Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 06:40   #3361
Madzia000
Zadomowienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Hej hej my juz chyba po skoku, albo najgorsze dni za nami...

Jas konczy dzisiaj o 10:47 4 miesiace i bidus z tej okazji zastrzyki dostaje. Jest juz po czterech, im dalej tym gorzej to znosi, wczoraj wieczorem jakis drgawek dostal podczas zastrzyku, pozniej usnal i obudzil sie nagle z przerazajacym krzykiem, ze tylko butelka go uspokoic zdolalam
Zaraz znowu ma przyjsc pigula, o 8, juz mnie brzuch boli z nerwow ;( trzymajcie kciuki za nas. Byle do niedzieli wieczor....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 06:55   #3362
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Apka nie obsługuje klubu
Dzięki, szkoda.

Stary 2014-01-09, 07:15   #3363
MsLullaby
Zakorzenienie

Muszę się jakoś wziąć za siebie, TŻ całymi dniami w pracy, po dziewięciu dniach pracy bez dnia wolnego dali mu tylko jeden i dziś znów w robocie. Kupię dziś jakieś witaminy i postaram się jeść regularnie. Wracam do spania póki mały powrócił do drzemki

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 07:42   #3364
misia332
Zakorzenienie

Hej laski.

Noc u nas normalna, ale poranek po prostu tragiczny Kornel się wije jak piskorz i piszczy.

Płakać mi się chce, bo nie wiem czy to skok czy coś go boli.

Larysko ale z twojej małej ślicznotka

zasnął, idę myć włosy szybko
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 07:47   #3365
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
wszystko ok ale dlaczego białego persa???

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

ale gdy go nosisz czy jak leży na brzuszku?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

jak księżniczka

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

dlaczego zostałaś przy swoim , jeśli można wiedzieć

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

ja trenuje go i jak lezy i jak sie bawimy i jak chodzimy, ale.co z tego jak w efekcie usypia i zawsze spi z glowa na jednym.boku

a co do nazwiska to moj egoistyczny wybor. za duzo osiagnelam na swoje nazwisko zeby je zmieniac., nazwisko tz mi sie nie podoba, a podwojne nazwisko to dla mnie mega katorga
feministki we wloszec wynegocjowaly to lata temu i tam z zasady nie bierze sie nazwiska meza

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 07:56   #3366
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ach te tesciowe
Moja teściowa stwierdziła, że Adaś jak będzie nerwowy, to przeze mnie, bo w ciąży byłam nerwowa.
Stary 2014-01-09, 08:03   #3367
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Gorgulek popieram dziewczyny. Sliczna jestes. Taka oryginalna uroda. Faktycznie inaczej sobue ciebie wyobrazalam nie ze brzydziej hehe ale jako blondynke
Byłam blondynką. Teraz jakoś szkoda mi farbować i tak od dnia kiedy urodziłam Zuzię już nie farbuję

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
o jacie współczuje temu biednemu dziecki na leżaczku
Wygląda na zadowolonego

Cytat:
3 dzień śpię 2-5... nie mam siły. Tz w pracy do późna, dzieci dają czadu. NIECH TEN TYDZIEŃ SIĘ JUŻ SKOŃCZY!!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Mackowi w nowym.roku pzajaczkowalo sie cos w rozkladzie snu
budzi sie okolo 3w nocy na jedzenie
a dzis przeszedl samego siebie
pobudka o 2, 4 30 i 6 30
boli go brzuch, kupy w nowym roku jeszcze nie bylo, a ja czekam az zrobi ja samodzielnie
mam dosc
chce mi sie spac, bo oczywiscie do pierwszej usnac nie.moglam

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

Jas konczy dzisiaj o 10:47 4 miesiace i bidus z tej okazji zastrzyki dostaje. Jest juz po czterech, im dalej tym gorzej to znosi, wczoraj wieczorem jakis drgawek dostal podczas zastrzyku, pozniej usnal i obudzil sie nagle z przerazajacym krzykiem, ze tylko butelka go uspokoic zdolalam
Zaraz znowu ma przyjsc pigula, o 8, juz mnie brzuch boli z nerwow ;( trzymajcie kciuki za nas. Byle do niedzieli wieczor....

Oby do niedzieli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 08:05   #3368
ewacia85
Wtajemniczenie

cześc ;0
nie wiem jak w innyc biedronkac ale u nas dzisiaj jest dzień wyprzedazy na rzeczy które się nie sprzedały w tamtym roku może warto sprawdzić nie ma teo w katalou
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 08:05   #3369
gorgulek
Zakorzenienie

U nas ostatnio to jest hitem

Stary 2014-01-09, 08:18   #3370
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Moja tesciowa wymyslila dzis ze Filip ma tiki nerwowe i powinnam powiedziec o tym u neurokoga bo w weekend jak bylismy u nch to patrzyla jak spi i czasami wzdrygal..
"dobre rady" masakra

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

miałaś jakieś zalecenie od pediatry,czy na własną rękę?
poszłam na własną rękę... moja sis jest fizjoterapeutką i jak zauwazyłam że młody dziwnie leży na brzuszku- w jedną stronę mocniej się pochyla i strasznie się napręża to zadzwoniłam i jej mówię, stwierdziła ze może sobie wkręcam... ale kilka dni później sama zobaczyła i umówiła mnie na konsultację do swojej koleżanki... pediatrę mamy 31 stycznia i wówczas poproszę o skierowanie...

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
http://www.tortle.com/

mam nadzieje ze sie wyrowna...duzo o tym czytalam i wg polskich specjalistow niby nie trzeba nic robic, ze sama sie wyrowna jak dziecko bedzie raczkowac, siadac itd... natomiast niemieccy lekarze zakladaja takie ala kaski, z kolei te czapki to chyba usa, uk... w kazdym razie moj niemiecki lekarz widzial ta glowe i kazal klasc na boki, w piatek znowu ide i zobaczymy co powie... jak bylam u niego w 4 tyg zycia malego to nie bylam swiadoma ze cos jest nie tak, a teraz poczytalam i bede pytac... mam nadzieje ze kask malego nie czeka...ale w sumie widzialam w google efekty noszenia kasku przez 8 tyg i moze byloby to dobre....sama nie wiem...w kazdym razie nieleczona duza deformacja moze powodowac pozniejsze zaburzenia pracy mozgu, wiec jesli jest powazne to lepiej nie lekcewazyc

Samba trzymam kciuki aby z główką było wszystko dobrze, ten kas brzmi strasznie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hejo,
Ja tak na szybko. O 3 w nocy obudził mnie okropny ból nerki. Od rana probowałam sie dostać do lekarza i w koncu udalo mi sie ale tylko skierował mnie na usg z podejrzeniem kamieni w nerkach... jutro mam isc do szpitala i moga mnie zostawic. Nie wiem jak z tz damy rade :/ trzymajcie kciuki zeby jakos mi to samo minelo

Wysłane z mojego HP Slate 7
Nephelim zdrówka życzę, trzymaj się

Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu
Mała nie taka mała, bo ma 67 cm i 6660 g Normalnie szatan A taka grzeczna
nooo piękna waga

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
rozmowa z małzem o porodzie.

Małż: każdego bierze znienacka.
Ja: nie bo jak masz skurcze co 20 minut to możesz liczyc, że może przejdą, a jak wody...
Małż:... a jak wody odejda to już nie wrócą.
haha, co racja to racja

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

TZ mnie wkurzył. Mamy remont robić, odszkodowania za mieszkanie jeszcze nie dostaliśmy a on by chciał rower sobie kupić, za ok 2500 zł
jak widać oni są naprawdę z innej planety... mój ostatnio stwierdził że musi buty zmowe nowe kupić widział w sklepie myśliwskim po 400 zł i z tej wypłaty kupi, co roku jakieś buty kupuje... nie wziął jednak pod uwagę tego że w samochód 600 zł wpakowaliśmy i go sprowadziłam na ziemię...

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja sobie wymyśliłam kiedyś że będę mieć krótkie włosy, kawalerkę i białego persa i skupie się na karierze dobrze mi poszło

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

jasne, ale jak dostane je, narazie fotograf się nie kontaktował
aleee ale, pokaże Wam jak wyglądała (ubrałam ją specjalnie po chrzcinach jeszcze w to ubranko bo nie miałam żadnego zdjęcia )
cudna Ola

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ehhh nie nadrobie was cos duzo dzis pisalyscie a my do kolobrzegu cisnelismy bo w sobotę wesele i przygotowania pelna para. Dzis juz bylam na pazurach i juz mam pozaciagane jutro przyjezdza do domu dziewczyna rzesy mi robic a w sobote fryzjer i weselicho.... boze jak mi sie nie chce tym bardziej ze Ameli na 95% ida zeby bo jak dotykalam dzis Dolnego dziasla to sie robilo momentalnie biale a ledwo co dotknelam wiec skora jest ostro napieta a ona troche marudna.
Odmelduje sie chyba dopiero w niedziele.
Buziaki

szampańskiej zabawy

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Moja teściowa stwierdziła, że Adaś jak będzie nerwowy, to przeze mnie, bo w ciąży byłam nerwowa.
boszzzzz

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
U nas ostatnio to jest hitem

super, a gdzie mozna takowe nabyć?
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 08:19   #3371
gorgulek
Zakorzenienie

Asiek, my dostaliśmy ale w Tesco widziałam ok 20 zł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 08:30   #3372
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

gorgulek swietne te gryzaki przejde sie do tesco moze beda)

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 08:32   #3373
tassia
Zakorzenienie

jejku dziecko bez kupy to dziecko koszmarne

steka, prezy sie, kwili, ale jak mu pomoc.?
nie chce czopka ani termometra bo ostatnia kupe zrobil z pomoca czopka i wiem ze musi robic sam, a nie za kazdym.razem.ktos za.niego

nie moge bo serce mnie boli jak on sie meczy

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 08:41   #3374
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też chcę schudną.. 10kg TZ we mnie nie wierzy
o! to szybko jak coś! powodzenia! i oby był synek
Ja bym chciała schudnąć przynajmniej 4 kg, a marzy mi się 8 kg. Dziewczyny, czy ćwiczenia po 15 min coś dadzą, czy lepiej się wstrzymać narazie. Mam rowerek stacjonarny.
Stary 2014-01-09, 08:42   #3375
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze maluchy unoszone za rączki delikatnie do góry do siadu prostują już głowę, czy nie? Bo nasz mały leniuszek jeszcze nie, a w poradni rehabilitacyjnej nastraszyli nas, że do końca roku Julek już powinien podnosić tak głowę Zaraz połowa stycznia....
Tak od jakiegoś 3 mca robiła mu tak rehabilitankta i stwierdzila obnizone napiecie miesniowe tłowia mimo to widząc jak to robi.. w przyszłym tygodniu mam wizyte u neurologa niech go obejrzy dla swietego spokoju. w sumie ma 4,5 mca i się nieprzekreca od kilku dni nawet nie próbuje/...

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
teacherka - bo pytalas o to pieluchowanie. No to u nas z tymi bioderkami bylo tak: jedno ok, drugie na granicy normy 1a/2a. Badanie bylo jak mala miala 7 tygodni. Zalecenie: szerokie pieluchowanie. Najpierw stwierdzilam ze ok jakos sie przemeczymy przez ten miesiac ale pozniej zaczelam zglebiac temat w internecie i wszedzie bylo ze szerokie pieluchowanie to zuo ze lepiej jak stawy moga sie dowolnie ruszac i nie nalezy ich ograniczac (to teza m.in. Zawitkowskiego). A w naszym przypadku bylo jeszcze tak, ze ta dysplazja byla fizjologiczna bo w tym wieku jeszcze mialo prawo tak byc. Tu na forum przezytalam ze m.in papalinka miala problem z bioderkami i cwiczyla bo takie miala zalecenia. Wiec postanowilismy nie meczyc dziecka i nie peluchowalismy jej, za to pozwolilismy jej machac nogami ile wlezie i przy okazji zmiany pieluch cwiczylismy (ale tez nie za kazdym razem). Dzisiaj kontrola. Oczywiscie mialam troche stresa czy dobrze zrobilismy, ale wyszlo ze z bioderkami wszystko ok Kontrola za 3 miesiace.

Oczywiscie nikogo nie namawiam na niestosowanie sie do zalecen lekarza, bo rozne sa sytuacje. U nas bylo w miare ok.

Czy u Was w miastach tez macie kontrole bioderek jak wszystko jest ok? Czy jak na pierwszej wizycie bylow porzadku to juz wystarczy?

A i Amelka za miesiac bedzie miala dowod Smiac mi sie tylko chcialo jak wzrost jej wpisywalam Troche bez sensu bo dowod wazny 5 lat, a wpisane bedzie miec cale 62cm :P

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Motyl chyba pozostaje czesto myc rece i miec nadzieje ze nie zarazisz malej.

Mi babka po szczepieniu mowila ze rotawirusy sa wydalane z kupka i trzeba zachowac szczegolna higiene, ale nie msylalam ze az 2 tygodnie.

byłam w poniedzialek u innego ortopedy z paluszkiem i pokazałam usg bioderek 1a i 2 a i powiedział że bioderka ok pytałam o pieluchowanie to powiedział ze wystarczy układac na brzuchu z nogami szeroko i nosic tak zeby nogi byly szeroko i 2 a to nie jest dysplazja..

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
ten tekst o tikach to pewnie tez ona ma juz swoje wyjasnienie dlaczego wzdryga i napewno przeze mnie domyslam się ze to dlatego ze czasami potrafie powiedziec cos głosno jak mi się niepodoba albo ktos próbuje mi cos wmówić

Laryska super fota

Diorisha

ile z Was planuje szybko dzieciaczki szok
Stary 2014-01-09, 08:45   #3376
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Kahunia, super, że z bioderkami ok. Ale chyba nei Ty pierwsza piszesz, że nie pieluchowałaś, a potem wręcz pochwała od lekarza, że takie efekty pieluchowanie przyniosło... Echhh, nei wiem, myślę, ze sporadycznie zrobimy szersze pieluchowanie a tak to będziemy częściej taką pozycję prowokować. U nas kobita nawet dobrze nie powiedziałą co niby jest nie tak, coś tam minimalnie jest nie tak. Serio wydaje mi się, że tylko o tę dodatkową wizytę jej chodziło.

Dziewczyny... jutro mamy to badanaie w szpitalu. Proszę o kciuki, to bardo ważne.

Ja mam wrazenie ze u nas tez nakrecaja sobie wizyty, bo ludzi przychodzi bardzo duzo, wizyta w sumie krotka i robia te kontrole co chwile. W sumie moze to i lepiej ze sprawdzaja czy wszystko ok, tylko po co niepotrzebnie rodzicow stresowac. Ja musialam sobie sama doczytac ze w 7 tygodniu to moze byc normalne ze bioderka jeszcze nie sa doskonale.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

O mamamia

A nam sie Amelka pochorowala wczoraj juz sobie pokaslywala, no i dzisiaj charczy i kaszle. Idziemy do lekarza na 13.30.

Czy ten inhalator z lidla http://www.lidl. pl/cps/rde/SID-00F7403C-2C0F6A71/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDet ail&id=6320 (spacja przed pl) jest godny uwagi? Bo nie mamy a pewnie bedziemy musieli zainwestowac

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 08:45   #3377
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
gorgulek swietne te gryzaki przejde sie do tesco moze beda)

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Tylko to nie taki typowy gryzak. Ta zebra jest miękka i przez to ciągle mokra ale dobrze się pierze
Stary 2014-01-09, 08:47   #3378
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

byłam w poniedzialek u innego ortopedy z paluszkiem i pokazałam usg bioderek 1a i 2 a i powiedział że bioderka ok pytałam o pieluchowanie to powiedział ze wystarczy układac na brzuchu z nogami szeroko i nosic tak zeby nogi byly szeroko i 2 a to nie jest dysplazja..
Co lekarz to inna opinia... No nic, trzeba sie przyzwyczjac :P

Stary 2014-01-09, 08:51   #3379
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
jejku dziecko bez kupy to dziecko koszmarne

steka, prezy sie, kwili, ale jak mu pomoc.?
nie chce czopka ani termometra bo ostatnia kupe zrobil z pomoca czopka i wiem ze musi robic sam, a nie za kazdym.razem.ktos za.niego

nie moge bo serce mnie boli jak on sie meczy

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
próbowałaś dać trochę ciepłej przegotowanej wody?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Co lekarz to inna opinia... No nic, trzeba sie przyzwyczjac :P
Hania przy pierwszym usg też miała Ia i IIa. nie kazali nam szeroko pieluchować tylko ćwiczyć bioderko
na kontroli po 3 miesiącu już było ok, Hania ma oba bioderka Ib.
ważne jest jeszcze czy to jest IIa+ czy IIa-. ale tak czy inaczej to jeszcze nie dysplazja, to stan przejściowy

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 09:07   #3380
policzanka
Wtajemniczenie

A co znaczy jesli chodzi o bioderka takie cOś? P I b jk(+) 60stopni
L Ib jk(+)61stopni

EDIT:A wiec te,, b,, to okej?Bo przy ostatnim badaniu wyszło ze ma zwapnienia jak i problem z jednym bioderkiem ale nic mi w ksiązeczce na ten temat nie napisał..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-01-09 o 09:11
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:09   #3381
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie!
Mój przestał gadać

Też szukałam odpowiedzi, ale nie było Ale chyba uprane i mokre rozwiesić na słońcu
Moja tez przestala gadac! Moze dlatego tak szaleje... Ale skok 16 tygodnia juz chyba mielismy. A ten nastepny kiedy najwczesniej sie pojawia?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

moge dać Antkowi zwykłego ziemniaka ze sklepu czy powinnam mieć ze sprawdzonych źródeł?

Ten plan 5 krokow jest fajny też mam

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

twarda kobita z Ciebie
My kupulismy ziemniaki na ryneczku, raczej sprawdzone. Ale nie szukalam jakis specjalnie bio, bo u mnie nie ma takich sklepow.
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:10   #3382
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
i tego bym się szczerze powiedziawszy bała okropnie - chorowania
a druga rzecz to noszenie dziecka będąc w ciąży... ale oczywiście jeśli taka jest Wasza decyzja to nikomu nic do tego
k:
No ja też się trochę boję.Ale ona dość odporna jest, miała katar tylko 2 razy w ciagu 14 miesiecy życia.Mam nadzieje, że nie będzie tak tragicznie.Nawet jakby chorowała to trudno, trzeba jakoś przeżyć. Mam nadzieję, że nie będą to jakieś wielkie zarazy.Zawsze są jakieś plusy i minusy.Mi już nie tyle chodzi o to żeby "pozbyć" sie dziecka z domu, bo moje nerwy i stres z tym zwiazane już sięgają zenitu na tyle, że mniejszym problemem byłoby żeby została.Ale mieszkany za granicą i dobrze by było gdyby miała jak najwiecej kontaktu z językiem. Ja tam ledwo dukam. Mąż sobie nieźle radzi, ale z kacentem i gramatyka nie bardzo.A dzieci będą chodzić tu do szkoły, muszą dobrze umieć.
Ja tam swoich dzieci specjalnie nie nosze. Jak murze gdzieś przemieścić, a tak żeby po domu chodzić i nosić to nie.Starsza to teraz już wcale prawie.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-01-09 o 09:17
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:12   #3383
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu
Mała nie taka mała, bo ma 67 cm i 6660 g Normalnie szatan A taka grzeczna

Piekna waga i wzrost . za szczepienie. My szczepimy jutro i tez sie boje...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 09:16   #3384
kaska87
Zakorzenienie

hej

Miki wstał o 8:00 na szamanko i poszliśmy dalej spać, a moja mam zadzwoniła o 10:00 i nas obudziła to teraz idę się ubierać i do tej biedry podejdę po dady- mam nadzieję, że ludzie się nie rzucają jak za komuny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:17   #3385
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
próbowałaś dać trochę ciepłej przegotowanej wody?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Hania przy pierwszym usg też miała Ia i IIa. nie kazali nam szeroko pieluchować tylko ćwiczyć bioderko
na kontroli po 3 miesiącu już było ok, Hania ma oba bioderka Ib.
ważne jest jeszcze czy to jest IIa+ czy IIa-. ale tak czy inaczej to jeszcze nie dysplazja, to stan przejściowy
U nas odrazu szerokie pieluchowanie. Wczoraj spotkalam wiele osob kore widzialam miesiac temu, wiec pewnie sytuacja podobna jak u nas. Babka tez opowiadala ze miala zalecona poduszke, ale mala strasznie sie przy niej darla wiec ja szeroko pieluchowala a lekarz na kontroli bardzo pochwalil Wiec chyba to wszystko troche na wyrost zaleca...

Stary 2014-01-09, 09:18   #3386
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też chcę schudną.. 10kg TZ we mnie nie wierzy
o! to szybko jak coś! powodzenia! i oby był synek

ja myślę nad majowym bobasem- tylko nie wiem czy go stworzymy w tym roku czy następnym
O proszę, szykuje się kolejny dzidziuś
Przemyśl to za wczasu,hahahhaha

Cytat:
my od maja bo chce marcowe dziecko miec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizazmy Forum.
Moja Maja jest z marca i bardzo sobie chwalę ten okres

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki. Julek miał chyba od 3 tygodnia życia w kółko ropiejące lewe oczko. Przemywali mu w szpitalu i potem my w domu. Zeszło 2 tygodnie temu i już jest spokój. Także trwało to i trwało, ale wyleczenie jest wykonalne [COLOR="Silver"]

U nas też oczko ropieje,już trzeci raz od urodzenia,tylko tym razem trochę dłużej to trwa :/ Małej łzawi to oko i do tego ta ropa :/
Cytat:
Ladan mi napisala, ze "bylo idealnie i jutro wstawie fotki" ala, nie mogę się doczekac

Pisze jedna ręką z En na rękach, męczy ją chyba po szczepieniu
Super,czekamy na fotki

Cytat:
Baterie mi wysiadają, dziś pierwszy raz w życiu zemdlałam, dzięki Bogu TŻ miał dziś wolne, bo nie wiem co to by było

O matko? Jak to? Dbaj o siebie,bo na dłuższą metę tak nie wyrobisz...

Cytat:
Ja sobie wymyśliłam kiedyś że będę mieć krótkie włosy, kawalerkę i białego persa i skupie się na karierze dobrze mi poszło

Laryska
Matkooooo,ona jest cudowna! Wyglądała prześlicznie, księżniczka mała

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ehhh nie nadrobie was cos duzo dzis pisalyscie a my do kolobrzegu cisnelismy bo w sobotę wesele i przygotowania pelna para. Dzis juz bylam na pazurach i juz mam pozaciagane jutro przyjezdza do domu dziewczyna rzesy mi robic a w sobote fryzjer i weselicho.... boze jak mi sie nie chce tym bardziej ze Ameli na 95% ida zeby bo jak dotykalam dzis Dolnego dziasla to sie robilo momentalnie biale a ledwo co dotknelam wiec skora jest ostro napieta a ona troche marudna.
Odmelduje sie chyba dopiero w niedziele.
Buziaki

Baw się dobrze,mamuśko
Cytat:
Mackowi w nowym.roku pzajaczkowalo sie cos w rozkladzie snu
budzi sie okolo 3w nocy na jedzenie
a dzis przeszedl samego siebie
pobudka o 2, 4 30 i 6 30
boli go brzuch, kupy w nowym roku jeszcze nie bylo, a ja czekam az zrobi ja samodzielnie
mam dosc
chce mi sie spac, bo oczywiscie do pierwszej usnac nie.moglam

Współczuję i łączę się w bólu,bo mojej też coś się poprzestawiało...nie jestem zadowolona z tego faktu

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

Jeszcze troszkę i będzie po wszystkim. Trzymajcie się dzielnie

Cześć
Chciałabym napisać - 'noc była super,wyspałam się i dzieci też' ..no niestety, nie jest tak kolorowo
Maja obudziła sie o 23 i musiałam ją uspypiać, a Julia od 2 zaczęła się wiercić i w koncu o 3 obudziła się i stwierdziłam,że dam jej mleko,bo inaczej nie uśnie. Zasnęła gdzies koło 4.30. Nie wiem co się dzieje? Przesypiała całe noce,a teraz wygląda tak,jakby owsiki miała w tyłku Dobrze,że Tż ma dziś i jutro wolne,bo chyba uciekłabym z domu

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

matalZapomniałabym- gratuluję pięknej wagi En

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-01-09 o 09:20
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:21   #3387
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze maluchy unoszone za rączki delikatnie do góry do siadu prostują już głowę, czy nie? Bo nasz mały leniuszek jeszcze nie, a w poradni rehabilitacyjnej nastraszyli nas, że do końca roku Julek już powinien podnosić tak głowę Zaraz połowa stycznia....
Moja Emi do 3,5 miesiaca byla bardzo leniwa z glowka. Kilka razy dziennie z nia pracowalam i nic. W dniu ukonczenia 4 miesiecy chwytam ja za raczki (do zabawy a nie podnoszenia) a mala srajtka sama glowe i kark unosi, podciagam a ona siedzi, smieje sie i rozglada dookola ;-) z tej perspektywy swiat jest piekniejszy ;-)
Stary 2014-01-09, 09:22   #3388
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Moja tez przestala gadac! Moze dlatego tak szaleje... Ale skok 16 tygodnia juz chyba mielismy. A ten nastepny kiedy najwczesniej sie pojawia?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

My kupulismy ziemniaki na ryneczku, raczej sprawdzone. Ale nie szukalam jakis specjalnie bio, bo u mnie nie ma takich sklepow.

Nie chce nic mówic kochana ale Wy jeszcze trwacie w skokuten jest najdłuzszy i trwa az do 19 tyg...

ale Wy juz skonczyliscie 19 tydziensorki ubzdurało mi się ze rodziłas gdzies pod koniec wrzesnia

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-01-09 o 09:25
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:24   #3389
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
A co znaczy jesli chodzi o bioderka takie cOś? P I b jk(+) 60stopni
L Ib jk(+)61stopni

EDIT:A wiec te,, b,, to okej?Bo przy ostatnim badaniu wyszło ze ma zwapnienia jak i problem z jednym bioderkiem ale nic mi w ksiązeczce na ten temat nie napisał..
Z wikipedii:
  • Typ I – prawidłowe stawy biodrowe;
  • Typ II – stawy biodrowe fizjologicznie niedojrzałe (IIa i IIb), stawy biodrowe dysplastyczne bez decentracji głowy kości udowej w panewce (IIc);
  • Typ III – stawy biodrowe dysplastyczne z decentracją głowy kości udowej w panewce;
  • Typ IV – zwichnięte stawy biodrowe.
jk to moze jadra kostnienia głów kosci udowych? Bo u mnie jest takie cos w opisie - u nas niewidoczne. A te stopnie to nie wiem, stopien odwiedzenia?? Ja mam tylko napisane ze pelne, symetryczne, bez zadnych stopni.

Stary 2014-01-09, 09:26   #3390
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Heloł, witam z 4-miesięcznym już Julkiem

Ciężko jest strasznie. Zamiast być coraz łatwiej, to jest coraz trudniej. Nakłada się to na moje wyczerpanie i za wesoło nie jest Na dwa dni siedzimy u mojej mamy, to pomoże naładować baterie Póki co przespałam się 3 godziny i czuję się przyćpana, dobudzić się nie mogę Organizm zapomniał co to jest i nie ogarnia
Mam tak samo, trzymaj sie damy rade!
Brawa za 4 miesiace!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości