Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 12:51   #1471
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
eeee... mój jest bezzapachowy. Nie wiem, co Tobie śmierdzi
w tubce jest bezzapachowy ale jak się posmaruje skórę to śmierdzi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 12:54   #1472
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
w tubce jest bezzapachowy ale jak się posmaruje skórę to śmierdzi
aż pobiegłam spróbować i moja nie. Nie zauważyłam, aby Miłoszowi śmierdziało może on w kontakcie z innymi kosmetykami śmierdzi? Albo może dajesz go za dużo? Albo masz felerną partię?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:00   #1473
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
aż pobiegłam spróbować i moja nie. Nie zauważyłam, aby Miłoszowi śmierdziało może on w kontakcie z innymi kosmetykami śmierdzi? Albo może dajesz go za dużo? Albo masz felerną partię?
smarowałam na czystą skórę i Nelce i sama sobie policzek smarowałam i rękę i cały czas tak samo śmierdzi to ja nie wiem w takim razie, bo datę przydatności ma dobrą
nie ważne czy daję go mało czy więcej to taki sam "zapach"ma

ja to w ogóle trafiam na jakieś kiepskie partie.. najpierw biedrokowe chusteczki teraz krem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-08, 13:10   #1474
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
smarowałam na czystą skórę i Nelce i sama sobie policzek smarowałam i rękę i cały czas tak samo śmierdzi to ja nie wiem w takim razie, bo datę przydatności ma dobrą
nie ważne czy daję go mało czy więcej to taki sam "zapach"ma

ja to w ogóle trafiam na jakieś kiepskie partie.. najpierw biedrokowe chusteczki teraz krem
No właśnie miałam Ci na fb pisać, że najlepsze chusteczki jakie miałam, to Dady cotton zielone. Genialne były i skład też super. Ale tylko raz je widziałam, kupiłam dwie paczki i teraz już ich nie ma w Biedrze może jutro się pojawią, bo jest w promocji dwupak chusteczek za 9zł i na zdjęciu wygląda na to, że to te fajne właśnie będą.

Możliwe też, ze krem reaguje z Waszym naturalnym zapachem. To tak jak perfumy- na każdym pachną trochę inaczej
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:40   #1475
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie sposoby na potówkę?? Przemywać i co jeszcze?
Ja też polecam Octenisept, nam pomógł również na biały nalot na języczku, chyba ze 2 razy zastosowałam i śladu nie było
My już po szczepieniu, mój dzielny synek płakał tylko w chwili ukłucia, a gdy go przytuliłam od razu w śmiech
Rybko - waga Alex - 7 tydz - 5135 g
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:53   #1476
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Ja też polecam Octenisept, nam pomógł również na biały nalot na języczku, chyba ze 2 razy zastosowałam i śladu nie było
My już po szczepieniu, mój dzielny synek płakał tylko w chwili ukłucia, a gdy go przytuliłam od razu w śmiech
zuch

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:14   #1477
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Dzień dobry

donoszę że w cycu zatkane kanaliki były... i nic nie chciało schodzić. Wieczorem wczoraj robiliśmy wszytsko łącznie ze ściąganiem przez męża ale nie dało rady dopiero pomogło przebicie igłą tych białych plamek... i zeszło i dziś sutek jest duuuużo lepszy i nawet mała raz przyłożona przez chwilą razem z położną i lepiej... powinna to całkiem ściągnąć, ale myślałam że wczoraj umrę...

Cytat:
No właśnie miałam Ci na fb pisać, że najlepsze chusteczki jakie miałam, to Dady cotton zielone. Genialne były i skład też super. Ale tylko raz je widziałam, kupiłam dwie paczki i teraz już ich nie ma w Biedrze może jutro się pojawią, bo jest w promocji dwupak chusteczek za 9zł i na zdjęciu wygląda na to, że to te fajne właśnie będą.

Możliwe też, ze krem reaguje z Waszym naturalnym zapachem. To tak jak perfumy- na każdym pachną trochę inaczej
to też moje ulubione chusteczki! tylko się kijowo wyciągają

nemosku super zdjęcia! jak duży jest koszt takiej sesji? też się zabieram do takiej właśnie...

a ja dziś mam dobry humor nawet wypiłam sok zjadłam ciasteczka maślane i mam zamiar zrobić jakiś obiad
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:27   #1478
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
haha powaznie u mnie sie tak mowi. Ja nie praktykuje, , ale np. wstazke na wozku mam[od zakupu zotalaa] i dopiero po chrzcie sciagne.

Pepper- Witaj znow odzywaj sie czesciej

dobra zbieram sie na te zakupy jak wroce [pewnie wieczorem] to poczytam
kurde, bo se te wstążkę też przypnę
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Będzie dobrze
Pewnie to co zjadła to ulała i tak w kółko
Może była rozdrazniona z powodu ciagłego ulewania.
Tymek jak mu się uleje to robi się nerwowy i zaczyna płakać czasem.To nic miłego dla takiego dzieciaczka.

No to trzeba cichobiegi wypróbować

co ona ze stópką zrobiła

Nie wiem,ale tyle godzin to dla mnie długo!Chyba bym na zawał zeszła
Jak kiedyś Tymek spał 7 godzin to aż mnie ciary przeszły jak się obudziłam.Nie wiedziałm co sie dzieje ale fizycznie nie odczułam że tyle spalismy.To był jeden raz.
kto ją tam wie co zrobiła
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
w sumei ogladałąm kilka odcinków 2 i powiem szczerze że wciągające ale z odcinka na odcinek wkurzająca fabuła, nawet nie wiem czy 3 sezon jest. Ale jest też ksiązka, ja nie czytałam ale ponoć w książce i w serialu ktoś inny jest A.

Ale jakbym miałą wszystkie serie ściągnięte to oglądnełabym. Odmóżdżyła

Aaby jaka Nina kudłata

A ja zdziwiona pozytywnie, Liwka wczoraj marnie spała na naszych eskapadach, padła o 8i obudziła się na jedzenie o 3 w nocy Teraz też własnie zasneła, czas sprzatać
jest 3 sezon i 4 nawet i powiem, że oglądam serial z sentymentu, bo to co się tam wyrabia to jakaś porażka ale przynajmniej zaskakują mnie jak ukazują nowe A, no i Caleb jest i Spencer
Cytat:
Fotki Tymcia z sesji
Tutaj był jeszcze noworodkiem,no prawie juz niemowlaczkiem(26 dni miał)

Idę zjeść śniadanie póki mały śpi i na spacerek na pocztę-odebrać paczkę z kompletem pieluch
o jejku, jakie słodkości!
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
sliczne!

skądś znam te body

śliczna

tak, znam to
i wygina się wtedy, przeciąga...ale w sumie lubi cmokac...nie musi leciec...
a smoka nie chce

Córko slicznotka
a smoka nie chce...sprobuje jeszcze jakiś inny kupic

a tu nasz Czupurek
Spróbuj innego, ja mam z TT ale ona nie lubi, kupiłam w pepco ortodontyczny i ubóstwia a do spania musi mieć
Stary 2014-01-08, 14:30   #1479
babku
Zadomowienie

Ale zdjęć nawrzucały
Muszę w wolnej chwili (o ile będzie taka) wejść na komputer.

Chusteczki te zielone dady były dzisiaj, a ja nie wzięłam, bo nie wiedziałam, że fajne. Jutro może jeszcze będą to wezmę razem z pamerami.

No i muszę się pożalić. Mężowi skończył się urlop dzisiaj Cały czas od narodzin małego byliśmy we trójkę, aż tak dziwnie i smutno tu dzisiaj. Poszedł godzinę temu, a już tęskni on, tęsknimy my Wczoraj śmiał się, że w końcu odpocznie, a ja mu zazdrościłam. Dziś już nie jest mu tak wesoło, nam też nie. Na szczęście zaraz babcia kończy pracę i wpada do nas, to trochę się rozerwiemy

Aa i jeszcze o wkładkach laktacyjnych miałam napisać od dwóch dni. Kupiłam na spróbę z rossmana, chyba babydream i albo jakieś felerne mnie się trafiły, albo są beznadziejne. One jakby tych boków nie mają dobrze sklejonych. Po godzinie jak wyjełam pierś do karmienia, to się przeraziłam. Sutek miałam cały oblepiony tą watką ze środka Sprawdziłam resztę i jest to samo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:37   #1480
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Maja też ładnie w nocy spała...po tej kąpieli (jednej ) twardo spała, aż musialam ją obudzić o północy, zjadła i spala do 7 Teraz też kima waląc przy tym mega glośne bącury

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A NO TO U MNIE, ALBO PRZEKAŁADA ISE PRZEZ SPÓDNICE albo trzeba wylizać czolo dziecia 3 razy i wypluc przez lewe ramie- podobno sprawdzone na 'zauroczonych" dzieciaczkow.

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

Potem pojechaliśmy na USG bioderek i wsio jest ok z potworakiem:P

Nasze dni mijają w zależności od kupy, ale mleko zdecydowanie pomaga, wczoraj pierwszy raz bez niczego zrobiła kupę i to żółtą, ale potem miała zaparcie i zielonego kupztala ale mniej wody dostała i wydaje mi się, że to od tego dzisiaj łoję w nią wode ile tylko chce:d Aktualnie sama zasnęła bez przymusu, troszkę popłakała ze zmęczenia, ale widzę, że się budzi, bo na jedzonko czas.
Jestem zła na siebie, bo za późno zamówiłam Bebiko COmfort i nie wiem , czy mi przyjdzie dziś czy jutro... Musze pomieszać mleczko z Bebiko zwykłym chociaż, bo mam końcówkę Comfortu...

Fotki dzieciaczków cudowne A na koniec zdjęcie Ulkejsona

za bioderka
Super, że już lepiej z Uleńką
śliczna jest

Cytat:
Fotki Tymcia z sesji
Tutaj był jeszcze noworodkiem,no prawie juz niemowlaczkiem(26 dni miał)
ale piękne zdjecia, ciężko wybrać najfajniejsze....choć na tym ostatnim ma taką słodką minkę

Lusesita - śliczna szogunka

Cytat:
dzielny Alexi jak ładnie przybrał

Pepper - welcome back

Mała się obudziła to dam jej pić, ogarnę się i lecimy na spacer
Stary 2014-01-08, 14:38   #1481
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale zdjęć nawrzucały

Chusteczki te zielone dady były dzisiaj, a ja nie wzięłam, bo nie wiedziałam, że fajne. Jutro może jeszcze będą to wezmę razem z pamerami.

No i muszę się pożalić. Mężowi skończył się urlop dzisiaj Cały czas od narodzin małego byliśmy we trójkę, aż tak dziwnie i smutno tu dzisiaj. Poszedł godzinę temu, a już tęskni on, tęsknimy my Wczoraj śmiał się, że w końcu odpocznie, a ja mu zazdrościłam. Dziś już nie jest mu tak wesoło, nam też nie. Na szczęście zaraz babcia kończy pracę i wpada do nas, to trochę się rozerwiemy

Aa i jeszcze o wkładkach laktacyjnych miałam napisać od dwóch dni. Kupiłam na spróbę z rossmana, chyba babydream i albo jakieś felerne mnie się trafiły, albo są beznadziejne. One jakby tych boków nie mają dobrze sklejonych. Po godzinie jak wyjełam pierś do karmienia, to się przeraziłam. Sutek miałam cały oblepiony tą watką ze środka Sprawdziłam resztę i jest to samo.

oj,łącze siew bólu...mój od wczoraj w pracy a tez od początku razem byliśmy...
dziwnie, szczególnie jak wszystko w biegu musze robic, ubrać się i cos zjeść

co do wkładek ja ich uzywam i nigdy tak nie mialam
Cytat:
kurde, bo se te wstążkę też przypnę

kto ją tam wie co zrobiła

jest 3 sezon i 4 nawet i powiem, że oglądam serial z sentymentu, bo to co się tam wyrabia to jakaś porażka ale przynajmniej zaskakują mnie jak ukazują nowe A, no i Caleb jest i Spencer

o jejku, jakie słodkości!

Spróbuj innego, ja mam z TT ale ona nie lubi, kupiłam w pepco ortodontyczny i ubóstwia a do spania musi mieć
dzięki! musze kupic

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Dzień dobry

donoszę że w cycu zatkane kanaliki były... i nic nie chciało schodzić. Wieczorem wczoraj robiliśmy wszytsko łącznie ze ściąganiem przez męża ale nie dało rady dopiero pomogło przebicie igłą tych białych plamek... i zeszło i dziś sutek jest duuuużo lepszy i nawet mała raz przyłożona przez chwilą razem z położną i lepiej... powinna to całkiem ściągnąć, ale myślałam że wczoraj umrę...

to też moje ulubione chusteczki! tylko się kijowo wyciągają

nemosku super zdjęcia! jak duży jest koszt takiej sesji? też się zabieram do takiej właśnie...

a ja dziś mam dobry humor nawet wypiłam sok zjadłam ciasteczka maślane i mam zamiar zrobić jakiś obiad
no to super,ze już lepiej!

Cytat:

Dziewczyny! moja cora spi 30 min sama!

co prawda wcześniej probowalam ja do lozeczka polozyc,bo usnela na rekach,ale jak tlyko materaca dotknela to oczy jak 5 zł i zero mowy o spaniu.
jeszcze mi ulala 3 razy czkawki dostala
Stary 2014-01-08, 14:39   #1482
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

babku hm ja mam te wkładki i są super... może jakaś felerna seria...
Stary 2014-01-08, 14:41   #1483
lusesita23
Zakorzenienie

A ja co miałam zatkany kanalik (bo to chyba było to), to od stanika z fiszbinami - 2 dzień nosze zwykly i już nie boli
Stary 2014-01-08, 14:48   #1484
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

ja zawału dostanę..znowu jest zaitubowana bo ma jakąś wydzielinę znów, którą musza odsysać...ja
Stary 2014-01-08, 14:49   #1485
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
A ja co miałam zatkany kanalik (bo to chyba było to), to od stanika z fiszbinami - 2 dzień nosze zwykly i już nie boli
ja Ci powiem że ja chyba też to miałam od stanika na początku... kupiłam dwa wypasione dobrze dobrane do kramienia z fiszbinami i co? pupa... tną mi piersi jakoś i jednak bez stanika albo stanik bez fiszbin to jest to.. nic nie uciska, nic nie jest jakoś ciasno krępowane... teraz mi położna kazała rolować ten sutek i tak wyciskać palcami ułożonymi w C i z tych kanalików schodzi te skondensowane mleko co się tam nazbierało i je pozatykało... trochę boli i są te kanaliki popękane ale jest o niebo lepiej i sutek jest taki bardziej elastyczny
Stary 2014-01-08, 15:02   #1486
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny powiedzcie mi jakie jest dzienne zapotrzebowanie malucha na wit d3??

Jakiś dzisiaj kiepski dzień, Zuza mało co śpi na szczęście jak nie śpi to w miare spokojna, pogadamy, pobawimy się troszkę, a jak śpi to strasznie niespokojnie. Byłyśmy na spacerze trochę pospała ale nie pochodziłyśmy za długo bo słońce super świeci ale wieje i mnie aż głowa rozbolała

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
ja zawału dostanę..znowu jest zaitubowana bo ma jakąś wydzielinę znów, którą musza odsysać...ja
Cały czas o Was myślę, musi być dobrze!!!! Już oddychałą sama, ona jest taka maleńka że musi zebrać wystarczająco dużo sił, niech odpocznie, zregeneruje organizm i wszystko sie ułoży- MUSI!!!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:45   #1487
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znikaj nam za czesto
Mam ten sam problem z cycem,musze reka podtrzymywac niejednokrotnie,odgarniac ,przekladac itp.

Nie masz przypadkiem kodu znizkowego na Intymna?
Dlatego marzę o jakichś małych ładnych jędrnych piersiach Tylko operacja, nie?
Już widzę, jak będą wisieć po kolana po skończeniu karmienia

Niestety nie mam A też by mi się przydał

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Aaby Ninka jest swietna! Jak bojowo nastawiona do życia
Oj jest bojowo nastawiona

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
i co...najwieksza radosc teraz z naszych pogaduszek..."eeejjj".... i " a guuuu" mamy w kazdym dialogu
A moja jeszcze nie guga Ja do niej "a guuuu", a ona patrzy na mnie jak na debila

Cytat:
A na koniec zdjęcie Ulkejsona
Boska!

Cytat:
Fotki Tymcia z sesji

Cytat:
a tu nasz Czupurek
Słodkość!

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
aaby matko czarnulka z Niny, sliczna (tfu, tfu )

ja sie witam po ciezkiej nocy, mlody steka non stop, w miedzy czasie histerycznie placze, oszalec mozna, spalam moze ze 3 godz, chyba tez zakupie bebilon comfort
Właśnie, wypluj koniecznie!

Kurcze, czyli jednak brzuszek A podajesz coś? Masujesz? Przypomnij, karmisz piersią czy mm?

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Aaby nie wpadłam na to, że to może skok, bo u nas też ostatnimi dniami Hania się wybudza z takim płaczem strasznym jakby własnie czymś przerażona, już się martwiłam, a może to "tylko" skok
No mi się tak wydaje że to może być skok. Czytałam, że ten w 11-12 tygodniu to właśnie jest też takie ogarnianie rzeczywistości, dziecko coraz lepiej widzi i rzeczywistość je przeraża. I tak się Nina zachowywała, jakby przeraźliwie nagle się czegoś wystraszyła

Cytat:

Tak w ogóle witaj - bo jeszcze nie miałam okazji

Cytat:

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:51   #1488
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

ale on tak samo "pachnie" na mojej skórze jak i na Nelki

a chusteczki ja kupowałam te Dady zwykłe i Sensitive i jedne i drugie takie same :P
Cytat:

Cytat:
Ale zdjęć nawrzucały

też mi się tak robi, dzisiaj miałam cała pierś w tym czymś z wkładki
Cytat:
ehh, to dla jej dobra!

zamówiłam sobie portki na fitness i koszulkę chcę zamówić z napisem "Shut up and train"

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-08, 16:00   #1489
Olenka_24
Zadomowienie

Hej dziewczyny !
My dzis z Leosiem bylismy na Usg bioderek. I wszystko z bioderkami ok
Normalnie jestem dumna z mojego syna bo bardzo grzeczny byl w przychodni
Mam nadzieje ze uda mi sie wejsc pozniej na kompa coby zdjecia poogladac
Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 16:02   #1490
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Tak w ogóle witaj - bo jeszcze nie miałam okazji
Witaj, witaj ja tu jestem prawie od początku ale mało się udzielam, więc mogłaś przeoczyć tym bardziej, że teraz avka zmieniłam
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 16:07   #1491
aaby
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za wszystkie ochy i achy pod adresem Niny Też jestem w niej zakochana

Ze spraw bieżących:
- herbatka koperkowa - od początku piłam sporo herbatki koperkowej, wszak pomaga na brzuszek itp. Ale jakiś czas temu odstawiłam (w sumie przypadkiem, po prostu nie piłam parę dni) i Ninie nagle przeszły nocne prężenia! Myślę, że to ta herbatka Także jeśli pijecie, a dzieciaki mają problemy, to może to kwestia właśnie koperku?
- czy Wasze dzieciaki też tak uparcie patrzą w tv? Jak leży z nami w pokoju i tv jest włączony, to Nina wpatruje się jak w obraz Czy to MiniMini, czy jakieś durne rozmowy w toku Może jej to zaszkodzić? Nie chcę popsuć jej wzroku czy coś
- jak Wasze maluchy spędzają aktywne godziny? Bawicie się z nimi jakoś? Bo ja już nie wiem, co z nią robić Mam wrażenie, że jestem złą matką i nie dostarczam jej odpowiedniej ilości rozrywki, zabaw itp.
- Mała od paru dni tak fajnie podnosi nóżki i pupę Uwielbiam ją! Schrupałabym na miejscu! Kiedy dzieciaki łapią się za stópki i biorą je do buzi?

A poza tym martwią mnie bioderką, bo Nina w ogóle nie chce leżeć na brzuszku Tak jak na samym początku leżała chwilę, miała główkę na bok i wszystko było ok, nawet 2x usnęła, tak teraz uparcie próbuje główkę dźwigać, a jak już się zmęczy, to ma nos w podłożu i się wkurza, bo nie może oddychać. Nie pomyśli, żeby główkę położyć na boku. I jak te bioderka mają dojść do siebie Przeraża mnie, że mogą ją wsadzić w jakieś rozpórki - a do wizyty coraz mniej czasu

Tak w ogóle w weekend zamówiłam zaproszenia na chrzciny, wczoraj były wysłane i czekam (wiem wiem, dość późno biorąc pod uwagę, że chrzciny 19.01. No ale to i tak formalność, bardziej na pamiątkę dla dziadków... i tak wszyscy wiedzą, kiedy są chrzciny ). Zamówiłam też na dzień babci i dziadka fotoksiążki Zastanawiałam się nad tymi za 20zł, ale nie chciało mi się czytać ich obszernego regulaminu, a ja jako człowiek podejrzliwy węszę podstęp i np. nie wiem, czy nie roszczą sobie praw do wykorzystywania zdjęć itp. Zamówiłam więc w Fotojokerze - do wczoraj był kod rabatowy, także za jedną zapłaciłam 40zł. 2x więcej, no ale... trudno. Raz w roku mogą dziadkowie dostać (choć nie wiem, czy zasłużyli ).

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2014-01-17 o 08:46
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 16:17   #1492
Olenka_24
Zadomowienie

No wlasnie apropo tej fotoksiazki za 20 pln, ktoras z Was czytala moze ten regulamin? Zastanawiam sie tez nad ta fotoksiazka

Stary 2014-01-08, 16:22   #1493
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
[FONT="Arial Narrow"]Dziękuję dziewczyny za wszystkie ochy i achy pod adresem Niny Też jestem w niej zakochana
Macie jeszcze moje ukochane foto

Załącznik 5535961
(usunę za parę godzin)

Ze spraw bieżących:
- herbatka koperkowa - od początku piłam sporo herbatki koperkowej, wszak pomaga na brzuszek itp. Ale jakiś czas temu odstawiłam (w sumie przypadkiem, po prostu nie piłam parę dni) i Ninie nagle przeszły nocne prężenia! Myślę, że to ta herbatka Także jeśli pijecie, a dzieciaki mają problemy, to może to kwestia właśnie koperku?
- czy Wasze dzieciaki też tak uparcie patrzą w tv? Jak leży z nami w pokoju i tv jest włączony, to Nina wpatruje się jak w obraz Czy to MiniMini, czy jakieś durne rozmowy w toku Może jej to zaszkodzić? Nie chcę popsuć jej wzroku czy coś
- jak Wasze maluchy spędzają aktywne godziny? Bawicie się z nimi jakoś? Bo ja już nie wiem, co z nią robić Mam wrażenie, że jestem złą matką i nie dostarczam jej odpowiedniej ilości rozrywki, zabaw itp.
- Mała od paru dni tak fajnie podnosi nóżki i pupę Uwielbiam ją! Schrupałabym na miejscu! Kiedy dzieciaki łapią się za stópki i biorą je do buzi?
Nela patrzy w tv i jak laptopa dojrzy to też patrz ale nie wiem jaki wpływ na oczka to ma
godziny aktywności spędzamy na chodzeniu po domu, gadaniu, pokazywaniu zabawek, bujanie w bujaczku i wpatrywanie się w światełka w karuzeli, słuchaniu i śpiewaniu dziecięcych piosenek, czytanie bajek czasem z nią potańczę i teraz jest choinka to wpatrywanie w nią i w żyrandol

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-08, 16:54   #1494
anulka2205
Wtajemniczenie

regulaminu nie czytałam i w sumie teraz jak tak bez ustanku przedłużają tą promocję zaczynam myśleć gdzie był hak

Aaby do ssania palca u nogi to jeszcze chwila

Mao dziecku trzeba 400 j.m. d3

Aga najważniejsze ze sama zaczęła oddychać

Babku ale dłuuuugo mieliście tatusia w domku

Sanrio a kto Ci to przebijał? dobrze że już lepiej

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:04   #1495
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
regulaminu nie czytałam i w sumie teraz jak tak bez ustanku przedłużają tą promocję zaczynam myśleć gdzie był hak

Aaby do ssania palca u nogi to jeszcze chwila

Mao dziecku trzeba 400 j.m. d3

Aga najważniejsze ze sama zaczęła oddychać

Babku ale dłuuuugo mieliście tatusia w domku

Sanrio a kto Ci to przebijał? dobrze że już lepiej
Tyle wiem tylko że na mleku jest podane w mikrogramach i chciałam wiedzieć ile mikrogramów

Jejku jak mnie czasami denerwuje moja mama, przyszła teraz z pracy i z pretensjami do mnie co ja robiłam cały dzień, że w domu nic nie zrobiłam, ani nie posprzątane ani nic. Nosz kurde jakby nie zauważyła to dzisiaj nawet nie zdążyłam nic zjeść poza śniadaniem bo mała jest dzisiaj bardzo absorbująca

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2014-01-08 o 17:07
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:52   #1496
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle wiem tylko że na mleku jest podane w mikrogramach i chciałam wiedzieć ile mikrogramów

Jejku jak mnie czasami denerwuje moja mama, przyszła teraz z pracy i z pretensjami do mnie co ja robiłam cały dzień, że w domu nic nie zrobiłam, ani nie posprzątane ani nic. Nosz kurde jakby nie zauważyła to dzisiaj nawet nie zdążyłam nic zjeść poza śniadaniem bo mała jest dzisiaj bardzo absorbująca
o kurcze,wspolczuje. u mnie mala jak nie spi to nie mam nic zrobionego
sama sie na to wkurzam,ale co zrobic...

a jak mama czasem zajdzie to wlasnie wtedy cos robie. ona sie nie dziwi,bo wie jak jesf

mala pospala 1,5 godz. jak za dawnych czasow,haha.

teraz tez dosypia,ale przy cycu

jeszcze nawet mm nie podalam
wytrzymamy juz do wieczora

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Aga najwazniejsze,ze juz sama oddychala.bedzie lepiej!

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
ja Ci powiem że ja chyba też to miałam od stanika na początku... kupiłam dwa wypasione dobrze dobrane do kramienia z fiszbinami i co? pupa... tną mi piersi jakoś i jednak bez stanika albo stanik bez fiszbin to jest to.. nic nie uciska, nic nie jest jakoś ciasno krępowane... teraz mi położna kazała rolować ten sutek i tak wyciskać palcami ułożonymi w C i z tych kanalików schodzi te skondensowane mleko co się tam nazbierało i je pozatykało... trochę boli i są te kanaliki popękane ale jest o niebo lepiej i sutek jest taki bardziej elastyczny

cos w tym jest...ja ten lepszy bede na,wyjscia,ubierac.a po domu ten miekki.

a,jeszcze co do TV- ja,tak ukladam,mala zeby nie patrzyla.nie wiem czy to cos szkodzi,ale po co od malego ma sie patrze,c,nic dobrego
Stary 2014-01-08, 17:53   #1497
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Mao norma zalecana to 20 natomiast bezpieczna to 10 i to jest w mikrogramach

Stary 2014-01-08, 17:54   #1498
ryba91
Zakorzenienie

Wróciłam, jestem taka zmęczona że ledwo paCZe na oczy ide nadrabiać

Tylko pytanie głownie do nasturcji i koali- czy przy tej nietolerancji, jak wczesniej miał mały kupki "wodniste" bardziej a dzisiaj taka plastelina wyszla, to nadal moze być ta nietolerancja czy raczej nie? plastelina zielono zółta? moze jak nadrobie to akurat bedzie odpowiedź

Ps, kupiłam kiece, choć nie taka jak chciałam ale ładną.
Stary 2014-01-08, 17:55   #1499
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Aaby nie wpadłam na to, że to może skok, bo u nas też ostatnimi dniami Hania się wybudza z takim płaczem strasznym jakby własnie czymś przerażona, już się martwiłam, a może to "tylko" skok
u nas to samo. Spi, spi i nagle budzi sie z okropnym placzem.

Cytat:
Dziewczyny jakie macie sposoby na potówkę?? Przemywać i co jeszcze?
przemywac i nie przegrzewac

Cytat:

ja uzywam i nigdy tak nie mialam
Stary 2014-01-08, 17:56   #1500
Olenka_24
Zadomowienie

Udalo mi sie zobaczyc zdjecia - wszystkie dzieciaczki sliczne
Nemosku droga taka sesja ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości