|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hania ma identiko, może na pleckach troszkę mniejCytat:
no pięknie!
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no bo post na blogu miałam to i go google wyczaił, powiadasz ![]() to może faktycznie 3dniówka, a gorączkę ma jeszcze? Kurcze, ja też się martwię co u Marsi...
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Misia przyznam szczerże, ze nie pamietam, czy byl jakis zebol bezposrednio po trzydniowce
![]() Hope brawa dla Dadiego |
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanka, napisała mi sms, że jutro z rana mają zabieg w narkozie!
także !!!
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kciuki ogromne!
|
|
#3277 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Moje własnoręczne dziełoCytat:
Cytat:
Wam też zdrówka życzę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja miałam dzisiaj ![]() Cytat:
Cytat:
Szklanko trzymam mocno kciuki za zabieg. Zdjęcia mojego szkraba przed obcięciem i po Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2014-01-09 o 21:27 |
|||||||
|
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
uciekały mi cytaty, z tego co pamietam
Szaja podziwiam Cię, ja chyba nie poradzilabym sobie z dwojka, z Nati nic prawie w domu nie robie, obiad jedynie zawsze jest, a tak to ciagle uczepiona mojej nogi a malpa jak gdzies jesc to nie zwraca uwagi na mnie Misia to i ja tak zrobie, nie dam szczepic dop zelazo nie bedzie ok Karusia a kto byl fryzjerem, Mamusia? Aga kciuki za zabieg szklanka za Ewunię także Fewcia a to miotły jedne, , nie przejmuj się, i gdzie tu w naszym kraju polityka prorodzinnaa Blanus w przedszkolu słodko, ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- a co do szczepień zajrzałam do siostry 13 lat i byla szczepiona na odre ja miala 3 latka a na odre swinke rozyczke jak miala 5 lat ciekawe czemu teraz tak wczesniej u nas na roczku było 16 osób z nami |
|
|
|
#3279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Aga trzymam kciuki, żeby szybko zrobili zabieg i wypuścili do domu!
I kciuki za Ewcię Szklanki, wszystko będzie dobrze!!! Cytat:
![]() Cytat:
A Blanka ![]() Miałam jeszcze coś napisać, ale straciłam wenę... Dominik usnął o 20 po czym obudził się i nie dało rady go odłożyć. U męża na rękach się rzucał, tylko u mnie spał dopiero przed chwilą go odłożyliśmy do łóżeczka z termoforem przy brzuszku... Moze moj synek potrzebuje się przytulić do czegoś ciepłego, już nie wiem... Wczoraj budził się co 15 min w godz 20-22. Nie wiem co się dzieje![]() Dziękuję za komentarze nt.zdjęcia w temacie tej huśtawki, przyjrzałam się podczas huśtania i ta belka z tyłu nie przeszkadza małemu, bo on siedzi bardziej pochylony do przodu. Ogólnie wygodnie wygląda.
|
||
|
|
|
#3280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas było 10 dorosłych i 4 dzieci |
|
|
|
|
#3281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musze znalezc jakas alternatywe, bo majatek strace na wafelkach dzieciowych z Hippa ![]() Kurcze, juz sama nie wiem czyja kopia on jest ![]() Na tym zdjeciu caly TZ! Cytat:
![]() Trzymamy!!! |
|||
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
***widac reke miszcza! ![]() super wyglada! NIEEEEEEEEEEEEEEEEE! Bo przeplacisz! ![]() w smyku 17 a online 9,99 ![]() ale moim skromnym zdaniem warta jest kazdych pieniedzy ![]() ogladalyście Jaworowicz? Biedny Bartuś ale na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo |
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, po prostu zmywam, kiedy jest moja kolej, a czasem nawet tak o, jak mi się zechce Czy to są naczynia z dzisiaj czy sprzed 3 dni, to mi zwisa, robię co moje i tyle. Ale dzisiaj zmyła Szaja, rany, ja tylko zapytałam, czy któraś o ciąży Ilkas wiedziała... Lady, u nas był dwa placki, ale tak jak pisałam, praktycznie tylko dekoracyjnie i mogłoby ich nie być Był tort i mieliśmy jeszcze kulki chrupkowe w białej i ciemnej czekoladzie - to wystarczyło. za udane rozpoczęcie "działalności" ![]() Mała, babka udana, żeby o tej godzinie dzwonić Fewciu, Miej w Pstryczku, Laurko, Pola tyle wysiedzi, bo dla niej jedzenie to takie degustowanie i ona musi powoli Poza tym to taka zabawa też trochę wychodzi, więc czas sam tak szybko leci. Czasem się zdarzy, że faktycznie się złości, ale tylko wtedy, kiedy jest śpiąca, albo już najedzona i chce się zająć czymś innym ![]() Ifwka, nikt nie pluł, bo akurat jak szłyśmy, to tylko mijały mnie dwie dziewczynki wracające ze szkoły. To jest plus mieszkania na lekkim odludziu No, chociaż tego nie wiem, może jakieś zza okien patrzały i spluwały na szyby ![]() Scotasia, rzeczywiście coś w tym trzymaniu jest, bo młoda jak ostatnio np. słuchawki w rączkach miała, to stała z nimi chyba z minutę. Z resztą, dużo dzieci tak ma, że jak coś trzyma, to wtedy stoi sobie bez trzymanki, a my mówimy, że "się zapomniało" ![]() Piszecie o tych filtrach do wody, my nie wiem jakiej firmy nawet mamy. Ostatnio wymieniliśmy po 2 miesiącach, a tak na dobra sprawę, to powinniśmy po 3 tyg., bo wtedy i tak już musiałam o weekend czajnik odkamieniać Ale u nas się duuużo gotuje, dziennie to i pewnie z 15 razy czajnik jest włączany ![]() No i jakiego na wieczór wku.wa zaliczyłam ![]() J. kupiła sobie nową szczoteczkę do zębów, elektryczną, no i oczywiście jak ją Pola zobaczyła, jak sobie zęby myła, to zafascynowana, bo nowe coś i tak fajnie brzęczy. Wychodzą z łazienki i co się okazało? Ta pinda głupia Poli do buzi tą szczoteczkę wsadzała i "masaż" jej robiła! i w ogóle o co się rzucam, więc powiedziałam ok, to czyli mogę sobie myć zęby waszymi szczoteczkami? tak dla zabawy? "NIE", a jak zapytałam dlaczego, to już nie potrafiły znaleźć odpowiedzi... Poszłam z Polą do pokoju, a mama coś do J. pierdzieli, że co ja chcę Polę w sterylnych warunkach chować, w pokoju tak na pewno mam, bla bla... Ku.wa, bo nie mycie zębów dziecku cudzą szczoteczką, to są sterylne warunki, ja pierdzielę ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Szklanko, o nie! Trzymajcie się Ewcia da radę! Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-01-09 o 22:18 |
|
|
|
#3284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja sie zdziwilam i napisalam ze u nas by to nie przeszlo bo ja pracuje i mlody MUSI niestety w tym temacie dostosowac sie do mamusi jeszcze o ile popoludniu czy wieczorkiem moglibysmy sobie takie atrakcje urzadzac o tyle rano zwyczajnie nie ma na to czasu ![]() Cytat:
ja pierdziele! az mi sie na wymioty zebralo! fujjjjjjjjjj |
|||
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko, kciuki mocno zaciśnięte!
Idę już spać bo padam ze zmęczenia. Buuuuziaczki
|
#3286 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
bo jeszcze wchodzi w grę tęgość stopyCytat:
powodzenia! Cytat:
Cytat:
co za dziady...![]() Cytat:
kciuki! masz 2 synków? ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Hje luz nie miałam niczego złego na myśli, po prostu... dziewczyny zaczęły gratulować, no i tak mi się nasunęło, nie w kierunku ciebie to napisałam
|
||||||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44526433]
a najlepiej mierząc bo jeszcze wchodzi w grę tęgość stopy[/QUOTE] no wlasnie i dlatego sie zastanawiam czy zamawiac przez internet
|
|
|
|
#3288 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-sowy Ja ostatnio odkryłam, że gotowane ziemniaki do obiadku powodowały zaparcia. Teraz zmniejszyłam znacznie ich ilość i jest ok. Cytat:
oby wszystko się udało!Cytat:
jak mnie tż wkurza nieróbstwem, to odkładam jego naczynia do drugiej komory zlewu i mu się zbiera a potem biedak zmywa 2 godziny a co do sytuacji to Wpadła dziś mama z babcią. Znowu mi przykro było, i to jak. Nie wiem, czy ja jestem jakąś niedouczoną gówniarą? Przez 3 godziny non stop tylko: uważaj, bo się oparzy! bo ściągnie na siebie garnek! przewróci się! uderzy w głowę! złapie się huśtawki i przewróci! JEZU! Przecież jestem z nim sama i poza pierwszymi 2 dniami kiedy uczył się wstawać, teraz już się nie przewraca...A ja mogę upominać a one i tak robią raban jak się młody puknie głową o stół. A on ostrożny jest, ale jak one alarm wszczynają to wiadomo, też się niepokoi... I co w końcu się stało? Ujechał na nadmuchanym balonie i tak uderzył buźką w podłogę, że aż krew troszkę poleciała. Takiego ryku to w życiu nie słyszałam. Za taką pomoc to ja dziękuję - sama lepiej go upilnuję niż w 3 z nimi... Poza tym, trzymajcie mnie, ale mam powyżej uszu tego że moja babcia odwraca uwagę mojego dziecka od wszystkiego, co nie jest NIĄ. Weźmie sam zabawkę - ona szybko szuka mu innej. Bawi się sam - ona go woła, zaczepia, zaczyna płakać - 20 zabawek mu pokaże w ciągu minuty. Efekt jest taki, że jak jesteśmy sami to nawet nie wyciągam pudła, bo i tak ma je gdzieś. Nie chcę, żeby przez to moje dziecko nie potrafiło usiedzieć minuty i pobawić się klockami... Ograniczam te kontakty, bo sorry, ale po 2 godzinach tyrtolenia mojej babci mnie boli głowa, a Oli marudzi tak, że szok. Dla porównania jak byliśmy u t. i babci tżta, to Młody sobie zwiedzał dom i generalnie robił to na co ma ochotę, bez idiotycznego odwracania uwagi i nie marudził wcale mimo późnej pory... Jak jest moja babcia to po 2 godzinach robi się wręcz dziki. Poza tym, czemu spotkania naszej 4 muszą wyglądać tak, że jest dziecko, my wkoło przez cały czas i nikt nawet nie zapyta co u mnie? Czemu nie może być normalnie, czemu Oli nie może się pobawić, przecież przychodzi co jakiś czas i nas zaczepia, po co mu psuć zabawę? Nie no, jasne, przecież lepiej jest przyjść, gadać tylko do niego, ciągle na niego patrzeć i nie pozwolić mu się bawić. Ja rozumiem, że niby rzadko go widzą, a wcale nie aż tak, bo był czas że co drugi dzień ktoś tu był. Wiecie co mi się przypomina? Jak miałam 10 lat, i był u nas w domu mały piesek a ja chciałam się z nim bawić, ciągle go głaskać i tulić to non stop słyszałam, że mam go zostawić i nie męczyć. Dlaczego 16 lat później one mogą męczyć moje dziecko? Typowa próba zagłaskania na śmierć. A z drugiej strony, wiecie, to jest moja rodzina z którą dużo mnie łączy, nie chcę siedzieć sama 7 dni w tygodniu, chociaż czasem mam wrażenie że mi tak lepiej. No nic, wyplułam się dziękuję za uwagę
|
||||||||
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko bo krąży wersja że Dadol teraz jest pół na pół
![]() Szklanko bardzo mocne kciuki za Was
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, co do tego "pilnowania" dziecka... Pola się dzisiaj dwa razy przewróciła, jak wstawała przy krześle, bo źle sobie chwyciła i ją gibło na boczek, ale nawet się nie uderzyła tylko tak miękko spadła. I raz walnęła lekko o kant stołu.
I mama do mnie i tż z tekstem, żebyśmy ją pilnowali, bo przecież ona sama się nieźle potłucze, to żeby ją chociaż trzymać i że przy nas nie powinno być takich sytuacji. Ale jak wczoraj ona się z nią bawiła i Pola yebła jak długa i głową w podłogę, to ojejujeju, no przecież uważaj troszkę, nic się nie stało (i zaczęła ja przytulać, głaskać) Wspomniałam jej o tym i zapytałam, że jak przy niej Pola się wywróci albo o coś walnie, to się nic nie dzieje? A ona się głupio pyta, że kiedy Pola jej się uderzyła? Ona nie pamięta
|
|
|
|
#3292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ogólnie podejście mam takie, że mam pilnować żeby sobie Młody krzywdy nie zrobił, a nie, tak jak one by chciały, chodzić za nim i go trzymać, a najlepiej wszystkie kanty obłożyć poduszkami, a jeszcze lepiej, to wsadzić go do łóżeczka albo ew. na ręce. ja to widzę tak, że jeśli dziecko nie wie, że kiedy będzie pruło przed siebie jak perszing, to może się wywrócić, to nie będzie ostrożne. Oli jak panienka: powoli przenosi po jednej rączce, wstaje pomału, bo wie, że jak za gwałtownie to zrobi to będzie bum. Myślę, że gdybym postępowała według rad mamy czy babci to co chwile by lądował, bo nie ma się czego bać, jak co - to mama złapie.
|
|
|
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Kochane! Dziękuje za wszystkie ciepłe słowa. Jesteście cudowne!
Za mną tragiczna noc,nie przez Blanke. Przez moja pracę. Leżalam,płakałam,zastanaw iałam się co dalej. Pracowałam już w wielu miejscach ale nigdy w takim Nie wiem czy dobrze zrobiłam wracając. ![]() Cytat:
Neti no właśnie ja mam wrażenie że jestem mobbingowana z powodu zmiany godzin pracy,urodzenia dziecka przez co nie będę już za darmo zostawać po godzinach. Cytat:
Hje,Yellow strasznie Wam współczuję! Ja wychodzę z założenia że upadki też uczą. Owszem,uważam na Blanke ale pozwalam Jej też się przewracać. Aga powodzenia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow - masarnia... już nie wiem co na nie powiedzieć
![]() Aga 3mam kciuki ![]() Dawid postanowił dzisiaj wstać z kurami ba, nie wiem czy przypadkiem kury jeszcze nie śpią ![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- AMELKO, EWCIU Słoneczka nasze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU WASZYCH PIERWSZYCH URODZINEK |
|
|
|
#3295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby dzisiejszy dzień był lepszy... pewno dobiły Cię biurwy?Czy stare lampucery?haha bardziej chciał sobie zabrać świeczkę ![]() Cytat:
Cytat:
Yellow do mnie też kiedyś t. przyjechała i cały czas, że teraz to trzeba uważać,że trzeba patrzeć, żeby sobie Kubuś krzywdy nie zrobił, ble ble, po czym wzięła go na ręce a Kuba co? Strącił talerzyk, ja się popatrzyłam i mówię "no właśnie TRZEBA go pilnować" ![]() witam się z rana |
|||
|
|
|
#3296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo super wyszło Cytat:
Nie wiedzą że pruchnicy dziecko w ten sposób może się nabawić? Pomijam kwestię, że to jest obżydliwe...Cytat:
Przyłączam się do życzeń
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Amelko i Ewciu wszystkiego najlepszego, zdrówka i radości
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
AMELKO wszystkiego dobrego
![]() SZKLANKA będzie dobrze kciuki zaciśnięteHOPE, LAURKA , NANCY
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
deli, gocha dla Wasych coreczek roczkowe serdecznosci!! yellow ja juz nie pamietam, ale wylozylas kawe na lawe? Co Twoja rodzina na to? hje obrzydlistwo!! I z piersiami przed @ mam tak samo jak Ty. nancy pisalas o kolejnosci krzywizn, a co jesli dziecko samo robi wszystko prawidlowo tylko nie po kolei? fewciu karusia piekny tort zrobilas! U nas wczoraj kibelek sie zapchal i bylo wesolo... Dzis jedziemy do t., a jutro nasza trojka, t. i siostra tz na wycieczke dwudniowa. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Zapomnialabym... szklanko kciuki za zabieg Ewki!! aga za Ciebie tez trzymam!! |
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłaczam sie do zyczeń Buziaki dla roczniaków
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Łzy mi się same cisną do oczu...
Dzisiaj przyszłam po Nią, przybiegła do mnie (tak, dobrze czytacie-przybiegła na nóżkach
Hania ma identiko, może na pleckach troszkę mniej

a no bo post na blogu miałam to i go google wyczaił, powiadasz
!!!
nie lubię być sama z księdzem 

, nie przejmuj się, i gdzie tu w naszym kraju polityka prorodzinna
nic nie odstaje, pieknie otula glowke i USZY! I kosztowala jedyne 17 zeta 

Miej w
i w ogóle o co się rzucam, więc powiedziałam ok, to czyli mogę sobie myć zęby waszymi szczoteczkami? tak dla zabawy? "NIE", a jak zapytałam dlaczego, to już nie potrafiły znaleźć odpowiedzi... Poszłam z Polą do pokoju, a mama coś do J. pierdzieli, że co ja chcę Polę w sterylnych warunkach chować, w pokoju tak na pewno mam, bla bla... Ku.wa, bo nie mycie zębów dziecku cudzą szczoteczką, to są sterylne warunki, ja pierdzielę