|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
Mój stópki odkrył właśnie, ale jeszcze nie wkłada do buźki
|
||
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Pora na mnie. Dobranoc
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
eh juz sama nie wiem
ktoras z was pisala ze jej dzicku nie sluza witaminy ktore ? ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko może dopiero zaśnie. Nie wiem co się z nim dzieje ostatnio wieczorami. Do którego tygodnia jest ten najgorszy skok.?
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mu wygodnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ps. Zamówiłam właśnie na all podusię dla dzidziusiów plus kołderkę Podusia będzie tylko do spania z mamą, w łóżeczku Julek nadal będzie spał bez niczego, tylko w śpiworku
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupilam k plus d pierdzi bardzo smierdzaco i sie wkurxa przy tym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podaję Julkowi Bobik D, wcześniej był Bobik K+D
|
#2020 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki
Jeszcze nie puszczajcie ![]() Cytat:
Tak jej było najlepiej bo jej sie nie cofało po jedzeniu. Teraz już zawsze na pleckach ją kłade, chyba że na chwilke tylko na boczku bo tak jej łatwiej zasnąć.Z kolei Zawitkowski mówił w jakimś wywiadzie, że to nie ma nic do rzeczy i na boczku jest ok. I bądź tu mądry ![]() Cytat:
Cytat:
po witaminie D firmy enfamil. teraz ma takie, których daje się dokłądnie 1 kropelkę na smoczek/palca/sutek i jest gitCytat:
![]() Cytat:
![]() I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin w takim razie! ![]() Cytat:
muszę to kiedyś upolować na zdjęciu ![]() Cytat:
Szczególnie jak jej coś w buźce zostanie po jedzeniu i z tego banieczki puszcza
|
|||||||
|
|
|
#2021 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się jak zwykle ostatnio w nocy
W ciągu dnia nie mam kiedy poczytać na spokojnie, Tz ostatnio wraca wieczorami zmęczony, bo remontuje nasze mieszkanie, żebyśmy się w optymistycznej wersji w lutym wprowadzili.Cytat:
Cytat:
Zuzia od początku budziła się 2 razy w nocy, teraz budzi się raz ok. 4. Nie narzekam na to, mam nadzieję że tak jej zostanie. I rozumiem te z Was, które chcą żeby dziecko przesypiało noc. Mała miała taki czas, podczas skoku na początku że się budziła w nocy co ok. 1,5 godz na 30-40 min. i ja rano byłam nieprzytomna, i czekałam z utęsknieniem kiedy jej minie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w 1 wersji (mojej ) miała być Pola albo Iga... Oba mi się bardzo podobają, ale TZ średnio. została Iga na 2.Cytat:
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
O nieee skocze z okna w takim razie jeśli tak mają wyglądać nasze wieczory codziennie
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zaleca się dawać poduszki dziecku do spania do roku, a dla kręgosłupa to najlepiej w ogóle Wczoraj Eda mi obudził Elenę, sam zasnął, a ona długo nie mogła Dziś rano powtórka, on wyszedł z tatą do przedszkola, a ja mam śpiewy z łóżeczka
|
|
|
#2025 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lola to chodziło o witamine D
Cytat:
Zawitkowski wogóle uważa odnośnie bioderek, że szerokie pieluchowanie robi więcej szkody niz pożytku i najważniejszy do prawidlowego rozwoju bioderek jest ruch, dlatego tez nie zaleca się stosować zbyt dlugo rożków i otulaczów !!, bo wtedy dzieci częściej prostują nogi i sa skrępowane, a nogi powinny być najcześciej w pozycji na żabkę Cytat:
Super wygibasy, mała sportsmenka !! Mój Filip podnosi nogi do wysokości pach ![]() a czy Wasze dzieciaczki tez się tak śmieją i piszczą jak są rozebrane? a jeszcze jak się go pokizia albo popierdzi mu na skóre to juz wogóle szau Cytat:
![]() a co jej zrobil Eda? ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- a mamy progres niby czas na skok, a moje dziecko wczoraj grzeczne, niepłaczące i usneło samo przy melodyjce ze smoczkiem w buzi we własnym łóżku na noc (wcześniej zdarzało mu sie usnać samemu ale w trakcie zabawy) a no i nie używał smoka przez ostatnie 3 miesiące a tu proszę jak się odmienilo musze kupić większy bo mam te aventu 0-3
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Heloł. A ja mam dzisiaj wychodne z tż. Jedziemy na imprezę karnawałową organizowaną przez zakład pracy męża. Do dzieci przychodzi moja mama. Ale mam zaciesz. Nie na całą noc, bo Bartek budzi się co dwie, trzy godziny i nie chcę tak obciążać mojej mamy a po drugie nie mam aż tyle mleka w zapasie ale dobre i parę godzin relaksu...
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o ile rozmowy Enci nie przeszkadzaja, to rozwrzeszczany brat owszem. Wczoraj poszlo o przykrycie koldra, dzis o to, ze nie chcial kanapki z dzemem :/Moze skok sie spozni u nas w rozkwicie, jeczenie od rana do nocy. A Eda z nia wspolprzezywa
|
|
|
#2028 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do spania na poduszce, to naprawde nie rozumiem, przeciez obudzisz sie jak zacznie sie ruszac czy kaszlec, prawda? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2029 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Zawitkowski przedwczoraj tłumaczył w ttv, że miękko do spania jest niedobrze, bo maluch "zapada się" w tych puchach i to utrudnia mu poruszanie, przekręcanie, poza tym skrzywia kręgosłup, nadaje nienaturalną pozycję. Mój mały najładniej się kręci na macie edukacyjnej albo cieniutkim kocyku położonych na podłodze. Jak bawi się z konikiem FP to obraca się z nim jak głupol Nie są to jednak skończone obroty - z plecków na brzuszek itd, bo mój kruszek jest ciężki, trudniej mu się dźwignąć.
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
MATAL, Zuzia tez budzi Milosza. Nawet dzis, zobaczyla ze nie ma taty u nas w lozku i lament. Milosz oczywiscie obudzony. Jemu tez halas nie przeszkadza. Zreszta przy drugim dziecku nie da sie na palcach chodzic. My podajemy DEVICAP jedna kropelke. Zrezygnowalam z tych twist-off. |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
ja też wyrodna jestem bo moje dziecko śpi całą noc, a niczym go specjalnie nie karmię i jakoś się z tego cieszę bo się wyśpimy i ja i on Wy za dziećmi tęsknicie-przez sen? czy nie śpicie? bo nie czaję ja też lubię jak mnie ten kochany Zbój obudzi dzisiaj szczepienie, TZ miał iść, ale musiał iść do pracy i idę sama- może nie będę ryczeć jak poprzednio
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko po raz kolejny obudziło się rano z krzykiem, wczoraj krzyczał z pół godziny.. ja już nie wiem..
|
#2034 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Jak się obudzi w nocy, to nawet nie jest super głodny, biorę go do cyca, bo tak go szybciej uśpię niż na rękach czy bujając kołyską i zapodając muzyczkę. A od kiedy kp idzie mi już dobrze, to zachowuję opcję mm jako totalną ostateczność - np. wyszłam z domu i nie zdążyłam wrócić, dziecko głodne a w zamrażarce nie ma ściągniętego mleka. Ja mam nadzieję, że niebawem Julek odnajdzie więcej życiowych przyjemności - a najlepiej żeby upatrzył sen jako jeden z nich Mały czasem nawet w dzień nie potrafi ładnie usypiać, frustruje się i nawet już cienie pod oczami miewa ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Mój mały ostatnio miał taką fazę, że budził się z krzykiem, był wyraźnie nieszczęśliwy. Wyglądało mi na to, że się nie wyspał i sam się wkurza, że się budzi.
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki za szczepienie. Na pewno dasz radę
|
|
|
#2037 | ||
|
czyli Endżi
|
Wczoraj myślałam, że mnie coś strzeli.
Na moment była szwagierka, ale już to pół godziny starczyło żebym musiała zażyć melisę na wieczór Oczywiście mycie rąk przed wzięciem małego to jakiś obcy zwyczaj więc musiałam znowu produkować wykład na temat szkodliwych bakterii. 7-letni chłopczyk najpierw korzysta z toalety, nie myje łapsk, potem siedzi na kanapie i namiętnie dłubie w nosie a potem wyciąga ręce żeby mu dać małego Już pomijając fakt, że Julek jest ciężki, takiemu dziecku łatwo może wypaść.Jak się dobitnie wypowiedziałam na ten temat, to starej krowie było głupio ![]() Sorry, ja nie będę znowu zasuwać z małym do szpitala, bo oni nie wiedzą co to higiena ![]() Moment później wszyscy w pokoju byli zmuszeni słuchać jej głośnej kłótni z eks mężem o to kiedy weźmie do siebie dziecko i wysłuchiwać co im tam wzajemnie u siebie nie pasuje. No szok. Co za ludzie. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja czytałam tutaj, że w sytuacji kiedy z cycka przestawało lecieć i dziecko się wkurzało, to dziewczyny brały na ręce, pochodziły 5 minut i mleko znowu się pojawiało. Warto popróbować ![]() Matczyny instynkt jest nieoceniony, skoro tak zadecydowałaś to ok ![]() Ja już mam pomrożone porcyjki dyni, czekają na swój moment Skręca mnie też z ciekawości czy np. mały będzie wcinać rybę. Ojciec ma niesamowitą awersję, ja lubię a w ciąży i podczas kp staram się jeść solidne ilości. No i ciekawe czy w tej materii wda się we mnie czy w tatusia ![]() Mały bawi się na macie, ciągnie wszystkie zawieszki A kot tarza się obok i zaczepia małego łapką, też chce się z nim bawić
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, oczywiście nie mogło się obyć bez wyrodnej matki
![]() przecież nie chodzi mi o dzieci które same z siebie przesypiaja noc, tylko o te które budzą się raz czy dwa razy w nocy i wielkie kombinacje co tu zrobić żeby pobudek nie było, czyli czym zapchac ![]() A przecież jeszcze mnóstwo nie przespanych nocy przed nami _ zęby, choroby, budzenie się na siku. dla mnie jest to po prostu wpisane w macierzyństwo...... natomiast rozumiem frustrację tych którym dzieci budzą się ciągle po kilka razy w nocy, bo to naprawdę męczące...... |
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Czy 30 ml to wystarczająca ilość moczu do badania? Moment po ściągnięciu woreczka poszło dalej siusiu, więc nie wiem czy można uznać, ze to cały strumień...
|
#2040 |
|
czyli Endżi
|
Zaraz w DDTVN ma być o prowokacji jak to sprzedawano ciężarnej alkohol. Nie kumam, to od kiedy to koniecznie zakup jest dla kupującego. Jak ja byłam w ciąży i np. dziadek prosił żebym po drodze kupiła mu piwo, to nie widziałam problemu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

wiec dla bezpieczenstwa pojechalam z nim bo to daleko, a ze z dziecmi nie mamy co zrobic, to byly z nami 

Tak mu wygodnie. 

Jeszcze nie puszczajcie
Tak jej było najlepiej bo jej sie nie cofało po jedzeniu. Teraz już zawsze na pleckach ją kłade, chyba że na chwilke tylko na boczku bo tak jej łatwiej zasnąć.
Kciuki za Waszego 6.01. My jutro mamy usg bioderek... a wcześniej łapanie siuśków... To mi się urodziny szykują...
Akcja z kupą niezła
W ciągu dnia nie mam kiedy poczytać na spokojnie, Tz ostatnio wraca wieczorami zmęczony, bo remontuje nasze mieszkanie, żebyśmy się w optymistycznej wersji w lutym wprowadzili.
Wiem, ze go nic nie boli, ale i tak strasznie ciezko mi jak musze mu to robic. po tych cwiczeniach jest ciagle zachrypniety i nie ma mu sie kiedy to gardelko zagoic :/ poza tym pozniej wydaje mi sie, ze jest strasznie smutny 

Dziś rano powtórka, on wyszedł z tatą do przedszkola, a ja mam śpiewy z łóżeczka
Już pomijając fakt, że Julek jest ciężki, takiemu dziecku łatwo może wypaść.