Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-01, 11:39   #4021
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

witam się i ja w nowym roku
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 12:19   #4022
czarnula 1982
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Witam. I ja Wam życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 13:11   #4023
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam i ja w Nowym roku i każdej z Was życzę aby był lepszy od poprzedniego, spełnienia marzeń i wszystkiego dobrego!

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam.Przepraszam że znowu się nie odnosze.Wybaczcie mi.Domiś urodził się dziś o 11:05 siłami natury.Poród nie był zły,najgorsza była ostatnia godzina gdzie rozwarcie z 6 cm szybko zrobiło się 10.Tż był przy porodzie do końca,przecinał pępowine.Jest zakochany w synku tak jak ja
pięknie się to czyta, jeszcze raz gratuluję i zazdroszczę....

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Agatka bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
życzę Wam miłego wieczoru- na balach, prywatkach, domówkach, pod kołdrą lub z dzieckiem przy piersi- gdziekolwiek by nie był niech będzie miły i udany
agatko- Ciebie przytulam szczególnie bo wiem, że u Ciebie pewnie trudny wieczór to będzie
wszystkim na najbliższy rok życzę aby wszelkie supełki się rozwiązały, problemy zniknęły lub stały się tak małe, że niezauważalne, radości z dzieci w łóżeczkach, owocnych starań, dzieci i pod sercem i szczęśliwych narodzin!
było bardzo ciężko tym bardziej że wczoraj też był pogrzeb mam nadzieję że już nigdy takiego Sylwestra nie będę mieć!! ten był chyba najgorszy w całym moim życiu szczerze mówiąc to nawet go przespałam bo tak byłam padnięta po tym wszystkim obudziłam się z Tż o 23.55 złożyliśmy sobie życzenia i poszliśmy dalej spać....

Dziękuję każdej z Was za wsparcie i słowa otuchy i pocieszenia!!

Dziewczyny mam pytanie czy ma może któraś z Was TESTY OWULACYJNE?? PILNE!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 13:15   #4024
adunia89
Zadomowienie

Agatko, teraz doczytałam... Bardzo mi przykro

Napisane.... paluchem po szybce

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 13:18   #4025
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Agatko, teraz doczytałam... Bardzo mi przykro

Napisane.... paluchem po szybce

Twoja Księżniczka jest piękna!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-01, 13:41   #4026
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
kochana przytulam cię do serduszka. odmawiasz nowenne? może zacznij pierwsze piątki miesiaca, mi to bardzo pomogło.
no właśnie nie...nie mogę się zebrać w sobie...

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Rena

Dzisiaj mój suwaczek pokazuje skończony 25tc a poranne ważenie pokazało 5,5kg na plusie
już 25 tygodni - łał

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 14:00   #4027
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Wiatam sie w skonczonym dzis 25tc i w nowym roku kazdej zycze wszystkiego co najlepsze!!

Dziewczyny badacie/ badalyscie przeplywy w tetnicach macicznych w 2 trymestrze? Jakie sa wskazania do zrobienia badania dopplerowskiego tego typu oraz kiedy trzeba zrobic test manninga??
Proszę o odpowiedź bo ostatanio sie nasluchalam ze to trzeba badac bo jest bardzo niebezpieczne i prowadzi do roznych zaburzen maluszka yyyyy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 14:32   #4028
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Wiatam sie w skonczonym dzis 25tc i w nowym roku kazdej zycze wszystkiego co najlepsze!!

Dziewczyny badacie/ badalyscie przeplywy w tetnicach macicznych w 2 trymestrze? Jakie sa wskazania do zrobienia badania dopplerowskiego tego typu oraz kiedy trzeba zrobic test manninga??
Proszę o odpowiedź bo ostatanio sie nasluchalam ze to trzeba badac bo jest bardzo niebezpieczne i prowadzi do roznych zaburzen maluszka yyyyy

Ja miałam często przepływy na USG robione, w szpitalu również, ale to ze względu na to, co się u mnie stało wcześniej (łożysko). Tak normalnie to na pewno bada się to w takim dokładniejszym połówkowym i jeśli nie ma wskazań, to chyba nie trzeba za każdym razem.
A test Manninga robi się chyba (?) tylko (?) jak coś jest nie tak.
Gdyby lekarze zrobili mi ten test, jak mówiłam, że źle czuję ruchy Dawidka, to... Nieważne to jest w tej chwili, ale wydaje mi się, że właśnie w takich sytuacjach się go wykonuje, a nie rutynowo.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 14:33   #4029
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

Miałam robione przepływy w 15 tygodniu. Następne miały być w 18, a później co 2 tygodnie usg i przepływy. Wskazaniem do badania jest ciąża bliźniacza jednokosmówkowa, lub nadciśnienie tętnicze lub inne problemy we wcześniejszych ciążach.
U mnie w 15 tyg. było wszystko w porządku, a na początku 18 tyg dzieci były martwe. Nie mam jeszcze wyników, ale prawdopodobnie był to ostry TTTS i nie można było nic zrobić.
O teście manninga nic nie wspominał lekarz.

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2014-01-01 o 14:35
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 14:35   #4030
Konto usunięte

A tak w ogóle to witam w Nowym Roku
Po najgorszym Sylwestrze ever. Ja siedziałam w małym pokoju, a TŻ w drugim - bo chory, a poza tym ostatnio między nami znowu źle, więc i tak nic innego by z tego nie wyszło. Godzinkę pospałam z Artusiem, o 24 pouśmiechaliśmy się do siebie i ponownie poszliśmy spać, reszta nocy najnormalniejsza w świecie.
Z TŻem nawet nie złożyliśmy sobie życzeń :/ Ech.

Agatko przytulam mocno Następny Nowy Rok powitasz w innej atmosferze!

Adunia Kaja cudowna
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 14:43   #4031
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Waderko co się stało kochana, bo ja nie czaję... pisz .
A tak mi się smutno zrobiło jak przeżyłam w myślach cały ubiegły rok jeszcze raz... Miesiąc po miesiącu chyba tylko początek roku był [pozornie] szczęśliwy...

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
no właśnie nie...nie mogę się zebrać w sobie...

Spróbuj, uwierz, że Nowenna naprawdę dużo Ci da

Przyznam Wam się, że w najczarniejszych scenariuszach nie przypuszczałabym, że tak będzie wyglądać początek mojego małżeństwa Jak zaszłam w pierwszą ciążę przyplątały się głupie myśli o #, bo za dużo się naczytałam. Ale nie spodziewałam się tego. A co dopiero 3 razy...... i to w ciągu niecałego roku

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2014-01-01 o 14:51 Powód: gapiostwo
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 14:57   #4032
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Przyznam Wam się, że w najczarniejszych scenariuszach nie przypuszczałabym, że tak będzie wyglądać początek mojego małżeństwa Jak zaszłam w pierwszą ciążę przyplątały się głupie myśli o #, bo za dużo się naczytałam. Ale nie spodziewałam się tego. A co dopiero 3 razy...... i to w ciągu niecałego roku
dokładnie wiem co czujesz...2012 - 3 ciąże...2013 - 2 ciąże...w kwietniu minie 4 lata jak się staramy o dziecko...

Stary 2014-01-01, 15:59   #4033
ciociami
Raczkowanie

Witam w Nowym Roku
Życze wszystkim wam spełnienia marzeń.
Pogody ducha, duchowej beztroski I beztroskiego życia.

Ja Sylwestra obchodzilam z siostra na skypie I Nowy Rok witalismy dwa razy.
Też sobie życzylismy dzieci. Ona nie moze sie zafasolkowac juz prawie 3 i pół roku.

Dziewczyny przytulam was mocno.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 16:11   #4034
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie wiem co czujesz...2012 - 3 ciąże...2013 - 2 ciąże...w kwietniu minie 4 lata jak się staramy o dziecko...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 17:42   #4035
BERBIE
Zakorzenienie

witam się w Nowym Roku
przytulam wszytskie smutajace. mam nadzieję, że Nowy Rok przeniesie wam spełnienie.
my Sylwestra i Nowy Rok spędziliśmy myśląc jak przywitamy 2015 we trójkę
Stary 2014-01-01, 18:01   #4036
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a jakie to zasady?
tak najogólniej to: 4-5 posiłków dziennie lekko i bez objadania się, dużo wody (ja piłam szklankę przed każdym posiłkiem) i w posiłkach rzeczy typu warzywa, chude mięso, posiłki na parze. Owoce i słodycze (jeśli już bardzo muszę ) tylko do południa. I co najważniejsze chyba - to posiłki mocno urozmaicone. Rena w klubie dała dosyć duzo pomysłów na poszczególne dania ja jem to, co mam pod ręką, ale bez fast foodów, unikam smażonego, sosów,makarony tylko pełnoziarniste itp. Polubiłam salatę i rzodkiewkę a zamiast słodyczy jogurt naturalny z suszonymi owocami. Grunt to znaleźć sobie jakiś zamiennik do tego, co mocno kaloryczne a bez czego wydaje się, ze życie smak traci

Cytat:
Dziewczyny, chciałam też życzyć Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Dla mnie rok 2012 był najgorszy pod każdym względem, ale kolejny wynagrodził po stokroć. I tego życzę każdej z osobna!

Pozdrawiamy z Kają!
śliczna ta Twoja Kaja

Cytat:
A tak mi się smutno zrobiło jak przeżyłam w myślach cały ubiegły rok jeszcze raz... Miesiąc po miesiącu chyba tylko początek roku był [pozornie] szczęśliwy...

waderko, współczuję ale mogę powiedzieć to samo i nie tylko o stratę dziecka chodzi i o to że nie możemy się kolejnego doczekać. Jesteśmy półtora roku po ślubie i nie mieszkamy razem (nie dlatego że nie chcemy czy nie próbujemy), teraz 2 sprawy sądowe (nawet nie chce o tym myśleć), utrata oszczędności całego życia Męża i jego rodziców, czekamy na udział w programie "państwo w państwie" i też nie chce mi się o tym nawet myśleć. I cieszę się, ze ten rok się skończył.
Ufajmy, że ten rok będzie dla nas wszystkich łaskawszy niż miniony

Cytat:
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 18:23   #4037
Konto usunięte

Berbie dziękuję za kartkę
TŻ dopiero teraz przyniósł ze skrzynki.
Stary 2014-01-01, 19:55   #4038
Luna0
Zakorzenienie

Iza napisała że Dominiczek ma podwyższone białko we krwi i musi dożylnie dostać antybiotyk. Prawdopodobnie wyjdą w niedziele. Iza ma anemie

Trzymamy kciuki o ich szybki powrót do domku!!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:58   #4039
rena5
Zakorzenienie

ale pospałam jakoś mnie "zmogło" a jeszcze kręgosłup mnie tak boli od wczoraj, że w nocy przewrócić się z boku na bok nie mogłam bez bólu i tak dziś masakrycznie boleśnie zaczął się ten rok...myślałam, że jakoś rozchodzę ten ból (bo tak było w święta), ale niestety nie przechodzi idę się kąpać i spać uwielbiam to

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Izuś trzymam kciuki żebyście szybko byli w domku

Stary 2014-01-01, 20:39   #4040
zebrawpaski
Zakorzenienie

Noworoczne całuski dla wszystkich.
adunia- kaja jest cudna
Perse- szkoda życia na gniewanie się
agatko- - mam nadzieję, że ten rok będzie dla Ciebie wyjątkowo cudowny
trzymam kciuki za wszystkie staraczki!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:37   #4041
Maga83
Zakorzenienie

Adunia Kaja jest urocza
Iza trzymam kciuki aby wyniki się poprawiły po antybiotyku
Berbie postaram się jutro wysłać książkę

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 22:35   #4042
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
tak najogólniej to: 4-5 posiłków dziennie lekko i bez objadania się, dużo wody (ja piłam szklankę przed każdym posiłkiem) i w posiłkach rzeczy typu warzywa, chude mięso, posiłki na parze. Owoce i słodycze (jeśli już bardzo muszę ) tylko do południa. I co najważniejsze chyba - to posiłki mocno urozmaicone. Rena w klubie dała dosyć duzo pomysłów na poszczególne dania ja jem to, co mam pod ręką, ale bez fast foodów, unikam smażonego, sosów,makarony tylko pełnoziarniste itp. Polubiłam salatę i rzodkiewkę a zamiast słodyczy jogurt naturalny z suszonymi owocami. Grunt to znaleźć sobie jakiś zamiennik do tego, co mocno kaloryczne a bez czego wydaje się, ze życie smak traci
dzięki

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Iza napisała że Dominiczek ma podwyższone białko we krwi i musi dożylnie dostać antybiotyk. Prawdopodobnie wyjdą w niedziele. Iza ma anemie
kciuki
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 23:01   #4043
jojla
Zakorzenienie

I ja się witam w nowym roku. Impreza była na tyle udana, że do domu wróciliśmy dopiero godzinę temu Potrzebowałam się w taki sposób zrelaksować, pobyć z ludźmi, pośmiać się i nie myśleć o tym co przykrego mnie w ubiegłym roku spotkało...

Cytat:
No i się poryczałam

Cytat:
Pozdrawiamy z Kają!
jaka ślicznotka

Cytat:

Cytat:
witam się w Nowym Roku
przytulam wszytskie smutajace. mam nadzieję, że Nowy Rok przeniesie wam spełnienie.
my Sylwestra i Nowy Rok spędziliśmy myśląc jak przywitamy 2015 we trójkę
i jak wrażenia po balu?

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
zdrówka dla Dominika i dla Izy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44372990]
Po najgorszym Sylwestrze ever. Ja siedziałam w małym pokoju, a TŻ w drugim - bo chory, a poza tym ostatnio między nami znowu źle, więc i tak nic innego by z tego nie wyszło. Godzinkę pospałam z Artusiem, o 24 pouśmiechaliśmy się do siebie i ponownie poszliśmy spać, reszta nocy najnormalniejsza w świecie.
Z TŻem nawet nie złożyliśmy sobie życzeń :/ Ech. [/QUOTE]

Kochana oby było między wami już tylko lepiej

Agatko przytulam mocno

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 23:10   #4044
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
I ja się witam w nowym roku. Impreza była na tyle udana, że do domu wróciliśmy dopiero godzinę temu Potrzebowałam się w taki sposób zrelaksować, pobyć z ludźmi, pośmiać się i nie myśleć o tym co przykrego mnie w ubiegłym roku spotkało...

i jak wrażenia po balu?
dobrze, że się zrelaksowałaś. należało ci się.
my po balu dobrze, ale zmeczona byłam siedzeniem, bo zwykle chodzę wcześnie spać. tż się wyskakał, ja zatańczyłam kilka wolnych.
Stary 2014-01-01, 23:40   #4045
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, że się zrelaksowałaś. należało ci się.
my po balu dobrze, ale zmeczona byłam siedzeniem, bo zwykle chodzę wcześnie spać. tż się wyskakał, ja zatańczyłam kilka wolnych.

No to fajnie, że były tańce

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 06:12   #4046
Kubek29
Zadomowienie

Izka- za was!
Pewnie o podwyższone CRP chodzi. Ciekawe czemu badali ?
Jak sie Dominik czuje?

Eliza-
Moj od któregoś tam tyg sprawdzał na każdym USG, zawsze były ok, ale zwykle nie ma takiej konieczności. Sprawdza siecnajczdsciej tylko na polowkowyjm, ale ty masz trombofikie i blizniaki wiec pewnie masz wskazania inne
A profil biofizyczny plodu, obligatoryjnie sie nie robi, jedynie gdy sa podejrzenia ze dobrostan plodu moze byc zachwiany.

Eseska- ma smoczek, ale go nie toleruje.
Dwa razy dał sobie go włożyć, raz na ostrym dyżurze podczas badania sie zapomniał i raz w samochodzie. Chyba wiedział, ze na cycka nie ma co liczyć.
I on chyba nie tyle ma silna potrzebę ssania co bliskości po prostu. I to mojej, bo smokiem nie da sie u niego tego zastąpić.

Dzisiaj wizyta Tymka u chirurga. Mam nadzieje ze w miare bezkolejkowo bedzie

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-01-02 o 06:17
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 07:16   #4047
201704210903
Konto usunięte

hej z rana!! ide do pracy po tygodniu wolnego- maskrycznie mi sie nie chce

KUbek - kciuki za wizytę
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 10:41   #4048
anitaxas
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Przytulam wszystkie, które przytulenia potrzebują Oby ten 2014 rok przyniósł Wam ukojenie i spełnienie.

Izka mam nadzieję, że szybko się wszystko unormuje u Was i będziecie mogli wrócić do domu

Kubeczku za wizytę!

Adunia Kaja jest urocza!

Waderko
Ty się nie przejmuj nadrabianiem tego co u nas, bo wiadomo, że czasu nieraz brak na to, ale koniecznie się odzywaj i pisz co u Ciebie!!!

Agatko jak u Ciebie kochana? radzisz sobie jakoś?

Perse przykro, że z Tż jakoś tak Wam nie po drodze.. To jakaś grubsza sprawa, czy po prostu gorszy dzień mieliście?

Barbi i Jojla fajnie, że imprezki były udane

My poszliśmy spać przed 23 ale o północy moja Córeczka tak zaczęła kopać, że aż mnie obudziła - chyba rozbudziły ją wystrzały petard i chyba jej się nie podobał taki huk

Hosenko, Jana co u Was??

Elizka idziesz dzisiaj do szpitala?

A ja chyba zwariuje z moim biustem - rozmiar F jest już ciasny Moje piersi normalnie są ogromne już teraz strach pomyśleć co będzie po porodzieNo i chciałby już karmić, bo nie ma dnia aby coś nie ciekło.. Ciekawe czy po porodzie też będą takie chętne
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 10:58   #4049
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
agatko- - mam nadzieję, że ten rok będzie dla Ciebie wyjątkowo cudowny
trzymam kciuki za wszystkie staraczki!
Kochana jesteś...

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Przytulam wszystkie, które przytulenia potrzebują Oby ten 2014 rok przyniósł Wam ukojenie i spełnienie.

Agatko jak u Ciebie kochana? radzisz sobie jakoś?

Jako tako daję radę ze mną jest OK chociaż myśli krążą jak to teraz będzie...babci jeszcze aż tak ni brakuje ale chyba z każdym dniem zamiast być lepiej będzie gorzej bo będzie dopiero doskwierał smutek i tęsknota.....
A najbardziej mi szkoda mamy

Poza tym chyba zawitała u mnie @ nie mam już sił na to wszystko....ani lekow na kolejny cykl ani planów z ginem nie snuliśmy

Waderka, Rena przytulam Was mocno bo wiem jak się czujecie i co przeżywacie, mój bilans ubiegłego roku też jest do bani....strata Aniołka praktycznie w swoje urodziny a koniec roku nie lepszy

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2014-01-02 o 11:26
Stary 2014-01-02, 11:27   #4050
Maga83
Zakorzenienie

Kubek ja myślałam że standardowo się bada crp. Olek też miał za wysokie i w sumie teraz się zastanawiam jaki był powód że badali. Bo 6 dni dostawał antybiotyk

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości