|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dzieczyny ja juz po połówkowym
Bedzie Chłopczyk - Kacperek Ze Smerfem wszystko ok Jestem taka szczęśliwa
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Hej mamusie moje
![]() Nikii - wiedziałam Magdii - Gratuluję!! Obydwa imiona piękne ![]() Selenitii - Kochana moja... Bianka jest cudownaU nas szpital nadal Ja mam kaszel nadal i codziennie rano gardło bolące, a mąż leży. Mimo brania leków dostal wieczorem gorączki i nie wiem sama czy infekcja się dalej rozwija czy jak3mam kciuki za wizytujące mamusie ![]() Pozdrawiamy
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej takich, co mają różnorodne artykuły, od kocyków po butelki itd., bo opłaca się tylko zamawiać większą ilość, z przesyłką wychodzi i tak drożej niż w sklepie
|
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Niki - wpisz proszę na pierwszą stronę Kacperka
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4237 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiec mam nadzieje ze nic nam nie grozi
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze 5 dni, i nie wyjdę od lekarza dopóki mi nie powie kto się kryje w brzuszku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Widzę, że znowu poznaliśmy następną płeć ! Gratulacje mamusie dla Was! Ahh, ja w tym wątku na pewno nie dowiem się kto siedzi w brzuszku - i wczoraj przeprowadziłam rozmowę pierwszy raz z mężem o imionach - i poznałam jego typy.. Dziewczynka: Agatka, Karolina (No, na Agatkę mogłabym się zgodzić gdybym nie wymyśliła nic innego, ale Karolina - w życiu... Ja sama typu jako tako na dziewczynkę nie mam, ale to chyba dlatego że większość mi wmawia chłopaka..) Chłopiec: Karol (nie bardzo widzę swoje dziecko z imieniem Karol.. A mój Typ jedyny to Szymon A jak mu powiedziałam, że dużo osób w zeszłym roku nadawało chłopakom imię Natan - to powiedział, że naoglądali się Pierwszej miłości ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje
|
|
|
#4243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do psow (mamy duzego) to jak bylam w poprzedniej ciazy to kazdy kto nas odwiedzal pytal sie albo kiedy oddajemy psa, albo komu oddajemy psa. Nikt (poza psiarzami) w ogole nie wzial pod uwage, ze pies zostaje z nami! normalnie masakra, ludzie sa jacys niepowazni. Tak jak bym teraz oddala pierwsze dziecko, bo mi sie drugie urodzi (a babcia by sie pewnie ucieszyla z takiego rozwiazania |
|
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz was nadrobie, tylko napisze cos na szybko, bo znowu moj budyn zapomni :P
Vampirka, pytalas o zel porodowy. Znalazlam ten artykul o ktorym Ci pisalam. Niestety jest w formie papierowej, wiec przepisze tylko trzy najwazniejsze cytaty: "Jedynym srodkiem zmniejszajacym sile tarcia wewnatrz kanalu rodnego, ktorego skutecznosc dokumentuja badania kliniczne jest ze, w sklad ktorego wchodzi: glikol propylenowy, natrosol 250M, carbopol 974p nf oraz chlorek sodu i wodorotlenek sodu - jako substancje buforujace zel od odczynu lekko kwasnego (ph 5,5 - 6,5)" "W randomizowanych prospektywnych badaniach klinicznych stwierdzono, ze w grupie kobiet, u ktorych zastosowano tez zel, podczas porodu istotnie mniejszy byl odsetek obrazen kanalu rodnego pod postacia pekniec krocza, a takze 7 krotnie rzadziej nacinano krocze, w porownaniu do grupy kontrolnej, gdzie nie stosowano prearatu." "Zespol ekspertow PTG stwierdza, ze wyniki przedstawionych badan klinicznych dowodza celowosci stosowania zelu porodowego w I i II okresie porodu fizjologicznego oraz przedluzajacego sie, porodu przedwczesnego i zabiegowych porodow pochwowych, w celu ukatwienia przejscia dziecka przez kanal rodny i skrocenia II okresu porodu jak rowniez zmniejszenia odsetka obrazen kanalu rodnego i naciec krocza" A artykul to "Rekomendacje Zespolu Ekspertow Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego dotyczace zapobiegania srodporodowym urazom kanalu rodnego oraz struktur dna macicy" Jakby ktoras chciala szukac na necie ![]() W ogole zszokowal mnie ten artykul, bo zawsze myslalam, ze najgorsze co mnie moze spotkac to pekniecie krocza, a to ponoc jest pikus. Podobno to co nam tam w srodku peka, a tego nie widac, to jest dopiero masakra. I potem z tego sie biora problemy z nietrzymaniem moczu na starosc i z seksem :/ |
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze godzinka i jadę
jak mi dziś nie zrobi USG to nie wiem po co tam pojade ostatnio mnie osłuchała, wypisała skierowanie na badanie (i tak robię odpłatnie), spytała jak przebiega ciąża i wsio
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej!
Karolak – ja jadłam makrelę wędzoną Selenity – super, że wszystko dobrze, a mała urocza MamaKtosia – witaj Nikii – zdjęcia przepiękne martuszka0 – dobrze, że z serduszkiem wszystko w porządku i kuruj się! Magdi – gratulacje synka ![]() Sylvuniaa – zdjęcie boskie, córa zaszalała ![]() kasian – no oby Hani już odpuściło to choróbstwo! janeczka – uważaj na siebie monika83 – dzięki za info o wózku terenowym, kolejny do sprawdzenia i gratuluje 22 tygodnia moniajaaa – gratulacje ![]() kasiab – trzymam kciuki za wygonienie choróbska Wczoraj po dwóch godzinach ćwiczeń i zakupach padłam.. W sumie odwiedziłam 3 sklepy i jednak sama przytargałam wszystkie zakupy z auta.. Wczoraj wieczorem jak się położyłam na plecach to tak mi brzuch skakał, że aż Mąż się dziwił A dziś rano maluszek kopnął tatusia w ucho, jak ten chciał podsłuchać co robi w brzuszku A dziś dopiero na 17 wizyta. Ta gin pewnie będzie mi kazała umówić się do innego na USG z potwierdzeniem płci, więc może jak dobrze pójdzie to za dwa tygodnie się dostanę na takowe.. Ale może już dziś coś uda się zobaczyć ![]() A propo porządków to też szykowałam się wczoraj na wizytę i miałam już problem z dokładnym ogoleniem się Co prawda trochę się tam zaniedbałam, ale troszkę mnie to zdziwiło.. A co będzie jak brzuch będzie jeszcze większy???? ![]() Zastanawiam się czy brać już zwolnienie czy jeszcze przez tydzień pochodzić do pracy.. Ciężko mi wysiedzieć te 8 godzin przed kompem, a na dodatek przełożony miałby dla mnie robotę na następny tydzień. W sumie to nie za bardzo mi się już chce wstawać z rana , a z drugiej strony jedna koleżanka jest na zwolnieniu lekarskim i nikt tu nie zostanie i się tym przejmuję.. ![]() Trzymam mocne za dzisiejsze wizytujące
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-01-10 o 10:34 |
|
|
|
#4247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulaaacje!!
|
|
#4248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cieszymy się razem z tobą Cytat:
|
|
#4249 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to się boję, że po porodzie tam już nie będzie tak dobrze jak przed... Cytat:
![]() to może jak koleżanka wróci ze zwolnienia to wtedy Ty idź. Kiedy ona wraca? |
||
|
|
|
#4251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4252 | |
|
Wtajemniczenie
|
super fotki
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- mój Patryk też główką w dół, ale lekarz mówił, że to nic złego, poza tym jeszcze może zmieniać pozycję do woli.. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- ja też
|
|
|
|
|
#4253 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Juz wtedy mi sie to wydawalo duzym zaskoczeniem, ale teraz jak juz wiecej wiem o ciazy to po prostu mi sie w glowie nie miesci jak sie mozna tak pomylic!? I w ogole ile babka razeczy musialam przygotowac na blizniaki (chocby wozek specjalny), a tu do wymiany.... A co do Playboya to moze jeszcze dostaniecie archiwalny? W sumie tak duzo czasu nie minelo ![]() Cytat:
Mi przy ostatnim USG dziecko sie ulozylo dupka do dolu, wiec gin zmienil glowice na dopochwowa, zeby sie upewnic co do plci. I jak mi tam wsadzil ta glowice, to cora juz sie zdarzyla odwrocic glowka do dolu A minely moze 3 minuty....Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Koleżanka jest na zwolnieniu do 23 stycznia, więc to chyba dla mnie za długo, ale mam takie wrażenie, że tu zostawiam wszystko No zastanowię się jeszcze z tym zwolnieniem. Może gin sama stwierdzi, że już mogłabym odpoczywać, chociaż w to wątpię.
|
||
|
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
Nikii
dla Oskara za coraz spokojniejsze nocki. Moja córcia na usg połówkowym była też ułożona główka w dół. W połowie usg musiałam wyjść do toalety i jak wróciłam to była już ułożona główka do góry, a kompletnie nie czułam jak się przekręca więc może i u ciebie chwilowo tak było i niekoniecznie te kopniaki, które czujesz to rączki, a może właśnie to nóżki są, albo na przemian jedno i drugie ![]() Paula na problemy toaletowe pij codziennie rano na czczo szklankę wody z miodem i cytryną przygotowana dzień wcześniej. Mi to bardzo pomogło. Monijaaa gratuluję syna ![]() Myskao ja od dawna jestem na zwolnieniu i też miałam na początku obiekcje, żeby koleżanki zostawić, ale ostatnio dowiedziałam się o czymś co mi sprawiło wielką przykrość i skrupuły poszły w kąt. za wizyty.Ja jakoś ostatnio przestawiłam się z spaniem. Wcześniej to ledwie do 22 wytrzymywałam, a od jakiegoś czasu chodzę spać o 24 lub 1 w nocy. Za to wstaje o 9 ![]() Dziewczyny, a ja mam takie głupie pytanie. Wczoraj przez dość spory czas miałam takie dziwne uczucie w klatce piersiowej tuż pod mostkiem. Ja to odczuwałam jako kopniaki i nawet jak położyłam rękę w tamtym miejscu to wszystko podskakiwało. Ale to nie mogły być kopniaki dziecka, bo to przecież za wysoko. Zwłaszcza, że moja mała jest położona bardzo nisko. Co to mogło być
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
A ja sie bardzo zawidolam na tych biustonoszach. Tzn lezy super i wyglada naprawde brdzo ladnie, ale wyszly mi wewnatrz fiszbiny (nie sa niczym zakonczone, po prostu ostry drut), i boczna plastikowa fiszbinka tez mi wyszla.
|
|
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc On to się chyba kręci na wszystkie strony.. a wczoraj to jakby leżał w poprzek raz kopniak z prawej, raz z lewej i tak na zmianę |
|
|
|
|
#4259 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamuśki !
Podczytuję Was od dawna ale dopiero teraz się ujawniam, to moja pierwsza ciąża, 25 tc, dziewczynka Czy jesteście na l4 ? Ja mam dziś o 18 wizytę i zamierzam o nie poprosić, bo w pracy mi coraz ciężej, wręcz czuję się ostatnio wykorzystywana... Rano robiłam morfologię i mam nadzieję że moja hemoglobina będzie w miarę dobra, miesiąc temu 11,3 .. Narazie nie biorę żadnego żelaza, tylko femibion II, a jak jest u Was ? Macie jakieś wygodne pozycje do spania, dzisiaj straszne skurcze nóg mnie łapały w nocy , no i te bóle bioder i kregosłupa ;/ Ogólnie mała jest bardzo ruchliwa, szczególnie rano i wieczorem, aż cały brzuch podskakuje Od 2 tygodni mam problem z takim naprężonym brzuchem , nie wiem czy to "stawianie" macicy, nie jest to bolesne, ale odczuwam pewien dyskomfort, szczególnie jak stoję, muszę się wtedy pochylić do przodu, nieraz dopada mnie to parę razy w ciągu dnia ![]() Kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę ? Ja się zastanawiam nad zamówieniem wózka, ale nie wiem czy to nie za szybko a wczoraj zaszalałam i zamówiłam na lamillou bambusowy otulacz i poduszke ![]() Nikki89 - fajowy brzuszek, który to był tydzień ?
30.04.2014 3:15
|
|
|
|
#4260 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

Ja mam kaszel nadal i codziennie rano gardło bolące, a mąż leży. Mimo brania leków dostal wieczorem gorączki i nie wiem sama czy infekcja się dalej rozwija czy jak

Ja bym wzieła zwolnienie