|
|
#2251 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
czesc, troszke nadrabiam i mykam na spacerek
![]() Cytat:
Dziecko wyczuło brak mamy i lament, a tz ciii ciii i spi Jak wrociłam to juz była rozbudzona i tak z 1,5h sobie lezała, gadała, kopała nóziami![]() Co do pyt. raczej nie bede sie tym interesowac, Olka za czesto na jedzenie sie nie budzi (w porównaniu do reszty pobudek - pt. jestes mamusia i masz cycka? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dajecie pozniej do myszki po pieniazek?---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Podawałyście już dzieciom kefir? |
||||
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki kochane, pytanka mam:
- w jaki sposób podawałyście jogurt naturalny? Prosto z lodówki? Łyżeczkę czy więcej na pierwszy raz? - Kubuś zaczyna wstawać tzn podciąga sie jak jest np blisko większego pudła czy kanapy...Ale ma tak dziwnie ułożone stopy i nóżki, że tylko na paluszkach dotyka podłoża, Wasze dzieciątka też tak miały? - co do wstawania to pomagać mu? Tzn podtrzymywać za paszki czy nie? - zdrowotne pytanie: po czym poznać, że dziecko ma katar? Wiem, wiem wielokrotnie pisałyście, że się leje z nosa ale u nas nic się nie leje ale w nocy słychać, że nie może spać, bo coś mu przeszkadza? Flegma? Katar? Psikałam wodą i odsysałam ale w sumie niewiele poleciało :/ nie ma ani gorączki ani kaszlu, kataru chyba też nie przepraszam za głupie pytanie ale my takie chorobowe świeżaki
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
STO LAT !!! dla Igiego i Nati
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, wiesz jak u nas noce od początku wyglądały. Widzę poprawę od paru dni, odkąd Blankę przenieśliśmy do Jej pokoju. Śpi sama, w swoim łóżeczku.
Nie wiem już co Wam poradzić ![]() Blanuś właśnie dzisiaj też poszła po ponad tygodniu przerwy, bałam się jak to zniesie. Ale dzwoniła Pani ze żłobka i powiedziała, że Blanuś nawet nie jęknęła. Cały czas się bawi, smieje, gada i spaceruje Moja kochana! Igi i Natuś sto lat nasze brzdące!!! Mnóstwo buziaków ode mnie i Blaneczki! ![]() Jeszcze pokażę Wam jakie cudeńka upolowałam w ciuchach dzisiaj, obie NEXT, 4zł/szt.
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ortopeda nam mówił, że gdy dziecko podwija paluszki, to utrzymuje równowagę. A na paluszkach Blanka też często się opierała gdy zaczynała wstawać. 3. Ja nie pomagałam wstawać. Sama się szybko nauczyła. 4. My jesteśmy świeżo po pierwszym katarze, Blance, dosłownie, ciekło z nosa. Leciała woda, a jak Katarek szedł w ruch, to był prawie cały pełny. Nie da się pomylić kataru z niczym innym. A taki lekki, to może na zęby? Malutko jest, gdzieś siedzi głęboko i przeszkadza Małemu. |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kataru to może ma po prostu gęsty katar. psikaj wodą, na pewno nie zaszkodzi, a jeśli tam co s jest to się rozrzedzi i zejdzie
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do roczku-u nas bardzo ciężko teraz z finansamu...ja, dostaje jałmużnę...tz podobnie bo na zwolnieniu nadal...więc poniewaz,na,roczek nie moge zaprosić tyko dziadków i chrzestnych(bo od tz muszą być wszyscy-na szczęście że mam malutką rodzinę), to podjęłam decyzje(i niech mi tylko ktos bedzie....(patrz t.)...zaczynal mącić-ze zrobie tylko strogonowa na cieplo, a tak to ze 2 sałatki, troszkę wędliny, ciasto i koniec.w dupie mam organizowanie przyjęcia dla wszystkich...po to bo tak każdy robi, tyle ze cała rodzinę tz stac na wystawne przyjęcia...a pozatym uważam że to święto mojego dziecka..a nie popijawa starych przy stole...już widze zgrzyty z t.... ![]() ![]() ![]() a wogóle to powinam zrobic tylko tort ciasto kawa...i koniec. A wiecie że musimy zrobić to u teściów bo my mamy tylko jeden pokój...wiec wogóle, mówię Wam nie chce mi się tego roczku...bo tracę ta radość, która powinam mieć przy przygotowaniach.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Aha ZDRÓWKA DLA NASZYCH POCIECH ZA MIESIĘCZNICE KOLEJNE I ZA ROCZKI! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-02 o 11:26 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jogurt: wyjmowałam z lodówki i po jakiejś godzinie próbowałam podać parę łyżeczek. Raz sam, raz z bananem - nic nie smakowało oczywiście;/ Wstawanie: nie pomagałam - sama szybko załapała. Moja nigdy nie stała na palcach, od razu na całej stopie - ale podobno w początkowym okresie stawanie na paluszkach jest normalne dosyć. Cytat:
(właśnie ostatnio kupiłam kilka używek za niewielkie pieniądze i czekam az przyjdą, między innymi to ![]() Co do spania i pomoc y : nie przejmuj się, takie życie wy też swoje przeszłyście.
|
||
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc w nowym roku, Kurde kiedy ja Was nadrobie, widzę ze scotasia powróciła
![]() My wczoraj pojechaliśmy z niedzicy i jesteśmy u znajomego. Nocka pkdobna do waszych najpierw fajne spanie a potem od 22 do 1 impreza, zmęczona masakrycznie ale musi wariowac. Ja nie wiem kiedy jej to minie. Co do sylwestra to my bylismy na zabawie. Wszystko fajnie ale jak o 3 zadzwoniłam do teścia żeby już po mnie przyjechał to sie okazało ze Hania płakała ponad godzinę. Bo zadzwonił u nich telefon obudziła sie nie umieli jej uspokoić. Kurde jak to usłyszałam to sie poplakalam i wyrzucalam sobie ze poszłam i ja zostawilam bądź co bądź z obcymi dla niej osobami.... Eh. Nigdy tak nie robiła budziła sie i bawila albo umialam ja uspokoić. Ogólnie już chce byc w domu.... będziemy na szczęście jakoś po południu ![]() I najlepsze życzenia urodzinkowe dla Igusia i Nati ! Kochane brzdace rosnijcie zdrowe, radosne i mądre ! Buziaczki od Haneczki !!!!
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-01-02 o 11:37 |
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Która z Was idzie na wychowawczy?
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
W tym szczególnym dniu
Pierwszych Urodzin Natusi i Igorka wszystkiego co najpiękniejsze! Dla uradowanych Rodziców i ich jednorocznej pociechy, aby następne latka życia płynęły w prawdziwie rodzinnej atmosferze, pełnej miłości i radości życzy Ciocia Nina |
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2263 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiesz, mnie się wydaje, że to po prostu etap... jakkolwiek to brzmi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2 - nie wiem 3 - nie pomagać 4- jak słychać to może coś w rodzaju sapki a nie katar? Cytat:
----------------------- Moja mała śmieszka Tło zatarłam, bo piec i takie tam Roczek robimy 25 stycznia, tort, napoje ciepłe i zimne, jakieś szybkie ciastka machnę może i sałatkę, pieczywo i tyle, nie planuję na ciepło niczego. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2014-01-02 o 12:02 |
|||||||||
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aha, Domcia w ciągu dnia ma już tylko jedną drzemkę ok 1 h 15 min Cytat:
Udanej wizyty we Wrocku Cytat:
Ciekawe czy uda się go zrealizować ![]() Cytat:
Oby w nowym roku mniej chorowała ![]() Cytat:
Cytat:
Domcia jeździ jeszcze w nosidełku, ale na dniach kupuję fotelik i mam nadzieję, że jednak skończą się płacze podczas jazdy
|
|||||
|
|
|
#2266 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, których dzieci w aucie płaczą - być może mają chorobę lokomocyjną, u Agatki w 11mcu się objawiła już.
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44385523]wiesz, mnie się wydaje, że to po prostu etap... jakkolwiek to brzmi
![]() również Natusi i Igiemu buziaki urodzinowe! to nadrób, rewelacja ![]() przyzwyczajaj się na stare lata ![]() i sama zawartość wyłazi i żyje swoim życiem? ![]() Mary Poppins, Polyanna, Ania, Pan Samochodzik ![]() 1 nie podawałam, ale pewnie bym wyjęła wcześniej 2 - nie wiem 3 - nie pomagać 4- jak słychać to może coś w rodzaju sapki a nie katar? rewelacja ----------------------- Moja mała śmieszka Tło zatarłam, bo piec i takie tam Roczek robimy 25 stycznia, tort, napoje ciepłe i zimne, jakieś szybkie ciastka machnę może i sałatkę, pieczywo i tyle, nie planuję na ciepło niczego.[/QUOTE] jaki chichrak mały no właśnie też myślałam, że sapka ale sama nie wiem :/ niby najbardziej zaraz po jedzeniu i w nocy ale w nocy przecież się karmimy 2515362245855 razy więc może to faktycznie sapka
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja obawiam się że do samożyjącej postaci nie daleko
![]() Nancy tom nie sama. I jak to jest teraz? Papier od pracodawcy i do opieki? |
|
|
|
#2269 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kefiru nie dawałam jeszcze Cytat:
-Dominik podwija paluszki czasem jak stoi -Ja nie pomagałam wstawać -U nas katar w pierwszej fazie objawia się właśnie we śnie, słychać charczenie w nosku, ewentualnie pokasływanie. Dopiero później zaczyna cieknąć z noska Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ciągle mam wątpliwości co do pozostawiania małego z kimś innym. Tylko żeby to na złe nie wyszło...[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44385523] Moja mała śmieszka Tło zatarłam, bo piec i takie tam [/QUOTE] Śliczna. A jakie ma długie paluszki u rączek! artystka Ci rośnie mój Dominik to ma typowo męską pięśćJa nie planuję, ale jak nie znajdę niani, to kto wie, jak to się skończy... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44385880]Dziewczyny, których dzieci w aucie płaczą - być może mają chorobę lokomocyjną, u Agatki w 11mcu się objawiła już.[/QUOTE] Najgorsze, że ja miałam chorobę lok. jak byłam mała, może mały odziedziczył po mnie? O nieee... Jak mu pomóc? Podawałaś coś Agatce? Nancy a może to pokarm się wraca i mu gdzieś tam zalega? Chociaż nie wiem, czy w wieku naszych dzieci takie rzeczy się jeszcze zdarzają. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-02 o 12:42 |
|||||||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44385880]Dziewczyny, których dzieci w aucie płaczą - być może mają chorobę lokomocyjną, u Agatki w 11mcu się objawiła już.[/QUOTE]
Moja pediatra to samo mi powiedziała o Blance Nancy, moge offtop?? Jaki jest maksymalny czas doręczenia próbki moczu do badania u osoby dorosłej??
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia wczoraj zrobiła 5 kroczków, dziś 4 i dziś to już tak świadomie bardzo. Jak się cieszyła
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do pogrubionego, ja mam straszne obiekcje, nie mam z kim zostawić Małego ani moja mama ani teściowa nie dadzą rady, zostaje żłobek albo niańka, ale przemyśleliśmy sprawę z tż i rodzicami i u nas to nie ma sensu, ja pracuję po 12 h dziennie, nie ma mnie w nocy, w dzień, mam bardzo nieregularny tryb pracy, mojego tż też często nie ma w domu, wraca dość późno np koło 21 jak wychodzi o 7 rano. U nas przydałby się żłobek a potem do odbierania niańka ale to wtedy ja pracuję tylko na dziecko więc nam się to nie kalkuluje zupełnie. Zastanawiasz się, czy na złe nie wyjdzie niańka czy zostanie z nim w domu? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() zdolnia cha mała ![]() ogólnie przyjmuje się do 3 h od pobrania ale trzeba przechowywać w zimnie. Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2014-01-02 o 12:58 |
|||
|
|
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
Ellmi nie było czego wyrywać nitką bo ten ząb się trzymał na jednej niteczce, wystarczyło go leciuteńko szarpnąć i wyszedłby bezboleśnie ale młody się uparł że chce sam (nie żeby był taki odważny, bardziej się bał że ja będę wyrywać...) i ciągnął pomaleńku to i dłużej bolało, a i wyglądało dość masakrycznie jak się krew ze śliną po palcach lała
Za to jaki był szczęśliwy gdy mu się udało wyrwać... ![]() Tres na początku był pieniążek dla zębowej wróżki (w jakiejś bajce którą oglądał akurat występowała), teraz dostał od wujka płytę dvd z filmem - parę dni temu ale z zastrzeżeniem że to już jest prezent za zęba bo już było wiadomo że się kiwa I jeszcze o zębach - któraś pisała o próchnicy u 4,5 latka. Nie wykluczam że to może być od nocnego jedzenia (aż tak się na tym nie znam), ale takie skrajne przypadki chyba nie muszą mieć związku z jedzeniem czy brakiem higieny. Jak Grześ poszedł do przedszkola to parę miesięcy chodził na zajęcia logopedyczne bo nie wymawiał sz cz tylko si ci, np siafka czy ciapka W ramach tych zajęć były takie warsztaty rodziców z dziećmi. Był jeden chłopiec, 5-latek, który zamiast zębów miał czarne kikuty. Jak zobaczyłam to od razu pomyślałam - patologia, z dzieckiem do dentysty nie chodzą. Potem logopeda opowiadała o przyczynach seplenienia i mówiła że mogą to być np braki w uzębieniu, mówiła jak ważne jest leczenie mleczaków żeby dziecko zbyt wcześnie nie miało szczerb. Wstała matka tego dziecka i zaczęła opowiadać że u nich myją zęby o kilka razy dziennie, od małego latają regularnie do dentysty, a syn od początku miał problemy, część zębów wyszła już czarna. Być może od żelaza podawanego przy anemii ale tak do końca dentyści nie wiedzą. Wierzę że tak było bo to taka elegancka babeczka była, dziecko ładnie ubrane, ogólnie zadbane, tylko te nieszczęsne ząbki...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Nie zapominam o was musiałam tylko dojść do siebie po ostatnich wydarzeniach. Później święta,sylwester i tak zjechało. U nas różnie dzisiaj w nocy moja córka wymiotowała . Nie wiem dlaczego jakiś wirus napewno bo miała też biegunkę.zobaczę do jutra jak sprawa będzie wygladac i wtedy zdecyduje czy wybrać się do lekarzabo może samo minie .
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas wielki problem z myciem ząbków, w ogóle czy to szczoteczka, czy gazik nasączony wodą, Kuba nie pozwala sobie nic wsadzić do buzi bo od razu płacz :/
|
|
|
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
Nancy miałam na myśli to, że teraz całe dnie siedzę sama z małym, no i tż popołudniami, ale z nikim innym Dominik nie spędza czasu (nie licząc wypadów do dziadków, ale wtedy i tak ma nas koło siebie). Jakoś tak nie ma okazji, żebym mogła go z kimkolwiek zostawić i sobie wyjść. Boję się, że bedzie problem z pozostawieniem go komukolwiek na czas mojej pracy.
Muszę wrócić do pracy, bo lepszej u siebie nie znajdę. Płaca też nie jest najgorsza (choć mogłoby być lepiej ). Gdybym poszła na wychowawczy to pewnie trudno by mi się było później odnaleźć w pracy. A z drugiej strony mam jakieś dziwne wyrzuty sumienia, że zostawiam dziecko Chociaż pewnie to będzie dla mnie większe przeżycie niż dla niego![]() Meneq a zdradzisz, co było przyczyną marudzenia Yae w samochodzie? Dominik też się wygina w łuk przy sadzaniu;/ Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-02 o 13:08 |
|
|
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla solenizantów!
I dużo zdrówka dla Paulinki Gojkowej |
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Dziecko wyczuło brak mamy i lament, a tz ciii ciii i spi
Jak wrociłam to juz była rozbudzona i tak z 1,5h sobie lezała, gadała, kopała nóziami

ale się odniosę.
przepraszam za głupie pytanie ale my takie chorobowe świeżaki