|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Co do 3 dniówki u 5 latka to tak niebardzo. Ona to tak do 2 lat jest.
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
Monarika
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie albo jakaś bakteria albo zapalenie ukladu moczowego
no nic kupie pojemniczek i jutro zrobię mu morfologię i mocz,cos czuję ze bez antybiotyku się nie obejdzie![]() Czosnek nie pomógł nadal mają katar ![]() Do tego Oliwka kaszle jak gruźlik,Kamil nadal gorączkuje a Hubert zaczał walić rzadkie kupy Jade do apteki wyczyścić się z resztek kasy ![]() Miałam jutro iść po skierowania dla Oliwki na badania do zabiegu a teraz nie wiem co robić bo powinna byc 2 tyg zdrowa a ona kaszle
|
|
|
|
#2615 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chyba też na mojej wypróbuje. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo. Może faktycznie lepiej pomyśleć o żłobku... Cytat:
Jutro jedziemy do dr. Wyrzykowskiego umówić się na wycięcie naczyniaka Alusi. Niedobrze mi od tego, ale tak już postanowiłam. Nawet jeżeli zacznie kiedyś zanikać to i tak tą rozciągniętą skórę na szyi będzie trzeba wyciąć. Zresztą jak na to patrze to trudno mi uwierzyć, że to kiedyś zaniknie. Większość naczyniaków jest płaska, a jej wygląda jakby miała jajko pod skórą więc gdzie to ma się wchłonąć. Im szybciej będziemy miały to za sobą tym lepiej. |
|||||||||
|
|
|
#2616 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamy,
jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu, wypełnijcie proszę krótką ankietę dotyczącą okresu okołoporodowego. Ankieta jest anonimowa. Bardzo dziękuje za udział w badaniu! http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1 |
|
|
|
#2617 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My byliśmy w kościele, Mała trochę się awanturowała, bo chciała dotknąć żyrandola ale później zasnęła ![]() ja też nie lubię spać w skarpetach i w spodniach od piżamy też nie ![]() Cytat:
Cytat:
A czosnkiem dzisiaj też na noc posmaruj Zdrówka dla całej ferajny Cytat:
|
|||
|
|
|
#2618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
W końcu jestem Tęskniłyście ![]() Komp mi się zwieszał tak że nie miałam cierpliwości pisać,na szczęście szwagier był i opanował sytuację Z telefonu podczytywałam także jestem na bieżąco ![]() Pojutrze idę w końcu zrobić tatuaż Ula zdrówka dla dzieciaczków,biedna jesteś ostatnio z tymi chorobami.
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, ani trochę. Jest bardzo duży, wypukły i widoczny. |
|
|
|
|
#2622 | |
|
Wtajemniczenie
|
No jasne
szczegolnie że wątek umiera gdzie Wy jesteście????Cytat:
Byłam rano u rodzinnej z Kamilem bo gorączkuje 4 dzień z małymi przerwami.Jej diagnoza to angina chociaż Kamila wcale gardło nie boli.Byłam w lab.pobrali mu krew i mocz na badania.W ogóle się wkurzyłm bo w przychodni mogli pobrać ale pielęgniarka zobaczyła że cieniutkie żyłki to powiedziała że nie da rady,gorzej była wydygana niż Kamil w Lab. też że ona takim małym dzieciom nie umie pobrać musiałam chodzić na oddział dziecięcy.Taki problem dla 5 trochę krwi pobrać???Na 13 mam wyniki i 14.30 jadę do lekarza prywatnie bo rodzinnej nie ufam..trzymajcie kciuki oby to nie było nic poważnego
|
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla dzieciaków,trzymam kciuki.
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Ula duzo zdrowka dla dzieciaczkow. I wiesz z pobraniem krwi to jest problem- jak pielegniarka nie pracuje z dziecmi to na prade moze nie dac rady. Przy cienkich zylach przy kazdym wkluciu moga peknac. Chyba lepiej podjechac na oddzial i ukluc dziecko raz a porzadnie niz zeby pielegniarka sie meczyla a Twoje dziecko bylo sklute wiele razy.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2014-01-07 o 12:46 |
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
juz mi się przypomniało
kokosanki, tak? mogłabyś na klubie wkleić przepis, bo je uwielbiam, a dawno nie jadłam ![]() Maja wczoraj w kościele mi tyle wstydu narobiła, że hoho. krzyczała, biegała, zabrała 6 mies. dziecku misia i sobie uciekła, skakała po podłodze jak króliczek z tym misiem w rączce oczywiście, wchodziła na schodek do prezbiterium. mąż się nabiegał jak głupi. był u nas ksiądz po kolędzie i powiedziałam mu, że dziadki w kościele zabijają mnie wzrokiem ![]() on na to, że dzieci mu nie przeszkadzają, dziadkowie zawsze marudzili i będą marudzić, a z małym dzieckiem lepiej chodzić do kościoła by się przyzwyczaiło. ale mnie jak na razie chyba za duzo to kosztuje... |
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrówka dla Kamila i bliźniaków.Siostra Tż pracowała w laboratorium i też mówiła, że nie pobrała by dziecku, trzeba to dobrze robić. Po Antku już w ogóle nie widać, że coś mu dokuczało ![]() Agnus, powodzenia w wycinaniu naczyniaka. Moim zdaniem słuszna decyzja
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówi kra-kra też na ptaszki, wszystkie oprócz sowy i dzięcioła - bo one to uuu-uuu i puk-puk ![]() Wczoraj byłam w szoku, bo na spacerze powiedział "sziszka"
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak ja w ciąży chodziłam na pobieranie to mnie cholera brała bo ślamazary tam coniektóre i miałam obie ręce kłute kilka razy bo stwierdziła że mi żył nie widać. Taaa, tylko całe łapy miałam aż zielone a ja w nerwach pamiętam że powiedziałam jej żeby mi tą igłę dała to sama sobie pobiorę tą krew ![]() Nie wiem czy ślepa czy co, na szczęście ta ślamazara trafiła mi sie tylko raz, ale ręce wyglądały jakbym ćpała na potęge ![]() ![]() Wątek umiera??? Eeee chyba nie ![]() Teraz były święta, niestety teraz coś dzieciaczki chorują to nie ma czasu albo chęci tu zajrzeć ![]() Ja czytam sumiennie w każdy dzień ale nie jestem w stanie nawet odpisać bo nerwowo u mnie co chwila i mam mega dołka ![]() Nowy rok nie zaczął się fajnie no ale trudno... oby tylko gorzej nie było... Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2014-01-07 o 14:56 |
|
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Czy można do Was dołączyć ?
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzieje się to samo - początki "samostanowienia" o sobie
![]() Płacz, wkurzanie się. Wiecie co mnie najbardziej wykańcza? To wymyślanie podstępów Co znowu wymyślić, żeby Henio poszedł na współpracę, czym go zainteresować, zagadać. Już mi się pomysły kończą i interesujące przedmioty w domu!I to bieganie w miejscach publicznych za nim... Już absolutnie nie ma mowy o chodzeniu za rączkę, on sam i sam! A! I w ogóle przestał się bać czegokolwiek - schodzi z kanapy stojąc, przodem! Łapię go za każdym razem, ale chyba dam mu się zwalić raz, to może się zorientuje ![]() Wiecie, że będzie jeszcze gorzej... Jak bije, to mówię, że nie wolno i że to boli. I odwracam uwagę. |
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam worki próżniowe w końcu będzie więcej miejsca w szafach
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro? Jaki rozmiar wzięłaś?
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę też poszukać i wymierzyć jakie są mi potrzebne
|
|
|
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Kraven, mam pytanie głównie do Ciebie, ale może reszta dziewczyn też ma coś do powiedzenia w tej sprawie, to chętnie przeczytam ![]() zauważyłam, że Lenie zachodzą dolne ząbki na górne. dolne ząbki wyszły jako pierwsze, górne dużo później i nie są jeszcze do końca wyrżnięte. czy mam zaczekać aż pojawi się reszta mleczaków czy poszukać specjalisty by zerknął na jej zgryz? trochę się zaniepokoiłam tym bardziej, że zbliża się operacja szczęki mojej siostrzenicy. tyle, że ona odziedziczyła wadę po swoim tacie a nie po mamie- mojej siostrze .( zarówno jej tata jak i dziadek mają żuchwę znacząco wysuniętą do przodu). u nas w rodzinie brak wad zgryzu ale nigdy nie nic wiadomo ![]() a jak to wygląda u Waszych dzieci? |
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile ja się za to zabierałam
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
pewnie. już chyba dołączałaś do nas wcześniej
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Raczkowanie
|
tak, ale raczej nikt mnie nie pamieta, mało pisałam bo jakoś nie miałam wogle czasu na neta,.... mam nadzieję że teraz bedzie juz go wiecej
|
|
|
|
#2639 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Byłam dzisiaj na rozmowie o pracę, ale mi nie poszło na jedno miejsce było 22 osoby i to w budżetówce więc już pewnie z góry było wiadomo kto dostanie tę pracę i to nie byłam ja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jęczała dopóki nie zasnęła mi się podoba ksiądz, który jest u moich rodziców w kościele...jak na wakacjach remontowali u nich kościół to msze odprawiały się na dworze i bardzo dużo ludzi przychodziło z dziećmi...my też czasami jak byliśmy na weekend to szliśmy na mszę z Małą i on zawsze na ogłoszeniach mówił, że on tak uwielbia jak na mszę przychodzą małe dzieci, mimo, że krzyczą, biegają jemu serce rośnie i mówi zawsze przyprowadzajcie, to nic, ze źle się zachowują...narazie niech się bawią i przyzwyczajają do kościoła a wymagać będziemy od nich grzecznego zachowania jak będą starsze ![]() Cytat:
cotam u Was?
|
||||
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
to milo
u nas dobrze, od tygodnia nie karmie Bartka z piersi i byl maly kryzys ale jest juz lepiej co prawda Bartek nie chce pic mleka z butli i musimy kombinowac z kaszki itp.,
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Jestem żonką
no nic kupie pojemniczek i jutro zrobię mu morfologię i mocz,cos czuję ze bez antybiotyku się nie obejdzie

temperatura dochodzi do 38,5 stopnia, mocny katar, troszkę pokasłuje. Jak nie uda się wezwać lekarza, to czeka nas pogotowie. Teraz śpi, bidulek