|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
witam się i ja w nowym roku
|
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Witam. I ja Wam życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja w Nowym roku i każdej z Was życzę aby był lepszy od poprzedniego, spełnienia marzeń i wszystkiego dobrego!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mam nadzieję że już nigdy takiego Sylwestra nie będę mieć!! ten był chyba najgorszy w całym moim życiu szczerze mówiąc to nawet go przespałam bo tak byłam padnięta po tym wszystkim obudziłam się z Tż o 23.55 złożyliśmy sobie życzenia i poszliśmy dalej spać....Dziękuję każdej z Was za wsparcie i słowa otuchy i pocieszenia!! Dziewczyny mam pytanie czy ma może któraś z Was TESTY OWULACYJNE?? PILNE!!
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
Agatko, teraz doczytałam... Bardzo mi przykro
Napisane.... paluchem po szybce
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja Księżniczka jest piękna!
|
|
#4026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Wiatam sie w skonczonym dzis 25tc i w nowym roku kazdej zycze wszystkiego co najlepsze!!
Dziewczyny badacie/ badalyscie przeplywy w tetnicach macicznych w 2 trymestrze? Jakie sa wskazania do zrobienia badania dopplerowskiego tego typu oraz kiedy trzeba zrobic test manninga?? Proszę o odpowiedź bo ostatanio sie nasluchalam ze to trzeba badac bo jest bardzo niebezpieczne i prowadzi do roznych zaburzen maluszka yyyyy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4028 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A test Manninga robi się chyba (?) tylko (?) jak coś jest nie tak. Gdyby lekarze zrobili mi ten test, jak mówiłam, że źle czuję ruchy Dawidka, to... Nieważne to jest w tej chwili, ale wydaje mi się, że właśnie w takich sytuacjach się go wykonuje, a nie rutynowo. |
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w 15 tyg. było wszystko w porządku, a na początku 18 tyg dzieci były martwe. Nie mam jeszcze wyników, ale prawdopodobnie był to ostry TTTS i nie można było nic zrobić. O teście manninga nic nie wspominał lekarz. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2014-01-01 o 14:35 |
|
|
|
|
#4030 |
|
Konto usunięte
|
A tak w ogóle to witam w Nowym Roku
![]() Po najgorszym Sylwestrze ever. Ja siedziałam w małym pokoju, a TŻ w drugim - bo chory, a poza tym ostatnio między nami znowu źle, więc i tak nic innego by z tego nie wyszło. Godzinkę pospałam z Artusiem, o 24 pouśmiechaliśmy się do siebie i ponownie poszliśmy spać, reszta nocy najnormalniejsza w świecie. Z TŻem nawet nie złożyliśmy sobie życzeń :/ Ech. Agatko przytulam mocno Następny Nowy Rok powitasz w innej atmosferze! Adunia Kaja cudowna |
|
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak mi się smutno zrobiło jak przeżyłam w myślach cały ubiegły rok jeszcze raz... Miesiąc po miesiącu
chyba tylko początek roku był [pozornie] szczęśliwy...Spróbuj, uwierz, że Nowenna naprawdę dużo Ci da Przyznam Wam się, że w najczarniejszych scenariuszach nie przypuszczałabym, że tak będzie wyglądać początek mojego małżeństwa Jak zaszłam w pierwszą ciążę przyplątały się głupie myśli o #, bo za dużo się naczytałam. Ale nie spodziewałam się tego. A co dopiero 3 razy...... i to w ciągu niecałego roku
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-01-01 o 14:51 Powód: gapiostwo |
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4033 |
|
Raczkowanie
|
Witam w Nowym Roku
Życze wszystkim wam spełnienia marzeń. Pogody ducha, duchowej beztroski I beztroskiego życia. Ja Sylwestra obchodzilam z siostra na skypie I Nowy Rok witalismy dwa razy. Też sobie życzylismy dzieci. Ona nie moze sie zafasolkowac juz prawie 3 i pół roku. Dziewczyny przytulam was mocno.
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w Nowym Roku
przytulam wszytskie smutajace. mam nadzieję, że Nowy Rok przeniesie wam spełnienie. my Sylwestra i Nowy Rok spędziliśmy myśląc jak przywitamy 2015 we trójkę
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak najogólniej to: 4-5 posiłków dziennie lekko i bez objadania się, dużo wody (ja piłam szklankę przed każdym posiłkiem) i w posiłkach rzeczy typu warzywa, chude mięso, posiłki na parze. Owoce i słodycze (jeśli już bardzo muszę
) tylko do południa. I co najważniejsze chyba - to posiłki mocno urozmaicone. Rena w klubie dała dosyć duzo pomysłów na poszczególne dania ![]() Cytat:
Cytat:
Ufajmy, że ten rok będzie dla nas wszystkich łaskawszy niż miniony Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#4037 |
|
Konto usunięte
|
Berbie dziękuję za kartkę
![]() TŻ dopiero teraz przyniósł ze skrzynki. |
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Iza napisała że Dominiczek ma podwyższone białko we krwi i musi dożylnie dostać antybiotyk. Prawdopodobnie wyjdą w niedziele. Iza ma anemie
Trzymamy kciuki o ich szybki powrót do domku!! |
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
ale pospałam
jakoś mnie "zmogło" a jeszcze kręgosłup mnie tak boli od wczoraj, że w nocy przewrócić się z boku na bok nie mogłam bez bólu uwielbiam to ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Izuś trzymam kciuki żebyście szybko byli w domku
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne całuski dla wszystkich.
adunia- kaja jest cudna Perse- szkoda życia na gniewanie się agatko- - mam nadzieję, że ten rok będzie dla Ciebie wyjątkowo cudowny trzymam kciuki za wszystkie staraczki!
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia Kaja jest urocza
Iza trzymam kciuki aby wyniki się poprawiły po antybiotyku Berbie postaram się jutro wysłać książkę
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki |
|
|
|
|
#4043 | |||
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam w nowym roku. Impreza była na tyle udana, że do domu wróciliśmy dopiero godzinę temu
Potrzebowałam się w taki sposób zrelaksować, pobyć z ludźmi, pośmiać się i nie myśleć o tym co przykrego mnie w ubiegłym roku spotkało...![]() Cytat:
Cytat:
i jak wrażenia po balu?Cytat:
zdrówka dla Dominika i dla Izy ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44372990] Po najgorszym Sylwestrze ever. Ja siedziałam w małym pokoju, a TŻ w drugim - bo chory, a poza tym ostatnio między nami znowu źle, więc i tak nic innego by z tego nie wyszło. Godzinkę pospałam z Artusiem, o 24 pouśmiechaliśmy się do siebie i ponownie poszliśmy spać, reszta nocy najnormalniejsza w świecie. Z TŻem nawet nie złożyliśmy sobie życzeń :/ Ech. [/QUOTE] Kochana oby było między wami już tylko lepiej ![]() Agatko przytulam mocno
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my po balu dobrze, ale zmeczona byłam siedzeniem, bo zwykle chodzę wcześnie spać. tż się wyskakał, ja zatańczyłam kilka wolnych.
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to fajnie, że były tańce
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Izka-
za was!Pewnie o podwyższone CRP chodzi. Ciekawe czemu badali ? Jak sie Dominik czuje? Eliza- Moj od któregoś tam tyg sprawdzał na każdym USG, zawsze były ok, ale zwykle nie ma takiej konieczności. Sprawdza siecnajczdsciej tylko na polowkowyjm, ale ty masz trombofikie i blizniaki wiec pewnie masz wskazania inne A profil biofizyczny plodu, obligatoryjnie sie nie robi, jedynie gdy sa podejrzenia ze dobrostan plodu moze byc zachwiany. Eseska- ma smoczek, ale go nie toleruje. Dwa razy dał sobie go włożyć, raz na ostrym dyżurze podczas badania sie zapomniał i raz w samochodzie. Chyba wiedział, ze na cycka nie ma co liczyć. ![]() I on chyba nie tyle ma silna potrzebę ssania co bliskości po prostu. I to mojej, bo smokiem nie da sie u niego tego zastąpić. Dzisiaj wizyta Tymka u chirurga. Mam nadzieje ze w miare bezkolejkowo bedzie
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-02 o 06:17 |
|
|
|
#4047 |
|
Konto usunięte
|
hej z rana!! ide do pracy po tygodniu wolnego- maskrycznie mi sie nie chce
![]() KUbek - kciuki za wizytę |
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przytulam wszystkie, które przytulenia potrzebują Oby ten 2014 rok przyniósł Wam ukojenie i spełnienie.Izka mam nadzieję, że szybko się wszystko unormuje u Was i będziecie mogli wrócić do domu Kubeczku za wizytę!Adunia Kaja jest urocza! Waderko Ty się nie przejmuj nadrabianiem tego co u nas, bo wiadomo, że czasu nieraz brak na to, ale koniecznie się odzywaj i pisz co u Ciebie!!! Agatko jak u Ciebie kochana? radzisz sobie jakoś? Perse przykro, że z Tż jakoś tak Wam nie po drodze.. To jakaś grubsza sprawa, czy po prostu gorszy dzień mieliście? Barbi i Jojla fajnie, że imprezki były udane ![]() My poszliśmy spać przed 23 ale o północy moja Córeczka tak zaczęła kopać, że aż mnie obudziła - chyba rozbudziły ją wystrzały petard i chyba jej się nie podobał taki huk Hosenko, Jana co u Was?? Elizka idziesz dzisiaj do szpitala? A ja chyba zwariuje z moim biustem - rozmiar F jest już ciasny Moje piersi normalnie są ogromne już teraz strach pomyśleć co będzie po porodzie No i chciałby już karmić, bo nie ma dnia aby coś nie ciekło.. Ciekawe czy po porodzie też będą takie chętne
|
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jesteś...Cytat:
![]() Jako tako daję radę ze mną jest OK chociaż myśli krążą jak to teraz będzie...babci jeszcze aż tak ni brakuje ale chyba z każdym dniem zamiast być lepiej będzie gorzej bo będzie dopiero doskwierał smutek i tęsknota..... A najbardziej mi szkoda mamy Poza tym chyba zawitała u mnie @ nie mam już sił na to wszystko....ani lekow na kolejny cykl ani planów z ginem nie snuliśmy ![]() Waderka, Rena przytulam Was mocno bo wiem jak się czujecie i co przeżywacie, mój bilans ubiegłego roku też jest do bani....strata Aniołka praktycznie w swoje urodziny a koniec roku nie lepszy
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-01-02 o 11:26 |
||
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek ja myślałam że standardowo się bada crp. Olek też miał za wysokie i w sumie teraz się zastanawiam jaki był powód że badali. Bo 6 dni dostawał antybiotyk
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

mam nadzieję że już nigdy takiego Sylwestra nie będę mieć!! 

.

) tylko do południa. I co najważniejsze chyba - to posiłki mocno urozmaicone. Rena w klubie dała dosyć duzo pomysłów na poszczególne dania 
jakoś mnie "zmogło"
a jeszcze kręgosłup mnie tak boli od wczoraj, że w nocy przewrócić się z boku na bok nie mogłam bez bólu
Moje piersi normalnie są ogromne już teraz strach pomyśleć co będzie po porodzie
No i chciałby już karmić, bo nie ma dnia aby coś nie ciekło.. Ciekawe czy po porodzie też będą takie chętne