Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 20:25   #3301
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
my od maja bo chce marcowe dziecko miec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizazmy Forum.
Moj TZ chce majowe dziecie, ale ja najpierw musze prace znalezc i troche popracowac w PL, wiec pewnie dopiero pod koniec roku bedziemy myslec. I znów wyjdzie wrzesien/pazdziernik
Zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję, że za drugim razem też pójdzie tak gładko ze staraniami jak za pierwszym
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:26   #3302
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No w zeszły poniedziałek miała szczepienie, to jest tak,że przez jakiś czas trzeba uważać bo dziecko wydala rotawirusa. I ja zawsze bardzo uważałam,ale jak robię rachunek sumienia to wczoraj przed kąpielą zmieniałam jej pampa z kupką i nie pamiętam,czy myłam ręce,bo mąż był na parterze i ja nie miałam jak jej zostawić a potem to właśnie nie pamiętam, czy w końcu umyłam. A od rana mnie czyści, teraz to już w ogóle masakra.
Dzwoniłam do cioci pediatry i mówi,że to może być to.Mąż pojechał do apteki, obym tylko z kolei jej nie zaraziła
Kurde, nie wiedziałam, że to tak działa Niesamowite! Ale bardzo Ci współczuję i życzę zdrówka

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kochana, to przestań kombinować z ta kupa. wg mnie zupełnie niepotrzebnie dajesz te czopki i gmerasz termometrem... przecież przy kp kupa może być tak rzadko...
rekord Marysi - 12 dni bez kupy i nic nie kombinowałam

kazali Ci ćwiczyć z nim podciąganie do siadu
a jak u Was z leżeniem na brzuszku?
1. tak właśnie zrobię
2. fizjoterapeutka powiedziała, że raz w tygodniu taką próbę można zrobić, ale my chyba robimy częściej

Cytat:
kilka dywagacji nt próby trakcji
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...kcji_.html?v=2
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...ywac_.html?v=2
i generalnie na tym forum można na temat próby trakcji wiele takkich wypowidzi znaleźć.

a tu opis prawidłowo wykonywanej próby, gdyby komuś jednak wydawało się że to takie proste i można sobie w domu ćwiczyć...
"Musimy upewnić się aby wykorzystać odruch chwytny dłoni. Dlatego, palec jest włączony do
ręki niemowlęcia w łokciowym ustawieniu. Inne palce zamykają się dookoła dalszego końca
przedramienia, zapewniając, że grzbiet ręki nie jest dotykany.
Ta informacja eksteroreceptorów może zahamować odruch chwytny i doprowadzić do
otwarcia dłoni. "
I przestaję się tym przejmować
Dzięki Natala!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:30   #3303
gorgulek
Zakorzenienie

Zapomniałam.
Motylku, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie i nie zarazisz Tusi
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:30   #3304
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

super

Mam nadzieję,że przynajmniej część z nas spotka się na wspólnych dzieciowych wątkach
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:31   #3305
83monia
Zakorzenienie

sorki ale nie nadrobie forum... tyle sie u nas dzieje a do tego chyba skok rozwokowy bo noce zarwane, jedzenie co 2h (jakos w dzien spac umie ) i jestem chodzacym zombiakiem. ale klub na biezaci czytam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:31   #3306
Madziuchna27
Zakorzenienie

My myśleliśmy, żeby zacząć starać się (i żeby od razu wyszło ) w drugie urodziny Julka, żeby mieć wakacyjne dziecię. Jednak koleżanka uświadomiła mi, że nowe bobo narodzi się akurat w momencie debiutu przedszkolnego Julka i będzie zagrożenie tymi wszystkimi dziecięcymi chorobami I teraz sama nie wiem Wychodzi na to, że trzeba będzie spiąć poślady zaraz po tym, jak Julio zdmuchnie pierwszą świeczkę na torcie

Idę kąpać zbója Późno Bo zasnął mi o 18 i przed 20 musiałam go budzić na szamę, co by nie świrował mi do północy... Zobaczymy

Stary 2014-01-08, 20:42   #3307
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
jutro znow z mackiem.do okulisty bo mu caly czas to oczko ropieje
mam nadzieje ze odbedzie sie bez przetykania kanalika bo nie zniesie tego moja psychika
Trzymam kciuki. Julek miał chyba od 3 tygodnia życia w kółko ropiejące lewe oczko. Przemywali mu w szpitalu i potem my w domu. Zeszło 2 tygodnie temu i już jest spokój. Także trwało to i trwało, ale wyleczenie jest wykonalne

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Ja ewentualne następne dziecko to już raczej po ślubie.

Mały ma nazwisko ojca i nie podobają mi się dziwne gadki teściów, że "to ich mały W." Kuzynka kazała mi następnym razem powiedzieć, że to z mojego ciała wyszedł więc jakby nie było bardziej O. niż W.

Poza tym ostatnio słuchałam jak wypowiadał się jakiś prawnik, że w przypadku gdy dziecko np. jedzie gdzieś z matką a ma nazwisko ojca, to trzeba brać z sobą akt urodzenia itd. Trochę paskudne takie udowadnianie, że jest się matką
Stary 2014-01-08, 20:42   #3308
gorgulek
Zakorzenienie

Passion, chyba Ty pytałaś. Ja bym pod główkę kładła zwinięty kocyk, żeby nie przekręcał jej na tą stronę gdzie płasko. Jeśli by kocyk się przesuwał to bym spróbowała z takim woreczkiem gimnastycznym.
Stary 2014-01-08, 20:51   #3309
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
kilka dywagacji nt próby trakcji
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...ywac_.html?v=2
i generalnie na tym forum można na temat próby trakcji wiele takkich wypowidzi znaleźć.

a tu opis prawidłowo wykonywanej próby, gdyby komuś jednak wydawało się że to takie proste i można sobie w domu ćwiczyć...
"Musimy upewnić się aby wykorzystać odruch chwytny dłoni. Dlatego, palec jest włączony do
ręki niemowlęcia w łokciowym ustawieniu. Inne palce zamykają się dookoła dalszego końca
przedramienia, zapewniając, że grzbiet ręki nie jest dotykany.
Ta informacja eksteroreceptorów może zahamować odruch chwytny i doprowadzić do
otwarcia dłoni. "
oo dziekuję, ciekawe wypowiedzi

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Co do laktacji to ja kiedyś w sklepie upiłam komose ryżową przez przypadek bo nie wiedziałam co to znaczy 'quinoa' i myślałam, że to zwykła kaszka Tak czy siak, później pogooglałam i piszą w necie, że to dobre na laktacje jest. Wypróbowałam i rzeczywiście wydaje mi się, że działa. Ja jem to z potrawką z kurczaka i jest pycha, a efekt jak dla mnie widoczny. Może komuś się przyda
ooo ciekawe osttanio szukałam tej kaszy bo jest dozwolona na mojej super diecie ale nie było jej w sklepie. Fajnie że może podkręcać laktację, musze ją dorwać
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

i mówią, że mało dzieci się rodzi- nasz wątek nadrabia
własnie miałam to pisac
jestem pozytywnie zaskoczona ze tak wiele z nas planuje już kolejne bobasy my póki co robimy sobie przerwę (głównie ze względów finansowych), ale pragnę w przyszłości jeszcze jednego maluszka

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sorki ale nie nadrobie forum... tyle sie u nas dzieje a do tego chyba skok rozwokowy bo noce zarwane, jedzenie co 2h (jakos w dzien spac umie ) i jestem chodzacym zombiakiem. ale klub na biezaci czytam
powodzenia w remoncie!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:54   #3310
kama1987
Rozeznanie

Nie wiem co się dzieje mojemu dziecku Cały dzień jest ok, a wieczorem zaczyna płakać. Kolki raczej nie ma. Normalnie je z piersi a wieczorem zaczynają się cyrki i nie będzie jadła I daję jej mm.

Laryska dzięki za notatki
W mailu wyświetliło się Twoje imię i nazwisko i na fb widziałam kilka z Was Macie śliczne dzieciaczki

TZ mnie wkurzył. Mamy remont robić, odszkodowania za mieszkanie jeszcze nie dostaliśmy a on by chciał rower sobie kupić, za ok 2500 zł Nawet niewiem ile kasy dostaniemy, trzeba odkupić drzwi, panele, okno, brodzik no i znowu robić gładzie i malowanie itp i rzeczy spalone by się przydało odkupić też bo zostałam z 1 płaszczem na zimę, jak będzie cieplej to nic nie mam a on sobie rower wymyślił. Ma już jeden a teraz chce jakiś szosowy.

A ja się zastanawiam czy mogę sobie coś kupić za 150 zł czy to nie drogo

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A z jakiej firmy jest sama marchewka? Marchewke z ziemniakiem widziałam. A wiesz może czy jest sam ziemniak?
Z bobovity jest sama marchewka.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
a jakiej firmy polecacie słoiczki owocowe zeby bylo jak najwiecej owocow, najmniej cukru
Z rossmanna widziałam że są chyba cukru
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:11   #3311
matallewar
Zakorzenienie

Ladan mi napisala, ze "bylo idealnie i jutro wstawie fotki" ala, nie mogę się doczekac

Pisze jedna ręką z En na rękach, męczy ją chyba po szczepieniu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 21:23   #3312
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie najpierw to oglądam a o 22:30 jest "Zostań"

a to nie jakieś horrorowate? bo się będę bała
Nie udało mi się oglądnąć 'na krawędzi'
czekam na 'zostań' ale nie wiem czy wytrwam

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No w zeszły poniedziałek miała szczepienie, to jest tak,że przez jakiś czas trzeba uważać bo dziecko wydala rotawirusa. I ja zawsze bardzo uważałam,ale jak robię rachunek sumienia to wczoraj przed kąpielą zmieniałam jej pampa z kupką i nie pamiętam,czy myłam ręce,bo mąż był na parterze i ja nie miałam jak jej zostawić a potem to właśnie nie pamiętam, czy w końcu umyłam. A od rana mnie czyści, teraz to już w ogóle masakra.
Dzwoniłam do cioci pediatry i mówi,że to może być to.Mąż pojechał do apteki, obym tylko z kolei jej nie zaraziła
szczerze mówiąc to nawet nie miałam pojęcia że po szczepieniu dziecko wydala rotawirusa

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:30   #3313
teacherka
Zakorzenienie

Chyba cycuś opanowany Żeby tylko przez noc śwństwo nie wróciło. ;/

Przepraszam, czytam piąte przez dziesiąte, ale dzisiaj te karmenia to niezła gimnastyka, Zuzka już pewnie z 6,5kg waży to jest co trzymać do karmienia spod pachy. poza tym wije się niesamowicie, również przy karmieniu...

Kahunia, super, że z bioderkami ok. Ale chyba nei Ty pierwsza piszesz, że nie pieluchowałaś, a potem wręcz pochwała od lekarza, że takie efekty pieluchowanie przyniosło... Echhh, nei wiem, myślę, ze sporadycznie zrobimy szersze pieluchowanie a tak to będziemy częściej taką pozycję prowokować. U nas kobita nawet dobrze nie powiedziałą co niby jest nie tak, coś tam minimalnie jest nie tak. Serio wydaje mi się, że tylko o tę dodatkową wizytę jej chodziło.

Dziewczyny... jutro mamy to badanaie w szpitalu. Proszę o kciuki, to bardo ważne.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:36   #3314
MsLullaby
Zakorzenienie

Baterie mi wysiadają, dziś pierwszy raz w życiu zemdlałam, dzięki Bogu TŻ miał dziś wolne, bo nie wiem co to by było

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:37   #3315
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
rozmowa z małzem o porodzie.

Małż: każdego bierze znienacka.
Ja: nie bo jak masz skurcze co 20 minut to możesz liczyc, że może przejdą, a jak wody...
Małż:... a jak wody odejda to już nie wrócą.
wie co mówi

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
ja plabuje kupic farbki do malowania twarzy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja malowałam zwyklymi plakatówkami a potem umyłam stópki dokładnie pod kranem

Stary 2014-01-08, 21:39   #3316
matallewar
Zakorzenienie

Tż wrócił
Wziął ode mnie En, ręce mi odpadają

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:40   #3317
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chcę schudną.. 10kg TZ we mnie nie wierzy
o! to szybko jak coś! powodzenia! i oby był synek

ja myślę nad majowym bobasem- tylko nie wiem czy go stworzymy w tym roku czy następnym
też bym chciała majowego bobasa albo czerwcowego.
w główniej mierze dlatego by nie nosić brzucha w lecie i uniknąć upałów

jak się dobrze potoczy [..] to może będziemy kiedyś razem majowymi mamusiami hihi

choć u mnie to wiadomo może być różnie.. sama wiesz..

Stary 2014-01-08, 21:41   #3318
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dziewczyny... jutro mamy to badanaie w szpitalu. Proszę o kciuki, to bardo ważne.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Baterie mi wysiadają, dziś pierwszy raz w życiu zemdlałam, dzięki Bogu TŻ miał dziś wolne, bo nie wiem co to by było

Dbaj o siebie

Natala, ale Marysia jest śliczna

Ja, strasznie Ci zazdroszczę tej Kalifornii

Oglądam Was na fb
Stary 2014-01-08, 21:41   #3319
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
to ja kiedyś wcale dzieci nie chciałam- dacie wiarę?! a teraz matka polka się ze mnie zrobiła
kto by pomyślał..
jak to się wszystko lubi w życiu zmieniać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 21:42   #3320
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
hej hej

Ale pędzicie Za PRC nie ogarnę ani wątku ani tym bardziej klubu.
Zazdroszczę Wam,że macie czas posiedzieć przy komputerze. Ewunia jest tak absorbująca,że szok. Nieźle reglamentuje swojej mamusi wolny czas

Za okrągły tydzień Ewunia kończy 4 miesiące ale jako,że się już nie najada mleczkiem (wrzeszczy o butlę co 3h-zjada 150ml a niestety nie mogę podawać Jej tak często nutramigenu bo nie jest to typowe mleko a apteczny produkt leczniczy) planuję od jutra wprowadzenie pokarmów stałych. Na pierwszy rzut idzie marchewka, potem mam w planach ziemniaczek

maharet Wy się widzę wzięliście do pracy My chyba też chcielibyśmy trzecie. Kurcze jakby mi ktoś 14 miesięcy temu powiedział,że będę miała drugie dziecko to bym się roześmiała i popukala w czoło. A teraz mam drugie i myślimy o trzecim

o kurcze kurcze
ale posypią nam się niedługo nowe dzieciaczki !

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co z Lilką.gdzies tak od poznego po poludnia zaczęła stękac.Tzn taki dziwny dzwiek wydaje jakby jej cos nie odpowiadało..teraz to się bardziej nasiliło..kupa była,brzuszek raczej nie boli w razie wu dałam Bobotic.temperatura na poziomie37,2 czyli w normie..nie wiem o co kaman..czy to moze byc po szczepieniu?
bardzo możliwe, Ola podczas spania po szczepieniach wrzeszczy aż

Cytat:
rozmowa z małzem o porodzie.

Małż: każdego bierze znienacka.
Ja: nie bo jak masz skurcze co 20 minut to możesz liczyc, że może przejdą, a jak wody...
Małż:... a jak wody odejda to już nie wrócą.

no co racja to racja

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
4 już?

Motyl, jak chcesz podawać kaszki na swoim mleku? Będziesz gotowała na wodzie i przed podaniem mleko dodawała?
ja też kupię już 4 3 są takie na styk, ale mam ich jeszcze sporo niestety ;p

Cytat:
My się będziemy starać na wakacjach w lipcu, co by mieć na kwiecie dziecię
wow super

Cytat:

ja myślę nad majowym bobasem- tylko nie wiem czy go stworzymy w tym roku czy następnym

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Laryska dzięki za notatki
W mailu wyświetliło się Twoje imię i nazwisko i na fb widziałam kilka z Was Macie śliczne dzieciaczki

TZ mnie wkurzył. Mamy remont robić, odszkodowania za mieszkanie jeszcze nie dostaliśmy a on by chciał rower sobie kupić, za ok 2500 zł Nawet niewiem ile kasy dostaniemy, trzeba odkupić drzwi, panele, okno, brodzik no i znowu robić gładzie i malowanie itp i rzeczy spalone by się przydało odkupić też bo zostałam z 1 płaszczem na zimę, jak będzie cieplej to nic nie mam a on sobie rower wymyślił. Ma już jeden a teraz chce jakiś szosowy.

A ja się zastanawiam czy mogę sobie coś kupić za 150 zł czy to nie drogo
nie ma za co

no rzeczywiście teraz rower najważniejszy ehhh faceci...
Stary 2014-01-08, 21:42   #3321
policzanka
Wtajemniczenie

teacherka-kciuki są i to mocno zacisniete!

lullaby-jak to zemdlałas?zle sie czułas?wszystko w porządku?

weszłam na funpage kotlet.tv na Fb i normalnie slinotoku dostałam...tyle tam pysznosci..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:42   #3322
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem czy polecam
daje od czasu do casu po 5 kropel ale nie widze efektow zadnych

wlacze sie chociaz ja nie natala
ja zaczelam podawac kaszke 3dni temu
do odciagnietego mleka daje narazie polowe zalecanej ilosci kaszki i pije maciej z butli
z lyzeczki nie chcial jesc wiec nie chce go zniechecac bo na to ma jeszcze czas

na prochowa sie wybierasz?
my idziemy w poniedzialek

nie na prochowa, na strzelecką .
a w z jakich przyczyn?

Stary 2014-01-08, 21:42   #3323
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Heloł, witam z 4-miesięcznym już Julkiem
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

To i my się witamy w 4 miesiącu zapomniałam się pochwalić że to dziś
wszystkiego dobrego dużo zdrówka dla Juleczka i Antosia
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Hehe zdazylam wyjsc z forum, zanim przeczytalam Twojego posta
U nas dalsze rozszerzanie diety- teraz marchewka z ziemniakiem na tapecie. No i wciaz temat potencjalnej alergii na bialko. Alergolog ja zdiagnozowal, ale ja nie jestem taka pewna.
Poza tym, Adas domaga sie znacznie wiecej uwagi i zabawy. Sa dni, ze spi ledwo 2h przez caly dzien. Na szczescie noce bez zmian 20:30-6 (mozna budzika nie nastawiac...).
Snow dalej karmisz piersią?
Cytat:
hej hej
no nareszczie się odezwałaś
Cytat:
Cieszy mnie ze u Was wszystko w porządku.A nocek zazdroszcze

Kurcze nie wiem co z Lilką.gdzies tak od poznego po poludnia zaczęła stękac.Tzn taki dziwny dzwiek wydaje jakby jej cos nie odpowiadało..teraz to się bardziej nasiliło..kupa była,brzuszek raczej nie boli w razie wu dałam Bobotic.temperatura na poziomie37,2 czyli w normie..nie wiem o co kaman..czy to moze byc po szczepieniu?
moja też pojękuje, a wczoraj miała szczepienie
Cytat:
hej hej
Kurcze muszę wrzucić jakieś foteczki bo faktycznie dziewczyna mi rośnie,że hej
My również od początku chcieliśmy trójeczkę-potem z powodu poporodowych problemów z Natalcią troszkę się to zweryfikowało i nawet nie dopuszczałam do siebie myśli o drugim dziecku. A teraz myślimy o trzecim
mój małż też by chciał, ale ja nie jestem pewna. Dla mnie to też ostatni dzwonek... i jeszcze kwestia wagi żeby zajść w kolejną ciążę musiałabym zrzucić ok 25 kg
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Chyba cycuś opanowany Żeby tylko przez noc śwństwo nie wróciło. ;/

Przepraszam, czytam piąte przez dziesiąte, ale dzisiaj te karmenia to niezła gimnastyka, Zuzka już pewnie z 6,5kg waży to jest co trzymać do karmienia spod pachy. poza tym wije się niesamowicie, również przy karmieniu...

super, że się udało
oczywiście trzymamy z Emilką wielkie kciukasy za Zuzinkę
Stary 2014-01-08, 21:43   #3324
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie wlasnie lezakuje w wannie
maciej spi (mam nadzieje, ale.go nie slychac wiec pewnie spi)
tz na silowni

jutro znow z mackiem.do okulisty bo mu caly czas to oczko ropieje
mam nadzieje ze odbedzie sie bez przetykania kanalika bo nie zniesie tego moja psychika

a w weekend wyjazd do wawy
czym blizej wyjazdu tym ja coraz bardziej wystrachana zostawieniem Macieja bez mamusi

za oczko Macieja

Stary 2014-01-08, 21:43   #3325
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Musisz odpocząć!

Stary 2014-01-08, 21:43   #3326
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
kto by pomyślał..
jak to się wszystko lubi w życiu zmieniać
Ja sobie wymyśliłam kiedyś że będę mieć krótkie włosy, kawalerkę i białego persa i skupie się na karierze dobrze mi poszło

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:44   #3327
policzanka
Wtajemniczenie

Larysko pochwalisz sie zdjeciami z chrzcin?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:45   #3328
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszy mnie ze u Was wszystko w porządku.A nocek zazdroszcze

myśle że to może być efekt po szczepieniu. jak by bardzo marudziła to możesz dać jej ibufen albo czopek z paracetamolem.
Antek natomiast zawsze przesypia większą część dnia bidulek.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a właśnie, przypomniało mi się coś co chciałam Wam już wcześniej napisać tylko zawsze 'coś'. bo dostałam paczkę pampersów z tesco i powiem Wam że nie głupie są, jakoś tak mi podpasiły nie wiem czy nie fajniejsze od dadów, ale nie wiem jak z ceną i nie wiem za ile sztuka wychodzi
ale tak czy tak dady jutro kupię

no, ja tak właśnie robię, sprawdzam które Ola lubi bardziej

wiesz co no może nie zwracałam uwagi na kolor, chociaż już nie pamiętam ale chyba gerbera marchewka jest taka mocno ciemna

znaczy zawiodłam bo Ola lubi bardziej z innych firm niż z hipp tak mi się wydaje a może się myle, zobaczymy jeszcze

muszę kupić 4

tak marchewa gerbera jest najciemniejsza

Stary 2014-01-08, 21:46   #3329
Madziuchna27
Zakorzenienie

Stało się to, czego się obawiałam po rozregulowanym dniu Julka Podczas kąpieli popiskiwał ze zmęczenia i tarł oczka. Najadł się i wio! Nóżki brykają, oczy jak 5 zł. Nie mam siły go na siłę nosić. Położyłam go do łóżeczka, ma ciemno, tylko światło karuzelki, las deszczowy itd. Mały leży i śpiewa

Stary 2014-01-08, 21:49   #3330
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak to skok to trza zacisnąć zęby i przeczekać

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki. Julek miał chyba od 3 tygodnia życia w kółko ropiejące lewe oczko. Przemywali mu w szpitalu i potem my w domu. Zeszło 2 tygodnie temu i już jest spokój. Także trwało to i trwało, ale wyleczenie jest wykonalne

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Ja ewentualne następne dziecko to już raczej po ślubie.

Mały ma nazwisko ojca i nie podobają mi się dziwne gadki teściów, że "to ich mały W." Kuzynka kazała mi następnym razem powiedzieć, że to z mojego ciała wyszedł więc jakby nie było bardziej O. niż W.

Poza tym ostatnio słuchałam jak wypowiadał się jakiś prawnik, że w przypadku gdy dziecko np. jedzie gdzieś z matką a ma nazwisko ojca, to trzeba brać z sobą akt urodzenia itd. Trochę paskudne takie udowadnianie, że jest się matką
też mi nie pasi to że mam inne nazwisko niż syn.. :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości