|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Mine Nikt nie przepuścił jeszcze w kolejce - a często w sklepie rozpinam kurtkę, żeby było widać brzuch.
Raz przed świętami w markecie poszłam do Kasy pierwszeństwa - dla inwalidów i ciężarnych, a miałam 4 rzeczy do kupienia. Stały 4 '"normalne" osoby z pełnymi wózkami, gość który był najbliżej Kasy nie chciał wózka wycofać, żeby mnie wpuścić, a baba z końca się śmiała. Nie było mi miło, ale byłam tak zmęczona, że nie miałam nawet siły powiedzieć Im co myślę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu wejścia na oddział też nie ma. Mamuśka z dzieckiem może wyjść na korytarz, ale nawet jakby można było wejść, to nie poinformowałabym nikogo w którym pokoju leżę. Wysłałabym esa i wyłączyła telefon, albo nie odbierała, a jak zadzwoni ktoś do tżta to on powie, że źle sie czuję i nie można mnie odwiedzać
![]() Mnie też jeszcze nikt nie przepuścił w kolejce, ale może to też dlatego, że zawsze w tesco idę do samoobsługowych, a tam jedna/dwie osoby w kolejce ![]() ![]() ![]() Cześć Ola, masz bardzo ładne imię ![]() ![]() I napisz coś więcej o sobie. Jak sie czujesz, czy ten bobo śliczny z avatara to Twój ![]()
#2043 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja jak zwykle już na nogach, ale może uda mi się zdrzemnac jak mąż pójdzie do pracy. Dzisiaj w planach pierwsze pranie dla Majki i przygotowanie listy co mam wziąść do szpitala. U mnie w szpitalu może przebywać tylko jedna osoba siedzi pan portier i rozdaje wejściówki ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pisz kiedy będziesz mogła. Najważniejsze że się nie łamiesz, bo masz doświadczenie i widziałaś nie jedno w pracy. Pewnie więszośc z nas na twoim miejscu już by umierała tam z rozpaczy zamiast być opanowaną i dzielną jak Ty ![]() Zabrzmiało jak grupa wsparcia: Jestem ola i jestem zakupoholiczką ![]() ![]() A tak na serio witamy w naszym gronie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już mam specjalny zeszyt w którym spisałam różne rzeczy na początku i teraz tylko odkreślam i zakreślam, ale w styczniu bierzemy się na poważnie, a torbę zamierzam spakować do końca tygodnia bo nigdy nic nie wiadomo. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No listę to mam od dawna, ale musze ją dokładnie przejrzeć i parę rzeczy dodać i parę wyrzucić dużo mi pomagają opinie dziewczyn z wątku noworocznego. Coś od samego rana podbrzusze mnie pobolewa zaraz wezmę nospe i chyba się zdrzemne Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
![]() doczytałam Wasze sylwestrowe historie. nasza kanapowa "impreza", to jak na oddziale geriatrii - nic się nie działo. ![]() Mariola - myślę o Was cały czas, dużo siły życzę! mam dziś w planach małe zakupy - w staniki przestałam się mieścić, ale nie wiem, czy moje lokalne sklepiki z bielizną będą czynne, czy może remanent sobie zrobią. w sobotę chyba pojedziemy do Ikei, zobaczyć na żywo meble do nowego pokoju Ewci. trzeba się wziąć za przygotowania w końcu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 | ||
Moderator
|
Czesc
![]() Ktore dzieciatko? Znasz juz plec? Opowiadaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie z ręką to samo. Do mojej ręki młoda przyzwyczajona chyba, ale do tżta już nie ![]() ![]() Myślę, że do końca stycznia spakuję torbę, bo mam wszystko w komodzie, a później potrzebuje miejsce w tej komodzie, więc muszę spakować torbę ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-02 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
Wtajemniczenie
|
![]() olakola witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() i mysle, ze nie trzeba po kazdej kapieli prac Mi tez sie wydaje, ze dzieciatko wyczuwa reke mamy Bo az dziw, ze za kazdym razem jak tz albo Nati klada reke to mala cichnie, a moja jej nie przeszkadza w bombardowaniu mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj wstałam w złym humorze. Marcelowi już się oberwało. Mąż przezornie chowa się w piwnicy twierdząc, że porządki tam robi. A ja mam beznadziejną grzywkę, nie chce mi się iść do fryzjera, swojej fryzjerki nie będę umawiać, żeby przyjechała do mnie tylko na jej podcięcie poza tym mam chęć zapuścić grzywkę, ale teraz wyglądam kretyńsko i chyba o to wszystko się rozbija mój humorek ![]() ![]() A z tym dotykaniem brzuszka u mnie podobnie to wygląda. Jak ja trzymam rękę na brzuchu Mała kopie, fika i robi takie bulki, że na zewnątrz widać, a gdy mąż położy lub Marcel to przestaje. Ostatnio tylko na święta dała się dotknąć mojej mamie i siostrze. Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-02 o 08:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe co to będzie w połogu ![]() Cytat:
![]() W ogóle głupio wyszło. Mi też chyba zaczynają buzować hormony, bo zaczęłam ryczeć jak wariatka za kwiatkiem ![]() Ale fakt faktem mógł go przynieść ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba jak będziemy rozsyłać smsy z info o narodzinach maleństwa to dodamy - zapraszamy za dwa tygodnie. I tyle ![]() Witaj ![]() Napisz coś więcej o sobie. Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj wstawiłam ostatnie pranie ![]() ![]() Fajnie z tym portierem ![]() Cytat:
Ja mam dwa ręczniki z kapturkiem i jeden zwykły ![]() Kiedy leci ta porodówka na tlc? Chyba też zacznę oglądać ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Rozeznanie
|
co prawda nie "Porodówka", ale polecam
![]() "Położne" http://tvnplayer.pl/programy-online/polozne-odcinki,1243
#2054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.tlcpolska.pl/program-tv/t...porod%C3%B3wka Co do ręczniczków to na pewno nie zamierzam prać codziennie, bo generalnie jestem zwolnenikiem życia w czystości ale im bardziej wyjałowimy wszystko tym będzie wg mnie gorzej i zrobi sie mały alergik. Kupię jeszcze jeden ręczniczek. Czy wy też tak macie że chodzicie z miarką tam i spowrotem bo ciągle nie mam łóżeczka, tzn zamówimy już wkrótce to które wybraliśmy na początku ciązy, ale ciągle mam dylemat jaki przewijak kupić, chce raczej ten stojący stolik z Ikei ale w kółko chodzę i mierzę pokój i przestawiam w głowie, robię jakieś kreski na ścianach...dobrze że mąż jeszcze będzie robił za miesiąc malowanko ścian ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |||||
Zakorzenienie
|
mariolasl super że piszesz
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie;-) i od razu przepraszam, że sie tyle nie odzywałam!Życzę każdej wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, lekkiego porodu i spokojnego malucha;-) To będzie wyjątkowy dla nas rok!
Dziewczyny czy już wybrałyście wózek?? proszę pomóżcie, zrobiłam pierwszą lotę do sklepu i jestem przerażona, nie wiem który wybrać. Czy jeśli któraś już kupiła może podać jakiś adres strony intenrnetowej gdzie najlepiej się opłaca albo chociaż firmę z jakieś jej wózek;-) wiem,że można na Was liczyć;-) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a to konieczne jest pranie fotelika??? ![]() Cytat:
![]() ja tylko w kółko myślę co i jak zrobić, co położyć i gdzie, tż zna już każdy scenariusz na pamięć... pytałam się go czy już mnie nienawidzi za to, to powiedział że nie... ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
No pokrowiec na foteliku też się brudzi
![]() Ja właśnie zamierzam wstawiać wszystko do pralki, tylko chyba wstawię ze zwykłym proszkiem, no bo dziecko przecież nie będzie miało na początku przynajmniej bezpośredniego kontaktu z fotelikiem? Wózek mam używany i też zdjęłam wszystkie zdejmowalne elementy i mam zamiar prać.
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-01-02 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Zadomowienie
|
mariolasl trzymam mocno kciuki za Was i przesyłam masę pozytywnych fluidów
![]()
#2061 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziesz musiała go wnosić po schodach? X-landery są dość duże i ciężkie.
![]() |
#2063 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nic nie wymierzam i nie przekładam, bo nie mam na to miejsca ![]() A tak na serio to nie chce mi się prać i prasować tych ubranek, ani myśleć o wyprawce. Chyba za dużo energii na to poświęciłam szybciej ![]() Cytat:
![]() ![]() Fotelik piorę, bo kupiłam używany ![]() W ogóle co do ciuszków z lumpa! Wczoraj wrzuciłam kilka z nich do dużej miski żeby sprawdzić czy farbują. Nic nie farbowało, ale zdziwiło mnie to, że woda w misce cała zaczęła się po nich pienić ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I robisz tak że najpierw pierzesz w zwykłym proszku i dopiero drugie pranie w dziecięcym? Muszę się za to wziąć....
![]() |
#2066 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Raczkowanie
|
Raczej nie, stelaż zawsze będę zostawiać na dole. Będę go raczej cześciej wrzucać do samochodu wiec tu moze byc troche gorzej. a jakiś konkretny tego x-landera masz na myśli? miałas go czy z opinii innych wiesz, że są cięzkie?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, przepraszam, ze sie ostatnio prawie nic nie odzywam, ale licho sie czuje. Najpierw wsiaklam, bo spytalam na gwiazdke kindla, wiec polskie ksiazki mnie pochlonely, a teraz od kilku dni czuje sie srednio, ledwo oddycham, brzuch mnie boli do wypeku i generalnie nie wiem Co sie dzieje. Mam Termin do mojej ginekolog na 7.01, wiec pozostaje czekac.
Ale wiem Co sie dzieje ![]() I zycze Wam wszystkiego, Co najlepsze w Nowym Roku!! Dziewczyny, meczy mnie imie dla synusia, jakos mnie olsnilo w Nowy Rok na Henryka, znaczy Henia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2069 | |
Zadomowienie
|
Ja przez krótki okres pracowałam w hotelu za granicą. Mimo surowych norm i nakazów kubki w pokojach zamiast myć wodą i płynem do naczyń wszyscy myli najsilniejszymi środkami i na koniec tylko je przecierali (bez płukania!) bo po pierwsze było tak dużo szybciej, a po drugie szklanki dużo ładniej się błyszczały. Od tamtej pory pamiętam że w hotelach trzeba być mocno ostrożnym
![]() Tak samo z ciuszkami, może tylko przeprane były ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jadę na małe zakupy... Moje chęci sięgają zera, no ale lodówka pusta więc trzeba się zmusić.
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Henry dostojne imię i chyba u Was też nie trudne i znane?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.