|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#2342 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Kto nauczył moje dziecko płakać?
No zwariuję, nie wiem o co chodzi. Kupa zrobiona, dziąsełka posmarowane, ubranko ok, dziecko utulone, najedzone a w jednym płaczu, ewentualnie rozpaczy.
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
|
#2344 |
|
czyli Endżi
|
Podejrzewam, że mojemu dziecku zaczyna dokuczać niewyspanie. W nocy już nawet 3 godzin nie prześpi choćbym nie wiem jak cudowała. Od Nowego Roku coś go ugryzło.
Tż jak przychodzi po 14 godzinach pracy już nie ma cierpliwości do małego. Pół godziny i zaczyna się frustrować, dziecko to czuje i cyrk startuje od nowa. Wczoraj chciałam żeby tż uśpił dziecko po kąpieli i nakarmił butlą, ale Julek zaczął się wić jak piskorz i za nic nie chciał się poddać . Miałam nadzieję na wolne pół godziny, ale się przeliczyłam. Zebrałam resztki mocy, wmówiłam sobie, że jestem spokojna i pełna sił i u mnie przy cycku zaraz inne dziecko, zasnął w końcu po 30 minutach.Zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana, bez cierpliwości. Dziecko serio zmienia człowieka.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-01-04 o 08:47 |
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety kosztowało mnie to kilka nocy, żeby to osiągnąć.Szkoda mi ciebie, bo pewnie już padasz ze zmęczenia. Ale i tak jesteś super dzielna Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
A ja wazylam 48 kg przed ciaza. Przed porodem 61 a teraz ok 51. Poszlo mi minimalnie w biodra a reszta w brzuch :-( jestem szczulla i chcialabym sie pozbyc tej malej faldki, ale przy Emi nie mam kiedy cwiczyc :-(
Ja ubieram Emi w body z kr. rekawem i pajaca bawelnianego. U nas niestety jest cieplo nawet po wietrzeniu 24st. Na noc przykrywam kolderka, ale raczki luzne. Wczoraj Emilka skonczyla 4 miesiace i posypaly sie "prezenty" marketingowe: 1. Z Bebilonu dostala sliniaczek, poradnik, probke mleka 2 zapakowane w teczke 2. Z bebiko 4 saszetki mleka nastepnego 3. Z pampersa 2 pieluszki 4. Z nestle schemat zywienia. Wczesniej dostawalam z Bebilonu plyte z kolysankami, teczke na dokumenty, z hippa saszetke herbaty z ksiazeczka i etui na dokumenty.
|
|
#2347 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzisiaj Zapomniałam się jeszcze pożalić, bo miałam wczoraj straszną akcję. Mały bawił się w bujaczku, ustawiłam mu opcję samodzielnej zabawy - jak popchnął małpę lub tukana to wszystko się podświetlało i grało. Tak się wkręcił, że jak dziki walił łapkami, nóżkami i miał ogólne szaleństwo w oczach - ale tak pozytywnie Obślinił się z emocji aż po pachy i w pewnym momencie aż się zakrztusił tak, że stracił oddech Cały czas miałam go na oku więc natychmiast wyciągnęłam go, ale zanim odpięłam pasy, myślałam, że mija wieczność. Chwyciłam jak pokazywali na Bezpiecznym Maluchu i zaraz płacz obwieścił, że już dobrze, oddech wrócił.No horror, nawet na sekundę nie można zostawić maluszka samego. Jeszcze godzinę potem się trzęsłam. A pierwszy taki numer w Wigilię zrobił. Jakby nigdy nic zakrztusił się własną śliną, zrobił się czerwony, spuchł na buzi, aż wygiął się w łuk tak się męczył na bezdechu parę sekund No mówię Wam, coś strasznego!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Julia zamiast spać to buszuje
|
|
#2349 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
), teściowej dziecka nie dam, bo kobieta jest szurnięta.A małego za nic w życiu nie oleję, choćbym miała się nim zająć pełzając Nagięłam zasady kp, wypiłam kawę
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Angel Miałam wczoraj podobną sytuację :/
Julia leżała w leżaczku obok mnie i w którymś momencie zaczęła kaszleć i krztusić się... Okazało się,że ulała mleko :/ Myslałam,że zejdę na zawał
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba zamówie 3 dla Filipa, i dwóch maluszków które mają się urodzić na dniach a jak go złapałaś dasz rade to opisac? mi się zaniósł Filip dwa razy raz w histeri a raz moja mama mu na siłe butelke wkładała i sie tak rozpłakał że automatycznie zaniósł oczywiście moja mama panika i Karolina zrób mu coś i się sama trzesie.. ja wtedy dmucham w twarz bo tak przeczytałam kiedys i faktycznie pomoglo, ale na dławienie niewiem co zrobić... ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
ale chyba kawa rozpuszczalna jest dozwolona.. oczywiście nie 5 dziennie ale od jednej nic Ci nie będzie po za chwilą przyjemności, chyba że Julka bardziej pobudzi, ale w takich ilościach nie sądze. moje dziecko wlasnie ma drzemke w kuchni na podłodze... tzn lezy koc na kocu mata, on na macie, przykryty kocem i na połowe na paląki zarzucony drugi koc ... jak nie podłoga to blat, ale lepsza podłoga bo mozna odejsc na chwile, bo tatko odsypia masakre jaką mial w pracy przez ostatnie dwa dni a nie zdązylam się wygramolić na spacer lepiej posiedziec na wizazu hahah a tak sie spi na blacie ![]()
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-01-04 o 09:39 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
hej ;-) dziewczyny mam pytanie dajecie juz kasze tak jak pisze na opakowaniu 3 lzyki stolowe? bo ja na razie do mleka dodawalam po jednej miarce ? nie wiem kiedy np moge dawac te kaszki na wodzie czy za wczesnie jeszcze?
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam ciebie takze tak jak czarna m.in. ja mam w domu mame i babcie i czasami podrzuam malgo na 15 min i bywa ciezko ... i popieram tez nabralam mnostwo cierpliwosci a mij tz tez czesto odpuszcza natomiast wczoraj byla akvja taka ze ja ogarnialam maleho w spazmach placzac tz wzial go i pomogl i nawet nie zwatpil ani chwili. dziecko darlo sie strasznie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na kaszkach jeszcze sie nie znam a jak chcesz dawac te kaszki łyżeczką??
|
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Tyle produkujecie, że na nocnym karmieniu nie zdążyłam nawet jednej strony nadrobić, bo tyyyyle tam tego było ![]() Mam pytanie odnośnie mleka. Moja mama chcąc nas odciążyć, kupiła nam mleko i pytała się wcześniej jakiego używamy. Ale zamiast kupić NAN PRO 1 to kupiła NAN PRO 1 HA. Ona różnicy nie widzi bo się na tym nie zna. I teraz powiedzcie mi czy to problem będzie jakiś jak go zacZnę używać? Bo kupiła 2 małe puszki, ale oczywiście paragon gdzieś wsiakl i muszę teraz kombinować. Bo z tego co wiem to w tych mlekach HA to jest bardziej to białko rozbite, żeby było bardziej przyswajalne. Więc w sumie chyba nie powino się nic zmienić jak bym je podała młodej? Poradzcie coś, bo nie wiem co z tym zrobić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
karolson Hahaha, gościu
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
u nas kornel często się krztusi własną śliną i czasem nawet w nocy w łóżeczku, a my biegamy jak poparzeni, Tż ma już to opanowane do perfekcji, żeby młodego złapać, i "odkrztusić".
|
|
|
|
#2358 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
O 5:30 zrobiłam tż pobudkę, że sączą mi się wody i cieknie ze mnie krew i ten jak na szpilkach czekał do 13:30 aż pozwoliłam mu przyjechać, bo dałam sobie w końcu powiedzieć, że faktycznie rodzę Liczyłam, że mi się to cofnie Super opis! "Gdzie masz rzęsy" ![]() ![]() I jaki dalszy plan? Pewnie już pisałaś, ale nie doczytałam ![]() Cytat:
Mój mały to się cały obsmarkał nawet. W Wigilię coś mu jeszcze kwadrans bulgotało w drogach oddechowych ![]() Cytat:
Wzięłam go na wyciągniętej ręce na brzuszek (nie przeszkadzał mi jego "drobny" ciężar, żeby mu pomóc to nawet sztangę bym dźwignęła w tamtym momencie). Stałam, ale oczywiście lepiej byłoby usiąść. Należy jeszcze poklepać otwartą dłonią tak wysoko na pleckach, ale Julkowi pomogło już samo położenie na brzuszku. To dmuchnięcie w twarz to patent jak dziecko się "zawiesi", ma drożne drogi oddechowe, ale zapomni, że powinno oddychać. Nie widzę fotki
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie tęsknię, bo pod koniec bardzo źle się czułam. Od 8 miesiąca bywałam w szpitalu na obserwacji.
|
#2360 |
|
czyli Endżi
|
Karolson, rajuśku, ja bym się bała, że dziecko mi się przekręci i zleci z tego blatu.
Ja już w domu przypinam małego pasami w bujaczkach - jak gdzieś go stawiam, bo dzieciak lubi się wiercić. Jak Pączek się naje to pakuję go w wózek i jedziemy.
|
#2361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Jasio dziś spał pół nocy w tulony w Tatusia (nie w cycusia jak zwykle) i mogłam wygodnie się wyciągnąć w łóżku ![]() a jak moi chłopcy dosypiali rano, mogłam spokojnie się wykąpać i zjeść śniadanie, a oni właśnie się ubierają ![]() no bo wizaż jest jak narkotyk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tż zostaje z dwójką? Cytat:
straszne!mój też niestety dosyć często krztusi się mlekiem, zawsze mam wtedy serce w gardle ![]() Cytat:
|
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
O rany szybciutko,
Cytat:
Gorgulku udaneej imprezy Niebede uśmiałam się. Fajny opisAngel mój też nie lubi za długo spać ale ty to już masz masakrę
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam dziewczyny ![]() Wkurzona wyszłam z tego badania, kolejka za nami się zrobiła potworna, no ale jak każdy spędza w recepcji po 5 minut to nie dziwota... Zamiast dać co trzeba do wypełnienia na korytarzu to każdy osobno wypełniał w zamknietym pokoju rejestracji Badanie nie trwało chyba nawet minuty, ręczne badanie bdb, na usg COŚ minimalnie nie w normie i od razu szerokie pieluchowanie, odniosłam wrażenie że chodziło tylko o to, żebysmy się pojawiły na kontroli, no bo przeciez będzie dodatkowa kasa dla pani doktor. A jak zapytałam czy mam się teraz umówić czy co, to usłyszałam że nie wie, że jest długa kolejka i mam dziecko ubrac na zewnątrz. :![]() ![]() Nie mam ochoty tam wracać i juz Zuzi obiecałam że do głupiej baby nie wrócimy. I zastanawiam się czy faktycznie ją tak pieluchować te 6 tygodni.... Przecież już się tego nie zaleca prawda?? kojarzy mi sie, że któraś z Was pisała że nie pieluchowała szeroko a potem lekarz na kontroli i tak pochwalił????? Ale nocka... Zuzka jadła co 2 godziny... Nie wiem jak sie jeszcze trzymam na nogach. A najgorsze, że Mała pokłóciła się z butelką - absolutnie nie chce z butelki pić memla języczkiem na boki i nie wypija ani paru kropli więc jestem uziemiona... Ostatnio wybraliśmy sie do CH i za późno wracaliśmy i jechaliśmy na mega syrenie, tak strasznie płakała ![]()
|
|
#2365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ![]() ale wiem, że nie mam na co liczyć, może w okolicach 30-tki czyli jeszcze długo. Cytat:
Cytat:
tak więc lampka stoi i wygląda
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasiu, doczytałam o Waszym problemie z nerką
Strasznie mi przykro... My walczymy o lewą nerkę Zuzi, w scyntygrafii wyszło, że działa, ale nie cała bo ma fragment, który nie działa wcale teraz w czwartek będziemy mieć cystoureterografię mikcyjną, już się boję zakładania cewnika i znowu wenflon na pewno Na scyntygrafię jak jej zakładali ten paskudny metalowy wenflon to była dzielna ale potem było szczepienie i juz tak dobrze kłucia nie zniosła, więc sie boję i jej reakcji.. Mieliście i to badanie pewnie? Buziak dla Marcinka!![]() A ja zamówiłam filc i zaczynam znowu szyc dla Zuzi Teraz zabawki!
|
#2367 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Odciągam mleczko skoro chcę iść do kina ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Też zawsze brakowało mi ciwrpliwości, a teraz daję radę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Angel już Ci opisała jak to zrobić. A też jak wejdziesz na youtube i wpiszesz dziennik happy mamy pierwsza pomoc to powinno się pokazać. Ja bym się bała tak kłaść dziecko
|
|
#2368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
my już o 8 na nogach, karmienie, zabawa na macie , później bujaczek, a teraz Michaś zasnął więc wpadłam nadrobić Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wg mnie to ewidentnie czeka jeszcze na Mikołaja
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-01-04 o 10:41 |
||||||
|
|
|
#2369 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Taka różnica wieku też jest fajna.Julka już bedzie pomagała Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-04 o 10:42 |
||
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak to inna sytuacja.moi tesciowie mieszkaja ulice obok,a rodzice 200 metrów. nic dziwnego,ze szukam działki w pobliżu ![]() ale miałam sen.jako jedna z dwóch osób w Pl dostałam się na jakieś studia w prestiżowej uczelni w Usa. no ale już miałam Tusię.i wszyscy mnie namawiali,żebym jechała-nie pamiętam na jak długo- a ja płakałam,że jej n ie zostawię.a było to realistyczne więc się obudziłam zasmucona
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

Czy to normalne, że zaczęła rzaadziej jeść? W poniedziałek skończy 11 tyg..
Strasznie duzo mi wyszlo, ale nie umialam krocej 

Za 2 dni powinna być
Cały czas miałam go na oku więc natychmiast wyciągnęłam go, ale zanim odpięłam pasy, myślałam, że mija wieczność. Chwyciłam jak pokazywali na Bezpiecznym Maluchu i zaraz płacz obwieścił, że już dobrze, oddech wrócił.

ja chyba zamówie 3 dla Filipa, i dwóch maluszków które mają się urodzić na dniach
a nie zdązylam się wygramolić na spacer lepiej posiedziec na wizazu hahah 

Mam mleko ściągnięte i zamrożone, powinno wystarczyć. Tylko trochę wyrzuty sumienia są, że na tyle karmień będzie butla
straszne!