|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Kate- gratuluje 9 miesiaca. To juz wyglada bardzo powaznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadzwyczajna kope lat! Ja równiez mam cukrzycę ciążową, jednak jest o tyle łaskawa, że przy trzymaniu niezbyt restrykcyjnej diety cukier mam w normie i na stałym poziomie.Niezbyt restrykcyjna, bo oprócz unikania słodyczy, cukru w herbacie, ciast i niektórych owoców jem normalnie, nie szkodzi mi zwykły makaron, ziemniaki czy pieczywo pszenne od czasu do czasu. Szkoda, że u ciebie konczy się to insuliną ![]() Mam nadzieję, że u was w koncu wyjdzie słońce i będzie lepiej! No i gratuluje synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
nadzwyczajna prawda jest taka że uciekłaś poniekąd bo wyżaliłaś się a wszyscy pobowali coś doradzić co ci się nie spodobało. Nie było się o co obrażać bo niestety takie są reguły for internetowych że czasem może nam się nie spodobać to co powiedzą o nas inni, najważniejsze że dołączyłaś spowrotem a dzieciątko jest duże i zdrowe
![]() baja_86 to ja też chcę być jak twoja mama ![]() ja właśnie dostałam maila od sprzedawcy z allegro z numerem nadania przesyłki i zaproszeniem do dalszych zakupów, patrzę i oczom nie wierzę bo przez pól dnia kminiłam czy kupić koc na allegro czy w sklepie internetowym a to ten sam sprzedawca z allegro jest co ma sklep ![]() ![]() ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-03 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Rozeznanie
|
ja też mam cukrzyce-ale na szczęście dietą reguluje. No i przytyłam tylko 5 kg.
![]()
#2346 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedynie mi się bardzo nie spodobało, bo jakaś babka, co w odwiedziny przyszła, skomentowała to głośno i prześmiewczo. Cytat:
Przyszły mi dzisiaj tetry, co to sobie je zamówiłam u r_p77 - wysyłka ekspresowa i wszystko cacy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Rozeznanie
|
mnie po porodzie najbardziej bolało...gardło
![]()
#2348 | |||
Raczkowanie
|
Jutro zrobię zdjęcia przy świetle dziennym (flesz aparatu odbiła się od tapicerki wózka i nie wygląda to tak jak w rzeczywistości).
Kupiliśmy Mutsy Transportera (kolor grey) i pierwsze, co pomyślałam, jak go już złożyłam... "jaki on DUŻY" ![]() Co prawda gondola ma tylko 74cm dł. (mierzone wewnątrz). Cytat:
![]() ![]() Dla matki już trochę mniej, ale... ![]() To gdzie Ty pracowałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że się odezwałaś i współczuję cukrzycy. Choć pewnie najgorzej zacząć przyjmować insulinę, nie będzie to dla Ciebie aż tak uciążliwe, no i skończy się wraz z porodem ![]() I gratuluję synka ![]() ![]() ![]() Moje siostry i nawet mama specjalnie do mnie przyjechały, żeby obejrzeć wózek ![]() SZALONE KOBIETY ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2.Wiesz, że chyba tak ![]() ![]() 3. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No już się robi poważnie, ale średnio to do mnie dociera ![]() Kuchnia sprzątnięta, chyba wstawię jeszcze jedno pranie i oglądając serial zacznę prasować tą stertę ciuszków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | ||||
Zakorzenienie
|
nadzwyczajna Witaj!!
Nie jesteś jedyna z cukrzycą tutaj, ale chyba jedyna na insulinie ![]() Ja też już mam dość tej ciąży i czekam z niecierpliwością na dziecia. Gratuluję synka i dobrej decyzji o zamieszkaniu z Twoją mamą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie zamawiałaś? Bo ja widzę podwójnie tkane, zwykłe, 70x80, 80x80 ![]()
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj nadzwyczajna. Też czasem myślałam co tam u Was, no działo się trochę widzę. Zdrówka życzę, poradzisz sobie z tą cukrzycą, do porodu już bliżej jak dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja siostra podczas porodu nie krzyczała - ONA WRZESZCZAŁA ![]() Mój szef-prywaciarz powtarza, ze teraz ludzie nie szukają pracy tylko zarobku... bo pewnie najchętniej wyplatę wypłacałby w miskach ryzu... A za to mój TZ oplaca swoim pracownikom (praca fizyczna) noclegi i obiady podczas pracy na wyjazdach, a nawet zaopatruje w papierosy ![]() W ogóle to po co ja w ogóle myślę o pracodawcy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zadomowienie
|
Planuje kupić butelkę chyba z Aventu-na razie jedną.
Dziewczyny jakie brałyście 125, 260 ? Jaki smoczek 0+ 1+ czy może kilka smoczków?
#2354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I trochę boję się je wszystkie wyprać, bo są albo kolorowe, albo w kolorowe wzorki - nie mam żadnej białej tetry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam już zapas smoczków, ale pierwszy jest z kategorii 0-3mies. A myślicie, że trzeba kupować butelki i smoczki z jednej firmy lub linii, bo podoba mi się butelka Aventu, a soczki mam z Lovi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Smoczków mam aż 3 ![]() Dziękuję za miłe powtórne przyjęcie. Dla mnie ciąża i te ostatnie miesiące były bardzo trudne. Ja bardzo przeżywałam wszystko co się dzialo, hormony bardzo mną sterowały. Nie było mi łatwo z tym wszystkim. Dopiero teraz jest jako taki constans. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Aaaa nie wykręcaj się, pamiętam, że swego czasu chłopak był i jeszcze porównywałaś swoje objawy z tych wymienionych we wróżbie na chłopaka ![]() 3. i 4. do tego syn niepotrzebny, kup mężowi na urodziny samochód zdalnie sterowany i będziesz mogła z nim grać ![]() Dziewczynki lubią grać w simy. Jest tez taka gra, gdzie się ubiera i czesze postaci, moja chrześniaczka ją lubi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zgadzam się z Kate, że Hinduska taką damę z siebie robiła i ciągle na coś nosem kręciła, że sala nie taka, że krzesła do porodu nie ma itd. Zresztą po co miała się wydzierać skoro znieczulenie dostała? ułatwili jej poród na maksa. Tak że Side weź znieczulenie, będziesz rodziła po indyjsku ![]() Cytat:
![]() Mój mąż też uwielbiał gwiazdki, mikołajki i urodziny syna, bo zawsze mógł się potem czymś pobawić ![]() Cytat:
Nadzwyczajna miło że się odezwałaś, gratuluję syna ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Chyba i we mnie hormony się odezwaly... właśnie mój Tż powiedział do swojej córy dla żartów że może ona powinna być mamą Miśka, starszego naszego, że się poryczałam i jest mi mega przykro... wyszłam z domu na zakupy bo nie mogę go słuchać.
wysłane z fona ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Ja mam dwie butelki jedna to chyba 150 druga 260. Tomme tippe antykolkowa i zaczynałam od smoczkow 1, potem kupowalam 2 i 3. A karmiłam okazyjnie bo generalnie to kp. wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zadomowienie
|
a kupujecie do wanienki-znaczy do kąpania taką foczkę, albo taką podkładkę gąbkową
![]() Trochę się cykam tego kąpania ![]() ![]() ![]()
#2362 |
Rozeznanie
|
ja kupie zwykłą wanienkę i położę pieluche na dno-tak robiliśmy przy synku, tzn mąż robił bo to on kąpał, ja wykąpałam pierwszy raz jak mały rok skoczył-bo się bałam
![]()
#2363 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, tak, nie wykręcam się ![]() Polubie lalki i inne księżniczki. Czego nie robi się dla dziecka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie na necie są jakies filmiki instruktażowe ![]()
![]() |
#2364 | ||||
Zadomowienie
|
Mam i cienkie i podwójnie tkane i różnica znowuż nie jest jakaś diametralna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lewek ![]() Cytat:
I na SR i w 2 książkach wyczytałam, że nic złego się nie stanie jeśli zmoczy się czy to ucho czy pępek. Wiadomo, lepiej unikać, ale potem pępek wystarczy osuszyć delikatnie patyczkiem i tyle, a z uszu się samo wyleje przy pielęgnacji i ubieraniu. I nas na SR uczyli samodzielnego mycia i radziła babka po prostu mydlić na przewijaku - a w wanience tylko opłukać i pochlustać. Ja tak pewnie będę robić, jeśli będę musiała myć bez pomocy męża. ![]() Dziewczyny widziałyście? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my planujemy jakiś wyjazd wakacyjny. może góry, może morze? ale koniecznie musimy z kimś jechać (czyt. z moimi rodzicami tj. na 2 samochody), bo sami nawet do kombi nie jesteśmy się w stanie zmieścić. w tym roku z Zuzią byliśmy w górach. jej bagaż (wózek parasolka specjalnie na wyjazd kupiony, łóżeczko, ubranka, zabawki, akcesoria zajmował 3/4 bagażnika; pieluchy, mm, kaszki kupowaliśmy na miejscu). więc teraz to chyba przyczepka byłaby potrzebna, tylko nie mamy haka ![]() wyjazd z rodzicami ma jeszcze jeden plus - dziadkowie z chęcią zajmujowali się Zuzanką a my mogliśmy pospać do g .9 ![]() mnie wkurzały szwy na kroczu bo prez kilka dni na jednym półdupku mogłam tylko siedzieć, ale najbardziej bolał kręgosłup w odcinku lędźwiowym... o matko... przez 3 doby na przeciwbólowych jechałam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wy tu cały czas zakupami się chwalicie, a ja jeszcze NIC Kornelce nie kupiłam. więc się chwalę - pierwszy zakup łóżeczko turystyczne - zrobiony. fakt, że łóżeczko awaryjnie do dużego pokoju + na wyjazdy, ale mimo wszystko pierwszy wydatek na Kornelcię zrobiony ![]()
![]() |
#2366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fajne łóżeczko. I wysokość regulowana i bok odpinany. Super, naprawdę ![]()
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Podobno takie gąbki do wanienki to siedlisko bakterii. A myśmy moczyli i pępek i uszy, położna nie miała nic przeciwko. Trzeba tylko pępek dobrze potem osuszyć patyczkiem.
No wymsknelo mu się Maggie on dużo głupot plecie ot tak, ale za serce nie złapalo. Na pewno to nie było złośliwe tylko bezmyslne. wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o tym kiedy rodzę - widomo, mniej więcej - wie od września - i o żadnym okolicznościowym czy ojcowskim też słyszeć nie chce, jest krótko i węzłowato "nie podoba się, to już cię tu nie ma" (z chęcią by pracę zmienił, tylko nie ma na jaką :/) ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- na rękę wyjdzie 50 ![]()
![]() |
#2370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.