Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 17:15   #3241
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

hej
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
My w tym roku też chcemy znowu zaciążyć.
ja tez myślałam, że na koniec macierzyńskiego trzasnąć i odchować i dopiero do pracy, ale niestety kredyt bierzemy bo trzeba górę wykończyć i nie wiem jak to będzie wyglądało, ale za rok w wakacje to już na bank tworzymy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Natala a jak będziesz przygotowywac kaszkę karmiąc piersią?Bezmleczną i będziesz ściągać?Mannę będziesz podawać?

Ja już nie wiem jak to zrobić
ja będę z mlekiem z piersi właśnie robić
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Może skok?
U nas właśnie na 3 miesiące było najgorzej.
u nas też skok (jeszcze tydzień) i Miki mi dzisiaj 2x się bez powodu tak mocno rozpłakał, ale za chwilę już się zacieszał i nie wiem czy mu zęby nie idą
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Wazne pytanie- jak doprać ubranka i śliniaczki ubrudzone marchewką???
też się chętnie dowiem
brawa dla Antua za wagę
Cytat:
ja z rok albo 1,5. jesli nie to dopiero za jakies 7 albo w ogóle
Papużko Ty wiesz o co chodzi.... upewnij się, że on na prawdę się zmienił

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:17   #3242
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

jutro dady w promocji w biedronce ! dwa opakowania za 50 zl

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:19   #3243
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

niedawno wrócilismy od lekarza, Antek dzielnie zniósł szczepienie, popłakał ale zaraz się uspokoił.

Waży 7kg, mierzy 66cm, od ostatniego ważenia przybrał 600, lekarka powiedziała że mógłby troche więcej byłam zdziwiona bo przecież ma apetyt i je dużo..
mam mu dawac słoiczki dwa razy dziennie, w porze obiadowej warzywka a pod wieczor owoce.

Ponad to młody ma krzywą głowę.. deformuje mu się z tyłu z jednej strony przez to obracanie głowy w lewo. 24 stycznia mamy wizytę w poradni rehabilitacyjnej więc zobaczymy co dalej..
Miał robioną morfologię i wyszła w granicach normy, więc przepisała żelazo..
Jestem trochę zmartwiona po tej wizycie

Wazne pytanie- jak doprać ubranka i śliniaczki ubrudzone marchewką???
brawo dla Antka dzielny chłopak
Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Witam się po dość długiej nieobecności. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie ponownie do swojego zacnego grona Pieluszkowych Mam

Proszę o radę

Chyba tracę pokarm a zależy mi na KP. Mniej więcej od świąt zauważyłam, że Mały się nienajada. Ssie pierś, wydaje się sobie pojadł, natomiast w niedługim czasie po tym staje się strasznie marudny i nerwowy. Uznałam,że jest głodny i dokarmiłam go butlą no i dziecko Anioł. Kiedy karmię w nocy i nad ranem jest ok, bo pokarmu się trochę nazbiera ale w ciągu dnia jest już gorzej. Podaje jedną butelkę a drugą na noc bo inaczej mam w domu małego potworka. Dodam, że za każdym razem przystawiam go do piersi, żeby possał (popyt-podaż) ale nic nie leci i się denerwuje, piję dużo wody, niczym się nie stresuje a pokarmu coraz mniej. Co robić, pomóżcie!!!
Na początku mleko nie leci. Dziecko musi trochę possać, żeby zaczęło coś lecieć. Moja tak fajnie na początku zasuwa a potem jak już leci, to ciągnie pomału. Mi też się wydaje, że mam mniej mleka, albo moja Emilka więcej potrzebuje, ale najgorsze co mogłabym teraz zrobić, to podać mm. Chcę karmić piersią jak najdłużej
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja mam takie mydełko

http://www.sklep.pollena.com.pl/rein...00g-p-572.html

uzywałam go dopoki nie odkryłam tego sprayu o którym wyzej pisałam.Tez polecam.
Papuga właśnie to mydełko jest świetne. Ja na razie spieram tylko kupki i super daje radę. Namaczam pod kranem, mydlę mydełkiem, zapieram i spłukuję.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szczepieniu
Mała nie taka mała, bo ma 67 cm i 6660 g Normalnie szatan A taka grzeczna
Stary 2014-01-08, 17:20   #3244
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy Wasze maluchy unoszone za rączki delikatnie do góry do siadu prostują już głowę, czy nie? Bo nasz mały leniuszek jeszcze nie, a w poradni rehabilitacyjnej nastraszyli nas, że do końca roku Julek już powinien podnosić tak głowę Zaraz połowa stycznia....

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:28   #3245
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
pisałam pare dni temu że kupiłam dady na promocji i były trefne. te zielone środki były wymięte tak że nie wyścielały całego pampka i na dodatek odparzały pupsko :|

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:31   #3246
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
pisałam pare dni temu że kupiłam dady na promocji i były trefne. te zielone środki były wymięte tak że nie wyścielały całego pampka i na dodatek odparzały pupsko :|
pamiętam ten post, my mamy dady już sprawdzone, zawsze kupowaliśmy w promocyjnych cenach i wszytsko ok takze ja kupuje

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-08, 17:43   #3247
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętam ten post, my mamy dady już sprawdzone, zawsze kupowaliśmy w promocyjnych cenach i wszytsko ok takze ja kupuje
może tylko moje były uszkodzone. oby

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze maluchy unoszone za rączki delikatnie do góry do siadu prostują już głowę, czy nie? Bo nasz mały leniuszek jeszcze nie, a w poradni rehabilitacyjnej nastraszyli nas, że do końca roku Julek już powinien podnosić tak głowę Zaraz połowa stycznia....
Jeśli dobrze zrozumiałam to Antek też nie podnosi główki w ten sposób :| zostaje mu w tyle. za to wierzga pupą gdy mu tak robie

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A czego zawiodłaś? Starszej dawałam czesto te rosmanowskie albo właśnie Hipp.A jak już byliśmy w DE to co tam w ręke wpadło, patrząc na skład, nie na firmę. Wszamała wszystko, nie jest wybredna.
Jankowi chyba dam Hippa
czytalam dzisiaj o słoiczkach i sporo osób chwali te rossmanowskie

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
ja tez myślałam, że na koniec macierzyńskiego trzasnąć i odchować i dopiero do pracy, ale niestety kredyt bierzemy bo trzeba górę wykończyć i nie wiem jak to będzie wyglądało, ale za rok w wakacje to już na bank tworzymy

ja będę z mlekiem z piersi właśnie robić

u nas też skok (jeszcze tydzień) i Miki mi dzisiaj 2x się bez powodu tak mocno rozpłakał, ale za chwilę już się zacieszał i nie wiem czy mu zęby nie idą

też się chętnie dowiem
brawa dla Antua za wagę

Papużko Ty wiesz o co chodzi.... upewnij się, że on na prawdę się zmienił
wiem wiem. jeszcze za wcześnie na takie wnioski , niestety

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
brawo dla Antka dzielny chłopak

Na początku mleko nie leci. Dziecko musi trochę possać, żeby zaczęło coś lecieć. Moja tak fajnie na początku zasuwa a potem jak już leci, to ciągnie pomału. Mi też się wydaje, że mam mniej mleka, albo moja Emilka więcej potrzebuje, ale najgorsze co mogłabym teraz zrobić, to podać mm. Chcę karmić piersią jak najdłużej

Papuga właśnie to mydełko jest świetne. Ja na razie spieram tylko kupki i super daje radę. Namaczam pod kranem, mydlę mydełkiem, zapieram i spłukuję.

a nie orientujesz sie czy mozna je kupić w biedrze?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Dziękuje za wszystkie gratulacje i miłe słowa odnośnie naszej dzisiejszej wizyty u lekarza

Stary 2014-01-08, 17:45   #3248
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no ja się waham czy kupic

dzisiaj w tv będzie film "Zostań" i nie wiem czy oglądać bo TZ na nockę idzie

Stary 2014-01-08, 17:45   #3249
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę łez było, ale bez histerii, a 3 wkłucia i rota doustnie

Szatańsko by było 66 cm i 6666 g
dzielna dziewczyna

Stary 2014-01-08, 17:46   #3250
butterfly20
Zakorzenienie

chyba złapałam jednak rotawirusa od natalki...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:46   #3251
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

a nie orientujesz sie czy mozna je kupić w biedrze?

nie widziałam, ale ja kupiłam w zwykłym osiedlowym Społem
Stary 2014-01-08, 17:49   #3252
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

a o 20 na tvn7 idzie "Na rozstaju" z Richardem Gere i Sharon Stone

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
jak to

Stary 2014-01-08, 17:49   #3253
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham Ryana
A czemu sama nie możesz obejrzeć?

Cytat:
Jak to? Tusia ma rotawirusa?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:49   #3254
your Angel
czyli Endżi

Heloł, witam z 4-miesięcznym już Julkiem

Ciężko jest strasznie. Zamiast być coraz łatwiej, to jest coraz trudniej. Nakłada się to na moje wyczerpanie i za wesoło nie jest Na dwa dni siedzimy u mojej mamy, to pomoże naładować baterie Póki co przespałam się 3 godziny i czuję się przyćpana, dobudzić się nie mogę Organizm zapomniał co to jest i nie ogarnia
Stary 2014-01-08, 17:53   #3255
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
nie widziałam, ale ja kupiłam w zwykłym osiedlowym Społem
czyli w biedronce tez powinno być

Ide kąpać małego skrzata

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Ciężko jest strasznie. Zamiast być coraz łatwiej, to jest coraz trudniej. Nakłada się to na moje wyczerpanie i za wesoło nie jest Na dwa dni siedzimy u mojej mamy, to pomoże naładować baterie Póki co przespałam się 3 godziny i czuję się przyćpana, dobudzić się nie mogę Organizm zapomniał co to jest i nie ogarnia
To i my się witamy w 4 miesiącu zapomniałam się pochwalić że to dziś

Julek daje popalić?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 17:54   #3256
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a o 20 na tvn7 idzie "Na rozstaju" z Richardem Gere i Sharon Stone
no ja właśnie najpierw to oglądam a o 22:30 jest "Zostań"

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Kocham Ryana
A czemu sama nie możesz obejrzeć?
a to nie jakieś horrorowate? bo się będę bała

Stary 2014-01-08, 18:03   #3257
butterfly20
Zakorzenienie

No w zeszły poniedziałek miała szczepienie, to jest tak,że przez jakiś czas trzeba uważać bo dziecko wydala rotawirusa. I ja zawsze bardzo uważałam,ale jak robię rachunek sumienia to wczoraj przed kąpielą zmieniałam jej pampa z kupką i nie pamiętam,czy myłam ręce,bo mąż był na parterze i ja nie miałam jak jej zostawić a potem to właśnie nie pamiętam, czy w końcu umyłam. A od rana mnie czyści, teraz to już w ogóle masakra.
Dzwoniłam do cioci pediatry i mówi,że to może być to.Mąż pojechał do apteki, obym tylko z kolei jej nie zaraziła

Stary 2014-01-08, 18:04   #3258
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu
Gratki dzielna jest

Cytat:

Ja zawsze co promocja to kupuje i sa ok

Wiktom dostawiac do poersi sciagac po kazdyn karmieniu i duuuuzo pic. Buzka kciuki trzymam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 18:08   #3259
kahunia
Zadomowienie

teacherka - bo pytalas o to pieluchowanie. No to u nas z tymi bioderkami bylo tak: jedno ok, drugie na granicy normy 1a/2a. Badanie bylo jak mala miala 7 tygodni. Zalecenie: szerokie pieluchowanie. Najpierw stwierdzilam ze ok jakos sie przemeczymy przez ten miesiac ale pozniej zaczelam zglebiac temat w internecie i wszedzie bylo ze szerokie pieluchowanie to zuo ze lepiej jak stawy moga sie dowolnie ruszac i nie nalezy ich ograniczac (to teza m.in. Zawitkowskiego). A w naszym przypadku bylo jeszcze tak, ze ta dysplazja byla fizjologiczna bo w tym wieku jeszcze mialo prawo tak byc. Tu na forum przezytalam ze m.in papalinka miala problem z bioderkami i cwiczyla bo takie miala zalecenia. Wiec postanowilismy nie meczyc dziecka i nie peluchowalismy jej, za to pozwolilismy jej machac nogami ile wlezie i przy okazji zmiany pieluch cwiczylismy (ale tez nie za kazdym razem). Dzisiaj kontrola. Oczywiscie mialam troche stresa czy dobrze zrobilismy, ale wyszlo ze z bioderkami wszystko ok Kontrola za 3 miesiace.

Oczywiscie nikogo nie namawiam na niestosowanie sie do zalecen lekarza, bo rozne sa sytuacje. U nas bylo w miare ok.

Czy u Was w miastach tez macie kontrole bioderek jak wszystko jest ok? Czy jak na pierwszej wizycie bylow porzadku to juz wystarczy?

A i Amelka za miesiac bedzie miala dowod Smiac mi sie tylko chcialo jak wzrost jej wpisywalam Troche bez sensu bo dowod wazny 5 lat, a wpisane bedzie miec cale 62cm :P

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Motyl chyba pozostaje czesto myc rece i miec nadzieje ze nie zarazisz malej.

Mi babka po szczepieniu mowila ze rotawirusy sa wydalane z kupka i trzeba zachowac szczegolna higiene, ale nie msylalam ze az 2 tygodnie.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 18:16   #3260
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
biedna
zeby leki szybko zadziałały i na Tusie nie przeszło

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-08, 18:16   #3261
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
teacherka - bo pytalas o to pieluchowanie. No to u nas z tymi bioderkami bylo tak: jedno ok, drugie na granicy normy 1a/2a. Badanie bylo jak mala miala 7 tygodni. Zalecenie: szerokie pieluchowanie. Najpierw stwierdzilam ze ok jakos sie przemeczymy przez ten miesiac ale pozniej zaczelam zglebiac temat w internecie i wszedzie bylo ze szerokie pieluchowanie to zuo ze lepiej jak stawy moga sie dowolnie ruszac i nie nalezy ich ograniczac (to teza m.in. Zawitkowskiego). A w naszym przypadku bylo jeszcze tak, ze ta dysplazja byla fizjologiczna bo w tym wieku jeszcze mialo prawo tak byc. Tu na forum przezytalam ze m.in papalinka miala problem z bioderkami i cwiczyla bo takie miala zalecenia. Wiec postanowilismy nie meczyc dziecka i nie peluchowalismy jej, za to pozwolilismy jej machac nogami ile wlezie i przy okazji zmiany pieluch cwiczylismy (ale tez nie za kazdym razem). Dzisiaj kontrola. Oczywiscie mialam troche stresa czy dobrze zrobilismy, ale wyszlo ze z bioderkami wszystko ok Kontrola za 3 miesiace.

Oczywiscie nikogo nie namawiam na niestosowanie sie do zalecen lekarza, bo rozne sa sytuacje. U nas bylo w miare ok.

Czy u Was w miastach tez macie kontrole bioderek jak wszystko jest ok? Czy jak na pierwszej wizycie bylow porzadku to juz wystarczy?

A i Amelka za miesiac bedzie miala dowod Smiac mi sie tylko chcialo jak wzrost jej wpisywalam Troche bez sensu bo dowod wazny 5 lat, a wpisane bedzie miec cale 62cm :P

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Motyl chyba pozostaje czesto myc rece i miec nadzieje ze nie zarazisz malej.

Mi babka po szczepieniu mowila ze rotawirusy sa wydalane z kupka i trzeba zachowac szczegolna higiene, ale nie msylalam ze az 2 tygodnie.

No właśnie normalnie to ja myję ręce kilkanaście razy dziennie, po prostu pewnie moje niedopatrzenie, głupie
najbardziej się boję odwodnienia i problemów z pokarmem

Stary 2014-01-08, 18:39   #3262
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Motylku kurde wieeelkie kciuki by Tusia sie nie zarazila

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 18:42   #3263
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja mam w planie, kolejność:
-marchewka
-marchewka z ziemniakami
-dynia z ziemniakami
-szpinak z ziemniakami- może zaryzykuje

jak już skończy 5 miesiąc:
-warzywo+ziemniaki+mięsko
-zupki

no i ten gluten ale to muszę z pediatrą pogadać.

I tutaj padło wcześniej mądre pytanie. Jak przechodzimy na całe słoiczki to rezygnujemy z podania mleka, czy ten słoiczek jest dodatkowym posiłkiem?. Bo ja już mam mętlik od tych rozbieżnych schematów żywienia
Jak zje cały słoiczek, to rezygnujemy z mleka. Jakoś trudno mi się to wyobrazić. Adaś tak bardzo nie lubi tej marchewki.
Stary 2014-01-08, 18:44   #3264
ja :)
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za info o kupce Czyli wygląda na to, że wszystko ok i że to naturalny proces. Good

Nadrobiłam Was na telefonie z łóżka i teraz już zapomniałam, co miałam pocytować damn..

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiedziałam nawet o tym. Ja zawsze dokłądnie myje ręce przed i po zmianie pieluszki, ale tez mnie ostatnio coś dopadło - może to też te rotawirusy od Poli bo szczepiona była 20 grudnia..
Super, ze z bioderkami ok

Motyl nie martw się, pij dużo wody i będzie ok. Ja sylwestra przecierpiałam i jeszcze kilka dni mnie lekko trzymało ale cały czas dużo piłam i wszystko z pokarmem w porządku
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 18:46   #3265
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

Co to za film i na czym?

Cytat:

o fuck,współczuję;*

Cytat:
No w zeszły poniedziałek miała szczepienie, to jest tak,że przez jakiś czas trzeba uważać bo dziecko wydala rotawirusa. I ja zawsze bardzo uważałam,ale jak robię rachunek sumienia to wczoraj przed kąpielą zmieniałam jej pampa z kupką i nie pamiętam,czy myłam ręce,bo mąż był na parterze i ja nie miałam jak jej zostawić a potem to właśnie nie pamiętam, czy w końcu umyłam. A od rana mnie czyści, teraz to już w ogóle masakra.
Dzwoniłam do cioci pediatry i mówi,że to może być to.Mąż pojechał do apteki, obym tylko z kolei jej nie zaraziła
Słyszałam, że może tak być

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 19:00   #3266
Larysa88
Zakorzenienie

a właśnie, przypomniało mi się coś co chciałam Wam już wcześniej napisać tylko zawsze 'coś'. bo dostałam paczkę pampersów z tesco i powiem Wam że nie głupie są, jakoś tak mi podpasiły nie wiem czy nie fajniejsze od dadów, ale nie wiem jak z ceną i nie wiem za ile sztuka wychodzi
ale tak czy tak dady jutro kupię

Cytat:
właśnie karmiłam Michasia i trochę poczytałam składy słoiczków na stronach producenta
gerber ma 100% marchewki, z bobovity jest marchew +woda (22% )
bobovita ma marchewke z ziemniakiem czytam skład a tam :marchew,ziemniak, ryż ()
składy składami,każdy przebadany i dopuszczony do obiegu
najważniejsze co mojemu Synkowi podpasuje
np planuje podac marchewke z gerbera, jak sie bedzie krzywił to sprawdze marchewke z innych firm
no, ja tak właśnie robię, sprawdzam które Ola lubi bardziej

Cytat:
zauważyłaś że wszystkie hippy maja podejrzanie wyrazisty kolor? :/ tak jakby były nasycone jakimiś barwnikami.. tez sie nie przekonalam, na dodatek drogie.

Spróbuje na pewno, jutro jade do biedry na duże zakupy to poszukam moze beda mieli
wiesz co no może nie zwracałam uwagi na kolor, chociaż już nie pamiętam ale chyba gerbera marchewka jest taka mocno ciemna

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A czego zawiodłaś? Starszej dawałam czesto te rosmanowskie albo właśnie Hipp.A jak już byliśmy w DE to co tam w ręke wpadło, patrząc na skład, nie na firmę. Wszamała wszystko, nie jest wybredna.
Jankowi chyba dam Hippa
znaczy zawiodłam bo Ola lubi bardziej z innych firm niż z hipp tak mi się wydaje a może się myle, zobaczymy jeszcze

Cytat:
muszę kupić 4
Stary 2014-01-08, 19:04   #3267
kaska87
Zakorzenienie

a dobra 50zł nie majątek kupię jutro te dady- rozmiar 4 jak nie podpasują to trudno

Stary 2014-01-08, 19:05   #3268
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu

Cytat:

Jeśli dobrze zrozumiałam to Antek też nie podnosi główki w ten sposób :| zostaje mu w tyle. za to wierzga pupą gdy mu tak robie

jesli ja dobrze rozumiem to co napisała madziuchna to właśnie Jasio tego nie robi i dostaliśmy profilaktycznie skierowanie do neurologa.

A właśnie wykonałam dziś 2/3 misji - dodzwoniłam się i umówiłam do alergologa (koniec stycznia) i neurologa (początek lutego), jeszcze tylko ortopeda został do "złapania"

Cytat:
zdrówka dla Ciebie i żebyś nie zaraziła Natalki

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Cytat:

To i my się witamy w 4 miesiącu zapomniałam się pochwalić że to dziś
dla Waszych duzych chłopaków

spojrzałam na te filmy które macie zamiar oglądać - duzo dzisiaj ciekawych propozycji ja się skusze na coś lekkiego na 2 ma być franc. komedia Kobieta na Marsie, mężczyzna na Wenus - oczywiście o ile Jaś pozwoli

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 19:07   #3269
kaska87
Zakorzenienie

Agravko na polsacie ma być o 22:40

Stary 2014-01-08, 19:12   #3270
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Agravko na polsacie ma być o 22:40
Oj to za późno dla mnie

Co do dadow, to właśnie wróciłam z biedy i chciałam kupić 2 op. Ale różne rozmiary i babce nie chciała wejść niższa cena i myślałam że o to chodzi a promocja od jutra...

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości