Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 15:33   #3151
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Kasiab myślami z Toba

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

I wiecie co, strasznie mi się nie podoba imię dzidzi, które niby wybraliśmy... Co prawda sama je zaproponowałam TŻ-owi, ale nie potrafię myśleć o dzidziuni jak o Lence. Ja chcę Natalkę
Ale TŻ od dawna już mówi do Niej Lenka, do tego Jego tata powiedział (jeszcze nie wiedząc o naszych typach imion), że bardzo chciałby Lenkę, kolega TŻ ma kuzynkę Lenkę, która podobno jest super dzieckiem, a Natalka kojarzy się TŻ-owi z "głupim Puszkiem Okruszkiem"... No i nie mogę tego przeforsować...
Moim jedynym argumentem jest to, że Lenkę można zdrobnić do Leni, a ja nie chcę, by ktoś mówił do Niej "Leniu, co dziś robiłaś...", albo "Podaj mi to Leniu" :mor:
Musiałam się wyżalić...

Dziś będę przekonywać z grubej rury, tzn ciastem i koszulką z Lidla
Ale to dopiero wieczorem...
Ja tak miałam z imieniem Aleksander co się wszystkim do okoła podobał a w szczegołności Małżowi..mi nie leżał do końca i czułam wewnętrznie,że to nie jest to! Popłakałam 2 dni przy R i polubił Leosia
Trzymam w takim razie kciuki za nocne przekonywanie:P sexi koszulka myślę da rade,tylko byle nie do rana

Ilkas dla Milci

My się dziś byczymy.Będziemy grać w eurobiznes z mamą a wieczorem oglądać film rodzinnie;p teraz czekam na lody truskawkowe i ptasie mleczko bo smaka miałam i RrrrR pojechał
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:39   #3152
martuszka0
Rozeznanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Oj szkoda, że nie pamiętasz

Wróciłam do domku, czekała na mnie niespodzianka ciuszki dla dzidziusiów od cioci
nie pamiętam nazwy a i tak najpewniej jakaś nierealna haha :P a w ogóle te jej dzieci w tym wózku to takie brzydkie były, jakieś takie żółte z długimy włosami, ale we śnie zapewniałam ją, że są bardzo śliczne ale ze mnie kłamczucha haha

ale masz super z tymi ciuszkami

ilkas za pierwszy kroczek, to na pewno była wzruszająca chwila

A ja pod koniec lutego czekam na ciuszki od brata i jeszcze drugi ma mi przysłać po swoich dziewczynach... Już nie mogę się doczekać
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:47   #3153
asiulka_22
Zakorzenienie

Hejo
witam się w przerwie w malowaniu. / ja oczywiście nie maluje tylko mój/ ja tylko rogi małym pędzelkiem. zmieniamy kolor w kuchni zmieniamy na dwóch ścianach / mieliśmy bordo na dwóch, a na dwóch kawa z mlekiem. a tera zto bordo zmieniamy na taki bananowy jasny/
-------------------------------------------------------------------------------------------
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ilkas a kolejne nie są 15-36?
To chyba tylko ja nie dostałam skierowania na glukoze
w którym tyg, się robi tą glukozę ? ja jestem prawie w 21 tyg. wizyte mam 15 st, u mojej ginki to ppewnie wtedy mi da skierowanie. a 10 st, połówkowe, nie mogę sie już doczekać...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ilkas >> Gratulacje dla córy!!!! za pierwsze kroki!!!!

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2014-01-04 o 15:48
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:51   #3154
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
[B]My się dziś byczymy.Będziemy grać w eurobiznes z mamą a wieczorem oglądać film rodzinnie;p teraz czekam na lody truskawkowe i ptasie mleczko bo smaka miałam i RrrrR pojechał
Przyjemnej zabawy
Widziałam w Biedro ptasie mleczko czekoladowe w białej czekoladzie, ciekawe czy dobre czy tylko tak wygląda

A za mną dłuuuugo chodzi smak energy drinka Nie chodzi mi o kofeine absolutnie bo po 2,5 roku bez używek nie potrzebuje do funkcjonowania ale o ten smak :slina; wiem że sztuczny i że to świństwo, ale co ja mogę

A pisałam tu, ze Tżta siostra przenosiła ciąże, miała termin na 29 grudnia, ale będzie rocznik 2014 Na moje to lepiej, dla dziecka w szkole itp. Tylko nadal nie rodzi, biedna, a brzuś ma ogromny

Dobra bo ja tu dziś dużo spamuje Ale mówiłam że cały dzień na necie siedzę, mam typ fotelika za to i tylko jeden
Zaraz jedziemy na mecz koszykówki i po małego więc nie bede nawijać Moze wyciagnę Tżta do maca na tamtejsze lody w końcu mam jeszcze kupony

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:56   #3155
asiulka_22
Zakorzenienie

madziuuula >> ja na sylwestra jak bylismy u znak=jomych to piłam własnie energetyka, al słuchaj jakiego : nie miał w sobie wogóle tauryny czy tyrozyny / te składnieki które posiadaja red bulle itp./ był to po prostu napój gazowany o samku napoju. energet,
chyba w bierdronie kupowali o ile sie nie mylę i butla taka niebieska z szarą etykieta/
Stary 2014-01-04, 15:56   #3156
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Hejo
witam się w przerwie w malowaniu. / ja oczywiście nie maluje tylko mój/ ja tylko rogi małym pędzelkiem. zmieniamy kolor w kuchni zmieniamy na dwóch ścianach / mieliśmy bordo na dwóch, a na dwóch kawa z mlekiem. a tera zto bordo zmieniamy na taki bananowy jasny/
tylko porządnie wietrzcie pomieszczenie i staraj się uważać żeby za bardzo nie wdychać farby

do mnie kol.zadzwoniła czy może wpaść za godzinkę, to takiego speeda motywacyjnego do sprzątania sobotniego dostałam, że w mig poodkurzałam, pościerałam kurze i pomyłam podłogi - nie ma to jak dobry bodziec

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:59   #3157
JJJustynAAA
Zakorzenienie

CAROLYNA fakt nie ma to jak dobra motywacja hihi. Ja jak wroce to musze sie tez wziac za ogarniecie domu bo n ajutro nam sie zapowiedzialy 2pary znajomych... ale w pon nie ma bata lenistwo lenistwo i jeszcze raz lenistwo.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:01   #3158
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
znam co najmniej dwie i faktycznie niezłe czorty

łeee, szału cenowego nie ma
No nie ma ale to sklep gdzie chyba najtaniej znalazłam pajace

Cytat:
A za mną dłuuuugo chodzi smak energy drinka Nie chodzi mi o kofeine absolutnie bo po 2,5 roku bez używek nie potrzebuje do funkcjonowania ale o ten smak :slina; wiem że sztuczny i że to świństwo, ale co ja mogę
O jaaaaaa !!!! To nie jestem sama ....
Za mną od kilku dni chodzą energetyki takiego black-a to bym wypiła na raz

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:01   #3159
asiulka_22
Zakorzenienie

carolyna86 >> farba bez zapachu jest , no może troszke minimalnie, wczoraj na wieczór jedną warstw położył, dzisiaj kolejne dwie, jak malował ja siedziałam na dole.

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2014-01-04 o 16:03
Stary 2014-01-04, 16:08   #3160
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiab myślami z Toba

Ja tak miałam z imieniem Aleksander co się wszystkim do okoła podobał a w szczegołności Małżowi..mi nie leżał do końca i czułam wewnętrznie,że to nie jest to! Popłakałam 2 dni przy R i polubił Leosia
no my mamy wybrane Aleksandra jak będzie synuś, mąż od razu tak wypalił, że ma być, bo on trzyma kciuki za chłopczyka, natomiast dla dziewczynki marzy mu się Zosia, nie mam nic przeciwko

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
No nie ma ale to sklep gdzie chyba najtaniej znalazłam pajace
jak za 13 zł pajac to chyba nie jest dużo, w normalnym sklepiku, gdzie zaopatruje się moja siostra kosztują 20-25 zł i to wcale nie markowe jakieś, takie zwykłe, nawet w Textilu chyba jest drożej 12 zł to kosztują spiochy bez kaftanika
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:14   #3161
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Hejo

w którym tyg, się robi tą glukozę ? ja jestem prawie w 21 tyg. wizyte mam 15 st, u mojej ginki to ppewnie wtedy mi da skierowanie. a 10 st, połówkowe, nie mogę sie już doczekać...
glukozę miedzy 24 a 28 tygodniem. najpewniej po kolejnej wizycie pójdziesz robić :P
Cytat:
Przyjemnej zabawy
Widziałam w Biedro ptasie mleczko czekoladowe w białej czekoladzie, ciekawe czy dobre czy tylko tak wygląda

A pisałam tu, ze Tżta siostra przenosiła ciąże, miała termin na 29 grudnia, ale będzie rocznik 2014 Na moje to lepiej, dla dziecka w szkole itp. Tylko nadal nie rodzi, biedna, a brzuś ma ogromny

Dobra bo ja tu dziś dużo spamuje Ale mówiłam że cały dzień na necie siedzę, mam typ fotelika za to i tylko jeden
Zaraz jedziemy na mecz koszykówki i po małego więc nie bede nawijać Moze wyciagnę Tżta do maca na tamtejsze lody w końcu mam jeszcze kupony
wczoraj jadłam to ptasie mleczko, zjadłam jedno więcej mąż nie kazał, bo dziś glukoze miałam ale tak naprawdę strasznie słodkie jest i już nie miałam ochoty na wiecej

a szwagierka to pewnie biedna się już męczy
Cytat:
do mnie kol.zadzwoniła czy może wpaść za godzinkę, to takiego speeda motywacyjnego do sprzątania sobotniego dostałam, że w mig poodkurzałam, pościerałam kurze i pomyłam podłogi - nie ma to jak dobry bodziec
hehe też mam zawsze to samo tylko ktoś się zapowie od razu biegam i sprzątam
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:28   #3162
monika83
Raczkowanie

A ja się przyszłam pochwalić, ze juz mamy wózek dla naszych bliźniaczków ten temat spedzal mi ostatnio sen z powiek, a jak przeczytalam ze na niektore wozki trzeba czekac 10 tygodni to malo trupem nie padlam. Wybralam w koncu model i znalazlam uzywany za 500 zł. Dzis bylismy obejzec, jest w naprawde dobrym stanie,w iec za ta cene dlugo sie nie zastanawialismy.

Cytat:

Obraziłam się na tż bo wszystko mu obojętne, jak chcesz i ja mam podjąć devyzje a jak coś to moja wina zawieźliśmy małego do babci bo i od kilku dni o nią wołał a ze po meczu tż, to zegnaliśmy sie dopiero o 21 i młody płakał to tż już narzeka po co go w ogóle zawoziliśmy :/ mądry za nim Olaf tak nie lata, moze sikać bez asysty, a i sam sie zawiele synem nie zajmie, a ja musze czasem odsapnąć od małego bo potem nie wyrabiam psychicznie i niepotrzebnie na nuego krzycze
Hehe, jakbym czytala o nas. I wiecznie TZ sie dziwi po co biore malego jak ide sikac wlasnie wczoraj stwierdzilam, ze chyba potrzebuje urlopu

Kasiabjedz koniecznie na IP, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok! A jesli nie zauwaza nic niepokojacego to raczej nie powinni Cie zostawic.
Magdi my kupilismy jakas jodle czy cos takiego, wlasnie zalezalo mi zeby choinka dluzej postala. Wyglada caly czas jak nowa, nic sie nei sypie.
martuszka nie krepuj sie pytac o wozki. Ja tak robilam i ludzie sa nad wyraz pomocni, naprawde mozna sie sporo dowiedziec, a chyba nie spotkalam sie z zadna niemila reakcja.
ilkas gratulację dla Milci!

Cytat:
znam co najmniej dwie i faktycznie niezłe czorty
(
znam jedna Marysię i też jest niezla
Wczoraj w F&F kupilam komplet body na dlugi + spiochy za 13 zl, moj pierwsy zakup ciuszkowy

Edytowane przez monika83
Czas edycji: 2014-01-04 o 16:29
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:31   #3163
ilkas
BAN stały

Beatusia10 haha o kurcze..Ty to dopiero miałaś koszmary

Dzięki dziewczyny Ale właśnie widzę, że czeka nas rewolucja w pokoju i od zaraz zaczynamy Milce tak się spodobało, że teraz staje non stop, przy fotelu, a najchętniej przy stoliku z szybą Dlatego stolik robi wypad z pokoju Do tego na stojąco zaczęła się dobierać do tv. Jedziemy zaraz do miasta kupić uchwyt do tv żeby przymocować na ścianie, do tego półki żeby przenieść rzeczy ze stolika (komórki, czytnik, tablet itd..bo wszystko ląduje na ziemi odkąd wstała)

A swoją drogą to rozwój dziecka jest niesamowity!! Jeszcze 3 dni temu tylko raczkowała i siedziała...nagle wstała raz ( z wielkim trudem)..i od tego jednego razu wstaje już non stop z taką mega łatwością. Jestem w szoku

Ja mam ciągle dylemat gdzie będzie spał mój Leoś i w czym Do tego czy potrzebuję leżaczka czy nie. Szczerze mówiąc nic mu jeszcze nawet nie kupiłam. Z Milą na tej etapie ciąży miałam już kilka rzeczy...ciuszków chociażby.. a tutaj nic..
Jutro jedziemy do rodziców moich i chyba u nich przejrzę wory z rzeczami po Mili i zobaczę co się nada a co nie. Wtedy może jak będę wiedziała na czym stoję to zacznę chociaż jakieś ciuszki kupować
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:35   #3164
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
A ja się przyszłam pochwalić, ze juz mamy wózek dla naszych bliźniaczków ten temat spedzal mi ostatnio sen z powiek, a jak przeczytalam ze na niektore wozki trzeba czekac 10 tygodni to malo trupem nie padlam. Wybralam w koncu model i znalazlam uzywany za 500 zł. Dzis bylismy obejzec, jest w naprawde dobrym stanie,w iec za ta cene dlugo sie nie zastanawialismy.

Jaki, jaki
Pochwal się

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-01-04, 16:39   #3165
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
to faktycznie okazja
super, że sprawa wózka załatwiona
tanio jak za tandem, ja dam za swój 400 zł ale biorę razem z leżaczkiem-bujaczkiem FP, wanienką i nosidłem miałam jeszcze dostać w gratisie łóżeczko bez materaca, ale to zwykłe sosnowe szczebelkowe, ale nie chciałam takiego
Stary 2014-01-04, 16:49   #3166
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Beatusia10 haha o kurcze..Ty to dopiero miałaś koszmary

Dzięki dziewczyny Ale właśnie widzę, że czeka nas rewolucja w pokoju i od zaraz zaczynamy Milce tak się spodobało, że teraz staje non stop, przy fotelu, a najchętniej przy stoliku z szybą Dlatego stolik robi wypad z pokoju Do tego na stojąco zaczęła się dobierać do tv. Jedziemy zaraz do miasta kupić uchwyt do tv żeby przymocować na ścianie, do tego półki żeby przenieść rzeczy ze stolika (komórki, czytnik, tablet itd..bo wszystko ląduje na ziemi odkąd wstała)

A swoją drogą to rozwój dziecka jest niesamowity!! Jeszcze 3 dni temu tylko raczkowała i siedziała...nagle wstała raz ( z wielkim trudem)..i od tego jednego razu wstaje już non stop z taką mega łatwością. Jestem w szoku

Ja mam ciągle dylemat gdzie będzie spał mój Leoś i w czym Do tego czy potrzebuję leżaczka czy nie. Szczerze mówiąc nic mu jeszcze nawet nie kupiłam. Z Milą na tej etapie ciąży miałam już kilka rzeczy...ciuszków chociażby.. a tutaj nic..
Jutro jedziemy do rodziców moich i chyba u nich przejrzę wory z rzeczami po Mili i zobaczę co się nada a co nie. Wtedy może jak będę wiedziała na czym stoję to zacznę chociaż jakieś ciuszki kupować
to jest naprawdę niesamowite teraz to się zacznie spalanie kalorii

a tak abstrahując od tematu, jesteście dziewczynki gdzieś ubezpieczone prywatnie? bo ja zawsze miałam dodatkowe ubezpieczenie, później jakoś przerwałam, no i teraz tak myślę, że dobrze by było do tego wrócić.. możecie polecić jakieś ubezpieczenie? (chodzi mi głownie o pobyt w szpitalu (ile za dzień?), trwały uszczerbek na zdrowiu (ile za 1% i co się kwalifikuje,bo niektóre obejmują dopiero jak stracisz rękę, a wszystkie złamania, skręcenia, to nie), urodzenie dziecka (na pierwsze dziecko się nie załapię, ale jakbyśmy mieli mieć niedługo drugie, to wiecie, no i żeby to nie było 500zł). Na razie otrzymałam ofertę z jednego towarzystwa, ale niespecjalnie mi się podoba
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:50   #3167
monika83
Raczkowanie

Paulka, wózek Teutonia. o taki: http://teutonia.sklep.pl/Cool_&_Classic/8/2/
Jedyna wada tego wozka jest wg mnie brak mozliwosci wpiecia fotelikow w stelaz, ale przy blizniaczych niewiele ma taka funkcjonalnosc. Ma super opinie w necie, jest nad wyraz zwrotny i dosc lekki jak na blizniaczy wozek (chyba 17 kg jesli dobrze pamietam). I w najszerszym miejscu ma 79cm, wiec standardowe drzwi i bramki w sklepach nie beda przeszkoda.

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
to faktycznie okazja
tanio jak za tandem, ja dam za swój 400 zł ale biorę razem z leżaczkiem-bujaczkiem FP, wanienką i nosidłem miałam jeszcze dostać w gratisie łóżeczko bez materaca, ale to zwykłe sosnowe szczebelkowe, ale nie chciałam takiego
To jednak przeplacilam Super Ci sie trafilo. Znalazlas w necie, czy od znajomych?
Stary 2014-01-04, 16:52   #3168
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
nie miałam niestety czasu wcześniej tu zajrzeć do Was
Iga nas obudziła po 6 i nie dała więcej pospać, więc jak tylko poszła na drzemkę, kimłam się razem z nią.
Potem robiłam sałatkę grecką i ogarnęłam co nie co i tak dzień zleciał.
Teraz Iga chwile jest z dziadkiem to mam czas

muszę się Wam pochwalić, że wczoraj wieczorem poczuła kopniaczki takie wyraźne a już się tak denerwowałam, bo Iga na tym etapie już dawno mnie kopała a niby w 2 ciąży się czuję szybciej, u mnie się nie sprawdziło

Cytat:
mój synek, jak odsłaniam brzuch gdy kopie, by lepiej widzieć - przestaje (chyba będzie po mamusi ciepłolubny)
hehe z Igą miałam to samo

Cytat:
I wiecie co, strasznie mi się nie podoba imię dzidzi, które niby wybraliśmy... Co prawda sama je zaproponowałam TŻ-owi, ale nie potrafię myśleć o dzidziuni jak o Lence. Ja chcę Natalkę
Ale TŻ od dawna już mówi do Niej Lenka, do tego Jego tata powiedział (jeszcze nie wiedząc o naszych typach imion), że bardzo chciałby Lenkę, kolega TŻ ma kuzynkę Lenkę, która podobno jest super dzieckiem, a Natalka kojarzy się TŻ-owi z "głupim Puszkiem Okruszkiem"... No i nie mogę tego przeforsować...
Moim jedynym argumentem jest to, że Lenkę można zdrobnić do Leni, a ja nie chcę, by ktoś mówił do Niej "Leniu, co dziś robiłaś...", albo "Podaj mi to Leniu" :mor:
Musiałam się wyżalić...

Dziś będę przekonywać z grubej rury, tzn ciastem i koszulką z Lidla
Ale to dopiero wieczorem...
przekonasz na pewno Tż, w końcu Tobie imię też się musi podobać to bardzo ważne
Cytat:
Dziewczyny...moja Milcia od 3 dni zaczęła stawać na nóżki, gdzieś przy łóżku, meblach itd. I dziś opierając się o fotel..zrobiła swój pierwszy kroczek Siedzieliśmy z mężem akurat na podłodze, bo porządkowaliśmy bombki i oboje to widzieliśmy Oczywiście łezka mi poszła
wiem jakie to wzruszające każdy nowy krok do przodu w rozwoju naszego dziecka jest cudowny wiem jak się czujesz
mnie Iga zachwyca codziennie nowymi słowami wczoraj nauczyła się mówić bałwan oczywiście w jej wykonaniu brzmi to mniej więcej jak "bałman"
Cytat:
Beatusia, to, że Lena jest bardzo popularnym imieniem TŻ-ta nie rusza, bo On nie zna żadnej Leny i mi nie wierzy, że ich będzie dużo... Ale podsunęłaś mi fajny pomysł... Jak nic nie zadziała, to za parę dni (by się nie kapnął) powiem, że słyszałam jak ktoś woła Lenkę i... przybiegł taki paskudny, wyleniały pies
haha rozbawiłaś mnie tym
mi tam się Lena imię podoba ale wiadomo każdemu podoba się co innego

Cytat:
A tak serio to najwiecej Majek widzę/słyszę...
u nas będzie właśnie Maja, mimo że dużo u nas w mieście ale nam się podobało od początku

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:54   #3169
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulka, wózek Teutonia. o taki: http://teutonia.sklep.pl/Cool_&_Classic/8/2/
Jedyna wada tego wozka jest wg mnie brak mozliwosci wpiecia fotelikow w stelaz, ale przy blizniaczych niewiele ma taka funkcjonalnosc. Ma super opinie w necie, jest nad wyraz zwrotny i dosc lekki jak na blizniaczy wozek (chyba 17 kg jesli dobrze pamietam). I w najszerszym miejscu ma 79cm, wiec standardowe drzwi i bramki w sklepach nie beda przeszkoda.
Fajny, tylko szkoda że dla mnie za duży
U mnie max musi być 72cm szerokości.

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-01-04, 16:57   #3170
monika83
Raczkowanie

Paulka, to bardzo zaweza poszukiwania Pewnie celujesz w te jeden za drugim?
Stary 2014-01-04, 17:01   #3171
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
a tak abstrahując od tematu, jesteście dziewczynki gdzieś ubezpieczone prywatnie? bo ja zawsze miałam dodatkowe ubezpieczenie, później jakoś przerwałam, no i teraz tak myślę, że dobrze by było do tego wrócić.. możecie polecić jakieś ubezpieczenie? (chodzi mi głownie o pobyt w szpitalu (ile za dzień?), trwały uszczerbek na zdrowiu (ile za 1% i co się kwalifikuje,bo niektóre obejmują dopiero jak stracisz rękę, a wszystkie złamania, skręcenia, to nie), urodzenie dziecka (na pierwsze dziecko się nie załapię, ale jakbyśmy mieli mieć niedługo drugie, to wiecie, no i żeby to nie było 500zł). Na razie otrzymałam ofertę z jednego towarzystwa, ale niespecjalnie mi się podoba
ja kiedyś miałam III filar, taką polise na dożywocie, płaciłam sobie co miesiąc składkę zamiast ubezpieczenia grupowego z pracy. Ale jak przestałam pracować, to przestałam płacić, bo tam żeby dostać jakieś pieniądze z powrotem, musiałabym opłacać sobie minimum 7 lat. Poza tym co roku była składka powiększana o inflację, średnio o 12 zł miesięcznie, to bym z łądną składką na koniec wyszła

a tak to mąż ma dodatkowe ubezpieczenie, ja nie, ale w kazdej chwili mógłby złożyc deklarację i dopłacałby ok. 60 zł
Stary 2014-01-04, 17:06   #3172
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

To jednak przeplacilam Super Ci sie trafilo. Znalazlas w necie, czy od znajomych?
od siostry odkupiłam za połowę ceny, no troszkę mniej
a nosidło, bujaczek dała mi w gratisie i te inne rzeczy, w tym ubranka, podkłady higieniczne, wkładki laktacyjne, nakładki na sutki itp.
no ale oznajmiła, że za darmo tego mi nie daje, bo dosyć dużo pomagałam jej przy dzieciach... szwagier oczywiście na początku niezbyt zadowolony, że tak mi wszystko przypadło, bo on ma jeszcze dwie siostry, jedna mężatka, ale gdy moja siostra potrzebowała pomocy przy dzieciach, to tamtych nie było no i to ma byc taki dowód wdzięczności, tylko za ten wózek chce 400 zł, żeby małej kupić inną spacerówkę taką mniejszą chociażby
Stary 2014-01-04, 17:08   #3173
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulka, to bardzo zaweza poszukiwania Pewnie celujesz w te jeden za drugim?

Dokładnie tak, najbardziej podoba mi się abc design 3w1 ale cana mnie odstrasza, może coś używanego znajdę

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-01-04, 17:58   #3174
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Po 12,99, śliczne beżowe w misie
Jak za nowe, to cena fajna Wcześniej dziewczyny chwaliły się używanymi, dla tego było dużo taniej.

Przypomniałam sobie, że jeszcze nie pochwaliłam się wczorajszym łupem http://allegro.pl/mega-paka-dla-niem...835255901.html

Cytat:
Mi się Marysia podoba, ale to podobno łobuziary
Też się z tym zgodzę

Cytat:
madziuuula >> ja na sylwestra jak bylismy u znak=jomych to piłam własnie energetyka, al słuchaj jakiego : nie miał w sobie wogóle tauryny czy tyrozyny / te składnieki które posiadaja red bulle itp./ był to po prostu napój gazowany o samku napoju. energet,
chyba w bierdronie kupowali o ile sie nie mylę i butla taka niebieska z szarą etykieta/
Hmmm, kojarzę coś takiego... na pewno to nie jest energetyk

Cytat:
t
Miałam to samo wczoraj! Mieszkanie było tak zapuszczone, że nie wiedziałam od czego zacząć... tel koleżanki i chyba w pół godziny uwinęłam się z kurzami, łazienką, lustrami i TŻ tylko podłogę zmył Normalnie cały dzień bym się z tym męczyła i wam tu marudziła, że nie mam siły i mnie wszystko boli

Cytat:
Chyba najtrudniejszy zakup za Tobą!

Cytat:

Szybko maleńka rośnie!

Cytat:
to faktycznie okazja
Chciałam pisać, że niespotykana okazja, ale już doczytałam, że 400zł+ciężka praca przy maluszkach

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
muszę się Wam pochwalić, że wczoraj wieczorem poczuła kopniaczki takie wyraźne a już się tak denerwowałam, bo Iga na tym etapie już dawno mnie kopała a niby w 2 ciąży się czuję szybciej, u mnie się nie sprawdziło
...

haha rozbawiłaś mnie tym
mi tam się Lena imię podoba ale wiadomo każdemu podoba się co innego
za kopniaczki! W końcu

A mi Lenka też się podobała... dla tego zaproponowałam ją TŻ-owi... Ale jak zaczęłam myśleć o MOJEJ dzidziuni, że to Lenka, to mi się totalnie odmieniło!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:59   #3175
pomarancza24
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, ale szalejecie z postami. WcWczoraj miałam intensywny dzień w pracy a później jechaliśmy do znajomych na mała imprezkę i wrocilismy po 3 w nocy, rano zakupy a po południu drzemka, wiec w końcu jestem.
Gratuluję udanych wizyt
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:03   #3176
kasiab91
Zakorzenienie

Jestem dziewczynki. Wszystko jest ok.
Tzn, oskrzela nadal brzydkie i na gardło mi weszło znów. Mam leczyć się dalej domowymi sposobami, bo nie mam bakterii żeby podać mi antybiotyk. Jeżeli temperatura wzrośnie do 38 to wtedy mam się zgłosić do szpitala na oddział. Skurcze to nerwy i kaszel niestety.
Olka się odezwała jak wyszłyśmy z gabinetu także to był stres. No ale jak tu się nie stresować?
Dziękuję Wam bardzo i pozdrawiamy z Olcią z wyrka

Ilkas - to musiało być cudowne uczucie i cudowna chwila

Wiecie co męża jeszcze nie ma... Ja to chyba tu sama oszaleje dosłownie... Jeszcze ta teściowa wchodząca raz na godzinę i pytająca się LEPIEJ CI?? Noszzzz.... Tak klasnę w ręce i kaszel ustąpi...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:11   #3177
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
no my mamy wybrane Aleksandra jak będzie synuś, mąż od razu tak wypalił, że ma być, bo on trzyma kciuki za chłopczyka, natomiast dla dziewczynki marzy mu się Zosia, nie mam nic przeciwko [COLOR="Silver"]
Ja Ramonko do Aleksandra nic nie mam,podoba mi się to imie,ale nie pasowało mi do mojego synusiahihi
Fajniutko,że macie już uzgodnione teraz tylko czekać kto tam mieszka u Ciebie

Mamusie ja już mam tą pręge!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040021.jpg (47,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040023.jpg (20,8 KB, 53 załadowań)
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:15   #3178
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Tzn, oskrzela nadal brzydkie i na gardło mi weszło znów. Mam leczyć się dalej domowymi sposobami, bo nie mam bakterii żeby podać mi antybiotyk. Jeżeli temperatura wzrośnie do 38 to wtedy mam się zgłosić do szpitala na oddział. Skurcze to nerwy i kaszel niestety.
Olka się odezwała jak wyszłyśmy z gabinetu także to był stres. No ale jak tu się nie stresować?

Wiecie co męża jeszcze nie ma... Ja to chyba tu sama oszaleje dosłownie... Jeszcze ta teściowa wchodząca raz na godzinę i pytająca się LEPIEJ CI?? Noszzzz.... Tak klasnę w ręce i kaszel ustąpi...
Kochana kuruj się, pamiętaj o syropku z cebuli
Zdrówka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-01-04, 18:21   #3179
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ramonko do Aleksandra nic nie mam,podoba mi się to imie,ale nie pasowało mi do mojego synusiahihi
Fajniutko,że macie już uzgodnione teraz tylko czekać kto tam mieszka u Ciebie

Ogromniasty masz ten brzuszek, ale przepiękny. Taki okrąglaczek No i kreseczka też już wyraźna, mi się podobno pojawia. Tak mówi mąż, ja jej nie dostrzegam tam niżej

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Kochana kuruj się, pamiętaj o syropku z cebuli
Zdrówka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Piję go namiętnie
Wróci to moje z pracy to musi iść i donieść mi cebulę, bo na górze już nie mam. A w piwnicy ziąb okrutny...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:26   #3180
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

Haha, może to czarodziejka i na jej pstryknięcie palcami przechodzi każda choroba?
Kuruj się i staraj się nie denerwować tym wszystkim, dbajcie o siebie

Cytat:
Widzę ją!!! A tak w ogóle to masz świetną skórę na brzuszku, wygląda na super gładką

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości