Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 21:09   #2911
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
nom..tzn raz czy dwa mialam kupione
moga zaszkodzic?
chodzi niby o uczulenie, które może się pojawić, ale znowuż znajoma w pierwszej ciąży na wszystko chuchała i dmuchała, a dziecko jest mega alergikiem, przy drugim normalnie się odżywiała, nie unikała alergenów i dziecko zdrowe, rzadko choruje
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:16   #2912
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
proponuje specjalne pasy do auta, takie ktore przytrzymuja ten dolny pas: ja ma ten i rzeczywiscie ladnie pasy trzyma: http://allegro.pl/be-safe-adapter-do...849367091.html nie polecam natomiast wsiadac na zapiete pasy, czemus ten dolny jednak sluzy
Hehe można poczuć sie jak dziecko w wózku z takim zabezpieczeniami

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
chodzi niby o uczulenie, które może się pojawić, ale znowuż znajoma w pierwszej ciąży na wszystko chuchała i dmuchała, a dziecko jest mega alergikiem, przy drugim normalnie się odżywiała, nie unikała alergenów i dziecko zdrowe, rzadko choruje
E tam ja wcinam orzeszki normalnie, to prędzej przy karmieniu, w ciąży chyba nie ma większego znaczenia...

Skleroza - Nikki jak Ci się będzie chciało to możesz mi zmienić datę na 26 kwietnia bo tak jakoś sie jej trzymam i imię na Rysiu bo nie wiemy czy Eryś, czy Patryś, raczej to drugie, w każdym razie jakiś Rysiu

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:16   #2913
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie czuję łaskotki na brzuchu, nie wiem, czy to to, bo bączków nie podejrzewam raczej, prędzej materiał sweterka mnie łaskocze.
Ale normalnie czuję, że coś w brzuchu mi się porusza
to pewnie twoje dzieciątko

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:17   #2914
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie czuję łaskotki na brzuchu, nie wiem, czy to to, bo bączków nie podejrzewam raczej, prędzej materiał sweterka mnie łaskocze.
Ale normalnie czuję, że coś w brzuchu mi się porusza
isto dzidzia daje znać

mnie własnie kopie w oponkę. pomaga spalić

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:20   #2915
muffinka90
Zakorzenienie

To co jemy w ciazy nie ma wplywu na alergie u dziecka, takze luzik przy kp trzeba unikac NIEKTORYCH produktow, ale generalnie nie trzeba sie mocno ograniczac jesli dziecko dobrze reaguje, nie dajmy sie zwariowac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:20   #2916
agaaga89
Zakorzenienie

Nie daję już rady przed komputerem, idę spać, do usłyszenia

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:21   #2917
muffinka90
Zakorzenienie

madziula oj moj Filip tez taki byl, ze bez przerw kopal i do teraz nie spi spokojnie, mala jest juz w brzuchu zupelnie inna, mam nadzieje, ze bedzie spokojniejsza od braciszka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2014-01-02, 21:23   #2918
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

madziula ,a noo ale powiem Ci, ze ja lubie byc opatulona, wiec te pasy jak zapinam to fajnie sie czuje bo tak... ciasno czuje, ze mnie trzymaja no i odciagaja je z brzucha

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:23   #2919
Nikii89
Zakorzenienie

Asia gratuluję syna

Kasiab jak będziesz wypełniała Pity to wypełnij też druk NIP-3 i tam wpisz już aktualne nazwisko Jest to druk który dotyczy zmiany danych osobowych A tu dla ciekawości http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk...po-slubie.html

Gosiu a to była wizyta połówkowa?? Jak tak to powinnaś mieć USG , które robi się między 20-23tc

Martuszka ja karmiłam piersią tylko 2,5m , ale po jakiś 4-5m już miałam wagę sprzed ciąży.

Madziula a to mam wpisac Ryszard czy Rysiu ??

Szalone 5 stron do nadrobienia

My po kolędzie - ksiądz powiedział że pierwszy raz widzi takiego prawie 2latka , który jest taki otwarty, odważny i chętny do zabawy z obcymi
Stary 2014-01-02, 21:23   #2920
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

witam się wieczorowo
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
mamusie

Witam się z Wami w Nowym Roku z zapaleniem oskrzeli

Byłam dziś u lekarza, ale nie dostałam antybiotyku Pani doktor bała się go podać ciężarnej. Kazała siedzieć w domu i pić syrop z cebuli i dużo wszystkiego z cytryną. Jak nie przejdzie to wtedy kontaktować się najlepiej z IP. Zobaczymy jak się potoczy dalej wszystko.
Martwię się o niunię bo kaszel ją męczy. Niby się kulę jak zacznę kasłać, ale wiem, że to jej przeszkadza
dużo zdrówka i oby po tych domowych sposobach przeszło
Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Witam mamusie w Nowym Roku! Bardzo dawno mnie tu nie było, az sie steskniłam za tym forum jednak systematycznie zaglądałam na pierwszą strone z ciekawością zerkając czy juz wiadomo kto sie u kogo w brzuszku kryje. Widze ze narazie dziewczynki przewazają no i u jednej wizazanki z chłopca zrobiła sie dziewczynka a to niespodzianka.

Moja nieobecnosc była spowodowana choroba i nagla smiercia bliskiej osoby... niestety. Jednak nadszedł nowy rok i trzeba dalej zyc i cieszyc sie zyciem a TEN rok musi byc dla Nas wyjatkowy.

Może pokrótce opisze co u mnie? Dyskusje trwały nad wyborem imienia i na chwile obecna będzie - Michaś przed świetami maluszek zaczał kopac ze ruchy sa bardzo wyczuwalne nawet mąż juz czuje. Wieczorem mąż puszcza lub spiewa kołysanki małemu I powiem szczerze ze dopiero po ruchach dzidziusia zaczełam bardzo sie cieszyc ze bedzie synek. I juz nie moge sie doczekac maja I dopiero nie dawno do mnie to wszystko dotarło ze za kilka miesiecy bedzie nas 3 a nie dwójka.

Powoli zaczynamy rozmawiac o wozkach, łózeczkach itp nie mam pojecia na co zwracac uwage, jakie firmy sa dobre, ale wiem ze pomoc znajde na wizazu. Od 7 ide na zwolnienie wiec bede miała na to duzo czasu.

Narazie walcze z anemia, i krwawieniem z dziaseł dodatkowo praktycznie co noc łapie mnie skurcz łydek... okropny bol. Wracam do burakow i probuje swoja diete wzbogacic w zielone warzywa, ale to nie jest takie łatwe.

Wracam dalej do pracy, ale juz teraz wizaza nie opuszcze
wyrazy współczucia z powodu śmierci bliskiej osoby

super że już czujesz ruchy i myślicie nad wyprawką
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Zdróweczka kochana

Wstawiam focię z wczoraj zrobioną przez tatę
słodko
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Wczoraj spotkała mnie miła niespodzianka tż poprosił mnie o rękę, z jednej strony było to dla mnie mega zaskoczenie, a z drugiej coś przeczuwałam i miałam mu ochotę pogrzebać w kurtce już w Sylwestra w sumie dobrze, że o tym zapomniałam bo tak pewnie zniszczyłabym sobie niespodziankę płakałam jak głupia a teraz ogarnia mnie takie ogromne szczęście i radość

Przyjemnego dnia Kochane

gratulacje
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Witam się po sylwestrowo. U Nas było bardzo spokojnie, pooglądaliśmy z Mężem TV, Misia szybko poszła spać i o 1 byliśmy już w łóżku. Wczoraj byliśmy na 50. urodzinach Teściowej i znowu się objadłam. Wiecie, ja już mam dość tych świąt, a tu jeszcze 6 stycznia jest Święto

Misia od dzisiaj zaczyna chodzić do przedszkola na 5 godzin, ciekawa jestem jak zareaguje na to
i jak tam Misia pierwszy dzień w przedszkolu??
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja właśnie położyłam Hanię, byłyśmy u lekarza na 10.15, na szczęście płuca i oskrzela czyste, także „tylko” katar, kaszel i gardło ma zawalone. Dostaliśmy leki, mąż kupił, po obiedzie zaczniemy dawać. Kontrola we wtorek, oczywiście nie można się zapisać dzisiaj tylko trzeba tego samego dnia
Noc minęła dobrze, w sumie tylko jedna pobudka a tak to Hanula pospała do 6.50, więc obudziła się z dobrym humorkiem.
Jutro ma przyjść ten rowerek co zamówiłam na spółę z moją mamą, więc będzie miała trochę radości spacer niestety musimy odpuścić na parę dni pomimo ładnej mroźnej pogody.
to dobrze że z Hanią to nic poważniejszego i oby szybko wyzdrowiała

ja dziś się umówiłam na USG połówkowe także Niki proszę o dopisanie do listy na 7 stycznia

idę czytać dalej

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:29   #2921
Seleniti
Zadomowienie

Anulka, Martusia dziekuje

Gosius szkoda, ze bez usg, ale ciesze sie, ze w porzadku z reszta oby Ci te trzy tygodnie szybko zlecialy

Lolitko super, ze wizyta udana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:33   #2922
monijaaa
Zadomowienie

Padam ; ( wróciłam do domu o 20 zjadł am obiad wykapalam sie i leze w lozku. Rano do ortopedy ide tym kolanem
A pozniej do pracki.
Uciekam nadrabiac

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:33   #2923
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
madziula oj moj Filip tez taki byl, ze bez przerw kopal i do teraz nie spi spokojnie, mala jest juz w brzuchu zupelnie inna, mam nadzieje, ze bedzie spokojniejsza od braciszka
Oj to zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Madziula a to mam wpisac Ryszard czy Rysiu ??

My po kolędzie - ksiądz powiedział że pierwszy raz widzi takiego prawie 2latka , który jest taki otwarty, odważny i chętny do zabawy z obcymi

A Rysiu

A ksiadz nie kazał Oskarkowi sie przeżegnać? My mamy za tydzień...

Santom Ty już nie pisz, że Ci dobrze jak tam masz ciasno

Patrzę po fotelikach ale Tż znów zmienia auto, może do maja i ze dwa razy zmieni, a żadne nie nasze, ale teraz we wszystkich już, są isofixy prawda?

W ogóle fajne forum, eksperci się tu wypowiadają, ale ma duuużo stron... http://www.babyboom.pl/forum/tu-zapy.../index155.html w każdym razie ostatni post mi się podoba

Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2014-01-02 o 21:39
Stary 2014-01-02, 21:35   #2924
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się w końcu czwartkowo...

Nie wiem czy uda mi się was nadrobić... 8 stron oszalałyście

Odebrałam wyniki - glukoza ok, czyli nie mam cukrzycy... W moczu coś jest - ale laborantka mówiła że raczej nie ma się czym przejmować
Poczekam na wizytę - już 8 stycznia czyli coraz bliżej i znów maleństwo zobaczę

Biegnę - spróbuje was nadrobić

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Na niedzielę zaprosilismy znajomych na obiad, przzyjdą z 3 letnim synkiem. Macie jakieś pomysły co zrobić fajnego i łatwego oczywiscie??
A u nas dziś 23 t czyli zaczynamy 6 miesiąc
miłego dnia mamusie
Martuszkao - pewnie dziewczyny ci juz coś zaproponowały - ja proponuje te piersi z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami i serem - u mnie to zrobiło furore - wygląda estetycznie i super smakuje - nie pamiętam która z was mi ten przepis zaproponowała - chyba Aldrin
za kolejny tc i miesiąc.

Anulka
też bym się wkurzyła na przedszkole u nas też był ksiądz ale ja nie zdążyłam i tylko mąż go przyjmował -podobno go zagadał i ksiądz nie mógł się za bardzo wypowiedzieć...

paulka za kolejny tc. No i udanego pobytu

ab_cd przykro mi, ale tak jak piszesz trzeba żyć dalej
na skurcze proponuje magnez podwójną dawkę dla dorosłego - mi to bardzo pomogło.

kasiab szybkiego powrotu do zdrowia... 3maj sie i dbaj o siebie i maleństwo.

S E L E N T I
gratuluje bardzo się cieszę razem z tobą no i w sumie to za dorosłą decyzję Tż.... pierścionek sliczny

kaorlak witam cię w kolejnym tc.

Pallas Rill
ja też mam tego rogala i jakoś go nie mogę docenić - wcale lepiej mi sie nie śpi
Lista super - na pewno z niej podpatrzę...

gosius
ciesz sie ze małz mówi do brzuszka - mój ma opory a dzidzia faktycznie już zaczyna słyszeć

Co do zaręczyn - u nas ich w ogóle nie było. Powiedziałam małżowi po 8 latach znajomości że już czas, zaczęliśmy załatwiać formalności związane z weselem i tż nie miał wyjścia - pokazałam mu 3 pierścionki miał wybór... Kupił i mi się oświadczył - zero romantyzmu ale i tak byłam szczęśliwa

Vampirka
Tż należą się baty

muffinka
dawka jak dla dorosłego - x 2. Ja tak biorę.

asia gratuluje udanej wizyty - no i poznania płci

Seksta już kiedyś pisałam że mój Tż jest jak nastolatek - może ciągle
za kolejny tc.

gosius dla maleństwa że u niego ok. Walcz o USG

lolitka dla udanej wizyty... no i super ze siusiak dalej jest

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:39   #2925
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula nie kazał
Stary 2014-01-02, 21:44   #2926
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ramonka bardzo mi przykro

No i to faktycznie ruchy twojego bobasa

Mama Franka

Stary 2014-01-02, 21:48   #2927
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
to pewnie twoje dzieciątko
Cytat:
isto dzidzia daje znać

mnie własnie kopie w oponkę. pomaga spalić
pewnie tak

dziewczyny a tak z innej beczki - orientujecie się ile osoba fizyczna sprzedająca na all ma czasu na wysłanie towaru?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:48   #2928
muffinka90
Zakorzenienie

Justyna dzieki bo mam magnez i farmaceutka mowila ze 1 tabletka pokrywa dzienne zapotrzebowanie, ale to raczej nie dotyczy ciezarnych

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2014-01-02, 21:53   #2929
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam do łóżka... Jestem wyczerpana... Dziś pierwszy raz odkąd jestem w ciązy poszłam na drzemkę po pracy... Ból głowy i zapchany nos dały mi się we znaki

No i ciągle mam ten nos zapchany... jak sobie z tym radzić???

Dobranoc mamusie

Mama Franka

Stary 2014-01-02, 21:55   #2930
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Szyjka trzyma,Dzidziuś leżał na brzuszku,więc mało co było widać.Serduszka słuchaliśmy i pięknie bije i siusiol dalej jest
W ogóle miałam jak zwykle szybkie badanie dowcipne no i jak się rozbierałam do niego to z budyniu już bluzke zaczynałam ściagać i bym stała nagusieńka hahah

Później pojechaliśmy na zakupy i kupiliśmy fajne podkładki pod talerze i kubki w muffinki czyli do kompletu siedzisk i 2 polówki Małżowi kupiłam skoro sobie nic bo gruba jestem;p Przytyłam 7,5 kg już..

*
Super, że wszystko ok, baaardzo się cieszę
Dobrze, że budyń oprzytomniał w porę

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
a tak racja choć znam mamuśkę, która twierdzi że nie prała nic nowego nie wiem jak tak można
No Hania ma prawie 16 miesięcy a ja nadal wszystko piorę przed użyciem, łącznie z ciuchami

Cytat:
kasian a dlaczego ciasno obwijaliście Hanię do spania? czy tak trzeba??
Nie trzeba, ale Hania miała takie niekontrolowane ruchy rączkami koło główki i to ją wybudzało, a po owinięciu spała jak suseł. Problem się pojawił jak postanowiliśmy już nie owijać, specjalnie to na weekend ustaliliśmy, żeby mąż wstawał do małej jak będzie się wybudzać co chwilę ale było spoko, ładnie spała
A jak owijaliśmy to czasami się rozkopywała przez te ruchy rączkami i trzeba było na nowo zawijać i dopiero zasypiała

Cytat:
no tak trzeba poprać wszystko nowe

słuchajcie, ten tydzień to jakies fatum ... przed świętami zmarł teścia siostry teść, w święta szwagra wuja, w sylwestra zamordowano teścia brata żonę, a dziś znaleziono w domu martwego przyjaciela mojej siostry i szwagra
O masakra...

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Kobitki a jecie chrupki orzechowe?
Ja nie lubię już teraz, więc nie jem ale jakbym chciała to bym zjadła

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Czesc nie odzywalam sie, bo nie dosc ze swieta, to maz sie rozchorowal i pozniej sprzedal chorobsko mi i Adasiowi. Dzis pierwszy dzien, ze jakos normalnie funkcjonujemy, malemu caly czas cos gra od kataru, ale na szczescie oskrzela czyste.
Wszystkiego dobrego w nowym roku! Ja chyba mam rekord, 9 kg na plusie, jutro zaczynam 21 tydzien. Co do rozkow to my uzywalismy dlugo, Adas w nich lubil spac, uzywalam tez do wyscielania wozka. A i przy problemach z zasypianiem latwiej go bylo lulac zawinietego, najwyzej jak zasnal to go odwijalam.
Gratuluje kolejnych udanych wizyt i poznanych plci!
Paulka, czy wybralas jaki wozek chcecie kupic dla blizniakow? Bo wg mnie kazdy ma jakas wade...
A moje maluszki coraz bardziej buszuja, nawet przez bluzke czasem widac, mezulek te czul Od razu jestem spokojniejsza. 10 stycznia mam wizyte u ginka i polowkowe usg. A co do imion to myslimy nad Kuba i Mateuszem, jeszcze Przemek sie przewija, ale lista nie jest zamknieta i caly czas myslimy
Witaj
Zdrówka dla Adasia
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:55   #2931
Nikii89
Zakorzenienie

Ramona powinna od razu po zapłaceniu za towar wysłać , a ile już czekasz??
Stary 2014-01-02, 21:56   #2932
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny a tak z innej beczki - orientujecie się ile osoba fizyczna sprzedająca na all ma czasu na wysłanie towaru?
Standardem jest 7 dni od otrzymania wpłaty... chyba że sprzedający pisze że jest na urlopie, albo ma w regulaminie sprzedaży podaną inną datę np 14 dni. Ale co do zasady to powinno byc 7 dni.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Justyna dzieki bo mam magnez i farmaceutka mowila ze 1 tabletka pokrywa dzienne zapotrzebowanie, ale to raczej nie dotyczy ciezarnych
Dla ciężarnych podwójna dawka tego co dla dorosłych po tygodniu widziałam poprawę i od 2 mc nie mam skurczy.

Dobranoc raz jeszcze

Mama Franka

Stary 2014-01-02, 21:56   #2933
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Co do obwiazywania to ja tak samo ale rożek był za luźny i szedł koc z zapinkami Olaf miał takie niekontrolowane ruchy po urodzeniu, że nagle skakały mu rączki, nóżki, nie pamiętam jak to się nazywa... Tak jak odruch moro ale podczas snu i to go wybudzało, wiec żeby przespał te swoje 45 min w dzień to trza było opatulić
Teraz Rysiek też skoczny i zapewne będzie trzeba powtarzać technikę, bo nie sądzę by w brzusiu nie spał wcale tylko wciąż kopał, z Olafem to samo było, do dziś skacze przez sen

Olaf masochista zasypiał 1,5 h zasnął dopiero jak petardy zaczęły strzelać To samo w sylwka zasnął 15 min po północy, w najwiekszym huku...
O właśnie Hania też tak miała

Widać Olafowi się spodobał Sylwester i spać nie chce i petardy uspokajają

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
po-slubie.html

No tak Oskar to przecież aniołek

Dzizas przypomniał mi się taki głupi dowcip.... dlaczego przy żłobku Jezusa byli pastuszkowie, królowie, były zwierzęta, a nie było kapłanów?
Bo Pan Bóg w swojej mądrości nie pozwolił zbliżać się im do dziecka...

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

to dobrze że z Hanią to nic poważniejszego i oby szybko wyzdrowiała

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Odebrałam wyniki - glukoza ok, czyli nie mam cukrzycy... W moczu coś jest - ale laborantka mówiła że raczej nie ma się czym przejmować
Poczekam na wizytę - już 8 stycznia czyli coraz bliżej i znów maleństwo zobaczę

Co do zaręczyn - u nas ich w ogóle nie było. Powiedziałam małżowi po 8 latach znajomości że już czas, zaczęliśmy załatwiać formalności związane z weselem i tż nie miał wyjścia - pokazałam mu 3 pierścionki miał wybór... Kupił i mi się oświadczył - zero romantyzmu ale i tak byłam szczęśliwa
No to super, że wyniki ok i że nie będzie trzeba powtarzać

Ale jesteście praktyczni w sumie u nas też już był czas na to, a nie szaleństwo z miłości

Idę spać dziewczyny, do jutra
Stary 2014-01-02, 22:05   #2934
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ja się mogę podzielić bo już mam to za sobą. Z tym, że moja lista to absolutne minimum (oczywiście w mojej opinii, ktoś może uznać, że rzeczy z tej listy akurat są zbędne :P).

Planuje zrobić tak, żeby te rzeczy kupić przed urodzeniem maluszka:
spanie:
łóżeczko
materacyk
nakładka na materac (1)
3 prześcieradła
śpiworek lub otulaczek

spacer:
wózek (2)
fotelik do samochodu
baza do fotelika

kąpiel:
wanienka (zastanawiam się jeszcze czy warto inwestować w stojak.. podobno tak, bo nie boli kręgosłup.. ale gdzie ja to będę trzymać :/)
2 ręczniki

przewijanie:
przewijak na łóżko
pampersy (planuje kupic 2 paczki po 72 szt. tych najmniejszych i potem już te większe)
husteczki mokre

kosmetyki:
oilatum soft
octenisept
patyczki higieniczne z ogranicznikiem
sudocrem (to akurat mam w domu, więc kupować nie będę, ale piszę, żeby nie było, że lista niekompletna :P)
emolium do nawilżania po kąpieli

inne:
20 szt. pieluch tetrowych
aspirator do noska
2 najmniejsze smoczki

Lista rzeczy, które nie są potrzebne od pierwszego dnia, a mogą stanowić fajną listę prezentową dla odwiedzających nas znajomych
karuzela do łóżeczka
leżaczek bujaczek
mata edukacyjna
kocyki
zawieszki zabawkowe do wózka

Lista rzeczy, które kupię później w zależności od rozwoju sytuacji
proszek do prania dla dzieci
butelki ze smoczkami
laktator
sterylizator do butelek/albo worki do sterylizacji z mikrofali
nawilżacz powietrza

Rzeczy dla mamy:
Tu jeszcze nie wiem.. jak czytam listy innych mam w stylu: "podpaski rozmiar gigant" albo "maść do ratowania brodawek" to robi mi się słabo i zostawiam to na sam koniec

Ubranka:
Tu też jestem w lesie.. nie mogę się zdecydować co kupić... Na razie chyba poczekam co dostanę od znajomych i zobaczymy czego brakuje.
Generalnie moim planem jest ubierać takiego malucha w body zapinane z przodu + śpiochy lub kaftanik z zależności od temperatury.

(1) Chodzi o taką nakładkę: http://sklep.wisad.pl/nakladka-higie...ki-140-70.html
Jak ktoś mi mówi, że podkłada ceratę pod prześcierdało to we mnie się normalnie gotuje.. To po co kupować super ekstra wypasiony materac, który ma super cyrkulację powietrza, jak na niego kładziemy ceratę?!

(2) W moim wózku w komplecie są różne kocyki i materacyki, więc na razie żadnych dodatkowych nie kupuję, może później, bo jak już pewnie wszyscy wiedzą mam obsesje na punkcie kocyków z La Millou

To jest moja SUBIEKTYWNA lista minimalna. Jakbyście zauważyły, że brakuje w niej czegoś bez czego dziecko umrze w przeciągu 30 sekund to dajcie proszę znać
ja stojaka nie miałam, my kąpaliśmy na początku w pokoju na ławie, a poźniej wanienkę we wanne wkładalismy, a teraz w samej wannie Bartek się kąpie

ja jeszcze termometr do kapieli bym polecała, do tego kilka pieluch flanelowych
co do sudocremu to używałam juz na odparzenia, a przeciw odparzeniom krem nivea o takiej nazwie. A na początku kąpaliśmy w mączce ziemniaczanej
butelkę mimo wszystko kupiłabym przed porodem, bo nie wiadomo jak się sytuacja rozwinie, a może chociaż do wody czy herbatki by się przydała

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Kochane a mogłybyście mi powiedzieć jak wyglądają mniej więcej formalności związane ze ślubem cywilnym ??
idziesz do urzędu, bierzecie ze sobą dowody i akty urodzenia (chyba że się urodziliście w tym samym mieście co bierzecie ślub to oni mają w dokumentach) płacicie 84 zł i zaklepujecie date slubu. Najwcześciej 3 miesiące przed planowanym dniem
Cytat:

ja juz po wizycie

wszystko w porzadku, małuch mały, bo wg om ma 20t1d a wg usg 19t3d i juz któryś raz mi data porodu wypada na dzień matki
aaa no i syn!
proszę o dopisanie na pierwszej stronie imion (tak imion, tz kazał wpisac tam też drugie imię, bo po tatusiu ) Piotr Paweł

zdjecie 3d mam ale fotogeniczny to on nie jest.... zreszta wiecej widzialam na normalnym niz na tym calym 3d.
gratulacje na Synusia
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A właśnie co do US... Ktoś mi może podpowie czy ja mam tam do nich zgłaszać, że zmieniłam nazwisko? Bo jak pracowałam miałam panieńskie a teraz mam męża. PITy przyjdą na stare. Jak to jest bo boję się żeby mi kasiora nie przepadła...
Kasiu jeśli tylko nazwisko Ci się zmieniło i nie zmieniasz np nr konta to w urzędzie miasta się załatwia a oni przesyłają już sami do US

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:07   #2935
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Dzizas przypomniał mi się taki głupi dowcip.... dlaczego przy żłobku Jezusa byli pastuszkowie, królowie, były zwierzęta, a nie było kapłanów?

No to super, że wyniki ok i że nie będzie trzeba powtarzać

Ale jesteście praktyczni w sumie u nas też już był czas na to, a nie szaleństwo z miłości
o maj gad ale dowcip hihih

Tak tylko to nas uratowało - bo tak to dalej bylibyśmy partnerami w miłości - a ja chciałam mieć męża i prawdziwą rodzinę - no i mam i małż mi za to dziękuje teraz

Do poczytania
http://m.onet.pl/wiadomosci/ciekawostki,2rl6l

dobra już mnie nie ma

Mama Franka

Stary 2014-01-02, 22:12   #2936
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hahahha, relacja genialna

Madziuuula to ja muszę w takim razie pogadać z moim ginem o tym. Jakbyś się jeszcze czegoś nowego dowiedziała to daj znaka

A co do ciuszków nie różowych to da radę znaleźć. My sporo mamy właśnie NIE w różu. Jak byłam w ciąży to tak miałam, że mną trzepało jak widziałam w sklepach ten róż Chociaż...potem już mi przeszło i różowe też Mila ma w garderobie
Niech mi ktoś wytłumaczy... skoro żadna z nas nie trawi różowych ciuszków, to co za kretyn je produkuje w takich ilościach???

Ostatnio byłam w SMYKu i mnie wręcz poraziła cała różowa ściana ubranek dla dziewczynki. Nie było ANI JEDNEJ rzeczy nie w różu!!!!!

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
laktator czesto jest przydatny od pierwszych dni, a i proszek do prania tak samo
Co do proszku do prania to mam taki plan, żeby najpierw prac wszystko w normalnym proszku (z opcją dodatkowego płukania) i dopiero jeśli (odpukać) dziecko złapie jakąś alergię to wtedy próbować z innym proszkiem.

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ostatnio chciałam sie umowic na wizyte prywatnie na usg- to mi odmowili w MAXMED, a nie bede jechac do Krakowa specjalnie na USG, plus koszty Kiedy czuje ruchy dziecka, i w 16tyg na usg było okey
Nie rozumiem jak Ci mogli prywatnie odmówić? Przecież dla nich to jest kasa.... Ja bym robiła nawet 5 razy dziennie jakby ktoś chciał

Cytat:
z tego co wiem to zdania są różne. Szwagierka np miała rożek ale tak naprawdę to tylko małą wkładali do niego jak babcia chciała brać na ręce, a bez niego się po prostu bała. A sami rodzice dziecka w ogólnie nie używali rożka. A z kolei inni często używają. Więc mi się wydaje, że wyjdzie "w praniu"
Dla mnie ten rożek to taki troche relikt PRLu Nie wiem jakoś mnie strasznie wkurzało jak moją młodszą siostrę w tym musiałam trzymać. W ogóle nie czułam dziecka (bo on był taki sztywny) i bałam się, że ja będę ten cholerny rożek trzymać, a ona się wysmyknie :/

Zdecydowanie bardziej skłaniam się ku czemuś takiemu:
http://babyheaven.pl/wallaboo-muslin...ummer-474.html

Mam taki plan, żeby to zakupić na początek do spania, bo na taki gruby rożek to może być jednak przez wakacje za ciepło.

A jeszcze znajomi mi ostatnio pokazali coś takiego:
http://www.naturalmomgear.com/2243-True-Womb-Soft-Mint
Zachwalali, że super sprawa na noc, bo dziecko się samo wybudza jak macha rączkami, a dzięki temu przesypia całą noc... No nie wiem jak dla mnie to trochę niehumanitarne :P

Cytat:
Laktator ja własnie używałam na samym poczatku karmienia i ciut na końcu...

Tż na meczu to idę czytać o fotelikach bo na tym punkcie nawiedzona jestem
Kurcze, już kolejna z was pisze, że laktator się przydaje od zaraz.. Sama nie wiem.. trochę mi szkoda wywalić 300-400 zł jakbym go miała np. nigdy nie użyć :/

Cytat:

Idę spać dziewczyny, do jutra

Z takich głupich dowcipów w tym temacie to mi się ostatnio spodobał:

Jezus malusieńki leży wśród stajenki
Płacze z zimna nie dała mu matula SUKIENKI.
A dlaczego?
Bo ksiądz nie pozwolił....
Bo GENDER

Stary 2014-01-02, 22:19   #2937
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Justynka a próbowałaś inhalacji wodą z solą nad miską?

Martusia racja z tą butelką ja musiałam dopajać glukozą na żółtaczke, a tak czy inaczej butla się kiedyś przyda

Pallas a czemu tyle? Mi styknął ręczny mam aventa dwa lata temu nieco ponad 100 kosztowały teraz się nie orientuje... moze super nie był jakbym codzień musiała to ciężko ale tak doraźnie stykło

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-02, 22:20   #2938
beatusia10
Wtajemniczenie

hej dziewczyny ja tak na szybko, żeby zdać relację z wizyty.. wszystko jest ok, waga 430gramów dziwne, ale wg pomiarów tych BPD, AC itd. termin porodu wyszedł znów na 12.05, a nie 7.05... czyli nic już nie rozumiem no i muszę Wam pokazać, jak mój synuś gryzie rączkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (88,6 KB, 41 załadowań)
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:22   #2939
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Pallas a czemu tyle? Mi styknął ręczny mam aventa dwa lata temu nieco ponad 100 kosztowały teraz się nie orientuje... moze super nie był jakbym codzień musiała to ciężko ale tak doraźnie stykło
Bo jeśli w ogóle będę używać laktatora to będę go używac dużo i chciałabym elektryczny.

Natomiast boję się, że w ogóle nie będę miała pokarmu, albo szybko go stracę i wtedy 400 zł nie moje :/
Stary 2014-01-02, 22:22   #2940
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
o maj gad ale dowcip hihih

Tak tylko to nas uratowało - bo tak to dalej bylibyśmy partnerami w miłości - a ja chciałam mieć męża i prawdziwą rodzinę - no i mam i małż mi za to dziękuje teraz

Do poczytania
http://m.onet.pl/wiadomosci/ciekawostki,2rl6l

dobra już mnie nie ma
No u nas to bardziej maz chcial rodzine zakladac a ja kiedys w ogole nie chcialam dzieci

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Niech mi ktoś wytłumaczy... skoro żadna z nas nie trawi różowych ciuszków, to co za kretyn je produkuje w takich ilościach???

Ostatnio byłam w SMYKu i mnie wręcz poraziła cała różowa ściana ubranek dla dziewczynki. Nie było ANI JEDNEJ rzeczy nie w różu!!!!!

Co do proszku do prania to mam taki plan, żeby najpierw prac wszystko w normalnym proszku (z opcją dodatkowego płukania) i dopiero jeśli (odpukać) dziecko złapie jakąś alergię to wtedy próbować z innym proszkiem.

Nie rozumiem jak Ci mogli prywatnie odmówić? Przecież dla nich to jest kasa.... Ja bym robiła nawet 5 razy dziennie jakby ktoś chciał

Dla mnie ten rożek to taki troche relikt PRLu Nie wiem jakoś mnie strasznie wkurzało jak moją młodszą siostrę w tym musiałam trzymać. W ogóle nie czułam dziecka (bo on był taki sztywny) i bałam się, że ja będę ten cholerny rożek trzymać, a ona się wysmyknie :/

Zdecydowanie bardziej skłaniam się ku czemuś takiemu:
http://babyheaven.pl/wallaboo-muslin...ummer-474.html

Mam taki plan, żeby to zakupić na początek do spania, bo na taki gruby rożek to może być jednak przez wakacje za ciepło.

A jeszcze znajomi mi ostatnio pokazali coś takiego:
http://www.naturalmomgear.com/2243-True-Womb-Soft-Mint
Zachwalali, że super sprawa na noc, bo dziecko się samo wybudza jak macha rączkami, a dzięki temu przesypia całą noc... No nie wiem jak dla mnie to trochę niehumanitarne :P

Kurcze, już kolejna z was pisze, że laktator się przydaje od zaraz.. Sama nie wiem.. trochę mi szkoda wywalić 300-400 zł jakbym go miała np. nigdy nie użyć :/

Z takich głupich dowcipów w tym temacie to mi się ostatnio spodobał:

Jezus malusieńki leży wśród stajenki
Płacze z zimna nie dała mu matula SUKIENKI.
A dlaczego?
Bo ksiądz nie pozwolił....
Bo GENDER

To chyba dla mnie ten roz bo ja lubie a Hani bardzo pasuje ale lubie tez wszystkie inne kolory lacznie z "chlopiecym" blekitem po prostu u Hani sprawdza sie powiedzenie ze ladnemu we wszystkim ladnie

Fajny ten otulacz muslinowy a to drugie wyglada strasznie ale zalozenie bardzo dobre, my tak owijalismy mala do 3 miesiaca gdzies

Dowcip swietny

Dobra ide naprawde bo juz nadaje z lozka gadula jedna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości