|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
|
|
#2132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
A ja spotkałam ostatnio przypadkiem ciotkę, która, gdy dowiedziała się jak chcę nazwać Małą, zaczęła się tłumaczyć: Agniesiu, czy Ty się nie obrazisz, bo my naszego kota nazywaliśmy właśnie Zuzia, nie jesteś zła? Dodam, że kot już nawet nie żyje (miał niestety białaczkę i musieli go uśpić). Aż mnie korciło by odpowiedzieć "jak mogłaś nazwać tak kota? Nie przyszło Ci do glowy że będę kiedyś w ciąży, zechcę dać tak na imię mojej córce i będzie mi to przeszkadzało? Obrażam się!
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi nie przeszkadza jak ktoś nazywa zwierzę ludzkim imieniem.
W ogóle nie pomyślałam o tym, że komuś to może przeszkadzać ![]() Imię to tak na prawdę kwestia umowna. Ja mam kota Stefana - takiego zaadoptowałam i nie chciałam już mu zmieniać imienia. Znajomi maja sunię - Franię. I córkę Helenkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2135 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2136 | ||||||
|
Zadomowienie
|
ja pojutrze, ale też nie mogę się doczekać... a jutro usg. na co się patrzy w 37 tc, tam nie będzie widać tylko plątaniny rąk i nóg???
Cytat:
w zeszłym roku nawet specjalnie pojechaliśmy na most Siekierkowski oglądać, w tym też był taki luźny plan, ale nie wypalił... no i u mnie w okolicy wychodzi się gdzieś na ulicę albo łąkę i puszcza. a jak bylismy mali to też pamiętam to jaka=o fajną zabawęCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do Noworocznych dzieciaczków to czasem i po kilku dniach się dowiadujemy, więc nic nie wiadomo... [QUOTE=SunShineDoll;443774 55] Cytat:
Cytat:
|
|
#2137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam kotkę, która nazywa się Nelka. Jakoś nie przeszkadza mi nadawanie imion ludzkich zwierzętom. Moi rodzice kiedyś mieli kozę Basię - z takim imieniem ją dostali i nie zmienili jej
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
a mi przeszkadza....
Nie lubię swojego imienia, a dodatkowo nie chciałabym aby ktoś ze znajomych miał świnkę Marysię, czy kotkę Marysię.. masakra. tj. mówienie do pieska przez starszą kobietę: " noo mamusia zaraz kupkę posprząta" "mamusia kosteczkę da" jakoś nie jestem przekonana...
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2140 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ajakasia, trzymam kciuki za sprawną CC i żebyś jak najszybciej doszła do siebie ![]() Mam pytanie do doświadczonych mam. Mam obecnie rogala - kojec do spania. Warto kupować jeszcze fasolkę do karmienia? Wydaje mi się, że w tym rogalu nie będzie wygodnie karmić, bo jednak jest spory. Proszę o rady
|
||
|
|
|
#2141 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam, od dwóch dni próbowałam Was dogonić....jestem jeszcze w dwupaku
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------- Sylwestra spędziliśmy z mężem w domu, a dokładnie w łóżku-przy filmach i pizzy. Na zapitkę mieszanka soku bananowego i porzeczkowego Jak szaleć to szaleć! Mąż mnie o 12 obudził złożyć życzenia, oglądnełam troszkę fajerwerków i poszłam spać dalej Wstaliśmy po 10 rano hehe Całkiem udany sylwester i przede wszystkim dotrwalam do stycznia Wszystkiego dobrego- w tym nowym i przełomowym dla nas 2014 r
|
||||
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Nemezis ja zaczynałam karmic na rogalu, ale chyba 2 dnia maz kupił mi fasolke i jest duuzo wygodniej. Aczkolwiek na rogalu tez sie da
|
#2144 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, nie stresujcie się tak tym rodzeniem
W poniedziałek na wizycie mówił o tym mój gin - data porodu jest orientacyjna, jak Małe nie wychodzi to nie znaczy, że trzeba ja wykurzyć, ono najlepiej wie kiedy jest gotowe. A im bardziej kobieta się spina, tym mniejsze szanse na poród, bo organizm potrzebuje rozluźnienia, by mogło się zacząć Wiele dziewczyn z wątku nie dotrwało do tej określonej daty, ale urodziły w terminie, w drugą stronę - po tej dacie - też to działa ![]() W ogóle podoba mi się to, że w moim szpitalu nie ma parcia na wywoływanie porodu. W czerwcu leżałam z "przeterminowaną" dziewczyną. Terminy z OM i USG miała na 3 i 11 czerwca. Do szpitala kazali jej przyjść 18 czerwca, tydzień po terminie. Jak wychodziłam 23 - w piątek - wciąż nie urodziła. Była monitorowana cały czas, ale za wywoływanie mieli się brać po weekendzie, jeśli nic się nie ruszy. Współczułam jej, bo męczyła się psychicznie siedząc w tym szpitalu, ale z dzieciem było wszystko ok, po prostu nie nadszedł jeszcze jego czas.
|
#2146 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też ją gotowałam i była hitem Cytat:
W ogóle zastanawia mnie fakt, że pani dr co mnie prowadzi w ogóle nie liczy się z usg...mówi, że ułożenie twarzyczkowe powoduje jedynie(!) wydłużenie I fazy porodu...zaś dr do którego chodzę "podglądać" dzidziusia twierdzi, że on to by mnie na cc z tego powodu zakwalifikował, po co ryzykować...i się zastanawiam... bella7 skoro pytasz...jestem lekarzem radiologiem...
16.06.2012r. ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2014-01-01 o 20:26 |
||
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Dzień mam taki, jakbym wczoraj cały dzień i noc imprezowała z alkoholem
![]() Przed chwilą zaczęło mną trzasc i nie wiedzialam, czy łapać się za miskę czy siadać na kibelku :p zmierzyłam ciśnienie 81/45. Na szczęście mocna herbata uratowała sytuacje. I dziewczyny - znowu kwestia czopa - przezroczysty, może trochę w żółty wpadający. Lepiacy, ciągnący, gestrzy od białka, tak ? Właśnie przy okazji wizyty w wc takie coś odkryłam i cały czas mi teraz mokro. Wcześniej (kilka dni temu jak pytałam) było takie białe (podobne ale nie aż tak ciągnące), ale to nie jest aż tak podobne do mojego wcześniejszego "teoretycznego" czopa :p Przepraszam za szczegóły, ale jako że już po nowym roku to wypatruję u siebie wszystkiego
|
#2148 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Powodzenia! Trzymam kciuki! Cytat:
Jak Eryk się przeterminował to wcale ktg mi nie robili. Cytat:
Na początku też w sumie tak było,ale później już większa regularność,że właśnie było spanie-karmienie-aktywność. Cytat:
Mi się podobają fajerwerki,ale zwyczajnie się boję. I jako dziecko byłam świadkiem jak rękę chłopcu rozerwało. Straszne to było. A takie wypadki są co roku. Cytat:
Z mniejszą będzie wygodniej niż z dużym rogalem.
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak zostaję z kotami sama to też często mówię "maluszku""słoneczku" itd. ale nie mamusia.. itp.
Dzieci są nieobliczalne czasem, wręcz okrutne.. Moja siostra była w szkole podstawowej kozłem ofirnym, tylko dlatego.. że jedna z bogatych kolezanek miała świnkę morką - Natalkę.... i dzieci robiły sobie zarty.
|
#2150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzeba mieć trochę dystansu do rzeczywistości ![]() Są tacy, którzy do swoich partnerów/partnerek mówią "misiu", "kurczaczku" itd. Dla mnie język i nazewnictwo to tylko forma porozumienia, najważniejsze jest uczucie, którym obdarza się drugą istotę
|
||
|
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo jak fajnie mieć dziecko - w końcu będę mogła się pogilgać z kimś po plecach tak jak lubię
bo mój mąż drapac mnie nie chce :https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...40130149_n.png
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-01 o 20:40 |
|
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do drugiej cześci zgadzam się, jeśli ktoś, nie czuje się dotknięty, wyśmiany itd.
|
|
#2153 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w takim razie kupuję.Cytat:
|
||
|
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Ale tak można ze wszystkim, że ktoś na zwierzaka tak samo lub podobnie woła, że imię się rymuje śmiesznie czy obraźliwie, że się kojarzy z jakimś głupim wierszykiem, itd. Jak dzieci się będą chciały przezywać czy dokuczać to żadne imię ich nie powstrzyma niestety.
|
|
|
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie trzeba dodatkowo "kusić" i prowokować, chociazby przez nadawanie zwierzętom ludzkich imion. tak jak strasznie irytuje mnie jak dzieci mówią do siebie "Dałnie" itp. a starsi czy rodzice nie zwracają na to uwagi. Albo dziewcyzny.. mówiące do siebie pieszczotliwie "suk*" "kur**" ![]() koniec tematu, zdania nie zmienię ![]() ![]() ![]()
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
Witam się noworocznie
Byłam z mężem u znajomych, później na fajerwerkach, później robiłam za kierowcę - także zupełnie jak nie w 9 m-cu ciąży ![]() Po północy podczas fajerwerków składała mi życzenia jakaś obca babka, wyglądało to mniej więcej tak: ona: No i przede wszystkim życzę szybkiego porodu, takiego jak miałam ja - godzinka i wystarczy! ja: Rodziła pani tylko godzinę?! ona: No niecałą, ale już tak sobie zaokrąglam... [Mówiła o porodzie swojego pierwszego i właściwie jedynego dziecka... Można? Chyba można... ]Dowiedziałam się też od znajomej jak jej ciotka, ginekolożka, wywołała poród na tydzień przed terminem - otóż dostała jakąś tabletkę na przeczyszczenie Ciotka powiedziała jej, że tabletka może wywołać poród, a jeżeli tego nie zrobi, to w żaden sposób jej nie zaszkodzi... No i udało się. Aż mi się wierzyć nie chce, ale szczerze mówiąc dobrze wiedzieć, że można w ten sposób próbować (ja czuję się coraz gorzej i chyba nie chcę nawet dotrwać do terminu....)
|
|
#2159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba to mówienie do zwierząt jak do dzieci jest mniej szkodliwe niż nazywanie zwierząt ludzkimi imionami - mojej babci sąsiedzi nazwali psa tak jak ja i to wcale nie było miłe słychać ciągle "do nogi". Oni też nie byli mili (oszukali moją rodzinę), więc to nie było przypadkiem
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
marieee jak się sytuacja plasuje w twoim kanale rodnym
?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

- zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga 
Nie chcę już na kompletnego zgreda wychodzić, ale dobrze że nie poszło centralnie w niczyje okno, a przynajmniej raz było blisko.
odstąpię ajakasia kolejkę 

). Ja bym też nie brała laktatora. Jeśli okaże się potrzebny mąż może Ci dowieść. Wiem po sobie, że im mniej tego się pałęta pod nogami tym lepiej, bo łatwiej wszystko znaleźć.

16.06.2012r.