|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cos nie pocytowało wszystkiego
![]() Lineczka To nie ma się co dziwić że Nela tak długo śpi skoro od poczatku tak miała.Dla mnie byłoby to nie do przyjęcia bo my mamy inny rytm po prostu.Zresztą na początku wybudzałam do jedzenia,ale to dlatego że Tymek trochę mniejszy sie urodził,a poza tym lekarka kazała budzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieciaczki takie malutkie są kochaniutkie Cytat:
Czasem mam wrażenie że coś złego sie śni. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale spokojnie to kwestia przyzwyczajenia ![]() No i mam więcej dopołudniowego czasu na wizaż Co do wkładek to ja je lubię i wata mi nie osiada
|
||||||
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale szybko go odwracam-zdecydowanie to jeszcze nie czas na tv ![]() Ja w ramach zabawy śpiewam,tańczę,pokazuję grzechotki i ksiażeczki(kontrastowe).B awimy się w nie ma nie ma -jest! Ogólnie duzo gadam. Kładę Tymka na podłodze i wydaję nad nim dziwne dźwięki i całuję rączki,nóżki.Czasem kladę też brzuszkiem do brzuszka i ćwiczymy podnoszenie główki. To chyba tyle ![]() Sanrioo,olenka 350 zł za 25 ujęć(15x21) plus płytka |
||
|
|
|
#1563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miałam pytać .. Kacperek Ci przespał taki długi shoping? Nie płakał ? Cytat:
Tu ludzie w pizamach to Norma. Prosto z lozka do supermarketu . Cytat:
Pisałyście o TV. U mnie problem też jest, bo Majka patrzy, wiec czesto wyłanczam. Mam bardzo mały salon I bardzo duży telewizor I jestem przekonana ze był moment kiedy ja rozdrazniał tv. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zarzuciłam na siebie bluze i kurtke a te gatki do spania to takie normalne raczej, nie lubie jak na pierwszy rzut oka widać że się w piżamce paraduje health vis powiedziała dzisiaj, żebym cieplej ubierała małego na spacery, żebym miała pewność że będzie mu ciepło, bo charczy. zdziwiłam się, bo zazwyczaj angole na takie rzeczy to nie zwracają uwagi. mały dalej mi charczy, najbardziej jak pije z butli, mam wrażenie że całe płucka albo oskrzela ma zawalone. ale nie ma żadnej temperatury, mierze codziennie i nic
|
|
#1565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego , że jest przed ślubem, aktualnie u tego samego ksiedza pobiera nauki przedmalzenskie. Powiedział, ze zgadza sie na to zeby była "świadkiem chrztu" a jak juz weźmie ślub to mozna chrzest odnowic Dlatego bede chrzciła w angielskim kościele , tam nikt nie ma nic przeciwko, pieniedzy nie chce , nauki nie potrzebne, zapisow nie ma. Podobno spowiedzi też nie ma , bo spowiadac masz sie przed Bogiem a nie przed Ksiedzem (???) Cytat:
Ale bardzo sie cieszę , z Waszego sukcesu. Cytat:
U nas to wydłuzyło czas drzemki z 5 do 20 minut Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1566 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ja i widzę udało się.Kochana siostrzyczka Cytat:
Mój np uwielbia opowieści i "oprowadzenia" po domu przez babcię.Kojaco to na niego wpływa ![]() Cytat:
Skoro mały zadowolony to służą mu takie wypady ![]() za neuroCytat:
Klocuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale jakościowo ok. Lubimy z mężulem ich buty, ale z cenami to szaleją nawet po % |
||||||||
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzidzie też sa takie blade jak śpia?
Majka jest czasem aż biała, nie wiem czy tak powinno byc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
MaomamiNosz kurcze dziecko masz to i nieraz dom nieogarnięty musi być.
![]() Dzidzia Miałam kiedyś do obczajenia 40 stron ![]() Nie lubię aplikacji Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1569 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co teraz w dalszym ciagu masaże???To przez cc? Cytat:
Tylko co jak dziecko nie będzie lubiało się nosidełkować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio przytulasek straszny sie zrobił Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1570 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Jednak nie byłyśmy na spacerku, bo się zapowiadało na deszcz a zaczęło padać dopiero koło 7
Ale poszłam sama na miasto, bo musiałam zdjęcia odebrać i przy okazji w sklepie obok kupiłam spodnie Ale dziś Majeczkę przestraszyłam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja czasem patrzy ale staram się ją odwracać zawsze jak widzę, że się interesuje telewizorem. Jak mam ją na kolanach czy na przewijaku to dużo rozmawiamy, bawimy się w kosi łapci, idzie raczek nieboraczek, pokazuję jej grzechotki i maskotki, bawimy się w nie ma i jest. Chodzimy po domu, jej ulubionym miejscem do oglądania jest nasze czarno-białe zdjęcie ślubne nad kominkiem i choinka. W łóżeczku ma karuzelkę i też lubi się na nią gapić, wymachując przy tym nóżkami i rączkami z prędkością światła. Poza tym mamy matę, leżaczek i bujawkę i dziennie po trochu sie w nich bawi. Majka też nie lubi na brzusiu, staram się codziennie ją choć na chwilę tak kłaść, ale złości się już po minucie. Za to na moim brzusiu na leżąco/półleżąco jej pasuje i unosi główkę. Cytat:
Co do dekoracji to mi się też trampeczki podobają najbardziej ![]() Cytat:
Rybko na pewno się wszystko ułoży! za wizytę jutrzejszą Cytat:
Cytat:
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-01-08 o 23:37 |
|||||||
|
|
|
#1571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadajesz się ja Ci to mówię .Do końca semestru już niedługo.Dasz radę.A obronić możesz się przecież we wrześniu jak wcześniej nie dasz rady.Nie łam sie.---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj biedna Majeczka, mój się tak przestraszył jak drzwi od przeciągu trzasnęły. Ale nie płakał, nie wiele brakowało do ryku.
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymek nieraz caly podskoczy i az rekami zamacha. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Rybko. Dowiedziałam sie. U Kruszynki i Krzysia wszystko gra. Miała trudności z karmieniem i chciała zrezygnować ale jakoś się zyski i teraz praktycznie wyłącznie piers.
Maly lekko przeziebiony. Wybieram się po 19.01 do niej to zdam relacje .Nemosku ja nie daje rady az tyle nadrobic .Aaaale Alisa idzie do przedszkola lada dzień! Będzie mniej stresu :d! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
TRELE - chrzcicie w kościele angielskim (katolicki,tylko po angielsku mówią) czy anglikańskim? Bo opisalas anglikański a to co innego niż katolicki...
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia to nie nadrabiaj. Może jak Alisa pójdzie do przedszkola to będziesz na bieżąco. A na jak długo będzie chodzić?
Babku, musicie się przyzwyczaić. I tak super że tak długo mogliście razem w domu siedzieć. Dziewczyny macie czasami takie myśli że tak codziennie to samo robicie i takie sama nie wiem... Znużenie. Jak sobie pomyślę że najbliższe m-ce będą wyglądać tak samo to jakoś brak mi werwy na wszystko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak przedszkole czynne od 6.30 do 17. Będzie lenie od 8 do 15/16. Zależy jak się dzień ułoży.
Znużenie Ci zaraz przejdzie jak Iga zacznie mniej spać, przyjdzie wiosna i będziesz jej świat pokazywać ![]() Witek ma chyba zaparcie. Nadal na piersi, ładnie przybiera ale kupki zrobily soe bardzo gęste i ciężko mu wydusić. Chyba musze zacząć inaczej jeść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie z tym przedszkolem dlugo bedzie? ;>edit- doczytalam Cytat:
Trele- no coś Ty, spał mało. najpierw leżał grzecznie w wózku, ale jak mu sie znudziło, to na zmianę go nosiłyśmy "przodem do świata" stąd pomysł nosidełka..potem usiadłysmy w kawiarni to dałam mu pić to potem godzinkę polezał, na 30minut zasnął a jak sie obudził to był głodny, wiec znów w kawiarni usiadłyśmy, zjadł i poszedłspac. Wstał po niecałych 2h i znów na rączki i zasnal dopiero w drodze do domu
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-01-09 o 07:27 |
||
|
|
|
#1580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trele moja to chyba wiecej niz godzine zabrala bo spala dzis 1,5 w dzien i pozniej znow...no a teraz lozeczko...jestem w szoku! u mnie przelewania,nie slucjac, ale slysze jak przelyka jakies zaleglosci i charczy wtedy...![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() ogolnie teraz drugie karmienie i chyba jeszcze pospimy. moja to ogolnie sniada jest- nie wiem w kogo:p- i ja przy niej,wygladam jak trup ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej wrzuce Ci linka ![]() Cytat:
Tez jes blada najbardziej zawsze na spacerze bo cere ma lekko sniada (ale tu akurat mniej wiecej wiadomo po kim brat dziadka ma taka karnacje i jakis gen sie przyplatal ale fajnie :P) Cytat:
![]() Hej hej ![]() Spalysmy do prawie 8 dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z tą śniadą cerą to nie musi tak być. Kolor skóry niemowlaka zależy bardzo od poziomu hemoglobiny we krwi. Tak przy 3/4 miesiacu życia dziecka wystapi naturalny spadek i wszystko może się zmienić.
Ale nie musi oczywiscie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Nadrobilam ale nie jestem w stanie odpisać.
Noc dluga, Mariana i przy cycu. Ale dobrze ze przy cycu bo wczoraj coś mi się zaczęło z lewa piersią dziać, cala nabrzmiała pelna i bolaca z jednej strony, do tego temp 38 st i takie rozbicie i bol mięśni jak na grype... Przystawialam Mikiego, zrobiłam lekki masaż pod prysznicem, potem okłady z gniecionej kapuchy i apap - wszystko to pomogło i czuje się ok, a juz się bałam ze pójdzie w złym kierunku... Nie wiem co to było, nawał, zastoj,zapalenie... Sylwia tak Miki ma juz okresy aktywności ale ta aktywność jest taka mało rozwinieta :P patrzy, wodzi oczami, wydaje gardłowe dźwięki. Ja mu pokazuje mieszkanie, choinkę, sadzam w foteliku, pokazuje czarno -biala zabawkę, kładę na brzuszek albo mate. Ale nie długo go te rzeczy interesują. Miki ma chyba wzmożone napięcie, lekarka ostatnio zwróciła uwage, nosze go teraz w inny sposób żeby się tak nie prezyl. Ciekawe jakie są kolejki do neurologa... Nemosku ja nie widziałam zdjęć =[ usunelas? Czytam z telefonu ale zawsze widziałam zdjęcia a teraz nie i nie wiem... My mamy w poniedziałek sesje a nas się wladnie dowiedział ze musi być w poniedziałek służbowo w bydzi...płakać mi się chce. Najbliższy inny termin dopiero w lutym i chyba pojadę sama
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli chodzi o kwestie spowiedzi to tak tylko słyszałam, nie zagłebiałam sie bo to akurat nie ma dla mnie znaczenia. Możliwe, że ktoś coś namieszał, albo sam chrzcił w anglikańskim. Cytat:
Ty bedziesz miała wiecej czasu na wszystko, a ona jak wróci to też nie będzie już miała tyle siły żeby w domu urzędować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka pieknie przespana, o 4 podudka na jedzenie i o 8 wstałyśmy, i teraz już śpi.
Mam już pieluchy dada, brat był w biedronce to mi zakupił, mam też gazetki są promocje: ROSSMAN z kartą rossnę: od 10.01 Babydream- żel do kąpieli( z pąpką) za 6.99 Babydream- chusteczki 4-pak, niebieskie i różowe 11.99 Babydream- pampresy Premium Dry- różne rodzaje 16.99 Babydream- deserki od 4 miesiąca za 2.79 Babydream- podkłady do przewijania 10 szt, 8.99 a bez karty: Babydream mleczko i oliwka dla kobiet w ciąży na rozstępy za 9.99
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, proszę link do koszulek
![]() http://allegro.pl/xl-koszulki-fitnes...861096209.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
http://bi.gazeta.pl/im/7/14862/m1486...NIEMOWLAKA.pdf to tak do poczytania
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia dobrze zze Alisa idzie do przedszkola i się jej udało, jakieś dziecko zrezygnowało ze się miejsce zrobiło? jak udało sie załatwic?
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, poszalałyście ostatnio mniej nadrabiałam.
![]() Ania jest silna i będzie dobrze!!!! Trzymam kciuki. A propo zabobonów, można się śmiać ale porzekadła ludowe i prawdy ludowe czy chcecie czy nie potrafią się sprawdzać...poza tym myślę, że skoro jest to nieszkodliwe dla dziecka otoczenia to może dla świętego spokoju warto spróbować. Wycieranie majtkami, bluzkami które mają bezpośredni kontakt z Twoim ( Mamy) ciałem, ma na celu oczyścić dziecko z rzuconego na Niego uroku. Mówiłam już, że moja Teściowa przeżyła to na swojej skórze i w sumie to od Niej się o tym dowiedziałam. Ona kiedyś spotkała na mieście swoją znajomą, której nie widziała ohohoho a jechała na miasto ze swoim synkiem i właśnie córką(niemowlakiem). I jak do tej pory dzieciaki Jej się chowały bardzo spokojnie i po tym spotkaniu powymieniały się zdaniami, koleżanka Teściowej nachwaliła się nad dzieckiem i każda poszła w swoją stronę. Teściowa wracając do domu z dzieciakami nagle przeżyła szok, bo córa śpiąc tak zaczęła płakać i krzyczeć jakby ze skóry ją obdzierali i tak przez całą drogę do domu i w domu i nic nie pomagało, ani ręce, ani mleko, ani noszenie po prostu nie było sposobu i wtedy Jej Mama Jej powiedziała, że dziecko pewnie zauroczono i niech przetrze Małą bielizną. Teściowa jak usłyszała tak zrobiła i wyobraźcie sobie, że córa się uspokoiła. Jak ręką odjął przestała płakać i już później nigdy nie powtórzyła się sytuacja takiego płaczu. Nie mam powodu by nie wierzyć mojej Teściowej więc może rzeczywiście w tych zauroczeniach coś jest. ![]() Wypowiem się jeszcze bo widziałam, że rozmawiałyście o sesji, ja też taką miałam, ale ja miałam to szczęście i wygrałam sesję. Jednak pytałam się Pani fotograf i w dniach promocyjnych w tzw happy hour to koszt 150 zł, a tak poza tymi promocjami 250 zł za 1-2 godzinną sesję. I jeszcze któraś z Was pytała czy ktoś małej podaje Bebilon Pepti- TAK, JA!!!! My z Agatą jemy to mleko i na razie sobie je bardzo chwalimy. |
|
|
|
#1590 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I dzidzia ma racje-wiosna bedzie lepiej.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

Cały czas od narodzin małego byliśmy we trójkę, aż tak dziwnie i smutno tu dzisiaj. Poszedł godzinę temu, a już tęskni on, tęsknimy my 

Czy to MiniMini, czy jakieś durne rozmowy w toku 
KCIUKI DLA ANI

Rybko na pewno się wszystko ułoży!