|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
czarna tak, też się broni przed spaniem a widać, że jest panięta. Dlatego koło 17 jest już strasznie zmierzła a o 18 płacz i trzeba iść robić wieczorny rytuał w postaci kąpieli, butelki i mizianka na dobranoc. No ale co się dziwić, po całym dniu niespania
![]() Ja też z tych matek, które czekały aż dziecko zacznie więcej spać w nocy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Znajoma fryzjerka, która już kolejny raz przyjdzie mi farbować włosy do domu (pracuje w salonie, w którym zawsze się robiłam, okazało się, że mamy wspólną znajomą i tak oto umawiamy się prywatnie za zupełnie inna kwotę ![]() ![]() ![]() ![]()
#2132 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
hejo
![]() Wikuś po szczepieniu nie mógł zasnąć do 2 w nocy ![]() ![]() Tak czytam o tym waszym spaniu z dziećmi i mój syn jakiś inny jest bo on nie lubi spać z nami w łóżku- próbowałam kończy się to wyciem do księżyca. Po 4 dniach ostrego treningu mam takie zakwasy że ledwo żyje ale dam radę bo warto się zmieścić przedciążowe ciuchy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() miałam jeszcze coś napisać ale łóżeczko mi buczy ![]() ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co się bać
![]() Chociaż najgorszy skok u nas był jak Filipowi stukły 3 miesiące ![]() Myślicie, że fajne będą te łyżeczki? http://allegro.pl/munchkin-miekka-de...842938322.html Robię zakupy u tego sprzedawcy i zastanawiam się czy brać? Dobra Filip się obudził, pospał te pół godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
Tfu tfu u nas nie jest najgorzej a Julek konczy dzis 15 tygodni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
bojatoja Wydaje mi się,że powinno byc już coraz lepiej..może a nóż się zaskoczy za kilka dni i wstaniecie dopiero nad ranem
![]() Wiesz co.. Julia właśnie wczoraj skonczyła 3 miesiące i powiem Ci,że jest megaaaaaaaa marudna i nic jej nie pasuje :/ Wczoraj pierwszy raz świadomie chwyciła zabawkę,więc chyba coś jest na rzeczy z tym skokiem ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- tak w ogóle toooo... powinnam mieć @ jakieś 2 tygodnie temu i cisza ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Dziewczyny po cc- powiedzcie,że to NORMALNE? ![]()
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja okres dostałam 2 miesiące po cc a teraz mam co miesiąc i właśnie też czekam na nią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie cos rozkłada, od wczoraj boli mnie strasznie głowa, nie mam siły się z łóżka podnieść, czuję się obezwładniona. Mama wzięła teraz Szymusia na spacer, a ja spróbuje pospać chociaż trochę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | ||||
Zakorzenienie
|
Pochodziłysmy sobie i znalazłam dwie fajne działki na sprzedaż ![]() ![]() Co do gondoli to moja jest duża bo specjalnie takiej szukaliśmy, coś koło 80 cm. Tydzień temu Tusia miała 67 cm według miarki mojej pediatry więc nie wiem czy dociągniemy w tej gondoli do wiosny ![]() ![]() Chyba ogólnie w moim regionie jest to mało popularne imię. Tak nam mówili w szpitalu no i fotografka też się zdziwiła,że Natalia bo nie miała żadnej od ponad roku. A ona robi po 20-40 sesji miesięcznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja juz nie mogę się doczekać aż przyjdzie moje nosidło, ale mi to dużo rzeczy ułatwi ![]() brawo!! ![]() ![]() Cytat:
Dla mnie też takie pomieszczenia gospodarcze to podstawa,nie wiem co bym zrobiła,gdybym nie miała takiej komórki. No i jeszcze wielka garderoba to mus ![]() Cytat:
![]() Ja kp i @ ani widu ani słychu, oby tak dalej ![]()
![]() |
#2144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Natala ja wiem że moje ciężko raczej długo nie będzie przesypiało całych nocy, najgrosze jest to że śpi ze mną a ja nie mam siły po prostu w nocy z nią walczyc żeby spała w łóżeczku a ja jestem po prostu już zmęczona, moja mała po kąpieli za chiny nie chce isc spać nie mówiąc o spaniu w łóżeczku, wiec walczę często długo z nią i nawet na piersi mi wisi az do 1 czy 2 do tego pobudki w nocy i w dzień też mi za wiele nie śpi a też coś chce porobić w domu, zrobić obiad choć na to ostatnio w ogole nie mam czasu zrobić pranie, poprsować, mój mąż pracuje od rana do wieczora a nawet jeśli jest w domu to go nie ma bo zawsze cos wymyśli i mnie wkurza bo potrzebuje odpoczynku i chwili dla siebie, fakt moja mama czy siostra zabierają mi mała ale chciałabym żeby on się więcej włączył ale nie bo po co, ja sobie mogę gadac i gadac, stiwerdzilam ze zrobie mu taki dzień ze zostanie z mała na kilka godzin sam zabronię mamie i siostrze w ogole brac małej i niech sam z nia siedzi, nakarmić niech nakarmi mm, ja i tak coś czuje że moje piersi mają coraz mniej mleka są jakieś miękkie i nie czuje żeby to mleko się zbierało chociaż ona jeszcze aż tak nie płacze że jest głodna może jej to wystarcza, wracając do przespanych nocy to ja bym chciała żeby ona poszła spać po kąpieli chociaż na dwie godziny obudziła się i zjadła i poszła dalej spać i przede wszystkim u siebie w łóżeczku, może i ja ją do tego przyzwyczaiłam bo tak wygodniej jednak ja po nocy jestem połamana i nie wyspana bo czuwam czy coś jej przypadkiem nie zrobie..a jak odłoże do łóżeczka pomimo ze widze ze spi to otwiera oczy od razu jak tylko ja odłożę i nie wiem co mam z nią zrobić to daje do cyca i znowu usypia wiec ja już u siebie zostawiam, jej łóżeczko chyba jej kompletnie nie odpowiada i boje się że nie będzie chciała w ogóle mi spać w łóżeczku :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja po cc i tylko kp i jeszcze nie miałam wcale... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż to jest romantico dzisiaj,że hej.
Przychodzi mi z bukiecikiem kwiatów i mówi "Przechodziłem koło kwiaciarni, miałem wolny 3 dychy to pomyślałem,że Ci kupię kwiatki, a co mi tam" ![]()
#2147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie pamiętam kiedy ostatni raz dostałam kwiatka ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Bajka-jaka dokładnie kupiłas kaszke z Nominala?Bo mi tesciowa wzieła orkiszową tyle ze tam nie jest napisane od ktorego miesiąca... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ie no spoko, my często robimy sobie niespodzianki i prezenty bez okazji ![]() ![]() ![]() Biedne jest to moje dziecko dzisiaj z tymi dziąsłami, ciągle niespokojna, pcha piąstki do buzi, smok i gryzak ją denerwują, jedynie Żyrafka jest jeszcze mile widziana ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Wtajemniczenie
|
sebuś śpi od ok 12;30
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- btw dzwonili do mnie z pracy ze jest spotkanie noworoczne 09.01 i czy przyjdę ...no i bardzo cce bo jest mobilizacja z pójściem do fryzjera ale..... 08.01 mam spotkanie w przedszkolu a 10.01 dentyste i nie wiem skąd jak opieke do dzieci wytrzasne na 4 dni pod rząd praktycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | ||
Zakorzenienie
|
oo dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazdroszcze ![]() oo miałam pisać że wczoraj zrobiłam porządki w komodzie Jasia i nosimy rozmiar 68, (donaszamy duże 62) długi ten mój chłopak już ![]()
![]() |
#2154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio wysłałam męża do rp i miał kupić jakieś łyzeczki (bo podaję też syropki i kropelki na łyżeczkach) i te właśnie przywiózł. fajne są, kolorowe więc Natalce się podobają ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2155 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale wiem o co chodzi.. na bioderka najlepiej nie na boczku, zeby glowke uksztaltowac ladnie to zmieniac pozycje, na ulewanie inaczej, na gazy inaczej... Prawda taka ze trzeba dostosowac do potrzeb i znalezc zloty srodek ![]() Cytat:
![]() Do lozka biore zazwyczaj rano gdzies kolo 6-7 jak sie budzi i nieraz w nocy jak marudzi a ja chce spac ![]()
![]() |
#2156 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczy,macie jakieś sposoby na odkładanie maleństwa po karmieniu tak,żeby się nie rozbudziło?Moja czasami jak ją odkładam to robi oczy jak pięć złotych i trochę czasu jej zajmuje,zanim ponownie zaśnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje wagi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak sobie czytam o skokach rozwojowych waszych dzieciaczkow i dochodze do wniosku, ze u nas tez jest cos na rzeczy. Tylko mam problem z okresleniem, ktory to skok ![]() ![]() Od dwoch dni ciagle placze. Nie chce sam sie bawic, gdzie potrafil przelezec sam przez 1,5 godziny gadajac do karuzelki :/ jak teraz tylko go odkladam to jest placz ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja robie teraz jak kahunia a jak tż uspypia to butla bierze go na beka i w pozycji pionowej kilka raz lululu go pokołysze i jak juz przysnie to kładzie go sobie na brzuch i oglada tv a pozniej go odklada do łóżeczka na brzuch. angelikada a odbijasz go za każdym razem ![]() sposób Kahuni jest git- jakoś niewierzyłam że Filip tak da rade tym bardziej że 3 mce nie uzywał smoka a teraz powrocił do łask na usypianie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sposob to troche zmodyfikowany z jezyka niemowlat. A tam tez cos bylo ze taki milowy wzrok to tez element usypiania dziecka i wyszlo na to ze rzeczywiscie, bo po tych wielkich oczach zaraz robia sie senne i zasypia. W kazdym badz razie warto sprobowac ![]() Co robicie z wypadajacymi wlosami? Jakies odzywki, suplementy? Ostatnio co prawda przeczytalam ze to co w ciazy nie wypadlo to musi wypasc no ale juz mnie szlak trafia, wszedzie moje klaki ![]()
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2014-01-03 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.