|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
A w nocy często też sie odkrywa, ale zawsze ręce ma ciepłe, a dlonie lekko chłodne. |
|
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
ale bycia tam i tak zazdroszcze![]() film ponoć na faktach i takie akcje jak w filmie miały miejsce w realu - co za ludzie mieszkają na tym świecie ![]() a Leosia lubie - wg mnie jest świetnym aktorem - ale w tym filmie gra oblesnego typka ![]() Cytat:
![]() A co do domu to ja też myślę że do 120 m2 jest aż na tyle, ale mój TZ chciałby wielgusa (mądry bo sam nic nie sprząta ). Działkę mamy sporoą, ale jeszcze nie wiem czy na niej się bedziemy budować czy gdzies indziej. Zobaczymy co z tego wyniknie po powrocie do kraju..Aaa, i zapomniałam napisać wczoraj - lekarka mi odpisała apropos tego paluszka. Także kazała tak jak wy namaczać w ciepłej wodzie przez 10-15min (albo ile Pola wytrzyma), a później posmarować maścią z antybiotykiem (dostępną bez recepty). Powtórzyć 3-4 razy dziennie. Jak nie przejdzie po 3-4 dniach to umówić się na wizytę. My zastosowaliśmy i już prawie się zagoiło Także dzięki za rady jeszcze raz i może się komuś przyda na przyszłość
|
||
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się stało, ale dzisiaj Kornel wpadł dwa razy w płacz jak TŻ go wziął i to taki 10 minutowy płacz.
TŻ chodzi smutny, bo myśli, że dziecko się go boi. |
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam właśnie żyrafke
Za 2 dni powinna być
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super,że z paluszkiem lepiej
|
|
#2226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Ja ubieram body z długim rękawem i pół śpiochy,przykrywam go samą kołderką.U nas jest24 st i zawsze też wywietrze przed spaniem,[/QUOTE] Ubieram krótkie body na to pajac i przykrywam kołderką. Albo body z długim i spodenki. Na stópki zawsze skarpetki. W domu mam ok 23 ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
to przecież takie logiczne..
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio marudziłam, że skok i Pola ciągle głodna
![]() Teraz zrobiła się tadkiem niejadkiem Tzn nie wiem czy niejadkiem. Je bardzo ładnie, ale jak jadła 8-9 razy na dobę to teraz raptem 6. W nocy nic sie nie zmieniło, ale w dzień wcześniej jadła co 2-3h a teraz co 4 to taki standard. Jak ją próbuje nakarmić częściej to zaciśnie buźke przy cycu i ani myśli jeść. Wydaje się być szczęsliwym dzieckiem, więc chyba się najada Czy to normalne, że zaczęła rzaadziej jeść? W poniedziałek skończy 11 tyg..(matka wariatka - za często je to zle, za rzadko tez niedobrze )
|
|
|
|
#2228 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Dużo z was pisze że maluchy próbują siadać, robią różne akrobacje i zaczynam się trochę martwić bo Antek nie wykazuje takich zachowań na brzuchu poleży 20 sekund i zaczyna się złościć---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Ależ ja lubie czytać opisy porodów ![]() Znowu się wzruszyłam Wszystko dobrze się skończyło a to najważniejsze! ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() w zasadzie to jem już wszystko ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#2229 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym nic nie dawała, jak coś to poszliśmy do lekarza Cytat:
Ja ubieram w krótkie body i pajaca, mała śpi z nami pod kołdrą albo pod kocem minky Piszecie o zawitkowskim- uwielbiam go i jego filmiki, myślałam, że on jest taki spokojny i ciepły tylko w tv, ale spotkałam go i jest bardzo pozytywnym,otwartym człowiekiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2230 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój nigdy nie odmawia Nawet jesli nie je to dobrze poleżeć z cycusiem w buzi
|
|||||||
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ubieram Julka w body krótki rękaw + pajac + śpiworek, a jak kładę go nad radem do siebie do łóżka to przykrywam jeszcze kocykiem tak od połowy ciałka, bo on śpi jakby od okna i boję się, czy nic tam na niego nie zawiewa. Cytat:
Kiedy to zleciało!?Cytat:
Ps. Już się chwaliłam, że w Lądku widziałam Leo na żywo? ![]() Cytat:
|
|
#2233 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aktualnie chodze spać koło 23-24, koło 2-3 mam pobudkę a koło 6-7 zaczynam dzień i jakoś leci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja już przestały wypadać, uspokoiło się jakoś 4 miesiace po porodzie, ale było kiepsko, z połowę włosów straciłam ![]() a teraz stosuję to: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...h-wypadajacych i liczę na cud ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdjęcia słodkie a i przypomniałas mi sprawę z konikiem... jakiś zcas temu pytałam Was czy to jest oryginalny konik, zamówiłam (nie dla siebie, dla brata mojego męża bo mu się córeczka urodziła) i on jest zupełnie inny niż mój, który kupowałam 3 lata temu ![]() Cytat:
Angelikada, rozumiem Twoje zmęczenie.... Natomiast nie traktuj spania z dzieckiem jako jakiejś wielkiej nieprawidłowości, być może Twój maluch potrzebuje Twojej bliskości? Może jest sposób, byś spała z nim i też się wysypiała? Walczenie z tak malutkim dzieckiem nie koniecznie ma sens ![]() byłam wczoraj w tym smyku i wiecie że stacjonarnie jest taniej niż online ![]() kupiłam np takie spodenki: http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p i za komplet dałam 20 zł! te były też po 20: http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p ale były tylko 68 a ja chciałam większe, więc już zamówiłam online ![]() a za te skrapetki dałam 7 zł ![]() http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p więc jak ktoś ma możliwość to polecam odwiedzić stacjonarny sklep |
|||||||
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Natala bo dziś była premiera
![]() nasz konik jest oryginalny
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie pochwaliłam się... jakiś kryzys mamy, połączony ze skokiem no ewntualnie jeszcze marudzenie i kiepskie spanie mojego dziecka jeszcze pod ząbkowanie mogę podciągnąć![]() w każdym bądź razie przy karmieniu po kąpieli 4 razy pierś zmieniałam a ostatniej nocy Hania budziła się co 3 h![]() no nic, chlapnęłam laktacyjną, zapiłam karmi i jakoś to będzie
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
no to gratuluję premiery
jak poszło?nie no nasz też wyglądał na oryginalnego, tylko chyba po prostu nieco inaczej teraz wygląda niż 3 lata temu a u Twojego ten żółty brzuszek jest cały twardy czy tylko w jednym miejscu?
|
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
Maxunia, , anulusekk, Karolina88w, bayeczna, cosmoewuu,
Dziewczyny nie przygladać się tylko dyskutowac z Nami Lepiej pózno się do Nas przyłączyc jak wcale![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Nasz ma cały twardy to znaczy ze podróba? |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie ten mój sprzed 3 lat też ma cały twardy, a ten co teraz kupiłam ma taką miękką tą gumę w większości, jak się naciska to się zapada
i tylko w konkretnym miejscu gdzie się włącza muzyczkę to jest twardy ![]() i te poliki takie mocniej fioletowe, i w ogóle jakoś inaczej brzmiały melodyjki ...
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, nie wiem... ale może jak rozbijesz na dwa zamówienia? bierzesz z darmową dostawą do empiku czy do domu?
|
|
|
|
#2243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze..to bardzo dziwne.A myslisz ze który moze okazac się podrobką?ten z przed 3 lat czy ten co teraz kupiłas? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Natala, sprawdziłam naszego, nasz jest sprzed 4 lat. Brzuszek ma miękki, taka jakby guma i w zależności jak się ułoży ten twardy mechanizm wewnątrz to gdzieniegdzie jest miękki, w innym miejscu twardy.
Mi się wydaje, ze nasz jest oryginalny. |
|
|
|
#2245 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam od tego gościa..brzuszek twardy czyli podróbka
![]() http://allegro.pl/fisher-price-przyt...761749774.html Zgubiłam pilota od karuzelki |
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie to samo, w sensie mały siedzi u babci nagle ryk i to straszny, Ani trzymać do góry, ani usiąść, ani zrobić samolot, ani bujak, ani położyć, nic no nic. W końcu przytargałam znów suszarkę, żeby mu dodatkowo wibrowało. Po 5min przestał płakać, jeszcze trochę marudził, ale w końcu usnął. I takie płacze znikąd ostatnio często się pojawiają, ale to pewnie ten skok, bo Erni kończy dziś 12 tydzień. Od kilku dni nawet nie śmieje się tak głośno. Przedtem nawet w kuchni w bujaczku jak siedział śmiał się nie wiadomo do czego, a teraz ledwo się uśmiechnie na kosi kosi łapci.
|
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo w tym co teraz kupiłam ta guma (żółty brzuszek) jest taka miękka, flakowata, jak się naciśnie nie tam gdzie jest mechanizm to się normalnie zapada i dopiero po chwili wraca do swojego kształtu ![]() ale dobra, nie rozkminiam już
|
||
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

fajnie się będzie oglądało bom tam była sese 
Także dzięki za rady jeszcze raz i może się komuś przyda na przyszłość
Za 2 dni powinna być
Oczywiście mycie rąk przed wzięciem małego to jakiś obcy zwyczaj więc musiałam znowu produkować wykład na temat szkodliwych bakterii. 7-letni chłopczyk najpierw korzysta z toalety, nie myje łapsk, potem siedzi na kanapie i namiętnie dłubie w nosie a potem wyciąga ręce żeby mu dać małego
Już pomijając fakt, że Julek jest ciężki, takiemu dziecku łatwo może wypaść.
Czy to normalne, że zaczęła rzaadziej jeść? W poniedziałek skończy 11 tyg..

Z wysilku mial problemy z oddychaniem. Jak mnie zabrali na oddzial po 45 minutowym szyciu, bo strasznie popekalam, pierwsze co uslyszalam od poloznej to to, ze maly nie chce wspolpracowac, lezy w inkubatorze i ma podlaczony tlen. od razu sie zalamalam. nawet nie moglam do niego pojsc, bo bylam zbyt slaba i prawie zemdlalam. Caly czas plakalam i zamartwialam sie. Po jakims czasie tz wzial wozek i zawiozl mnie do niego. Lezal sam biedulek w tym inkubatorku, byl taki malutki i chudy. nawet nie moglam go dotknac czy wziac na rece. Polozne pocieszaly mnie, ze nie jest z nim tak zle, bo inaczej zabrali by go na oddzial neonatologii.Jak juz maz pojechal do domu przyszla do mnie pani dr, ktora powiedziala, ze maly nadal nie wspolpracuje i zabieraja go na w/w oddzial na obserwacje. Przezylam wtedy koszmar. Najgorsze, ze lezalam na sali z mamami, ktore mialy maluchy przy sobie. Bylo mi podwojnie ciezko, jak widzialam jak sie nimi zajmuja, karmia. Sama tez chcialam karmic, ale polozne powiedzialy, ze nie moge dopoki synek nie bedzie silniejszy. Na szczescie siostra przywiozla mi laktator i sciagalam pokarm co 3 godziny i udalo mi sie uratowac laktacje. Po dwoch dniach wypisano mnie ze szpitala, Kubus niestety musial zostac. Na szczescie mam siostre w lodzi, dzieki czemu moglam codziennie jezdzic do malego i wozic mu moje odciagniete mleko. Najgorsza traume przezylam, jak poszlam do niego, a go nie bylo w inkubatorze, ani jego nazwiska przy wejsciu na sale 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)