|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
w tubce jest bezzapachowy ale jak się posmaruje skórę to śmierdzi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja nie wiem w takim razie, bo datę przydatności ma dobrą nie ważne czy daję go mało czy więcej to taki sam "zapach"ma ![]() ja to w ogóle trafiam na jakieś kiepskie partie.. najpierw biedrokowe chusteczki teraz krem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jutro się pojawią, bo jest w promocji dwupak chusteczek za 9zł i na zdjęciu wygląda na to, że to te fajne właśnie będą. Możliwe też, ze krem reaguje z Waszym naturalnym zapachem. To tak jak perfumy- na każdym pachną trochę inaczej
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Ja też polecam Octenisept, nam pomógł również na biały nalot na języczku, chyba ze 2 razy zastosowałam i śladu nie było
![]() My już po szczepieniu, mój dzielny synek płakał tylko w chwili ukłucia, a gdy go przytuliłam od razu w śmiech Rybko - waga Alex - 7 tydz - 5135 g
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() donoszę że w cycu zatkane kanaliki były... i nic nie chciało schodzić. Wieczorem wczoraj robiliśmy wszytsko łącznie ze ściąganiem przez męża ale nie dało rady dopiero pomogło przebicie igłą tych białych plamek... i zeszło i dziś sutek jest duuuużo lepszy i nawet mała raz przyłożona przez chwilą razem z położną i lepiej... powinna to całkiem ściągnąć, ale myślałam że wczoraj umrę... Cytat:
nemosku super zdjęcia! jak duży jest koszt takiej sesji? też się zabieram do takiej właśnie... ![]() a ja dziś mam dobry humor nawet wypiłam sok zjadłam ciasteczka maślane i mam zamiar zrobić jakiś obiad
|
|
|
|
|
#1478 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale przynajmniej zaskakują mnie jak ukazują nowe A, no i Caleb jest i Spencer![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Ale zdjęć nawrzucały
![]() Muszę w wolnej chwili (o ile będzie taka) wejść na komputer. Chusteczki te zielone dady były dzisiaj, a ja nie wzięłam, bo nie wiedziałam, że fajne. Jutro może jeszcze będą to wezmę razem z pamerami. No i muszę się pożalić. Mężowi skończył się urlop dzisiaj Cały czas od narodzin małego byliśmy we trójkę, aż tak dziwnie i smutno tu dzisiaj. Poszedł godzinę temu, a już tęskni on, tęsknimy my Wczoraj śmiał się, że w końcu odpocznie, a ja mu zazdrościłam. Dziś już nie jest mu tak wesoło, nam też nie. Na szczęście zaraz babcia kończy pracę i wpada do nas, to trochę się rozerwiemy ![]() Aa i jeszcze o wkładkach laktacyjnych miałam napisać od dwóch dni. Kupiłam na spróbę z rossmana, chyba babydream i albo jakieś felerne mnie się trafiły, albo są beznadziejne. One jakby tych boków nie mają dobrze sklejonych. Po godzinie jak wyjełam pierś do karmienia, to się przeraziłam. Sutek miałam cały oblepiony tą watką ze środka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Maja też ładnie w nocy spała...po tej kąpieli (jednej ) twardo spała, aż musialam ją obudzić o północy, zjadła i spala do 7 Teraz też kima waląc przy tym mega glośne bącury ![]() Cytat:
Cytat:
za bioderkaSuper, że już lepiej z Uleńką śliczna jest Cytat:
Lusesita - śliczna szogunka Cytat:
dzielny Alexi jak ładnie przybrałPepper - welcome back Mała się obudziła to dam jej pić, ogarnę się i lecimy na spacer
|
||||
|
|
|
#1481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwnie, szczególnie jak wszystko w biegu musze robic, ubrać się i cos zjeść ![]() co do wkładek ja ich uzywam i nigdy tak nie mialam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny! moja cora spi 30 minco prawda wcześniej probowalam ja do lozeczka polozyc,bo usnela na rekach,ale jak tlyko materaca dotknela to oczy jak 5 zł i zero mowy o spaniu. jeszcze mi ulala 3 razy czkawki dostala
|
||||
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
babku hm ja mam te wkładki i są super... może jakaś felerna seria...
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
A ja co miałam zatkany kanalik (bo to chyba było to), to od stanika z fiszbinami - 2 dzień nosze zwykly i już nie boli
|
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
ja zawału dostanę..znowu jest zaitubowana bo ma jakąś wydzielinę znów, którą musza odsysać...ja
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jakie jest dzienne zapotrzebowanie malucha na wit d3??
Jakiś dzisiaj kiepski dzień, Zuza mało co śpi na szczęście jak nie śpi to w miare spokojna, pogadamy, pobawimy się troszkę, a jak śpi to strasznie niespokojnie. Byłyśmy na spacerze trochę pospała ale nie pochodziłyśmy za długo bo słońce super świeci ale wieje i mnie aż głowa rozbolała ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cały czas o Was myślę, musi być dobrze!!!! Już oddychałą sama, ona jest taka maleńka że musi zebrać wystarczająco dużo sił, niech odpocznie, zregeneruje organizm i wszystko sie ułoży- MUSI!!!!
|
#1487 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko operacja, nie? ![]() Już widzę, jak będą wisieć po kolana po skończeniu karmienia ![]() Niestety nie mam A też by mi się przydał Oj jest bojowo nastawiona ![]() Cytat:
Boska! Słodkość! Cytat:
![]() Kurcze, czyli jednak brzuszek A podajesz coś? Masujesz? Przypomnij, karmisz piersią czy mm?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle witaj - bo jeszcze nie miałam okazji ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chusteczki ja kupowałam te Dady zwykłe i Sensitive i jedne i drugie takie same :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zamówiłam sobie portki na fitness i koszulkę chcę zamówić z napisem "Shut up and train"
||||
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny !
My dzis z Leosiem bylismy na Usg bioderek. I wszystko z bioderkami ok Normalnie jestem dumna z mojego syna bo bardzo grzeczny byl w przychodni ![]() Mam nadzieje ze uda mi sie wejsc pozniej na kompa coby zdjecia poogladac ![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Witaj, witaj
ja tu jestem prawie od początku ale mało się udzielam, więc mogłaś przeoczyć tym bardziej, że teraz avka zmieniłam
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie ochy i achy pod adresem Niny
![]() Ze spraw bieżących: - herbatka koperkowa - od początku piłam sporo herbatki koperkowej, wszak pomaga na brzuszek itp. Ale jakiś czas temu odstawiłam (w sumie przypadkiem, po prostu nie piłam parę dni) i Ninie nagle przeszły nocne prężenia! Myślę, że to ta herbatka - czy Wasze dzieciaki też tak uparcie patrzą w tv? Jak leży z nami w pokoju i tv jest włączony, to Nina wpatruje się jak w obraz Czy to MiniMini, czy jakieś durne rozmowy w toku Może jej to zaszkodzić? Nie chcę popsuć jej wzroku czy coś ![]() - jak Wasze maluchy spędzają aktywne godziny? Bawicie się z nimi jakoś? Bo ja już nie wiem, co z nią robić ![]() - Mała od paru dni tak fajnie podnosi nóżki i pupę A poza tym martwią mnie bioderką, bo Nina w ogóle nie chce leżeć na brzuszku Przeraża mnie, że mogą ją wsadzić w jakieś rozpórki - a do wizyty coraz mniej czasu ![]() Tak w ogóle w weekend zamówiłam zaproszenia na chrzciny, wczoraj były wysłane i czekam (wiem wiem, dość późno biorąc pod uwagę, że chrzciny 19.01. No ale to i tak formalność, bardziej na pamiątkę dla dziadków... i tak wszyscy wiedzą, kiedy są chrzciny ). Zamówiłam też na dzień babci i dziadka fotoksiążki Zastanawiałam się nad tymi za 20zł, ale nie chciało mi się czytać ich obszernego regulaminu, a ja jako człowiek podejrzliwy węszę podstęp i np. nie wiem, czy nie roszczą sobie praw do wykorzystywania zdjęć itp. Zamówiłam więc w Fotojokerze - do wczoraj był kod rabatowy, także za jedną zapłaciłam 40zł. 2x więcej, no ale... trudno. Raz w roku mogą dziadkowie dostać (choć nie wiem, czy zasłużyli ).
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2014-01-17 o 08:46 |
|
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie apropo tej fotoksiazki za 20 pln, ktoras z Was czytala moze ten regulamin? Zastanawiam sie tez nad ta fotoksiazka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() godziny aktywności spędzamy na chodzeniu po domu, gadaniu, pokazywaniu zabawek, bujanie w bujaczku i wpatrywanie się w światełka w karuzeli, słuchaniu i śpiewaniu dziecięcych piosenek, czytanie bajek czasem z nią potańczę i teraz jest choinka to wpatrywanie w nią i w żyrandol
|
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
regulaminu nie czytałam i w sumie teraz jak tak bez ustanku przedłużają tą promocję zaczynam myśleć gdzie był hak
![]() Aaby do ssania palca u nogi to jeszcze chwila ![]() Mao dziecku trzeba 400 j.m. d3 Aga Babku ale dłuuuugo mieliście tatusia w domku Sanrio a kto Ci to przebijał? dobrze że już lepiej |
|
|
|
#1495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko że na mleku jest podane w mikrogramach i chciałam wiedzieć ile mikrogramów ![]() Jejku jak mnie czasami denerwuje moja mama, przyszła teraz z pracy i z pretensjami do mnie co ja robiłam cały dzień, że w domu nic nie zrobiłam, ani nie posprzątane ani nic.
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2014-01-08 o 17:07 |
|
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama sie na to wkurzam,ale co zrobic... a jak mama czasem zajdzie to wlasnie wtedy cos robie. ona sie nie dziwi,bo wie jak jesf ![]() mala pospala 1,5 godz. jak za dawnych czasow,haha. teraz tez dosypia,ale przy cycu ![]() jeszcze nawet mm nie podalam ![]() ![]() wytrzymamy juz do wieczora ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Aga najwazniejsze,ze juz sama oddychala.bedzie lepiej!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
cos w tym jest...ja ten lepszy bede na,wyjscia,ubierac.a po domu ten miekki. a,jeszcze co do TV- ja,tak ukladam,mala zeby nie patrzyla.nie wiem czy to cos szkodzi,ale po co od malego ma sie patrze,c,nic dobrego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, jestem taka zmęczona że ledwo paCZe na oczy
ide nadrabiać Tylko pytanie głownie do nasturcji i koali- czy przy tej nietolerancji, jak wczesniej miał mały kupki "wodniste" bardziej a dzisiaj taka plastelina wyszla, to nadal moze być ta nietolerancja czy raczej nie? plastelina zielono zółta? moze jak nadrobie to akurat bedzie odpowiedź Ps, kupiłam kiece, choć nie taka jak chciałam ale ładną.
|
#1499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przemywac i nie przegrzewac Cytat:
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
Udalo mi sie zobaczyc zdjecia - wszystkie dzieciaczki sliczne
Nemosku droga taka sesja ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

może on w kontakcie z innymi kosmetykami śmierdzi? Albo może dajesz go za dużo?
Albo masz felerną partię?
to ja nie wiem w takim razie, bo datę przydatności ma dobrą

Cały czas od narodzin małego byliśmy we trójkę, aż tak dziwnie i smutno tu dzisiaj. Poszedł godzinę temu, a już tęskni on, tęsknimy my
za bioderka

Tylko operacja, nie?