Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 21:33   #2401
olakola
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Terminy mamy na marzec/kwiecień zastanawiam się, czy planujecie jakieś wyjazdy w wakacje. Sama zastanawiam się nad Hiszpanią, ale obawiam się lotu samolotem z tak małym dzieckiem.
ja też myślę o wakacjach samolotem - może wyspy kanaryjskie bo nigdy nie byłam;
jak lecieliśmy z rocznym Kuba do Hiszpanii to zasnał chwilę po starcie a obudził się przy ladowaniu; większe problemy mieliśmy z nim jadac autem, bo wył w niebogłosy
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:42   #2402
Limonka1987
Zakorzenienie

Nawet nie podejmuję próby cytowania, bo ostatnio bijecie rekordy w ilości napisanych postów. Strach odejść na chwilę od komputera!

Kilka luźnych myśli dotyczących Waszych dyskusji...

Widzę, że nie tylko ja jestem ofiarą hormonów
Czasem mam wrażenie, że wszystko jest w stanie doprowadzić mnie do płaczu, bądź to ze wzruszenia bądź ze zdenerwowania.
Okropnie jest tak nie panować nad swoimi emocjami. Na szczęście najbliżsi mają na mnie dużą tolerancję i wszystko wybaczają (na razie ).

Dziękuję za rady dotyczące magnezu. Jutro zajrzę do apteki kupić tabletki. Na razie zaaplikowałam sobie solidną dawkę magnezu w formie czekolady

Odnośnie krzyków przy porodzie to nawet się nie łudzę, że się powstrzymam. Pewnie będziecie mnie słyszeć wszystkie, niezależnie od tego, w którym zakątku Polski mieszkacie
Kto wie, może nawet do tych z zagranicy jakieś echo doleci

W najbliższe wakacje nigdzie się nie wybieramy. Wydaje mi się, że z takim maluszkiem tylko umęczylibyśmy się wszyscy troje. W domu wszystko będzie pod ręką, łącznie z osobami, którym potencjalnie będę mogła podrzucić Emilkę na chwilę Poza tym takie szkraby podobno lubią rutynę i źle znoszą zmianę otoczenia. Nie będę dziecka stresować długą podróżą i atrakcjami, z których nic jeszcze nie będzie w stanie zrozumieć, bo obawiam się, że zamieniłaby moje wakacje w piekło
Odbijemy sobie w kolejne wakacje.
Oczywiście to tylko moje zdanie. Wam życzę udanych wakacyjnych wojaży

Byliśmy dziś z TŻ na spacerze tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?...4567464&type=3 i naprawdę labirynt robi duże wrażenie. My zachwycaliśmy się światełkami, mała nawdychała się tlenu... Wszyscy skorzystali

Teraz zmykam spać, bo już mi się oczy kleją. Ciekawe do której da mi pospać moja kochana córeczka. Obstawiam maksymalnie 5.oo
Stary 2014-01-03, 21:47   #2403
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Kate a zdradz Proszę jak sie mierzy
Ja słyszałam tylko że do karmienia powinno sie kupić o rozmiar większy niż się ma w ostatnim miesiącu ciąży.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tu masz artykuł na ten temat na samym dole mówią jak się zmierzyć by odpowiedni stanik dobrać

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...ajlepszy_.html

olakola Ja do tej pory nosiłam identycznie jak Ty teraz nawet mam stanik z H&M 80D a tu taka niespodzianka. Zobaczymy co to będzie jak dojdą.

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 22:08   #2404
margo80
Zakorzenienie

To tak na szybko:

Nadzwyczajna - widze, ze los Was nie oszczedzal, ale fajnie, ze do nas wrocilas

Co do wakacji - my prawdopodobnie wybierzemy sie tylko do lesnej chatki tesciow na tydzien gora dwa, wiecej z nimi nie wytrzymam, zreszta obawiam sie, ze tesciowa we wszystko by sie wtracala, a w najgorszym wypadku skupi sie na rozpieszczaniu Ewci, co tez mi sie nie podoba.

Dziewczyny - zycze szybkiego rozwiazania konfliktow z TZtami, szkoda zycia na fochy i klotnie. Trzymam kciuki, zeby sie udalo wszystko wyprostowac.

Spadam, bo mam w planie jeszcze troche pouczyc sie dziergania.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 22:09   #2405
filupka
Rozeznanie

Dzięki:thumbup: przeczytałam i wszystko wiem czyli poczekam jeszcze miesiąc bo może mi jeszcze piersi urosna narazie noszę 75D

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 22:26   #2406
olakola
Zadomowienie

kate1623 a pokaż jaki biustonosz zamówiłaś
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 22:30   #2407
monkaa321
Zakorzenienie

nadzwyczajna fajnie że się odezwałaś, bo myslałam o Tobie, jak Ci idzie. Strasznie współczuje cukrzycy na szczęście już niedługo poród, a ela nawet coś wyczytała że u słodkich mam to wcześniej wywołują więc może nie będziesz się musiała męczyć z tą insuliną aż do 40tyg życie też was nie oszczędziło, no ale najważniejsze że teraz już jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja widziałam jak to robi mój tato i jak robił mój szwagier. Sami myli i dali sobie radę i to bez żadnych podkładek
Pewnie na necie są jakies filmiki instruktażowe
ja się nie przejmuje ubieraniem, kąpaniem małego jakoś to będzie, przecież damy radę
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 22:36   #2408
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam się w 35tc i 9 miesiącu
wow gratuluję

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Witam
Łoł tak dużo mam do nadrobienia... na szczęście moja nieobecność była spowodowana brakiem czasu.
Byłam na usg 3d i wg lekarza będzie chłopak ale 4 razy sprawdzał i 3 razy powiedział dziewczynka a raz że chłopak ale rozpoznał tylko worku mosznowym i sama nie wiem co myśleć chociaż do brzucha mówie Jasiek a czuje że to dziewczynka mój Adaś był dziewczynką do porodu na usg 3d też więc i tak każdy znajomy i rodzina mówią że taki z niego Jasiek jak z Adama była Magdalena
teraz będe miała więcej czasu więc obiecuje więcej się udzielać nie wiem tylko czy nadrobie to kiedy mnie nie było
pamiętam, ze na przedostatniej wizycie lekarz powiedział, ze będziesz mieć dziewczynkę a Ty nie chciałaś wierzyć dobrą masz intuicję ale z drugiej strony skoro 3 na 4 razy widział dziewczynkę to może córeczka będzie... uparciuchy z tych Twoich dzieciaczków, nie chcą się ujawniać na usg

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Planuje kupić butelkę chyba z Aventu-na razie jedną.
Dziewczyny jakie brałyście 125, 260 ? Jaki smoczek 0+ 1+ czy może kilka smoczków?
ja z Aventu dostałam ostatnio w szkole rodzenia co prawda będę kupować inne, ale wezmę jedną małą i jedną dużą, bo to tylko tak awaryjnie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja mam dwie butelki jedna to chyba 150 druga 260. Tomme tippe antykolkowa i zaczynałam od smoczkow 1, potem kupowalam 2 i 3. A karmiłam okazyjnie bo generalnie to kp.
właśnie chcę kupić te butelki, zadowolona byłaś z nich? jakie teraz kupujesz?

Cytat:
Ranyy dopadły mnie hormony ciążowe chyba już konkretnie Zryczałam się teraz ze wzruszenia. Poszłam się kąpać i sobie leżałam i patrzałam na brzuch a Ola zaczęła falować jak tsunami jak się uciszyła to polałam brzuch wodą, a ona znowu. pierwszy raz takie coś widziałam i tak siedziałam chyba z 15 minut w wannie, aż woda ostygła.
No i dotarło do mnie, że oprócz tżta będzie teraz jeszcze jedna osoba na tym świecie, która będzie moja miłością, w ogóle chyba dotarło do mnie, że mam w brzuchu ludzia, który będzie tylko i wyłącznie mój i tżta... Rany jaka jestem słaba psychicznie
Oczywiście przyszłam zryczana, a tż biedny nie wiedział o co chodzi, a ja nie mogłam nic wydusić, bo znowu płakałam i zmoczyłam mu łzami całą koszulkę
mi też hormony szaleją i chyba instynkt macierzynski daje o sobie znać, bo jak przeczytałam Twój post to aż sama się wzruszyłam

Cytat:
Dziewczyny idziecie z postami jak burza i ja za wami nie nadążam

Dziś byłam na kontroli u położnej i okazało się, że mam lekkie skurcze. Fakt że ostatnio robił mi sie brzuszek twardy i pobolewal ale myślałam że to normalne na tym etapie ciąży. Teraz muszę brać największą dawkę dzienną magnezu, bardzo dużo leżeć i jak nadal nie będzie poprawy zgłosić się w przyszłym tygodniu do szpitala.
Cieszę się tylko że już mam całą wyprawkę bo nie wi jakbym to teraz ogarnęła. Ale mamy nadzieję że zwiększona dawka magnezu pomoże. ..

dbaj o siebie, magnez pomoże i będzie dobrze w jaki sposob Cię bolał brzuszekk jeśli można wiedzieć? było to kłucie czy raczej ból podobny do menstruacyjnego, czy moze jeszcze inny?

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2014-01-03 o 22:38
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 23:51   #2409
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
wiecie co mój Piotrek chyba już osiągnął maksymalne rozmiary bo ja nie wyobrażam sobie że on jeszcze z dwa kilo ma przytyć On już się rusza tak mocno że mnie to zaczyna przerażać. Wczoraj tak szalał że cały brzuch mi skręcało we wszystkie strony! Zawołałam męża do sypialni i powiedziałam że ma się zając dzieckiem bo ja już nie daję rady i wtedy on do niego wali przemowę i kładzie swoje duże dłonie i mały się trochę uspokaja, no ale przecież nie może tak być że ja sobie z własnym dzieckiem nie radzę a siedzi jeszcze w brzuchu. Mąż poszedł do drugiego pokoju a mały jak tylko tatuś był za futryną już zaczął na nowo...nic sobie z matki nie robi, ja wiem że to śmiesznie brzmi ale ja czuję to tak intensywnie że jestem w szoku!
Czy te mamusie które mają drugą ciąże i więcej mogą powiedzieć, czy potem te ruchy są takie bolesne mocno? Bo mnie już zaczyna nieraz boleć a on dopiero się rozrasta a czytałam że wód przestaje przybywać do 33 tygodnia chyba i potem już tylko dzieć się rozpycha w tym co jest więc jest gorzej...
chciałam to samo napisać tyle ze u mnie dziewoszka w brzuchu

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Ja będe miała córkę, to też czeka mnie gotowanie lalom?
i nie tylko to

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
mówiłam że Hinduska urodzi bez żadnego krzyknięcia i jeszcze się zdziwiła, że że już urodziła ...do tego mały jest słodziakiem od pierwszej chwili. Hinduski mają to w genach....grację ...a tatuś Hindus był na prawdę do schrupania.
mam kuzynke która wyszła za maz za hindusa jego usiech jest powaajacy maja tez synka danielka ma 5 lat słodziak jakich mało , i masz racje sa naprawde ludzmi z gracja

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. Wiem, że sie miesiącami nie odzywałam, ale po prostu wolałam się nie żalić nigdzie i nikomu, żeby znowu nie było afery.
Teraz poczułam potrzebę, żeby się z wami podzielić swoją sytuacją, jeśli oczywiście chcecie.
Wszystkim gratuluję ciaż, trzymam kciuki za wcześniaczki i za szczęśliwe rozwiązania.

Ja jestem w 29 tygodniu ciąży. Mam cukrzycę ciążową, muszę mierzyć cukier 4 razy dziennie, być na diecie, dziś na wizycie kontrolnej dowiedziałam się, że będę musiała też przyjmować insulinę, bo mam za duży cukier na czczo a na to nie mam wpływu, wkłucia raz dziennie po 4 jednostki na początek na noc.
Rozchorowałam się i mam zapalenie gardła. Domowe sposoby nie skutkowały i zaczęłam przyjmować antybiotyk - Amotaks. Podobno bezpieczny w ciąży.
Martwię się całą sytuacją i tym czy z malcem będzie wszystko wporządku.
Nie dosypiam. Wstaję siusiu co godzinę jak w zegarku. Trochę mam problemów z utrzymaniem moczu Dokuczają mi kolana, stawy, toczę sie jak słoniątko.

Początkowo usg wskazywało na to że będzie córeczka. Miała być Antonina.
Ale na usg 3D okazało się, że będę mieć synka. Początkowo trudno mi było sie przestawić ale już się bardzo cieszę.
Będzie Maksymilian. Maksiu.
Kopie i wierci sie jak szalony. Czasem mam wrażenie, że wie dokładnie kiedy się o nim mówi. Uspokaja się gdy TŻ przykłada rękę do brzucha. Nie daje mi siedzieć przy stole. Kopie dopuki sie nie przeniosę na kanapę i zrobi mu się trochę wygodniej.

Mój TŻ pracował przez miesiąc za granicą. Niestety, firma go oszukała i nie wypłaciła mu wynagrodzenia. Byliśmy załamani. Musieliśmy się zapożyczyć i zrezygnować z wynajmu mieszkania. Ostatecznie podjęliśmy decyzję, że przyjmiemy propozycję mojej mamy i zamieszkamy z nią. I jej i nam jest łatwiej.
TŻ znalazł nową pracę i w końcu dostanie wynagrodzenie. Chcemy jak najszybciej wyjść z długów.
Raz w tygodniu muszę go zawieźć na autobus do pracy ok 25 km i wstaję z nim o 2:45, wracam i znowu kładę się spać.

Wyprawkę prawie już mam. Bardzo dużo ciuszków dostałam od koleżanki. Wanienkę, 2 materace, 2 wózki, fotelik samochodowy od pół roku dostaliśmy, ale jeszcze nie odebrałam, gdzieś w lutym to zrobię. Nosidełko pożyczy nam znajoma.
Łóżeczko kupiłam za bon świąteczny.
W zasadzie muszę kupić jeszcze tylko rzeczy apteczne, środki hig dla dziecka, kosmetyki i termometr ( tu zamierzam zainwestować w coś droższego), laktator (to po porodzie w zależności od sytuacji) i jakieś drobiazgi.

Już nie mogę się doczekać kiedy ta ciąża się skończy
Jednocześnie bardzo boję się porodu. Będzie najprawdopodobniej naturalny. Chyba, że coś sie zadzieje w trakcie, ale nastawiam sie na naturalny.

Pozdrawiam
o mamo ale ci sie narobiło , mam nadziej ba wie to ze z dnia na dzien bedzie lepiej .... no i widze z dzidek zrobił ci niespodzianke
ja tez boje sie porodu a mam juz jeden za soba trzymaj sie cieplutko

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:

Ja moją Ole na krótko będę strzygła

nie martw sie potem sama sie bedzie obcinac jak moja

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Planuje kupić butelkę chyba z Aventu-na razie jedną.
Dziewczyny jakie brałyście 125, 260 ? Jaki smoczek 0+ 1+ czy może kilka smoczków?
ja kupilam jedna butelke lovi mała jedna duzo w nich były smoczki 0+ aktywne ssanie w recznym laktatorze tez miałam butelke , a ze karmiłam cyckiem butelki przydawały sie na odciagniete mleko ( którego miałam w nadmiarze) http://dino.sklep.pl/nowy/butelka-sa...ml-p-3231.html o takie i teraz tez takie kupie butelki na tyle dobre sa ze jedna nawet oddałam ms temu bratanicy

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
a kupujecie do wanienki-znaczy do kąpania taką foczkę, albo taką podkładkę gąbkową
Trochę się cykam tego kąpaniaboję się, że zaleje ucho albo pępek, albo wogóle jak mam ją jednocześnie trzymać- szczegolnie główkę i myć Zawsze we dwoje z Tż
nie bo po
1 wlewasz wode i jest dajesz gabeczke wkladasz dziecia i pyk tam gdzie gabeczka woda zimna
2 u nas niewygodna i dla mnie siedzisko bakterii

zawsze dawałam pieluche tetrowa złozona w prostokat

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

i jeszcze najwazniejsze od rana mam nieregularne skurcze mam nadzieje ze to sa tylko przepowiadacze
do tego cos zle sie czuje chyba ,mnie choroba jakas zbiera ech ...

z dobrych wiesci to dostalam sie do testowania perfum i własnie i przyszły 3 flakoniki bi esa

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 00:01   #2410
asienka213
Wtajemniczenie

tego jeszcze nie bylo, siedze po nocach i nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Najprawdopodobniej, zwłaszcza że już jest podrasowane i ma większą moc.

Terminy mamy na marzec/kwiecień zastanawiam się, czy planujecie jakieś wyjazdy w wakacje. Sama zastanawiam się nad Hiszpanią, ale obawiam się lotu samolotem z tak małym dzieckiem.
my narazie nic nie planujemy, ten rok bedzie dla nas pelen niespodzianek, dzidzius, przeprowadzka, nie wiadomo jak to wyjdzie z tzta urlopem, remontem
Z Natalcia na pierwszy urlop jechalismy do Polski jak miala 3,5 miesiaca Podroz zniosla super tym bardziej, ze to taka dluga droga

Pisalyscie o porodach Ja sie darlam ale tylko pol godzinki Niby mialam znieczulenie ale na punkt kulminacyjny mi juz puscilo i nie chcieli podac kolejnego, wiec rodzilam na zywca no to sie darlam

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
mnie po porodzie najbardziej bolało...gardło

Cytat:
a kupujecie do wanienki-znaczy do kąpania taką foczkę, albo taką podkładkę gąbkową

Cytat:
Ranyy dopadły mnie hormony ciążowe chyba już konkretnie Zryczałam się teraz ze wzruszenia. Poszłam się kąpać i sobie leżałam i patrzałam na brzuch a Ola zaczęła falować jak tsunami jak się uciszyła to polałam brzuch wodą, a ona znowu. pierwszy raz takie coś widziałam i tak siedziałam chyba z 15 minut w wannie, aż woda ostygła.
No i dotarło do mnie, że oprócz tżta będzie teraz jeszcze jedna osoba na tym świecie, która będzie moja miłością, w ogóle chyba dotarło do mnie, że mam w brzuchu ludzia, który będzie tylko i wyłącznie mój i tżta... Rany jaka jestem słaba psychicznie
Oczywiście przyszłam zryczana, a tż biedny nie wiedział o co chodzi, a ja nie mogłam nic wydusić, bo znowu płakałam i zmoczyłam mu łzami całą koszulkę
nad hormonami nie zapanujesz

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja znowy po klotni z TZ - moja wina bo zrobilam mu awanture o mega glupote, ale jest mi przykro bo ubral sie i wyszedl z domu, a ja bym chciala zeby mnie przytulil w takim momencie a nie zostawial sama. W tej chwili go nienawidze
Zostawil klucze wiec go chyba nie wpuszcze do domu

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
My pewnie coś koło czerwca więc będzie hardkorowo a w lipcu będziemy robić kościelny to już totalne szaleństwo będzie
to jestes w trakcie przygotowan do porodu i slubu

nadzwyczajna witaj ponownie wspolczuje cukrzycy, ale juz blizej niz dalej

Nam dzisiaj przyszedl wozek jest sliczny
i bylismy u babci na urodzinach Normalnie mi sie tam plakac chcialo, bo byl tort, wygladal przepysznie a ja go zjesc nie moglam, bo byl na kremie z surowym jajkiem co za znieczulica, przed ciezarna takie pysznosci stawiac

Ide spac bo jutro mnie czeka pakowanie, a w niedziele juz do domu ja nie chceeee

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-01-04 o 00:03
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 06:29   #2411
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja się nie przejmuje ubieraniem, kąpaniem małego jakoś to będzie, przecież damy radę
Ja się trochę przejmuję, ale cały czas sobie tłumaczę, że jeszcze nie widziałam matki, która by nie umiała ubrać, przewinąć czy wykąpać swojego dziecka.
Zakładam, że to kwestia instynktu macierzyńskiego. Poza tym na pewno szybko nabiera się wprawy.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

i jeszcze najwazniejsze od rana mam nieregularne skurcze mam nadzieje ze to sa tylko przepowiadacze
Na pewno

Cytat:

z dobrych wiesci to dostalam sie do testowania perfum i własnie i przyszły 3 flakoniki bi esa
Ale Ci fajnie!
Od kogo dostajesz kosmetyki do testów? Czyżbyś prowadziła jakiegoś bloga kosmetycznego?

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
tego jeszcze nie bylo, siedze po nocach i nadrabiam
Na tym wątku nie ma lekko
Chcesz być na bieżąco musisz nadrabiać o każdej porze dnia i nocy

Cytat:
my narazie nic nie planujemy, ten rok bedzie dla nas pelen niespodzianek, dzidzius, przeprowadzka, nie wiadomo jak to wyjdzie z tzta urlopem, remontem
Rzeczywiście zapowiada się Wam emocjonujący rok. Na szczęście taki pozytywnie emocjonujący. Przyszłego Sylwestra przywitasz ze zdrowym, szczęśliwym maleństwem w pięknym mieszkaniu

Cytat:
Przypomnisz jaki zamawiałaś?

Jak już dziś mała dała mi pospać i była w nocy grzeczna jak aniołek, to TŻ chrapał całą noc jak stary chłop.
Jak nie urok to przemarsz wojska

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 06:42   #2412
nadzwyczajna
Rozeznanie

Wczoraj o 22 pierwszy raz podałam sobie insulinę. Moja mama tak sie bala ze rano sie nie obudze ze wstala chyba o 6 i czekala czy przebudze sie na 7mą na antybiotyk.

Cukier mialam 89 czyli jakos wcale nie mniejszy. Cos czuje ze bede musiala zwiększyc dawke.

Nadal czuje sie fatalnie. W nocy gardlo boli mnie potwornie i nie moge spac. Antybiotyk jeszcze nie działa.
Martwię się o mojego boberka. Czy nic mu nie będzie. Wiercil sie wczoraj jak owsik.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:23   #2413
filupka
Rozeznanie

Mona brzuszek był twardy a bolał, w sumie tak jakby ciągnął, mam wrażenie takie poprostu że synuś urusł i ma mało miejsca więc się nie przyjmowałam bo myślałam że to normalne. W dzień zwłaszcza. W nocy tylko miałam problem bo bardzo bolało jak chciałam obrócić się nadrugi bok. I dzis też ale zobaczymy za kilka dni.

Nadzwyczajna trzymaj się. Wszystkie musimy teraz wytrzymać jeszcze kilka tygodni i w miarę możliwości się oszczędzać

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:32   #2414
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
kate1623 a pokaż jaki biustonosz zamówiłaś
Wybrałam dwa jeden usztywniany drugi bez fiszbin :

http://www.biustanasze.pl/biustonosz-1270-id-345.html

http://www.biustanasze.pl/biustonosz...ly-id-221.html

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 07:59   #2415
mara86
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
Bardzo ładne. Ten w kropeczki super, swoja droga to nie widziałam takich ładnych stanuków do karmienia :banghead:

Gratuluję 9 miesiąca :p
Stary 2014-01-04, 08:14   #2416
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja sie boje kwietnia.przeraża mnei to coraz mocniej. z jednej strony chce już byc po i meic synka przy sobie, ale z drugiej boje sie tych pierwszych miesiecy bo wiem już jak to wygląda

my mielismy cywilny jak bylam w 5tym mies ciąży pierwszej, a koscielny zrobilismy wraz z chrzinami jak synek miał pol roczku. i bylo super.bez dlugiej kiecki , bez wesela, skromnie ale ja tak chcialam
Może przy drugim będzie łatwiej?
Ja też miałam taki ślub kościelny i mega mi się podobał

Cytat:
Będę leżeć, będę. .. nie mam wyboru. Biorę magnez od jakiegoś już czasu bo mnie skurcze w łydki łapały. Ale brałam 360 mg dawkę dziennie a teraz będę brać 600 mg.

i trzymaj zaciśnięte nogi

Cytat:
No i słusznie robisz, niestety większość kobiet chce żeby facet sam się domyślił, w tym ja

ja się tylko zastanawiam czy znów będę miałą baby bluse, oby nie, bo to było najstraszniejsze. Generalnie to już wiem jak to jest z takim maluszkiem, w sumie męczące są noce, a tak poza tym to on w kółko śpi czym ja się tak męczyłam? Chyba tym, że to wszystko takie nowe i straszne. Dlatego mam nadzieję, że teraz będzie lajtowo. O ile Boguś będzie tak grzeczny jak Misiek.
Tylko mnie to wkurza, że ja muszę być ta mądrzejsza i czasami dłużej się pofoszę, bo ileż można być tym mądrzejszym? Ale teraz w ciąży na szczęście się nie kłócimy

Też się boję bardziej o moją psychikę niż o to czy poradzę sobie z karmieniem, przewijaniem, kąpaniem Ale jestem dobrej myśli. Mam nadzieję, że trafi mi się takie dzieciątko co właśnie wiecznie śpi

Cytat:
Zamówiłam sobie staniki do karmienia przez internet i poczytałam jak się mierzyć i wyszło że mój aktualny rozmiar to 70H .Nigdy nie byłam u brafiterki, a staniki kupowałam na oko, teraz kupując przez neta stwierdziłam że warto by się pomierzyć no i proszę jaki rozmiar mi wyszedł. Zobaczymy jak przyjdą czy będą dobre
WOW ale melonki
Ja pod biustem mam 90cm bo mi brzuch już między cycami się zaczyna

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś z TŻ na spacerze tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?...4567464&type=3 i naprawdę labirynt robi duże wrażenie. My zachwycaliśmy się światełkami, mała nawdychała się tlenu... Wszyscy skorzystali
OOOOO ślicznie tam. Szkoda, że tak daleko

Cytat:
nie martw sie potem sama sie bedzie obcinac jak moja

do tego cos zle sie czuje chyba ,mnie choroba jakas zbiera ech ...
No własnie słyszałam, że jak moja siostra była mała, miała włosy do pasa, to sobie połowe nożyczkami uwaliła

Podobno te przepowiadające sa nieregularne.
Lepiej się wylez nie choruj...

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:14   #2417
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Bardzo ładne. Ten w kropeczki super, swoja droga to nie widziałam takich ładnych stanuków do karmienia :banghead:

Gratuluję 9 miesiąca :p
A dziękuje szczerze mówiąc stronę podpatrzyłam u mamuś noworocznych

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 08:21   #2418
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
i bylismy u babci na urodzinach Normalnie mi sie tam plakac chcialo, bo byl tort, wygladal przepysznie a ja go zjesc nie moglam, bo byl na kremie z surowym jajkiem co za znieczulica, przed ciezarna takie pysznosci stawiac
Idź do sklepu i kup sobie inne ciasto
Zazdroszczę, że masz juz wózek

Cytat:
Jak już dziś mała dała mi pospać i była w nocy grzeczna jak aniołek, to TŻ chrapał całą noc jak stary chłop.
Jak nie urok to przemarsz wojska
To nie wiesz, że teraz to już nie prześpimy całej nocy przez najbliższe kilka lat? Czy to dziecko, czy mąż, zawsze ktoś stanie na drodze

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Wczoraj o 22 pierwszy raz podałam sobie insulinę. Moja mama tak sie bala ze rano sie nie obudze ze wstala chyba o 6 i czekala czy przebudze sie na 7mą na antybiotyk.

Cukier mialam 89 czyli jakos wcale nie mniejszy. Cos czuje ze bede musiala zwiększyc dawke.

Nadal czuje sie fatalnie. W nocy gardlo boli mnie potwornie i nie moge spac. Antybiotyk jeszcze nie działa.
Martwię się o mojego boberka. Czy nic mu nie będzie. Wiercil sie wczoraj jak owsik.

A ile miałaś wcześniej na czczo?
Teraz mieścisz się w normie, więc luz.

Cytat:
śliczne

Cytat:
A dziękuje szczerze mówiąc stronę podpatrzyłam u mamuś noworocznych
Ja już prawie regularnie zaczęłam je podczytywać

Stary 2014-01-04, 08:22   #2419
asienka213
Wtajemniczenie

witam sie sobotnio

Cytat:
Na tym wątku nie ma lekko
Chcesz być na bieżąco musisz nadrabiać o każdej porze dnia i nocy

Przypomnisz jaki zamawiałaś?
1. hehe, niestety
2. Camarelo Carera, kolor Ca 15 http://allegro.pl/carera-camarelo-3w...843475395.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 08:24   #2420
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Ja już prawie regularnie zaczęłam je podczytywać
Ja też nie dość, że żyje ich porodami i Krzysiem Marudy to jeszcze dużo przydatnych rad dziewczyny piszą szczególnie te co już poród mają za sobą

Pewnie My też będziemy niedługo tak podczytywane

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 08:29   #2421
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
oba sliczne

Cytat:

Też się boję bardziej o moją psychikę niż o to czy poradzę sobie z karmieniem, przewijaniem, kąpaniem Ale jestem dobrej myśli. Mam nadzieję, że trafi mi się takie dzieciątko co właśnie wiecznie śpi

No własnie słyszałam, że jak moja siostra była mała, miała włosy do pasa, to sobie połowe nożyczkami uwaliła
1. ela silna babka z Ciebie wiec z Twoja psychika bedzie napewno wszystko w porzadku
2. moje dziecie tez ma to juz za soba

Cytat:
Idź do sklepu i kup sobie inne ciasto
Zazdroszczę, że masz juz wózek
dzisiaj tak zrobie, a co

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Ja też nie dość, że żyje ich porodami i Krzysiem Marudy to jeszcze dużo przydatnych rad dziewczyny piszą szczególnie te co już poród mają za sobą

a sa jakies nowe wiesci o Krzysiu

Stary 2014-01-04, 08:32   #2422
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

widziałam jego zdjęcie śliczny chłopiec no i nawet wczoraj Maruda w nocy pisała. Znajdź sobie po jej poście bo nie chcę coś przekręcić w informacjach.
Powiem tylko, że ta historia mnie przeraża bo prawda jest taka, że mimo wszystkich usg i badań genetycznych dziecko i tak może się urodzić bardzo chore, a Ty nic nie będziesz o tym wiedzieć

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 08:37   #2423
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

No ja właśnie też lubię poczytać, bo tam dużo opinii i porad

Cytat:
Narazie ciągle czekają na wyniki badań. Póki co wyszło na to, że we wczesnym zyciu płodowym przeszedł zawał i ma niedotlenienie mózgu, obumarłe komórki w mózgu i zespół dziecka wiotkiego, czy jakoś tak. Nie wiedzą jak będzie wyglądał jego dalszy rozwój i życie.

Zaznaczyłam na biało i małe literki, bo może ktoś nie chce czytać takich rzeczy.

Mam nadzieję, że nie poprzekręcałam

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-04 o 08:38

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 08:37   #2424
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
ja się tylko zastanawiam czy znów będę miałą baby bluse, oby nie, bo to było najstraszniejsze. Generalnie to już wiem jak to jest z takim maluszkiem, w sumie męczące są noce, a tak poza tym to on w kółko śpi czym ja się tak męczyłam? Chyba tym, że to wszystko takie nowe i straszne. Dlatego mam nadzieję, że teraz będzie lajtowo. O ile Boguś będzie tak grzeczny jak Misiek.
ojej nie strasz...było aż tak źle? Też sie tego boję bo jestem słaba pscyhicznie. Wiecie że nie pracuję od połowy listopada i nie odezwałam się do żadnej koleżanki z pracy do świąt? Mam strasującą pracę ale ja po prostu odmówiłam kontaktów z kimkolwiek poza przyjaciółką która nigdy nie wspomina o pracy przy mnie poza czymś miłym. Nie wiem co się we mnie stalo, dopiero teraz zaczyna się we mnie wewnętrzna odwilż, ale teraz to tak głupio mi dzwonić napisałam tylko SMS. I boję się że tak samo zeświruję jak dziecko się urodzi

Cytat:
Zamówiłam sobie staniki do karmienia przez internet i poczytałam jak się mierzyć i wyszło że mój aktualny rozmiar to 70H .Nigdy nie byłam u brafiterki, a staniki kupowałam na oko, teraz kupując przez neta stwierdziłam że warto by się pomierzyć no i proszę jaki rozmiar mi wyszedł. Zobaczymy jak przyjdą czy będą dobre
Mój mąż chętnie by cię przytulił

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja też myślę o wakacjach samolotem - może wyspy kanaryjskie bo nigdy nie byłam;
jak lecieliśmy z rocznym Kuba do Hiszpanii to zasnał chwilę po starcie a obudził się przy ladowaniu; większe problemy mieliśmy z nim jadac autem, bo wył w niebogłosy
Ja bym sie na wyspy kanaryjskie nie pchała, bo to lot 5 godzinny ponad więc to na prawdę dużo dla takiego maluszka. My z pewnością też wybierzemy się gdzieś, ale tak sobie pomyślałam że 5,5h to już dużo dla niemowlaka. Zawsze mi ich żal jak ciśnienie wzrasta i płaczą przy starcie i lądowaniach.

Cytat:
Dziękuję za rady dotyczące magnezu. Jutro zajrzę do apteki kupić tabletki. Na razie zaaplikowałam sobie solidną dawkę magnezu w formie czekolady

1. Co do magnezu porozmawiaj z pania farmaceutką ale najlepiej jakąś mądrą bo ja ostatnio dostałam (a mówiłam że jestem w ciąży i że biorę magne b6) i że chciałam mocniejszy magnez ale powlekany....a ta ...dała mi slow mag. Na szczęście teściowa jest farmaceutką i jak do niej zdzwoniłam do kazała mi to odłożyć, bo to ma zupełnie inną postać magnezu jakiś mleczan. Wogóle teściowa musiała dokładnie pooglądać, bo mówi że nie każdy magnez to taki jak powinno sie brać w ciąży.
2. Mamo! Cudowne jest to miejsce. A ja się zachwycam swoim miastem... na prawdę cudowne!

Cytat:
mam kuzynke która wyszła za maz za hindusa jego usiech jest powaajacy maja tez synka danielka ma 5 lat słodziak jakich mało , i masz racje sa naprawde ludzmi z gracja[COLOR="Silver"]
domyślam się że taki mieszany malec musi być małym cudeńkiem Dośc dużo miałam styczności w swoim życiu z tą kulturą i im bardziej ją poznaję tym bardziej jestem zafascynowana tymi ludźmi którzy w największej biedzie ale potrafią mieć w sobie właśnie elegancję i grację.

No i pochwlę się: jestem mistrzem kuchni hinduskiej

Cytat:
Aśka zdjęcia
co do urodzin babci, moja wczoraj SKOŃCZYŁA 102 lata!

Cytat:
o mamo jak będziesz wyglądała w nich tak jak pani w reklamie to mój mąż jeszcze bardziej będzie chciał się do ciebie przytulić
chyba sobie taki zamówię

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-01-04 o 08:39
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:38   #2425
teQiba
Moderator

Cytat:
widziałam jego zdjęcie śliczny chłopiec no i nawet wczoraj Maruda w nocy pisała. Znajdź sobie po jej poście bo nie chcę coś przekręcić w informacjach.
Powiem tylko, że ta historia mnie przeraża bo prawda jest taka, że mimo wszystkich usg i badań genetycznych dziecko i tak może się urodzić bardzo chore, a Ty nic nie będziesz o tym wiedzieć
Tez mnie to przeraza
Z reszta na tym etapie ciazy to juz i tak nie wiele da sie zrobic w takim przypadku...
Stary 2014-01-04, 08:39   #2426
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Też widziałam zdjęcie i naprawdę ma mądre oczy

Dlatego dopóki Ola się nie urodzi i nie powiedzą, że zdrowa, to nastawiam sie na wszystko.

Stary 2014-01-04, 08:41   #2427
teQiba
Moderator

Cytat:
Też widziałam zdjęcie i naprawdę ma mądre oczy

Dlatego dopóki Ola się nie urodzi i nie powiedzą, że zdrowa, to nastawiam sie na wszystko.
Nie moge sie doczekac tego momentu - to chyba beda najpiekniejsze slowa w moim zyciu... Musi byc dobrze
Stary 2014-01-04, 08:41   #2428
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Mój mąż chętnie by cię przytulił

o mamo jak będziesz wyglądała w nich tak jak pani w reklamie to mój mąż jeszcze bardziej będzie chciał się do ciebie przytulić
chyba sobie taki zamówię
Aha jasne mam sutki jak panie z afryki co tak ładnie z Cejrowskim pozują jakby zobaczył to by padł ze śmiechu

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 08:42   #2429
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Nie moge sie doczekac tego momentu - to chyba beda najpiekniejsze slowa w moim zyciu... Musi byc dobrze
Ja jestem dobrej myśli ale czasami wątpliwości są.

I chyba na drugie dziecko na pewno się nie zdecyduję. Za dużo nerwów i niepewności

Stary 2014-01-04, 08:50   #2430
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

skoro już obgadujemy styczniówki widziałyście zdjęcia malutkiego od Hosenki? Ja normalnie sie tak wczoraj rozczuliłam że padłam i poszłam spać śnić o takim Piotrusiu słodkim! Pamiętam ją sprzed lat gdy przyszłam na wizaż z jakichś kosmetycznych wątków (potem miałam kilka lat przerwy) może dlatego tak zapadł mi w pamięć nick. Mały jest wcześniakiem a wygląda jak laleczka!

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Aha jasne mam sutki jak panie z afryki co tak ładnie z Cejrowskim pozują jakby zobaczył to by padł ze śmiechu
obawiam się że to byłby dodatkowy powód by się do ciebei przytulić

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

sialalalalaa WITAM w 8 miesiącu!!

(teraz mi się przypomniało!) choć nie wiem jak to teraz jest jak lekarz o 3 dni mi np. przesunął do przodu termin porodu to mam już 8 miesiąc od trzech dni? Bo lecę ciągle tym trybek poród 8 marca wg okresu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości