Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 10:07   #4261
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Co do bólów w klatce piersiowej, nie będę się wypowiadać, bo ja się ciągle zmagam z tym, 24/7 (mam przepukline rozworu przełykowego... Ciekawe czy to może wpłynąć na ciąże a raczej na poród, czy nie powinnam mieć CC? Mój gin wie o tym, zapisane jest w karcie ciąży i tyle na razie.. )

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:07   #4262
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Nigdy nie sluchalabym bredni leksrza dotyczących oddania zwierzaka ze wzgledu na dziecko...to sa nasze dzieci przeciez! Kota i fretke odrobaczam co pol roku i tak samo bedziemy robic jak dziecko bedzie na swiecie.
kota i fretkę? jak oni się dogadują?
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:09   #4263
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia321 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki !
Podczytuję Was od dawna ale dopiero teraz się ujawniam,
to moja pierwsza ciąża, 25 tc, dziewczynka , ułożenie jak narazie miednicowe a termin porodu 27.04.2014r.

Czy jesteście na l4 ? Ja mam dziś o 18 wizytę i zamierzam o nie poprosić, bo w pracy mi coraz ciężej, wręcz czuję się ostatnio wykorzystywana...

Rano robiłam morfologię i mam nadzieję że moja hemoglobina będzie w miarę dobra, miesiąc temu 11,3 .. Narazie nie biorę żadnego żelaza, tylko femibion II, a jak jest u Was ?
Macie jakieś wygodne pozycje do spania, dzisiaj straszne skurcze nóg mnie łapały w nocy , no i te bóle bioder i kregosłupa ;/

Ogólnie mała jest bardzo ruchliwa, szczególnie rano i wieczorem, aż cały brzuch podskakuje

Od 2 tygodni mam problem z takim naprężonym brzuchem , nie wiem czy to "stawianie" macicy, nie jest to bolesne, ale odczuwam pewien dyskomfort, szczególnie jak stoję, muszę się wtedy pochylić do przodu, nieraz dopada mnie to parę razy w ciągu dnia

Kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę ? Ja się zastanawiam nad zamówieniem wózka, ale nie wiem czy to nie za szybko a wczoraj zaszalałam i zamówiłam na lamillou bambusowy otulacz i poduszke

Nikki89 - fajowy brzuszek, który to był tydzień ?
Witaj

Ja akurat wozek zostawiam sobie na sam koniec, zeby miec jak najdluzej gwarancje. Jakos wozek wydaje mi sie miec najwiekszy potencjal na zepsucie sie

Zaczynam od lozeczka, potem te wszystkie inne ☠☠☠☠☠☠☠ki, typu kocyki, wanienki, reczniczki, potem fotelik do samochodu, wozek i ubranka (tez na sam koniec bo chce wiedziec jaka duza mala bedzie, no i po ciuchu licze, ze tez troche ciuchow dostane od znajomych :P)
Stary 2014-01-10, 10:09   #4264
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mające psiaki w domu przy dzieciach ,jak często odrobaczacie swoje pupile ?
w ciąży Wam nikt nie mówił ze macie sie pozbyc psa? bo ja juz kiedys usłyszalam takie coś ;( a to przeciez nasz synek,jak tak mozna mówić
ja ciągle słyszę, że powinnam pozbyć się kotów (szczególnie jednego, bo jest długowłosy), nawet moja mama mi tak mówi
Stary 2014-01-10, 10:10   #4265
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
ja ciągle słyszę, że powinnam pozbyć się kotów (szczególnie jednego, bo jest długowłosy), nawet moja mama mi tak mówi
mam to samo nie oddam moich kotów, szczególnie jednego, a mąż nie odda psa

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-10, 10:11   #4266
beatusia10
Wtajemniczenie

powoli Was nadrabiam od wczoraj

a tak w ogóle, to gratuluję wszystkich udanych wizyt wczorajszych i dzisiejszych i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze
Stary 2014-01-10, 10:13   #4267
Myska0
Zakorzenienie

I pierwszy raz na wizytę idę bez Męża

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:17   #4268
monijaaa
Zadomowienie

Dziekuje Wam bardzo za kciuki i gratulacje

Wiem, że cieszycie sie razem ze mną, cieszę się ze tu trafiłam na ten wątek, bo czuje, ze nie jestem sama.

Dziękuje

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:18   #4269
martuszka0
Rozeznanie

asia 321 witaj imie wybrane dla córki?
ja mam termin na 10 maja i jak na razie nie mam nic dla maluszka, choć coraz bardziej skłaniam się do tego, żeby zacząć coś już zamawiać... żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę
a skoro w pracy już Ci ciężko to ja bym poszła na L4

Light, agus7ia a może to jest z nerwów? nie mam pojęcia co to mogło być, mnie nigdy to nie spotkało ....

Dziewczyny czy po porodzie lepsze są wkłady poporodowe czy majtki ??
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:21   #4270
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy po porodzie lepsze są wkłady poporodowe czy majtki ??
u mnie w szpitalu nie każą zakładac majtek, tylko te wkłady i takie jednorazówki z siatki, ale te podobno nie są zbyt wygodne, zwłaszcza po cesarce, jak ta siatka się tam ułoży na szyciu w zgięciu fałdu skórnego
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:21   #4271
agus7ia
Raczkowanie

Light u mnie dzisiaj już też cisza.

Martuszka czy ja wiem czy z nerwów. Ostatnio nie mam jakiś specjalnych stresów. A to ewidentnie było wyczuwalne jak kopniaki. Muszę lekarki o ty wypytać.

Myskao idź na zwolnienie, wierz mi nikt nie doceni tego, że harujesz jak wół. U mnie właśnie tak było.
Stary 2014-01-10, 10:24   #4272
sylvuniaa84
Zadomowienie

A jaki kupić rozmiar tych majtek z siatki? I gdzie je mozna kupić? Normalnie S noszę i stringi wiec nie mam pojęcia gdzie szukać tych siatek i jak z rozmiarem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-10, 10:26   #4273
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu nie każą zakładac majtek, tylko te wkłady i takie jednorazówki z siatki, ale te podobno nie są zbyt wygodne, zwłaszcza po cesarce, jak ta siatka się tam ułoży na szyciu w zgięciu fałdu skórnego
to po cesarce też trzeba te wkłady/majtki poporodowe?
Stary 2014-01-10, 10:27   #4274
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
A jaki kupić rozmiar tych majtek z siatki? I gdzie je mozna kupić? Normalnie S noszę i stringi wiec nie mam pojęcia gdzie szukać tych siatek i jak z rozmiarem

W aptece się je kupuje

a ja podobno nie potrzebuje wkładów ani majtek, bo szpital mnie w to zaopatruje jakoś mi tak dziwnie, wolałabym sobie sama to kupić
Stary 2014-01-10, 10:31   #4275
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Light u mnie dzisiaj już też cisza.

Martuszka czy ja wiem czy z nerwów. Ostatnio nie mam jakiś specjalnych stresów. A to ewidentnie było wyczuwalne jak kopniaki. Muszę lekarki o ty wypytać.

Myskao idź na zwolnienie, wierz mi nikt nie doceni tego, że harujesz jak wół. U mnie właśnie tak było.
A w tym miejscu nie ma żołądka? Może jak się dziecko kopało to nogami do góry i to poruszało jakiś organ który ruszał się w rytm kopniaków
Mnie to nie bolało ani nic. Nawet trochę śmieszyło, co by kopniaki robiły w tym miejscu, około 20 cm nad pępkiem.
Stary 2014-01-10, 10:37   #4276
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
tak
Stary 2014-01-10, 10:42   #4277
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Kochane dziękuję za kciuki Poniżej zostawiam relację z wizyty i za chwilkę pójdę Was nadrabiać

Pierwsze co zobaczyłam to jej wargi sromowe więc na 100% to dziewczynka, więc Bianka pozostaje Bianką później lekarz pokazał jej twarzyczkę w 4d łzy stanęły mi w oczach, spojrzałam na tżta i znów na monitor i zakochałam się w niej jest taka śliczna trochę się zasłaniała rączką, którą później nam pomachała, przez pewien czas trzymała się za główkę jakby myślała (pewno pochłonęła za dużo informacji z dzisiejszych zaliczeń, ale powiem Wam, że pewno będzie piątkową uczennicą D). Mierzy 24 cm, waży 421 gram, jej stópki mają koło 2,6 cm pan doktor stwierdził, że uparciuchaal: bo nie chciała współpracować, ale dał radę. Wszystkie pomiary w normie, łożysko mam wysoko na przedniej ścianie, jedyne co mnie martwi to to, że położona jest główkowo, ale to pewnie się zmieni, póki ma jeszcze dużo miejsca do robienia fikołków TŻ stwierdził, że podobna do mnie, rzeczywiście wygląda jakby miała moje usta, ale zobaczymy jak się urodzi, a i jeszcze co przyuważył to to, że chyba odstają jej uszy, więc to również ma po mnie także wszystko w jak najlepszym porządku, radość mnie rozpiera wręcz
No to lecim
A tu proszę zdjęcie dla Was )
Pięknie;-)

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyjmiecie jeszcze jedną zabłąkaną duszyczkę? Sto lat temu coś tam się udzielałam, ale potem miałam zawieruchę w pracy, obronę, święta i tak zleciało. Teraz mam nadzieję zostać już na stałe. Na pewno całości nie nadrobię, ale może ogarnę plus minus kto kogo w brzuchu ma
Cześć ponownie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
ja o tej porze też wstaję do pracy, ale jutro nie muszę, bo nadal na zwolnieniu :

bardzo lubię, ale teraz nie jem... Bo troche się boję tak naprawdę czy jest dobrze uwędzona a ja toxo nie przechodziłam

super
a w ogóle ja mam wrażenie, że te zdjęcia 3D wszystkie są takie same, moje dziecko wygląda tak jak wsyzstkie tutaj wstawione :t: jak z jednego ojca :

Byliśmy nabadaniu serduszka i maleństwo ma je zdrowe i: nie muszę się już zamartwiać
Super teraz będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Hej, ja tylko na chwilę, bo mi sieć padłal: Podkradam z telefonu
Także szybciutko...Dzidzia jest zdrowa, wszystko, jak należy (serduszko, kręgosłup, mózg, przepływy), waga 441g, termin z USG co do dnia pokrywa się z terminem z OM
No i mam zięcia dla [B]Kasian [/B Teraz negocjujemy imię Ignaś czy Antoś!
Szczęście Jakuba nie do opisania!
Jutro Was nadrobię!

Śpijcie dobrze - ja chyba nie zasnę z nadmiaru wrażeń! e:
Super Gratuluję

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Dzieczyny ja juz po połówkowym :

[COLOR=Cyan]Bedzie Chłopczyk - Kacperekve:[/COLOR

Ze Smerfem wszystko ok Jestem taka szczęśliwa
Gratuluję Kacperka

Cytat:
Napisane przez asia321 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki !
Podczytuję Was od dawna ale dopiero teraz się ujawniam,
to moja pierwsza ciąża, 25 tc, dziewczynka , ułożenie jak narazie miednicowe a termin porodu 27.04.2014r.

Czy jesteście na l4 ? Ja mam dziś o 18 wizytę i zamierzam o nie poprosić, bo w pracy mi coraz ciężej, wręcz czuję się ostatnio wykorzystywana...

Rano robiłam morfologię i mam nadzieję że moja hemoglobina będzie w miarę dobra, miesiąc temu 11,3 .. Narazie nie biorę żadnego żelaza, tylko femibion II, a jak jest u Was ?
Macie jakieś wygodne pozycje do spania, dzisiaj straszne skurcze nóg mnie łapały w nocy , no i te bóle bioder i kregosłupa

Ogólnie mała jest bardzo ruchliwa, szczególnie rano i wieczorem, aż cały brzuch podskakuje

Od 2 tygodni mam problem z takim naprężonym brzuchem , nie wiem czy to "stawianie" macicy, nie jest to bolesne, ale odczuwam pewien dyskomfort, szczególnie jak stoję, muszę się wtedy pochylić do przodu, nieraz dopada mnie to parę razy w ciągu dnia

Kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę ? Ja się zastanawiam nad zamówieniem wózka, ale nie wiem czy to nie za szybko a wczoraj zaszalałam i zamówiłam na lamillou bambusowy otulacz i poduszke

Nikki89 - fajowy brzuszek, który to był tydzień ?
Cześć
Niki super zdjęcia
Trzymam kcuki za dzisiejsze wizyty
I Gratuluję rozpoczetych tygodnich
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:42   #4278
agus7ia
Raczkowanie

Light dokładnie tak jak piszesz jakieś 15 cm nad pępkiem. Myślisz, że kopniaki mogły iść z taką siłą, że było to odczuwalne tak wysoko. Rany co te dzieci tam wyprawiają Mnie też nic to nie bolało tylko jak było takie silniejsze uderzenie to trochę mi powietrza brakowało.
Stary 2014-01-10, 10:49   #4279
ilkas
BAN stały

Magdi gratuluję synka
Monija Tobie również gratuluję siusiaka

Witam się na szybko. Nadrobiłam, ale muszę się już zbierać do pracy więc odezwę się z biura
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 10:50   #4280
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Na wrześnióweczkach był on też polecany, tam jest ich jeszcze kilka wypisanych, ale nie mam dostępu teraz do kompa.
Ja zapamiętałam, że ktoraś z Was dawno temu polecała rodzyneczki (Martuszka-na większości rzeczy od 5 do 10 zł taniej niż we wrocławskiej hurtowni na Długosza). I poza allegro sklep Bliżej Ciebie - też mega wybór i przesyłka powyżej 115 zł za darmo.

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:59   #4281
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Monija gratulacje Kacprrka

Witsm nową mamusię

Co do majtów to w naszym szpitalu nie pozwalano w nich chodzić, potem w domu używałam te siatkowe ale serio najwygodniej bez nich
A no właśnie akurat dziś kupowałam ye big podpaski bo trochę tego zejdzie więc po trochu znoszę

Póki pamiętam - w biedronie są wyprze i w mojej maja torby z przewijakiem za 5 zł nawet ładne błękitno różowe

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:00   #4282
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Niby mnie długo nie było a dopiro teraz skończyłam nadrabiac
Cieszę się, że wszystkie wizyty udane i płci potwierdzone
za dzisiejsze!

Co do zwierzaków, to też słyszałam że dużo ludzi się ich pozbywa, bo ciąża. Ale skoro zwierz ciągle jest w domu, albo pilnowany na smyczce, to ryzyko wcale nie jest duże... Ja akurat miałam koty wychodzące, które cały dzień biegały wolne, a na wieczór spały ze mną... teoretycznie powinnam mieć przeciwciała toxo, a jej nigdy nie przechodziłam... teraz koty zostały u rodziców, ale gdybym dalej tam mieszkała, to też bym się ich nie pozbywała, jedynie nie wpuszczała do mieszkania...

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Aaaa jeszcze mi jedna rzecz się przypomniała, którą muszę dodać do wyprawki i chyba nawet niedługo zakupię

http://www.empik.com/moj-pierwszy-al...ic#description

Myślę, że część rzeczy można jeszcze powypełniać przed porodem
Ja miałam taki album i to była dla mnie super sprawa jak mogłam sobie pooglądać co wyczyniałam jako mały dzieciak

Przy okazji naszło mnie jeszcze z jedną rzeczą. Czytałam, że jest zwyczaj, żeby różne rzeczy z dnia porodu zapakować do pudełka i dać dziecku na 18stke. Niektórzy wkładają wycinki z gazet, inni butelkę dobrego wina.
Macie jeszcze jakieś pomysły co by było fajnie przechować przez te 18 lat?
Też chcę prowadzić taki album i pomysł z pudełkiem też super! Ja na 18-tke dostałam takie winko... robił je dziadek w roku w którym się urodziłam... było pyszne i mega mocne

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:05   #4283
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Póki pamiętam - w biedronie są wyprze i w mojej maja torby z przewijakiem za 5 zł nawet ładne błękitno różowe
masz jakas fotke ?

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-10, 11:07   #4284
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Co do majtów to w naszym szpitalu nie pozwalano w nich chodzić, potem w domu używałam te siatkowe ale serio najwygodniej bez nich
A no właśnie akurat dziś kupowałam ye big podpaski bo trochę tego zejdzie więc po trochu znoszę
bez majtów czyli bez niczego czy jak????????
Stary 2014-01-10, 11:30   #4285
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Witam z rana

Dziś już noc spokojna, brzuch był normalny. Ale mały tak kopał, że az mąż miał oczy jak 5 zł jak patrzył na mój brzuch - tak to śmiesznie wygladało. Pierwszy raz az tak mocno, że az "falowało"

W weekend od koleżanki dostałam słynną Mustele, sama do tej pory smarowałam się oliwka rosmmanowska. Zaczełam stosować ten krem, ale czytałam tez w necie o tym składzie, i w sumie rozne sa opinie. Ale bardzo duzo jest z kolei opini na temat tej oliwko z rosmmana - naturalny bardzo dobry skład. Czy któras z Was uzywa tej Musteli i moze cos na tej temat z własnego stosowania powiedzieć?

I czy możecie polecic jakiegos sprzedającego z allegro, lub firme ktora sprzedaje dobre biustonosze? Moze nawet jakies ciązowe o ile takie sa? Piersi to mi chyba o 2 rozmiary urosły i trzeba sie w cos zaopatrzyc

Życze wszystkim miłego dnia.

Seleniti - piekne zdjecia Twojej córci
ja kupuje staniczki w http://www.esotiq.com/pl/
właśnie miękki staniczek kupiłam w zeszłym tygodniu w promocji - 50 %

Wczesniej nosiłam usztywniane i jestem z tej marki dość zadowolona

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Monika83, Lucunka20xd gratuluję rozpoczętych tygodni

Muszę kupić sobie śliwki suszone na moje problemy toaletowe
Wczoraj myślałam że zejdę.... dostałam takiego skrętu kiszek ale w końcu się udało, aż słabo mi się robiło....
Co za zwierzenia z rana
kup sobie kefir naturalny do tego jakieś jablko i masz wypróżnienie murowane

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Dzieczyny ja juz po połówkowym

Bedzie Chłopczyk - Kacperek

Ze Smerfem wszystko ok Jestem taka szczęśliwa
gratulacje
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:49   #4286
agaaga89
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Dostałam dodatkowo luteinę, ale generalnie przy ogólnym badaniu i usg szyjki nie jest źle, po prostu trochę więcej relaksu i odpoczynku, cóż Malutką też widziałam przez chwilę na usg, przytulała się do łożyska, no przepiękny widok Aż mi się serce napełniło ciepłem....

Monija gratuluję zdrowego chłopczyka!!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:53   #4287
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry Kochane!

Gratuluję udanych wizyt i Monija gratuluję Syneczka!

Cytat:
Wkłady poporodowe koniecznie, bo wypływa tak jak po SN. Co do majtek to w szpitalu też nie pozwalali nosić majtek, ale ja ubierałam swoje bawełniane Przed obchodem po prostu ściągałam. Te siatkowe też miałam ale ich nie użyłam. Nie wyobrażam sobie chodzenia z tą wielką podpachą bez majtek. Chybabym się spaliła ze wstydu jakbym zgubiła na korytarzu.

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Na wrześnióweczkach był on też polecany, tam jest ich jeszcze kilka wypisanych, ale nie mam dostępu teraz do kompa.
Ja zapamiętałam, że ktoraś z Was dawno temu polecała rodzyneczki (Martuszka-na większości rzeczy od 5 do 10 zł taniej niż we wrocławskiej hurtowni na Długosza). I poza allegro sklep Bliżej Ciebie - też mega wybór i przesyłka powyżej 115 zł za darmo.

Rodzyneczki też polecam. W pierwszej ciąży robiłam tam duże zakupy.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 11:57   #4288
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Dostałam dodatkowo luteinę, ale generalnie przy ogólnym badaniu i usg szyjki nie jest źle, po prostu trochę więcej relaksu i odpoczynku, cóż Malutką też widziałam przez chwilę na usg, przytulała się do łożyska, no przepiękny widok Aż mi się serce napełniło ciepłem....
super, ze małą też widziałaś A luteinę dopochwowo dostałaś, i na co

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-10, 12:02   #4289
ilkas
BAN stały

Cytat:
Super! Gratuluję udanej wizyty!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

W ogóle nie wiem co mi się ostatnio dzieje dziewczyny, ale ja chcę tak mocno żeby Leoś był już na świecie, że czasem nie mogę wytrzymać Ostatnio to mi się śni już po nocach..że go przytulam, że karmię itd.
Przy Emilce nie miałam aż takiego silnego wkręta

A ogólnie ostatnio byliśmy u znajomych którzy mają córeczkę trzyletnią i Emilka tak super się z nią bawiła Ja myślałam, że Mila jest jeszcze "za mała" na takie kontakty z dziećmi a tutaj wręcz przeciwnie. Chodziła (a raczej pełzała ) za Oliwką krok w krok..potem tamta czytała jej bajkę...no cudowny widok Może to też się przyczyniło do tego, że chciałabym żeby Emilka miała już brata na świecie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:07   #4290
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:

Monija gratuluję zdrowego chłopczyka!!
odpoczywaj wiecej
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Wkłady poporodowe koniecznie, bo wypływa tak jak po SN. Co do majtek to w szpitalu też nie pozwalali nosić majtek, ale ja ubierałam swoje bawełniane Przed obchodem po prostu ściągałam. Te siatkowe też miałam ale ich nie użyłam. Nie wyobrażam sobie chodzenia z tą wielką podpachą bez majtek. Chybabym się spaliła ze wstydu jakbym zgubiła na korytarzu.
No ok tylko wytłumaczcie mi jedno, przecież te wkłady poporodowe muszą się na czymś trzymać, czyli jak nie na majtkach to na czym bo ja już nic z tego nei rozumiem
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
[/COLOR]W ogóle nie wiem co mi się ostatnio dzieje dziewczyny, ale ja chcę tak mocno żeby Leoś był już na świecie, że czasem nie mogę wytrzymać Ostatnio to mi się śni już po nocach..że go przytulam, że karmię itd.
Przy Emilce nie miałam aż takiego silnego wkręta

A ogólnie ostatnio byliśmy u znajomych którzy mają córeczkę trzyletnią i Emilka tak super się z nią bawiła Ja myślałam, że Mila jest jeszcze "za mała" na takie kontakty z dziećmi a tutaj wręcz przeciwnie. Chodziła (a raczej pełzała ) za Oliwką krok w krok..potem tamta czytała jej bajkę...no cudowny widok Może to też się przyczyniło do tego, że chciałabym żeby Emilka miała już brata na świecie
Emilka na pewno będzie troskliwą siostrzyczką
ja też czasem tak mam, że już chcę mieć małą koło siebie, ale zaraz przytomnieje, bo przecież nic jeszcze dla niej nei mamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości