|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
teacherka mój miał zabieg przecięcia zastawki cewki tylnej coś takiego.niepamiętam jak dokładnie to się nazywa.2godz go niebyło.myślałam ze umrę tam pod salą operacyjną. miał dokładnie 2tygodnie,
|
|
|
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Ja mam różnicę wieku między Bartkiem a Damianem prawie 12 lat i jest super. Wiele razy mi pomoże, popilnuje, nawet chce przebierać
Cytat:
No posprzątane, została mi góra prasowania Madziaoo ja bym leżaczek kupiła, jakoś nie wyobrażam sobie na dłuższą metę Bartusia w foteliku
|
|
|
#2403 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcza mam do Was jakies pytanie, ale zaczytam się, odpiszę i zapominam
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale z tego co widzę, to koleżanki ze SR ubierają maluchy w domu i na dwór podobnie do mnie, więc chyba jest dobrze. Kiedyś już tu pisałam, że Szymek do spania i na dwór musi mieć ciepło, bo inaczej nie zasnie i będzie marudzil. Sprawdziłam to już wiele razy i nigdy nie był spocony Moje dziecko jest naprawdę cieplolubne i jakoś słabo trzyma te ciepło, ale masz rację, że lepiej nie przegrzewać. Ogólnie to myślę, że trzeba znaleźć odpowiedni sposób dla swojego dziecka i nie przeginac w żadna ze stron Dziś Szymonek ma na sobie body na dł rękaw, cienkie spodenki (takie leginsy właściwie) i skarpetki. Na dwór ubrałam mu na to kombinezon i przykrylam kocem. Myślę, że to dobrze, aczkolwiek pewnie jeszcze nie raz i w tej kwestii będę popełniać błędy i pewnie jeszcze nie raz będę mieć dylemat, czy aby na pewno jest dobrze ubrany.Ehhhh to się uzewnętrzniłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
dawno nie wrzucałam
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- |
|
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
Ewacia, super masz tych mężczyzn. Przystojniaczki małe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewacia super!!!
A przy okazji to zauważyłam że jak ja robię mojemu szkrabkowi zdjęcie to nie dość że poważnieje to jeszcze robi taaakie wielkie oczy
|
|
#2409 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2410 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
dodinha Starsza córcia nosiła dluzszy czas little ones z sainsburego...byłam zadowolona, chociaz wiadomo- była dużo starsza
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- ewacia super chłopaczki!!
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie to brzmi...Biedne maluszki... My teraz zbadamy czy dobrze mocz odpływa, pewnie żeby się przekonać czy i coś takiego nie byłoby potrzebne... Zdróweczka Póki co wyniki badania moczu sa ok!
|
|
#2413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ta sytuacja ze spinką była jak Zuzia miała gdzieś 3 latka. Cytat:
Cytat:
Świetnych masz chłopaków Miłego wieczoru ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- |
||||
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze sebuś wstał a adi poszedł w kime
mowi mi ze cce spać pod kołderka ...lubi sie tłuc w takiej zimnej prosto z balkonu coś tam do mnie mówi że jka sie skonczy bajka to mam go obudzic ....i spi jak zabity![]() |
|
|
|
#2416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do nerki Zuzi cały czas trzymamy kciuki z Jasiem za jej zdrowie Cytat:
![]() dodatkowo Jasiek juz 3 dzień wariuje przy cycku przy jedzeniu, juz naprawdę nie wiem jak mu pomóc tak sie złosci przy jedzeniu, ze mało je![]() Cytat:
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
adi tez dużo rzeczy brał do buzi ....raz wziął biedonke taka co do kwatków się dodaje znaczy sie do bukietów ...taką drewnianą i jak mama szybko mu wyciąneła to aż krew się polała
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- ps moje dziecko od urodzenia ulało może 3 razy i disiaj pierwszy raz zwróciło mi wszystko za dekolt....stwiedzam ze stanik cłonny jak podpaska -nic nie przeciekło niżej :
|
|
|
|
#2418 |
|
BAN stały
|
No moj tez ma jakis problem z jedzeniem. Po ok. polowie kreci sie wierci wije.Widac, ze by zjadl ale jakos nie moze sie przyssac. Czesto sobie troche pojeczy, a potem przeprasza sie z butelka
|
|
|
|
#2419 | ||||||
|
Rozeznanie
|
W końcu mam czas o normalnej godzinie
Wróciłyśmy ze spaceru i Zuzia spała, zostawiłam ją w gondoli tylko zdjęłam kocyk i śpi dalej A ja korzystam z okazji i na wizażu siedzę i piję kawkę![]() Poszłam do Carrefoura dzisiaj i była promocja na książki od 3 zł. i kupiłam kilka Zuzi. Fajne są takie z pacynkami na rogu książeczki i małej się bardzo podobają. Cytat:
Cytat:
Ja teraz używam mleka z Rossmanna, wzięłam na przetestowanie, małej nic nie jest, pasuje jej to je pije Cytat:
Cytat:
Ziemniak mi wyszedł za 2 podejściem. Za 1 zblendowałam go i wyszła mi mini kluska i moje dziecko tego nie zjadło Cytat:
Zuzi nie przegrzewałam i teraz ma tylko troszeczkę katar rano, zaraziła się od nas, bo wszyscy chorzy jesteśmy w domu.Cytat:
Ewacia super zdjęcia ![]() Jak chcę Zuzi zrobić zdjęcie jak się uśmiecha to też od razu poważnieje
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które nie karmią piersią mam pytanie: czy przed dostaniem @ miałyście bóle w podbrzuszu? Bo mnie od kilku dni boli w podbrzuszu, mam wrażenie, że to jajnik. Raz ból jest większy a raz mniejszy i nie wiem czy to zwiastun zbliżającej się @ czy coś poważnego... Od śmierci Mamy trochę schizuję i martwię się, czy to nie przypadkiem jakaś poważna sprawa...
|
|
|
|
#2422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja na szczęście toleruje Pamki,ale chcę coś tańszego chociaż na dzień jej zakładać
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze ja jestem w lepszej sytuacji bo teoretycznie mialabym kogo poprosic o opieke nad malym tylko wlasnie mój glupi charakter mi nie pozwala no ale moze juz niedlugo sie zmobilizuje bo nie wiem jak wam ale mi zaczyna juz to doskwieracewacia super chlopaki ale zupelnie nie podobni do siebie nie? Przynajmniej na tel tak mi sie wydaje teacherka, Agnieszka współczuję przeżyć z maluszkami |
||
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2426 | ||
|
Rozeznanie
|
Ewacia super chlopaki
![]() Cytat:
Pozniej pediatra dala mu debridat, ale on wcale nie pomogl i wydawalo mi sie, ze potym jeszcze wiecej ulewal i czesciej sie zadlawial. Przez jakis miesiac tak czesto mi robil balam sie go zostawic chocby na chwile samego, a na noc bralam go do siebie do lozka, bo az strach pomyslec, co by bylo gdybym nie uslyszala Niestety w nocy tez mu sie to zdarzalo. Teraz juz na szczescie rzadziej sie to zdarza. Cytat:
![]() U nas Kubus tez nie chcial zasnac wczoraj. Barowalam sie z nim prawie do 1. w nocy. Normalnie mam pomoc od tz, ale akurat jakies chorobsko go rozlozylo i 24 h na dobe musze sama zajmowac sie Kubusiem. No i niestety jak nie chcial usnac, stracilam cierpliwosc i troszke krzyknelam na niego, az sie bidulek rozplakal. szybko go uspokoilam, ale poczulam sie jak jakas podla, wyrodna matka zreszta mnie tez cos gardlo boli i pokasluje ![]() Ciesze sie, ze podobal wam sie opis porodu i dziekuje za wszystkie cieple slowa. Nawet nie chce sobie wyobrazac co by bylo gdyby jak to sie mowi szczescie w nieszczesciu...Wszystkim dzieciaczkom zycze duzo zdrowka. Mam nadzieje, ze badania beda wychodzily dobrze, za co mocno trzymam kciuki Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-01-04 o 16:45 |
||
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
No i skoro wyniki z moczu sa dobre to w poniedziałek startujemy z antybiotykiem żeby nie doszło do jakiejś infekcji przy cewnikowaniu w czwartek...
Rusałko, moja Zuzia też cos świruje chwilami przy cycusiu. A w ogóle to się "pochwaliłam", że je co 2 godziny... No to w dzień trafiła mi się kumulacja - co godzinę ![]() A ja teraz w końcu szykuję obiad, a Zuzia leży i "czyta" książeczkę - Świat dzidziusia. Jest po 6 miesiącu niby, a Zuzka ma taaaaaki zaciesz i wpatruje się tak uwaznie Opłacało się W ogóle cudownie jest pogadać z Zuzią... Aguuu abuuuuuu, huhu (jak sowa:P). ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- I dziękujemy za wszystkie zaciskane za nas kciuki!
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
teacherka super że wyniki moczu ok !
![]() Cytat:
Ewacia jeju słodko tak jak jest starsze dziecko obok młodszego rodzeństwa, nie wiem rozczula mnie takie coś Cytat:
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I również mocno kciukam. Aby wszystko było dobrze. Agusiu za was również
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
adi to cała ja a sebuś to cały tata a moja siostra twierdzi ze tata i teściówka znam ten ból tez zbyt dumna jestem a jesli już poprosze to jak najszybciej wracam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

ale u moich rodziców to już inna bajka, tam mi gorąco.
No ale z tego co widzę, to koleżanki ze SR ubierają maluchy w domu i na dwór podobnie do mnie, więc chyba jest dobrze. Kiedyś już tu pisałam, że Szymek do spania i na dwór musi mieć ciepło, bo inaczej nie zasnie i będzie marudzil. Sprawdziłam to już wiele razy i nigdy nie był spocony 

(tzn. teraz udzielam korepetycji)

mowi mi ze cce spać pod kołderka ...lubi sie tłuc w takiej zimnej prosto z balkonu

Strasznie mi przykro... My walczymy o lewą nerkę Zuzi, w scyntygrafii wyszło, że działa, ale nie cała bo ma fragment, który nie działa wcale

jak to sie mowi szczescie w nieszczesciu...