Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 13:36   #3991
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Barbie Ja mam wizytę dopiero 27 stycznia. Mam nadzieję, że już wtedy będzie zarodek z serduszkiem. Zastanawiam się czy nie pójść do rodzinnego po skierowanie na tarczyce, bo w sumie trzeba zrobić 3 hormony a każdy po 11 zł, więc udałoby się na coś innego zaoszczędzić

Cieszę się, że sylwestra spędzamy w domu.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:42   #3992
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Barbie Ja mam wizytę dopiero 27 stycznia. Mam nadzieję, że już wtedy będzie zarodek z serduszkiem. Zastanawiam się czy nie pójść do rodzinnego po skierowanie na tarczyce, bo w sumie trzeba zrobić 3 hormony a każdy po 11 zł, więc udałoby się na coś innego zaoszczędzić
ja dostawałam od rodzinnego bez problemu.
Stary 2013-12-31, 13:55   #3993
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Madzia ale my dalej na bebilon pepti wiec nic z nabialu jeszcze a widze ze tu jest margaryna/maslo...

My po lekarzu - narazie bez antybiotyku jesli do piatku kaszel bedzie bez zmian badz siniejszy wtedy wdrazamy antybiotyk, narazie leki/syropy....
margraryna może być bezmleczna, palma zielona.

zdrowia dla Tosi!

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
do mnie zadzwonili z kliniki, wyniki pappy ok!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:59   #3994
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

heh. teorię mam obcykaną u mnie gorzej z praktyką. dieta cukrzycowa jest idealna i tak naprawdę gdy nie mierzy się cukru to jest właśnie zdrowa dieta
heh, no tak

Cytat:

Cieszę się, że sylwestra spędzamy w domu.
u mnie rodzinny dawał tylko na tsh, podobno na ft3 ift4 nie może dać

Cytat:
Ja zawsze wsypuję do szklanki trochę Decomorenio, wlewam trochę wrzącej wody, potem mleko i piję Tak też dobrze smakuje. Spróbuj
muszę dzisiaj wypróbować, choć bez cukru ciężko będzie
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 14:05   #3995
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
u mnie rodzinny dawał tylko na tsh, podobno na ft3 ift4 nie może dać
ja dostawałam od rodzinnego na wszystko
Stary 2013-12-31, 14:16   #3996
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Karmienie nocne mamy do rana... Chlusnal 4x i chyba poszło wszystko co przez ponad godzine zjadł. Buuuu.
Wiem, ze takie problemy to nie problemy, ale juz powoli nie daje rady jestem wykończona, mąz tez ledwo na oczy widzi.
Wk.urza mnie ten jego brzuch strasznie ! Tak mi mojego dziecka szkoda...
miałam pytać o delicol, ale doczytałam już że dajesz. jak długo dajesz? mi pediatra kazała dawać 3 dni, jeśli nie podziała, to znaczy, że nie tu problem i odstawić. jest jeszcze debridat.
no i rozumiem.... Jakub do końca 3 m-ca koszmarnie płakał przerobiliśmy wszystkie krople, leki, diety, odkurzacze, suszarki, masaże i co tam jeszcze, w końcu zakończenie kp. niby przeszło, ale od czasu do czasu jeszcze się pojawiało i dalej co jakiś czas ma problemy z brzuchem.

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
A ja wczoraj po raz pierwszy od x tygodni wybrałam się z tż wieczorem na zakupy spożywcze i oczywiście musiałam spotkać mojego szefa no i wiadomo gadga-szmatka i jego zaskoczenie, że nie muszę leżeć - więc odp., że nie muszę i tyle - nie będę się przecież wdawać w szczegóły, ale tak mi było jakoś głupio po tym spotkaniu.. że niby do sklepu idzie a do pracy już nie normalnie cały wieczór to przeżywałam Mój tż oczywiście się śmiał ze mnie i twierdzi, że grubo przesadzam i w ogóle nie powinnam się tym przejmować. A ja nadal swoje.. ech.. myślicie, że powinnam się przejmować takim spotkaniem?
pfffff... też mi pytanie...

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
chyba musimy pożegnać kaszki i inne "pipry mimry", Kasia kaszą pluje ale otwiera buzię jak widzi kaszankę....pasztet albo salceson

gdzie sylwestrujecie?
jedziemy "po kolędzie" do rodziny i tam idziemy do kuzynki na sylwestrowy wieczór ale myślę, że ok 21.00 wrócimy i powitamy Nowy Rok w łożku, Tz-et idzie rano do pracy i nigdzie nie chce jechać
ja jakaś też bez nastroju bo praca ciągle nie skończona
dzisiaj rano robiliśmy podsumowanie tego roku i myśleliśmy o przyszłym- mamy mnóstwo planów: kończę studia, przeprowadzka, wczasy, starania....aż boję się myśleć
widać Kasia woli konkrety

sylwestrujemy w pokoju przed tv nasłuchując czy J. nie budzi się od petard. po południu zabieram się za jakieś jedzonko, bo o suchym pysku siedzieć nie będziemy.

ja z przyszłym rokiem też wiąże nadzieje, ale zobaczymy jak to będzie.. póki co trzymam kciuki za kwietniową córę mojej siostry.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
pani, a nie myślałaś o zasadach żywienia, które kiedyś rena rozsyłała dziewczynom? Dla mnie to najsensowniejsza "dieta", bo nie głodujesz, jesz same zdrowe i dobre rzeczy i chudniesz
a jakie to zasady?

Cytat:
Dziewczyny kiedy badałyście tarczycę w ciąży
jak tylko się dowiedziałam, razem z betą, a potem jak endo kazała, co miesiąc lub 1,5 m-ca.
Stary 2013-12-31, 14:20   #3997
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze. Już minęła faza szokowa, teraz ciągle się zastanawiam jak to będzie wogóle, bardzo się boję

Dziewczyny kiedy badałyście tarczycę w ciąży

Nie bój się...a tarczyce zbadaj od razu
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44360889]Zeberko masz rację, jak ja sobie przypomnę moje ciążowe rytuały, wstawanie, tabletka, ciśnienie, cukier, jedzenie na czas, cukry, ciśnienie, zastrzyki, jeśli to nie jest jak przy chorobie, to JAK jest przy chorobie?[/QUOTE]

Leki rano, w południe, wieczorem. Cukier, insulina...już nie wspomnę o tym, że 3 razy leżałam w szpitalu, i prawie od początku leżałam..

Heh..no choroba to to nie jest

Korzystając z okazji, że moje dziecko gada sobie z pieluszką składam Wam dziewczyny Noworoczne życzenia. Niech wszystkie złe rzeczy odejdą w zapomnienie. Niech ból, jaki w nas gości zostanie w starym roku. Abyście w Nowy Rok weszły z nowymi nadziejami oraz z nową wiarą.

Berbie- na kiedy Ty masz termin? Cos mi się wydaje, że taki jak ja w "zeszłym" roku?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 14:37   #3998
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Berbie- na kiedy Ty masz termin? Cos mi się wydaje, że taki jak ja w "zeszłym" roku?
według ostatnego USG na 26 czerwca
Stary 2013-12-31, 15:03   #3999
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hej dziewczynki

Zycze Wam wszystkiego najlepszego w Nowym 2014 Roku, aby staraczki doczekaly upragnionej fasolki pod sercem, cięzarówki cieszyły się ciążą i macierzyństwem a mamuśki mialy pocieche w swoich dzieciaczkach

Dla Wszystkich nas spelnienia marzen !!!

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:23   #4000
pikaso
Zadomowienie

Dołączam się do wyszystki życzeń noworocznych. Spełnienia wszystkich marzeń.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:32   #4001
jojla
Zakorzenienie

Dziewczynki ja wpadlam tylko na chwile zlożyć Wam życzenia Niech Nowy Rok przyniesie pomyslnosc, radosc i spełnienie marzeń zdrowie i pogodę ducha Wszystkiego najlepszego!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:39   #4002
Maga83
Zakorzenienie

Berbie baw się dobrze. Ty chyba jako jedyna z nas idziesz na bal
Monia dajesz radę gotować przy Jakubie? Ja tylko sałatkę zrobiłam, znaczy pokroilam ogórka, papryke, wrzucilam mix salat. Do tego kurczak i bagietki. Na więcej mi Olek nie pozwolił. A TZ jeszcze nie ma. Teraz lezymy przy cycusiu

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 17:01   #4003
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Kochane życzę wszystkim udanej zabawy, a w Nowym Roku jak najwięcej pięknych chwil . Staraczkom dzieciątka pod serduszkiem, ciężarówkom zdrowych dzieciaczkom, a wszystkim mamom pociechy z potomstwa i może rodzeństwa ( czego i ja sobie życzę )

Ja za chwilę zaczynam z dzieckiem zabawę, a co jak bawić się to bawić. Puszczamy muzykę i tańczymy. Niech dziecko też ma sylwestra. Mamy szampan truskawkowy, smakołyki, nawet przebranie się znalazło. Staś będzie wampirkiem z peleryną, a mama czarownicą. Życzę miłej zabawy. Dorośli czasami mają też coś z dziecka- przynajmniej ja

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 17:01   #4004
wadera4
Wtajemniczenie

Kochane moje życzę Wam na nadchodzący 2014 Rok dużo zdrowia, szczęścia, miłości, spełnienia marzeń. Aby to był wspaniały Rok, taki, który wspomina się po latach. Życzę Wam samych radości, uśmiechów, jeśli łez to tylko ze wzruszenia i szczęścia. A przede wszystkim upragnionego macierzyństwa, spokoju w ciąży i pociechy z dzieciaczków

Chyba będę musiała zrobić jakąś przerwę, zupełnie Was nie nadrabiam. A nowy rok zacznę szpachlowaniem, do tego wizyty, badania i Białystok, to już w ogóle będę odstawać...

Mój chrześniak jest właśnie na etapie uwielbienia słowa "siusiak". Ostatnio byli z nim na basenie, podszedł do niego jakiś starszy facet i opowiada mu bajeczkę. Artur wysłuchał cierpliwie do końca, a potem mówi do faceta: "Idź Ty siusiaku"

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 17:18   #4005
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

OK, zabieram się za sprzątanie, potem chcę wziąć długi prysznic (tj. luksusowy), potem odciągnę mleko i o 24 wypiję kieliszeczek likieru!
Dla mnie rok 2013 był absolutnie najszczęśliwszym rokiem w życiu, więc w dalszych pragnę już tylko, aby to szczęście było niezmącone.

A wszystkim Wam życzę spełnienia Waszych najskrytszych marzeń!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 17:24   #4006
Maga83
Zakorzenienie

Kochane ja też wam życzę spełnienia marzeń

Stary 2013-12-31, 18:42   #4007
Kubek29
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44364412]aby to szczęście było niezmącone.
:[/QUOTE]

Tego Ci życzę!
I wszystkim ciężarówkom i mamom.
A staraczkom aby szczęście z dwóch kresek jak najszybciej sie pojawiło!

Wszystkiego dobrego dziewczyny!

Ja przebije wszystkich - hue hue- ugotowałam makaron i płatki jaglane. Maz upiekl mi jabłka. Wypas

Perse-luksusowy prysznic wymiata uśmiałam sie
Ja tez dzis taki miałam, w tym czasie Tymek u taty w chuście siedział.

Pękł tymkowi ten plaster na brzuchu, oderwalismu go po namoczeniu, natuszczeniu a i tak gobolalo. I ma wysypkę i zaczerwienienie na brzuszku. :/ jeszcze pól plastra czeka na oderwanie..

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-12-31 o 18:44
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:42   #4008
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

dziewczęta, piękniejszych życzeń od Was nie wymyślę, sobie i Wam życzę aby ten 2014 rok był lepszy od mijającego
Skrycie marzę by następny rok spełnił nasze marzenia
niezależnie gdzie, niezależnie z kim i w jakich okolicznościach - życzę Wam miłego wieczorku . Buziaki

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-12-31 o 19:44
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 20:29   #4009
bacharybnik
Zadomowienie

Niech się spełnią sylwestrowe życzenia,
te łatwe i te trudne do spełnienia.
Te duże i te całkiem małe,
te mówione głośno lub wcale.
Niech się spełnią wszystkie krok po kroku.
Tego Wszystkim życzę w Nowym 2014 Roku!!!

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 20:29   #4010
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Monia dajesz radę gotować przy Jakubie? Ja tylko sałatkę zrobiłam, znaczy pokroilam ogórka, papryke, wrzucilam mix salat. Do tego kurczak i bagietki. Na więcej mi Olek nie pozwolił. A TZ jeszcze nie ma. Teraz lezymy przy cycusiu
tak średnio na wieczór zrobiłam sałatkę (trochę bardziej rozbudowaną niż Twoja), do sałatki grzanki czosnkowe, kawałki kurczaka + 2 dipy, tiramisu i to by było na tyle Jakub nie daje mi nic zrobić, nie mogę go posadzić w krzesełku do karmienia bo rzuca się w nim do przodu i tyłu i lada chwila rozniesie go, do tego ciska z krzesełka zabawkami w stół, podłogę i wrzeszczy jak mu zaraz tego nie podam. na kocu na podłodze też nie wytrzyma więcej jak 5 minut bo jest ryk, że za nisko, więc moje robienie czegokolwiek w kuchni to w głównej mierze podrzucanie zabawek, zagadywanie, itp. ale późnym popołudniem tż trochę pomógł, bo zajął się Jakubem.

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Mój chrześniak jest właśnie na etapie uwielbienia słowa "siusiak". Ostatnio byli z nim na basenie, podszedł do niego jakiś starszy facet i opowiada mu bajeczkę. Artur wysłuchał cierpliwie do końca, a potem mówi do faceta: "Idź Ty siusiaku"

moje dziecko jest na etapie zabawy siusiakiem, która bardzo mu się podoba.....

póki włączyłam kompa chciałam Wam życzyć wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, spełnienia marzeń, a przede wszystkim małego Cudu, bardzo tego życzę Staraczkom. Mamusiom radości i spełnienia, a Ciężarówkom wiary w Maleństwa i szczęśliwego rozwiązania w odpowiednim czasie.
Stary 2013-12-31, 21:47   #4011
Maga83
Zakorzenienie

OOlek był zafascynowany fajerwerkami ale za to teraz od godziny wisi na cycku i zaraz się wybudza jak próbuje wstać. Więc tak oto wygląda mój sylwester

Stary 2013-12-31, 21:59   #4012
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Teraz mysle czy szczepic MMR czy nie pediatra mowila ze mozemy napisac oswiadczenie ze narazie nie szczepmy dziecka - ja juz sama nie wiem, boje sie...
o to nie wiedziałam o tym. ja tez się jakos tego szczepienia boję a powinnysmy się w lutym szczepić, ale nasza lekarka nic o takim oświadczeniu nie mówiła....
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ktoś oprócz mnie tyje przy KP... dziękuję Ci. już myślałam, że jestem nie ste
.
i ja i ja:mu r:
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
dzisiaj rano robiliśmy podsumowanie tego roku i myśleliśmy o przyszłym- mamy mnóstwo planów: kończę studia, przeprowadzka, wczasy, starania....aż boję się myśleć
ZEBERKO! dużo planówżycze by wszystkie się zrealizowały!

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
tak jak czytam, że która już dostała kartkę, to widzę jak wasze poczty działają. bo ja wszystkie wysłałam razem a niektóre dziewczyny już tydzień temu dostały. niektóre chyba jeszcze nie.
j dostałąm w wigilie. i chyba nie podziękowałam! a jak byłam pozytywnie zaskoczona

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dzisiaj mój suwaczek pokazuje skończony 25tc a poranne ważenie pokazało 5,5kg na plusie

Cytat:
Dobrze. Już minęła faza szokowa, teraz ciągle się zastanawiam jak to będzie wogóle, bardzo się boję
FIOL! wiesz ze będziemy przezywac razem z Toba!

Cytat:
Ja zawsze wsypuję do szklanki trochę Decomorenio, wlewam trochę wrzącej wody, potem mleko i piję Tak też dobrze smakuje. Spróbuj
ja niestety jeszcze cukier
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Ja za chwilę zaczynam z dzieckiem zabawę, a co jak bawić się to bawić. Puszczamy muzykę i tańczymy. Niech dziecko też ma sylwestra. Mamy szampan truskawkowy, smakołyki, nawet przebranie się znalazło. Staś będzie wampirkiem z peleryną, a mama czarownicą. Życzę miłej zabawy. Dorośli czasami mają też coś z dziecka- przynajmniej ja
ja tez zauważyłam ze mam w sobie cos z dziecka!

Cytat:
Chyba będę musiała zrobić jakąś przerwę, zupełnie Was nie nadrabiam. A nowy rok zacznę szpachlowaniem, do tego wizyty, badania i Białystok, to już w ogóle będę odstawać...
WADERKO! to pisz chociaż co u Ciebie a będzie się wiele dziac !

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Pękł tymkowi ten plaster na brzuchu, oderwalismu go po namoczeniu, natuszczeniu a i tak gobolalo. I ma wysypkę i zaczerwienienie na brzuszku. :/ jeszcze pól plastra czeka na oderwanie..
KUBECZKU! aż mnie wszystko boli jak czytam ile się Tymus nacierpi i Wy patrząc na jego ból. Biedaczek. pogłaskaj od cioci. to i ja wyskoczę z dobrą rada-a Tymek ma smoczke? bo może on ma duz apotzrebe ssania i potem mu się w brzuszku nie miesci i chlusta bo przybiera pięknie!!!!

Kochane! to i ja zyczeniami: niech 2014 rok będzie rokiem spełnionych marzeń, niech przyniesie wszystko czego nam potrzeba, czego pragniemy, co jest dla naszego dobra i jeszcze dorzuci jakieś ekstra pozytywne bonusy!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 22:38   #4013
wadera4
Wtajemniczenie

No i się poryczałam

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 23:27   #4014
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
No i się poryczałam
Waderko co się stało kochana, bo ja nie czaję... pisz .

Mój Stasio niedawno poszedł spać, ale się wytańczyłam. Szalał, że ja już nie dawałam rady. Dziewczynki trzymajcie się.

Stary 2013-12-31, 23:28   #4015
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
No i się poryczałam

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 00:12   #4016
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Pierwsza w Nowym Roku Jeszcze raz najlepszego

Stary 2014-01-01, 00:13   #4017
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
No i się poryczałam

Dziewczyny, błogosławionego roku 2014!!!
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 08:12   #4018
201704210903
Konto usunięte

Witam w Nowym Roku Na pewno będzie lepszy
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 09:02   #4019
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry w Nowym Roku!

Izuś, ogromne gratulacje dla Was, Dominik jest cudowny!

Fiol, również gratuluję :-* Czasem lepiej gdy to los decyduje za nas. Wierzę, że wszystko będzie pięknie.

Panika, ja nadal kp i waga lubi podskoczyć w górę ale warto tez wspomnieć że nieziemsko się obżeram

Zeberko, trzymam kciuki za realizację wszystkich planów

Edytte, chętnie dołączyłabym do Waszego sylwestra

Dziewczyny, chciałam też życzyć Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Dla mnie rok 2012 był najgorszy pod każdym względem, ale kolejny wynagrodził po stokroć. I tego życzę każdej z osobna!

Pozdrawiamy z Kają!

Napisane.... paluchem po szybce

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2014-01-01 o 23:06
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 09:41   #4020
201704210903
Konto usunięte

gimnastyczka
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości