|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Mariolu dobrze, że się odezwałaś! Bedziemy cierpliwie czekać na kolejne wieści! :thumbup:
Agunia4ever martwiłam się też o Ciebie!! Długo się nie odzywałaś!! ![]() Mnie nowy rok zaczął się kiepsko, od wczoraj mam plamienie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe no ja wczoraj w ramach syndromu wicia gniazda czyściłam pól dnia biżuterię. Wyciągnęłam swój kufer i po kolei wszystko na błysk ![]() ![]() ![]() Mąż pyta mnie co ja robię, a ja że muszę poczyścić biżuterię bo jak zejdę podczas porodu to choć srebra rodzinne mu po mnie pozostaną ![]() Tak więc moja rada, idź sobie kup jakiś pierścionek albo wisiorek za tę samą kasę co wydasz na bukiet i będziesz zawsze wspominał jak cię wkurzył i jakie to z perspektywy czasu jest śmieszne ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-02 o 11:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Stwierdziłam, że taka ma uroda. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Okazuje sie, ze imie starogermanskie, imie krolow i cesarzy ![]() I nawet w spisie niemieckim figuruje forma Henryk, czyli jak nasza, choc oczywisicie powszechniejsza jest Henry tudziez Henrik, hardcorowo nawet Heinrich ![]() Ale Henryk istnieje rowniez, skonsultowalam ze starszym, nawet nie reagowal negatywnie, poinformowal, ze jesli mlody przedstawi sie Henio, to beda tak na niego mowic, na starszego mowia Kajetan lub Kajto. Powiem Wam,ze meczy mnie to imie i tak jakos Henius jak powiedzialam do brzuszka, to nawet nawet... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zadomowienie
|
Ela wez mnie nie strasz, az sprawdzilam, Co napisalam, Termin 7.01 to do ginekolog
![]() Tez mi sie zdaje, ze Henryk dostojnie, dosc dumne imie.. Henius czy Henio dla maluszka... Przekopalam net, imie albo sie bardzo podoba, albo bardzo nie podoba..jak dawalam starszemu Kajetan, to tez uslyszalam, ze dziecko krzywdze... Zadna krzywda mu sie nie stala...przez czesc zycia mial imie bardzo oryginalne, teraz juz mniej... Ja lubie oryginalne imiona, ale raczej starsze niz jakies Keviny ![]() No i imieniny Henryka Sa rowniez 19.02, czyli w moj termin, to jakby sobie sam imie przytargal... Zaczelam mowic mezowi w sylwestra, ze dygam troche z tym Antkiem, bo dziadek tak mial na imie, a dziadka zamordowali w bramie, jak wracal z pracy z wyplata, wyobrazcie sobie dokladnie w Dzien urodzin mojego meza... Mama miala wowczas 18 lat... Ja sie troche psychologia interesuje i pewien pan psycholog, Hellinger twierdzi, ze nic w rodzinie nie ginie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja źle przeczytałam i właśnie od razu weszłam na listę i widze drugą połowę lutego. AEh ten mózg ciążowy ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- --------------- Aha a jutro są body za 6zł w realu.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-02 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam nowy fotelik,a le warto go będzie przeprać z chemii i czyichś rąk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie strasz ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- a w carrefourze body za 5zł ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-01-02 o 11:47 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zadomowienie
|
no, kto da więcej - tzn. mniej
![]()
#2081 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moi rodzice też mieli tyle do powiedzenia o Zuzi jak nie wiedzieliśmy jaka płeć, że Zuzka to jak to brzmi taka Zuzka że tak się w małopolskim mówi na wredną babę ...chyba na wsi gdzie moja babcia żyje sobie w zdrowiu mając 102 lata. O i to jest myśl, babcia Antonina ma 102 lata i czyta bez okularów więc może powinniśmy dać Piotrkowki na imię Antoś ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- tylko żeby te body po piątaku nie rozpadły się po pierwszej poważnej kupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zadomowienie
|
Kurcze ale lecicie z tematami, ja po drzemce jesten jakaś mega wypluta i nie mogę sie zebrać do kupy. Lenia mam strasznego. Ehhh
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
wróciłam z zakupów z niczym dla siebie, bo jednak wszędzie inwentaryzacje, ale wstąpiłam do lumpka i dzieciakom co nieco pokupiłam
![]() teraz lecę przygotować obiad, a potem po córę do przedszkola. Cayenne - mam podobne zdanie - w Polsce nie nazwałabym synka Heniem, ale u Was są inne realia, więc jak Ci się podoba, to czemu nie ![]() Mara - trzymam kciuki. daj znać po wizycie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zadomowienie
|
Apropos lumpków to zapomniałam się Wam pochwalić z zakupów z których jestem dumna - kurteczka River Island chabrowa na wiosnę za 3 zł (!) i leginsy ciepłe atmosphere we wzorki za 3 zł (!).
![]()
#2086 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja prezenty dostaje tylko jak sie przypomne i to na ogol tego samego dnia leci na szybko cos kupic - zgadnijcie po co pojechal w Wigilie miedzy 12, a 13 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez czekam na przebicie oferty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Rozeznanie
|
mieliśmy poczekać, ale co tam... będzie w kartonie stało, może za jakiś stoliczek robiło :P znaczy... zakupiliśmy łóżeczko
![]() zaczynam wątpić, że do 1 kwietnia się wyrobimy z tym remontem :P a co jak dzieć się wyrwie wcześniej? masakra... do końca tygodnia małż będzie równał wycekolowane ściany i sufit, potem kładziemy panele, potem malowanie, meble nie zamówione jeszcze, bo czekamy na rogówkę (poczekamy do lutego), żeby wiedzieć jak ustawić... a to tylko jeden pokój :/ potem pokój Młodego: będziemy dobudowywać komin, który idzie skrętnie do sąsiada nie wiedzieć czemu, kłaść płyty na podłogę, bo nierówna (teraz meble stoją na skrzydle szafy), łatać dziurę przy podłodze (domek pająków i... pleśni :/), znowu cekolować, równać, malować... no i kiedy... jak małż ma 2-3 godziny dziennie na to? (na dodatek tylko 2 dni wolnego w miesiącu :/) nic mu nie mówię, tylko powtarzam, że damy radę, ale chyba mnie to już powoli przerasta głaszczę się po brzusiu i mówię dzieciowi, że jak jego mama się pchała na świat o wiele za szybko, to niech przynajmniej on korzysta ile może :P i siedzi w ciepełku maminego brzusia ![]()
#2088 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=side85;44385650]To ja się zgadzam że X-landery są ciężkie. Zobacz sobie z lekkich Mutsy evo, igo ( wiadomo że będę za nim bo plusy i minusy wyszły mi najlepiej na ich korzyść) a także Navigation Cadet z polskich i Jane Muum. Wszystkie idealne do miasta moim zdaniem i do bloków, składają się do małych rozmiarków i są bardzo, bardzo skrętne. I są w takim przedziale o jakim piszesz. Na pewno jest też wiele innych i tańszych, ale akurat my te rozważaliśmy pod kąztek lekkich miejskich wózków.
Dzieki;-) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zadomowienie
|
Ciekawe jak na imie synka Bachledy-Curus reaguja, bo tez Henry, znaczy Henryczek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2090 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=bejb200;44387925]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry w Nowym Roku - nadrobiłam wszystkie 7 stron
![]() We wtorek stuknęło mi 30t0d ![]() mariolasl gratulacje ogromne i najlepsze życzenia zdrowia i spokoju dla Was ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sylwester minął nam super - trochę pośmialiśmy się, popatrzyliśmy na tańczących i pooglądaliśmy fajerwerki. Nowy Rok dobrze również, z tym że do czasu. Bo potem posprzeczaliśmy się z mężem. Dzisiaj chciałam się rozmówić i wyszła z tego awantura co nie miara. Już nastawiam się na fantastyczny weekend. Tragedia ![]() Ręczniki mam 2, bo w razie W użyjemy naszego, ale ponoć zasikanie albo zakupkanie to norma ![]() W szpitalu u nas można odwiedzać, ale niedługo i nie dużo ludzi ![]() ![]() I witam ciepło Nową Mamusię ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
widzę mmhym że kac po picollo trzymał dwa dni i dopiero teraz się pojawiłaś
![]() ![]() Za pól godziny porodówka ![]() a ja kupiłam kocyk gruby na zimowe spacerki http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...815138218.html w szaro białe grochy. podobno jakieś nagrody dostał za najlepszy kocyk a jest dość tani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja znalazłam sprzedawce, który też ma fajne kocyki, do tego sprzedaje fotelik maxi cosi, wanienki, stojaki i inne potrzebne mi akcesoria, więc u niego zrobię chyba duże zakupy w najbliższym czasie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ogólnie to byłam taka wkurzona na mamę jak mi to napisała, no bo po co? ![]() ![]() nie, nie żyjemy w średniowieczu z tym że ja nie lubię jak ktoś mówi/ pisze o takich rzeczach bo gdzieś tam zawsze mam to schowane w podświadomości i pomimo tego że nigdy się tym jakoś nie przejmuje to czasem to do mnie wraca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj dużo macie tej roboty faktycznie... ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zadomowienie
|
Nasza bryka to Tako Jumper X, dość ciężki, ale sprytny-łatwo się składa, skrętny, pompowane koła. Od lutego będziemy mieszkać na wsi pod lasem więc duże pompowane koła to był główny wyznacznik.
Dziewczyny jaki magnez bierzecie? i ile?
#2096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się skuszę, bo pisząc kupiłam mam na myśli wybrałam, po południu jak przyjdzie mąż i jego karta zapłacę więc mogę jeszcze zmienić zdanie ![]() ![]() Właśnie rozczulił mnie ten staroświecki motyw i ten tatuś z reklamy który trzyma w nim dzidziusia ![]() ![]() Wogóle nigdy ich nie widziałam, ale na zarzyganie dziecięcia to niezła cena- pledy za 5zł , można kupić kilka ![]() ![]() ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70242821/ ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
tak sobie właśnie wymyśliłam tytuł na kolejną część wątku, dopy nie urywa ale co tam pochwale się
![]() Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, prałam wszystko po dwa razy. Najpierw w naszym proszku (bez wirowania), potem w dziecięcym, z dodatkowym płukaniem i wirowaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niby to nic poważnego, bo tylko głupi kwiatek, ale było mi tak przykro, że aż zaczęłam płakać ![]() Cytat:
![]() Ja muszę swój wyprać ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ja tez od razu pokazałam tż tego maila ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
Ja biorę Filomag B6 1 raz dziennie (na noc)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.