|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
jak lecieliśmy z rocznym Kuba do Hiszpanii to zasnał chwilę po starcie a obudził się przy ladowaniu; większe problemy mieliśmy z nim jadac autem, bo wył w niebogłosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie podejmuję próby cytowania, bo ostatnio bijecie rekordy w ilości napisanych postów. Strach odejść na chwilę od komputera!
Kilka luźnych myśli dotyczących Waszych dyskusji... Widzę, że nie tylko ja jestem ofiarą hormonów ![]() Czasem mam wrażenie, że wszystko jest w stanie doprowadzić mnie do płaczu, bądź to ze wzruszenia bądź ze zdenerwowania. Okropnie jest tak nie panować nad swoimi emocjami. Na szczęście najbliżsi mają na mnie dużą tolerancję i wszystko wybaczają (na razie ![]() Dziękuję za rady dotyczące magnezu. Jutro zajrzę do apteki kupić tabletki. Na razie zaaplikowałam sobie solidną dawkę magnezu w formie czekolady ![]() Odnośnie krzyków przy porodzie to nawet się nie łudzę, że się powstrzymam. Pewnie będziecie mnie słyszeć wszystkie, niezależnie od tego, w którym zakątku Polski mieszkacie ![]() Kto wie, może nawet do tych z zagranicy jakieś echo doleci ![]() W najbliższe wakacje nigdzie się nie wybieramy. Wydaje mi się, że z takim maluszkiem tylko umęczylibyśmy się wszyscy troje. W domu wszystko będzie pod ręką, łącznie z osobami, którym potencjalnie będę mogła podrzucić Emilkę na chwilę ![]() ![]() Odbijemy sobie w kolejne wakacje. Oczywiście to tylko moje zdanie. Wam życzę udanych wakacyjnych wojaży ![]() Byliśmy dziś z TŻ na spacerze tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?...4567464&type=3 i naprawdę labirynt robi duże wrażenie. My zachwycaliśmy się światełkami, mała nawdychała się tlenu... Wszyscy skorzystali ![]() Teraz zmykam spać, bo już mi się oczy kleją. Ciekawe do której da mi pospać moja kochana córeczka. Obstawiam maksymalnie 5.oo ![]()
#2403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...ajlepszy_.html olakola Ja do tej pory nosiłam identycznie jak Ty teraz nawet mam stanik z H&M 80D a tu taka niespodzianka. Zobaczymy co to będzie jak dojdą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
To tak na szybko:
Nadzwyczajna - widze, ze los Was nie oszczedzal, ale fajnie, ze do nas wrocilas ![]() Co do wakacji - my prawdopodobnie wybierzemy sie tylko do lesnej chatki tesciow na tydzien gora dwa, wiecej z nimi nie wytrzymam, zreszta obawiam sie, ze tesciowa we wszystko by sie wtracala, a w najgorszym wypadku skupi sie na rozpieszczaniu Ewci, co tez mi sie nie podoba. Dziewczyny - zycze szybkiego rozwiazania konfliktow z TZtami, szkoda zycia na fochy i klotnie. Trzymam kciuki, zeby sie udalo wszystko wyprostowac. Spadam, bo mam w planie jeszcze troche pouczyc sie dziergania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Rozeznanie
|
Dzięki:thumbup: przeczytałam i wszystko wiem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2406 |
Zadomowienie
|
kate1623 a pokaż jaki biustonosz zamówiłaś
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Zakorzenienie
|
nadzwyczajna fajnie że się odezwałaś, bo myslałam o Tobie, jak Ci idzie. Strasznie współczuje cukrzycy
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-01-03 o 22:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- i nie tylko to ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() ja tez boje sie porodu a mam juz jeden za soba trzymaj sie cieplutko ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- nie martw sie potem sama sie bedzie obcinac ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
1 wlewasz wode i jest dajesz gabeczke wkladasz dziecia i pyk tam gdzie gabeczka woda zimna 2 u nas niewygodna i dla mnie siedzisko bakterii zawsze dawałam pieluche tetrowa złozona w prostokat ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- i jeszcze najwazniejsze od rana mam nieregularne skurcze mam nadzieje ze to sa tylko przepowiadacze ![]() ![]() do tego cos zle sie czuje chyba ,mnie choroba jakas zbiera ech ... z dobrych wiesci to dostalam sie do testowania perfum i własnie i przyszły 3 flakoniki bi esa ![]()
![]() |
#2410 | |||||
Wtajemniczenie
|
tego jeszcze nie bylo, siedze po nocach i nadrabiam
![]() Cytat:
![]() Z Natalcia na pierwszy urlop jechalismy do Polski jak miala 3,5 miesiaca Podroz zniosla super tym bardziej, ze to taka dluga droga Pisalyscie o porodach Ja sie darlam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadzwyczajna witaj ponownie ![]() ![]() Nam dzisiaj przyszedl wozek ![]() ![]() i bylismy u babci na urodzinach Normalnie mi sie tam plakac chcialo, bo byl tort, wygladal przepysznie a ja go zjesc nie moglam, bo byl na kremie z surowym jajkiem ![]() ![]() Ide spac bo jutro mnie czeka pakowanie, a w niedziele juz do domu ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-04 o 00:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakładam, że to kwestia instynktu macierzyńskiego. Poza tym na pewno szybko nabiera się wprawy. Cytat:
![]() Cytat:
Od kogo dostajesz kosmetyki do testów? Czyżbyś prowadziła jakiegoś bloga kosmetycznego? ![]() Na tym wątku nie ma lekko ![]() Chcesz być na bieżąco musisz nadrabiać o każdej porze dnia i nocy ![]() Cytat:
![]() Przypomnisz jaki zamawiałaś? Jak już dziś mała dała mi pospać i była w nocy grzeczna jak aniołek, to TŻ chrapał całą noc jak stary chłop. Jak nie urok to przemarsz wojska ![]()
![]() |
#2412 |
Rozeznanie
|
Wczoraj o 22 pierwszy raz podałam sobie insulinę. Moja mama tak sie bala ze rano sie nie obudze ze wstala chyba o 6 i czekala czy przebudze sie na 7mą na antybiotyk.
Cukier mialam 89 czyli jakos wcale nie mniejszy. Cos czuje ze bede musiala zwiększyc dawke. Nadal czuje sie fatalnie. W nocy gardlo boli mnie potwornie i nie moge spac. Antybiotyk jeszcze nie działa. Martwię się o mojego boberka. Czy nic mu nie będzie. Wiercil sie wczoraj jak owsik. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Rozeznanie
|
Mona brzuszek był twardy a bolał, w sumie tak jakby ciągnął, mam wrażenie takie poprostu że synuś urusł i ma mało miejsca więc się nie przyjmowałam bo myślałam że to normalne. W dzień zwłaszcza. W nocy tylko miałam problem bo bardzo bolało jak chciałam obrócić się nadrugi bok. I dzis też
![]() Nadzwyczajna trzymaj się. Wszystkie musimy teraz wytrzymać jeszcze kilka tygodni i w miarę możliwości się oszczędzać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2414 |
Zadomowienie
|
Wybrałam dwa jeden usztywniany drugi bez fiszbin
![]() http://www.biustanasze.pl/biustonosz-1270-id-345.html http://www.biustanasze.pl/biustonosz...ly-id-221.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Gratuluję 9 miesiąca :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam taki ślub kościelny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też się boję bardziej o moją psychikę niż o to czy poradzę sobie z karmieniem, przewijaniem, kąpaniem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja pod biustem mam 90cm ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Podobno te przepowiadające sa nieregularne. Lepiej się wylez nie choruj...
![]() |
#2417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę, że masz juz wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mieścisz się w normie, więc luz. Cytat:
![]() Ja już prawie regularnie zaczęłam je podczytywać ![]()
![]() |
#2419 | |
Wtajemniczenie
|
witam sie sobotnio
![]() Cytat:
![]() 2. Camarelo Carera, kolor Ca 15 http://allegro.pl/carera-camarelo-3w...843475395.html
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zadomowienie
|
Ja też nie dość, że żyje ich porodami i Krzysiem Marudy to jeszcze dużo przydatnych rad dziewczyny piszą szczególnie te co już poród mają za sobą
![]() Pewnie My też będziemy niedługo tak podczytywane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. moje dziecie tez ma to juz za soba ![]() dzisiaj tak zrobie, a co ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zadomowienie
|
Są
![]() ![]() Powiem tylko, że ta historia mnie przeraża bo prawda jest taka, że mimo wszystkich usg i badań genetycznych dziecko i tak może się urodzić bardzo chore, a Ty nic nie będziesz o tym wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Narazie ciągle czekają na wyniki badań. Póki co wyszło na to, że we wczesnym zyciu płodowym przeszedł zawał i ma niedotlenienie mózgu, obumarłe komórki w mózgu i zespół dziecka wiotkiego, czy jakoś tak. Nie wiedzą jak będzie wyglądał jego dalszy rozwój i życie. Zaznaczyłam na biało i małe literki, bo może ktoś nie chce czytać takich rzeczy. Mam nadzieję, że nie poprzekręcałam ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-04 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Mamo! Cudowne jest to miejsce. A ja się zachwycam swoim miastem... na prawdę cudowne! Cytat:
![]() No i pochwlę się: jestem mistrzem kuchni hinduskiej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do urodzin babci, moja wczoraj SKOŃCZYŁA 102 lata! Cytat:
![]() chyba sobie taki zamówię ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-04 o 08:39 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Z reszta na tym etapie ciazy to juz i tak nie wiele da sie zrobic w takim przypadku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego dopóki Ola się nie urodzi i nie powiedzą, że zdrowa, to nastawiam sie na wszystko.
![]() |
#2427 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I chyba na drugie dziecko na pewno się nie zdecyduję. Za dużo nerwów i niepewności ![]()
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
skoro już obgadujemy styczniówki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- sialalalalaa ![]() ![]() (teraz mi się przypomniało!) choć nie wiem jak to teraz jest jak lekarz o 3 dni mi np. przesunął do przodu termin porodu to mam już 8 miesiąc od trzech dni? Bo lecę ciągle tym trybek poród 8 marca wg okresu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.