z ciuszkami to na prawde w razie co mozna dokupic po porodzie. Dortotka nie jest z tych bardzo brudzacych z tego co widzę, więc może ilość którą ja mam wydaje się dla niektórych za mała-nam jednak w zupełności starcza i na prawdę piorę co 3 dni

Jak będę w ikei to też się zaopatrzę w te kocyki
A co do ubranek to większość nie tyle jest za długa co za SZEROKA! Nie wiem czy którekolwiek dziecko mające ok 56 cm jest tak szerokie żeby dobrze w tym wyglądać.
Moje jest pulpecior jeden
U mnie najwiecej schodzi bodziakow z długim rękawem i spodenek ( rampwesow? Bo ja dokładnie nie wiem jak to sie nazywa). U chłopców to niezły patent bo śpiochy zawsze sie gdzieś podsuną podczas przewijania i jak mu sie siknie to wszystko do przebrania a tak ściągam portki odkładam daleko dalekoo i najwyżej tylko body zmieniam.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:47   #1795
Inw
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

W końcu nadrobiłam i mogę się dopisać Już nawet nie próbuję się cofać co komu chciałam odpisać, trudno, przepadło.

Słuchajcie, co można robić we 2 w sylwestra w niesprzyjających warunkach dyskoteki za ścianą? Niestety mnie także dopadł "trąd ciążowy" i nie mam chętnych do spędzenia wspólnie sylwka, a mam mocne podejrzenie że oglądanie filmu czy wylegiwanie z książkami w łóżku nie wypali, bo wymaga chociaż odrobiny spokoju, na tyle żeby słyszeć dialogi albo rozumieć co się czyta. Obym była fałszywym prorokiem, ale nasi aktualni sąsiedzi nie są do końca normalni, więc nie nastawiam się optymistycznie. Czym by się tu zająć zatem? Do głowy przychodzi mi tylko gra w karty, klimaty meliniarskie by nawet podpasowały
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:54   #1796
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Ja stara mama ale odpowiem: jak starszak pił cycka i zjadłam coś co go uczulało to był wysypany. Albo sama buźka, albo buźka i brzuch. Może to coś z tego?
Stary 2013-12-31, 13:55   #1797
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A to nie potówki?
Stary 2013-12-31, 13:58   #1798
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Magnusia cos o pomidorówce u Ciebie dawno nie slychac :brzyda l:
Słodki synek!!
U Mnie się gotuje.
Zdrzemnelam się pół godzinki...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Moje jest pulpecior jeden
U mnie najwiecej schodzi bodziakow z długim rękawem i spodenek ( rampwesow? Bo ja dokładnie nie wiem jak to sie nazywa). U chłopców to niezły patent bo śpiochy zawsze sie gdzieś podsuną podczas przewijania i jak mu sie siknie to wszystko do przebrania a tak ściągam portki odkładam daleko dalekoo i najwyżej tylko body zmieniam.

Półśpiochy
Rampers to wersja letnia pajaca
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:59   #1799
Roane
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Nadrobiłam 40 stron w 1 dnień! Tadam Jestem wielka
(...)
WOW

demonyianioly się jeszcze nie odezwała?

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dziewczyny...jecie salami w ciaży? Tak mnie dziś naszło, że zjadłabym
Ja jem. A w salami jest coś czego nie powinno się jeść w ciąży?

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
(...)
Mój też się pyta - zna Krzysia i martwi się o niego, kibicował Dominikowi, współprzeżywał (po swojemu) Wasze porody i fałszywy alarm Perfuzji . Czasem mu czytam Wasze rady, itp. Odkąd przepadłam na naszym wątku, nawet nie marudzi, że zbyt dużo siedzę przy kompie. A jak leżałam w szpitalu to załatwił mi LTE "żebym wizaż miała"
(...)
Mój kiedyś zdecydował się zajrzeć mi przez ramię i zaczął drzeć łacha z nicków

Cytat:
A bo wiesz....co to za impreza z ciężarną w 8-9 miesiącu
Ani nie wypije, ani nie zajara....ani nie potańczy.....ciągle zajmuje łazienkę, chodzi....sapię....zajmuj e najlepsze miejsce przy stole....itd.
Ja wczoraj powiedziałam siostrze....atrakcji ze mną mieć nie będziesz....no chyba że zacznę rodzić
Ale wtedy jaka atrakcja

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Moj malz z rana napisal do sprzedajacego ze jesli do jutra nie dostaniemy info o przesylce albo zwrotu kasy to zglaszamy to na allegro i na policje .... I co ?? Juz dostalam email z numerem paczki
Jak czlowiek nie postraszy to nic nie zyska
I co, sprawdziliście po numerze przesyłki sprawdzić kiedy została nadana?

Cytat:
(...)
Moja uwielbia enigmę, erę, dźwięki natury i muzyczkę z huśtawki z FP.
(...)
Ja sie nie czepiam ale śpioszki na pewno czegos takiego nie maja bo one ni posiadaja rekawków, z rekawkami i nóżkami sa pajace
(...)
Jaką masz karuzelkę?
Ciągle mam problem z zapamiętaniem co jest co, żelek zamiast mózgu
Stary 2013-12-31, 14:09   #1800
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja jem. A w salami jest coś czego nie powinno się jeść w ciąży?

Bo z surowego mięsa. Ja jem. Ale mam odporność na toksoplazmozę.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości