Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 11:04   #2071
mara86
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Mariolu dobrze, że się odezwałaś! Bedziemy cierpliwie czekać na kolejne wieści! :thumbup:

Agunia4ever martwiłam się też o Ciebie!! Długo się nie odzywałaś!!

Mnie nowy rok zaczął się kiepsko, od wczoraj mam plamienie Dziś wizyta u gina. Jestem strasznie przejęta bo zdążyłam się już naczytać w internecie co może być przyczyną. Jedyną rzeczą która mnie uspokaja to fakt, że mnie nic nie boli i ogólnie czuje się dobrze!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-02, 11:07   #2072
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Na pewno będzie to wózek po mieście, nie chcę jakiegoś designarskiego, zwykły, tradycyjny najlepiej 3 w 1. chciałabym by miał pompowane koła, amortyzatory i był dość lekki. ( bo czesto będę go wrzucać sama do bagażnika) oglądałam x-landera, masi cosi i tambero. Gdzie w drugim sklepie tambero zostało od razu wyśmiane;-( że to słaby wózek. Cena no mam nadzieję że do 2700 zł się zmieszczę.
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Za 2700 to już kupić raczej wypasiony wózek.
Będziesz musiała go wnosić po schodach?
X-landery są dość duże i ciężkie.
To ja się zgadzam że X-landery są ciężkie. Zobacz sobie z lekkich Mutsy evo, igo ( wiadomo że będę za nim bo plusy i minusy wyszły mi najlepiej na ich korzyść) a także Navigation Cadet z polskich i Jane Muum. Wszystkie idealne do miasta moim zdaniem i do bloków, składają się do małych rozmiarków i są bardzo, bardzo skrętne. I są w takim przedziale o jakim piszesz. Na pewno jest też wiele innych i tańszych, ale akurat my te rozważaliśmy pod kąztek lekkich miejskich wózków.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja sobie dzisiaj pójdę sama kupić jakiś ładny bukiet Łaski bez
hehe no ja wczoraj w ramach syndromu wicia gniazda czyściłam pól dnia biżuterię. Wyciągnęłam swój kufer i po kolei wszystko na błysk I stwierdzam że nieraz się coś dostaje od męża a jednak biżuteria jest taka że pozostaje na zawsze i po wielu latach z każdą rzeczą ma się wspomnienia. I tak łzy leciały mi gdy oglądałam mały wisiorek który mąż jeszcze w czasach studenckich przyjechał mi dać pod autobus gdy wyjeżdżałam bez niego na wypad w góry z moim kołem j. angielskiego a byliśmy po sprzeczce, potem łzy leciały mi gdy oglądałam jakieś obrączki które pierwsze nosiliśmy srebrne jako dzieciaki, tu coś na rocznicę ślubu, na urodziny, walentynki czy dzień kobiet ...no każda rzecz bez względu na wartość ma wielką wartość sentymentalną. Trochę się tego przez te lata uzbierało. Nie muszę nawet nosić tych rzeczy ale to takie miłe
Mąż pyta mnie co ja robię, a ja że muszę poczyścić biżuterię bo jak zejdę podczas porodu to choć srebra rodzinne mu po mnie pozostaną
Tak więc moja rada, idź sobie kup jakiś pierścionek albo wisiorek za tę samą kasę co wydasz na bukiet i będziesz zawsze wspominał jak cię wkurzył i jakie to z perspektywy czasu jest śmieszne

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-01-02 o 11:08
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:12   #2073
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Mnie nowy rok zaczął się kiepsko, od wczoraj mam plamienie Dziś wizyta u gina. Jestem strasznie przejęta bo zdążyłam się już naczytać w internecie co może być przyczyną. Jedyną rzeczą która mnie uspokaja to fakt, że mnie nic nie boli i ogólnie czuje się dobrze!
Nie martw się. Ja średnio raz w miesiącu mam plamienia i to zawsze w środku pomiędzy wizytami, więc jak idę do lekarza, to wszystko jest już ok
Stwierdziłam, że taka ma uroda.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
hehe no ja wczoraj w ramach syndromu wicia gniazda czyściłam pól dnia biżuterię. Wyciągnęłam swój kufer i po kolei wszystko na błysk I stwierdzam że nieraz się coś dostaje od męża a jednak biżuteria jest taka że pozostaje na zawsze i po wielu latach z każdą rzeczą ma się wspomnienia. I tak łzy leciały mi gdy oglądałam mały wisiorek który mąż jeszcze w czasach studenckich przyjechał mi dać pod autobus gdy wyjeżdżałam bez niego na wypad w góry z moim kołem j. angielskiego a byliśmy po sprzeczce, potem łzy leciały mi gdy oglądałam jakieś obrączki które pierwsze nosiliśmy srebrne jako dzieciaki, tu coś na rocznicę ślubu, na urodziny, walentynki czy dzień kobiet ...no każda rzecz bez względu na wartość ma wielką wartość sentymentalną. Trochę się tego przez te lata uzbierało. Nie muszę nawet nosić tych rzeczy ale to takie miłe
Mąż pyta mnie co ja robię, a ja że muszę poczyścić biżuterię bo jak zejdę podczas porodu to choć srebra rodzinne mu po mnie pozostaną
Tak więc moja rada, idź sobie kup jakiś pierścionek albo wisiorek za tę samą kasę co wydasz na bukiet i będziesz zawsze wspominał jak cię wkurzył i jakie to z perspektywy czasu jest śmieszne
Ładnie wszystko wyszykowałaś

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:16   #2074
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
To aż o miesiąc Ci się termin przesunął chyba, że ja źle coś widze
Henry dostojne imię i chyba u Was też nie trudne i znane?
Dobrze kurna widzisz, przeklepalam cos paluchami na telefonie, oczywiscie 7.01. 7.lutego to ja przy srednich wiatrach moge juz dziecko miec przy sobie

Okazuje sie, ze imie starogermanskie, imie krolow i cesarzy

I nawet w spisie niemieckim figuruje forma Henryk, czyli jak nasza, choc oczywisicie powszechniejsza jest Henry tudziez Henrik, hardcorowo nawet Heinrich
Ale Henryk istnieje rowniez, skonsultowalam ze starszym, nawet nie reagowal negatywnie, poinformowal, ze jesli mlody przedstawi sie Henio, to beda tak na niego mowic, na starszego mowia Kajetan lub Kajto.

Powiem Wam,ze meczy mnie to imie i tak jakos Henius jak powiedzialam do brzuszka, to nawet nawet...

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:20   #2075
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dobrze kurna widzisz, przeklepalam cos paluchami na telefonie, oczywiscie 7.01. 7.lutego to ja przy srednich wiatrach moge juz dziecko miec przy sobie

I nawet w spisie niemieckim figuruje forma Henryk, czyli jak nasza, choc oczywisicie powszechniejsza jest Henry tudziez Henrik, hardcorowo nawet Heinrich
Ale Henryk istnieje rowniez, skonsultowalam ze starszym, nawet nie reagowal negatywnie, poinformowal, ze jesli mlody przedstawi sie Henio, to beda tak na niego mowic, na starszego mowia Kajetan lub Kajto.

Powiem Wam,ze meczy mnie to imie i tak jakos Henius jak powiedzialam do brzuszka, to nawet nawet...

Mnie się Heniu podoba!! Bardzo ładne imię. Kajetan mnie sie kojarzy z kolegą z podstawówki jak wołali na niego kajtek bez majtek!

Stary 2014-01-02, 11:20   #2076
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Mariolu dobrze, że się odezwałaś! Bedziemy cierpliwie czekać na kolejne wieści! :thumbup:

Dobrze, że dziś masz wizytę, nie wiem co mogą oznaczać plamienia w późnej ciązy, ale na pewno warto to skonsultować z ginem

Cytat:

Mi zdecydowanie bardziej podoba się Antoś- Anton! Nie wybrałabym Henryka
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:24   #2077
cayenneOna
Zadomowienie

Ela wez mnie nie strasz, az sprawdzilam, Co napisalam, Termin 7.01 to do ginekolog

Tez mi sie zdaje, ze Henryk dostojnie, dosc dumne imie.. Henius czy Henio dla maluszka...

Przekopalam net, imie albo sie bardzo podoba, albo bardzo nie podoba..jak dawalam starszemu Kajetan, to tez uslyszalam, ze dziecko krzywdze...

Zadna krzywda mu sie nie stala...przez czesc zycia mial imie bardzo oryginalne, teraz juz mniej...
Ja lubie oryginalne imiona, ale raczej starsze niz jakies Keviny

No i imieniny Henryka Sa rowniez 19.02, czyli w moj termin, to jakby sobie sam imie przytargal...

Zaczelam mowic mezowi w sylwestra, ze dygam troche z tym Antkiem, bo dziadek tak mial na imie, a dziadka zamordowali w bramie, jak wracal z pracy z wyplata, wyobrazcie sobie dokladnie w Dzien urodzin mojego meza... Mama miala wowczas 18 lat... Ja sie troche psychologia interesuje i pewien pan psycholog, Hellinger twierdzi, ze nic w rodzinie nie ginie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 11:28   #2078
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Tutaj w Polsce nie dałabym Henryk na imię, ale inaczej jest własnie u Was

Bo ja źle przeczytałam i właśnie od razu weszłam na listę i widze drugą połowę lutego. AEh ten mózg ciążowy

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

---------------

Aha a jutro są body za 6zł w realu.

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-02 o 11:26
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:49   #2079
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
No pokrowiec na foteliku też się brudzi - jeśli ktoś kupił używany.
Ja właśnie zamierzam wstawiać wszystko do pralki, tylko chyba wstawię ze zwykłym proszkiem, no bo dziecko przecież nie będzie miało na początku przynajmniej bezpośredniego kontaktu z fotelikiem?
Wózek mam używany i też zdjęłam wszystkie zdejmowalne elementy i mam zamiar prać.
o wózku też nie pomyślałam
ja mam nowy fotelik,a le warto go będzie przeprać z chemii i czyichś rąk

Cytat:
Na pewno będzie to wózek po mieście, nie chcę jakiegoś designarskiego, zwykły, tradycyjny najlepiej 3 w 1. chciałabym by miał pompowane koła, amortyzatory i był dość lekki. ( bo czesto będę go wrzucać sama do bagażnika) oglądałam x-landera, masi cosi i tambero. Gdzie w drugim sklepie tambero zostało od razu wyśmiane;-( że to słaby wózek. Cena no mam nadzieję że do 2700 zł się zmieszczę.
bebetto luca oczywiście super się prowadzą nie są bardzo ciężkie i mają pompowane koła

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
W ogóle co do ciuszków z lumpa! Wczoraj wrzuciłam kilka z nich do dużej miski żeby sprawdzić czy farbują. Nic nie farbowało, ale zdziwiło mnie to, że woda w misce cała zaczęła się po nich pienić Nie wiem co w nich jest, ale chciałam was ostrzec

Cytat:
Dziewczyny, meczy mnie imie dla synusia, jakos mnie olsnilo w Nowy Rok na Henryka, znaczy Henia Co o tym myslicie?

imie mi się podoba ale ja bym mojemu tak nie dała. Antoś też było ładne, chyba nawet bardziej mi się podobało

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ja przez krótki okres pracowałam w hotelu za granicą. Mimo surowych norm i nakazów kubki w pokojach zamiast myć wodą i płynem do naczyń wszyscy myli najsilniejszymi środkami i na koniec tylko je przecierali (bez płukania!) bo po pierwsze było tak dużo szybciej, a po drugie szklanki dużo ładniej się błyszczały. Od tamtej pory pamiętam że w hotelach trzeba być mocno ostrożnym
Tak samo z ciuszkami, może tylko przeprane były

Cytat:
To aż o miesiąc Ci się termin przesunął chyba, że ja źle coś widze
Henry dostojne imię i chyba u Was też nie trudne i znane?
7.01 to termin wizyty ginekologicznej

Cytat:
bo aż się sama popłaczę ze wzruszenia

Cytat:
Zaczelam mowic mezowi w sylwestra, ze dygam troche z tym Antkiem, bo dziadek tak mial na imie, a dziadka zamordowali w bramie, jak wracal z pracy z wyplata, wyobrazcie sobie dokladnie w Dzien urodzin mojego meza... Mama miala wowczas 18 lat... Ja sie troche psychologia interesuje i pewien pan psycholog, Hellinger twierdzi, ze nic w rodzinie nie ginie...

jak to? Czyli jak się coś przydarzy jednemu o tym imieniu to innemu o tym samym tez się coś podobnego stanie? Bo mi mama powiedziała że u nas wrodzinie szybko umierają mężczyźni o imieniu Piotr...
nie strasz

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

a w carrefourze body za 5zł
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-01-02 o 11:47
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:54   #2080
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Aha a jutro są body za 6zł w realu.
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a w carrefourze body za 5zł
no, kto da więcej - tzn. mniej
Stary 2014-01-02, 11:55   #2081
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobitki

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Lewek popatrz, co wynalazłam - dostawka do wózka http ://www. babymama. pl/ dostawka-do-wozka-dzieciecego-buggypod2-p802.html
wygląda ciekawie.
(pousuwaj spacje, które musiałam zrobić, bo mi link czaszkowało)
O, fajna sprawa, tylko coś cena niefajna. Ale może na all znalazłoby się coś używanego.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Zaś w kwestii wchodzenia na oddział położniczy jestem przeciwna. U nas na szczęście nie można. Obecność męża jest dozwolona tylko przy porodzie rodzinnym, potem nie ma wstępu na oddział. Matki wychodzą z sali do odwiedzających z tym, że maluchy zostają w wózkach za szybą, a matki mogą wyjść do gości do poczekalni.
o kurczę jakie restrykcyjne zasady. U mnie w szpitalu można wchodzić bez problemu, tylko jakieś godzinowe ograniczenia są, ale ja chyba nie miałabym nic przeciwko aby nas ktoś odwiedzał, tyle że ja raczej u siebie rodzić nie będę.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:01   #2082
side85
Zakorzenienie

Cytat:
jak to? Czyli jak się coś przydarzy jednemu o tym imieniu to innemu o tym samym tez się coś podobnego stanie? Bo mi mama powiedziała że u nas wrodzinie szybko umierają mężczyźni o imieniu Piotr...
nie strasz [COLOR="Silver"]
no ja cię proszę! Nie żyjemy w średniowieczu A jak matka się klepnie w jednym miejscu to dziecko będzie tam miało myszke, a jak założy wisiorek długi to się dziecko pępowiną okręci Trzeba zachować umiar w prawdach ludowych Piotruś będzie żył długo i bardzo szczęliwie!! Ciekawe czy te nasze mamy i znajomi byli tacy przesądni jak imię własnym dzieciom wybierali. Każdy ma coś dobrego do powiedzenia, a prawda jest taka, że to twoje dziecko a ty nie żyjesz w 16 wieku
Moi rodzice też mieli tyle do powiedzenia o Zuzi jak nie wiedzieliśmy jaka płeć, że Zuzka to jak to brzmi taka Zuzka że tak się w małopolskim mówi na wredną babę ...chyba na wsi gdzie moja babcia żyje sobie w zdrowiu mając 102 lata. O i to jest myśl, babcia Antonina ma 102 lata i czyta bez okularów więc może powinniśmy dać Piotrkowki na imię Antoś

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

tylko żeby te body po piątaku nie rozpadły się po pierwszej poważnej kupie
Stary 2014-01-02, 12:03   #2083
kate1623
Zadomowienie

Kurcze ale lecicie z tematami, ja po drzemce jesten jakaś mega wypluta i nie mogę sie zebrać do kupy. Lenia mam strasznego. Ehhh

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:17   #2084
margo80
Zakorzenienie

wróciłam z zakupów z niczym dla siebie, bo jednak wszędzie inwentaryzacje, ale wstąpiłam do lumpka i dzieciakom co nieco pokupiłam

teraz lecę przygotować obiad, a potem po córę do przedszkola.

Cayenne - mam podobne zdanie - w Polsce nie nazwałabym synka Heniem, ale u Was są inne realia, więc jak Ci się podoba, to czemu nie

Mara - trzymam kciuki. daj znać po wizycie.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:22   #2085
ag9
Zadomowienie

Apropos lumpków to zapomniałam się Wam pochwalić z zakupów z których jestem dumna - kurteczka River Island chabrowa na wiosnę za 3 zł (!) i leginsy ciepłe atmosphere we wzorki za 3 zł (!). Uwielbiam lumpeksy!
Stary 2014-01-02, 12:38   #2086
teQiba
Moderator

Cytat:
ja to nie liczę na prezenty od tż... On nie jest z tych co czują potrzebę obdarowywania, ba... życzenia też tylko na urodziny dostaję jak sobie przypomni chociaż mnie raz tak zaskoczył że szok i to w walentynki co ja ich akurat nie obchodzę
A ja juz myslalam ze tylko mi sie trafil taki zepsuty egzemplarz
Ja prezenty dostaje tylko jak sie przypomne i to na ogol tego samego dnia leci na szybko cos kupic - zgadnijcie po co pojechal w Wigilie miedzy 12, a 13

Cytat:
Czesc dziewczyny, przepraszam, ze sie ostatnio prawie nic nie odzywam, ale licho sie czuje. Najpierw wsiaklam, bo spytalam na gwiazdke kindla, wiec polskie ksiazki mnie pochlonely, a teraz od kilku dni czuje sie srednio, ledwo oddycham, brzuch mnie boli do wypeku i generalnie nie wiem Co sie dzieje. Mam Termin do mojej ginekolog na 7.01, wiec pozostaje czekac.
Ale wiem Co sie dzieje

I zycze Wam wszystkiego, Co najlepsze w Nowym Roku!!

Dziewczyny, meczy mnie imie dla synusia, jakos mnie olsnilo w Nowy Rok na Henryka, znaczy Henia Co o tym myslicie?

Jako polskie imie to srednio mi sie podoba, ale za granica Henry brzmi ok

Cytat:

Nie denerwuj sie - mysle ze jesli nic nie boli to nic zlego nie powinno byc na tym etapie ciazy.

Cytat:
no, kto da więcej - tzn. mniej
Ja tez czekam na przebicie oferty
Stary 2014-01-02, 12:54   #2087
thidien
Rozeznanie

mieliśmy poczekać, ale co tam... będzie w kartonie stało, może za jakiś stoliczek robiło :P znaczy... zakupiliśmy łóżeczko ale za materacem się rozejrzę później, tyle się naczytałam, że mam mętlik (choć chyba jakiś zwykły wybiorę i tyle)

zaczynam wątpić, że do 1 kwietnia się wyrobimy z tym remontem :P a co jak dzieć się wyrwie wcześniej?

masakra... do końca tygodnia małż będzie równał wycekolowane ściany i sufit, potem kładziemy panele, potem malowanie, meble nie zamówione jeszcze, bo czekamy na rogówkę (poczekamy do lutego), żeby wiedzieć jak ustawić... a to tylko jeden pokój :/
potem pokój Młodego:
będziemy dobudowywać komin, który idzie skrętnie do sąsiada nie wiedzieć czemu, kłaść płyty na podłogę, bo nierówna (teraz meble stoją na skrzydle szafy), łatać dziurę przy podłodze (domek pająków i... pleśni :/), znowu cekolować, równać, malować...

no i kiedy... jak małż ma 2-3 godziny dziennie na to? (na dodatek tylko 2 dni wolnego w miesiącu :/)

nic mu nie mówię, tylko powtarzam, że damy radę, ale chyba mnie to już powoli przerasta

głaszczę się po brzusiu i mówię dzieciowi, że jak jego mama się pchała na świat o wiele za szybko, to niech przynajmniej on korzysta ile może :P i siedzi w ciepełku maminego brzusia
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:07   #2088
bejb200
Raczkowanie

[QUOTE=side85;44385650]To ja się zgadzam że X-landery są ciężkie. Zobacz sobie z lekkich Mutsy evo, igo ( wiadomo że będę za nim bo plusy i minusy wyszły mi najlepiej na ich korzyść) a także Navigation Cadet z polskich i Jane Muum. Wszystkie idealne do miasta moim zdaniem i do bloków, składają się do małych rozmiarków i są bardzo, bardzo skrętne. I są w takim przedziale o jakim piszesz. Na pewno jest też wiele innych i tańszych, ale akurat my te rozważaliśmy pod kąztek lekkich miejskich wózków.

Dzieki;-)poczytam dziś trochę na temat tych modeli. Jeśli którejś z Was trafi się dziś mój wpis proszę podajcie swoje wybrane wózki;-)
bejb200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:10   #2089
cayenneOna
Zadomowienie

Ciekawe jak na imie synka Bachledy-Curus reaguja, bo tez Henry, znaczy Henryczek :p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 13:15   #2090
Smarrita
Wtajemniczenie

[QUOTE=bejb200;44387925]
Cytat:

Dzieki;-)poczytam dziś trochę na temat tych modeli. Jeśli którejś z Was trafi się dziś mój wpis proszę podajcie swoje wybrane wózki;-)
Ja zamówiłam Tako city move- ale on jest duży i ciężki. Ale ja go ani taszczyć po schodach nie będę musiała ani po mieście z nim chodzić (może czasem). Dla mnie idealny jest na warunki wiejsko-leśne Myślę, że w moim terenie nieźle się spisze.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:18   #2091
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry w Nowym Roku - nadrobiłam wszystkie 7 stron
We wtorek stuknęło mi 30t0d

mariolasl gratulacje ogromne i najlepsze życzenia zdrowia i spokoju dla Was

Cytat:
Nie pamiętam już czy pisałam o ostatniej wizycie. Glukoza ok, nawet ją dobrze zniosłam. Synek jak zawsze spokojny, 600g =) Zaczął już mocno kopać, ale mąż dopiero w 2 dzień Świąt poczuł pierwszego kopniaczka. Dzisiaj mam 25t1d więc to chyba dość późno.
teqiba mogłabyś mi wpisać następną wizytę- 20.01 godz 9.30
mmhym mogłabyś mi wpisać wagę- 600g w 24t0d
Super, że u Ciebie wszystko dobrze wagę wpisałam

Cytat:
Ja akurat proponuję tańszy, ale reszta pasuje w miarę - Navington Cadet, ja go wybrałam dla siebie.

Sylwester minął nam super - trochę pośmialiśmy się, popatrzyliśmy na tańczących i pooglądaliśmy fajerwerki. Nowy Rok dobrze również, z tym że do czasu. Bo potem posprzeczaliśmy się z mężem. Dzisiaj chciałam się rozmówić i wyszła z tego awantura co nie miara. Już nastawiam się na fantastyczny weekend. Tragedia

Ręczniki mam 2, bo w razie W użyjemy naszego, ale ponoć zasikanie albo zakupkanie to norma

W szpitalu u nas można odwiedzać, ale niedługo i nie dużo ludzi Mnie to pasi. Ja myślę, że do nas to tylko moi rodzice będą chcieli przyjść, więc luzik.

I witam ciepło Nową Mamusię

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
I jeszcze mi się przypomniał Graco Symbio - byłam w nim zakochana przez pewien czas, ale dla nas był za drogi... W Twoich granicach się mieści.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:23   #2092
side85
Zakorzenienie

widzę mmhym że kac po picollo trzymał dwa dni i dopiero teraz się pojawiłaś

Za pól godziny porodówka przypominam.

a ja kupiłam kocyk gruby na zimowe spacerki
http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...815138218.html
w szaro białe grochy. podobno jakieś nagrody dostał za najlepszy kocyk a jest dość tani
Stary 2014-01-02, 13:29   #2093
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
my wybraliśmy tako laret, ale to ciężki wózek, więc pod tym względem odpada

Cytat:

w szaro białe grochy. podobno jakieś nagrody dostał za najlepszy kocyk a jest dość tani
ten kocyk w kropki przypomina mi trochę mój dziecięcy kocyk
Ja znalazłam sprzedawce, który też ma fajne kocyki, do tego sprzedaje fotelik maxi cosi, wanienki, stojaki i inne potrzebne mi akcesoria, więc u niego zrobię chyba duże zakupy w najbliższym czasie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 13:38   #2094
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
no ja cię proszę! Nie żyjemy w średniowieczu A jak matka się klepnie w jednym miejscu to dziecko będzie tam miało myszke, a jak założy wisiorek długi to się dziecko pępowiną okręci Trzeba zachować umiar w prawdach ludowych Piotruś będzie żył długo i bardzo szczęliwie!! Ciekawe czy te nasze mamy i znajomi byli tacy przesądni jak imię własnym dzieciom wybierali. Każdy ma coś dobrego do powiedzenia, a prawda jest taka, że to twoje dziecko a ty nie żyjesz w 16 wieku
Moi rodzice też mieli tyle do powiedzenia o Zuzi jak nie wiedzieliśmy jaka płeć, że Zuzka to jak to brzmi taka Zuzka że tak się w małopolskim mówi na wredną babę ...chyba na wsi gdzie moja babcia żyje sobie w zdrowiu mając 102 lata. O i to jest myśl, babcia Antonina ma 102 lata i czyta bez okularów więc może powinniśmy dać Piotrkowki na imię Antoś
No ja myślę że będzie żył długo bo nie będę zmieniać imienia a babcia Antonina u Ciebie żyje tyle lat, ja takowej nie mam więc tym bardziej Antosia nie będę mieć chociaż teściowa akurat by chciała bo już mi mówiła

ogólnie to byłam taka wkurzona na mamę jak mi to napisała, no bo po co? żeby mnie denerwować w ciąży

nie, nie żyjemy w średniowieczu z tym że ja nie lubię jak ktoś mówi/ pisze o takich rzeczach bo gdzieś tam zawsze mam to schowane w podświadomości i pomimo tego że nigdy się tym jakoś nie przejmuje to czasem to do mnie wraca

Cytat:
Apropos lumpków to zapomniałam się Wam pochwalić z zakupów z których jestem dumna - kurteczka River Island chabrowa na wiosnę za 3 zł (!) i leginsy ciepłe atmosphere we wzorki za 3 zł (!). Uwielbiam lumpeksy!
no jaka cena

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
mieliśmy poczekać, ale co tam... będzie w kartonie stało, może za jakiś stoliczek robiło :P znaczy... zakupiliśmy łóżeczko ale za materacem się rozejrzę później, tyle się naczytałam, że mam mętlik (choć chyba jakiś zwykły wybiorę i tyle)

zaczynam wątpić, że do 1 kwietnia się wyrobimy z tym remontem :P a co jak dzieć się wyrwie wcześniej?

masakra... do końca tygodnia małż będzie równał wycekolowane ściany i sufit, potem kładziemy panele, potem malowanie, meble nie zamówione jeszcze, bo czekamy na rogówkę (poczekamy do lutego), żeby wiedzieć jak ustawić... a to tylko jeden pokój :/
potem pokój Młodego:
będziemy dobudowywać komin, który idzie skrętnie do sąsiada nie wiedzieć czemu, kłaść płyty na podłogę, bo nierówna (teraz meble stoją na skrzydle szafy), łatać dziurę przy podłodze (domek pająków i... pleśni :/), znowu cekolować, równać, malować...

no i kiedy... jak małż ma 2-3 godziny dziennie na to? (na dodatek tylko 2 dni wolnego w miesiącu :/)

nic mu nie mówię, tylko powtarzam, że damy radę, ale chyba mnie to już powoli przerasta

głaszczę się po brzusiu i mówię dzieciowi, że jak jego mama się pchała na świat o wiele za szybko, to niech przynajmniej on korzysta ile może :P i siedzi w ciepełku maminego brzusia
moje pudełko z apteki gemini robi za stojak dla choinki

oj dużo macie tej roboty faktycznie... a luty jeszcze krótki jest...

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry w Nowym Roku - nadrobiłam wszystkie 7 stron
We wtorek stuknęło mi 30t0d
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-02, 13:38   #2095
frogutka
Zadomowienie

Nasza bryka to Tako Jumper X, dość ciężki, ale sprytny-łatwo się składa, skrętny, pompowane koła. Od lutego będziemy mieszkać na wsi pod lasem więc duże pompowane koła to był główny wyznacznik.

Dziewczyny jaki magnez bierzecie? i ile?
Stary 2014-01-02, 13:44   #2096
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ten kocyk w kropki przypomina mi trochę mój dziecięcy kocyk
Ja znalazłam sprzedawce, który też ma fajne kocyki, do tego sprzedaje fotelik maxi cosi, wanienki, stojaki i inne potrzebne mi akcesoria, więc u niego zrobię chyba duże zakupy w najbliższym czasie
dasz linka?
może się skuszę, bo pisząc kupiłam mam na myśli wybrałam, po południu jak przyjdzie mąż i jego karta zapłacę więc mogę jeszcze zmienić zdanie Chcę taki gruby, gruby bo rozmawiałam przed chwilą z koleżanką dość rozsądną osobą mamusią od pól roku i mówi że kocyki muszę kupić jeden taki gruby i dwa normalne, jeden zwykły już mam taki śliczniasty a jeden kupię tańszy z Ikei.
Właśnie rozczulił mnie ten staroświecki motyw i ten tatuś z reklamy który trzyma w nim dzidziusia

Wogóle nigdy ich nie widziałam, ale na zarzyganie dziecięcia to niezła cena- pledy za 5zł , można kupić kilka a akurat będę miała wszystko szare i turkusowe więc mi pasuje Podczytałam u mamusi styczniowych

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70242821/

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:

nie, nie żyjemy w średniowieczu z tym że ja nie lubię jak ktoś mówi/ pisze o takich rzeczach bo gdzieś tam zawsze mam to schowane w podświadomości i pomimo tego że nigdy się tym jakoś nie przejmuje to czasem to do mnie wraca
no ja wiem właśnie, dlatego nie lubię jak ktoś tak plecie głupoty i od razu wolę jak ktoś drugi od razu przywoła mnie do rozsądku że oświeceni ludzie nie myślą zabobonami Dlatego przemawiam do ciebie jako głos rozsądku że głupio ci powiedzieli i nie ma co ich słuchać
Stary 2014-01-02, 13:52   #2097
monkaa321
Zakorzenienie

tak sobie właśnie wymyśliłam tytuł na kolejną część wątku, dopy nie urywa ale co tam pochwale się
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 13:54   #2098
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
To może ja też na dwa razy to wypiorę może zamocze dzisiaj jakiegoś lumpa i zobaczę jak się zachowuje
Może tylko w moim lumpie tak jest

Cytat:
A w jakiej temperaturze pierzesz? Bo większość na metkach ma 40stopni...
I robisz tak że najpierw pierzesz w zwykłym proszku i dopiero drugie pranie w dziecięcym? Muszę się za to wziąć....
Prałam w 40 stopniach, ale na niektórych metkach było, że prać w 30
Tak, prałam wszystko po dwa razy. Najpierw w naszym proszku (bez wirowania), potem w dziecięcym, z dodatkowym płukaniem i wirowaniem

Cytat:
Ja przez krótki okres pracowałam w hotelu za granicą. Mimo surowych norm i nakazów kubki w pokojach zamiast myć wodą i płynem do naczyń wszyscy myli najsilniejszymi środkami i na koniec tylko je przecierali (bez płukania!) bo po pierwsze było tak dużo szybciej, a po drugie szklanki dużo ładniej się błyszczały. Od tamtej pory pamiętam że w hotelach trzeba być mocno ostrożnym
Tak samo z ciuszkami, może tylko przeprane były
Co?!

Cytat:

Plamienie teraz? A co to może zonaczać? Dobrze, że masz dzisiaj wizytę. Mam nadzieję, że lekarz znajdzie przyczynę i nie jest to nic poważnego

Cytat:

Kupię sobie kolczyki, bo jestem od nich uzależniona
Niby to nic poważnego, bo tylko głupi kwiatek, ale było mi tak przykro, że aż zaczęłam płakać

Cytat:

Fajny ten kocyk
Ja muszę swój wyprać Tylko muszę swój wyprać ręcznie, a ręcznie mi się nie chce
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:55   #2099
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wiem właśnie, dlatego nie lubię jak ktoś tak plecie głupoty i od razu wolę jak ktoś drugi od razu przywoła mnie do rozsądku że oświeceni ludzie nie myślą zabobonami Dlatego przemawiam do ciebie jako głos rozsądku że głupio ci powiedzieli i nie ma co ich słuchać

dlatego ja tez od razu pokazałam tż tego maila razem się pośmialiśmy

Stary 2014-01-02, 13:57   #2100
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Nasza bryka to Tako Jumper X, dość ciężki, ale sprytny-łatwo się składa, skrętny, pompowane koła. Od lutego będziemy mieszkać na wsi pod lasem więc duże pompowane koła to był główny wyznacznik.

Dziewczyny jaki magnez bierzecie? i ile?
Ja biorę Filomag B6 1 raz dziennie (na noc)

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości