|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
![]()
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Anitka myślę że jutro będzie wszystko wiadomo na czym stoje a najlepsze jest to że plamienie ustało a rano była prawie że żywa krew
![]()
#4233 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, powiedzcie jak to z ta szyjka 25mm w 25 prawie tc to dramat? Nie wiiem czy pytac o ten pessar? Maly dzisiaj nic sie nie rusza, bylam juz dwa razy na tetnie
![]() ![]() ![]()
#4234 |
Zakorzenienie
|
anitko podzielisz się tą listą?
#4235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Dałam do albumu zdjęcie Dominiczka ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zadomowienie
|
Anita- 100 dni- wooooow! Faktycznie, leeeeci!
Moja ciaza sie dluzyla mi fest a Twoja wręcz przeciwnie. Tak samo Hosenki ciaza szybko jakos zleciała ![]() Izka, Hosenka-mówcie co porabiaja chłopcy ![]() Ja dzisiaj jestem jak nowonarodzona! Wyspalam sie. Moje dziecko jest zadowolone. Przedostatnia noc i dzien to był koszmar. W nocy nic nie spał. Ja w dzien ledwo żywa a on ssanie co godzina po 10 min w miedzyczasie zabawa lub płacz i przytulanie... Natomiast te noc przespał pieknie. Dzien tez super. Uśmiecha sie, bawi, żąda atrakcji. Je, robi kupy i spi ![]() Nie plaaaacze! Nie marudzi ![]() Zaliczył tez 1,5 h spaceru koło jeziorka czerniakowskiego z tata i psem. A ja byłam na szopingu. Ale zamiast odkupić siebie obkupilam tymka, bo jest wielki i juz w nic sie nie mieści. Wczoraj go wazylismy i uwaga.... 5.5 kg! On podwoi urodzeniowa masę dwa razy szybciej niz powinien ![]() ![]() Wieka- plastry bedą pewnie jeszcze kilka razy (2-3) zakładane. Za każdym razem na tydzien. To powinno pomoc. Jesli nie to pewnie w wieku 2-3 lat operacja. Ale ja mam nadzieje, ze to nie bedzie konieczne. Dzieki za pomysły kąpielowe- kapiel na sucho udana. Nie jak na filmiku, bo Tymon by sie z zimna wściekł. Było po kawałku - mycie i od razu suszenie. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-04 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
#4239 | ||
Zadomowienie
|
Jak będę miała już całą to dam znać
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do czasu ciąży, to szczerze też mam wrażenie szybko upływającego czasu.. zwłaszcza teraz. Dłużyło się na początku, I trymestr, ale potem już zasuwa ![]() W ogóle ciąże innych mamuś zawsze szybko mijają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie ten na dole jest ciemniejszy, ale może to kwestia tego że pod wpływem czasu mogą zmieniać kolor, nie wiem nie bardzo się znam. Piszę co widzę.
![]() |
#4241 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pytać chyba zawsze można, w końcu jesteś w szpitalu, masz lekarzy codziennie, nie musisz czekać od wizyty do wizyty, powinni rozwiewać Twoje wątpliwości. Cytat:
2 - nie on pierwszy i nie ostatni ![]() ![]() 3 - grunt, że znalazłaś sposób, żeby go umyć ![]() _________ jakoś nie potrafię się tu ostatnio wbić (poza tematami dzieciowymi), zresztą ogólnie mam doła i brak nastroju na cokolwiek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
chciałabym w trakcie oczekiwania na malucha zrobić coś dla niego sama. może macie coś co może mnie zainspirować.
na razie znalazłam misia http://www.youtube.com/watch?v=-DlFT...iwig7KnDe6w0lg i na pewno chcę kupić jakiś ładny materiał i coś uszyć. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- co się dzieje?
#4244 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jakie macie zdanie na rtemat pessaru? MAcie jakies doświadczenia? Slyszlyscie cos?
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bacha (z Rybnika ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Może te gorsze dni Tymka to jakiś skok rozwojowy? U nas marud+niejadek=bankowo skok. Cytat:
Cytat:
Wieka nie dietuję już, Artkowi wysypka zeszła. Obstawiam jabłko (idąc za tym, co mówiły dziewczyny, min. Monika) lub marchewkę, ew. fatalną pielęgnację (brak kremu do twarzy). ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- A jeszcze Wam opiszę mój hit ostatni. Wczoraj wyszłam z Arturkiem na spacer i jeszcze go przed blokiem zawijałam w kocyki i podeszła do nas taka babcia (naprawdę dość stara, po 70-tce raczej). Oj jaki ładny, jakie oczka, itd. A inne to usuwają. Chyba by pani nie usunęła, co? A wie pani, co to jest in vitro? In vitro to robią, jak nie mogą zajść w ciążę, bo odkładają to, wcześniej biorą tabletki antykoncepcyjne, a potem muszą in vitro. Ja tam nie wierzę w in vitro, ja wierzę w naprotchnologię. No, to kiedy rodzeństwo?.... Takim sposobem posiadłam wiedzę o powodach problemów z zajściem w ciążę 100% Polek po 30-tce... Będę bezczelna, ale słuchając takich mądrości, zastanawiam się, czy aby na pewno demokracja jest właściwym ustrojem w tym kraju. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widziałam jeszcze w necie pomysł na kostki dla maluchów z filcu, czarno-białe, albo czarno-czerwono-białe, myślę, że byłaby to rewelacyjna zawieszka do wózka albo nad łóżeczko. jak jeszcze coś mi przyjdzie do głowy to napiszę. a u nas.. Jakub wścieka się całymi dniami, ma straszne trudności z zasypianiem w dzień, marudzi, płacze, wyje, trze oczy ze zmęczenia, w łóżeczku rozbawia się, szaleje, bawić się nie jest w stanie, chciałby się ruszyć a nie potrafi, rzuca się na podłoże i ryje w nie twarzą, więc histeria murowana, rzuca się na tyle, że mimo ciągłej opieki bardzo często uderza o coś głową, od jakiegoś czasu jest tak nieskoordynowany, że masakra, a ja już wysiadam, jak z rana słyszę marudzenie to mam ochotę przekręcić się na drugi bok i nie wstawać bo wiem jak będzie wyglądał dzień. całe dnie grzebie z buzi, zagryza dziąsła, wykrzywia się, robi miny, wypycha dziąsła językiem, dziąsła rozpulchnione, ale nic więcej tam nie widać, zajrzeć też nie pozwala, muszę go porządnie rozbawić żeby coś zobaczyć. chłop całe dnie w pracy a mnie ostatnio przerasta opieka nad moim małym furiatem ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44431489]Wieka nie dietuję już, Artkowi wysypka zeszła. Obstawiam jabłko (idąc za tym, co mówiły dziewczyny, min. Monika) lub marchewkę, ew. fatalną pielęgnację (brak kremu do twarzy).[/QUOTE] brak kremu w sensie że nigdy nie smarujesz twarzy, nawet na dwór? ja teraz też nie smaruję, jakoś wydaje mi się, że nie jest jeszcze aż tak zimno, choć przez jakiś czas smarowałam. co teraz dajesz Artkowi do jedzenia? będzie jakoś wprowadzać to jabłko i marchewkę, żeby sprawdzić czy to rzeczywiście te produkty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Rozeznanie
|
Jana zawsze warto zapytać o ten szew
![]() ![]() Kubek i u Was się sprawdza, że ZADOWOLONE DZIECKO TO I ZADOWOLONA MAMA ![]() aż miło się czyta takie posty ![]() Agatko wg mnie 2 pasek trochę ciemniejszy...jutro masz wizytę u gina? Perse kurde któraś koleżanka moja tak miała...wysypka, która pogarszała się w ciepłym pomieszczeniu, żadna dieta nie miała wpływu, w końcu doszła co to...ale ja nie pamiętam u kogo tak było... ![]() a wydawałoby się , co jabłko najmniej alergizujące, a jednak może u nas jak na razie gruszka się nie sprawdziła zauważyliście że w gotowych słoiczkach nie mam buraka?chyba że ja nie umiem szukać ![]() my za kilka dni pół roczku ![]() ![]() ale nie wiem czy podwoiliśmy masę urodzeniową ![]() ![]()
#4249 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44431489
A jeszcze Wam opiszę mój hit ostatni. Wczoraj wyszłam z Arturkiem na spacer i jeszcze go przed blokiem zawijałam w kocyki i podeszła do nas taka babcia (naprawdę dość stara, po 70-tce raczej). Oj jaki ładny, jakie oczka, itd. A inne to usuwają. Chyba by pani nie usunęła, co? A wie pani, co to jest in vitro? In vitro to robią, jak nie mogą zajść w ciążę, bo odkładają to, wcześniej biorą tabletki antykoncepcyjne, a potem muszą in vitro. Ja tam nie wierzę w in vitro, ja wierzę w naprotchnologię. No, to kiedy rodzeństwo?.... Takim sposobem posiadłam wiedzę o powodach problemów z zajściem w ciążę 100% Polek po 30-tce... Będę bezczelna, ale słuchając takich mądrości, zastanawiam się, czy aby na pewno demokracja jest właściwym ustrojem w tym kraju.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
edit. nawet po 9 m-cu barszcz z bobovity. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-01-04 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Rozeznanie
|
Monika a jak wcześniej było ze spaniem w dzień? Z tego co pamiętam odstawiliście drzemki na dworze. Może to dlatego?
A u Was nie wypada teraz skok rozwojowy?(ps ja tym sobie usprawiedliwiałam wszystko ![]() matkom to medale powinni dawać...o wliczaniu "urlopu " macierzyńskiego do emerytury już nie wspomnę...
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do filcu to nie wiem jak to jest jak dziecko bierze go do buzi. ale w sumie słaba jestem z szycia i chcę zacząć od filcu. myślałam właśnie o jakichś małych zabawkach na karuzele itp.
![]() |
#4252 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie smarowałam nigdy niczym. Tylko przemywałam przegotowaną wodą. Ale miałam zamiar stosować krem na zimę oczywiście, ale zanim się zima rozkręciła, my dostaliśmy wysypki. Obecnie smaruję emolientem (A-derma, Exomega, jedyne 70 zł za 200 ml ![]() Dziś dostał jabłko ze słoiczka jabłko, banan, morela (pozostałe składniki wypróbowane wielokrotnie). Zobaczymy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy pamiętacie lub macie linka do przepisu na tiramisu bez żółtka??
#4254 |
Zakorzenienie
|
Perse- ja też jestem za naprotechnologią i przeciw tabletkom
![]() ![]() a swoja drogą babcia oczytana - "naprotechnologia" to dość młoda terminologia ![]() agatko- mam nadzieje, że jutrzejsza wizyta coś wniesie- ciekawe jakie wrażenie zrobi na Tobie Pani doktor ![]() dla zainteresowanych "badaniem szyjki" odsyłam: http://www.rodzina-naturalnie.home.p...trukcja/#s_s_m "Na początku cyklu, w okresie niepłodności przedowulacyjnej oraz po jajeczkowaniu szyjka jest nisko położona, zamknięta i twarda (jak czubek nosa). W okresie płodności natomiast szyjka rozwiera się, staje się miękka (jak wargi), wysoko położona. " anitko-jak miałam 100 dniówkę to moja Mama tańczyła po kuchni ![]() iza- super, że w domu już i że ogarniacie ![]()
#4255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zeberko, ale nie podchodzisz chyba do przypadkowych osób i nie obwiniasz i nie oceniasz dziewczyn, które biorą tabletki lub robią in vitro, prawda? Niestety, ale ton głosu tej babci wskazywał wyraźnie na totalny ekstremizm w poglądach. Pewnie wiesz, co mam na myśli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Izasuper że już w domku jesteście
Monia ja już pisałam że u nas też jest ciężko jeśli próbuję kłaść Olka spać w domu. Dlatego wychodzimy na drzemki na dwór Perse dobrze że nie macie już tej wysypki. U nas cały czas plamy których nie mogę się pozbyć Dzisiaj byliśmy z TZ na zakupach i w kinie ![]()
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BERBIE- śliczny ten miś ale... 1) bałabym się o te koraliki- dziecko chętnie bierze wszystko do buzi, koralik może się oderwać..(u nas oryginalne maskotki mają już jedno oko...) 2)zgodnie z tym co Ci tu dziewczyny wróża- zamiast kwiatuszków kapelusz, a zamiast różu i fioletu brązy i granaty
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44432499]
Zeberko, ale nie podchodzisz chyba do przypadkowych osób i nie obwiniasz i nie oceniasz dziewczyn, które biorą tabletki lub robią in vitro, prawda? Niestety, ale ton głosu tej babci wskazywał wyraźnie na totalny ekstremizm w poglądach. Pewnie wiesz, co mam na myśli.[/QUOTE] babcia lekko nawiedzona (w ogóle ogromnie się denerwowałam jak mi jakieś starsze babcie do wózka zaglądały- a że przesądna byłam to przez pierwsze miesiące miałam przypiętą przy wózku czerwoną kokardkę, żeby "czarownice"odstrasza ć)
#4260 |
Zakorzenienie
|
Berbie dostałaś już książkę? Bo widziałam na trackingu że paczka była w twojej miejscowości w piątek popołudniu ale właśnie nie jest napisane czy doręczono
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.