|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
papuga i angel - gratulacje 4 miesięcy dla chłopaków!
![]() Co do tego cwiczenia, że dziecko prostuje główke podnoszone do siadu to tutaj go wcale nie robią, więc ja bym się jakoś szczególnie tym nie przejmowała, że dziecko nie prostuje. Już tyle razy tu na forum okazało się, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i niepotrzebnie lekarze sieją w nas panike! A czy Pola podnosi to nie wiem, bo lekarz nie sprawdzał, a sama nie będę bo się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
generalnie nie kombinowałabym za wiele.... tzn po prostu karmić ile wlezie i tyle, nie analizować jak długo i jak często je, nie zastanawiać się czy mleka jest za mało czy nie. tylko karmić. Ja jestem na tyle leniwa, że nawet laktarora mi się nie chce używac, a kilka kryzysów przetrwałam ![]() oprócz tego rzecz jasna dużo pić, zjeść przynajmniej jeden ciepły posiłek w ciągu dnia (świetnie sprawdzają się zupy!), mozna wypić karmi wieczorem. oprócz herbatek latacyjnych sa jeszcze takie granulki: http://www.aptekaleki.co.uk/products...-laktacje.aspx ale uwaga, to homeopatia, jedni wierzą inni nie, ja wierzę bo działało (używałam przy Marysi, teraz nie było takiej konieczności). no i powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tzn przy ekspozycji na pewno będzie to bezmleczna przygotowywana na wodzie. nie wiem jeszcze tylko czy zwykła manna czy jakaś kaszka bezcukrowa. mam 2 tygodnie na podjęcie decyzji, dam Ci znam co zdecydowałam ![]() a normalny posiłek kaszkowy wprowadzę chyba dopiero za jakieś 2 miesiące, zoabczymy wtedy jak Hania będzie przybierać i jak będzie wyglądać moje kp ![]() kochana, to przestań kombinować z ta kupa. wg mnie zupełnie niepotrzebnie dajesz te czopki i gmerasz termometrem... przecież przy kp kupa może być tak rzadko... rekord Marysi - 12 dni bez kupy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a oprócz tego, możesz Filipa układać na brzuchu na swoich udach tak, żeby jedno udo było pod jego paszkami a rączki były wyciagnięte do przodu i daj mu jakąś zabawkę. tak samo jak nosisz go przodem do świata, to jedną rękę przekładaj pod jego paszką i sięgaj aż do drugiej ręki, obie starając się kierować do przodu. jeśli pisze niejasno to daj znać ![]() Cytat:
![]() a druga rzecz to noszenie dziecka będąc w ciąży... ale oczywiście jeśli taka jest Wasza decyzja to nikomu nic do tego ![]() Cytat:
![]() a jak u Was z leżeniem na brzuszku? o kurcze... smecte chyba możesz? tzrymaj się ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Wtajemniczenie
|
Hehe zdazylam wyjsc z forum, zanim przeczytalam Twojego posta
![]() U nas dalsze rozszerzanie diety- teraz marchewka z ziemniakiem na tapecie. No i wciaz temat potencjalnej alergii na bialko. Alergolog ja zdiagnozowal, ale ja nie jestem taka pewna. Poza tym, Adas domaga sie znacznie wiecej uwagi i zabawy. Sa dni, ze spi ledwo 2h przez caly dzien. Na szczescie noce bez zmian 20:30-6 (mozna budzika nie nastawiac...).
#3274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Ale pędzicie ![]() Zazdroszczę Wam,że macie czas posiedzieć przy komputerze. Ewunia jest tak absorbująca,że szok. Nieźle reglamentuje swojej mamusi wolny czas ![]() Cytat:
![]() papużko i matall gratuluję wymiarów i wag maluszków ![]() ![]() Za okrągły tydzień Ewunia kończy 4 miesiące ale jako,że się już nie najada mleczkiem (wrzeszczy o butlę co 3h-zjada 150ml a niestety nie mogę podawać Jej tak często nutramigenu bo nie jest to typowe mleko a apteczny produkt leczniczy) planuję od jutra wprowadzenie pokarmów stałych. Na pierwszy rzut idzie marchewka, potem mam w planach ziemniaczek ![]() maharet Wy się widzę wzięliście do pracy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
kilka dywagacji nt próby trakcji
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...kcji_.html?v=2 http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...kcji_.html?v=2 http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...ywac_.html?v=2 i generalnie na tym forum można na temat próby trakcji wiele takkich wypowidzi znaleźć. a tu opis prawidłowo wykonywanej próby, gdyby komuś jednak wydawało się że to takie proste i można sobie w domu ćwiczyć... "Musimy upewnić się aby wykorzystać odruch chwytny dłoni. Dlatego, palec jest włączony do ręki niemowlęcia w łokciowym ustawieniu. Inne palce zamykają się dookoła dalszego końca przedramienia, zapewniając, że grzbiet ręki nie jest dotykany. Ta informacja eksteroreceptorów może zahamować odruch chwytny i doprowadzić do otwarcia dłoni. " |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze nie wiem co z Lilką.gdzies tak od poznego po poludnia zaczęła stękac.Tzn taki dziwny dzwiek wydaje jakby jej cos nie odpowiadało..teraz to się bardziej nasiliło..kupa była,brzuszek raczej nie boli w razie wu dałam Bobotic.temperatura na poziomie37,2 czyli w normie..nie wiem o co kaman..czy to moze byc po szczepieniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zanim w ciążę zaszłam to twierdziłam, że chcę jedynaka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3280 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja lekarka wydaje mi się bardzo kompetentna więc jej ufam bezgranicznie póki co ![]() Hej Diorisha! Kope lat ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Matal, jaki szatańskie numery ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
ja
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio było o spaniu na boczku, że złe na bioderka. I ja właśnie odkąd się o tym dowiedziałam, to kładę Pole na pleckach, ewnetualnie na chwilke na boczku (tak się szybciej uspokaja) i przewracam na plecki. Teraz opanowała do perfekcji przewrot z plecków na prawy boczek i cały czas się tak przekręca podczas snu. No i ja jak to zobacze to znów ją na plecki i tak się bawimy
![]() ![]() I kolejne pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje od czasu do casu po 5 kropel ale nie widze efektow zadnych Cytat:
wlacze sie chociaz ja nie natala ja zaczelam podawac kaszke 3dni temu do odciagnietego mleka daje narazie polowe zalecanej ilosci kaszki i pije maciej z butli z lyzeczki nie chcial jesc wiec nie chce go zniechecac bo na to ma jeszcze czas Cytat:
my idziemy w poniedzialek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
a ja sobie wlasnie lezakuje w wannie
maciej spi (mam nadzieje, ale.go nie slychac wiec pewnie spi) tz na silowni jutro znow z mackiem.do okulisty bo mu caly czas to oczko ropieje mam nadzieje ze odbedzie sie bez przetykania kanalika bo nie zniesie tego moja psychika a w weekend wyjazd do wawy czym blizej wyjazdu tym ja coraz bardziej wystrachana zostawieniem Macieja bez mamusi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
rozmowa z małzem o porodzie.
Małż: każdego bierze znienacka. Ja: nie bo jak masz skurcze co 20 minut to możesz liczyc, że może przejdą, a jak wody... Małż:... a jak wody odejda to już nie wrócą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o! to szybko jak coś! powodzenia! i oby był synek ![]() ja myślę nad majowym bobasem- tylko nie wiem czy go stworzymy w tym roku czy następnym ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-01-08 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze muszę wrzucić jakieś foteczki bo faktycznie dziewczyna mi rośnie,że hej ![]() My również od początku chcieliśmy trójeczkę-potem z powodu poporodowych problemów z Natalcią troszkę się to zweryfikowało i nawet nie dopuszczałam do siebie myśli o drugim dziecku. A teraz myślimy o trzecim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
to ja kiedyś wcale dzieci nie chciałam- dacie wiarę?!
![]() ![]()
#3294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój M. ma na dniach podpisać umowę. Spory comiesięczny zastrzyk dodatkowych pieniążków ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też chciałabym majowego bobasa. U mnie 2015 to ostatni dzwonek (w maju 2015r. skończę 35lat ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
samba ja jade do wloch od 11maja w okolice san vincenzo jak jestes zainteresowana to podesle ci co znalazlam
wiktom madziuchna ci napisala co robic ale w skrocie jak maly rzuca ci sie w trakcie karmienia to troszke pobujaj, wlacz suszarke zeby pomimo tego ze malo leci jak najdluzej possal conajmniej 4 razy na dobe po karmieniu odciagaj (najlepiej po kazdym karmieniu ale nie oszukujmy sie ze jest to mozliwe) metoda 753 ja wczoraj musialam podac dwie butle sztuczne bo od tygodnia jakis sajgon sie stal, a dzis juz tylko 50ml to naprawde dziala tylko trzeba byc upartym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to od zawsze chciałam trójeczkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizazmy Forum.
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
no serio- miałam taki okres, że nie chciałam
![]() ![]() Tasia fajnie ![]() i mówią, że mało dzieci się rodzi- nasz wątek nadrabia ![]()
#3299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Chciałby być cały czas noszony, łatwo go doprowadzić do płaczu, zdarza mu się wariować przy cycku. Moja mama ma świeży umysł, więcej cierpliwości, jej idzie jak z płatka. Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.