|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Znowu zakładka ![]() Cytat:
![]() Ja wybrałam złotą rączkę od romantyka ![]() Chociaż pewnie są romantycy - złote rączki, ale ja nie jestem romantyczna, więc mi kwiaty nie potrzebne ![]()
![]() |
#3692 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba poproszę mamę, żeby mi uszyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To chyba też wolę lewatywę, jednak to większa dziura i ma jakąś tam zdolność do rozciągania się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Zadomowienie
|
Hej Kobitki
![]() Melduje się dziś tylko, bo TZ w domu i znowu rewolucje urządza. Dzisiaj z papierami. Marzył mi się poukładany mąż, ale żeby aż tak ![]() Ja do tego wzięłam się za prasowanie, ale po połowie plecy mi odmówiły posłuszeństwa. Wieczorem dzisiaj mamy szkołę rodzenia, więc jutro ja będę pisać o niemieckim podejściu do tematu ![]() Cewnik moczowy wkładają ale tylko do cesarki. A propos odciąganego mleka i mrożenia go do 6 miesięcy- wczoraj gadałam ze znajomymi Węgrami. Wiecie, że tam można oddać swoje mleko do specjalnego Mlecznego Banku. Badają tylko kobitki, czy są zdrowe, a one potem jak te dojne krowy odciągają nadmiar mleka i sprzedają.Podobno nieźle można na tym zarobić. ![]() Co lepsze- nie tylko mamusie bez pokarmu kupują to mleko, ale tez takie, którym po prostu nie chce się karmić swoim mlekiem. Szok normalnie Justine- super, że na wizycie ok i jak gin chce Cie widzieć przed cesarka, to myślę, że to bardzo odpowiedzialne. Side- pisz, pisz- ja tez bardzo duzi z tego korzystam, jak chyba wszystkie dziewczyny. Virginia- jesteśmy po to, żeby sie tu wspierać ![]() ![]() Kate- jak tam twój ciemny mocz? lepiej po płynach?
#3696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Od dzisiaj noszę tylko krótkie paznokcie, żeby nie okaleczać dodatkowo tż podczas porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | ||
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj też mam kolędę. Babka coraz bardziej panikuje. Mama wyciągnęła obrus na stół a ta "NIE! czekaj ja Ci przyniosę taki piękny...", albo "za szybko te schody umyłaś, jeszcze się ucioprają"
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lepiej miałaś rację bardzo dziękuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3700 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja pojutrze bede tak latac ![]() Duzo z Was mowi o linomagu zeby uzywac jako cos lagodnego - a ktory linomag: ten z cynkiem czy A+E? Bo znowu mi litania linomagow na gemini wyskoczyla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Ja też po wizycie. Wszystko ok na szczęście.Pierwszy raz w tej ciąży zbadał mnie ginekolog ![]() ![]() Jest duża szansa, że uda się urodzić naturalnie. Lekarka była mocno zdziwiona, gdy pytała o przyczyny poprzedniej cesarki. (a chodziło o to, że akcja się zatrzymała, tzn skurcze były jak nie wiem, a szyjka sie nie rozwierała, utknęło na 2cm...) No i pytała, czy coś było potem badane, z jakich przyczyn się nie rozwierała. A mi powiedzieli że czasem tak bywa po prostu. Moja prywatna opinia jest taka, że wpłynęła tzw atmosfera szpitala. To, że z kobiety mającej Moc urodzenia dziecka, stałam się kolejną pacjentką , która podlega procedurom. B. mało intymności, mąż mógł wejść do mnie po paru łądnych godzinach... A pod koniec stycznia ostatnie USG ![]() Dobra, idę zobaczyć, co tam u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3703 |
Zadomowienie
|
Justine gratuluje wizyty
![]() Side dzięki za info z sr! Cenne informacje ![]() To i ja chcę lewatywę bo wkoncu z ilu dziur ma cos sie wyłaniać na raz ![]() Pola super zże wszysko ok ![]() Wysłane z telefonu... Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2014-01-09 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na 1 stronę z tym ![]() Cytat:
![]() ![]() Do końca jeszcze nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie mi się uprała 3 pralka z ciuchami Małego, ale nie mam już gdzie powiesić i leżą w pralce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3706 |
Zadomowienie
|
mam pytanie: jak/kiedy dostajecie wypłatę z ZUS? na początku/końcu miesiąca, z końcem zwolnienia
![]() ja dostałam za grudzień tylko pół ![]() Jestem na L4 od 1.11, czyli rozumiem, że ZUS przejmuje płatności po 33 dniach ![]() ![]() Niech mi to któraś wyjaśni ![]()
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli masz zwolnienie od 01.11 to jeszcze 3 dni za grudzień płaci pracodawca. Więc pewnie za grudzień dostałaś z ZUS za okres 04.12 - 19.12 Tak mi tłumaczyła księgowa, ja jestem ciemna w takie sprawy, wiec mogłam pomieszać ![]()
![]() |
#3708 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do postu Side, to oczywiście - ślepok jestem, ale po prostu jak to przeczytałam, to pomyślałam o Tobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I świetne słowo - ucioprają ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3710 | |
Zadomowienie
|
dzięki elunka! logicznie to brzmi i tak przypuszczałam
o matko to teraz muszę się przestawić na wyplaty w połowie miesiąca ![]() A z macierzyńskim jak jest ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
z tego bloga sroki ona jakaś przeciwna cynkowi była, ale do końca nie wnikałam czemu
![]() |
#3711 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też mmam trochę rzeczy robionych samemu, ale zamiawiam na Biochemii Urody gotowe zestawy, bo nie mam miejsca w lodówce na te wszystkie półprodukty Cytat:
![]() i jeszcze, akurat wczoraj pisałam u siebie na blogu o pielęgnacji olejowej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się zastanawiam, czy po porodzie ogarne wszystko jeśli chodzi o biurokrację. Podania o macierzyński, jakieś USC, akty urodzenia ![]() I się zastanawiam jak to jest z zameldowaniem dziecka? Czy urząd ma obowiązek zameldować dziecko tam, gdzie matka, bez zgody właściciela domu? No bo właścicielem jest mój tata, ale czy ja mogę zameldować dziecko tutaj? Muszę poczytać, chyba, ze któraś wie?
![]() |
#3713 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no co Wy z tymi papierochami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie przyszedl tz i spytalam go jak to z tym bylo Mowi, ze mielismy przejsciowke, ale nie moglismy tego w aucie uzywac bo miala za malo wat a podgrzewacz mial za duzo Ale podobno teraz juz sa takie przejsciowki, co maja wiecej watow, wiec nie powinno byc problemu z kupnem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Zadomowienie
|
wydaje mi się, że nie ma już obowiązku meldunkowego, czyli dziecko może być niezameldowne albo meldujesz sama gdzie chcesz-oczywiście za zgodą właściciela domu/mieszkania
Meldunek dziecka może być potrzebny przy złobku/przedszkolu- ale nie jestem pewna albo może przy szczepieniach refundowanych ![]() Może ktoraś z mamuś się lepiej wypowie.
#3715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam wielki biały stół chyba może robić za biały obrus bez obrusa ![]() ![]() ![]() ![]() No to idę się ogarnąć i założyć jakieś łachy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-09 o 14:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A resztę spraw dziewczyny ogarną to nam potem powiedzą ![]()
![]() |
#3717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ksiądz będzie może za jakieś 2 godziny, a ta od rana przed lusterkiem stoi i się stroi ![]() Cytat:
![]() Mój tata chciał zameldować mojego tżta tutaj w domu, ale nie ma kiedy jechać, bo pracuje, więc tż jest zameldowany w innym miejscu niż ja. Na bieżąco będziemy z tżtem jeździć po urzędach i się dowiadywać. Bo ja jestem zameldowana w innym mieście, niż dziecko się urodzi i znowu cholera wie gdzie iść. Chyba jednak u mnie w USC Zgłoszenie urodzenia dziecka dokonane we właściwym urzędzie stanu cywilnego zastępuje zameldowanie. Datą zameldowania dziecka jest data sporządzenia aktu urodzenia. Zameldowania dokonuje organ gminy właściwy ze względu na miejsce pobytu stałego matki dziecka lub tego z rodziców, u którego dziecko faktycznie przebywa. f
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-09 o 14:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3718 |
Zakorzenienie
|
Ela no to dobrze, będziesz miała problem z głowy.
Ja tylko wiem, że mój Tato był potrzebny do zameldowania TŻ ![]()
#3719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może i mój to przeżyje ![]() Mam już wyniki badań i w końcu nie mam anemii ![]() ![]() Ale za to mam tsh maksymalnie w górnej granicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie boję porodu, nie boję się, czy poradzę sobie z opieką dziecka, a boję się, czy ogarnę sprawy formalne
![]() Dziwna jestem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.