Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 16:51   #3781
Rossa1988
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja od 17.tygodnia biorę cały czas żelazo, co chwilę inne i nic. Wyniki mam nie tragiczne, bo koło 11,50.
Może własnie spróbowałabyś zmienić żelazo? Ja brałam: biofer folic, ascofer i ten na receptę, nie pamiętam nazwy. Wszytskie z zalecenia lekarki.

Ja wychodzę z założenia, że Sroka nie zjechała prawie żadnej rzeczy Hippa i Babydreama, więc biorę zwykle na ślepo
ja biorę hemofer na receptę, jedna tabletka ma 105mg jonów żelaza, więc z tego co patrze po innych to chyba nic nie ma więcej... za dwa tygodnie mam zrobić badanie żelaza a nie hemoglobiny i zobaczymy jaki będzie wynik, a z hippem mnie uspokoiłaś
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:57   #3782
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
patrzcie dziewczynki, co przed chwila dostalam...tak mnie zdziwil, bo mail byl od kogos, kto nazywa sie Robert..mysle sobie: "jaki Robert"?!? chyba nie musze dodawac, ze moj mozdzek ciezarowki nie skojarzyl tego imienia z moim mezem?

http://www.ecards4u.de/karte.php?id=...=recall&v=f671
słodkie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
I co najlepsze. Mamy krzesła do stołu jadalnego (ładne), wersalkę i fotele dwa, więc ksiądz ma gdzie usiąść, a babka przyniosła jakieś drewniane składane krzesełko, specjalnie dla księdza Już nie mówię, że panikuje, bo nie wie jaką miseczkę wziąć na wodę święconą. Mama jej mówi, że talerzyk wystarczy, a ta nie bo do talerzyka za dużo wody trzeba wlać

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Kochana 77 zł No i jak przysługuje zasiłek rodzinny przysługuje też drugi tysiac -oprócz becikowego. A dok, skompletujesz bez obaw. Tylko groźnie wygląda
Dziewczyny gratuluję wizyt.. Ja jakoś dziś nie mam weny do pisania. Jutro wizyta u gin i jakoś sie tradycyjnei martwie..
a jakie wymogi są by dostać takie dodatkowe pieniążki?

Cytat:
Ja bym się czuła mega skrępowana Szczególnie przy lewatywie
ja też... modlę się, by trafić na kobietę, chociaż z drugiej strony do gina chodzę faceta i jakoś daję radę

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
przez pół dnia dzisiaj siedzę i patrzę się na zdjęcia z usg... może Wy podpowiecie jaka płeć ?
ja bym stawiała na chłopca - mój gin mówił, że dziewczynka ma 3 kreseczki, a tutaj ich nie widzę ale ja to w ogóle g.wno widzę na tych zdjęciach USG

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

A przystojni? Czy ciotki-klotki?
Podobno całkiem całkiem, obaj koło 30

Cytat:
ładne pierdółki
Ja własnie dostałam wypłatę i zamówiłam materac.
Jeszcze tylko kilka drobiazgów (za jakieś kilkaset złotych ) i będę gotowa
Ja się nie mogę przełamać do kaprysów
u mnie to samo, mam rozpisane co mam kupić i za ile, zostało mi bardzo niewiele ale kwota koszmarna - prawie 3733zł Ale w tym są mebelki i wózek A ile kupię jeszcze ubranek, pierdół i rzeczy polecanych na wizażu nieujętych w tej liście to boję się myśleć

UFF, nadrobiłam i muszę się pochwalić: zaczynamy jutro remont pokoju dla Laury Muszę się zmobilizować i zamówić meble w końcu, bo okaże się że pokój gotowy, a na meble będziemy czekać miesiąc kolejny i i tak nie będę mogła poprać ciuszków...
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:58   #3783
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja się zastanawiam, czy po porodzie ogarne wszystko jeśli chodzi o biurokrację. Podania o macierzyński, jakieś USC, akty urodzenia
I się zastanawiam jak to jest z zameldowaniem dziecka? Czy urząd ma obowiązek zameldować dziecko tam, gdzie matka, bez zgody właściciela domu? No bo właścicielem jest mój tata, ale czy ja mogę zameldować dziecko tutaj?
Muszę poczytać, chyba, ze któraś wie?
dobrze, ze u mnie nie trzeba sie przejmowac ta biurokracja, bo osiwiec mozna

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Mam już wyniki badań i w końcu nie mam anemii Nie mam też hiv
Ale za to mam tsh maksymalnie w górnej granicy
przynajmniej gorna linika w porzadku

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Witam,

byłam wczoraj u gina - ze mną jest dobrze!nawet szyjka ok i w ogóle - jestem w szoku
bo tak mnie non stop brzuch boli i skurcze mam
z tej okazji byłam dziś trochę na szoppingu i Filipa zaopatrzyłam w rozmiar 56.
Fifi wazy 1850g

organizuję karnawałowe urodzinki i stawiam kazdej Piccolo

ostatnie z 2 z przodu, za rok już zmiana kodu
Mnostwo szczescia, usmiechu, radosci i szybkiego porodu
za wizyte

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy zawsze otwieracie paczki i sprawdzacie zawartość przy kurierze?

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

Dziewczynki ja też już po wizycie i jestem mile zaskoczona, gin mi zrobił usg. powiedział że szyjka w porządku, mały ładnie rośnie i waży już 1700 a kolejna wizyta za 2 tygodnie a później będę mieć co tydzień więc ogólnie dzisiaj wyszłam szczęśliwa
same pozytywne wiesci

margo jest szansa, ze Cie nie rozumiala

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:59   #3784
monkaa321
Zakorzenienie

Dziewczyny lewatywy proszę mi się nie bać, ja miałam już robiąną 2 razy przed laparo nic strasznego, Jak pani położna wciskała taką buteleczkę (250ml a nie litr!) to czułam takie rozchodzące się ciepło w brzuchu a po jakimś czasie trzeba do kibelka pędzić i tyle nie boli, tylko wiadomo, du.py nie spinamy bo zaboli

milenqa
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:01   #3785
Castia
Wtajemniczenie

Ela też planuję zakup materaca.upolowałaś jakąś okazję czy na all zamówiłaś?
pokaz jaki kupiłaś

cayenne ale fajny ten twój męzuś słodkie!

mi lewatywy nie zdążyli zrobić przy pierwszym porodzie, ale miseczkę mi podstawiły jakby co.
nie wiem nawet czy cos poleciało czy nie

koziemleko super że wyniki badań ok

zmykam na kolację - tż mnie zabiera!
zafunduję sobie to co niezdrowe i tuczące, a co!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-01-09 o 17:06
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:01   #3786
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Jednak nie nadrobiłam

Castia, wszystkiego co najlepsze!

A co do tej poduszki do karmienia - w smyku jest promocja na motherhood: http://www.smyk.com/motherhood-podus...t-niemowlaka-p
a ja się ewentualnie zastanawiam jeszcze nad taką: http://www.smyk.com/bright-starts-mo...t-niemowlaka-p
ciekawe czy ta wibracja coś daje Wie ktoś coś?
Stary 2014-01-09, 17:05   #3787
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
pokaz jaki kupiłaś
nie do mnie pytanie, ale sie podzielę swoją zdobycza bo myslę, że komplet w takiej cenie się opłaca:

http://babynet.pl/materacyk-fiki-mik...cm-p-5760.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 17:07   #3788
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

a jakie wymogi są by dostać takie dodatkowe pieniążki?
Przede wszystkim jest kryterium dochodowe 539zl/os -dochód netto z 2012 roku.(najłatwiej z PIT-u policzyć. Dochód- składka na ubezp. społeczne- skł ubezp. zdrowotne- podatek należny i to co wyjdzie podzielić na 12miesiecy i na ilość członków rodziny) Chyba, że byly jakieś zmiany w dochodach typu uzyskanie utrata dochodów to też sie je uwzględnia..
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:13   #3789
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Przede wszystkim jest kryterium dochodowe 539zl/os -dochód netto z 2012 roku.(najłatwiej z PIT-u policzyć. Dochód- składka na ubezp. społeczne- skł ubezp. zdrowotne- podatek należny i to co wyjdzie podzielić na 12miesiecy i na ilość członków rodziny) Chyba, że byly jakieś zmiany w dochodach typu uzyskanie utrata dochodów to też sie je uwzględnia..
Dziękuję A dzielimy na 2 osoby (ja+mąż) czy już na 3 (razem z maluszkiem)?
Stary 2014-01-09, 17:13   #3790
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja nie Trisdom, ale odpowiem. Omeprazol, ehem.. sprawdziła mi i pani w aptece, i ginka, wg najnowszych badań można brać. Trisdom potwierdziła, choć o ile dobrze wyczulam, niechętnie ale mi nic nie pomagało, paliło mnie od srodka,a teraz nie mam ani jednej jwdniuskiej ZGAGI..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Choć mój dziadek mówił, że na zgage to najlepszy rozwód

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wg nowych badan- grupa B. Wg ulotki C. Dlatego lekarze i farmaceuci go dawac nie chca, bo ich w Pl obowiazuje ulotka, czyli charakterystyka produktu leczniczego. Ja wzielam 2 dni po 20mg 2 tyg temu i do tej pory mam spokoj.
Dziękuję dobre kobiety! Pójdę jutro do apteki, żeby mieć na wszelki wypadek.

Cayenne - rada Twojego dziadka - padłam

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
a my z męzem siedzimy na kanapie, każde laptop na kolanach i ja pójdę siusiu jak usłyszę dzwonki, bo mi się podnieść nie chce, a mąż pójdzie założyć koszulę jak zadzwonią dzwonki bo mu sie podnieść nie chce...zdaje się że jak usłyszymy dzwonki to nikt księdzu w końcu nie otworzy bo będziemy zajęci swoimi sprawami

stołek mnie rozbroił stołek porodowy?

ja też mam poniżej normy. żelazo możesz brać z witaminą C bo ona zwiększa brana równocześnie wchłanianie. Poza tym bierz żelazo ok. godzinę po jedzeniu bo bezpośrednio po jedzeniu też jego wchłanianie jest znacznie mniejsze.

dziewczyny mam stawianie się macicy dziś ciągle...nie wiem co się dzieje
Co do pogrubionego - dobrze że nie tylko u mnie tak jest, bo już sądziłam że u nas taka patologia. TZ zazwyczaj do kibla na dłuższe posiedzenie bierze laptopa lub telefon i jak chcę coś na szybko to nawet przez gg piszemy

Co do macicy i brzucha - moja teoria jest taka, że to chyba w dużej mierze zależy od ułożenia malucha. Jak się ułoży nisko to cały dzień mam brzuch twardy, a w dni kiedy go czuję powyżej pępka to jak ręką odjął. Tak czy siak spróbuj leżeć, bo siedzenie niestety niewiele pomaga.

Cytat:
Ja bym się czuła mega skrępowana Szczególnie przy lewatywie
Nie wiem czy Wam opowiadałam kiedyś moją historię, kiedy w 5 albo 6 tygodniu ciąży ginka położyła mnie na 2 dni do szpitala żeby mi porobić wszystkie badania (za free). No i w tym usg, które przeprowadzał akurat lekarz na dyżurze. Nie dość że lekarz był gdzieś w moim wieku, do tego bardzo przystojny, to jest to szpital uniwersytecki. Miałam więc widownię dodatkową w postaci 3 studentów i 1 studentki. Miałam ochotę stamtąd wiać, ale przeżyłam. Po tym - wstyd przed rozebraniem się u gina faceta minął jak ręką odjął, już nic mi nie straszne
A gdyby tego było mało to podczas tego usg, po wejściu do gabinetu zapytał oczywiście o moje dane, datę OM itp. ale nie miał mojej karty i nie wiedział o ciąży i celu badania i jednym z pytań było "czy współżyjesz?" (chyba w kontekście którędy robić usg). Moja mina była chyba podobna do tej emotki, bo dusząc śmiech wybełkotałam tylko, że "tak i nawet jestem w ciąży". Potem jak sprawdził mój wiek to było mu chyba dość głupio i od razu przerzucił się na per pani. Rozumiem, że nie wyglądam na swoje lata, ale żeby z 29-letniej baby zrobić taką siksę

Cytat:
przez pół dnia dzisiaj siedzę i patrzę się na zdjęcia z usg... może Wy podpowiecie jaka płeć ?
Ja nic nie widzę niestety...

Cytat:
dzięki dziewczyny

w ramach poprawy humoru i wydania resztek tego co mi pozostało zamiast wydać to w aptece postanowiłam kupić te dwie rzeczy które mi się marzyły a które były kaprysem a nie głosem rozsądku:
http://www.lamillou.com/shop/angels-...babuszki-szary
http://www.lamillou.com/shop/kr-lik-szary-buldozki
Fajne te gadżety, zakochałam się w Lamilou już kiedyś po przeczytaniu bloga "olga i okolice", ale stwierdziłam że dwie stówy za kocyk to lekka przesada. Podeślę szwagrowi, jak przylecą na "pępkowe" to będą wiedzieli jaki prezent małemu przywieźć

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2014-01-09 o 17:16
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:13   #3791
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
I niestety tez co 2 tygodnie teraz musze chodzic na wizyty - mnie sie to nie podoba
ciesz się że choć nie płacisz co dwa tygodnie

Cytat:
ładne pierdółki
Ja własnie dostałam wypłatę i zamówiłam materac.
Jeszcze tylko kilka drobiazgów (za jakieś kilkaset złotych ) i będę gotowa
kochana ty zamówiłaś bardziej wypaśny materac niż moje dziecko może pomarzyć. Niech śpi na gorszym bo matka musi sobie zaspokoić próżność i kupić poduszkę z la millou

i jak wasz ksiądz? bo nasz nie przychodzi coś a chodzi niby od 16 dobrze że mąż przywiózł obiad z mcdonalda to choć nie siedzimy głodni, bo jak tu gotować jak trzeba być w gotowości. A może nie przychodzi bo stołka nie dostanie u mnie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A właśnie piszesz, że siedzisz na mnie jedyna pozycja, która pomaga w 90% przypadków to leżenie na boku - wtedy twardnienia prawie nigdy się nie zdarzają, jak na plecach leżę, to całkiem często
Oby przeszło
Ja nospy nie biorę - może 4/5 razy w czasie całej ciąży. Może też zacznę, jak będzie więcej stawiań jakiegoś dnia.
mądrze mówisz nie leże, tylko siedzę ciągle z nogami wprawdzie na podnóżku więc wysoko ale siedzę

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Czy mogłabyś wstawić zdjęcie swojego koszyka czy byłby to problem?
Lubię podglądać Wasze zakupy i będzie to dla mnie świetna inspiracja, gdy na mnie przyjdzie pora składać zamówienie.
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...275/gemini.jpg

pewnie, inspirowany jest rzeczami mmyhm ale w okrojonej wersji

Cytat:
side85 ty zawsze takie cuda wynajdziesz
mogłabym u ciebie zamieszkać jako twoje dziecko!
a proszę Cię bardzo, chętnie weźmiemy jedno duże dziecko bo bardzo podobają mi sie kocyki La millou ale póki co nie kupię, a tak jak będę miała duże dziecko to nie będę miała wyboru

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 17:17   #3792
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję A dzielimy na 2 osoby (ja+mąż) czy już na 3 (razem z maluszkiem)?
na 3
Stary 2014-01-09, 17:33   #3793
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
na 3
dziękuję
Stary 2014-01-09, 17:33   #3794
Rossa1988
Raczkowanie

czbasia, a orientujesz sie może jak jest z becikowym, kiedy rodzice nie są po ślubie i każde jest zameldowane gdzie indziej, ale mieszkamy razem jeszcze w innym miejscu? Ja jestem zameldowana u rodziców i dziecko na początku tez tam będzie zameldowane, więc z kim mam rozliczac dochody do becikowego?
Stary 2014-01-09, 17:37   #3795
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja juz 3 godzine czekam na grzebanie palcem
Idź pogrzebać do łazienki
Cytat:
O, nie! Ja jestem zielona ze zdjęć. Nawet dziecka tam nie widzę

Cytat:
dzięki dziewczyny

w ramach poprawy humoru i wydania resztek tego co mi pozostało zamiast wydać to w aptece postanowiłam kupić te dwie rzeczy które mi się marzyły a które były kaprysem a nie głosem rozsądku:
http://www.lamillou.com/shop/kr-lik-szary-buldozk
Super
Cytat:

No wreszcie wracam do domu - dostalam skierowanie na USG
Mam nadzieje ze szybko mi termin wyznacza bo sie nie moge doczekac
I niestety tez co 2 tygodnie teraz musze chodzic na wizyty - mnie sie to nie podoba
Ciesz sie że nie płacisz co 2 tyg

Cytat:
A ja zależy od dnia. Czasami oglądam każdą złotówkę pięć razy a czasami chcę żeby moje dziecko miało wszystko, co najlepsze i nie patrzę na kieszeń

Też muszę szybko zamówić łóżeczko żeby mieć, gdzie układać rzeczy
Cytat:

ja będąc dziś w Ross wzięłam dla siebie do szpitala miniaturki żelu do kąpieli, szamponu itp
fajna sprawa więcej miejsca w torbie zostanie dla małego
To ja nie kupuję. Przyjdę do Ciebie na salę pożyczyć

Cytat:

Podobno całkiem całkiem, obaj koło 30
To wołaj lewatywę, bo lepsze to niż kupa
Cytat:
Dziewczyny lewatywy proszę mi się nie bać, ja miałam już robiąną 2 razy przed laparo nic strasznego, Jak pani położna wciskała taką buteleczkę (250ml a nie litr!) to czułam takie rozchodzące się ciepło w brzuchu a po jakimś czasie trzeba do kibelka pędzić i tyle nie boli, tylko wiadomo, du.py nie spinamy bo zaboli
Ja sie boję, że będzie akurat kibel zajęty
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Nie wiem czy Wam opowiadałam kiedyś moją historię, kiedy w 5 albo 6 tygodniu ciąży ginka położyła mnie na 2 dni do szpitala żeby mi porobić wszystkie badania (za free). No i w tym usg, które przeprowadzał akurat lekarz na dyżurze. Nie dość że lekarz był gdzieś w moim wieku, do tego bardzo przystojny, to jest to szpital uniwersytecki. Miałam więc widownię dodatkową w postaci 3 studentów i 1 studentki. Miałam ochotę stamtąd wiać, ale przeżyłam. Po tym - wstyd przed rozebraniem się u gina faceta minął jak ręką odjął, już nic mi nie straszne
A gdyby tego było mało to podczas tego usg, po wejściu do gabinetu zapytał oczywiście o moje dane, datę OM itp. ale nie miał mojej karty i nie wiedział o ciąży i celu badania i jednym z pytań było "czy współżyjesz?" (chyba w kontekście którędy robić usg). Moja mina była chyba podobna do tej emotki, bo dusząc śmiech wybełkotałam tylko, że "tak i nawet jestem w ciąży". Potem jak sprawdził mój wiek to było mu chyba dość głupio i od razu przerzucił się na per pani. Rozumiem, że nie wyglądam na swoje lata, ale żeby z 29-letniej baby zrobić taką siksę

Uprałam 3 pralki to teraz je suszę. Wszystkie grzejniki w domu w ciuszkach

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:43   #3796
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy zawsze otwieracie paczki i sprawdzacie zawartość przy kurierze?
własnie był kurier i
nie otwieram i nie sprawdzam, tylko raz jak zamawialam kabinę prysznicową, ale to było drukowanymi napisane żeby sprawdzić a i tak kurier kręcił nosem

Cytat:
Kochana 77 zł No i jak przysługuje zasiłek rodzinny przysługuje też drugi tysiac -oprócz becikowego. A dok, skompletujesz bez obaw. Tylko groźnie wygląda
Dziewczyny gratuluję wizyt.. Ja jakoś dziś nie mam weny do pisania. Jutro wizyta u gin i jakoś sie tradycyjnei martwie..
kiedy ten 1000zł jak dochód 538zł Przecież to jakieś szaleństwo
Stary 2014-01-09, 17:53   #3797
virginia
Zakorzenienie

Ma się te priorytety - powinnam się przygotowywać do zajęć a ja od razu na wizaż. Dziś optymistycznie nabrałam ze sobą pełno książek itp na ten egzamin, myślałam, że może w policealnej nie ma aż takich formalności ale tam też nic robić nie można, ba nawet za blisko zdających siedzieć nie wolno ani na nich patrzeć bo jeszcze się zestresują... A samych formalności tyle, że zanim się zaczął egzamin minęła godzina.. Na szczęście jednej ze zdających zachciało się siusiu, a że może wyjść tylko z kimś z komisji to ja skwapliwie z nią poszłam i skorzystałam z okazji bo chyba nie wysiedziałabym....

Co do lewatywy - trzeba ją sobie kupić? Rozbój w biały dzień normalnie to za co my składki płacimy?
Co do samej lewatywy - miałam kiedyś robioną i to chyba nawet ze 2 razy, to było już dawno temu i fakt, że nie jest przyjemne ale da się przeżyć a przy samym porodzie to pewnie w ogóle pryszcz. Ja też myślę, że lepiej zrobić. Wątpię, żebyśmy w czasie porodu panowały nad takimi rzeczami...

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
popełniłam właśnie zakup poduszki do karmienia Wydatek z serii niekoniecznie niezbędnych ale co tam Strasznie mi się spodobała i raz zaszaleć można
Fajna, też taką chcę .

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
I tak jeszcze Was uczulam. Jakby coś sie wcześniej działo to koniecznie trzeba sie domagać jeszcze zastrzyku że sterydami na domkniecię naczyń krwionośnych. Tego już chętnie nie dają i m. In. Antek miał te wylewy.

Macie jakieś wieści od Mariolai? Jak Marco? Prawie dwa tygodnie zaraz bedzie miał..
Wiecie co mnie wkurza? Że to my mamy się wszystkiego domagać, jakby łaskę robili, że nam to dają a zresztą skąd my to wszystko mamy wiedzieć...

O Marioli i Marco też myślę...

Cytat:
Ja mam roznie - z jednej strony chcialabym juz byc po, ale z drugiej jeszcze sie boje tej odpowiedzialnosci i zmian... Dlatego chyba jeszcze mi te 2 miesiace sie przydadza
Ja też tak mam. Zresztą im bliżej tym bardziej panikuję... Mi sama ciąża nie przeszkadza, ale już coraz większy brzuszek tak...

Cytat:
Virginia- jesteśmy po to, żeby sie tu wspierać
Dziękuję

pola_m
za udaną wizytę. I jak Twoje wrażenia po cc? Czy rzeczywiście tak długo dochodzi się do siebie? Karmiłaś piersią? Nie miałaś z tym problemów po cc?

Cytat:
Ja się zastanawiam, czy po porodzie ogarne wszystko jeśli chodzi o biurokrację. Podania o macierzyński, jakieś USC, akty urodzenia
I się zastanawiam jak to jest z zameldowaniem dziecka?
Ja też, zwłaszcza że będę musiała sama latać za tym wszystkim... A na niektóre rzeczy jest na prawdę krótki termin..

Cytat:
wydaje mi się, że nie ma już obowiązku meldunkowego, czyli dziecko może być niezameldowne albo meldujesz sama gdzie chcesz-oczywiście za zgodą właściciela domu/mieszkania
Meldunek dziecka może być potrzebny przy złobku/przedszkolu- ale nie jestem pewna albo może przy szczepieniach refundowanych
Może ktoraś z mamuś się lepiej wypowie.
A ja gdzieś na necie czytałam, że trzeba zameldować a potem zgłosić w spółdzielni.

Castia sto lat dla Ciebie i maluszka bo w końcu jest Was teraz dwoje . I brawa za wizytę i dobre wieści.

monkaa321 Tobie również gratki udanej wizyty!

milenqa witaj i napisz coś o sobie. Kogo nosisz w brzuszku? Masz już wybrane imię?

Cytat:
virginia przytulam cię bardzo mocno! i bardzo ci kibicuję
Dziękuję

I znów mam wrażenie że nie zacytowało mi wszystkich....

Popatrzcie, dzwoniła jednak do mnie ta położna. I chciała się już umawiać na wizytę. A ja dalej unikam tego jak ognia i powiedziałam, że oddzwonię, żeby się konkretnie umówić. Taaa, już to widzę.

Ok, zmykam bo będę w lesie z papierami....

Zajrzę później
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:02   #3798
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
pokaz jaki kupiłaś
Ja zaszalałam
http://allegro.pl/show_item.php?item=3831881396

Cytat:
Jak ja czytam takie coś, to zawsze nic nie rozumiem Muszę łyknąć to z kilka razy i dopiero kumam

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja się do faceta gina nie wstydzę chodzić (chociaż pierwszy raz miałam obawy), ale ta lewatywa to taka... trzeba się wypiąć, a jak puszczę bąka?

Cytat:
kochana ty zamówiłaś bardziej wypaśny materac niż moje dziecko może pomarzyć. Niech śpi na gorszym bo matka musi sobie zaspokoić próżność i kupić poduszkę z la millou

i jak wasz ksiądz? bo nasz nie przychodzi coś a chodzi niby od 16 dobrze że mąż przywiózł obiad z mcdonalda to choć nie siedzimy głodni, bo jak tu gotować jak trzeba być w gotowości. A może nie przychodzi bo stołka nie dostanie u mnie
No na materac dałam więcej, bo łóżeczko za 50zł, fotelik za 150, a za wózek nic aż taka hojna to ja nie jestem

Ksiądz właśnie wyszedł Oczywiście uhahany, bo termin porodu mam w jego urodziny i założył mi i tżtowi osobną kartotekę pewnie myśli, że za rok osobno kasę damy... Taa niech se pomarzy, wystarczy, że babka daje i tata Siedział chyba z 5 minut tylko.

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
czbasia, a orientujesz sie może jak jest z becikowym, kiedy rodzice nie są po ślubie i każde jest zameldowane gdzie indziej, ale mieszkamy razem jeszcze w innym miejscu? Ja jestem zameldowana u rodziców i dziecko na początku tez tam będzie zameldowane, więc z kim mam rozliczac dochody do becikowego?
Z ojcem dziecka z tego co się orientuję. Jeżeli ojciec będzie w akcie urodzenia dziecka podany, bo dużo osób nie wpisuje ojca a później, że niby matka samotna i takie tam.

Cytat:
To wołaj lewatywę, bo lepsze to niż kupa

Ja sie boję, że będzie akurat kibel zajęty

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:02   #3799
teQiba
Moderator

Cytat:
teQibkoooo nadaj imię mojemu synkowi
Oczywiscie

Cytat:
Ciesz sie że nie płacisz co 2 tyg
Co racja to racja - jedyny plus NFZu
Stary 2014-01-09, 18:07   #3800
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
I znów mam wrażenie że nie zacytowało mi wszystkich....

Popatrzcie, dzwoniła jednak do mnie ta położna. I chciała się już umawiać na wizytę. A ja dalej unikam tego jak ognia i powiedziałam, że oddzwonię, żeby się konkretnie umówić. Taaa, już to widzę.

Ok, zmykam bo będę w lesie z papierami....

Zajrzę później
Bo jak za duzo się nacytuje, to ucina

Jak nie chcesz, to przecież nie musisz się z nią spotykać. Ale może jakoś Cię uspokoi, czy cos

Stary 2014-01-09, 18:07   #3801
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Nie martwcie się Dziewczyny tą lewatywą Ja w mojej 'karierze' robiłam takich setki i wiem, że największy zawsze jest wstyd i lęk a po każdy mówi, że czegoś gorszego się spodziewał Ja tam się cieszę, że robią lewatywę bo w trakcie porodu nie będę się martwić, że coś mi wyleci;P

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:08   #3802
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
a my z męzem siedzimy na kanapie, każde laptop na kolanach i ja pójdę siusiu jak usłyszę dzwonki, bo mi się podnieść nie chce, a mąż pójdzie założyć koszulę jak zadzwonią dzwonki bo mu sie podnieść nie chce...zdaje się że jak usłyszymy dzwonki to nikt księdzu w końcu nie otworzy bo będziemy zajęci swoimi sprawami

Cytat:
jesli to zdjecia genitaliow to ja nie widze, zeby tam cos dyndalo

Cytat:
dzięki dziewczyny

http://www.lamillou.com/shop/kr-lik-szary-buldozki

asienka213 to przez Ciebie ale dzięki że mnie zdopingowałaś
do uslug
pieknosci kupilas
a wiesz, ze mi ten krolik chodzi po glowie od momentu jak go 1 raz wkleilas Moze tez zaczne spelniac kaprysy, tym bardziej ze teraz nie mma pola do popisu, bo mnostwo rzeczy mam po Nati

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:11   #3803
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
popełniłam właśnie zakup poduszki do karmienia Wydatek z serii niekoniecznie niezbędnych ale co tam Strasznie mi się spodobała i raz zaszaleć można

i dziś przyjdzie kurier z ręcznikiem, pieluchami, smoczkami i proszkiem do prania
Świetna poducha

Cytat:
A cewnik wkładają do cewki moczowej? - nigdy nie miałam
To chyba też wolę lewatywę, jednak to większa dziura i ma jakąś tam zdolność do rozciągania się

Jeszcze nie wsiąkłam w temat zakładania cewnika - może to i lepiej

Cytat:
A propos odciąganego mleka i mrożenia go do 6 miesięcy- wczoraj gadałam ze znajomymi Węgrami. Wiecie, że tam można oddać swoje mleko do specjalnego Mlecznego Banku. Badają tylko kobitki, czy są zdrowe, a one potem jak te dojne krowy odciągają nadmiar mleka i sprzedają.Podobno nieźle można na tym zarobić.
Co lepsze- nie tylko mamusie bez pokarmu kupują to mleko, ale tez takie, którym po prostu nie chce się karmić swoim mlekiem. Szok normalnie
Jak w mleczarni

pola_m, za udaną wizytę

Cytat:
Właśnie mi się uprała 3 pralka z ciuchami Małego, ale nie mam już gdzie powiesić i leżą w pralce przyszło dzisiaj też moje zamówienie od rp_77 - pełno tetry, prześcieradła do łóżka i wózka, pieluszki flanelowe do przytulania i chyba trochę za dużo podkładów poporodowych, ale najwyżej będę potem wkładać Małemu do łóżeczka
Przyszalałaś z tym praniem
Tak polecacie tego sprzedawcę, że aż do niego zajrzę

Cytat:
Mam już wyniki badań i w końcu nie mam anemii Nie mam też hiv
Ale za to mam tsh maksymalnie w górnej granicy
Za brak anemii i "hiva"
Ciekawe, co powie na tsh Twój gin

margo80, jedna wielka lipa z tym C&A
A konsultantka jakoś przeżyje te przedrzeźnianie

Castia, super, że wizyta się udała A jaka piękna waga
I wszyyyyystkiego, co najpiękniejsze i najcudowniejsze z okazji urodzin

cayenneOna, ale fajna niespodzianka od Męża

Cytat:
Niestety nie

monkaa321, za wizytę!

side, ale śliczna poduszka, a króliczek to już wymiata

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:14   #3804
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ma się te priorytety - powinnam się przygotowywać do zajęć a ja od razu na wizaż.
No to masz dobre priorytety

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Nie martwcie się Dziewczyny tą lewatywą Ja w mojej 'karierze' robiłam takich setki i wiem, że największy zawsze jest wstyd i lęk a po każdy mówi, że czegoś gorszego się spodziewał Ja tam się cieszę, że robią lewatywę bo w trakcie porodu nie będę się martwić, że coś mi wyleci;P
A to pewne, że już potem nic nie wyleci?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:17   #3805
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

A to pewne, że już potem nic nie wyleci?

pewne nie jest nigdy;P

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:43   #3806
monkaa321
Zakorzenienie

frogutka ładna podusia

Cytat:
A cewnik wkładają do cewki moczowej? - nigdy nie miałam
To chyba też wolę lewatywę, jednak to większa dziura i ma jakąś tam zdolność do rozciągania się
tak ja też miałam tylko że jak już byłam mocno ogłupiała głupim jasiem, wydałam tylko taki dzwięk "ała, co to byyyyyłooooo.....?" i odpłynełam

Cytat:
Na żadnym forum nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi. Bo sklepy piszą, by sprawdzić zawartość paczki przy kurierze, a kurierzy mówią, że to jest dodatkowa płatna opcja i oni nie mają obowiązku czekać i być przy otwieraniu
Ja nie miałam nigdy problemów, nigdy też nie sprawdzałam zawartości przy kurierze, bo zawsze z zewnątrz paczki były nie naruszone, ale tak się zastanawiam, bo ma przyjść ten fotelik i chyba powinnam go sprawdzić czy nie ma pęknięć

to już powaznie jest jak tak szybko wizyty
tak, na poczcie jest podobnie, jeśli chcesz oficjalnie otworzyć paczkę przy nich to trzeba dopłacić ale np jak będziesz miała zniszczoną paczkę to możesz powiedzieć że nie przyjmiesz dopóki jej nie otworzysz
gin powiedział że po 30 tyg wizyty są już co 2 tyg więc zaczne więcej na bilety wydawać

baja_86 teQiba
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-01-09 o 18:45
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:51   #3807
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Do składu rodziny wliczany jest ojciec, matka i dziecko.. W przypadku gdy chcecie sie ubiegać w miejscu zamieszkania-nie zamldowania sa 2 szkoły
1. obydwoje wybieracie zasw z miejsca stalego zameldowania że nie ubiegacie się tam o becik (mozna listownie wtedy odesla na wskazany adres)
2. urzad czy ops sam wystepuje do miejsa stalego zameldowania z zapytaneim czy skladacie tam wniosek (rzadziej niestety praktykowane)
i do skladu rodziny tylko Wy dwoje i dziecko..

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
kiedy ten 1000zł jak dochód 538zł Przecież to jakieś szaleństwo
Przy becikowym kryterium jest 1922/os
A przy rodzinnym i tym drugim dodatku 539zl/os..
Wiem, wiem szaleństwo.. Przy 2 pensjach minimalnych i 2 dzieci przekracza I masz tu polityke prorodzinną w Polsce
Stary 2014-01-09, 18:57   #3808
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
tak, na poczcie jest podobnie, jeśli chcesz oficjalnie otworzyć paczkę przy nich to trzeba dopłacić ale np jak będziesz miała zniszczoną paczkę to możesz powiedzieć że nie przyjmiesz dopóki jej nie otworzysz
gin powiedział że po 30 tyg wizyty są już co 2 tyg więc zaczne więcej na bilety wydawać
Zrobię jak zawsze, jak będzie karton OK to nie sprawdzę, jak będzie zniszczony to inaczej.

Ja już niby jestem po 30 tygodniu, ale wizytę mam za miesiąc. Pewnie wtedy już co 2 tygodnie będę chodziła

Stary 2014-01-09, 19:06   #3809
milenqa
Raczkowanie

Dziewczynki dziękuję za podpowiedzi co do płci
Castia- spełnienia marzeń!
Odnośnie sprawdzania paczek i zawartości... wczoraj dostarczono mi radio kuchenne podwieszane na prezent dla mamy, nie sprawdziłam czy wszystko jest tylko zapakowałam odświętnie i przekazałam jubilatce dalej... a właśnie dostałam telefon od niej, że brakuje pilota i teraz to chyba dupa mokra...
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:09   #3810
kate1623
Zadomowienie

Castia wszystkiego najlepszego

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości