|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII
Cytat:
Cytat:
Spadam spać, jutro będzie zabiegany dzień coś czuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także nie wiem czym Ty farbowałaś.O!
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Zaklinam, pokaż albo będziesz mnie miała na głowie, bo przyjdę zobaczyć.
Mi też już czerwieni trza. Wyglądam jak spłowiała wiewiórka po zderzeniu z pralką. Basen wyżarł mi kolor. Z drugiej strony nie wiem, czy tego nie przetrzymać i nie pomyć jeszcze trochę. Czasem mnie kusi domycie do prawie-naturalek. A czasami jeszcze chodzi mi po głowie przejście z czerwieni we wściekły pomarańcz. Ach, włosy, włosy...
|
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna Naturia za 5 zł, farbuję co 2 miesiące (jak mnie nikt nie widzi w wakacje i teraz w Święta to jeszcze rzadziej)
![]() Aha, włosy mi rosną niecały 1 cm na miesiąc. Żeby nie było, że z kilometrowymi odrostami chodzę
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2014-01-04 o 00:08 |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Otworzyłam czekoladę. Gorzką. Dla zdrowia
|
|
#3248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie używam farb, to się nie skuszę, ale miałam wściekły pomarańcz po tonerze Directions Vermillon Red. Był całkiem spoko, ale wtedy byłam napalona na czerwień, więc zakryłam go czym prędzej. ![]() Cytat:
|
|
|
#3249 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To ja Ci życzę więcej zrozumienia dla dziadków. Rodzice "zostawili" was u nich. Cała odpowiedzialność za dwoje {rozbrykanych, zbuntowanych} nastolatków spoczywa na ich barkach. Wiesz co to znaczy ? A Ty to masz szesnaście lat ? Hormony już graja, a tu jeszcze fiu bździu w głowie. Ani pomyślunku, ani wyobraźni, ani rozsądku. Zdajesz sobie sprawę jak oni się boją ? Jakby coś się stało, cała wina spadnie na nich. Szczerze ? Ja to bym Cię na smyczy do szkoły i z powrotem odprowadzała, a Ty piszesz : mogę u koleżanki nocować. Z chłopakiem tak na poważnie też się szwendałaś ? To jest brak prywatności ? Babcia pyta : do kogo piszesz ? Do koleżanki, babciu. Że {niby} kontroluje korespondencję ? Nie dziwię się. Też bym to robiła i to szczegółowiej, jakbym każdego dnia budziła się z przerażeniem w sercu : co mi dzisiaj te bachory { Twój dom, bo mieszkasz w nim dziesięć lat ?! Dyrdymały, farmazony ! Dom jest tego, kto ciężary z nim związane dźwiga. Jak se kupisz dom, to se będziesz rządzić i prawa w nim ustalać. Kupisz, bo wynajęty też Twoim nie będzie. I pamiętaj {to z mądrości ludowych} : nie gryzie się ręki, która jeść daje. Cytat:
Z tym, że nie "bądź co bądź", ale rzeczywiście i realnie i nie, że "nie wypada", ale dlatego, iż to ordynarne i prostackie. Wyciągnęłaś mnie z dołka psychicznego Cytat:
Ale to dziwne ? Potrząśnij następnym razem panią kosmetolog {teraz już nie ma chyba kosmetyczek }. Mnie, po każdej depilacji, smarują na bogato łagodzącymi preparatami i obywa się raczej bez podrażnień. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
} : omijaj hennę dwudziestą piatą ulicą. A dostęp do niej o masz lepszy niż w Polsce. Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakim i jakim stężeniem? Był darsonwal, były algi, tyle, że moja skóra wyrywania włosów na żadnym obszarze ciała nie toleruje dobrze ![]() Są kosmetyczki, sama takową będę jakoś w przeciągu 1,5 miesiąca Do kosmetologa nie poszłabym na zabieg wiedząc, jak mało mają praktyki i jak są wykształceni w naszym kraju ![]() Jestem strasznie niewyspana, a zaraz na dyliżans lecieć trzeba
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2014-01-04 o 07:01 |
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
mnie pół nocy kaszel dusił znów, ale chociaż chrypy już nie mam i normalnie mówię
![]() halb postaram się dziś cyknąć, a jak nie to wiesz gdzie mnie szukać, teraz ruch u nas praktycznie zerowy to przynajmniej będą miała co robić przez chwilę
|
#3252 | ||||
|
Spaceroholiczka
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;44416970]i jak poszło?
![]() super, że masz tumblr w podpisie Przeżyłam, ale podziubałam na razie chyba z 5 kawałków i miałam wielkie opory, kiedy gryzłam... Dziwne uczucie Władowałam go tam, bo głupio mi ciągle Was linkiem kusić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie, poczekam aż znajdę piaski ![]() Cytat:
Sama poniekąd rozumiem moich rodziców, mimo że parę rzeczy mnie denerwuje, bo inni mają inaczej, ale w końcu ja nie jestem inni. Pamiętam jakie miałam fochy, gdy w podstawówce i I/II kl. gimnazjum chciałam chodzić sama do szkoły przez pół miasta - teraz jestem troszkę starsza, ale już wiem, że ja bym swojego dziecka też nie puszczała jak najdłużej, bo umarłabym ze strachu, a sprawdzanie i meldowanie, gdzie aktualnie jestem? Też chciałabym wiedzieć gdzie jest i z kim moje dziecko. Gdyby coś się stało, wiedziałabym po prostu gdzie go szukać... Teraz zanim odpyskuję zastanawiam się, jakby ja się czuła na ich miejscu. Jak się przez 15 lat jadło śladowe ilości mięsa (czasem pół plastra szynki lub malutka kosteczka kuraka) raz-dwa do roku, to ma się wyobrażenie, że gulasz kły wyszczerzy i zeżre od środka ![]() Ale na poważnie, to całkiem normalne w smaku. Dziwne, wiadomo, ale może polubię, a to już progres, zwłaszcza, że codziennie staram się coś zjeść, chociażby podziubać, by się przyzwyczaić. Cytat:
Jak sama miałam mokry kaszel przez 2,5 miesiąca (ale i wysoką gorączkę, spadek wagi, pod koniec sporadycznie krwioplucie), to antybiotyk żarłam przez kolejne dwa miesiące... Mimo to, lekarz uparcie twierdził, że mam alergię Dziś pokuszę Was brzydalem na tumblrze, choć przypuszczam, że nikogo nie skusi
|
||||
|
|
|
#3253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inną sprawą jest zaglądanie do laptopa czy przeszukiwanie toreb ( mi babcia torby jeszcze nigdy -prawdopodobnie- nie przeszukała, ale mojej mamie ( w wieku 30 lat ) - owszem i to regularnie ). Babcia nie ma powodów do tego aby zaglądać w telefon czy w laptopa bo doskonale wie, że nie robię niczego złego. Nigdy nikt nie miał ze mną problemów ani z moim bratem więc żadnymi bachorami ani rozbrykanymi i zbuntowanymi nastolatkami nie jesteśmy. Mogło się dziadkom trafić naprawdę gorzej. Znam wiele przypadków i jestem pewna, że babcia Nasze złe zachowanie sobie wyolbrzymia gdy skarży na Nas do wujka czy swojej mamy. Wciąż słyszę, że nic innego nie robię tylko całymi dniami siedzę przed laptopem. Nie potrafi docenić tego, że gdy ona jest w pracy to obowiązki spadają na mnie i wykonuję je bez żadnych pretensji. Zdaję sobie sprawę, że to jest moja praca gdy babci nie ma w domu. Zakupy, pranie, sprzątanie, ugotowanie obiadu, wyjście z psem na dłuższy spacer..Babcia nigdy nie jest w stanie docenić tego co ktoś zrobił, potrafi tylko wytykać wszystkim na około błędy, ale sama u siebie żadnego nie widzi. |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jego bratanica jest skuteczną antykoncepcją
|
|
|
#3255 |
|
Spaceroholiczka
|
Inkus, a Tobie jest łatwo przyznać, że popełniłaś błąd? Znam bardzo niewiele osob, które potrafią się do tego przyznać.
Jeśli chodzi o sprzątanie czy gotowanie - Twoja babcia robi od kilkunastu lat! Docenia ją ktoś dlatego, że umyła naczynia? Wątpię, iż chwalicie: "Babciu, super, że odkurzyłaś i umyłaś talerze, byśmy mogli na nich jeść!", a Ciebie ma chwalić za coś, co sama uważa za podstawę utrzymania porządku w domu, co jest dla niej rutyną? Ja na jej miejscu bym nie chwaliła ![]() W laptopie przegląda Ci historię, patrzy 24/dobę, co robisz na nim? To, że zerknie czasem, to w sumie normalne - przecież to zwykła ciekawość. Moja babcia nieraz przy mnie siedzi i patrzy, co robię, bo ją to ciekawi - za jej czasów nie było takich sprzętów, nie można było pisać do siebie na forach, wrzucać gdzieś zdjęcia, a co dopiero SMSy! Jak listy przyszły w przeciągu miesiąca, to był ekspres! I też mnie pyta z kim piszę - a może z pedofilem? Może z naciągaczem? Często dziecko nie zdaje sobie sprawy, że jest w niebezpieczeństwie, mimo iż może Ci się wydawać inaczej, nawet może być tylko ciekawa i z troski o to zapyta, a Ty ją podburzasz, mówiąc "z nikim" i dajesz sygnały, że to jakaś tajemnica, a widocznie intensywnie z kimś korespondujesz. Oczywiście mam BHD, kiedy muszę poznać kogoś nowego
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też, kupiłam sobie olejek gp z papryką, ale raz użyłam i teraz leży, bo tyle mi włosów wypadło..
Tak pisałyście o farbowaniu, ja może i bym chciała wrócić do naturalek, ale teraz byłby to ciężki proces, bo mam taki kolor, z którego zejście zajęłoby mi dużo czasu.. Chociaż może i bym chciała coś bardziej naturalnego. Ale z drugiej strony, lubię ten kolor
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za te słowa
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Heroldin, lubię Cię czytać
Potwierdzam i wyobrażam sobie, że odpowiedzialność dziadków, a odpowiedzialność rodziców, to zupełnie inny ciężar gatunkowy. Jeżeli coś się stanie wnukom, to automatycznie taki dziadek musi przeżywać dramat swojego własnego dziecka, a czy o to mu w życiu chodziło? Szczęśliwy (w tym również zdrowy) wnuk, to w pewien sposób miara sukcesu życiowego dziadka, tak patrząc ewolucyjno-biologicznie. Ale negocjować z dziadkiem w kwestii własnej wolności zawsze warto
|
|
|
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
Wraz z nowym rokiem podjęłam bardzo dobrą decyzję: przestaję rozczesywać włosy po myciu
Pewnie muszą się znowu skrętu nauczyć, bo falę mam całkiem całkiem, a wymordowałam ją konkretnie. Za miesiąc zrobię porównanie
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj luksusy mam, ojciec furmanką do biblioteki mnie wiezie.
![]() Cytat:
![]() Mnie nie skusi, wsadziłam Kazia do metalowej skarbonki, z której jedyna droga ucieczki prowadzi przez otwór z ząbkami. Wizja tryskającej krwi z palucha ostatecznie motywuje do oszczędzania. Cytat:
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj całe szczęście już mi przeszło to szczypanie po olejku. Za kilka dni spróbuję jeszcze raz
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loczku, jestem z Ciebie dumna, sama bym lepiej nie ujęła tego Dzisiaj muszę jechać do TŻ
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pitu pitu, nie wciskaj mi kitu ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Trzymamy kciuki |
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam takie plany, żeby o znów zacząć coś robić z włosami, a jak na razie nic nie robię, tylko maski po myciu.. chciałabym przyrost przyśpieszyć i przede wszystkim zahamować wypadanie.
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj kuracji z CP? |
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Mam Jantar, ale ta nowa wersja jakoś mi nie służy, a starej już nigdzie nie znajdę, a CP nie zahamował wypadania, tylko przyśpieszył porost. Może zacznę pić skrzypokrzywę, bo mam zapas. Albo skrzypokrzywa+Jantar+CP?
|
#3269 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie 26stycznia mijają 3 miesiące odkąd piję Cp i skrzypokrzywę i będę musiała zrobić sobię miesiąc przerwy ![]() Jak masz zapas herbatek to pewnie spróbuj! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

. Wówczas padło znamienne zdanie "musimy się zdecydować, co cenimy bardziej: sen czy seks" 
Ale nie chce już farbować, za bardzo mi to niszczy włosy (mimo farbowania na olej) 

a kuracja z CP + Jantar?