|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Tak. Koleżanka wyszła po 6 godzinach. To chyba najwcześniej jak puszczają. Położna przychodzi jakoś na drugą dobę,potem co kilka dni. Pobiera krew maluchowi,waży,ocenia stan skóry,pępuszek.
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie do tych boli dochodzą jeszcze nerwy, że właśnie nie mozesz czegoś zrobić - kumulacja. Ale może te bóle ostatnie przepowiadają szybsze rozwiązanie. Trzymam kciuki
|
|
#3513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do terminu zostało Ci 10 dni, no nie? To znaczy że do końca miesiąca tak czy siak urodzisz. Trzymaj się
|
|
#3514 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzięki Cytat:
Ale mam nadzieję,że tym razem się nie przeterminuję. Każdy dzień dłuży mi się strasznie. Nie mogę się doczekać kiedy już będę normalnie sprawna.
|
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie ze szpitala. Szyjka.długa jak u labedzia i zamknięta. Pobadali mnie, usg zrobili i wszystko ok. Na razie kroplowki nie dadzą może jutro coś wymyśla. Ale tu nudno, jak bede musiała tu kilka dni bezczynnie leżeć to oszaleje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Olcia - pisz tu z nami, relacjonuj wszystko a czas minie ci szybciej
na pewno nie bedzie tak źle...poza tym pomyśłl - wyjdziesz ze swoim dzieckiem już - przyznaj ze to bardzo miła perspektywa
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
Gosia ja też się już nie mogę doczekać. Idziemy z mężem na spacer..mimo tej okropnej ponurej pogody...może mi chociaż czop odejdzie...
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- http://dzieci.pl/kat,1034539,title,N...uticaid=611f80 |
|
|
|
#3519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co chwile jakiś dzieciaczek płacze i już chce żeby i moja tak dawała Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
Bierzecie smoczek do szpitala?
Ja mam plan wogóle nie używać, ale kupiłam jeden na wszelki wypadek, i zastanawiam się czy go brać.
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
Roane - ja mam plany zeby zabrać. Gdzies na stronie któregoś szpitala widzialam informacje zeby zabrac ze sobą smoczek. Wiem, ze lepiej nie uzywac na początku, bo moze to zaburzyc nauke ssania, ale na wszelki wszelki mozna zabrać - przeciez to maleńka rzecz.
Mnie zastanawia to, czy czasem dobrze bedzie jesli zabiore do szpitala zestawy glownie: półśpiochy+body i jedne śpiochy+kaftanik. Jak bylam miesiac temu w szpitalu to wiem ze dziewczyny tak brały,bo nawet w szpitalu bardziej wymagaja tu zestawy dwuczesciowe ... Tylko czy nie bedzie w tym zimno dziecku? Hmm chociaz miesiąc temu jeszcze tak ubierali dzieci i było ok...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A smoczek hmm no my teraz od czasu do czasu używamy i nieczuje sie z tym jakoś specjalnie zle bo przynajmniej Domi nie bedzie chodził z wyniuplanym kciukiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostaliśmy matę od TŻ z pracy dla malucha http://www.mothercare.com/VTech-2-in...l#q=play%20mat superowa jest
|
|
|
|
|
#3524 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W takim razie Lidka dzięki za przepis na zupkę Była pycha! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może dzisiaj spakuję ![]() Jutro przyjeżdzają moi rodzice Pierwszy raz od jakiś 3 lat (a mieszkamy 75 km od siebie). Ja w rodzinnym domu jestem dosyć często, a teraz mam stresa jak oni mają przyjechać ![]() Kibelek nam się spierdzielił :| Dupa, Jasia, karuzela! Tż właśnie pojechał po nowy Nie ukrywam, że wolałabym tą kasę wydać na coś innego
|
|
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
Ludzie, co za dzień... Żale, smutki, łzy i ból głowy. I to bez powodu.... Tzn. powody się zawsze znajdą, tylko sęk w tym, że akurat teraz nic konkretnego się nie wydarzyło
Chyba w ostatnim czasie nadrabiam humorki z calutkiej ciąży, bo wcześniej takowych nie miałam...
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2014-01-05 o 16:04 |
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Wogole moj syn dzisiaj podczas zabawy złapał swoją żyrafie Sofii i usilnie ładował jej kończyny do swojej buzi. Jestem lekko zaskoczona bo to jeszcze nie ten etap ... Właściwie to zdecydowanie nie ten etap.
|
|
|
#3527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nastawiłam się głównie na półśpiochy+body z długim rozpinane po całości. Kieruje sie glownie tym zeby było wygodnie przebierać dziecko.Hm, a to niedobrze ze Dominik szybciej "łapie" pewne rzeczy? Wydawałoby sie ze to na wielki plus, chyba że się mylę? W ogóle przeraża mnie to ze na drugi dzien po cc (ale i po sn tez bym sie obawiała) mam zajmować sie dzieckiem ...skąd ja mam wiedziec czy dziecko bedzie dobrze nakarmione...no i chcialam kp i jak nic nie bede miec to co..butelka pozostaje? Boje sie panicznie karmienia, płaczu dziecka i spojrzeń położnych ze nie potrafie dobrze zajac sie dzieckiem...strach coraz większy...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-05 o 16:10 |
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
iwantyou tak, tak, czytalam o tym delicolu co pisalas. Idziemy do lekarza w przyszlym tyg.to zapytam o to. Dzieki
Olcia nie bedziesz sie nudzic, bo przeciez bedziesz pisac z nami na Wizazu trzymaj sie tamisia pytalas wczesniej czy herbatki laktacyjne pije, nie, zadnych. |
|
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lolita, ja mam elmex sensitive- też zielony, ale dopisano że do wrażliwych dziąseł. Mi i przed ciążą krwawiły, ale nie aż tak a po tej pascie (polecanej tu na wątku zresztą)przeszło. Właśnie mi się skończył i zastanawiam się, co kupować. Mamusie, po porodzie od razu przestają dziąsła krwawić, czy dopiero po jakimś czasie?
|
|
#3531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem ze łatwo sie mówi ale akurat wtedy najważniejszy jest spokój. Body i polspiochy ( to same spodenki ze stopami tak?) to moj ulubiony zestaw!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3532 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zaopatrz w gazetki,książki,krzyżówki . Pośpij na zapas ![]() No i pisz z nami. Czas szybciej zleci Cytat:
O tak ![]() Cytat:
Jak da radę nie będę używać,ale też nie za wszelką cenę. Cytat:
Cytat:
Bardzo fajnie wygląda ta mata!
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
K....wa byli u nas znajomi, mieli przyjsc na chwile do Alka i siedzieli prawie 3 godz. Ja pier......, az im w koncu powiedzialam, ze przepraszam, ale mamy nastepnych gosci na 17, a jeszcze nie jedlismy obiadu, wiec zapraszamy w innym terminie na dluzsze pogawedki, jak juz Alek bedzie wiekszy
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Mi koleżanka (mama dwójki) poleciła wyparzyć i wziąć, mimo że przy jednym się nie przydał, to przy drugim był wybawieniem. Niby mąż mógłby dowieźć, ale zajmuje tak mało miejsca, że szkoda mi tej godziny płaczu
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że body i półśpiochy rządzą
u nas w szafie też tego najwięcej. I oprocz półśpiochów getry (albo może modniej - legginsy ), ale tutaj w ruch pójdą grubsze skarpetki i na to samo mam nadzieję wyjdzie.Zastanawia mnie tylko kwestia rajstopek. Bo tych też mam dosyć sporo i to z zapasem na długi czas, ale w zasadzie jak zapakować w to Małą? Widzialam jak kilka wątków temu była dyskusja, że większość z Was nie zamierza korzystać, albo sporadycznie. A ja bym chciała - już nawet nie do kiecek, ale ot tak po prostu zamiast półśpiochów/spodenek. To na prawdę aż tak się nie sprawdza? W sumie rajstopy kupiłam jedne (przyznaję, to była pierwsza rzecz- różowe rajtki z hello kitty ) resztę mam gdzieś skądś od kogoś.
|
#3537 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
O,no proszę! Fajnie,ze Dominiś taki bystry dzieciaczek. Cytat:
Obawy są normalne,ale na pewno będzie dobrze! Nie ma co zaraz podawać butli,już pisałyśmy tutaj wielokrotnie,że dziecku wystarczy na początek ciumkanie piersi,nawet takiej która wydaje się pusta. A tym laktację dziecko pobudzi.
|
|
#3538 |
|
Rozeznanie
|
Iwantyou - tak
mam te półśpioszki, inaczej spodenki ze stópkami. Tak na logike wydały mi się najłatwiejsze w obsłudze... A w szpitalu to w ogole priorytet zeby łatwo było![]() LeLa - ludzie są bezczelni. Masakra... Ale chociaż dobrze im powiedzieliscie i sobie poszli. Przeciez dziecko w domu to nie zabawka, a ogrom obowiązków na początku,więc goscie ok -ale w pierwszych miesiacach/tygodniach nie dluzej niz na godzine ![]() Gosia - kurcze ale nawet przez 3 dni dziecku wystarczy takie tylko "ciumkanie"...?przeci ez po cc laktacja moze przyjsc naprawde późno...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-05 o 16:27 |
|
|
|
#3539 |
|
Gang Iren
|
A mi np mówili (położna i babka od wsparcia laktacyjnego),że nie zaleca się na początku smoczków czy nakładek na piersi.
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to akurat jak najgorzej z pozycją pionową u mnie było. I co z tego, że sugerowałam, że normalnie mam już drzemkę albo dwie o tej porze- odpowiedź jedna "przecież możesz się tu położyć") i dlatego tak rzadko miewam gości (co ciekawe ze strony męża jeszcze tak nie było).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

co chwile jakiś dzieciaczek płacze i już chce żeby i moja tak dawała
Ja nawet torby nie mam... z om termin mam na 9 lutego ale wg usg (tak od 12 tc do teraz utrzymuje się 29/30 styczeń) tylko, że jeszcze mi brakuje paru rzeczy (do szpitala) które będę mogła kupić dopiero po wypłacie.
Nie ukrywam, że wolałabym tą kasę wydać na coś innego
Chyba w ostatnim czasie nadrabiam humorki z calutkiej ciąży, bo wcześniej takowych nie miałam...
i to akurat jak najgorzej z pozycją pionową u mnie było. I co z tego, że sugerowałam, że normalnie mam już drzemkę albo dwie o tej porze- odpowiedź jedna "przecież możesz się tu położyć") i dlatego tak rzadko miewam gości (co ciekawe ze strony męża jeszcze tak nie było).