Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 13:50   #2401
kamilla123
Rozeznanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Witam!

Fajne zakupy porobiłyście dziewczyny Ja wczoraj pojechałam do CH i zrobili przed samym wejściem 3 miejsca parkingowe dla kobiet w ciąży I nawet 2 były wolne więc udało mi się tam zaparkować. Tylko w kurtce zimowej to jeszcze na ciężarną nie wyglądam No ale niestety nic ciekawego nie upatrzyłam, ale to pewnie dlatego, że byłam z synem, który w każdym sklepie mówił "nie podoba mi się tu" W HM wszystkie spodnie ciążowe nadal po 149:/

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś wynajmowałam mieszkanie gdzie były białe płytki na podłodze w kuchni i bez codziennego ścierania wyglądała tak że lepiej nie mówić. A i tak jak się myło to zawsze coś tam się nabrudziło, zwłaszcza że mam psa.
Jak już to wybrałabym białe, ale z jakimś wzorem.

Co do paneli - choć nie wiem czy Cię interesuje. To mnie się podobały albo bardzo jasne albo bardzo ciemne, prawie czarne. Jasne podobno szybko się brudzą, a na ciemnych szybko widać kurz. Najlepiej sprawdzają się takie pośrednie kolory.
Sola wszystkie rady mile widziane Na razie jestem najbliżej jasnoszarych płytek (ale takich niejednolitych, bardziej pomazanych) i pół mat albo pół połysk. Przy dwójce dzieci to ja się chyba z mopem nie będę rozstawać Wcześniej mieliśmy w salonie taki jasnobeżowy dywan ale już go zwinęliśmy, bo co chwilę plamy albo od jedzenia albo od picia

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Hej! Prawie godzinę temu wróciliśmy z 3miasta. Znowu babki miały problem z pobraniem krwi (chociaż wczoraj bez problemu wkula się pielęgniarka, jak poszłam sprawdzić hormony tarczycy - apropos: wszystko w normie).

A! Ja zawsze chciałam mieć pierwszego synka

Położnej nie wybierałam i nie wybiorę, bo po co, jak teściowa jest położną? ; )
Super, że wyniki w normie. Ja też zawsze chciałam synusia mamusi i mam. Chcesz teraz poznać płeć?
A teściowa fajna?

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No a ja się witam w 16 tygodniu jeżeli wszystko pójdzie po mojej myśli to jeszcze tylko jutro idę do pracy i mam wolne aż do końca ciąży i macierzyńskiego i jedziemy do Polski
No to oby wszystko poszło zgodnie z palnem

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Orientuje się może któraś, gdzie można dostać dobrej jakości rajstopy ciążowe? Te dziwne marki z allegro jakoś do mnie nie przemawiają
Ja kupowałam w HM za 39,99. Czy dobre to nie wiem, bo jeszcze ich nie nosiłam. Tylko one są takie bawełniane, a nie z lycry. Ale Gatta też ma jakieś ciążówki, tu od nas chyba któraś kupowała

Cytat:
Zresztą ja nigdy nie namawiałam nikogo do posiadania dzieci w danej rożnicy wieku, ilości itp, bo kazdy ma swoje życie i podejmuje swoje decyzje.
Dokładnie Ja, mój brat i moja siostra byliśmy rok po roku i ja po prostu sobie tego nie wyobrażam jak rodzice to ogarnęli 30 lat temu
Bez pampersów, słoiczków, pralki, bajek, takich zabawek jak teraz i jeszcze obydwoje pracowali i zajmowali się nami na zmianę. No naprawdę nie ogarniam, ale widać że można

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Wczorajszą wizytę u ginki zaliczam do udanych. Nawet małż dał radę dotrzeć do gabinetu po pracy więc był ze mną. A trafiło się jemu. Wczoraj pierwszy raz sprawdzała jak bije serduszko i słyszeliśmy Tak więc tętno płodu wyszło jej 150. Zbadała mnie, pokazała gdzie powinnam się spodziewać pierwszych ruchów dziecięcia

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Zaczęłam też przyjmować witaminy Prenatal czy któraś z Was ma jakieś zdanie na ich temat? Spadła mi hemoglobina do 10,5 i parę innych parametrów więc to chyba najwyższa pora...
Współczuję bardzo Dobrze, że chociaż Cię wypuścili. No ale tego ciągłego stresu to naprawdę współczuję Na hemoglobinę to najlepsze są preparaty z żelazem, a zwykłe zestawy witaminowe dla ciężarnych chyba jej nie mają (no mój przynajmniej nie ma, biorę osobno Tardyferon) Zobacz na składzie Prenatalu czy masz żelazo

Dzisiaj Groszek idzie na noc do teściów, więc może uda nam się do kina wyskoczyć
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 14:15   #2402
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
W HM wszystkie spodnie ciążowe nadal po 149:/
Ja kupowałam w HM za 39,99. Czy dobre to nie wiem, bo jeszcze ich nie nosiłam. Tylko one są takie bawełniane, a nie z lycry. Ale Gatta też ma jakieś ciążówki, tu od nas chyba któraś kupowała
Co do spodni to pytałam u mnie czy odzież ciążowa w ogóle będzie przeceniana i powiedzieli mi, że nie bo to stały asortyment, tylko bluzki przeceniają jak im zostają pojedyncze rozmiary
Rajstop u mnie nie było, kupiłam na stoisku z bielizną ale nie ciążowe bo wielkie były tylko takie z luźniejszą tą górą na brzuch (nawet nie wiedziałam, że takie są) i faktycznie dużo wygodniejsze, o typowo ciążowych chyba dopiero za 2 miesiące pomyślę
Stary 2014-01-04, 14:21   #2403
wonder_woman
Raczkowanie

Hej dziewczynki, witam w Nowym Roku oby był jednym z najszczesliwszych w naszym życiu!
Ja tak tylko ekspresowo, bo dziś u mnie sobota pracująca. Nie będę tu cytować bo ciężko mi to idzie na tym urządzeniu.

Dziękuję Wam za rady, wyjaśnienia i wsparcie jeśli idzie o moje sylwestrowe bóle, po mniej więcej calym dniu tych dolegliwości następnego dnia nie było po nich śladu! A powiedziałam TZ, że jak się obudze z bólem to na nic nie czekam tylko jedziemy na ER, ale na szczęście nie było potrzeby i zamiast do szpitala poszłam planowo do pracy... w kazdym razie zauważyłam, że po tych bólach brzusio mi się powiększył
Za to teraz mam inny problem, kolejna opryszczka na ustach

Pozdrawiam i miłej soboty
Stary 2014-01-04, 14:27   #2404
_Maya_
Zakorzenienie

Dziewczyny co do zakupów w H&M - dzisiaj stałam już do kasy ze spodniami ciążowymi w ręku (cena regularna, bo na wyprzedaży same 34 i 44 zostały) i oprzytomniałam w jednej sekundzie!
Na stronie H&Mu można zapisać się do newslettera - wtedy na jeden produkt jest 25% zniżki
Skoro sami nie chcą ciążówek przeceniać to w inny sposób można je taniej kupić

spodnie odłożyłam, kupon wydrukowałam, jutro pewnie zakupię - zawsze to 20zł w kieszeni
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:14   #2405
aasiulek81
Przyczajenie

Hej!
Prowansja88 tak, też jestem z Wrocławia
Co do witamin to porównywałam skład wielu i zdecydowałam się na omega med optima bo ma wszystko łącznie z wit. D3 a smaruje się Mustelą zakupioną w aptece internetowej elixirzdrowia.pl, super cena. Nadal szukam czegoś "po basenie".
Piękny brzuch chocolate! U mnie tak nie widać a 4kg na + i ruchów żadnych nie czuje a zaczynam 17tc.
Stary 2014-01-04, 18:23   #2406
agaaga89
Zakorzenienie

Kocham ubrania ciążowe po cichu marzyłam, że uda mi się nosić brzuszek w lato i nosić te cudowne zwiewne długie sukienki marszczone na biuście, mam na ich punkcie hopla. Ale przy dzisiejszej sytuacji obstawiam, że zima zacznie się w lutym i będzie trwała do końca kwietnia więc raczej sobie mogę pomarzyć ...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:29   #2407
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kocham ubrania ciążowe po cichu marzyłam, że uda mi się nosić brzuszek w lato i nosić te cudowne zwiewne długie sukienki marszczone na biuście, mam na ich punkcie hopla. Ale przy dzisiejszej sytuacji obstawiam, że zima zacznie się w lutym i będzie trwała do końca kwietnia więc raczej sobie mogę pomarzyć ...
Aga jeszcze nic straconego - zostaje maj i ciut czerwca no i takie kiecki są super na figurę zaraz po porodzie i na karmienie
Stary 2014-01-04, 18:34   #2408
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Aga jeszcze nic straconego - zostaje maj i ciut czerwca no i takie kiecki są super na figurę zaraz po porodzie i na karmienie
No tak!!! W ogóle o tym nie pomyślałam Pocieszyłaś mnie stokroć, czyli jednak na coś się zdadzą moje sukienki Bardzo chciałabym donosić do terminu, ale obawiam się, że małe urodzi się pod koniec maja, już chyba się nastawiłam...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:39   #2409
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
ale nie bedziemy sie męczyć w upaly to jest zawsze jakis plus

a zwiewne bluzeczki zawsze mozesz ponosić w domu

pofarbowalam klaki
Stary 2014-01-04, 19:02   #2410
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
ale nie bedziemy sie męczyć w upaly to jest zawsze jakis plus

a zwiewne bluzeczki zawsze mozesz ponosić w domu

pofarbowalam klaki
Z naszą nieobliczalną polską pogodą w maju i czerwcu mogą być upały, a później już chłodniej. Mnie z tą pogodą już nic nie zdziwi. Ja się cieszę że nie kończę ciąży zimą. Wtedy problem z kutką, butami bo nogi mogą puchnąć. A latem to już innaczej. Mniej na grzbiecie człowiek nosi to i problem mniejszy co ubrać ;-)

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 19:56   #2411
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:
Czerń, biel i szarość to też mój styl Właśnie szukam czegoś białego na podłogę w kuchni i hol - mówisz, że masakra? Doradź coś, bo zbieram wszelkie opinie o białej podłodze A jak chcesz to na wc (takie 2m kw.) mam wizualizacje w szarości z dodatkami czerwieni, mogę wysłać na maila
Z gładką biała zajeżdzisz się... widać KAŻDY WŁOS I OKRUSZEK. Co innego białe z lekkim deseniem, albo szary imitujący beton. Takie łatwiej utrzymać. Albo matowy gres w taki jakby "drapany"deseń, cudo.
Ja mam płytki czarne w szare "dymki", albo "smugi", nie wiem jak to opisać. Co prawda nie są już najnowsze i kropeczki po wodzie widać, ale względnie łatwo je czyścić, a na gładkich każda kropla po wyschnięciu aż kole w oczy... Słabo widać na tym zdjęciu ale tylko takie mam na dysku.

A co do szarości z czerwonymi dodatkami to widziałam takie piękne płytki w castoramie, właśnie z czerwonym motywem roślinnym jako dekor, mmmm

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2716.jpg (45,6 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez czarno_biala1987
Czas edycji: 2014-01-04 o 20:38
czarno_biala1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 19:58   #2412
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny co do zakupów w H&M - dzisiaj stałam już do kasy ze spodniami ciążowymi w ręku (cena regularna, bo na wyprzedaży same 34 i 44 zostały) i oprzytomniałam w jednej sekundzie!
Na stronie H&Mu można zapisać się do newslettera - wtedy na jeden produkt jest 25% zniżki

spodnie odłożyłam, kupon wydrukowałam, jutro pewnie zakupię - zawsze to 20zł w kieszeni
A ja polecam dział dla ciężarnych z C&A, też nie przeceniają za bardzo, ale można przymierzyć w sklepie, a potem zamówić ze sklepu on-line ze sporym rabatem, są spodnie ciążowe nawet od 35zł
Stary 2014-01-04, 20:00   #2413
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Maya z nieba mi spadłaś Wydrukowałam ten kupon i stałam się szczęśliwą posiadaczką spodni tych leginsowych granatowych po 79,99. Zaczęłam optymistycznie przymierzać od 38, a skończyłam na 42

W tygodniu wydrukuję kupon na męża i pojadę po sweter, bo już mam upatrzony
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:08   #2414
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Z gładką biała zajeżdzisz się... widać KAŻDY WŁOS I OKRUSZEK. Co innego białe z lekkim deseniem, albo szary imitujący beton. Takie łatwiej utrzymać.
Ja mam płytki czarne w szare "dymki", albo "smugi", nie wiem jak to opisać. Co prawda nie są już najnowsze i kropeczki po wodzie widać, ale względnie łatwo je czyścić, a na gładkich każda kropla po wyschnięciu aż kole w oczy... Słabo widać na tym zdjęciu ale tylko takie mam na dysku.
Co do czarnych płytek to dużo zależy od wody. W Krakowie mieliśmy czarne płytki i kamienia na nich mało co było widać bo go w wodzie mało było. A tu na wsi w wodzie jest mnóstwo kamienia i przy czarnych płytkach pewnie bym się zajechała.
Taką mieliśmy łazienkę. Teraz pewnie podobne płytki wybierzemy. I oczywiście wanna z parawanem i panelem prysznicowym bo lepszego rozwiązania nie widzę.

Ps Sorry za off top
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07354.jpg (27,3 KB, 31 załadowań)

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-01-04, 20:19   #2415
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Witam!

Fajne zakupy porobiłyście dziewczyny Ja wczoraj pojechałam do CH i zrobili przed samym wejściem 3 miejsca parkingowe dla kobiet w ciąży I nawet 2 były wolne więc udało mi się tam zaparkować. Tylko w kurtce zimowej to jeszcze na ciężarną nie wyglądam No ale niestety nic ciekawego nie upatrzyłam, ale to pewnie dlatego, że byłam z synem, który w każdym sklepie mówił "nie podoba mi się tu" W HM wszystkie spodnie ciążowe nadal po 149:/
Ja zmuszona byłam ostatnio kupic właśnie spodnie w HM. cena 149 zł kosmos dla mnie.
Z tymi miejscami parkingowymi to dobre jest. Właśnie małża uświadomiłam i nabrał ochoty na zakupy w markecie też jest jedna kasa gdzie kobiety w ciąży idą bez kolejki, tylko ja sobie tego nie wyobrażam bo trzeba by było się z innymi ludźmi wykłucać.

Ale jak pójdę na badania następnym razem to nie będę czekać. Wisi kartka że m.in. kobiety w ciąży przyjmowane są poza kolejnością. Kiedy bym nie poszła do przychodni robić wyniki to już godzinę wcześniej czekają babiczki a że ja badania odpłatnie robię to muszę jeszcze do kasy zapłacić i jak wracam zaś kolejka większa a teraz wejdę i już a jak się komuś coś nie będzie podobało to powiem niech się czytać wywieszone informacje nauczą
Skoro mamy w ciąży jakieś należące nam się prawa to ja zamierzam z tego korzystać

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Co do spodni to pytałam u mnie czy odzież ciążowa w ogóle będzie przeceniana i powiedzieli mi, że nie bo to stały asortyment, tylko bluzki przeceniają jak im zostają pojedyncze rozmiary
Tak też właśnie pomyślałam kupując po świętach spodnie. Dyskryminacja jak nic. Wszystko kupimy taniej tylko nie ciążowe

Cytat:
A ja polecam dział dla ciężarnych z C&A, też nie przeceniają za bardzo, ale można przymierzyć w sklepie, a potem zamówić ze sklepu on-line ze sporym rabatem, są spodnie ciążowe nawet od 35zł
Ooo nie pomyślałam o tym. Poczekam do wypłaty i pójdę na łowy. Przydałby się jakiś nowy stanik tudzież jakiś inny ciuszek

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:42   #2416
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Co do czarnych płytek to dużo zależy od wody. W Krakowie mieliśmy czarne płytki i kamienia na nich mało co było widać bo go w wodzie mało było. A tu na wsi w wodzie jest mnóstwo kamienia i przy czarnych płytkach pewnie bym się zajechała.
Taką mieliśmy łazienkę. Teraz pewnie podobne płytki wybierzemy. I oczywiście wanna z parawanem i panelem prysznicowym bo lepszego rozwiązania nie widzę.

Ps Sorry za off top

Śliczna łazienka, taka nowoczesna. My niestety naszą odziedziczyliśmy po poprzednim właścicielu i jak dotąd nie zmieniliśmy. Wanna z parawanem to fajny patent, sami chcieliśmy założyć bo w sumie koszt nie taki duży a jest to jakaś namiastka ukochanego przeze mnie prysznica ale jakoś się przesuwało i przesuwało... Aż nam przeszło Jako się okazuje, nie chlapie się specjalnie mocno.
Stary 2014-01-04, 20:51   #2417
Monica80
Raczkowanie

Oo widze ze tematy wnetrzarskie! Cos dla mnie
ja tez jestem milosniczka bieli i szarosci i czerni w domu. My kupilismy stary dom i niestety nie wszystko dalo sie wymienic, ale gore mamy prawie od nowa robiona. Lazienka jest jeszcze w trakcie wykonczenia, ale wstepnie wyglada tak, moze kogos zainspiruje

ANTERIA tak ja mieszkam w Niemczech, ale nie wiem jak to jest z wyjazdami na zwolnieniu. Ale wiesz zapytam w poniedzialek lekarza, albo jutro kolezanki co u mnie bedzie - moze bedzie wiedziec i dam znac.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasz lazienka.jpg (56,3 KB, 42 załadowań)

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-01-04 o 20:56
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:03   #2418
czarno_biala1987
Raczkowanie

Moni, pięknie! Kocham taki styl, niestety w małych mieszkaniach w centrum miasta to nierealne. Po pierwsze nikt nie ma tak dużej łazienki ;p My niestety remontując łazienkę będziemy walczyć o każdy centymetr, ale płakać nie będę, lubię prysznic. Choć takie retro klimaty dopuszczają wyłacznie wannę Widzę tam jeszcze fotel bujany i dużo świec (jest taka stylizacja w katalogu mojej ukochanej Ikei)
Stary 2014-01-04, 21:07   #2419
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Moni, pięknie! Kocham taki styl, niestety w małych mieszkaniach w centrum miasta to nierealne. Po pierwsze nikt nie ma tak dużej łazienki ;p My niestety remontując łazienkę będziemy walczyć o każdy centymetr, ale płakać nie będę, lubię prysznic. Choć takie retro klimaty dopuszczają wyłacznie wannę Widzę tam jeszcze fotel bujany i dużo świec (jest taka stylizacja w katalogu mojej ukochanej Ikei)
No tak rozumiem - kiedys tez urzadzalam mieszkanie My w tej lazience mamy tez prysznic, ze stylizowana armatura - tez to fajnie wyglada. W ogole to mamy 3 lazienki w tym jedna z sauną :P Tak brzmi fajnie gorzej jak trzeba to wszystko wyremontowac, obkupic a potem SPRZATAC , argh
A fotel bujany dobra mysl, nie mam a i przy malym dziecku to fajna sprawa!

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:08   #2420
Sola1
Zakorzenienie

Jaki jest mniej więcej koszt takiego parawanu? On się zamyka na cały bok wanny?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:12   #2421
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Maya z nieba mi spadłaś Wydrukowałam ten kupon i stałam się szczęśliwą posiadaczką spodni tych leginsowych granatowych po 79,99. Zaczęłam optymistycznie przymierzać od 38, a skończyłam na 42

W tygodniu wydrukuję kupon na męża i pojadę po sweter, bo już mam upatrzony
cieszę sie, że mogłam pomóc ja swój kupon właśnie mężowi oddałam, bo pojechał na samotne zakupy jak go wykorzysta to wydrukuję drugi

no to jeszcze coś dla oszczędzających i ceniących jakość - wiem, że jest wcześnie na robienie zakupów dla maluchów, ale w Cartersie są teraz wyprzedaże (chyba jak wszędzie w usa)
Za całkiem sensowną cenę można kupić genialnej jakości bodziaki dla dzieci - ja potwornie żałuję, że nie znam jeszcze płci bo już bym zakupy robiła. Moja córa chodzi w takich [inny wzór] (http://www.carters.com/carters-baby-...s-xsellPDPYMAL) kupowanych w wielopakach - są najlepsze (a miałam i prałam najróżniejsze od mothercare po tesco) - nie rozciągają się na boki, są dosyć wąskie, więc przylegają na tyle ile trzeba, kolory nadal te same no generalnie są nie do zdarcia.

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ja zmuszona byłam ostatnio kupic właśnie spodnie w HM. cena 149 zł kosmos dla mnie.
Z tymi miejscami parkingowymi to dobre jest. Właśnie małża uświadomiłam i nabrał ochoty na zakupy w markecie też jest jedna kasa gdzie kobiety w ciąży idą bez kolejki, tylko ja sobie tego nie wyobrażam bo trzeba by było się z innymi ludźmi wykłucać.

Ale jak pójdę na badania następnym razem to nie będę czekać. Wisi kartka że m.in. kobiety w ciąży przyjmowane są poza kolejnością. Kiedy bym nie poszła do przychodni robić wyniki to już godzinę wcześniej czekają babiczki a że ja badania odpłatnie robię to muszę jeszcze do kasy zapłacić i jak wracam zaś kolejka większa a teraz wejdę i już a jak się komuś coś nie będzie podobało to powiem niech się czytać wywieszone informacje nauczą
Skoro mamy w ciąży jakieś należące nam się prawa to ja zamierzam z tego korzystać
to prawda dla mnie też, tym bardziej, że na razie kolejnej ciąży nie planuję

a brzuch ostatnio perfidnie wykorzystałam właśnie w kolejce na badania, tzn skorzystałam z przywileju - ładniej brzmi no i skoro u mnie widać a inni udają że nie, to poinformowałam czekających, że jeżeli nie ma kobiet w ciąży to jestem zgodnie z wywieszoną informacją pierwsza :P nikt nie protestował
Stary 2014-01-04, 21:28   #2422
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
a brzuch ostatnio perfidnie wykorzystałam właśnie w kolejce na badania, tzn skorzystałam z przywileju - ładniej brzmi no i skoro u mnie widać a inni udają że nie, to poinformowałam czekających, że jeżeli nie ma kobiet w ciąży to jestem zgodnie z wywieszoną informacją pierwsza :P nikt nie protestował
jak ja byłam z 2 miesiące temu to bła kobitka jak moje oko w jakimś 7-8 miesiącu no i ludzie co byli za mną sami powiedzieli niech pani idzie a jak poszła na sam przód kolejki to się patrzyli jak by ją tam pobić chcieli że jak to tak bez kolejki a w sumie to ona ich nawet by pytać nie musiała bo wisi kartka i pisze jak byk. jak ktoś idzie np. na krzywą cukrową to nie robią problemu ale to chyba dlatego że zawsze wychodzi pielęgniarka i pyta czy jest ktoś na to badanie (oczywiście osoby te też są wpisane na tą kartkę osób z pierwszeństwem) a jak już ciąża to problem i ani myślą przepuścić. Ale jako że brzuszek już widać to wykorzystam to bo nie dość że trzeba tak wcześnie wstać co dla mnie teraz jest masakrą zważając na to jak śpię w nocy to jeszcze stać ze 2 godziny tam w kolejce bo tyle ludzi zawsze o nie nie trzeba korzystać póki można

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:33   #2423
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Zaczęłam też przyjmować witaminy Prenatal czy któraś z Was ma jakieś zdanie na ich temat? Spadła mi hemoglobina do 10,5 i parę innych parametrów więc to chyba najwyższa pora...
Ano, hemoglobiny trzeba pilnować w ciąży. Ja z nią nie miałam w pierwszej ciąży problemów - nawet wysokie miałam wyniki, ale to gwałtowanie spadło zaraz po porodzie. Pielęgniarki się dziwiły, że ja normalnie funkcjonuję z tak niską hemoglobiną, a ja miałam dużo więcej energii niż dziewczyny z normalnymi wynikami. Hemoglobinę wyrównałam po miesiącu zażywaniem żelaza w tabletkach i piciem hektolitrów soku buraczanego z Hortexu. Wiem, że ciężarówkom poleca się napar z pokrzywy, bo właśnie działa dobrze na krew i na mocz.

Cytat:
Super, że wyniki w normie. Ja też zawsze chciałam synusia mamusi i mam. Chcesz teraz poznać płeć?
A teściowa fajna?
Nie, tym razem też nie chcemy wiedzieć, kto mieszka w brzuszku A teściową mam super Ja prędzej narzekam na własną mamę

Cytat:

Ja na tego newslettera zapisałam się rok temu, więc nie skorzystam z rady

A ja dziś byłam w swoim mieście w H&M i upolowałam super spodnie - szare rurki za 60 zł O, takie: http://www.hm.com/pl/product/06188?article=06188-A Leżą idealnie (i to o dziwo rozmiar 38, gdy normalnie to czasem muszę 40 mierzyć) i już mogę w nich chodzić, bo mają dodatkowo pasek.

Cytat:
W poprzedniej ciąży chodziłam własnie w takiej kiecce i tak to polubiłam, że w każde lato chodzę ubrana jak Cyganka

Cytat:
Byłam wczoraj w Gdańsku i... Dżizas! Jeszcze tak brzydkich ubrań ciążowych nie widziałam. A te ceny!

Rajstopy dla ciężarnych - Gatta i Marylin
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:10   #2424
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Jaki jest mniej więcej koszt takiego parawanu? On się zamyka na cały bok wanny?
My za składany z 3 szyb (1,20 m długości) na 360 stopni obracane szyby zapłaciliśmy coś koło 550 zł. Te z 2 szyb co na zdjęciu są tańsze.

malin30 Cco do obrań ciążowych z C&A kiedyś oglądałam w sklepie stacjonarnym i się przeraziłam jak mogą tak okropne ubrania dla kobiet w ciąży robić.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-01-04, 22:38   #2425
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
malin30 Cco do obrań ciążowych z C&A kiedyś oglądałam w sklepie stacjonarnym i się przeraziłam jak mogą tak okropne ubrania dla kobiet w ciąży robić.
Zdecydowanie godne polecenia są ciuchy z H&M. Te spodnie, co kupiłam, są fantastyczne. Poprzednie też mam tej firmy i wylicytowaną na Allegro spódnicę. Jedno mnie tylko zastanawia - dlaczego wszystkie te ciuchy są w takich smutnych kolorach? Czy kobieta w ciąży nie może chodzić w czerwieni, fiolecie itd.? I w ogóle zauważyłam, że jak coś jest "dedykowane" ciężarnej, to jest z jakieś 50 zł droższe od zwykłej rzeczy.
Stary 2014-01-04, 23:11   #2426
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na tego newslettera zapisałam się rok temu, więc nie skorzystam z rady

A ja dziś byłam w swoim mieście w H&M i upolowałam super spodnie - szare rurki za 60 zł O, takie: http://www.hm.com/pl/product/06188?article=06188-A Leżą idealnie (i to o dziwo rozmiar 38, gdy normalnie to czasem muszę 40 mierzyć) i już mogę w nich chodzić, bo mają dodatkowo pasek.
można mieć np, 2 adresy mailowe
a te spodnie co kupiłaś mam z poprzedniej ciąży są fajne tylko materiał trochę się rozciąga. Po praniu jest ok, ale zaraz później zwowu zaczynają mi zwisać - z noszeniem muszę poczekać na późniejsze miesiące - jak będę większa
Cytat:
Zdecydowanie godne polecenia są ciuchy z H&M. Te spodnie, co kupiłam, są fantastyczne. Poprzednie też mam tej firmy i wylicytowaną na Allegro spódnicę. Jedno mnie tylko zastanawia - dlaczego wszystkie te ciuchy są w takich smutnych kolorach? Czy kobieta w ciąży nie może chodzić w czerwieni, fiolecie itd.? I w ogóle zauważyłam, że jak coś jest "dedykowane" ciężarnej, to jest z jakieś 50 zł droższe od zwykłej rzeczy.
właśnie

przypomniały mi się jeszcze topy z H&Mu - http://www.hm.com/pl/product/94578?article=94578-B - te z płaskim szwem.
Przed ciążą kupiłam 3 i byłam w szoku, że rozciągały się na brzuch do spooorych rozmiarów, a po ciąży nawet śladu wypchania nie mają!

zostałam skopana - to znak, że już czas najwyższy spać dobranoc

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2014-01-04 o 23:12
Stary 2014-01-04, 23:15   #2427
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja swetry/tuniki/bluzki/t-shirty nosiłam w pierwszej ciąży takie zwykłe. Jest sporo fasonów, które nadają się na czas w ciąży i po. Poza tym rzeczy z elastanem świetnie naciągają się na brzuchu - kto powiedział, że ciężarna ma chodzić w "worku"?
Stary 2014-01-05, 08:45   #2428
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
ANTERIA tak ja mieszkam w Niemczech, ale nie wiem jak to jest z wyjazdami na zwolnieniu. Ale wiesz zapytam w poniedzialek lekarza, albo jutro kolezanki co u mnie bedzie - moze bedzie wiedziec i dam znac.

Dziękuję kochana będę bardzo wdzięczna
Stary 2014-01-05, 09:32   #2429
bazile
Zadomowienie

witam sie w 17 tygodniu
ja chce juz czerwiec

tak myslalam,ze jakbyscie chcialy to podajcie jeszcze raz ktora zna juz plec,to zrobie wpis na pierwszej stronie

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 09:49   #2430
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie niedzielne
TŻ pojechał i zostałam sama z córa.
ImageUploadedByWizaz Forum1388911696.403713.jpg taki kolorek zrobiłam i niestety widzę przebłyski kasztanowego na moich włosach.Ja chce jasne znowu buuuuu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości