|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Kasiab myślami z Toba
Cytat:
![]() Trzymam w takim razie kciuki za nocne przekonywanie:P sexi koszulka myślę da rade,tylko byle nie do rana ![]() Ilkas dla MilciMy się dziś byczymy.Będziemy grać w eurobiznes z mamą a wieczorem oglądać film rodzinnie;p teraz czekam na lody truskawkowe i ptasie mleczko bo smaka miałam i RrrrR pojechał
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
ale ze mnie kłamczucha hahaale masz super z tymi ciuszkami ![]() ilkas za pierwszy kroczek, to na pewno była wzruszająca chwila A ja pod koniec lutego czekam na ciuszki od brata i jeszcze drugi ma mi przysłać po swoich dziewczynach... Już nie mogę się doczekać |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() witam się w przerwie w malowaniu. / ja oczywiście nie maluje tylko mój/ ja tylko rogi małym pędzelkiem. zmieniamy kolor w kuchni zmieniamy na dwóch ścianach / mieliśmy bordo na dwóch, a na dwóch kawa z mlekiem. a tera zto bordo zmieniamy na taki bananowy jasny/ ------------------------------------------------------------------------------------------- Cytat:
-------------------------------------------------------------------------------------------- Ilkas >> Gratulacje dla córy!!!! za pierwsze kroki!!!! Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-04 o 15:48 |
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam w Biedro ptasie mleczko czekoladowe w białej czekoladzie, ciekawe czy dobre czy tylko tak wygląda ![]() A za mną dłuuuugo chodzi smak energy drinka Nie chodzi mi o kofeine absolutnie bo po 2,5 roku bez używek nie potrzebuje do funkcjonowania ale o ten smak :slina; wiem że sztuczny i że to świństwo, ale co ja mogę ![]() A pisałam tu, ze Tżta siostra przenosiła ciąże, miała termin na 29 grudnia, ale będzie rocznik 2014 Na moje to lepiej, dla dziecka w szkole itp. Tylko nadal nie rodzi, biedna, a brzuś ma ogromny ![]() Dobra bo ja tu dziś dużo spamuje Ale mówiłam że cały dzień na necie siedzę, mam typ fotelika za to i tylko jeden ![]() Zaraz jedziemy na mecz koszykówki i po małego więc nie bede nawijać w końcu mam jeszcze kupony
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
madziuuula >> ja na sylwestra jak bylismy u znak=jomych to piłam własnie energetyka, al słuchaj jakiego : nie miał w sobie wogóle tauryny czy tyrozyny / te składnieki które posiadaja red bulle itp./ był to po prostu napój gazowany o samku napoju. energet,
chyba w bierdronie kupowali o ile sie nie mylę i butla taka niebieska z szarą etykieta/ |
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do mnie kol.zadzwoniła czy może wpaść za godzinkę, to takiego speeda motywacyjnego do sprzątania sobotniego dostałam, że w mig poodkurzałam, pościerałam kurze i pomyłam podłogi - nie ma to jak dobry bodziec
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
CAROLYNA fakt nie ma to jak dobra motywacja hihi. Ja jak wroce to musze sie tez wziac za ogarniecie domu bo n ajutro nam sie zapowiedzialy 2pary znajomych... ale w pon nie ma bata lenistwo lenistwo i jeszcze raz lenistwo.
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#3158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za mną od kilku dni chodzą energetyki takiego black-a to bym wypiła na raz
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
carolyna86 >> farba bez zapachu jest , no może troszke minimalnie, wczoraj na wieczór jedną warstw położył, dzisiaj kolejne dwie, jak malował ja siedziałam na dole.
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-04 o 16:03 |
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- jak za 13 zł pajac to chyba nie jest dużo, w normalnym sklepiku, gdzie zaopatruje się moja siostra kosztują 20-25 zł i to wcale nie markowe jakieś, takie zwykłe, nawet w Textilu chyba jest drożej
|
|
|
|
|
#3161 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a szwagierka to pewnie biedna się już męczy ![]() Cytat:
tylko ktoś się zapowie od razu biegam i sprzątam
|
|||
|
|
|
#3162 | |
|
Raczkowanie
|
A ja się przyszłam pochwalić, ze juz mamy wózek dla naszych bliźniaczków
Cytat:
![]() Kasiabjedz koniecznie na IP, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok! A jesli nie zauwaza nic niepokojacego to raczej nie powinni Cie zostawic. Magdi my kupilismy jakas jodle czy cos takiego, wlasnie zalezalo mi zeby choinka dluzej postala. Wyglada caly czas jak nowa, nic sie nei sypie. martuszka nie krepuj sie pytac o wozki. Ja tak robilam i ludzie sa nad wyraz pomocni, naprawde mozna sie sporo dowiedziec, a chyba nie spotkalam sie z zadna niemila reakcja. ilkas gratulację dla Milci! znam jedna Marysię i też jest niezla ![]() Wczoraj w F&F kupilam komplet body na dlugi + spiochy za 13 zl, moj pierwsy zakup ciuszkowy
Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2014-01-04 o 16:29 |
|
|
|
|
#3163 |
|
BAN stały
|
Beatusia10 haha o kurcze..Ty to dopiero miałaś koszmary
Dzięki dziewczyny Milce tak się spodobało, że teraz staje non stop, przy fotelu, a najchętniej przy stoliku z szybą Dlatego stolik robi wypad z pokoju Do tego na stojąco zaczęła się dobierać do tv. Jedziemy zaraz do miasta kupić uchwyt do tv żeby przymocować na ścianie, do tego półki żeby przenieść rzeczy ze stolika (komórki, czytnik, tablet itd..bo wszystko ląduje na ziemi odkąd wstała)A swoją drogą to rozwój dziecka jest niesamowity!! Jeszcze 3 dni temu tylko raczkowała i siedziała...nagle wstała raz ( z wielkim trudem)..i od tego jednego razu wstaje już non stop z taką mega łatwością. Jestem w szoku ![]() Ja mam ciągle dylemat gdzie będzie spał mój Leoś i w czym Do tego czy potrzebuję leżaczka czy nie. Szczerze mówiąc nic mu jeszcze nawet nie kupiłam. Z Milą na tej etapie ciąży miałam już kilka rzeczy...ciuszków chociażby.. a tutaj nic..Jutro jedziemy do rodziców moich i chyba u nich przejrzę wory z rzeczami po Mili i zobaczę co się nada a co nie. Wtedy może jak będę wiedziała na czym stoję to zacznę chociaż jakieś ciuszki kupować
|
|
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki, jaki ![]() Pochwal się
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że sprawa wózka załatwiona tanio jak za tandem, ja dam za swój 400 zł ale biorę razem z leżaczkiem-bujaczkiem FP, wanienką i nosidłem miałam jeszcze dostać w gratisie łóżeczko bez materaca, ale to zwykłe sosnowe szczebelkowe, ale nie chciałam takiego
|
|
|
|
|
#3166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz to się zacznie spalanie kalorii ![]() a tak abstrahując od tematu, jesteście dziewczynki gdzieś ubezpieczone prywatnie? bo ja zawsze miałam dodatkowe ubezpieczenie, później jakoś przerwałam, no i teraz tak myślę, że dobrze by było do tego wrócić.. możecie polecić jakieś ubezpieczenie? (chodzi mi głownie o pobyt w szpitalu (ile za dzień?), trwały uszczerbek na zdrowiu (ile za 1% i co się kwalifikuje,bo niektóre obejmują dopiero jak stracisz rękę, a wszystkie złamania, skręcenia, to nie), urodzenie dziecka (na pierwsze dziecko się nie załapię, ale jakbyśmy mieli mieć niedługo drugie, to wiecie, no i żeby to nie było 500zł). Na razie otrzymałam ofertę z jednego towarzystwa, ale niespecjalnie mi się podoba
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Raczkowanie
|
Paulka, wózek Teutonia. o taki: http://teutonia.sklep.pl/Cool_&_Classic/8/2/
Jedyna wada tego wozka jest wg mnie brak mozliwosci wpiecia fotelikow w stelaz, ale przy blizniaczych niewiele ma taka funkcjonalnosc. Ma super opinie w necie, jest nad wyraz zwrotny i dosc lekki jak na blizniaczy wozek (chyba 17 kg jesli dobrze pamietam). I w najszerszym miejscu ma 79cm, wiec standardowe drzwi i bramki w sklepach nie beda przeszkoda. Cytat:
|
|
|
|
|
#3168 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() nie miałam niestety czasu wcześniej tu zajrzeć do Was Iga nas obudziła po 6 i nie dała więcej pospać, więc jak tylko poszła na drzemkę, kimłam się razem z nią. Potem robiłam sałatkę grecką i ogarnęłam co nie co i tak dzień zleciał. Teraz Iga chwile jest z dziadkiem to mam czas ![]() muszę się Wam pochwalić, że wczoraj wieczorem poczuła kopniaczki takie wyraźne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiem jak się czujeszmnie Iga zachwyca codziennie nowymi słowami wczoraj nauczyła się mówić bałwan oczywiście w jej wykonaniu brzmi to mniej więcej jak "bałman" ![]() Cytat:
mi tam się Lena imię podoba ale wiadomo każdemu podoba się co innego ![]() u nas będzie właśnie Maja, mimo że dużo u nas w mieście ale nam się podobało od początku
|
||||
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie max musi być 72cm szerokości.
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Paulka, to bardzo zaweza poszukiwania
Pewnie celujesz w te jeden za drugim?
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak to mąż ma dodatkowe ubezpieczenie, ja nie, ale w kazdej chwili mógłby złożyc deklarację i dopłacałby ok. 60 zł
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nosidło, bujaczek dała mi w gratisie i te inne rzeczy, w tym ubranka, podkłady higieniczne, wkładki laktacyjne, nakładki na sutki itp. ![]() no ale oznajmiła, że za darmo tego mi nie daje, bo dosyć dużo pomagałam jej przy dzieciach... szwagier oczywiście na początku niezbyt zadowolony, że tak mi wszystko przypadło, bo on ma jeszcze dwie siostry, jedna mężatka, ale gdy moja siostra potrzebowała pomocy przy dzieciach, to tamtych nie było no i to ma byc taki dowód wdzięczności, tylko za ten wózek chce 400 zł, żeby małej kupić inną spacerówkę taką mniejszą chociażby
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie tak, najbardziej podoba mi się abc design 3w1 ale cana mnie odstrasza, może coś używanego znajdę
|
|
#3174 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak za nowe, to cena fajna
Wcześniej dziewczyny chwaliły się używanymi, dla tego było dużo taniej.Przypomniałam sobie, że jeszcze nie pochwaliłam się wczorajszym łupem http://allegro.pl/mega-paka-dla-niem...835255901.htmlTeż się z tym zgodzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie cały dzień bym się z tym męczyła i wam tu marudziła, że nie mam siły i mnie wszystko boli ![]() Cytat:
Chyba najtrudniejszy zakup za Tobą!Cytat:
Szybko maleńka rośnie!Cytat:
![]() Cytat:
za kopniaczki! W końcu A mi Lenka też się podobała... dla tego zaproponowałam ją TŻ-owi... Ale jak zaczęłam myśleć o MOJEJ dzidziuni, że to Lenka, to mi się totalnie odmieniło!
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ale szalejecie z postami. WcWczoraj miałam intensywny dzień w pracy a później jechaliśmy do znajomych na mała imprezkę i wrocilismy po 3 w nocy, rano zakupy a po południu drzemka, wiec w końcu jestem.
Gratuluję udanych wizyt
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziewczynki. Wszystko jest ok.
Tzn, oskrzela nadal brzydkie i na gardło mi weszło znów. Mam leczyć się dalej domowymi sposobami, bo nie mam bakterii żeby podać mi antybiotyk. Jeżeli temperatura wzrośnie do 38 to wtedy mam się zgłosić do szpitala na oddział. Skurcze to nerwy i kaszel niestety. Olka się odezwała jak wyszłyśmy z gabinetu także to był stres. No ale jak tu się nie stresować? Dziękuję Wam bardzo i pozdrawiamy z Olcią z wyrka Ilkas - to musiało być cudowne uczucie i cudowna chwila Wiecie co męża jeszcze nie ma... Ja to chyba tu sama oszaleje dosłownie... Jeszcze ta teściowa wchodząca raz na godzinę i pytająca się LEPIEJ CI?? Noszzzz.... Tak klasnę w ręce i kaszel ustąpi...
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihiFajniutko,że macie już uzgodnione teraz tylko czekać kto tam mieszka u Ciebie![]() Mamusie ja już mam tą pręge!!
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrówka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Piję go namiętnie ![]() Wróci to moje z pracy to musi iść i donieść mi cebulę, bo na górze już nie mam. A w piwnicy ziąb okrutny...
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuruj się i staraj się nie denerwować tym wszystkim, dbajcie o siebie Widzę ją!!! A tak w ogóle to masz świetną skórę na brzuszku, wygląda na super gładką
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

dla Milci

ciuszki dla dzidziusiów od cioci 
Nie chodzi mi o kofeine absolutnie bo po 2,5 roku bez używek nie potrzebuje do funkcjonowania
w końcu mam jeszcze kupony 

zawieźliśmy małego do babci bo i od kilku dni o nią wołał a ze po meczu tż, to zegnaliśmy sie dopiero o 21 i młody płakał to tż już narzeka po co go w ogóle zawoziliśmy :/ mądry za nim Olaf tak nie lata, moze sikać bez asysty, a i sam sie zawiele synem nie zajmie, a ja musze czasem odsapnąć od małego bo potem nie wyrabiam psychicznie i niepotrzebnie na nuego krzycze
Dlatego stolik robi wypad z pokoju
Siedzieliśmy z mężem akurat na podłodze, bo porządkowaliśmy bombki i oboje to widzieliśmy 

no i to ma byc taki dowód wdzięczności, tylko za ten wózek chce 400 zł, żeby małej kupić inną spacerówkę taką mniejszą chociażby