Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 15:10   #1831
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/photo.php?v=211566279028022

Przynajmniej macie szacunek do tego, co posiadacie. Nie to co niektórzy, którym z nieba spada i sądzą, że tak być musi i im się należy za to, że są.

a na kredyt w walucie innej, niż moje zarobki, w życiu bym się nie zdecydowała, nawet gdyby w dniu jego rozpoczęcia byłby najkorzystniejszy na świecie... z uwagi na niepewność kursu... zwłąszcza, jeśli to kredyt na 40 lat ale banki w ten sposób nieźle niektórych oskubały i jeszcze oskubią.

Pracuję w Banku, chociaż nie zajmuję się hipoteką wiec przemyślałam wszelkie "za" i "przeciw" . Kredyt wzieliśmy jak euro miało wysoki kurs (jakieś 4,30) więc dużo wyzej raczej nie będzie (zakładam że nie przekroczy raczej 4,50) i z założeniem że bedzie to wkrótce nasza waluta. Nawet przy bardzo wysokim kursie rata nie przekroczy raty złotówkowej. A maksymalny okres kredytowania to właśnie z mojej wrodzonej ostrożności. Wolałam mieć 100 zł niższą ratę jako bufor na wahania EURIBORu i waluty kosztem dłuższego okresu kredytowania a wtedy w "tłustszych" latach skrócic sobie okres kredytowania nadpłatami.

Co do trądziku to lekarz powiedział zeby przemywać wodą z emolientem jedynie. Niektórzy radzili przemywać rumiankiem ale on moze uczulić wiec nie ryzykowałam. W zasadzie przemywałam przegotowaną wodą i delikatnie nawilżałam emolientem
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:12   #1832
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Możliwości też były inne, więc i 40 lat zamiast 20-25 Ale chociaż marzy mi się osobny pokoik dziecięcy to wiem że nie można mieć wszystkiego, a gdybym kiedyś nie wybrała jak wybrałam to teraz pewnie nie siedziałabym na wizażu, z brzuchem ledwo mieszczącym się na kolanach, oczekując na powrót męża z pracy. I jakoś mi nie żal tych 30-paru lat jeszcze jak pomyślę że tego by nie było
Rozumiem
Nam to by nawet kredytu nie dali więc w sumie nie mam się nad czym zastanawiać.

Przesłali nam becikowe szybko. Myślałam że dłużej będziemy czekać.
Stary 2013-12-31, 15:13   #1833
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
"I skazuję was na 40 lat kredytu".
Ja wiem, że to dla wielu jedyna droga by samodzielnie zamieszkać, więc podziwiam odwagę Lidki. Ja bym nie miała na tyle odwagi chyba.
(...)
Ja też bym się bała chyba. Za 40 lat będę miała lat 63 i ciągle będzie mi do emerytury parę lat brakować
Jeśli emerytury doczekam
Stary 2013-12-31, 15:21   #1834
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Co do trądziku to lekarz powiedział zeby przemywać wodą z emolientem jedynie. Niektórzy radzili przemywać rumiankiem ale on moze uczulić wiec nie ryzykowałam. W zasadzie przemywałam przegotowaną wodą i delikatnie nawilżałam emolientem
Dziękuję za radę
Stary 2013-12-31, 15:23   #1835
Muminek1991
Rozeznanie

02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:26   #1836
selena85
Wtajemniczenie

Kupić wózek przez neta czy jechać po niego do sklepu 100 km ?

Model upatrzony, przez większość z Was polecony (Camarelo), więc się zastanawiam czy się poświęcić przejazdem do sklepu żeby go obejrzeć itd. czy kupić na necie bez jeżdżenia.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:28   #1837
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem
Nam to by nawet kredytu nie dali więc w sumie nie mam się nad czym zastanawiać.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja też bym się bała chyba. Za 40 lat będę miała lat 63 i ciągle będzie mi do emerytury parę lat brakować
Jeśli emerytury doczekam
Jeśli do emerytury nie dotrwasz to tym bardziej nie ma co się martwić kredytem

Dziewczyny, a tak z innej beczki: jak robiłyście/planujecie zrobić z informowaniem o narodzinach maluchów? Szybki telefon taty z porodówki do rodziców i teściów, a po ochłonięciu zbiorowy sms do potencjalnie zainteresowanych? Telefon do rodziców tydzień po powrocie do domu, żeby mieć chwilę dla siebie trojga? Mms ze zdjęciem z sali porodowej do całej listy kontaktów?
Będziecie informować tylko faktycznie sobie najbliższe osoby czy także tych których "wypada", np. mniej zżytą rodzinę czy kolegów?
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:28   #1838
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,

jestem na bieżąco ale jakoś nie mam weny.. Noc okropna, obudziłam się o 4, wstałam o 5, potem trochę dodrzemałam, ogólnie za ciekawie nie jest, mam nerwobóle i zgagulca Dziś wieczorem zaczynam wykurzanie dziecia bo boję się że przenoszę..

A tak btw, dowiedziałam się dziś że moja kumpela będzie miała cc 02.01. Powód? Dzieć waży 4800g Taka tam.. kruszynka

Udanego Sylwka życzę i Wszystkiego Dobrego W Nowym Roku
Stary 2013-12-31, 15:33   #1839
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Ostatnio przybastowali, ale latem nie szło wytrzymać, dzień i noc balowali i bynajmniej nie cicho Na drzwiach też pamiątkę po nich mamy jak kiedyś złapali agresora po wódce czy cotam użyli.
Łoooo matko, to rzeczywiście jakaś straszna patologia . Może jak dziś zaczną szybko z wódą, to i szybko skończą
Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Choć ja w pewnym momencie kuknęłam na usg i zamarłam. Główka bokiem, nos jak u tukana, broda jak u starej wiedźmy i pytam czy moje dziecko jest aż tak brzydkie. Pani w śmiech i mówi, że to siusiak

No i dobrze, że u Ciebie to fałszywy alarm. Niech młody jeszcze podrośnie .

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Nachodzi mnie taka refleksja, że to niebywałe jest, że ja tak się z Wami jakoś zżyję. Nie wyobrażam sobie dnia bez naszego wątku. Wiele się od Was nauczyłam! Dziękuję Wam za te 9 miesięcy wspólnie spędzonych na wizażu. I DOSIEGO ROKU!!

Cytat:
https://www.facebook.com/photo.php?v=211566279028022
nie wcielę, brak chętnego :P

a co do polewania z nicków - mój by tylko spróbował. Sami nie lepsi są, widziałam w tych wszystkich grach te ich lordowskie zapędy :P
Filmik mnie zachwycił .
A co do męskich nicków to rzeczywiście różne durne już widziałam . Z nicków mojego TŻ nie polewam, bo sama mu wymyślam

Gwałtem bierz

Cytat:
No, rzeczywiście szybko

Maruda80, co u Was? Jak wyniki Krzysia?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:39   #1840
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
(...) Lekarz powiedział że moge urodzić w każdej chwili (...)
Leż i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
(...) trzymajcie kciuki zeby nic sie jeszcze nie dzialo...

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Wiecie co nikt nie chce z nami spędzić sylwestra, co zapraszam kogoś, kto narzeka, że w domu, ze kameralnie to chyba kazdy boi się, że zacznę rodzić, nie wiem pójde spać i wygonię wszystkich o 22 :/ (...)
...ale koleżanka A plan na spędzenie dzisiejszego wieczoru ...wspaniały
Nawiązując do papierosów przy dzieciach, dzisiaj przed sklepem widziałam jak tatuś siedząc w samochodzie na parkingu palił faje, a z tyłu siedziala dziewczynka (na oko 4-5lat) ...no masakra, tak ciężko bylo mu wysiąść na zewnątrz?

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A bo wiesz....co to za impreza z ciężarną w 8-9 miesiącu
Ani nie wypije, ani nie zajara....ani nie potańczy.....ciągle zajmuje łazienkę, chodzi....sapię....zajmuj e najlepsze miejsce przy stole....itd.
Ja wczoraj powiedziałam siostrze....atrakcji ze mną mieć nie będziesz....no chyba że zacznę rodzić

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
- kąpiel z myciem podwozia przy pomocy męża (...)
Tylko uważaj, niech nie myje tak zawzięcie jak mąż Dagmary szorował jej stopy

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Wychodzę jutro,dali mi jeden zastrzyk na płuca,jutro drugi. Maluch będzie raczej średniakiem ale to nic bo ja drobną jestem. Czy ktoś coś wie o Aniołyidemony.
Oby szybko minął czas do jutra

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaki Alek jest malutki, na długość mojego uda
Słodki widok

Cytat:
Czesc dziewczyny...
Wszystkie zaciskaja nogi, ja wrecz odwrotnie, chcialabym sie zalapac z narodzinami na 2013, ale widoki na to wciaz marne... (...)
Jeszcze są szanse

Cytat:
Jesteśmy! (...) Lekarka stwierdziła że dorodny i przystojny. Choć ja w pewnym momencie kuknęłam na usg i zamarłam. Główka bokiem, nos jak u tukana, broda jak u starej wiedźmy i pytam czy moje dziecko jest aż tak brzydkie. Pani w śmiech i mówi, że to siusiak
Dobrze, że to fałszywy alarm
No nie wytrzymam

Świetne

Lecę do łazienki myć włosy. Sylwestra spędzamy z przyjaciółmi, tylko role się odwróciły, bo tym razem to ja jestem z wielkim brzuchem

Podsumowując ten 2013 rok, mogę śmiało stwierdzić, że byl naprawdę udany i szczęśliwy, oby nadchodzący dał też wiele radości

Jeszcze pewnie będę podczytywać, ale póki co życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:40   #1841
isia4891
Zadomowienie

Popieram to z Lepperem....

Wszystkiego najlepszego dziewczyny!! Życzę Wam lekkiego porodu, pięknego macierzyństwa, radości z posiadania dziecka/ci , chwili tylko dla siebie, pomocy partnerów, spadku od cioci i spłaty tych kredytów w tym nowym roku 2014.

Zmykam wypełniać mój plan na dziś
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:40   #1842
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Dziewczyny, a tak z innej beczki: jak robiłyście/planujecie zrobić z informowaniem o narodzinach maluchów? Szybki telefon taty z porodówki do rodziców i teściów, a po ochłonięciu zbiorowy sms do potencjalnie zainteresowanych? Telefon do rodziców tydzień po powrocie do domu, żeby mieć chwilę dla siebie trojga? Mms ze zdjęciem z sali porodowej do całej listy kontaktów?
Będziecie informować tylko faktycznie sobie najbliższe osoby czy także tych których "wypada", np. mniej zżytą rodzinę czy kolegów?
Pewnie mms pójdzie do wszystkich najbliższych. Sporo osób mi szczerze kibicuje, więc nie będę ukrywać przed nimi informacji o narodzinach synka .
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
A tak btw, dowiedziałam się dziś że moja kumpela będzie miała cc 02.01. Powód? Dzieć waży
kruszynka...
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:43   #1843
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Umyłam włosy, nałożyłam maseczkę, doprowadziłam się do porządku w różnych miejscach Nasmarowałam balsamem i oliwką. Do torby dopakowałam wode mineralną z dziubkiem, wyprałam ostatnie dziecowe rzeczy (dzisiaj przyszły kaftaniki ze smyka)
I siedzę i pachnę

Pamiętajcie dziewczyny, żeby ubrać nowe majtki na dzisiejszą noc!!! :brzyda l:

Przyszedł Kocurek, coś trzyma w pyszczku.. patrzę............ skądś wygrzebał tampon Mój wróż kochany

demony - niezłe

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
A tak btw, dowiedziałam się dziś że moja kumpela będzie miała cc 02.01. Powód? Dzieć waży 4800g Taka tam.. kruszynka
okruszek

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:51   #1844
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dobrze,że fałszywy alarm

No już bliżej niż dalej. Sami nie będziecie, ale będzie na pewno tak samo cudownie jak nie lepiej z małym szkrabem .

No już bardzo bliziutko, cieszę się ale jestem taka trochę przerażona

Cytat:
Hej Dziewczyny,

jestem na bieżąco ale jakoś nie mam weny.. Noc okropna, obudziłam się o 4, wstałam o 5, potem trochę dodrzemałam, ogólnie za ciekawie nie jest, mam nerwobóle i zgagulca Dziś wieczorem zaczynam wykurzanie dziecia bo boję się że przenoszę..

Udanego Sylwka życzę i Wszystkiego Dobrego W Nowym Roku
4800!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaa ja się boję ile nasz dzieć będzie ważył, w 37 tc ważył 3000...ile wróżycie??
Stary 2013-12-31, 15:52   #1845
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny ma któraś z was LG swift L5 bo szukam opinii
Stary 2013-12-31, 15:55   #1846
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pierdziele
Może kumpela miała cukrzycę ciążową ??? I dlatego taka waga dziecka?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:00   #1847
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
ja mam a co dokładnie chciałabyś wiedzieć?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:01   #1848
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Model upatrzony, przez większość z Was polecony (Camarelo), więc się zastanawiam czy się poświęcić przejazdem do sklepu żeby go obejrzeć itd. czy kupić na necie bez jeżdżenia.
Selenko jeśli nie oglądałaś na żywo to ja bym pojechała zobaczyć. Każdy ma swoje wymagania. Ja dopóki nie obejrzałam na żywo to nie podjęłam decyzji.
Stary 2013-12-31, 16:03   #1849
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Pracuję w Banku, chociaż nie zajmuję się hipoteką wiec przemyślałam wszelkie "za" i "przeciw" . Kredyt wzieliśmy jak euro miało wysoki kurs (jakieś 4,30) więc dużo wyzej raczej nie będzie (zakładam że nie przekroczy raczej 4,50) i z założeniem że bedzie to wkrótce nasza waluta. Nawet przy bardzo wysokim kursie rata nie przekroczy raty złotówkowej. A maksymalny okres kredytowania to właśnie z mojej wrodzonej ostrożności. Wolałam mieć 100 zł niższą ratę jako bufor na wahania EURIBORu i waluty kosztem dłuższego okresu kredytowania a wtedy w "tłustszych" latach skrócic sobie okres kredytowania nadpłatami.
Mimo zachowania wszelkich środków ostrożności, o których wspomniałaś - 40 lat to szmat czasu. Patrząc wstecz - nikt nie wiedział 40 lat temu co to, Euro obchodzi jutro swoje urodziny, równo 12 lat mija, odkąd te pieniądze pojawiły się w obrocie. Kto wie, co będzie za lat kolejnych 28? Z tą wiarą w to, że wkrótce będzie naszą walutą, też bym nie przesadzała ale to jestem ja
btw. po ilu latach możesz nadpłacać, żeby Ci się to opłacało? Zazwyczaj przez pierwsze kilka lat banki naliczają sobie super opłaty za nadpłaty hipotecznych, czy wcześniejsze spłaty, związane np. z przeniesieniem kredytu do innego banku, że generalnie nie opłaca się tego robić. Takie minimum to chyba 5 lat przy hipotekach, chociaż to może też kwestia indywidualnych ustaleń.

Cytat:

przez neta.
Szkoda czasu na jazdę i kasy na paliwo. Oraz sił, które lepiej spożytkować inaczej. I kurier pakę wniesie pod drzwi, nic nie trzeba samemu targać, a wbrew pozorom - jest co dygać. Jak się nie spodoba - zawsze można odesłać. I tak wyjdzie taniej

Cytat:

Szybki news smsowy do osób, które z moją ciążą są w jakiś sposób związane, emocjonują się nią, dzwonią i pytają jak tam. W newsie prośba, żeby póki co nie odpisywali i nie oddzwaniali i że uzupełnię wiadomości, może nawet fotorelację małą zrobię, w spokojniejszej chwili, wtedy też chętnie przyjmę wszelkie gratulacje

a jak będę chciała z kimś porozmawiać, to sama zadzwonię ale tego już nie napiszę

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Gwałtem bierz
Nasze dziecko jest owocem gwałtu rzuciłam się na TZa jak mu robiliśmy drobne porządki w pokoju jeszcze kiedy mieszkał u rodziców i tak to się skończyło więc z tymi gwałtami to ostrożnie

zwłaszcza, że to u TZa rodzinne - mama tża ponoć zgwałciła jego tatę na ławce i tak powstał tż nie wiem ile w tym prawdy, ale jestem skłonna w to uwierzyć

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:03   #1850
forester
Zadomowienie

demonyianioly uff, bo się bałam, że Mały usłyszał, że chcą go siłą w lutym wyciągać, to postanowił sam wyleźć. A co do usg- ja od 20 tc nie wiem na co patrzę, ostatnio zarejestrowaliśmy tylko nos i to jakiś mega kartoflasty (mój tata ma taki) i teraz nie powiem, że czasem nie pomyślę o kartofelku.

zobaczymy co mój pies będzie wyprawiał jak mała zacznie wykonywac takie dżdżownicowe ruchy

Cytat:
Dziewczyny, a tak z innej beczki: jak robiłyście/planujecie zrobić z informowaniem o narodzinach maluchów?
mms do najbliższych typu rodzice i bracia nasi, moje najbliższe przyjaciółki chyba dostaną mmsa też, ale to wyjdzie w praniu, znajomi pewnie dostaną smsa, jak wyjdziemy ze szpitala.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:04   #1851
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
ja mam a co dokładnie chciałabyś wiedzieć?
Przede wszystkim jak radzi sobie bateria przy takim standardowym użytkowaniu plus zagladanie do internetu. Czy sie nie zawiesza, nie psuje i czy nie jest bardzo delikatny (wiadomo dwójka dzieci ) Waham się między nim a ZTE BLADE III, ten ZTE podobno ma bardzo dobrą baterie i jest wytrzymały na upadki
Stary 2013-12-31, 16:06   #1852
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Jak już będzie wiadomo, wysmaruj im maila, że napisali co innego, oszukali Cię, jesteś niezadowolona z jakości usług, i co oni proponują. Może da się to załatwić bez nerwów. Mają dobre komentarze na allegro? Może to była taka jednorazowa akcja.
póki co czekam czy w ogóle tą kurtkę dostanę ...

Cytat:
J
Lekarka stwierdziła że dorodny i przystojny. Choć ja w pewnym momencie kuknęłam na usg i zamarłam. Główka bokiem, nos jak u tukana, broda jak u starej wiedźmy i pytam czy moje dziecko jest aż tak brzydkie. Pani w śmiech i mówi, że to siusiak
hahaha a myślałam że to tylko ja taka zdolna jestem

Cytat:
ja miałam L7 (to prawie to samo) i zależy co chcesz wiedzieć i na czym w telefonie czy zależy. to system android więc wiadomo że przez 2-4 miesiące jest super a potem zaczyna się zawieszać/zwalniać/przycinać/itp
Stary 2013-12-31, 16:09   #1853
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

u nas pewnie będzie mms z fotką jak mały będzie już ubrany do rodziny i najbliższych przyjaciół

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:

o ja cie ale drobinka

współczuję problemów ze spaniem ale pomyśl, że to już końcówka
Stary 2013-12-31, 16:09   #1854
lidkaa82
Zadomowienie

PawMaj po 5 latach, nam to pasowało, bo te 5 lat nie wrózyło żadnych planowanych nadpłat
Stary 2013-12-31, 16:10   #1855
Muminek1991
Rozeznanie

Dziewczyny ,życzę wam wszystkim udanego sylwestra, obojętnie czy spędzonego ze znajomymi,w piżamach z TŻ czy samemu, oraz szczęśliwego nowego roku. Aby dzieciaczki nam się dobrze chowały, porody były lekkie, nasze wagi wróciły do sprzed ciąży , bądź jeszcze lepiej i spełnienia najskrytszych marzeń .

Ja się żegnam najprawdopodobniej już na dzisiaj, bo zaczynam się szykować. Na 17 idziemy do znajomych na domówkę.

A tak podsumowując ten rok, był najlepszy ze wszystkich dotychczas.
Zmieniliśmy mieszkanko, udało nam się zajść w ciąże, wzięliśmy ślub z TŻ i jesteśmy sobie jeszcze bliżsi niż rok temu.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:11   #1856
EVI07
Raczkowanie

Witam się Sylwestrowo!
Cały dzionek dzisiaj Was nadrabiam... Ale macie tempo... Wybaczcie, że nie cytuję, ale nie bardzo mam na to siłę, gluty mi nie dają. Nogi też mam okropnie spuchnięte i jakaś taka depresyjna jestem.

Ja się mało odzywam, bo nadal choruję, wczoraj przedłużyła mi rodzinna antybiotyk jeszcze do soboty, bo gardło nadal brzydkie i zatoki zawalone totalnie (ropa z krwią...). Byłam też u ginki wczoraj i ... szyjka twarda, zamknięta, 3 cm!!! Na KTG ani pół skurczu!!! Na samolocie Młody nadal z głową ucieka!!! Powiedziała mi, że przed 12 stycznia sam się na pewno nie ruszy!!! Złapałam dół...

Jedyna pociecha w tym wszystkim, to to, że na razie nie muszę iść do szpitala (miałam wylądować już wczoraj), bo dopóki nic złego się nie dzieje, to szkoda, żebym zarażała inne pacjentki na patologii. Mam zadzwonić 2 stycznia do lekarki, wtedy zobaczymy, ale albo 3 już mnie położą, albo dopiero 6 stycznia i prawdopodobnie 7 lub 8 będzie cc. No chyba, że ciśnienie drastycznie się wścieknie (ostatnio mam podwyższone, biorę Dopegyt 3 razy dziennie od wczoraj), albo cukier oszaleje, wtedy cc byłoby jeszcze przed weekendem. Mam tylko obiecane, że na pewno przed 12 stycznia zostanę mamusią. I już nie mogę się doczekać, chociaż sram w gacie ze strachu, bo mi ta ciąża już doszczętnie obrzydła!!!

Dziewczyny, bez Was te moje 9 miesięcy byłoby nie do przejścia, uzależniłam się od Was. Życzę Wam wszystkim udanych Sylwestrów, lekkich i szybkich porodów oraz spełnienia marzeń i planów w Nowym Roku, jakiekolwiek one by nie były!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:14   #1857
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Łoooo matko, to rzeczywiście jakaś straszna patologia . Może jak dziś zaczną szybko z wódą, to i szybko skończą
Jedyna nadzieja że imprezować będą gdzie indziej w ogóle, a jutro zanim się pojawią to kac już będzie i wymusi ciszę. Najśmieszniejsze że na pierwszy rzut oka normalni ludzie. Gorzej z kolejnymi rzutami

Cytat:
Pewnie mms pójdzie do wszystkich najbliższych. Sporo osób mi szczerze kibicuje, więc nie będę ukrywać przed nimi informacji o narodzinach synka .
No właśnie ja się zastanawiam czy tylko tym co faktycznie kibicują wysyłać, bo wtedy lista dosyć krótka Ale pewnie sporo osób z listy pt. "wypada" by się obraziło nie dostawszy smsa chociaż.
Na pewno muszę ukryć który szpital, bo dziewczyny piszą że domowe wizyty niezbyt fajne są w nadmiarze, szczególnie jak każdy dziecko pomacać musi koniecznie bo bez tego wizyta nieważna. A już w szpitalu to bym chciała spokojnie wietrzyć co tam trzeba wietrzyć, więc tylko mąż lub inne wietrzące w okolicy mogą przebywać

Cytat:
Ja pierdziele
Może kumpela miała cukrzycę ciążową ??? I dlatego taka waga dziecka?
Też pomyślałam że chyba cukrzyca coś tu zadziałała.

Cytat:
Selenko jeśli nie oglądałaś na żywo to ja bym pojechała zobaczyć. Każdy ma swoje wymagania. Ja dopóki nie obejrzałam na żywo to nie podjęłam decyzji.
Ja też bym obejrzała najpierw, nawet po oglądaniu zmieniałam zdanie kilka razy
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:14   #1858
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Przede wszystkim jak radzi sobie bateria przy takim standardowym użytkowaniu plus zagladanie do internetu. Czy sie nie zawiesza, nie psuje i czy nie jest bardzo delikatny (wiadomo dwójka dzieci ) Waham się między nim a ZTE BLADE III, ten ZTE podobno ma bardzo dobrą baterie i jest wytrzymały na upadki
To wszystko zależy od tego jak go będziesz używać, wiadomo. Ja powiem szczerze, dzwonie kilka razy dziennie i różnie jeśli chodzi o długość rozmów i bateria trzyma mi jakieś 5 dni, ale nie korzystam z dodatkowych aplikacji. Tzn mam facebooka i mam w planie zainstalować wizaż w najbliższym czasie. Fajnie się po necie śmiga, bo ekranik w miarę duży i dość czuły.
Czasem się zawiesi -nie ukrywam. Wyłączę włączę i działa.
Wiesz ja z branży komórkowej (w play'u pracowałam ale pod franszyzą) nie znam opinii o ZTE ale na szkoleniu kazali nam mówić, że to nowa azjatycka firma, wchodząca na europejski rynek i w związku z tym się starają i telefony są porządne i tak też klientom mówiłam. Jak jeszcze pracowałam.

No i zawsze polecałam takie siodełko do smartfonów coby się właśnie szybko nie uszkodziły http://allegro.pl/etui-kabura-futera...763159301.html

a no i lg jest bardziej kanciasty,

Edytowane przez Negrid
Czas edycji: 2013-12-31 o 16:16
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:16   #1859
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze mam, moze dziwne pytanie...
Jak macie zasikane czy zakupkane ubranka, to tak od razu je wrzucacie do pralki, czy najpierw je przeplukujecie z tego,pierwszego brudu? No kupy, nazywajmy rzeczy po imieniu.
Osiusiane suszę na grzejniku i rzucam do kosza z brudnymi ubrankami Marcela, zakupkane namaczam pozniej na grzejnik i rowniez do kosza. Później wszystko piorę w proszku Fairy, nie prasuję.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
U nas tez od 3 dni na brodzie jest małe z biała główka to trądzik niemowlęcy. A u Dorotki jaka lokalizacja wysypki?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U Nas też trądzik niemowlęcy, pojawia się i znika co jakiś czas, ale w malych ilosciach.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:18   #1860
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
To wszystko zależy od tego jak go będziesz używać, wiadomo. Ja powiem szczerze, dzwonie kilka razy dziennie i różnie jeśli chodzi o długość rozmów i bateria trzyma mi jakieś 5 dni, ale nie korzystam z dodatkowych aplikacji. Tzn mam facebooka i mam w planie zainstalować wizaż w najbliższym czasie. Fajnie się po necie śmiga, bo ekranik w miarę duży i dość czuły.
Czasem się zawiesi -nie ukrywam. Wyłączę włączę i działa.
Wiesz ja z branży komórkowej (w play'u pracowałam ale pod franszyzą) nie znam opinii o ZTE ale na szkoleniu kazali nam mówić, że to nowa azjatycka firma, wchodząca na europejski rynek i w związku z tym się starają i telefony są porządne i tak też klientom mówiłam. Jak jeszcze pracowałam.

No i zawsze polecałam takie siodełko do smartfonów coby się właśnie szybko nie uszkodziły http://allegro.pl/etui-kabura-futera...763159301.html

a no i lg jest bardziej kanciasty,
Aaaa to jak ty z branzy to wiesz które były częściej reklamowane??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości