|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Hosenko śliczny Twój synuś:-*
Byliśmy w Ikei, mój mąż cały w euforii, biegał jak dziecko, mierzył wszystko, wypieki na twarzy Tylko się przekonuję,że cała ta sytuacja z teściową jest dla niego też tak ciążąca....Potem pojechaliśmy do naszego pustego mieszkania i rozmyślaliśmy, ustawialismy wirtualnie meble...To nasze wspólne 5 miejsce odkąd się znamy(3lata)...a pierwsze nasze własne będzie )Ciasne ale własne....Owszem, marzył nam się dom, ale kredyt w obecnej chwili na 35 lat z rata 2,5 tys. to nie na moje nerwy i portfel...A dom...moze kiedyś...ech...Gramy w totka ![]() Teraz odczuwam skutki wycieczki i długiego chodzenia...jest mi słabo i niedobrze, nawet po wyjściu z wanny zwymiotowałam...teraz po grahamce i herbacie gorzkiej pójdę spać...mam nadzieję, że to chwilowy spadek formy...taka jestem padnięta, że nie dałabym rady wypchnąć Zosi w razie czego:P
|
#3062 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie na ktg wychodzą skurcze ale słabe, w środe mam się na 10 stawić w szpitalu i gin podejmie decyzję co dalej w ogóle w drzwiach na mój widok mówi to pani jeszcze nie urodziła?! I badanie jakieś takie bolesne było może mi zrobił masaż szyjki
kręcił tam i kręcił no i mówi, że jak moje "okresowe bóle" staną się tak silne, że wyjdą mi oczy jak na filmie Maska ![]() :brzyda l: to mam jechać na porodówkę ewentualnie jak odejdą wody to też ![]()
|
|
|
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
akkma uwierz mi nie ma czasu na lenia, zreszta nie wiem jak to dziala, ale ja mega spioch teraz sypiam ok.6 godzin na dobe i funkcjonuje. Oczywiscie miewam kryzysy, ze spac mi sie chce cholernie, ale za chwile przechodza. Poza tym staram sie zdrzemnac w ciagu dnia
![]() To moze ja sie wypowiem na temat karmienia piersia. Przed porodem bylam na milion procent przekonan, ze nie bede karmic piersia, tylko sciagac pokarm i dawac malemu, no ale po porodzie oczywiscie zycie mnie szybko zweryfikowalo. 1. W szpitalu nie mialam sily sie ruszac, a co dopiero siedziec z laktatorem i sciagac pokarm co chwile. Tym bardziej, ze przez pierwsze 3dni go prawie wcale nie bylo. 2. Najlatwiej i najszybciej jest po prostu od razu dostawic maluszka jak jest glodny, bo inaczej zaczyna sie placz. 3. Nie wiem jak ja to chcialam logistycznie rowiazac bo taki malec to nie maszynka i nie je o konkretnych porach, tylko wtedy kiedy jest glodny, no a kiedy zglodnieje tego nie wie nikt. Czasem je co 3 godz, czasem chce co godzine, wiec musialabym chyba non stop siedziec z laktatorem przy cycku i sciagac pokarm, zeby mu nie braklo.4. Kolejna sprawa butelki, laktator i ich mycie. Mimo tego, ze mam wszystko do podgrzewania i wyparzania, ostatnia rzecza na jaka mam ochote np.o 4 nad ranem, to rozkrecac caly laktator, butelki, myc lub steryzlizowac a potem to skladac od nowa. Wole sie przespac. 5. A poza tym wszystkim to karmienie piersia daje mi takie poczucie bliskosci z dzieckiem, ze nie da sie tego opisac, naprawde.Nie myslalam, ze kiedys to powiem, serio, ale karmienie piersia jest super ![]() Oczywiscie bede sciagac pokarm jak bede gdzies na dluzej wychodzic, bo tez nie wyobrazam sobie byc uwiazana w domu. Poza tym mam zamiar ok.2 miesiaca juz zaczac dokarmiac Alka i pomalu przechodzic z kp na mm ![]() To Wam wywód strzelilam Oczywiscie to sa moje subiektywne odczucia, kazda z Was zrobi tak jak uwaza, bo ja osobiscie uwazam, ze to czy kobieta karmi piersia, czy mm to jest jej indywidualna sprawa i nikt nie ma prawa narzucac jej swojego zdania.przepraszam za literowki, ale pisze z tabletu i zaraz szlag mnie trafi
|
|
|
|
#3065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
A tak z innej beczki to na kanapie spi Alek , centralnie naprzeciwko niego spi moj maz , bo razem zasneli i chrapie mu maskarycznie prosto w buzie i to takim decybelami, ze ja to bym sie juz 10 razy obudzila
a ten maluszek spi sobie slodko, jakby nigdy nic
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3068 |
|
Rozeznanie
|
O losie! Ale mnie nie było! Chyba muszę sobie sprawić telefon z dostępem do Internetu, bo jak tak dalej pójdzie, to o mnie zapomnicie ![]() Dziś dopiero wyszłyśmy z Kornelią ze szpitala. Dopadła nas żółtaczka, a potem bakteryjna infekcja jelit A mnie jeszcze nawiedził krwotok poporodowy Na szczęście już w domu, oby na stałe, bo szpitali mam po dziurki!Oczywiście gratuluje wszystkim nowym mamom! Hosenka, Pilotka, Sheperdess, Ajakasia, Migotka - buziaki dla was i waszych maluszków |
|
|
|
#3069 |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle ja nie ogarniam wszystkiego....mam w sobie niepokój, czy aby na wszystko jestem gotowa...czy wszystko mam dla Zosi...czy przygotowałam jak trzeba, czy o niczym nie zapomniałam? Czy dam sobie radę? Czy stres mnie nie zje? Wiecie, ja w duchu liczyłam jeszcze 2-3 m-ce temu na pomoc teściowej...przeceiż to kobieta, dwoje dzieci wychowała....ale widzę, że nie dość, że nie pomoże, to przeszkadza, wtrąca się, krytykuje i tylko dokłada nam trosk i nerwów...czasem myślę, że tego nie ogarnę, ona się o wszystko obraża, złośliwa jest....mam takiego doła, że szok....mój mąż skacze wokół mnie, stara się pomóc mi teraz biorąc na siebie większość obowiązków (pranie, sprzątanie, zakupy spożywcze, gotowanie), ale on wraca do pracy 07.01 po długiej nieobecności, będe co drugi dzień 12 h sama - raz w nocy, raz w dzień...nie mam się komu wyżalić, wszystkie moje koleżanki mają mamę albo siostrę a ja taka sierota....dało mi się to we znaki w te święta (jak i każde inne)...zawsze tylko ja nie mam nikogo z krewnych przy sobie..i się w ciąży jeszcze bardziej rozczulam nad swoim żywotem... ech, nieważne...tak mi jakoś smutno...
|
#3070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3071 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Le La wszystkie argumenty za karmieniem piersią wypisała.Dawaj z cyca razem z nami i się nie czaj ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Całe szczęście, że masz wsparcie w mężu. Zobaczysz jak to wszystko będzie w praktyce - a poradzisz sobie napewno bo nie ma wyjścia. Z resztą maluszek wszystko Ci wymnagrodzi po czasie i napewno będzie lekarstwem na wszystkie Twoje smutki czy duchowe osamotnienie.
|
|
#3072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aczkolwiek ja zdania nie zmieniam - w Twoim przypadku z tego względu, że nie da się poznać człowieka w 8 m-cy. Poza tym poznawanie się nie polega na przyjemnych początkach, ale załatwianiu wspólnych spraw, na wspólnych obowiązkach. A jego lenistwo i uzależnienie od gier komputerowych nie wzięło się znikąd, z dnia na dzień, ani tym bardziej od Twojej (a raczej Waszej) ciąży. To Ty po prostu nie miałaś wystarczająco dużo czasu, żeby to wcześniej wyniuchać. I myślę, że teraz bardzo rozsądnie do tego podchodzisz, bo szansę trzeba dać, właśnie ze względu na dziecko - żeby nie móc sobie w przyszłości zarzucić, że się nie spróbowało. [Co do gier. Ja doskonale wiedziałam, że mój mężczyzna jest uzależniony, że potrafi przedłożyć swoje obowiązki (np. doktoratowe) z powodu chęci postrzelania sobie z chłopakami. Ale no właśnie - swoje obowiązki. A nie te, które wynikają z naszego pożycia. Gdybym nie miała pewności, że ja będę ważniejsza, raczej nie byłoby "nas".]
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2014-01-03 o 22:07 |
|
|
|
|
#3073 | |||
|
Gang Iren
|
U mnie na kolonii był ser grani z dżemem ![]() Cytat:
Mogę ci też maila przesłać ![]() Cytat:
![]() Fajnie,że tż ma urlop i że miło spędzacie czas ![]() Mniam,też uwielbiam. I w sumie to nie wiem dlaczego już dawno nie robiłam... Cytat:
Ale najważniejsze,ze to już za wami
|
|
#3074 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wtedy nic by już nie powiedział... ![]() Jesteśmy z Tobą tak więc spokooojnie ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
wlaśnie sobie wyobrazilam to "piłowanie" i slodko spiacego przy tym Maluszka ![]() Wiesz, dzieciaczki to rozne odglosy slysza w żyiu płodowym to ich to nie rusza Chrapanie jest jednostajnym dzwiekiem, monotonnym, wiec mozna te skojarzyc z odglosem oddychania, bicia serca czy przeplywu krwi. Chyba, ze bylby to dzwiek tak glosny, ze az szyby z okien lecą - to co innego ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Ty to jesteś rzeźniczka ![]() A mówili, że śledzia nie wolno w ciąży bo surowa ryba itd itd itd
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dalej brak dobrych wiadomosci-wyniki z w-wy dalej nie przyszly. Wyniki rezonansu wzkazuja na przebyty zawal i niedotlenienie mozgu w okresie wczesnego zycia plodowego u Krzysia. Sa obszary martwe w mozgu zarowno w istocie bialej szarej. Jak bedzie wygladal rozwoj synka jeszcze nie wiadomo. Na razie mial konsultacje okulistyczna i wiemy ze oczka ma zdrowe. W przyszlym tyg. bedzie neurolog moze wtedy bedzie cos wiecej wiadomo. Do tego synek ma niskie napiecie miesniowe-zespol dziecka wiotkiego. Beda jeszcze powtarzac rezonans, mial robiona tez punkcje ledzwiowa i pobierany plyn mozgowy. Krzys na pewno spedzi jeszcze w szpitalu 2-3 tyg.
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój TŻ tak samo mówi, że dopóki dzieci 2 lat nie skończą, szansa na wyspanie się są mizerne. Chyba że ma się komu dzieci np. na tydzień sprzedać
|
|
#3077 | |
|
Gang Iren
|
Maruda jestem z wami myślami przez cały czas i trzymam kciuki!
Cytat:
O,super! Zaraz wyślę. Ostatnio pytałam się mamie w żartach w sumie,bo znałam reakcję czy mogę jej na weekend Eryka podrzucić... ale była przerażona. Szukała zaraz wymówek. Powiedziałam,spokojnie mamo,oddychaj,tylko żartowałam
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Lolita, Nel bardzo ładnie i stosunkowo oryginalnie (ale nie dziwnie), ładniej niż Lena
Hosenko, słodki maluch Marudo, trzymaj się dzielnie Strasznie mi przykro, że nie idzie po Waszej myśli... W dalszym ciągu mam nadzieję, że to nie jest nic, czego nie można by było w znacznym stopniu "naprostować"...
|
|
#3079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Maruda trzymam kciuki za Krzysia
![]() To dobrze że już zaczyna być co wiadomo, możecie powoli zacząć ogarniać jakąś rehabilitację. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
Wybacz, ale pomyślałam że z jej punktu widzenia to nie dość że tyle roboty przy dziecku, to jeszcze taki wydatek
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałam, że tak się może zdarzyć i pewnie nie ma żadnych objawów... cholera jak to jest, że wszystko jest OK, badania OK, USG OK, ruchy OK a potem okazuje się że coś niedobrego się zadziało. Że też nie można nic wcześniej stwierdzić...Cały czas trzymamy kciuki za Waszą trójkę i za zdrowie Krzysia
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
Maruda modle się za Krzysia.
Wszystkie ciocie trzymają kciuki i wierzą, ze będzie dobrze. |
|
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 3majcie się tam mocno Kochani... ![]() Aż mnie zatkało ![]() Trzymam kciuki
|
|
#3083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ehh Nigdy nic nie wiadomo, nikt pewności nie da, że będzie dobrze...
|
|
|
#3084 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() : brzydal:ginekologiem nigdy być nie chciałam, więc tylko raz tak zwiadowczo:PJa stanę na głowie zeby mi dziecko przeżyło, gorzej czy sama nie padnę np. na zawał:P hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój Tż też oktutnie chrapie, zwłaszcza jak jest chory, ciekawe jak Malutka będzie na to reagować, ja się zaadaptowałam, choć w ciąży mi doskwiera wszystko co przeszkadza mi zasnąć..Tak wyglada moje zasypianie: W końu docieram do łózka........leżę...tu skurcz mały macicy, potem łydki, tu kop we flaki, cisza, swędzi mnie pod kolanem i zaraz na łokciu, kot po mnie łazi....................j uż zasypiam........chol.era. ....siku!!!!!........kład ę się........kot znowu po mnie łazi....znów ciszy trochę, znów skurczyk mały po zmianie pozycji ciała, swedzi mnie łydka chol.era............cisza .....zasypiam........a tu nagle.................... ...............zgaga..... i tak pół nocy mija, jak juz nagle wszystko na dobrej drodze bym zasnęła, to znów kot po mnie łazi, bierze skurcz,zgaga i siku.......i na to wszystko Tż zaczyna chrapać.....i to jemu się obrywa, że się nie wyspałam:P ![]() :brzyda l: i on w to wierzy i mnie przeprasza..... : brzydal: :brzydal :Jestem okropna, wiem....
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz stwierdzil ze usg tego nie bylo w stanie wykryc, badania genetyczne ktore robi sie w ciazy tez. Dlatego w szpitalu w tarnowie nie byli w stanie postawic diagnozy, i odeslali malego do prokocimia. U nich te zmiany wyszly dopiero na tomografii komputerowej i rezonansie. Do gin chodzilam co 2tyg, usg co wizyte, w miedzyczasie bylam tez tydzien przed cc 4 dni w szpitalu i tez niby wszystko bylo ok...
|
|
#3086 | |
|
Rozeznanie
|
Lolita nie wiem czy dobrze kojarzę, że w Polsce istnieje prawo, że imiona dla dziewcząt muszą kończyć się samogłoską (dlatego mamy "a" lub ewentualnie "e" na końcu naszych imion). Przynajmniej do niedawna tak było. Więc imienia "Nel" mogliby odmówić przy rejestracji w USC. Chyba że chodziło Ci o "Nela".
Cytat:
Mam nadzieję, że też mi się tak w mózgu przestawi, że będę uważała że KP jest super Narazie trzymam się opcji "jakoś to będzie" ![]() Agoola, nie powinnyśmy się licytować, ale mój mąż też w tej samej firmie, a w dodatku na SP, więc 3 miesiące będzie dla nas tylko w weekendy, a na tygodniu będziemy sobie musiały same z Zuzią radzić. Zresztą, mąż Józefiny na misji, więc to w ogóle hardcore. Damy radę, innej opcji nie ma! Kochana, modlę się za Krzysia i całą Waszą rodzinę. Przytulam mocno
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3088 |
|
Raczkowanie
|
Pilotka , ajakasia , Hosenka,Migotka gratulacje !!!
Mezaga trzymamy kciuki za was, zdrówka i nie martwcie się. My na forum mamy moc uzdrowicielską :-* Forester moja mała w 31 t.c. ważyła zaledwie 1700 g , a koleżanki młodszy synek był i ważył aż 2300, także to indywidualna sprawa jest. Dzieciaczek na pewno zdrowo się rozwija, Obserwujcie. iwatyou99 trzymam kciuki za pomyślny zabieg i też uważam, że należy się wam pierwszeństwo, bo Domi jest wcześniakiem i i to takim szczególnej uwagi. Maruda za ciebie i Krzysia modlę się nadal. Nie wierzę w to co czytam i teraz sama się martwię :-(
|
#3089 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wiki kilka razy zajmowała się,gdy mieszkaliśmy w Polsce. To zawsze dostawała dziecko z pełnym zaopatrzeniem. Nigdy nie usłyszałam,żebym nie przynosiła jedzenia,że ona jej da... No i Wiki była starsza i naprawdę bardzo grzeczna. A Eryk łobuziak i do tego w pieluchy robi jeszcze...
|
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie o to mi chodziło, bo Nela kończy się na "a". Ale Nel kończy się na spółgłoskę, tak jak imiona męskie w Polsce.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Tylko się przekonuję,że cała ta sytuacja z teściową jest dla niego też tak ciążąca....Potem pojechaliśmy do naszego pustego mieszkania i rozmyślaliśmy, ustawialismy wirtualnie meble...To nasze wspólne 5 miejsce odkąd się znamy(3lata)...a pierwsze nasze własne będzie
16.06.2012r. 
kręcił tam i kręcił
no i mówi, że jak moje "okresowe bóle" staną się tak silne, że wyjdą mi oczy jak na filmie Maska 

ale ja mam dziś dzień oryginalnych połączeń kulinarnych 
Wybacz, ale pomyślałam że z jej punktu widzenia to nie dość że tyle roboty przy dziecku, to jeszcze taki wydatek
Nigdy nic nie wiadomo, nikt pewności nie da, że będzie dobrze...