|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Cytat:
Kurcze mi też do tej pory rzadko, a dziś jakiś taki twardawy jest cały dzień. Na szczęście mała kopie jak szalona, bo tak to pewnie bym już jechała na ip. Tak się zastanawiam, a może to faktycznie te skurcze Braxtona, czytałam że mogą się pojawić już od 20 tygodnia, a u nas jutro będzie już 27. Cytat:
chcemy kupić na allegro. Ile my wczoraj debatowaliśmy nad tym wózkiem, normalnie prawie jak nad samochodem. Czy ma być aluminiowy czy nie, jakie koła skrętne czy nie, amortyzatory czy paski, jaka rączka, itp. ![]() Cytat:
Bardzo mi się te twoje wybrane też podobają, ciężko by mi było zdecydować się na kolor, bo i zielony ładny i niebieski Cytat:
Magalska z jakim wypełnieniem masz materac dla Bruna? i jak się sprawuje? Jaki masz fajny brzuszek, taki malutki i spiczasty Cytat:
dla dziadków, tylko pozazdrościć. U nas to nie realne, żeby któreś cokolwiek nam zaoferowali.
|
|||||
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44480189]
Dziękuję chcemy kupić na allegro. Ile my wczoraj debatowaliśmy nad tym wózkiem, normalnie prawie jak nad samochodem. Czy ma być aluminiowy czy nie, jakie koła skrętne czy nie, amortyzatory czy paski, jaka rączka, itp. [/QUOTE]Fajnie tak razem po przeżywać taki ważny zakup |
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma sprawy, chcialam Wam dac znac pierwszym zanim wystawie na all, co do materaca mamy gryka pianka ale nie wiem jak sie sprawuje bo maly spi z nami
poki karmie go piersia i budzi sie w nocy na szame bedzie spal z nami, on sie nie rozbudza tylko je na spiocha i dalej w kimke..Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Zmęczona i zszokowana. Jestem już po wizycie Następna w poniedziałek (14.01) i wtedy będzie już wszystko wiadomo.Mały waży 3600 kg i co pomiar to waga wzrastała, dlatego jest mi tak ciężko, lekarz dwa razy oglądał mój brzuch i jest w szoku, że tak duże dziecko, a Ja mam taki mały brzuszek - chociaż jedno pocieszenie ![]() Na 90% będę miała cesarkę, mały z pomiarów wychodzi na 39t 5 d, więc jest sporawy , szyjka delikatnie skrócona, nic nie zmieniła się od poprzedniej wizyty, do porodu długa droga i jak będzie rósł tym tempem to do 4,5-5 kg dojdzie Lekarz powiedział, że ma obawy co do mojego pępka, bolącego spojenia (rozchodzi mi się i dlatego boli mnie mała jak bym miała w niej zakwasy) i wielkości dziecka i dlatego On jest za cc bo On by nie ryzykował, ale czekamy jeszcze przyszłej wizyty, wtedy będą znów pomiary i umówimy się na wizytę w szpitalu i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję, jeśli cc to do 24.01 powinno się już odbyć, musi być pełne 39 tc. To tyle ![]() Lekarz powiedział, że synuś dorodny i po jego wadze widać, że mu dobrze u mnie w brzuchu - waga mówi swoje, wyniki się minimalnie poprawiły, ale nadal mam brać żelazo, więc nie są rewelacyjne, dostałam skierowanie na badania: mocznik, krea, kw. moczowy, jeśli badania będą niepokojące mam natychmiast dzwonić do lekarza. Mam nakaz leżenia, nic nie robienia całkowitego, woda mocno się zatrzymuje w organizmie i widać to na skórze, gdzie robi się czerwona :/ lekarz powiedział, że jestem wyjątkowym książkowym pacjentem, rzadko się ktoś taki zdarza, więc zostałam wyróżniona przez los... ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
, musisz zobaczyć na żywo i porównać z innymi gondolami wtedy będziesz miała większe rozeznanie ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Magalska - kurde Ja mam stanik tej firmy, ale 80 F, szkoda bo bym chętnie odkupiła
|
|||
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
No to justi synus dorodny
ciekawe czy sprawdza sie te wyniki w rzeczywistosci co do staniczka to szkoda bo nie chce mi sie aukcji robic hehe ale piersi na pewno po wypelnieniu mlekiem urosną przynajmniej u mnie tak bylo... to moze poczekam az urodzisz i wtedy wystawie, a nóż widelec Ci sie przyda![]() Dziewczyny juz nie moge sie doczekac Waszych porodow, normalnie jakbym na swoj wlasny czekala... Justi to jesli bedziesz miec cc to co z ta polozna? Na Twoim miejscu zdecydowalabym sie na cesarke, po co meczyc siebie i dziecko... mojego kuzyna zona miala podobna syt, ale chciala bardzo urodzic naturalnie i doszlo do tego ze miala 10cm rozwarcia, akcja nie postepowala, zbyt duze dziecko i tak skonczylo sie cc, to po co sobie bolu dokladac... Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2014-01-07 o 20:16 |
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelika - podobno skurcze Braxtona ma się już od 6-tego tc (jeśli mnie pamięć nie zawodzi) tylko tego nie odczuwamy, a pamiętasz jak Fikusek długo się z nimi męczyła ... jeśli mała się rusza to myślę, że nie masz się czym przejmować
![]() a to jeśli 2w1 to cena normalna, ale i tak dość przystępna Pradip - czasami dzień nic nie robienia jest potrzebny masz nasze przyzwolenie na leniuchowanie ![]() Justii - no to ładnie syneczka wykarmiłaś pytałam na innym forum, co będzie jakby okazało się, że dziecko wcale nie takie duże i czy to cc to ze względu na pępek, ale już wszystko tutaj opisałaś ![]() moja znajoma z pracy tak miała, że mówiła, że miała brzuch jeszcze mniejszy od mojego jak rodziła (i to jakiś czas temu) i że spokojnie właściwie całą ciążę mogłaby się ukrywać (z tym, że w ciąży jest), a dziecko miało coś koło 4300 więc spore... no ale ona nie miała problemów z tymi szwami pępkowymi tak jak ty... a co ci zalecił na to twoje puchnięcie? |
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyjaśniło się dlaczego tak podle się czułam przez ostatnie dni, narazie mam tylko 37,4 zobaczymy jak będzie dalej. Niby nic mi nie jest tylko ta lekka gorączka no i cholerny ból mięśni jak przed grypą. Wrrrrrrrrr.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - uuuu to uważaj na siebie...
|
|
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz jak my Ci pisałyśmy że wcale nie masz ogromnego brzuszka to nie wierzyłaś. Już teraz jesteś cudowną mamusią i synek nie chce wychodzić jak tak mu dobrze A teraz niech te śniegi Ciebie (i tylko Ciebie ) zasypią tak żebyś nosa z łóżka nie wytykała Cytat:
Cytat:
No i powtórka z corocznej rozrywki. Rok temu czekaliśmy do 22 2 lata temu do 21.40. W tym roku jestem sama i dla mnie 21.15 nie jest już porą na składanie wizyt nawet przez księdza więc zamknęłam drzwi i kładę się do wyrka. Ciekawe jakich to straszności nasłuchamy się kiedy pójdziemy prosić o pozwolenie na chrzest |
|||
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - o której ksiądz był po kolędzie??? no to chyba jakieś żarty!
|
|
|
|
#1091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On mi wprost powiedział, że by nie ryzykował bo dziecko z pomiarów jest duże, moje spojenie się rozchodzi, a przy dużym dziecku to już w ogóle później mogą być problemy no i pępek, który może przy parciu pęknąć bo mam go zszytego na różne możliwości. Do położnej zadzwonię i powiem jak przedstawia się sytuacja i wtedy podejmiemy decyzję może będzie chciała mi pomóc w tej pierwszej dobie po cc.---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
CC ze względu na pępek, spojenie i wagę małego ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
to chyba przez te święto 3 króli, dziś też mówiłam, że to poniedziałek Księża są niepoważni, myślą, że ktoś będzie siedział i czekał do 24 na ich wizytacje :/ ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- To Ty zamiast przed kompem to do łóżka szoruj! Wygrzej się ! |
|||
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - nie no w takiej sytuacji to wszystko jest zrozumiałe, tym bardziej, że jak im wyjdzie z pomiarów 4,5 kg to i tak 4 kg dziecko jest duże... w sumie już tyle razy ci to mówili i to od jakiegoś czasu, że pewnie duży chłopak się szykuje
no nic teraz z łóżka nie wychodź i grzecznie leż i czekaj
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ urodził się 4,5 kg, więc ma prawo być duży w tatusia TŻ chodzi dumny, że kawał "kluska" małego będziemy mieć ![]() Lekarz powiedział, że dlatego jestem w takim stanie bo mały jest duży i mnie wszystko dlatego boli. Najlepiej jak zapisywałam się na następną wizytę, a kobieta w rejestracji zapisała mnie na 14.02 ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Po wizycie pojechałam z mamą na zakupy spożywce, ledwo wróciłam do domu, a byłyśmy raptem 30 min w sklepie, tak mnie boli te spojenie, że chodzić nie mogę, podnosić się nie mogę, TŻ mnie podnosi, albo wszystko podaje, wrak człowieka. |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - no widzisz, jednak nie jest z tobą tak źle i dobrze wyglądasz, jak myślą, że tyle ci jeszcze zostało do porodu
mnie wczoraj troszkę pobolewało spojenie, jednak to nie było nic takiego... ale coś mnie zaczynają mocniejsze skurcze łapać i częstsze - jednak tż zażyczył sobie żebym wytrzymała jeszcze do weekendu, więc w sumie spoko ![]() no to rzeczywiście tatuś był spory ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Fikusek - nie masz czasem soli fizjologicznej? albo może jedynie przegotowaną wodą ? |
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - to wtedy chyba urodzisz, ale w psychiatryku hahah i zrobią ci tylko tam na dole taką dziurkę żeby dziecko wyszło
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-01-07 o 23:17 |
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Zmykam zrobić TŻ kanapeczki do pracy i do łóżka Malgos - spokojnej nocy Dopiero w weekend możesz się pruć na prawo i lewo
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - a ty miałaś dzisiaj to KTG?
mam nadzieję, że te masaże tż-ta coś jednak dadzą i może nie będzie mnie rozrywało na wszystkie strony hahah jak nie to zgłoszę reklamację do masażysty hahah Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-01-07 o 23:22 |
|
|
|
#1100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że masz solidnego lekarza i który tak świetnie sobie radzi No dokładnie trzeba pooglądać na żywo Cytat:
![]() Cytat:
o której w końcu dotarł do Was? Co do chrztu to znając naszego pewnie by sprawdził, czy kolędę wpuściliśmy i od razu albo by stwierdził, że nie da chrztu |
||||
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Justii synek spory, no i mamuśce w końcu potwierdził lekarz, że ma mały brzuszek, a Ty tak narzekałaś, że taka gruba jesteś Malgosiu wszystko na to wskazuje, że rozpakujesz się jednak pierwsza Pradip nic mi nie mów o księdzu, bo w zeszłym roku przegapiłam kolędę W końcu go przyjęłaś? Ewelika aż się wierzyć nie chce, że u Ciebie już 27 tc . A jak tam z Twoją wagą coś ruszyło?Aldrin brzuszek zgrabniutki no i coś mam przeczucie, że u Ciebie będzie synek . Fikusek nic mi nie mów o chorobach, bo synka ciągle pobolewa siusiaczek . A co do oczka to spróbuj z solą fizjologiczną. Wczoraj odwiedziła mnie dobra koleżanka która jest w 33 tc i nie mogłam napatrzeć się na jej brzuszek - zazdroszczę jej ( ale tak pozytywnie ) no i zwłaszcza, że będzie miała córeczkę .Jako jedyna staraczka ( udzielająca się) posmęciłam i styka . Dobra, a teraz macie trzymać kciuki , bo po dniach płodnych akurat A tak w ogóle to małżonek idzie na badanie nasienia w poniedziałek
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo mi tego synka wróży a ja chciałam dziewczynkę ale cóż będzie mały łozbuziaczek za tydzień po połówkowych już wszystko będzie jasne ![]() a za Was mocne kciukasy, abyś w końcu była w ciąży i za upragnioną dziewczynkę
|
|
|
|
|
#1103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nic nie wiadomo, może będziesz miała dziewczynkę. Przyznaj się, że chcesz kupować sobie i córeczce różowe ubranka bo teraz samej głupio CI chodzić w spodniach Hello Kitty ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
dla TŻ niech się przebada ![]() Moim zdaniem z Wami jest wszystko ok tylko po prostu te rozłąki źle na Was wpływają, nie ma się co oszukiwać, Twój TZ większość czasu spędzał w delegacjach. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
, szyjka nawet nie drgnęła od ostatniej wizyty, więc o skurczach porodowych nie ma mowy 2 w 1 mogłabym chodzić nawet do lutego |
|||
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze no rozszyfrowałaś mnie, samej mi głupio iść do sklepu po różowe ubranka a tak miałabym pretekst poza tym te kucyki, spineczki ehhhh ![]() a poważnie to jakoś większość noworodków z którymi miałam do czynienia to dziewczynki i jakoś pewniej by mi było w pielęgnacji takiego malucha no ale wszystkiego się człowiek nauczy i za to mąż będzie zachwycony chłopcem, więc nie ważne co się okaże to będziemy zadowoleni |
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio nawet mój kuzyn 12 letni stwierdził, że w końcu urodzi się chłopak bo ma już dość tych bab Mi osobiście było obojętne czy to chłopiec czy dziewczynka, co innego jak się ma już jedno dziecko tak jak w przypadku fiony (też chce się polansowac w różowych getrach wtedy się nie dziwię, że drugie chce się mieć innej płci , ale każdy ma swoje wizje Mój tata jest zachwycony, że będzie miał wnuka bo nie miał syna , a teraz będzie miał wnuka, szaleje ze szczęścia i tak przezywa, nigdy nie widziałam tak przejętego mojego taty. |
|
|
|
|
#1106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do porodu to jeszcze sobie troszkę poczekasz w dwupaku na to wygląda ![]() Cytat:
Pomarzyć można
|
|||
|
|
|
#1107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście dziecko można chyba chrzcić gdzie się tylko chce prawda? Cytat:
wczoraj miałam z pewnością i częstsze i intensywniejsze skurcze, w nocy nie było źle, a dziś znowu, ale tylko troszkę... więc jeszcze się okaże, że rzeczywiście dotrwam do terminu hahahchoć i trochę jakbym miała ucisk na spojenie i jak się schylam to mnie jakby bardziej bolało, ale ogólnie to luz dzisiaj wyskoczyłam do tż-ta, że jak wytrzymam do 15.01 to będzie dzidziuś na rocznicę naszych zaręczyn... a tż z tekstem, no tak... tylko miesiąc wcześniej -jeszcze chyba się nie zdarzyło, że on lepiej datę zapamiętał ode mnie hahahaha zresztą w jego domu robią zakłady i obstawiają kiedy urodzę i jakie duże będzie dziecko ![]() dobrze, że twój tż idzie na badania - ciekawa jestem jakie będą wyniki, ale jestem dobrej myśli. A co do córeczki do brzuszka to na pewno się doczekasz ![]() kiedy idziesz do lekarza z Marcelkiem? może jakieś zapalenie ma... ale mi go szkoda ... Aldrin - u mnie wszyscy myśleli, że będzie dziewczynka a zrobiliśmy im psikusa, więc może i u ciebie też tak będzie i w końcu zaczniesz te swoje upragnione różowe zakupy hahahakurcze dziewczyny ale fajnie czasami jest być na wolnym nie wyspałam się w nocy bo znów mocno ręce mi cierpły ... to pospałam troszkę później tylko zaczynam się delikatnie nudzić ... wczoraj odwiedziła mnie koleżanka, a z rana miałam wizytę u położnej więc jakoś zleciało...a dziś??? mam nadzieję, że będziecie na forum
|
||
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
To szybko sie zaczelas nudzic
ja wlasnie leze i karmie brzdaca... wczoraj robilam porzadki na jego polkach i normalnie mialam lzy w oczach.. ile ciuszkow juz za malych... rozczulilam sie nad półśpioszkami ktore w szpitalu mial i za duze byly na niego a teraz bym mu moze do kolan wciagnela![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Magalska - to u mnie było do przewidzenia
taki już ze mnie typ
|
|
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze mozesz jak moja znajoma poprasowac ciuszki z drugiej strony
![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

)
dla dziadków, tylko pozazdrościć. U nas to nie realne, żeby któreś cokolwiek nam zaoferowali.

Ślub 25.08.2012 

.