Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 15:06   #3481
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

A ja mam rożek usztywniany z podusią taką bardzo płaską. Marcelkowi w gondoli podścielałam pieluchę flanelową i pod główkę kładłam tą poduszkę.
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:11   #3482
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a jeszcze miałam Was zapytać o opinię.

z racji obowiązków zawodowych, musimy uczestniczyć w tym balu:
http://www.domnadziei.pl/nowosci/467...m-nadziei.html

jako, że oboje nie znosimy takich imprez, nie uśmiecha nam się tam być. mało tego, ja jako wieloryb na balowo siebie nie widzę.
wczoraj wylicytowałam taką kieckę:
http://allegro.pl/elpasa-sukienka-ci...838012058.html
myślicie, że się nada? o ile oczywiście będzie pasować....
ja generalnie nie znoszę sukienek, źle się w nich czuję, to samo z obcasami, a teraz po prostu wypada się galowo ubrać.
na nogi chyba baleriny włożę i tak, oczywiście jak je najpierw kupię :P
Dla mnie bomba!! Do tego baleriny i królowa balu
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:14   #3483
Limonka1987
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
pewnie Pani chciała być miła
Mogłam jej powiedzieć, że patrząc na jej aparycję też pewnie ma córeczki i to najmarniej trzy

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Zeby nie byc golłsłowna przesylam Wam szafe mojej pieroworodnej Róż króluje Ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zagląda...
Wow! Ilość butów naprawdę robi wrażenie!
Ja mam tylko jedne, które mała dostała od mojej koleżanki w prezencie.
Jeżeli chodzi o róż to ja się zarzekałam, że garderoba mojej córki nie będzie różowa,ale w ciucholandach też ciężko upolować coś w innym kolorze. Tak więc podobnie jak Ty mogę zaśpiewać "różowo miiiii"

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
mój dziadek kiedyś poszedł do lekarza i przyszykował sobie w kieszeni dla niego 50zł (oj to już dość dawno było) no i wyszedł od lekarza, idzie na tramwaj, wsiada, wyciąga bilet z kieszeni, patrz a to 50zł zwinięte. Dał lekarzowi z roztargnienia z drugiej kieszeni bilet na tramwaj i to w dodatku ulgowy

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ubranek sporo, wiadomo każda szanująca się kobieta musi mieć taka garderobę ale stwierdzam, że przy takiej ilości butów niedopuszczalne jest, by liczba torebek była zerowa!!!
Trzeba uzupełnić to niedopatrzenie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A i jeszcze chciałam zapytać - kupujecie pościel do wózka?
Bo ja myślałam że sam kocyk wystarczy - a poduszka takiemu maluchowi i tak nie potrzebna.
Ja kupię. Zazwyczaj gdy widzę maluchy w wózkach, mają podłożoną podusię.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Co do przyczepki - baaaardzo polecam Nasza jest dwuosobowa, więc będzie się fajnie sprawdzać. I z całego serca polecam firmę chariot - drogie są mocno, ale rewelacyjne. Bezpieczne, wygodne, no i można kupić sporo taniej na niemieckim ebau (W Polsce mało rozpowszechnione)
Dziękuję za radę, będziemy mieli na uwadze.
Chcemy właśnie dwuosobową, żeby wypuszczać się na rodzinne eskapady, gdy już postaramy się o rodzeństwo dla Emilki

Cytat:
jako, że oboje nie znosimy takich imprez, nie uśmiecha nam się tam być. mało tego, ja jako wieloryb na balowo siebie nie widzę.
Oczywiście, że się nada. Moim zdaniem mała czarna sprawdza się w każdej sytuacji. Założysz baleriny, jakąś fajną biżuterię i będziesz wyglądać jak gwiazda

Znalazłam na necie bezpłatną internetową szkołę rodzenia przygotowaną przez Huggies i teraz biję się z myślami: włączyć pierwszy odcinek czy dalej żyć w błogiej niewiedzy
Stary 2014-01-08, 15:14   #3484
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Spróbuj z omeprazolem- 20mg dziennie wolno w ciąży, a i Cayenne i mi bardzo pomogło. Omep to sie nazywa w Pl, czy jakoś tak.
właśnie dzisiaj sie na naszym wątku dowiedziałam o tym - jutro zrobię rekonesans po aptekach, a jak na receptę, to u ginka niedługo

choć jak pytałam do tej pory, to i w aptekach i gin mówili jednym jezykiem "tylko gaviscon"

jestem skłonna sprawdzić wszystko! bo albo ja zeświruję, albo mąż, którego nieustannie w nocy budzę
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:18   #3485
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Coś w tym jest, kupiłam sobie skrzyneczkę z "winabezalkoholowe.pl " i nikomu z domowników nie pozwalam się do niej zbliżać. Ale Wam bym dała po kropelce
ale jestes szczodra jak smakuje to wino ??

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
chętnie też poznam opinie, bo sami śpimy na Ikei i to wcale nie z wysokiej półki i jest genialna. Poczytałam że niektóre ich tanie materace świetnie się sprawdzają i stwierdziłam że jak będzie zły to nie będzie mi szkoda go wywalić, a okazał się strzałem w dziesiątkę pomimo męża z problemem kręgosłupowym. Nie skarżył się od półtorej roku (odpulać). Zastanawiałam się nad tym jednym z podstawowych na piance:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150182/
nadrobilam, i chyba zadna nie kupowala w ikei bo zero odzewu Ja wlasnie tez czytalam pozytywne opinie i sie zastanawiam czy nie wziasc

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Ja pożyczyłam torbę sportową od koleżanki, która kupowała ją specjalnie pod wymogi szpitala w którym rodzę O takie coś piszą:
Genaralnie obowiązuje zasada "samolotowa": dozwolony jest bagaż o wymiarach walizki pokładowej (jedna sztuka, której suma wysokość plus długość nie przekracza 115 cm).
nie moge a cieakwe co by zrobili jak sie nie dostosujesz do tych smiesznych wymagan

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Poza tym muszę Wam przytoczyć dialog z dzisiejszych zakupów w sklepie spożywczym koło mojego domu.
Ekspedientka: Co będzie? Dziewczynka?
Ja: Tak. Skąd Pani wiedziała?
Ekspedientka: To widać po buzi... Dziewczynki ODBIERAJĄ CAŁĄ URODĘ!
A mi naiwnej się wydaje, że ładnie wyglądam w ciąży
Dobrze, że zostałam przywołana do porządku
ale bezczelna

Cytat:
A i dzięki dziewczyny za ciepłe słowa o moim big brzuchu... Fakt generalnie w brzuch mi idzie ale te prawie 10kg musze sie gdzies podziać..
Nooo... biore się za nadabianie. Troche tego znowu jest
noooo ilosc obuwia robi wrazenie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
P

A tak w ogóle wstałam o 13.55
a w nocy wezmiesz meza w obroty

Cytat:
A i jeszcze chciałam zapytać - kupujecie pościel do wózka?
Bo ja myślałam że sam kocyk wystarczy - a poduszka takiemu maluchowi i tak nie potrzebna.

ja mam kocyk, a gdyby sie tak zdarzylo ze w polowie kwietnia bedzie zima to po Natalii mam jeszcze becik

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:23   #3486
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

ja generalnie nie znoszę sukienek, źle się w nich czuję, to samo z obcasami, a teraz po prostu wypada się galowo ubrać.
Bardzo ładna lepiej chyba baleriny założyć

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Nie strasz
To teraz Ja 33 dni boicie się

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

nie moge a cieakwe co by zrobili jak sie nie dostosujesz do tych smiesznych wymagan
Kurcze nie wiem ale nie będę ryzykować

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:26   #3487
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry! na razie nie nadrabiam... zakręcony dzisiaj dzień. Po 11 pojechałam z Tatą do miasta załatwiać naprawę samochodu. Wydałam już 300 zł, jedziemy auto zaprowadzić jeszcze do mechanika na noc, i jeszcze 310 zł trzeba będzie wydać u gazownika - im szybciej tym lepiej

Byłam w 3 hurtowniach dla bobasów - prawie oczopląsu dostałam tyle tam tego wszystkiego
i co zauważyłam.... nie opłaca sie w ogóle kupować tych łóżeczek do 300 zł ze sklejką, np. http://allegro.pl/show_item.php?item=3799075242, bo to wszystko odpada i bardzo nieładnie wygląda
lepiej dołożyć i wziąć takie np. http://allegro.pl/lozeczko-jardew-ty...834343419.html

Materac: ja na bank biorę lateksowy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:33   #3488
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! na razie nie nadrabiam... zakręcony dzisiaj dzień. Po 11 pojechałam z Tatą do miasta załatwiać naprawę samochodu. Wydałam już 300 zł, jedziemy auto zaprowadzić jeszcze do mechanika na noc, i jeszcze 310 zł trzeba będzie wydać u gazownika - im szybciej tym lepiej

Byłam w 3 hurtowniach dla bobasów - prawie oczopląsu dostałam tyle tam tego wszystkiego
i co zauważyłam.... nie opłaca sie w ogóle kupować tych łóżeczek do 300 zł ze sklejką, np. http://allegro.pl/show_item.php?item=3799075242, bo to wszystko odpada i bardzo nieładnie wygląda
lepiej dołożyć i wziąć takie np. http://allegro.pl/lozeczko-jardew-ty...834343419.html

To prawda podpisuje się pod postem Elunki moja koleżanka takie ma i już po miesiącu zaczeło się rozklejać i musieli gwoździe wbijać

Maja

Czytam
Stary 2014-01-08, 15:33   #3489
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
właśnie dzisiaj sie na naszym wątku dowiedziałam o tym - jutro zrobię rekonesans po aptekach, a jak na receptę, to u ginka niedługo

choć jak pytałam do tej pory, to i w aptekach i gin mówili jednym jezykiem "tylko gaviscon"

jestem skłonna sprawdzić wszystko! bo albo ja zeświruję, albo mąż, którego nieustannie w nocy budzę
Tez myslałam, że zwariuje- dlatego przekopałam najnowsze badania. A że na gastroenterologii pracowałam, to jeszcze mojego nadrzędnego lekarza się spytałam co i jak. W oficjalnym lekospisie ma coprawda dalej status leku B, ale w wielu badaniach jest bezpieczny.
U mnie zgaga zmieniła sie od kwasów w zapalenie gardła i krtani i miałam 2 tygodnie wyjete z życiorysu okołoświatecznie- dlatego jestem zdania, że przy normalnym dawkowaniu profilaktycznym omep przyniesie Ci więcej dobrego.
Stary 2014-01-08, 15:36   #3490
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Acha, zapomnialam się pochwalić wynikami swojej tajniackiej krzywej cukrowej, ktorą zrobiłam dziś rano za pomocą glukometru taty .
Na czczo było 90, po godzinie 148 a po dwóch godzinach 119. Czyli jednak w normie! Nawet jeśli w próbce pobranej z krwi wlośniczkowej wyniki o parę procent się różnią od tych z krwi żylnej to i tak jeszcze spory margines zostaje . Jestem dużo spokojniejsza, do wizyty w poradni diabetologicznej (15 stycznia) uda mi się nie zwariować
wyniki spoko ciekawe co w poradni powiedzą

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
A z tym ktg to w sumie dziwnie że w Polsce robią dopiero później bo przecież ono czyta zarówno serduszko dziecka jak i sprawdza czy mama ma już skurcze. Mi położna w zeszłym tygodniu wykryła skurcze dzięki ktg. Ale wiadomo co kraj to inne zasady.
Ja bez KTG tez bym pojęcia nie miała o tym, że mam skurcze

Cytat:
Kurcze jak tu się o pierdoły nie pytać - wpisuję w wyszukiwarkę "Dzidziuś" a tam wyskakują płyny, balsamy, płatki mydlane, proszki, do białego, do koloru Co kupujecie?
Dzidziś płyn lub balsam do prania

Cytat:
Hej hej heloł!!!
Kawke sacze bo zasypiam. Do godz 11 znow w lozku gniłam Pozniej nalesniki no i posegregowalam ubranka. Masakra ile tego jest. JA chyba tylu nie mam NA razie rzucilam w szafe 1 połka takich 0-6 miesiecy i druga 6-12miesiecy. Teraz czekaja na pranie. Musze po ten proszek w koncu sie udac. Ale stwierdzilam ze w piatek ide do gina to moze proszek przy okazji kupie. No i moze sie dowiem czy dzidzia spiesszy sie czy spokojnie poczeka jeszcze te 2 miesiace Zeby nie byc golłsłowna przesylam Wam szafe mojej pieroworodnej Róż króluje Ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zagląda...

A i dzięki dziewczyny za ciepłe słowa o moim big brzuchu... Fakt generalnie w brzuch mi idzie ale te prawie 10kg musze sie gdzies podziać..
Nooo... biore się za nadabianie. Troche tego znowu jest
wow niezle zbiory

Cytat:
No to stosuj się do zaleceń lekarza. Tym bardziej, że nie sa jakies restrykcyjne Odpoczywaj ile wlezie.. A to lezenie to w jakiejs konkretnej pozycji? Na boku czy mozna np połsiedzaco z laptopem na kolanach. Tez probuje wiecej lezec ale w nocy jest ciezko mi na bokach wylezec i zdarza sie, że na plecach zasypiam
nie mam pojęcia, ale na płasko się nie da łóżko mnie parzy

Przy okazji dostarczania L4 w pracy wbiłam się z mężem do Tesco, były wyprzedaze mat edukacyjnych, ale nic fajnego, bujaczków Bright Stars za niecałe 40 zł (takie http://tablica.pl/oferta/lezaczek-br...e-ID45vap.html) ale szału nie ma więc nie brałam. Skusiłam się za to na laktator ręczny BabyOno za 25 zł(z 98zł)- nie ma może super opinii ale za tą cenę żal było nie brać no i nabyłam koszule do szpitala

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2014-01-08 o 15:48
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:41   #3491
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

No to nieciekawie Ja zamówiłam Tymona Miś Pocieszam się jedynie tym, że po roku przestawię je z sypialni do pokoju (albo od razu) i będzie stało we wnęce pomiedzy ścianą a szafą, więc nawet jak coś odpadnie to nie powinno być widać. A się zastanawialiśmy nad tym drugim łóżkiem ale stwierdziliśmy, że po co jak u nas i tak tych zdobień nie będzie widać, tylko szczebelki ;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 15:43   #3492
asialll
Raczkowanie

;0mam takie pytanie jak zwykle ni to z gruchy ni z pietruchy jak na 31 tydzien to gdzie powinno być dno macicy?pytam bo zastanawiam się nad ułożeniem mojego dziecia, ruchy czuję najczęściej po bokach, nawyżej odczuwam ze 3 cm nad pępkiem a mama mi mówiła że ja to ją kopałam kuloskami po żebrach aż huczało. Może ten mój dzieć bardzo spokojny albo nieprawidłowo leży

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:44   #3493
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
To prawda podpisuje się pod postem Elunki moja koleżanka takie ma i już po miesiącu zaczeło się rozklejać i musieli gwoździe wbijać
Na pewno o Tymona chodzi a nie o łóżeczka Klupś ? One są podobne wizualnie.
Stary 2014-01-08, 15:45   #3494
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
No to nieciekawie Ja zamówiłam Tymona Miś Pocieszam się jedynie tym, że po roku przestawię je z sypialni do pokoju (albo od razu) i będzie stało we wnęce pomiedzy ścianą a szafą, więc nawet jak coś odpadnie to nie powinno być widać. A się zastanawialiśmy nad tym drugim łóżkiem ale stwierdziliśmy, że po co jak u nas i tak tych zdobień nie będzie widać, tylko szczebelki ;p
Nie stawiajcie w nasłonecznionym miejscu i powinno być dobrze

Maja

Czytam
Stary 2014-01-08, 15:48   #3495
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie stawiajcie w nasłonecznionym miejscu i powinno być dobrze
Dzięki, nie będzie stać w nasłonecznionym miejscu. Ale zszokowana jestem, ze są takie kiepskie O Klupsiu wiedziałam, że są fatalne ale byłam przekonana że z Tymona są lepsze.
Stary 2014-01-08, 15:48   #3496
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
było o paleniu. ja nie paliłam nigdy, małż dużo i długo. obiecywał, że rzuci zanim Ewa się urodzi, ale nie wyszło. żadne prośby, groźby, marudzenia na niego nie działały. niby zawsze palił na dworze, ale wchodził za nim cały ten smród. aż w zeszłym roku 2-letnia Ewcia zapytała go, czy idzie zapalić i zrobiło mu się głupio, bo dotarło do niego, że jest świadoma tego, po co on wychodzi. wtedy postanowił rzucić, udało się, częściowo z pomocą Tabexu. w grudniu minął rok. za zaoszczędzone pieniądze kupił sobie lustrzankę Nikona i odkrył pasję fotografowania, z czego są (oprócz wydatków) korzyści w postaci pięknych pamiątek.
To jest motywacja I jaki prezent

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam (), chodzisz na nfz?
Ja chodzę prywatnie, 100 zł za wizytę co 3 tygodnie, a tak to u mnie też wygląda właśnie... Miałam do tej pory zaledwie 3 usg, ani razu nie usłyszałam jaka jest waga dziecka, ciągle tylko "jest ok". A na każdej wizycie tylko paluch, detektor, pytanie "słyszysz?", da mi zwolnienie, weźmie banknocik i tyle
Gdyby nie to, że dodatkowo byłam na usg genetycznych w 3d to nic bym nie wiedziała
Oby tylko w czasie porodu mnie nie zawiódł bo ukatrupię...
To ja bym wolała nfz. Ja płace 130zł i mam wszystko. Usg, zdjęcia, informacje wydrukowane na kartce. A ta 100 Twoja to chyba za L4 tylko

Cytat:

Ja myślę, że się nada.
Mała czarna zawsze sie nada
Ale ja bezguście jestem, to się nie sugeruj

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:49   #3497
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
;0mam takie pytanie jak zwykle ni to z gruchy ni z pietruchy jak na 31 tydzien to gdzie powinno być dno macicy?pytam bo zastanawiam się nad ułożeniem mojego dziecia, ruchy czuję najczęściej po bokach, nawyżej odczuwam ze 3 cm nad pępkiem a mama mi mówiła że ja to ją kopałam kuloskami po żebrach aż huczało. Może ten mój dzieć bardzo spokojny albo nieprawidłowo leży
Niestety nie pomogę bo nie wiem

Cytat:
Na pewno o Tymona chodzi a nie o łóżeczka Klupś ? One są podobne wizualnie.
Chodzi o łóżeczka tego typu:
łóżeczko

Ten biały element na rogach się rozkleja i rozchodzi

Maja

Czytam
Stary 2014-01-08, 15:54   #3498
asialll
Raczkowanie

ja mam Klupś, dostałam od koleżanki kupowała w tamtym roku, nic się nie działo u niej, wygąda jak nowe u mnie stoi już dwa miesiące i też się nic nie dzieje. Może nie zawsze się rozklejają

Stary 2014-01-08, 15:55   #3499
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz Ja 33 dni boicie się
Ani trochę Ja się nie umiem doczekać. I Twojego i mojego porodu

Cytat:
Ale co odpada??

Ja tylko dodam, że znajomy kupił łóżeczko właśnie takie tanie i młody jak urósł i zaczął stawać na nóżki, to rozwalił całe łóżeczko No to znajomy kupił jakieś porządne za 600zł i za miesiac młody też je rozwalił

Także nie kopcie w łóżeczka, a będą stały

Cytat:
Ja nad pępkiem nie czuję w ogóle po bokach i na samym dole. Młoda jest główką w dół, ale gdzie mam dno macicy to nie wiem

Stary 2014-01-08, 15:55   #3500
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety nie pomogę bo nie wiem

Chodzi o łóżeczka tego typu:
łóżeczko

Ten biały element na rogach się rozkleja i rozchodzi
No to trudno, niech się rozklei to je oddam do sklepu ;p W końcu chyba jakaś gwarancja będzie. (na wózki mimo, że producent daje rok, sklep daje 2 lata, łącznie z otrzymaniem wózka zastępczego na czas oddania swojego) więc mimo, że nie dopytałam liczę że z łóżeczkiem też tak będzie, ale może się mylę.
Stary 2014-01-08, 15:59   #3501
asialll
Raczkowanie

Ela87, to mam tak samo troszkę się uspokoiłam, mój też głową wie gdzie celować już

Stary 2014-01-08, 16:02   #3502
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
ja mam końcówkę 32tygodnia i też mam wrażenie, że Mała leży bokiem właśnie na wysokości pępka.
często czuje coś jakby głowę po prawej i po lewej wyraźne kopniaki, czasem dość nisko więc pewnie nogami. Poza tym ostatnio tak dziwnie się rusza jakby "telepie" i pcha znajomy twierdzi, że chyba probuje sie przekręcić, opuścić głową w dół, dlatego tak się rzuca od tygodnia.
Stary 2014-01-08, 16:04   #3503
BeautifulLie
Zadomowienie

Tequilla za glukozę

Teqiba ja mam proszki do prania i płyn do płukania z dzidziusia i jestem zadowolona z efektu

Limonka dziękuje :-*

Hahaha jaka szczera ekspedientka xD humor mi ostro poprawiłaś

Czbasia buty ile ich jest

Ja daje sporo kasy prywatnie chodząc więc chyba tylko kupie lekarzowi jakiegoś whiskacza jak ciąże poprowadzi tak jak powinno być...

Baja oszczędzaj się wg zaleceń :-*

Koziemleko biedulko pewnie sie jeszcze na cos zdecydujesz ja kupilam pampersy 1, a jutro w promocji biedronkowej kupie dada 2

Ja pościeli do wózka tez nie kupuję 😊 materac mam kokosowo gryczany

Dzisiaj caly dzień leżę i biorę tabletki a brzuch dalej twardy co jakiś czas ucisk przy ujściu z pochwy i kłucia :/

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 16:07   #3504
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
ja mam końcówkę 32tygodnia i też mam wrażenie, że Mała leży bokiem właśnie na wysokości pępka.
często czuje coś jakby głowę po prawej i po lewej wyraźne kopniaki, czasem dość nisko więc pewnie nogami. Poza tym ostatnio tak dziwnie się rusza jakby "telepie" i pcha znajomy twierdzi, że chyba probuje sie przekręcić, opuścić głową w dół, dlatego tak się rzuca od tygodnia.
No ja byłam wczoraj na USg i młoda lezała głową w dół, a ruchy często czuję po obu stronach jednocześnie Może młoda szpagat ćwiczy I z tym telepaniem też mam. Takie jakby drgawki, ale wyczytałam gdzieś (albo tutaj ktoś to pisał?? ), że nie tylko ja tak mam.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Ela87, to mam tak samo troszkę się uspokoiłam, mój też głową wie gdzie celować już
Własnie młoda mnie upomniała, żebym nie kłamała i kopnęła lekko powyżej pępka
Ale do żeber ma daleko i mam nadzieję, ze tak zostanie

Stary 2014-01-08, 16:11   #3505
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ja daje sporo kasy prywatnie chodząc więc chyba tylko kupie lekarzowi jakiegoś whiskacza jak ciąże poprowadzi tak jak powinno być...

Jak chodzisz prywatnie i płacisz za każdą wizytę to po co jeszcze whisky mu dawać? Przecież wykonuję tylko swoją pracę za którą mu płacisz
Stary 2014-01-08, 16:12   #3506
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ani trochę Ja się nie umiem doczekać. I Twojego i mojego porodu
Ooo to miło, że czekasz na mój poród

Cytat:
No to trudno, niech się rozklei to je oddam do sklepu ;p W końcu chyba jakaś gwarancja będzie. (na wózki mimo, że producent daje rok, sklep daje 2 lata, łącznie z otrzymaniem wózka zastępczego na czas oddania swojego) więc mimo, że nie dopytałam liczę że z łóżeczkiem też tak będzie, ale może się mylę.
Może akurat Twoje będzie dobre nie ma co się martwić wcześniej

Cytat:
No ja byłam wczoraj na USg i młoda lezała głową w dół, a ruchy często czuję po obu stronach jednocześnie Może młoda szpagat ćwiczy I z tym telepaniem też mam. Takie jakby drgawki, ale wyczytałam gdzieś (albo tutaj ktoś to pisał?? ), że nie tylko ja tak mam.[COLOR="Silver"]
Mną też czasem telepie i też się zastanawiam co ten dzieciak wyprawia

Ja mam kolejny problem bolą mnie kości palców . Miałam tak tylko rano (myślałam że mi puchną ręce), ale dzisiaj cały dzień bolą ktoś też tak ma ? Czy to normalne???

Maja

Czytam
Stary 2014-01-08, 16:14   #3507
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

A ja się pochwale rozkiem fajny materiał, polecam firma Gluck
1389197657838.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 16:17   #3508
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
A próbowałaś gryźć kaszę gryczaną surową?
a ma to smak... gryczany? bo jak tak, to skończy się nieciekawie....
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 16:17   #3509
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam kolejny problem bolą mnie kości palców . Miałam tak tylko rano (myślałam że mi puchną ręce), ale dzisiaj cały dzień bolą ktoś też tak ma ? Czy to normalne???
palców u rąk? Może za dużo klikania w klawiaturę ;p
Stary 2014-01-08, 16:17   #3510
BeautifulLie
Zadomowienie

Smaritta chyba w sumie masz racje

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości