|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Hej laski.
Wkońcu nadrobiłam heh wkońcu coś więcej naskrobałyście;p ![]() Eh widze że wczoraj znowu temat dla niektórych niegodny naszego forum.... Dziewczyny te od zwięrzątek rodowodowych- pierwszy raz słyszłama że "Profesjonalne hodowle" posiadające pieski za 3-4 tyś oddałyby za darmo lub jakieś tam grosze swojego psiaka "bo niewystawowy" nigdy w życiu w to nie uwierze bo napewno chociażby wymyśliliby sobie jakąs cene za zwrot kosztów....i tak jak szukałam 12 lat temu owczarka niemieckiego a obdzwoniłam prawie wszystkie śląskie hodowle i nie tylko... i tak jak moj mąż szukał 7 lat temu shih tzu dla mnie(tylko on się wtedy nie znał) zaczął od "profesjonalnych hodowli" nigdy nie usłyszałm że mamy szczeniaki niewystawowe które oddam I ja w takie coś nie uwierze....Ja też szukałam znajomym niejednokrotnie pupili i za kazdym razem było tak samo....Co do mądrości psów z rodowodem...nieliczne psy posiadające metrykę/rodowód są mądrymi psami nieraz widziałam u znajomych...czasem są to psy obciążone genetycznie i poprostu głupkowate nie nadające się nawet na żadne szkolenia;/ Oczywiście mówię o niektorych długo by tu można było pisać i "gadać"Debra- ja od poniedziałku biore duphaston i rano umyje włosy a wieczorem są już przetłuszczone i wiem ze to przez dupka....eh no nic musze się z nim przemęczyć jeszcze ciekawe ile jeszcze bede musiała go brac... Leine-schabik bardzo dobry Jeszcze sposoby podania jakie tu dziewczyny wymieniają ślinka leci hehW niemczech drogi ale u nas dosyć tani niech rodzinka zrobi Wam paczke z miechęm i po kłopocie my tak robimy najlepiej jak ktoś jedzie w te strony wtedy jest szybciej (mam sporą część rodziny w niemczech)Wczoraj przeżyłam jakoś w miare normalnie spotkanie z teściową heh nie wiem jak to się stało jestem jeszcze w lekkim szoku ![]() Eh miałam jeszcze coś napisac ale oczywiście mój móżdzek teraz sobie nie radzi ![]() Kiedy mój miał 2 latka...a był wtedy taki kochany-czyt grzeczny/spokojny...2 latka to fajny wiek
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2014-01-05 o 09:41 |
|
|
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
No to bardzo wygadana jak na 2 lata
Uważaj jak będzie starsza i zacznie rozkazywać Mama kup mi czekolade, a za X lat:" kup mi komórkę, laptopa itp. "
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Kończąc temat zwierząt to i ja sie pochwale moimi dachowcami
![]() |
|
|
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-matujacy.html http://kosmetyki.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/liren...-wygladzajacy/ Kochana u mnie na poczatku też było strasznie, ryczałam jak bóbr ![]() Jeszcze do dziś ryczę, jak przypomnę sobie jak leżałam na tym fotelu z rozkraczonymi nogami i czekałam na lekarza ![]() I też potem myslalam ze to był po prostu zły sen, a wszystko jest w porządku. Dla mnie najgorsze było to kiedy mój gin powiedział ze powinniśmy poczekac z pół roku... teraz gdy minęły prawie 3, idę do innego gina skonsultować, i chciałabym bardzo już się starać. Po 3 tyg od zabiegu odebralam wynik badania i tak na prawdę nic z niego niewiadomo... mam nadzieję że to był jednorazowy przypadek, i potem będzie dobrze. Ale nie powiem, strach jest... ale najgorsze co możesz zrobić to obwiniać siebie... naprawdę to nie Twoja wina... Mnie nie byl potrzebny psycholog, wsytarczyło wsparcie męża, mamy. Ale jeśli Tobie to pomoże to może warto porozmawiac ze specjalistą. Najgorsze jest to czekanie, a zastanawiam się dlaczego podali Ci tabletki na skurcze i zrobili zabieg? Ja miałam sam zabieg i potem antybiotyk :/ a teraz żałuję ze sie nie sprzeciwilam przed zabiegiem tak jak Kamel. Gdybym naturalnie poronila to pewnie szybciej mogłabym się starać. U Ciebie minęło jeszcze za mało czasu, rana jest świeża i sam ból brzucha juz przypomina Ci o tym co się stało i to normalne. Po dłuższym czasie uspokoisz się trochę i zaczniesz myśleć pozytywnie, zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Jutro pewnie podskoczy
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie spadki to nie spadki. Grunt, że jest powyżej poziomej linii. Chcesz zobaczyć spadki i zwiastun @? Zapraszam na mój wykres ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Idę na ovufriend pooglądać
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a antybiotyk ile brałas? Bo mi tylko rano po zabiegu dali.. |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ze co, na siłę roztwierali szyjkę po zabiegu brałam antybiotyk przez 5-7 dni, nie pamiętam dokładnie. Krwawiłam lekko tylko w dzień zabiegu i dzień po, potem 1-2 dni delikatniutkie plamienie i bolało tylko 2 dni, ale nie bardzo mocno.
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie znów martwi, że tylko 2 tabletki antybiotyku dostałam... |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A recepte dostałam jak wychodziłam, amoksiklav bralam, antybiotyk ma działać przeciwzapalnie, troszkę dziwne ze Ci nie dali tym bardziej że dłużej plamiłaś po zabiegu. A kiedy teraz idziesz na wizytę?
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na kontroli kiedy bylaś po zabiegu? Wszystko się ładnie zagoiło ? |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Laski... A jak Wy byłyście w ciąży, to czułyście to? Miałyście jakieś przeczucie? Coś?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czułam, że jestem w ciąży, miałam okropną zgagę, lekko mnie mdliło, w nocy spać nie mogłam, a w dzień ciągle ziewałam. Nie mogłam patrzeć na słodycze też. Potem nagle zgaga mi przeszła, czasem złapało coś, ale już nie tak mocno. SPac w nocy dalej nie mogłam, bo już było podejrzenie, że coś jest nie tak. |
|
|
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
witam się w niedzielę,
miłych wolnych dni, dla tych co mają! odpoczywajcie, tak jak ja ![]() jedziemy zaraz na obiad do rodziców już całe 2 razy ćwiczyłam z Ewką i lepiej mi poszło, i prawie zakwasów nie mam. Jestem z siebie dumna pozdrawiam wszystkie
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
A Ty wrzucisz swoje pociechy? Jak bede po poludniu w domu, to chetnie sie pozachwycam ![]() Aleee masakra... dzisiaj w nocy w ogole nie zasnelam - przewalalam sie tylko z boku na bok... a od rana do pracy - umrę tu chyba
|
#2358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam 5dni po zabiegu, i później po pierwszej @, ale tak jak już tu ostatnio pisalam nie miałam usg, teraz idę 20stycznia do innego gina i poproszę o usg, mam nadzieję że da zielone światło na starania, wtedy miną 3m-ce i tydzień od zabiegu... Mi lekarz w szpitalu powiedział, że zdroworozsądkowo jest odczekac 3 m-ce a później to już słuchać swojego gina, ale mój niestety bez usg kazał czekać pół roku, a ja nie chcę tyle. Meire pisała, że jej lekarz pozwolił wcześniej. Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis cwicze a obecie wciagne makowca hehe---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Pozwiedzaj
|
|
|
#2360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja wczoraj jednak poszłam spać znowu po 3 Tż wieczorkiem się przespał i wstał o 23 to siedzieliśmy razem do 3 On tak ma i ja żeby z nim spędzić czas wieczorkiem/nocą to muszę poczekać aż się prześpi ![]() Cytat:
Pytam bo mnie te imię się bardzo kojarzy i Ty mi przypominasz coś o czym pamiętac bym nie chciała hehe E tam kończąc Ślicznoty, moje też tak poprzytulane śpią Cytat:
@ mi się spóźniała tydzień to wtedy się zorientowałam, że można by test zrobić. Zrobiłam i wyszedł mega bladzioch. Dalej nie wierzyłam. Tydzień później poszłam do gina i powiedział, że 6 tydzień Ale nadal nie czułam nic i nie wierzyłam w ciążę. Uwierzyłam chyba dopiero z 3 tygodnie później jak się mdłości zaczęły i kiblowałam w łazience codziennie ![]() Cytat:
Ale coś poszukam i wrzucę
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam się zameldować że żyję
Mam nieco urwanie głowy, mąż już wyjechał, no i zostałam sama Odezwę się jak ustabilizuje mi się wszystko czyli najprawdopodobniej już jutro
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Vioris ja też tak mam ze jak sie przespie w dzien to wieczorkiem dluzej posiedze a jak nie to mi sie zasypia.... czasami jest tak, że nie jestem spiaca nawet nie spiac w dzien ale czasami to juz o 21 usypiam... szczegolnie jak nic w tv nie ma
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jakby nie przespał się te 2-3 godziny to i tak by zasnął mimo woli. On taki śpioch ogólnie jest, tzn śpi wieczorem wcześnie i jakbym go nie obudziła to by spał od 20 do rana Ja nie znoszę chodzić tak wcześnie spać. Najwcześniej jak dla mnie to północ
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu na pewno będzie Ci dobrze i czas szybciej zleci ![]() Mania a co to u Ciebie ta tempka tak szaleje masz jakieś oznaki na @ ?
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne macie zwierzątka jak zrobię mojemu zdjęcie to też wam wrzucę
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam chyba pmsa, bo dziś popłakałam się przy bankomacie haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś przed wypłatą? A serio to dziwne, że nie masz plamienia ani nic, a temp tak nisko już
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam plamień przed @. B.rzadko 1 dzień przed, ale zazwyczaj przychodzi od razu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

temperatura zamiast rosnąć spada ...
Jak sobie przypomnę ten ból ( po tabletkach miałam mega bolesne, regularne skurcze), to jak poroniłam w łazience i ogromny strach przed zabiegiem to płaczę. ALe nie zrozumie tego ktoś, kto tego nie przeżył...sama przyznaje, że przed # nie wiedziałam, że będzie mi tak ciężko 

takie spadki to nie spadki. Grunt, że jest powyżej poziomej linii. Chcesz zobaczyć spadki i zwiastun @? Zapraszam na mój wykres
23.06.2011

czyli ze co, na siłę roztwierali szyjkę 

Tż wieczorkiem się przespał i wstał o 23 to siedzieliśmy razem do 3
mam chyba pmsa, bo dziś popłakałam się przy bankomacie haha