Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 09:02   #2431
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
widziałam jego zdjęcie śliczny chłopiec no i nawet wczoraj Maruda w nocy pisała. Znajdź sobie po jej poście bo nie chcę coś przekręcić w informacjach.
Powiem tylko, że ta historia mnie przeraża bo prawda jest taka, że mimo wszystkich usg i badań genetycznych dziecko i tak może się urodzić bardzo chore, a Ty nic nie będziesz o tym wiedzieć
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No ja właśnie też lubię poczytać, bo tam dużo opinii i porad

Narazie ciągle czekają na wyniki badań. Póki co wyszło na to, że we wczesnym zyciu płodowym przeszedł zawał i ma niedotlenienie mózgu, obumarłe komórki w mózgu i zespół dziecka wiotkiego, czy jakoś tak. Nie wiedzą jak będzie wyglądał jego dalszy rozwój i życie.

Zaznaczyłam na biało i małe literki, bo może ktoś nie chce czytać takich rzeczy.

znalazlam jego zdjecie, matko jaki slodki biedny maluszek,az sie serce kraje

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
domyślam się że taki mieszany malec musi być małym cudeńkiem Dośc dużo miałam styczności w swoim życiu z tą kulturą i im bardziej ją poznaję tym bardziej jestem zafascynowana tymi ludźmi którzy w największej biedzie ale potrafią mieć w sobie właśnie elegancję i grację.

No i pochwlę się: jestem mistrzem kuchni hinduskiej

Aśka zdjęcia
co do urodzin babci, moja wczoraj SKOŃCZYŁA 102 lata!
1. oj sa Moja przyjaciolka jest z hindusem, maja dwoch synow To sa dopiero przystojniaki Ja tez dzieki nim mam duzo stycznosci z hinduizmem i coraz bardziej mi sie ta kultura podoba Nawet nam zaproponowali zebysmy kiedys wszyscy razem pojechali do jego rodziny do Indii kuchnia hinduska bardzo nam smakuje, jak sie spotykamy to raczy nas swoimi specjalami Jedynie slodycze mi od nich nie smakuja, tosz to sam cukier
2. zdjecia beda, ale dopiero w pon albo wtorek Teraz wozek stoi zapakowany, gotowy do drogi

dla babci Piekny wiek Moja wczoraj skonczyla 78

Cytat:
----

sialalalalaa WITAM w 8 miesiącu!!

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:03   #2432
(t)asia
Zadomowienie

Witam się na 100 dni przed porodem!!!!!!!!!
Wkraczam w ten czas z lekkim przerażeniem. Wczoraj mąż mnie trochę wyśmiał, bo mówię do niego- ej my nie mamy nic dla małego jeszcze. A on- no to na co czekasz? Zacznij zbierać. Ale jak powiedziałam że na początek chcę komodę to wybuchł głośnym śmiechem i skomentował-
no tak, dla dziecka najważniejsza jest komoda.
Faktycznie, chyba głupio to zabrzmiało

Ja jadę na zakupy. Pogoda piękna więc może uda się męża na spacer wyciągnąć, chociaż wieczorem wyjeżdża więc szanse są małe.

Ja też podczytuje styczniówki. Głównie ze względu na opisy porodów.

Miłego dnia dziewczyny
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:13   #2433
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

(teraz mi się przypomniało!) choć nie wiem jak to teraz jest jak lekarz o 3 dni mi np. przesunął do przodu termin porodu to mam już 8 miesiąc od trzech dni? Bo lecę ciągle tym trybek poród 8 marca wg okresu
jeszcze tylko 2 miechy
Ja liczę zawsze z OM, bo wg USG już od tygodnia jestem w ósmym, a tak to jutro zaczynam 8 miesiac wg OM

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Wkraczam w ten czas z lekkim przerażeniem. Wczoraj mąż mnie trochę wyśmiał, bo mówię do niego- ej my nie mamy nic dla małego jeszcze. A on- no to na co czekasz? Zacznij zbierać. Ale jak powiedziałam że na początek chcę komodę to wybuchł głośnym śmiechem i skomentował-

Ja jadę na zakupy. Pogoda piękna więc może uda się męża na spacer wyciągnąć, chociaż wieczorem wyjeżdża więc szanse są małe.

Miłego dnia dziewczyny
za studniówkę.

Komoda ważna, bo gdzie ciuchy dla dziecia zbierac?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:14   #2434
teQiba
Moderator

Cytat:
I chyba na drugie dziecko na pewno się nie zdecyduję. Za dużo nerwów i niepewności
Mam dokladnie te same odczucia, przy pierwszej ciazy idzie sie w nieznane, ale swiadomie pakowac sie w te nerwy to co innego. Ja tez raczej juz nie chce.
Ciaza jest przereklamowana

Cytat:
skoro już obgadujemy styczniówki widziałyście zdjęcia malutkiego od Hosenki? Ja normalnie sie tak wczoraj rozczuliłam że padłam i poszłam spać śnić o takim Piotrusiu słodkim! Pamiętam ją sprzed lat gdy przyszłam na wizaż z jakichś kosmetycznych wątków (potem miałam kilka lat przerwy) może dlatego tak zapadł mi w pamięć nick. Mały jest wcześniakiem a wygląda jak laleczka!

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

obawiam się że to byłby dodatkowy powód by się do ciebei przytulić

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

(teraz mi się przypomniało!) choć nie wiem jak to teraz jest jak lekarz o 3 dni mi np. przesunął do przodu termin porodu to mam już 8 miesiąc od trzech dni? Bo lecę ciągle tym trybek poród 8 marca wg okresu

Cytat:

Miłego dnia dziewczyny
Gratuluje dziewczyny "rocznic"
Stary 2014-01-04, 09:18   #2435
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
I nas na SR uczyli samodzielnego mycia i radziła babka po prostu mydlić na przewijaku - a w wanience tylko opłukać i pochlustać. Ja tak pewnie będę robić, jeśli będę musiała myć bez pomocy męża.
nam położna powiedziała o tym sposobie ale później dodała, że dziecko często lubi płakać przy takiej kąpieli, bo pomyśl. ty się nie namydlisz przed wejściem pod prysznic/ do wanny bo jest Ci chłodno i dziecku właśnie się takie coś nie podoba i płacze... ja będę wkładać do wanienki, pod główkę coś podłoże i tak będę myć, albo wleje tylko do wody jakiś płyn i tak będę myła. jeszcze nie wiem, samo wyjdzie

Cytat:
Ranyy dopadły mnie hormony ciążowe chyba już konkretnie Zryczałam się teraz ze wzruszenia. Poszłam się kąpać i sobie leżałam i patrzałam na brzuch a Ola zaczęła falować jak tsunami jak się uciszyła to polałam brzuch wodą, a ona znowu. pierwszy raz takie coś widziałam i tak siedziałam chyba z 15 minut w wannie, aż woda ostygła.
No i dotarło do mnie, że oprócz tżta będzie teraz jeszcze jedna osoba na tym świecie, która będzie moja miłością, w ogóle chyba dotarło do mnie, że mam w brzuchu ludzia, który będzie tylko i wyłącznie mój i tżta... Rany jaka jestem słaba psychicznie
Oczywiście przyszłam zryczana, a tż biedny nie wiedział o co chodzi, a ja nie mogłam nic wydusić, bo znowu płakałam i zmoczyłam mu łzami całą koszulkę
ja też mam takie humorki więc spoko a powiem wam, że jak teQiba zmieniła pierwszą stronę to do mnie dotarło że niedługo będziemy rodzić. Każda z nas będzie pisała że jakieś skurcze ją łapią, że jedzie do szpitala, a później na czerwono że już urodziła i że ja też tak będę to mną straszne emocje targały aż zasnąć nie mogłam

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziś byłam na kontroli u położnej i okazało się, że mam lekkie skurcze. Fakt że ostatnio robił mi sie brzuszek twardy i pobolewal ale myślałam że to normalne na tym etapie ciąży. Teraz muszę brać największą dawkę dzienną magnezu, bardzo dużo leżeć i jak nadal nie będzie poprawy zgłosić się w przyszłym tygodniu do szpitala.
Cieszę się tylko że już mam całą wyprawkę bo nie wi jakbym to teraz ogarnęła. Ale mamy nadzieję że zwiększona dawka magnezu pomoże. ..
leż jak najwięcej to powinno sie poprawić

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja znowy po klotni z TZ - moja wina bo zrobilam mu awanture o mega glupote, ale jest mi przykro bo ubral sie i wyszedl z domu, a ja bym chciala zeby mnie przytulil w takim momencie a nie zostawial sama. W tej chwili go nienawidze
Zostawil klucze wiec go chyba nie wpuszcze do domu

Bylismy tez na tej szkole rodzenia - fajnie bylo, ale juz mnie pozytywne emocje opuscily
głupie są takie awantury o nic mój tż raczej rzadko wychodzi... ale ja mu kiedyś mówiłam że jak się pokłócimy to ja chce żeby mnie mocno przytulił ale on tego oczywiście nie pamięta...

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
to jestes w trakcie przygotowan do porodu i slubu
teoretycznie tak, w praktyce tylko do porodu zamówiliśmy sale a później w sumie żałowałam, bo mogłam zrobić tylko sam ślub, tak samo jak z cywilnym

Cytat:

Cytat:

a teQiba ma dzisiaj 30 tydz to też stawia każdej
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:24   #2436
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
myślała że jej się upiecze

dzięki za gratki i Wam też gratuluję rocznic. To już tak blisko, dziś rano tż wychdoziłd o pracy, żegnał się z nami i mówił że już nie może się doczekać bo za niedługo będzie nas całował nie tylko przez brzuszek i że będziemy sobie spali we trójeczkę w łóżku
taaaa...chyba będziemy próbowali zapanować nad płaczącycm Piotrusiem a leżeć to będziemy pierwszy raz jak Piotrusia dziadkom zostawimy
Stary 2014-01-04, 09:30   #2437
monkaa321
Zakorzenienie

a mi dzisiaj rano tż wypomniał że wczoraj w nocy jak się do niego tak mocno przytuliłam że brzuch zgniotłam i go mały obudził swoimi kopniaczkami i dopiero on mnie wtedy obudził i powiedział żebym Piotrusiowi poluzowała
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-04, 09:34   #2438
ag9
Zadomowienie

Cytat:

dzięki za gratki i Wam też gratuluję rocznic. To już tak blisko, dziś rano tż wychdoziłd o pracy, żegnał się z nami i mówił że już nie może się doczekać bo za niedługo będzie nas całował nie tylko przez brzuszek i że będziemy sobie spali we trójeczkę w łóżku
taaaa...chyba będziemy próbowali zapanować nad płaczącycm Piotrusiem a leżeć to będziemy pierwszy raz jak Piotrusia dziadkom zostawimy
Mój tak tłumaczy naszemu psu, że zostanie niedługo ciocią i że musi być grzeczna i będziemy sobie wszyscy spali razem (bo pies śpi z nami w łóżku ).

Tequiba - wpuściłaś TZ do domu ? czy biedny został na wycieraczce na noc ?
Stary 2014-01-04, 09:43   #2439
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem dobrej myśli ale czasami wątpliwości są.

I chyba na drugie dziecko na pewno się nie zdecyduję. Za dużo nerwów i niepewności
Ja też strasznie dużo nerwów kosztuje mnie ten stan. W kółko się zamartwiam

Cytat:
1.skoro już obgadujemy styczniówki widziałyście zdjęcia malutkiego od Hosenki? Ja normalnie sie tak wczoraj rozczuliłam że padłam i poszłam spać śnić o takim Piotrusiu słodkim! Pamiętam ją sprzed lat gdy przyszłam na wizaż z jakichś kosmetycznych wątków (potem miałam kilka lat przerwy) może dlatego tak zapadł mi w pamięć nick. Mały jest wcześniakiem a wygląda jak laleczka![COLOR="Silver"]

2.obawiam się że to byłby dodatkowy powód by się do ciebei przytulić

3.

1.Tak widziałam jest słodziutki aż do schrupania
2. to mój nie ma takiego hopla może dlatego że na SR mówili żeby nie miętolić bo można poród wywołać i się boi po prostu
3.No to balujemy Ja idę terminem z USG (różni się jakieś 5dni od OM) bo przez mój zabieg nie bardzo wierzę w prawdopodobny termin owulacji

Cytat:

Miłego dnia dziewczyny
Gratulacje no to śmigaj czas najwyższy robić zakupy

Cytat:

a mi dzisiaj rano tż wypomniał że wczoraj w nocy jak się do niego tak mocno przytuliłam że brzuch zgniotłam i go mały obudził swoimi kopniaczkami i dopiero on mnie wtedy obudził i powiedział żebym Piotrusiowi poluzowała
Ja jakoś śpię uważnie tylko mój mąż ma przyzwyczajenie, że zasypia z ręką na moim brzuchu ( tak się do córki przytula ) i nawet w nocy przez sen łapie za brzuch, a najlepsze jest jak się odwrócę do niego tyłem to nie raz złapie mnie za tyłek i śpi myśląc że córkę przytula

Znowu zostałam sama w domu, mąż pojechał na pogrzeb kolegi z byłej pracy, aż do Radomia.
Będzie pewnie koło 16-17 więc dzisiaj wizażuje (o ile będzie z kim )

Teqiba co się nie chwalisz? No właśnie i jak mąż gdzie spał?

Maja

Czytam

Edytowane przez kate1623
Czas edycji: 2014-01-04 o 09:45
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:53   #2440
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakoś śpię uważnie tylko mój mąż ma przyzwyczajenie, że zasypia z ręką na moim brzuchu ( tak się do córki przytula ) i nawet w nocy przez sen łapie za brzuch, a najlepsze jest jak się odwrócę do niego tyłem to nie raz złapie mnie za tyłek i śpi myśląc że córkę przytula

Znowu zostałam sama w domu, mąż pojechał na pogrzeb kolegi z byłej pracy, aż do Radomia.
Będzie pewnie koło 16-17 więc dzisiaj wizażuje (o ile będzie z kim )

no mi się tak pierwszy raz chyba zdarzyło zgnieść brzuch bo jeszcze rękę jakoś tak wywinęłam do tyłu (żeby nie gnieść cycków bo mi siara leci) a się chciałam przytulić bo odkąd śpię na lewym boku to się prawie nie przytulamy w nocy do siebie no i mały też się przytulił trochę za mocno...

ja będę to możemy wizażować razem

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

No właśnie teQiba. pogodzeni już?

Stary 2014-01-04, 09:55   #2441
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
I wkurza mnie to ze oni na prawde sa z innej planety
I pewnie vice versa . A jak tam sytuacja na froncie?

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Nawet nie podejmuję próby cytowania, bo ostatnio bijecie rekordy w ilości napisanych postów. Strach odejść na chwilę od komputera!
Prawda?
Co do wakacji z takim maluszkiem mam takie same zdanie co Ty. Zresztą myślę, że już same przyjście na świat będzie taką rewolucją i na tyle przewróci mój świat do góry nogami, że w ogóle nie w głowie będą mi wakacje i inne tego typu ekscesy . Malutko na pewno zapewni mi masę atrakcji .

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Cukier mialam 89 czyli jakos wcale nie mniejszy. Cos czuje ze bede musiala zwiększyc dawke.
89 mieści się w normie więc nie martw się na zapas.

Cytat:
Bardzo ładne, zwłaszcza ten pierwszy uroczy. Ja jednak boję się trochę kupować staniki przez net - co jak co ale staniki trzeba przymierzyć. Swoją drogą przydałby mi się nowy...

Cytat:
co do urodzin babci, moja wczoraj SKOŃCZYŁA 102 lata!
Wow! Pogratuluj babci!
Ja też trochę się boję, w jakim stanie psychicznym będę po porodzie. Już teraz mam nadzieję, że starczy mi sił na wszystko...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:56   #2442
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
no mi się tak pierwszy raz chyba zdarzyło zgnieść brzuch bo jeszcze rękę jakoś tak wywinęłam do tyłu (żeby nie gnieść cycków bo mi siara leci) a się chciałam przytulić bo odkąd śpię na lewym boku to się prawie nie przytulamy w nocy do siebie no i mały też się przytulił trochę za mocno...

ja będę to możemy wizażować razem

No właśnie teQiba. pogodzeni już?
No to zniszczymy dzisiaj wątek

W razie nudy wędruje na Intymnie na wizażu tam są takie życiowe historie

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 10:06   #2443
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Mona brzuszek był twardy a bolał, w sumie tak jakby ciągnął, mam wrażenie takie poprostu że synuś urusł i ma mało miejsca więc się nie przyjmowałam bo myślałam że to normalne. W dzień zwłaszcza. W nocy tylko miałam problem bo bardzo bolało jak chciałam obrócić się nadrugi bok. I dzis też ale zobaczymy za kilka dni.
Kurde czyli nie łatwo rozpoznać takie skurcze dobrze że miałaś wizytę i w porę wprowadzili Ci tą większą dawke magnezu, bo to nigdy nie wiadomo.... trochę się martwię, bo ostatnio mnie w dole brzucha tak dziwnie kłuje, też przypisywałam to temu, że dziecko po prostu urosło, a poza tym wszystko się tam rozciąga przed porodem, ale czytąjac twoją historię sama już nie wiem, a wizyta dopiero za 2 tygodnie....
no nic trzeba po prostu sie obsewować

Cytat:
gratulacje!!!

Cytat:
skoro już obgadujemy styczniówki widziałyście zdjęcia malutkiego od Hosenki? Ja normalnie sie tak wczoraj rozczuliłam że padłam i poszłam spać śnić o takim Piotrusiu słodkim! Pamiętam ją sprzed lat gdy przyszłam na wizaż z jakichś kosmetycznych wątków (potem miałam kilka lat przerwy) może dlatego tak zapadł mi w pamięć nick. Mały jest wcześniakiem a wygląda jak laleczka!
widziałam, śliczny jest, taka miniaturka bardzo kibicowałam Hosence, bo biedna tyle przeżyła, w tamtym roku straciła synka w 32 tc straszna historia, ale w końcu doczekała się swojej pociechy

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
a kupujecie do wanienki-znaczy do kąpania taką foczkę, albo taką podkładkę gąbkową
Trochę się cykam tego kąpaniaboję się, że zaleje ucho albo pępek, albo wogóle jak mam ją jednocześnie trzymać- szczegolnie główkę i myć Zawsze we dwoje z Tż
ja kupię jedną gąbkę, zobaczymy jak się sprawdzi, w SR położne polecały, ale trzeba ją wyparzać wrzątkiem po każdej kąpieli, bo tak jak któraś już wcześniej tu napisała, to siedlisko bakterii no i trzeba zmieniać co jakiś czas

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
I nas na SR uczyli samodzielnego mycia i radziła babka po prostu mydlić na przewijaku - a w wanience tylko opłukać i pochlustać. Ja tak pewnie będę robić, jeśli będę musiała myć bez pomocy męża.
u mnie na SR uczyli dokładnie tak samo i też tak będę robić

Ktoś tu miał obawy czy podczas takiegj kąpieli maluszek nie zmarznie, więc po pierwsze temperatura powietrza w miejscu gdzie kąpiemy ma wynsić ok 24 stopni, a po drugie aby dzieciaczkowi podczas tego namydlania (wacikiem) nie było zimno to okrywamy go pieluszką (tę część ciała która w danym momencie nie jest namydlana) a potem całe dziecko razem z tą pieluszką wkładamy do wanienki. Ja na pewno ten sposób wypróbuję, jeśli się nie sprawdzi będe szukać lepszego rozwiązania
Stary 2014-01-04, 10:12   #2444
kate1623
Zadomowienie

Dziewczyny muszę się pochwalić właśnie przed chwilą moja ciocia urodziła córeczkę Termin miała na 9.01 ale Oliwka już jest na świecie
Jestem taka szczęśliwa w końcu po tylu latach starań i dwóch poronieniach pojawiła się ich kruszynka wzruszyłam się

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 10:15   #2445
side85
Zakorzenienie

Cytat:

widzisz, wystarczyło tylko dziecku nadać odpowiednie imię, a już zachowuje się jak i mój Piotrek Mały szatanek

Cytat:

Kaśka nawet nie wiem jak to skomentować, zaraz się posikam a wiesz że u ciężarnej to nie przenośnia

Teqiba pewnie się godzi z mężem dlatego nie odpisuje
Stary 2014-01-04, 10:25   #2446
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak tłumaczy wiatry

Cytat:
No to zniszczymy dzisiaj wątek

W razie nudy wędruje na Intymnie na wizażu tam są takie życiowe historie
Ukryta prawda i takie tam. Jak mi się nudziło, to nie raz wchodziłam

Cytat:
Dziewczyny muszę się pochwalić właśnie przed chwilą moja ciocia urodziła córeczkę Termin miała na 9.01 ale Oliwka już jest na świecie
Jestem taka szczęśliwa w końcu po tylu latach starań i dwóch poronieniach pojawiła się ich kruszynka wzruszyłam się
No to dla niej. Ale szczęściara, że już jest po wszystkim

Stary 2014-01-04, 10:33   #2447
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
1.widzisz, wystarczyło tylko dziecku nadać odpowiednie imię, a już zachowuje się jak i mój Piotrek Mały szatanek

2.Kaśka nawet nie wiem jak to skomentować, zaraz się posikam a wiesz że u ciężarnej to nie przenośnia
1.Ta Piotrki to małe szatanki mam jeden dorosły egzemplarz w domu
2. sikaj kochana śmiało

Cytat:
1.Ciekawe jak tłumaczy wiatry

2.Ukryta prawda i takie tam. Jak mi się nudziło, to nie raz wchodziłam

3.No to dla niej. Ale szczęściara, że już jest po wszystkim
1. Wiesz myślę, że jakoś to sobie tłumaczy bujną ma chłopak wyobraźnię ostatnio jak słuchał brzucha to mówi że Majka chyba zamyka jakieś skrzypiące drzwi bo tak słyszy
2. Dokładnie jeszcze lubię wątek czy mogę być w ciąży .Dziewczyny tylko się całowały, a okres się spóźnia one na pewno są w ciąży
3. Dzięki tak bardzo się cieszę, długą i ciężką drogę przeszła, a teraz będzie Oliwka z Majką w jednym roczniku

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 10:39   #2448
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny idziecie z postami jak burza i ja za wami nie nadążam

Dziś byłam na kontroli u położnej i okazało się, że mam lekkie skurcze. Fakt że ostatnio robił mi sie brzuszek twardy i pobolewal ale myślałam że to normalne na tym etapie ciąży. Teraz muszę brać największą dawkę dzienną magnezu, bardzo dużo leżeć i jak nadal nie będzie poprawy zgłosić się w przyszłym tygodniu do szpitala.
Cieszę się tylko że już mam całą wyprawkę bo nie wi jakbym to teraz ogarnęła. Ale mamy nadzieję że zwiększona dawka magnezu pomoże. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mam nadzieję, że odpoczynek i magnez pomogą

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
i jeszcze najwazniejsze od rana mam nieregularne skurcze mam nadzieje ze to sa tylko przepowiadacze
do tego cos zle sie czuje chyba ,mnie choroba jakas zbiera ech ...
o ja! też mam nadzieję, że to przepowiadające

Cytat:
ja liczę wg OM , na usg zawsze mi wychodzi tp. lutowy

Cytat:
super Majka będzie miała z kim się bawić

Dziewczyny czujecie już powoli ból w kroczu? Mnie tak zaczyna coraz częściej boleć w okolicy pachwin i łona, pewnie spojenie się powoli rozchodzi
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:44   #2449
teQiba
Moderator

Cytat:
Przejrzalas mnie
Faktycznie 30t0d dzisiaj - no to pijemy!

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
He, he - wpuscilam
Ale niestety pogodzeni nie jestesmy - TZ spal na kanapie, tym juz w ogole mnie wkurzyl.
Dzisiaj mamy jechac do moich rodzicow na obiad imieninowy wiec jak mi zacznie fochy sadzic ze on nie jedzie, to go na prawde ukatrupie - na razie i tak nie chce mi sie z nim gadac

Cytat:
Super
Takie wiadomosci lubie

Cytat:
widzisz, wystarczyło tylko dziecku nadać odpowiednie imię, a już zachowuje się jak i mój Piotrek Mały szatanek
Hmmmm... Ciekawa teoria - moze powiem malemu ze juz nie bedzie Kacprem tylko Piotrkiem i sie rozbryka
Stary 2014-01-04, 10:45   #2450
maggie123
Zakorzenienie

Szalejecię.. Dziś chyba nie dam rady być. Na bieżąco. Fatalna noc za mną. Nie dość że ból gardła i zatkany nos mnie dopadł to jeszcze co pół godziny do wc latałam bo mi sie wydawało że wody mi sie sącza..

Side-wszystkiego najlepszego dla Babci! Piękny wiek.
Cytat:

;-)

Cytat:
Mój tak tłumaczy naszemu psu, że zostanie niedługo ciocią i że musi być grzeczna i będziemy sobie wszyscy spali razem (bo pies śpi z nami w łóżku ).

no właśnie gdzie Tz spędził noc?

Cytat:
Ja też strasznie dużo nerwów kosztuje mnie ten stan. W kółko się zamartwiam

1.Tak widziałam jest słodziutki aż do schrupania
2. to mój nie ma takiego hopla może dlatego że na SR mówili żeby nie miętolić bo można poród wywołać i się boi po prostu
3.No to balujemy Ja idę terminem z USG (różni się jakieś 5dni od OM) bo przez mój zabieg nie bardzo wierzę w prawdopodobny termin owulacji

Gratulacje no to śmigaj czas najwyższy robić zakupy

?

no ładnie... ;-)

Cytat:
Gratulacje serdeczne!
Kate śliczne te staniki!

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:46   #2451
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czujecie już powoli ból w kroczu? Mnie tak zaczyna coraz częściej boleć w okolicy pachwin i łona, pewnie spojenie się powoli rozchodzi
mnie od kilku tygodni boli, i zauważyłam że boli coraz bardziej, ale tylko rano jak wstaję po nocy i boli mnie ta kość -wzgórek łonowy chyba się to zwie
Stary 2014-01-04, 10:50   #2452
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
mnie od kilku tygodni boli, i zauważyłam że boli coraz bardziej, ale tylko rano jak wstaję po nocy i boli mnie ta kość -wzgórek łonowy chyba się to zwie
mnie też najbardziej boli rano po wstaniu z łóżka
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:10   #2453
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Szalejecię.. Dziś chyba nie dam rady być. Na bieżąco. Fatalna noc za mną. Nie dość że ból gardła i zatkany nos mnie dopadł to jeszcze co pół godziny do wc latałam bo mi sie wydawało że wody mi sie sącza..
\
Oj bidulko co do sączących się wód ja postanowiłam kupić papierki lakmusowe by w razie czego móc sprawdzić co i jak

Cytat:
mnie też najbardziej boli rano po wstaniu z łóżka
Ja miewam tak, że czasem mnie tak zakuje strasznie, lub czuje jakby Majka napierała na szyjkę

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 11:16   #2454
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
W najbliższe wakacje nigdzie się nie wybieramy. Wydaje mi się, że z takim maluszkiem tylko umęczylibyśmy się wszyscy troje. W domu wszystko będzie pod ręką, łącznie z osobami, którym potencjalnie będę mogła podrzucić Emilkę na chwilę Poza tym takie szkraby podobno lubią rutynę i źle znoszą zmianę otoczenia. Nie będę dziecka stresować długą podróżą i atrakcjami, z których nic jeszcze nie będzie w stanie zrozumieć, bo obawiam się, że zamieniłaby moje wakacje w piekło
Odbijemy sobie w kolejne wakacje.
Oczywiście to tylko moje zdanie. Wam życzę udanych wakacyjnych wojaży

Byliśmy dziś z TŻ na spacerze tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?...4567464&type=3 i naprawdę labirynt robi duże wrażenie. My zachwycaliśmy się światełkami, mała nawdychała się tlenu... Wszyscy skorzystali

Teraz zmykam spać, bo już mi się oczy kleją. Ciekawe do której da mi pospać moja kochana córeczka. Obstawiam maksymalnie 5.oo
W kwestii wakacji mam takie samo zdanie. Marcel na wyjazdach był niespokojny, wypady z noclegiem nie wchodziły w grę, w końcu i tak zawsze nocowaliśmy w domu. A najlepszym odpoczynkiem dla nas były drzemki w cichym domu, kiedy i Marcel spał Pierwsze wakacje mieliśmy gdy miał ponad rok,ale sobie odbiliśmy, bo spędziliśmy nad jeziorem 3 tygodnie Gdybyśmy mieli taka opcję kiedy Marcel był niemowlakiem pewnie też byśmy sie pokusili, bo to tylko 60 km od domu, a domek jest teściów. W tym roku spróbujemy takich wakacji z Małą, a jak jej sie nie spodoba, to wrócimy do domu.

Ale tez widziałam turystów z maluszkami wszędzie, w górach, nad morzem, za granicą, więc pewnie są dzieci, ktore dobrze znoszą wyjazdy, czego życzę naszym forumowym zapalonym podróżniczkom

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka chce dokładnie taki sam wózek, łącznie z kolorem

Jadłam w ciąży tort, nie potrafiłam się powstrzymać

Cytat:
chyba na drugie dziecko na pewno się nie zdecyduję. Za dużo nerwów i niepewności
Cytat:
Mam dokladnie te same odczucia, przy pierwszej ciazy idzie sie w nieznane, ale swiadomie pakowac sie w te nerwy to co innego. Ja tez raczej juz nie chce.
Ciaza jest przereklamowana
Też tak mówiłam najpierw w ciązy, a potem po porodzie się zarzekałam że nigdy więcej jak Marcel nie dał mi spać, jeść ani żyć
Jak widać zmieniłam zdanie, tak więc pogadamy dziewczyny za kilka lat co wiecej, bycie w ciązy teraz mi się podoba, więc albo zmądrzałam albo zgłupiałam na starość

Cytat:
Reksio był tak uswiadamiany gdy miał sie urodzić Marcel, gadałam ze zwierzem i tłumaczyłam mu, że urodzi się dzidziuś. I też spał z nami w łóżku Po porodzie wykopałam z łóżka i psa i męża na 3 miesiące teraz Reksio od kilku lat śpi sam w kojcu, więc do wykopania zostanie tylko mąż
Wolałam sama zajmować sie dzieckiem w nocy, za to gdy Mały budził sie o 4 rano i wtedy mąż go zabierał po karmieniu a ja miałam spokojny sen do 7 no ale to było z Marcelem, nie nastawiam się, że teraz będzie tak samo

A co do sączacych się wód to jak kilka razy dziennie wymieniam wkładkę bo jest wilgotna i tez sie zastanawiam czy to nie wody? jakos nie przypominam sobie takich objawów w I ciązy. Może zrobię taki test z papierkiem lakmusowym jak Kate. Ma sie zabarwić czy nie?

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-04 o 11:20
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:26   #2455
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
no to wspaniale

Cytat:
1. Wiesz myślę, że jakoś to sobie tłumaczy bujną ma chłopak wyobraźnię ostatnio jak słuchał brzucha to mówi że Majka chyba zamyka jakieś skrzypiące drzwi bo tak słyszy
ucieka do drugiego pokoju chyba

Cytat:
He, he - wpuscilam
Ale niestety pogodzeni nie jestesmy - TZ spal na kanapie, tym juz w ogole mnie wkurzyl.
Dzisiaj mamy jechac do moich rodzicow na obiad imieninowy wiec jak mi zacznie fochy sadzic ze on nie jedzie, to go na prawde ukatrupie - na razie i tak nie chce mi sie z nim gadac

Hmmmm... Ciekawa teoria - moze powiem malemu ze juz nie bedzie Kacprem tylko Piotrkiem i sie rozbryka
wg mnie lepiej się pogodzić przed takim obiadem właśnie żeby później fochów nie było

to zmieniaj

Cytat:
Ja miewam tak, że czasem mnie tak zakuje strasznie, lub czuje jakby Majka napierała na szyjkę
mój też się tak przekręci że mi czasem na szyjkę najedzie na szczęście ja mam chwile

Stary 2014-01-04, 11:44   #2456
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Jeśli chodzi o Wyspy Kanaryjskie to ja oprócz lotu długiego bardzo polecam, idealne miejsce dla rodzin byłam w podróży poślubnej na Teneryfie 2 tygodnie i uważam, ze klimat tam sprzyja maluchom

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:55   #2457
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Oj bidulko co do sączących się wód ja postanowiłam kupić papierki lakmusowe by w razie czego móc sprawdzić co i jak

dobry pomysł z tymi papierkami. dzięki
Kornelcia też tak ciśnie na szyjkę... co za zwiercone dziecko..
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
W kwestii wakacji mam takie samo zdanie. Marcel na wyjazdach był niespokojny, wypady z noclegiem nie wchodziły w grę, w końcu i tak zawsze nocowaliśmy w domu. A najlepszym odpoczynkiem dla nas były drzemki w cichym domu, kiedy i Marcel spał Pierwsze wakacje mieliśmy gdy miał ponad rok,ale sobie odbiliśmy, bo spędziliśmy nad jeziorem 3 tygodnie Gdybyśmy mieli taka opcję kiedy Marcel był niemowlakiem pewnie też byśmy sie pokusili, bo to tylko 60 km od domu, a domek jest teściów. W tym roku spróbujemy takich wakacji z Małą, a jak jej sie nie spodoba, to wrócimy do domu.

taka opcja na wypoczynek jest idealna! zazdroszczę! blisko domu, więc w każdej chwili można wrócić. podróż nie zdąży zmęczyć. i cisza, spokój

Cytat:

Reksio był tak uswiadamiany gdy miał sie urodzić Marcel, gadałam ze zwierzem i tłumaczyłam mu, że urodzi się dzidziuś. I też spał z nami w łóżku Po porodzie wykopałam z łóżka i psa i męża na 3 miesiące teraz Reksio od kilku lat śpi sam w kojcu, więc do wykopania zostanie tylko mąż
Wolałam sama zajmować sie dzieckiem w nocy, za to gdy Mały budził sie o 4 rano i wtedy mąż go zabierał po karmieniu a ja miałam spokojny sen do 7 no ale to było z Marcelem, nie nastawiam się, że teraz będzie tak samo
męża wykopać - to rozumiem ale żeby Reksia
Todi nigdy z nami w łóżku nie spał. jak był mniejszy to punkt 22 zawsze oddalał się do kuchni, gdzie ma swoje posłanie. teraz siedzi ze mną przytulony i śpi wieczorem dopóki nie pójdę spać, a wówczas on znów wędruje do kuchni.
Cytat:

A co do sączacych się wód to jak kilka razy dziennie wymieniam wkładkę bo jest wilgotna i tez sie zastanawiam czy to nie wody? jakos nie przypominam sobie takich objawów w I ciązy. Może zrobię taki test z papierkiem lakmusowym jak Kate. Ma sie zabarwić czy nie?
sory, za głupie pytanie - ten papierek to gdzie przyłożyć?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 12:03   #2458
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
2. Dokładnie jeszcze lubię wątek czy mogę być w ciąży .Dziewczyny tylko się całowały, a okres się spóźnia one na pewno są w ciąży
3. Dzięki tak bardzo się cieszę, długą i ciężką drogę przeszła, a teraz będzie Oliwka z Majką w jednym roczniku
Fajnie, że będziesz miała kogoś obok, kto ma dziecia w podobnym wieku I to jeszcze kogoś bliskiego.

Cytat:
Ja nie wiem co to jest spojenie

Cytat:
Przejrzalas mnie
Faktycznie 30t0d dzisiaj - no to pijemy!

He, he - wpuscilam
No właśnie brawa za okrągłą sumkę
I baty dla tżta Może się Ciebie bał i dlatego nie spał z Tobą? Siejesz postrach

Cytat:
Też tak mówiłam najpierw w ciązy, a potem po porodzie się zarzekałam że nigdy więcej jak Marcel nie dał mi spać, jeść ani żyć
Jak widać zmieniłam zdanie, tak więc pogadamy dziewczyny za kilka lat co wiecej, bycie w ciązy teraz mi się podoba, więc albo zmądrzałam albo zgłupiałam na starość
Ja np nie lubię tej ciąży. Nie podoba mi się i nie chcę już w niej być ale wiem, że każda jest inna, więc to nie jest powód. Jak teraz wszystko będzie z młodą ok, to ja się po prostu boję, że z drugim nie będzie i sobie nie poradzę. Taka jakaś jestem

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

A no i zapomniałam się pochwalić, że jestem sierota i kaleka poszłam do piwnicy, wracałam i tak stanęłam na dechę, że ta objechała a ja walnęłam obydwoma goleniami w następny schodek i jeszcze kolanem Łzy mi wycisło z bólu, mam dwa ogromne siniaki, na jednym dodatkowo startą skórę i teraz siedzę i chodzić nie umiem. A za godzinkę mam zawieść rodziców na jakieś urodziny i chyba będę pedały rękami naciskała dobrze, że mam automat, to przynajmniej jedna noga odsapnie

Stary 2014-01-04, 12:08   #2459
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dobry pomysł z tymi papierkami. dzięki
Kornelcia też tak ciśnie na szyjkę... co za zwiercone dziecko..
sory, za głupie pytanie - ten papierek to gdzie przyłożyć?
Na wkładkę chyba najlepiej jeszcze ich nie nabyłam więc tego nie próbowałam

Cytat:
no i zapomniałam się pochwalić, że jestem sierota i kaleka poszłam do piwnicy, wracałam i tak stanęłam na dechę, że ta objechała a ja walnęłam obydwoma goleniami w następny schodek i jeszcze kolanem Łzy mi wycisło z bólu, mam dwa ogromne siniaki, na jednym dodatkowo startą skórę i teraz siedzę i chodzić nie umiem. A za godzinkę mam zawieść rodziców na jakieś urodziny i chyba będę pedały rękami naciskała dobrze, że mam automat, to przynajmniej jedna noga odsapnie
Ojoj współczuje

Maja

Czytam
Stary 2014-01-04, 12:16   #2460
side85
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]A no i zapomniałam się pochwalić, że jestem sierota i kaleka poszłam do piwnicy, wracałam i tak stanęłam na dechę, że ta objechała a ja walnęłam obydwoma goleniami w następny schodek i jeszcze kolanem Łzy mi wycisło z bólu, mam dwa ogromne siniaki, na jednym dodatkowo startą skórę i teraz siedzę i chodzić nie umiem. A za godzinkę mam zawieść rodziców na jakieś urodziny i chyba będę pedały rękami naciskała dobrze, że mam automat, to przynajmniej jedna noga odsapnie
ojej! łamago! trzymaj się dzielnie. podobno to teraz może nam się zdarzać...tak piszą w mojej książce

swoją droga, macie nieraz takie poczucie że np ciągnie mnie w jedną stronę, normalnie przechyla np w lewo do boku że aż wolę się położyć? rzadko to mam ale dziś np znowu miałam...

a ja czekam na przyjaciólki które spóźniają się jedyne półtorej godziny! ja wiem, powinnam być wdzięczna że wogóle do mnie przychodzą ale czy one nie wiedzą że ciężarne potrafią się wkurzyć i już na prawdę mam ochotę im powiedzieć że wychodzę, że miały swoje półtorej godziny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości