![]() |
#4231 | |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty - część VII
Pani Matka obraziła się na porównanie obowiązku opieki nad zwierzęciem do opieki nad dzieckiem. Stwierdziła, że niegodne jest zniżanie dziecka do poziomu psa.
Chodziło o taki obrazek: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...61575529_n.jpg Pani zastanawiała się, czy autor obrazka wyniósłby z płonącego budynku matkę czy kota, a moją odpowiedź, że zastosowała nieodpowiedniej wagi porównanie i narodziny dziecka w domu ze zwierzęciem nie oznaczają automatycznie zagrożenia życia owego dziecka zripostowała, że zazdrosne i źle wychowane zwierzę realnie zagraża dziecku, a autor karykatury jest niepoważny i na pewno nie ma dzieci. Zwróciłam jej uwagę, że oddawane do schronisk "z powodu dziecka" zwierzęta wcale nie okazują się agresywne i bywają z powodzeniem adoptowane do domów z dziećmi. Gorzej z tymi starszymi lub chorymi, które dokańczają życia w schroniskach, bo nikt ich nie chce... Jestem przekonana, że w wielu przypadkach oddanie zwierzęcia wynika z faktu, że kobieta przestaje się nim zajmować, bo ma masę obowiązków względem dziecka, a facetowi się po prostu nie chce wychodzić na spacery, sprzątać, czesać, podawać lekarstw. To taka moja seksistowska teoria spiskowa. Drugą przyczyną jest przewrażliwienie matek na punkcie dzieci, które oczami wyobraźni widzą koty duszące niemowlęta w kołyskach i psy rozrywające dziecię na strzępy. Nie mówiąc o chomikach, które uciekają z klatek i zjadają dzieci. Zaczyna się już w ciąży, gdy kilkuletni kot staje się potencjalną przyczyną deformacji płodu, bo pani sobie nie doczytała o toksoplazmozie. Moi znajomi mają wychodzącą kotkę i małe dziecko. Kot wielokrotnie podrapał dziecko, gdy te przekraczało granice, co wiadomo kończyło się raną i płaczem. Kotu wiele razy dziecko wydarło kłaki, deptało po nim. Kot nie został wyrzucony z domu. Z czasem dziecko się nauczyło, jak postępować z kotem, a kot wyczuwał, kiedy dziecko ma bojowy na strój i schodził mu z drogi. Zdarza się kotu spać w łóżku dziecka, raz nawet mimo obroży i kropli na karku przywlókł pchły, które podgryzały dziecko. Nikt nie dostał dżumy ani rezerwacji klatki w schronie. Kusum - lubię roczne, dwuletnie dzieci, są jeszcze takie niezepsute... Ale trzeba mieć oczy dookoła głowy. Cytat:
Chodzę późno spać, koty zwykle wysypiają się wieczorem, a jak ja się kładę, to zaczynają szaleć. Głównie Niunia, bo Daniels ostatnio strasznie dużo śpi i strasznie mało biega, nawet zjada mniej, bo po co, skoro się nie rusza. Ożywia się, jak Mała śpi albo siedzi cicho w kącie. Zrobił się strasznie miziasty. Jak wcześniej gonił ją, tak teraz ona go terroryzuje. Próbowałam przez miesiąc barykadowywać się w pokoju na noc. Nie ma szans. Kot jak chce, to się dostanie. Pół godziny skoków i taranowania drzwi i udawało się wejść. Pozostało mi więc barykadowanie szpary pod łóżkiem - odkąd jest Mała, tylko raz się wcisnął i drapał łóżko od spodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Polka Ogarniaczka
|
U nas też gwiazdy zaczynają szaleństwa, kiedy my się kładziemy, a ponownie rundkę fundują ok. 4 lub 6.
![]()
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psoci bo jest młody.Norma. Kociaki roznosi energia. Mam to samo w domu. Czasem mam ochote udusić moje kocisko za to co cuduje. a co jeśli kot powiesi się na obroży? pomyślałaś o tym? A kupować taką z zatrzaskiem który się odepnie nie ma sensu-kot prędzej ją zgubi niż ktoś kota znajdzie. Ja bym się bała puszczać. Auta, dzikie zwierzęta itp.
![]() |
#4234 |
Naczelna Nastolatka
|
Martwię się tak średnio
![]()
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie byla drewniana decha+ tasma dwustronna+hantelek 10kg po miesiacu takiej terapii kot jak widzi deske to sie nie zbliza. i nic mi pod lozkiem nie drapie w mnie w nocy był rzyg;/ powitała mnie kulka kłaków w która wdepłam rano. możecie się domyślić jak szybko się obudziłam;/
cosmetologist make up artist lash stylist kociara kosmetyko&świecoholiczka insta Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś.. ![]() Edytowane przez mycha9393 Czas edycji: 2013-12-31 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Naczelna Nastolatka
|
My mamy całe mieszkanie otwarte na przestrzał, ale moje koty są nienormalne bo nigdy nie dokuczają ludziom w łóżku. Naprawdę mam dziwne zwierzęta...
#4238 |
Naczelna Nastolatka
|
Wziąć drugiego kota?
![]()
#4239 |
Zakorzenienie
|
wcale nie sa nienormalne, ja mam wszystkie drzwi w domu otwarte (wewnetrzne of course) i moja trojka pozwala mi spac do ktorej chce, jak maja leniwy dzien to pakuja mi sie pod koldre i spia dopoki nie wstane
#4240 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Moją bratową kiedyś obudził zdeptany na dywanie ślimak, ten obrzydliwy bez skorupki ![]() Cytat:
![]() ![]() Niunia rano łazi i miauczy, ale odkąd Daniels nie reaguje gonieniem jej, warczeniem i syczeniem, nawet mnie to nie budzi. Czasem budzi mnie woń kupala z łazienki, bo akurat o świcie im się zbiera ![]() W jakich sytuacjach? Większość takich problemów rozwiązuje regularna i częsta zabawa z użyciem zabawek oddalonych od ludzkiego ciała, czyli wędek, laserka. I podrośnięcie kociaka ![]() I dołączenie kolejnego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Naczelna Nastolatka
|
Oczywiście uskuteczniają gonitwy i dzikie pląsy w nocy, ale nie przychodzą do łóżka, rzadko też wbiegają do sypialni, nie śpią też z nami w łóżku. Nie wiem dlaczego tak jest bo ja jestem zachwycona jak któryś kot raczy zaszczycić łóżko swoją obecnością. Nie gonimy ich z sypialni, nigdy nie wyganialiśmy z łóżka.
#4243 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Całusy dla Ciebie ![]() A z tymi lisami to niezła historia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cham rzeczywiście ma minę jakby mu ta choinka powiedziała coś niemiłego ![]() Dobrze wyglądają te kociska altankowe ![]() ![]() no nieźle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na temat właściwy się nie wypowiem, bo się nie znam ![]()
![]() |
#4244 |
Naczelna Nastolatka
|
A proszę zdjęcie, stado w komplecie, ponieważ to koci wątek to można udawać, że psów nie ma
![]()
#4245 |
Zakorzenienie
|
ale gromadka
![]() piesun po lewej nawet oko puszcza ![]()
![]() |
#4246 |
Naczelna Nastolatka
|
tak, matołek ma zawsze najlepsze miny. Pierwsza była ta popielata małpa na dole, miał być koteczek do głaskania, tulenia i spania. Ale ona ma taki charakter, że wchodzenie z nią w interakcje to hardkor
![]()
#4247 |
Rozeznanie
|
Rybiorek oznajmiam,, że katya księżniczka moja, wchodzi mi na kolanka, wtula się, zwija w kłebuszek, mruczy i o niebiosa- sprzedala mi buziaka w policzek!
szok! nie za często, ale jednak to robi. Nawet nie wiesz jakie to dla mnie szczeście hihi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Doczekałaś się, gratuluję!
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz z racji urlopu całkowicie przestawiłam się na mój "sowi" tryb życia (czyli zasnęłam przed 7 rano, wstałam o 13) i żadne mnie nie obudziło, a przespały całą noc (jak zawsze zresztą). Moje wiedzą, że pańci się nie budzi. Zresztą już tak mają, że jak pańcia śpi, to one też (nawet jak mi się zdarzy popołudniowa drzemka). Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZakKAtak- super !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||
KOTerator
|
![]() ![]() I ciągle pod górkę, bo dziś ostatni dzień antybiotyku, a kotu się rana rozeszła i nie wiem co robić, jak się do jutra mu nie polepszy, to jutro jedziemy, to nic, że święto. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- No, nadrobiłam po łebkach, mam nadzieję nic ważnego mnie nie ominęło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
No kurna, zaraz sama zacznę strzelać w tych co strzelają tymi piep*onymi petardami.
Fela jest szczęśliwie akurat z tych sierściuchów, których wystrzały nie ruszają, ale ja autentycznie padam na zawał przy każdym kolejnym wybuchu ![]()
#4254 |
KOTerator
|
Ja dzisiaj zwróciłam uwagę obsłudze stacji benzynowej, że dwie gimnazjalistki strzelają petardami w dystrybutor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Super, genialne dziołchy...
Autentycznie coś mnie trafia jak widzę u nas przed dużymi sklepami (biedronka, tesco) stoiska z tym szajsem. I pielgrzymki rodzin z małymi dziećmi ![]()
#4256 |
Zakorzenienie
|
Witam sylwestrowo..
![]() U nas pogorszenie stanu oczu po zoviraxie.. ![]() ![]() chyba się zdecyduję na ten wymaz.. zobaczymy, czy to w ogóle herpes.. ![]() widziałam, że była rozmowa na temat dzieci i zwierząt.. mam 4-letnią córkę.. i powiem, że zakup kota był cudowna lekcją cierpliwości dla mojej córki, co akurat dobrze jej zrobiło.. dogadują się świetnie, bo Kicia jakby rozumiała, że to dziecko, pozwala jej na wiele, jak na kota, córka nauczyła się kiedy należy skończyć czułości.. bawią się razem rewelacyjnie i też nauczyła się kiedy kot ma dosyć zabawy.. Olimpia uwielbia oglądać bajki na jej kolanach.. ![]() ![]() zakonna, ależ masz gromadkę.. ![]() ![]() ja sie nie moge doczekać, kiedy będziemy mieć kolejnego kota.. ![]() ![]() IvieDalia, przykro mi ![]()
![]() |
#4257 |
KOTerator
|
Co tam przed biedronką, u mnie pod kościołem sprzedają
![]() Z powodów rodzinnych dziś siedzę w domu z kotkami, zamkniemy się w szafie jak będzie za głośno :/. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 |
Elwirka-Elmirka :D
|
#4259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam w niedziele taka chwilke, postanowilam poogladac tv (od 3 miesiecy tego nie robilam), maz nie mial wyjscia, poszedl na fotel i czytal sobie na necie, a ja ledwo sie ulozylam to moje wielkie bydlatko przyszlo i mnie ubijalo (!!!!!! to nie jest jego zwyczaj)) a potem sie na mnie ulozylo, przez 4 godziny bylam niedostepna i maz musial mi nawet kawe robic (zwykle ja przygotowywuje dla nas kawe), a najsmieszniejsze ze wcale nie spal, poprostu sobie lezal, mruczal, przekrecal sie i wygladal jakby byl w siodmym niebie ![]() kto nie wie - moje bydlatko to 6.7 kg kota, spi ze mna na poduszce w nocy, ciamka mi wlosy i mruczy do ucha ale w ciagu dnia to pan niedotykalski, lazi za mna i ciagle pilnuje ale woli zabawe niz branie na rece czy kolana Cytat:
![]()
![]() |
#4260 |
... choć nie Westwood
|
U mnie znajoma ostatnio prowadziła krucjatę na fejsbuku- że jak to tak, dawać pieniądze na schroniska czy 1% na zwierzęta, jak tyle dzieciaków cierpi.. Każdy ma swoje priorytety, ale widac nie każdy to rozumie
![]() Ja na sylwka wybywam z domu, ale mam wyrzuty trochę... mam nadzieję, że Lady nie padnie ze strachu na fajerwerki. Od paru dni puszczają i znosi to ze spokojem, ale obawy mam... myślicie, ze powinnam mame wyslac do mnie dla uspokojenia kota? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.