|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Chyba rodze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4383 |
Rozeznanie
|
Olcia !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe czy wizaż po świętach nie zabierze nam banana dopinganta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Rozeznanie
|
Agoola - czytam Twoje posty i oczy mam jak 5 zł. Twoja teściowa to przede wszystkim kobieta wybitnie podła, wredna...no aż brak słów żeby ją określić. Ja własnie na Twoim miejscu to zrobilabym cos takiego zeby poprostu sie obraziła na długi długi czas...i obojetnie czy to mialoby byc jakies wygarniecie prosto z mostu, czy podstepne zachowanie/zrobienie czegoś. Ta sytuacja z ksiedzem to byłoby dla mnie przekroczenie granicy...nie dziwie się,ze ksiądz był zmieszany a Ty tymbardziej...
Oj ja na Twoim miejscu po narodzinach dziecka pokazałabym gdzie jej miejsce - na pewno nie pozwoliłabym się dotknąć do mojego dziecka.... ![]() Akkma- ja mam 2 rożki, ponieważ tak wymagają w moim szpitalu. Dziewczyny leżące w szpitalach - trzymam kciuki! ![]() Olcia- o! Pewnie dziś będziesz po wszystkim ! ![]() Do dziewczyn które już urodziły - pod czym śpią wasze dzieci? Ja tak ciągle myśle o tym ze nie daje mi to spokoju. Mam dwa rożki, śpiworek dość fajny, kocyki i cienkie i grubsze, kołdre (ktorej nie zamierzam użyć jednak przez c.n.6-8 miesiecy)...mam plan zeby na początku przez miesiac dziecko spało w rożku,ale co jeśli nie bedzie chcialo w tym spać? Czy na śpiworek nie za wczesnie? A kocyka tez sie boje jak kołderki zeby dziecko sie nim nie nakryło...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-08 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aniołek, Ty też! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze masz. Ja muszę cały dzień czekać. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiem Ci, że jak czytam wszystko co opisujesz to zastanawiam się skąd Ty i Twój TŻ bierzecie spokój i cierpliwość do tej kobiety. Rzeczywiście wstawienie zamka mogłoby być jakimś częściowym i tymczasowym złagodzeniem problemu. Ale dla dobra Waszej nowej rodziny wiejcie stamtąd jak najprędzej się da. Cytat:
Syn faktycznie spory, ale to jeszcze o niczym nie przesądza ![]() A pamiętasz jaki lekarz Cię badał? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | ||||||
Gang Iren
|
Hej.
I ciągle z brzuchem jestem ![]() Już wam nie będę pisać na temat moich skurczów i bólu,bo wy mnie tu super dopingujecie,a ja już tracę nadzieję,że mój kurczak się wykluje... Cytat:
A już miałam nadzieję,że się rozpakowałaś... Trzymaj się! ![]() Cytat:
Mam nadzieję,że będzie proroczy ![]() Cytat:
Przesadza. Ja mam ok 30 tetrowych pieluch,flanelek jakoś nie mam. I to jest myślę sporo. Rożek jakiś jeden zapomniany mam. Ale generalnie coś z rożkami mi nie po drodze. Nie każdy używa,a w razie czego można dokupić. Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję!! Cytat:
Powodzenia!!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiejsza za to hardcorowa. Emil był totalnie nieodkladalny, dłużej niż 20 minut spał tylko na nas. Na dostawce/obok nas budził sie po 15-20 minutach ![]()
![]() |
#4390 |
Rozeznanie
|
Iwantyou - a jakiego rodzaju jest to kocyk ? I w jaki sposób nakrywasz Dominika tym kocykiem -robisz z niego rożek czy tak poprostu nakrywasz?
Perfuzja - kurcze nieźle wam dał dzieciaczek popalić... A może faktycznie u was sprawdziłby się taki pluszaczek z odgłosem bijącego serca? Jakoś bezpiecznie przymocowany itp. Może Emil ma silną potrzebe bliskości?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-08 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Perfuzja, ale cwaniaczek mały z Waszego Emila ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-08 o 07:28 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 |
Zadomowienie
|
Gosia wiem co czujesz...ta bezsilność, ze nie da się nic zrobić
Lolita po co ci te skurcze? My z Gosia mamy i nic z tego nie wynika Muszą sobie znaleść jakieś zajęcie bo zglupieje...tylko jakie jak brzuchol przeszkadza...ehh Sorki ze i ja marudze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Korzystasz z jakiś poradnikowych rad? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja jest w szpitalu codziennie do 12 (od stycznia została ordynatorem) a w środy ma dyżury 24h. Wiec muszę sie wstrzelić ![]() co do drugiego.. brak słów.. czy ona zdaje sobie sprawę że pali za sobą coś co już raczej odbudować wam będzie ciężko? Jeżeli macie możliwość montujcie zamki i dziewczyno spraw sobie kamerke żebyśmy wszystkie zobaczyly jej mine jak dowie sie że sie od niej wyprowadzacie ![]() Cytat:
Dzien dobry. Do 4 spalo sie w miarę ok. Poszłam spać z bólem brzucha, zasnelam po nospie. Tz wystraszony, że akcja sie rozpoczęła, a on po 3 kieliszkach był bo tesciu urodziny wczoraj obchodził. Powiedział, że już mnie nie będzie słuchać i nic nie ruszy do porodu. Ale wczoraj już widziałam ten strach w oczach.. chyba rodzinnego nie będzie.. Dzis też mnie pobolewa, ale przynajmniej nie twardnieje. O 14.30 mamy kolędę, i muszę księdza oddelegowac do sąsiadki żeby mąż zdążył z pracy wrócić.. kilka lat temu taka akcja nie przeszła i przyjmowalam sama w domu księdza.. niezręcznie było strasznie :p
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem o co chodzi. W dzień odłożony do łóżeczka zasypia sam, w niektóre noce tez. A czasem jest tak, ze nawet lezenie obok nie jest wystarczające. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Głownie z tej: "Olej prace domowe, spij kiedy tylko Twoje dziecko śpi" ![]() Oraz: "To minie" ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do księdza, ja wczoraj brzydko mówiąc, spławiłam naszego piętro wyżej do teściowej. Po pierwsze byłam sama w domu, po drugie leżę w piżamie, bo jestem solidnie przeziębiona no i do tego inkubuję. Moja teściowa jest spoko, więc bez problemu zajęła się kolędą ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Rozeznanie
|
Perfuzja - hm po tym co napisalas ze w dzien jest ok, a w nocy są pdoblemy to tak mi przyszło na myśl że moze Emil boi sie ciemności? Ciekawe jakbyscie w nocy cały czas mieli włączone światło? Sorki, wiem ze moje rady to pewnie o kant doopy
![]() ![]() A jakim kocykiem przykrywacie? Cienki bawełniany, lekki polarowy ?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||
Gang Iren
|
Zapomniałam: kciuki za Aniołka!!!
Cytat:
Współczuję nocki! Cytat:
I to jest najlepsze czego można się trzymać ![]()
![]() |
#4399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniołek też dziś ma zamiar urodzić ![]() Dziewczyny bądźcie silne ![]()
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
Aniołku, zatem dajesz
![]() ![]() ![]() ![]()
#4401 |
Zakorzenienie
|
Co za koszmarną noc miałam....straszną po prostu
![]() Do tego mąż mnie jakimś wirusem zaraził i tylko chodzę, psikam i smarkam ![]()
#4402 |
Gang Iren
|
A ja wczoraj przechwaliłam. Pisałam,że jest lepiej. To w nocy miałam taką straszną,chyba najgorszą z wszystkich trzech moich ciąż. I nic nie działało. I teraz też mam,tyle że nie aż taką jak w nocy.
#4403 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Olcia_1983;44490276]Chyba rodze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE ![]() Co do nowego watku to jezeli dziewczyna pasuje to ja moge kolejnym sie opiekowac. Trzymam kciuki za wszystkie rodzace i w szpitalach i za wizyty dzisiejsze. Oczywiscie wcielo mi cytaty... ![]() Rozek mam jeden bo szpital go wymaga, pieluszek mam 10 tetrowych i tyle - jezeli bedzie mi malo to dokupie. No i dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4404 |
Raczkowanie
|
Czytam Was codziennie, trudno mi pisać na tablecie, więc rzadko coś napiszę. Znalazłam na allegro plyte cd z nagranym dźwiękiem suszarki, wpiszcie w wyszukiwarkę suszarka cd. W razie gdyby któraś potrzebowała.
Mam do was pytanie na ktorej stronie materaca kladziecie maluszki na początku gryka czy kokos? I ciekawostka od mojego ginekologa - w 35 tygodniu dziecko oddaje nam dziennie około pół litra moczu ![]()
#4405 |
Raczkowanie
|
Ja już pod kroplowka leze na ktg i teraz to skurczybyki coraz mocniejsze sa. Chyba zaraz po męża zadzwonie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
Nie mam materaca gr-kok ale z tego co czytałam to najpierw kładziesz dziecko na stronie kokosowej.
Co do ciemności to raczej niemowlak się jej nie boi skoro w brzuchu ma prawie cały czas ciemno ![]() (tak na logikę) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Za szybki poród ![]() ![]()
![]() |
#4408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Mój też się zawsze bardziej ruszał, no ale dzieci nie lubią tego typu sprzętu.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-08 o 08:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia, bardzo współczuję ostatnich atrakcji ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.