Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 12:17   #3691
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Janek ma brud za paznokciami u dużych palcow u stopek. I za cholere nie moge tego doczyscic.Paznokcie ma krotkie,Jakies pomysly?
Moze po kapieli jak sie troche odmoczy bedzie latwiej

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A wg mnie jest sporo sensu w tym, co pisze.
Zamierzam po raz trzeci przeczytac jezyk niemowlat, bo w miare, jak Adas rosnie, zwracam uwage na inne aspekty.
Znalazlam tez ciekawy artykul nt zasypiania o podobnym charakterze:
http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...2-deb812c2a8b7

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja czytalam "jak rozwiazywac problemy wychowawcze", jeszcze przed porodem, teraz pobieznie jezyk niemowlat - generalnie jedno i to samo :P I bylam zachwycona ze tak mozna sobie dziecko "ustawic", a jednoczesnie przerazona - bo jakos w tym wszystkim nie znalazlam miejsca na przytulanie - a to zarowno dziecku jak i mi potrzebne

Poza tym jakos bardziej przemawialoby do mnie wprowadzanie tego wszystkiego stopniowo, jak dziecko bedzie na to gotowe a nie od chwili powrotu do domu. Na wszystko przyjdzie czas, tak samo jak z siadaniem, chodzeniem itp.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:32   #3692
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ale jaja odciągam sobie z tej zdrowej piersi patrzę na Emilkę jak gada sobie z leżaczku i coś mi kapie po nodze. Patrzę, a ja odciągłam już ponad 150ml i wylewa się z butelki bo zaworek w mleku :p

a co do zastojów to powinnas wydłużać czas ściągania pokarmu z chorej piersi ( jeśli ściągasz) najpierw co 3h, później 3h 10min, później 3h 20 minut i tak dalej,, ale bardzo stopniowo. tym sposobem zrobi się trochę mniej pokarmu w chorej piersi i miną zastoje. Nie wiem czy sposób z przystawianiem tylko do chorej piersi jest dobry, bo dziecko więcej wysysa i tym samym więcej się produkuje, więc poleciłabym karmić na zmianę z obu piersi, a w międzyczasie ściągać z chorej.
ale pogwatwałam jakbyś czegoś nie zrozumiala to pisz na prv i poza tym tez ta kapucha, ciepłe okłady przed i zimne po, masowanie etc
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakoś tak wcześniej o tym bardzo nie pisałam tzn pisałam bez wglębiania się w szczegóły o nachodzącym paluszku u nogi Filipa, ale jestem coraz bardziej przerażona bo to coraz bardziej widac.
Byłam już i 3 ortopedów w związku z tym i reasumując każdy mówi ze się samo naprawi jak zacznie stawaić noge tzn że powinno a jak nie to ostatni lekarz powiedzial o operacji paluszka jak będzie starszy albo amputacji
Do diaska nie po to zapierdzielam do 3 ortopedów żeby później dziecku palca amputować. mam rentgen i wszyscy trzej ortopedzi twierdzą, że kość jest ok tylko kwestia ścięgna, że mozna masować ale niewiele to da, ten ostatni powiedział żeby wkadac jakies gąbeczki, bo niema specjalistycznego nic na to.. ja wkładam rulon z recznika papierowego tak zeby ten drugi palec byłw dół a trzeci w góre.. one się tam mieszcza wszystkie ale ten drugi ma przewage nad tym trzecim.

co byście zrobiły na moim miejscu?
drązyć dalej czy czekać na koeljną wizytę kontrolna którą mam 01.04 (lekarz kazał co miesiąc robic zdjęcia zeby widzieć co się z tym dzieje, czy jest lepiej czy gorzej
)

czy któreś dziecko znajome, wasze tak miało? pamieta, że Bajka chyba pisala ze mała jej tak ma ale nic z tym nierobi. tyle tez ze teraz dzieki zdjęciu mozna porównac jak to wygląda!

ps. niepatrzcie na paznokcie.. mam problemy z obcinaniem Filipowi paznokci u nóg bo on non stop się wierci
a może sklejaj dwa paluszki plasterkiem? pomysł z amputacją jest przerażający
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Karolson to jest całkiem mozliwe.Wczoraj tez nie chciała butli ale jak jej podałam kasze gryczaną łyzeczką to jadła az się jej uszy trzęsły.Między kęsami próbowałam podac butle ale gdzie tam-buzie twardo zaciskała..kurcze jak temu zaradzic?przeciez ona musi jeszcze pic mleko ..

u nas brokuł idzie na jakis czas w odstawke.nie wiem czy to przez niego tak płacze ale wole juz nie ryzykowac..dzis szpinak z ziemniakiem
tu się trzeba cieszyć że butli nie chce podawaj jej mleko łyżeczką lub strzykawką, będzie trochę zabawy ale mysle ze szybko zalapie a jak zacznie siedzieć to słomka i kubeczek
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:41   #3693
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
i co Ena i Eda robią w nocy bawią się??

Ena płakała, potem leżała spokojnie, ale spać nie chciała.
Eda płakał, a potem leżał i nie mógł zasnąć.
Nie pozwalam bawić się w nocy, nie zapalam światła, bo to sygnał, że można wstać Więc tak się męczymy.

Doczytałam o tym paluszku. Ja bym skonsultowała z innym lekarzem i drążyła, skoro jeden mówi, że może grozić amputacja.

Macie termometry bezdotykowe?
Zepsuł mi się ten Topcom i myślę nad zakupem bezdotykowego, ale nie wiem jaki. Taki jest ok? http://allegro.pl/show_item.php?item=3854031261

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2014-01-10 o 12:43
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:44   #3694
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
jak na śpiocha pije to źle tak? możesz rozszerzyć tą myśl?
Nie, nie Czasem tak dziewczyny robią jak nie chce dziecko pić mleka.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
karolson nigdy nie spotkałam się z tak zachodzącymi paluszkami u maluszków także nic nie podpowiem ale z tą amputacją to chyba jakiś żart Pierwsze co mi przyszło do głowy to to aby szanowny Pan doktor amputował sobie za przeproszeniem wacka

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A moja córa od kilku dni dosłownie ćwiczy w dzień swój głos. Tak piszczy, niby popłakuje po czym się uśmiecha, jakby była zadowolona ze swojego dźwięku a mnie łeb pęka. Czasami mam wrażenie, że w mózgu coś mi pulsuje.
A to dopiero początek

Policzanko
, ja też pomyślałam, ze warto spróbować łyżeczką podać/kubeczkiem.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:44   #3695
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Wieeelka prośba! Co kupić mamie na 50. urodziny??? Chcę coś fajnego, eleganckiego, ale nie planuję wydawać kilku stów. Tak ze dwie Plizzz, bo ja nie mam pomysłu
Może ładną biżuterię.
Stary 2014-01-10, 12:44   #3696
butterfly20
Zakorzenienie

O rety, jestem w tyle i trochę mam do nadrobienia

Moje dziecko nie może się odkleić od piersi. Nawet nie to,że jest taka głodna, ale chyba po prostu musi się poprzytulać. Widać ten dzień z butlą nie był jej ulubionym

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:45   #3697
gorgulek
Zakorzenienie

Motylku, nie odpowiedziałaś mi. Jak zamierzasz przygotowywać kaszki na swoim mleku?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:46   #3698
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Fryzjera zazdroszczę. Ja niby hoduję ale mam chęć coś zrobić i nie mam pojęcia co. Szkoda mi

Moja kosmetyczka polecała mielone siemię zaparzyć i wypić. Nie wiem czy na czczo.

To dodawaj do wszystkiego mleko. Do warzywek, owoców, kaszki. A mleko pije na śpiocha czy nie bardzo?
na spiocha pije.kaszke pije z mleczkiem w takim badz razie dodam jeszcze dodatkowo do obiadku.

logoasiu-spróbuje podawac łyczeczką.mam jeszcze troche zagęstnika więc moze będzie szybciej.Mam nadzieje ze ta awersja do butelki to tylko chwilowa..bo nie wyobrazam sobie jak sie dajmy na to w nocy obudzi karmiac ją łyzeczką

Lila sprzedana tesciowej a ja jade do brata na pare godzinek troszke odetchnąćbuziaki!!!

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-01-10 o 12:49
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:46   #3699
logoasia
Zakorzenienie

karolson... ja będziesz w sopocie to zapraszam do siebie na kawe
Stary 2014-01-10, 12:46   #3700
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ena płakała, potem leżała spokojnie, ale spać nie chciała.
Eda płakał, a potem leżał i nie mógł zasnąć.
Nie pozwalam bawić się w nocy, nie zapalam światła, bo to sygnał, że można wstać Więc tak się męczymy.

Doczytałam o tym paluszku. Ja bym skonsultowała z innym lekarzem i drążyła, skoro jeden mówi, że może grozić amputacja.

Zepsuł mi się ten Topcom i myślę nad zakupem bezdotykowego, ale nie wiem jaki. Taki jest ok? http://allegro.pl/show_item.php?item=3854031261

http://allegro.pl/termometr-elektron...867069922.html ja mam taki jest ok, chodz troche jak dla mnie menu skomplikowane
Stary 2014-01-10, 12:50   #3701
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Dziewczyny jakoś tak wcześniej o tym bardzo nie pisałam tzn pisałam bez wglębiania się w szczegóły o nachodzącym paluszku u nogi Filipa, ale jestem coraz bardziej przerażona bo to coraz bardziej widac.
Byłam już i 3 ortopedów w związku z tym i reasumując każdy mówi ze się samo naprawi jak zacznie stawaić noge tzn że powinno a jak nie to ostatni lekarz powiedzial o operacji paluszka jak będzie starszy albo amputacji
Do diaska nie po to zapierdzielam do 3 ortopedów żeby później dziecku palca amputować. mam rentgen i wszyscy trzej ortopedzi twierdzą, że kość jest ok tylko kwestia ścięgna, że mozna masować ale niewiele to da, ten ostatni powiedział żeby wkadac jakies gąbeczki, bo niema specjalistycznego nic na to.. ja wkładam rulon z recznika papierowego tak zeby ten drugi palec byłw dół a trzeci w góre.. one się tam mieszcza wszystkie ale ten drugi ma przewage nad tym trzecim.

co byście zrobiły na moim miejscu? drązyć dalej czy czekać na koeljną wizytę kontrolna którą mam 01.04 (lekarz kazał co miesiąc robic zdjęcia zeby widzieć co się z tym dzieje, czy jest lepiej czy gorzej
)

czy któreś dziecko znajome, wasze tak miało? pamieta, że Bajka chyba pisala ze mała jej tak ma ale nic z tym nierobi. tyle tez ze teraz dzieki zdjęciu mozna porównac jak to wygląda!

ps. niepatrzcie na paznokcie.. mam problemy z obcinaniem Filipowi paznokci u nóg bo on non stop się wierci
moja mama tak ma,ze jej jeden palec nachodzi na drugi
tylko u niej to efekt chodzenia w szpilkach w młodości, tak jej się zrobilo jak już dorosła była
zyje jej się z tym bezproblemowo,jedynie nie może chodzic w butach z wąskimi końcówkami,ale u faceta to raczej nie problem

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dicoflor trzymacie w lodowce? Ja trzymam w pokoju w ktorym jest ok 22 stopnie a teraz doczytalam ze powinien byc przechowywany ponizej 20stopni bo inaczej te dobre bakterie zanikaja :/
Noi teraz nie wiem czy dac do lodowki i podawac dalej jak lek stoi juz tak prawie tydzien? Czy kupic nowy...

trzymam w lodówce, pierwsze opakowanie nie wiedziałam i trzymałam na blacie kuchennym, nikt od tego nie umarł

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A wg mnie jest sporo sensu w tym, co pisze.
Zamierzam po raz trzeci przeczytac jezyk niemowlat, bo w miare, jak Adas rosnie, zwracam uwage na inne aspekty.
Znalazlam tez ciekawy artykul nt zasypiania o podobnym charakterze:
http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...2-deb812c2a8b7

ale to link do diety przy skazie białkowej

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Moze po kapieli jak sie troche odmoczy bedzie latwiej

Ja czytalam "jak rozwiazywac problemy wychowawcze", jeszcze przed porodem, teraz pobieznie jezyk niemowlat - generalnie jedno i to samo :P I bylam zachwycona ze tak mozna sobie dziecko "ustawic", a jednoczesnie przerazona - bo jakos w tym wszystkim nie znalazlam miejsca na przytulanie - a to zarowno dziecku jak i mi potrzebne

Poza tym jakos bardziej przemawialoby do mnie wprowadzanie tego wszystkiego stopniowo, jak dziecko bedzie na to gotowe a nie od chwili powrotu do domu. Na wszystko przyjdzie czas, tak samo jak z siadaniem, chodzeniem itp.
po powrocie z małopolski i paru wizytach u znajomych wcale nie jestem taka przekonana co do tego
widziałam jak wygląda usypianie i w ogóle funkcjonowanie ich 1,5rocznego synka
to co tam się dzieje, to jest jakaś masakra
jak był niemowlakiem do uśpienia był noszony
ale niby nigdy nic nie wiadomo,kazde dziecko inne

dwie moje znajome żeby nauczyć dziecko samo zasypiać zastosowały metode 3-5-7 gdzie pewno wiele osób by je zjechało
jedna dla córki 6cio miesięcznej, w ciągu 2-3 dni było już dobrze, ale w tym czasie masakra, tak wyła. a wcześniej żeby usnęła musiala z nią lezec bez ruchu po 1,5h. od chwili kiedy te metode zastosowała mała zasypia sama bez problemu,a teraz ma rok i 3mce.
druga dla córki 9cio miesięcznej. metoda dała efekty na 3 tyg. potem mała skapnęła się o co chodzi i wyła do upadłego.
Stary 2014-01-10, 12:50   #3702
dodinha
Wtajemniczenie

No właśnie,wszystko ładnie pięknie z tym planem dnia,na papierze,w praktyce to już nie wygląda tak super

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-10, 12:52   #3703
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
karolson... ja będziesz w sopocie to zapraszam do siebie na kawe
jestem za, ciekawe co na to mój TŻ anty forum

ide szukać jakiś pensjonatów z nudów.. tak tak znów się nudze, nie chce mi się sprzątać, obiad jest, ogarnełam siebie wcześniej ze spacerów nici, bo mówiąc delikatnie pizga, a moje dziecko śpi w leżaczku, ale ale bujam nogą bo już 3 razy obudził się z płaczem ale przechodzi po 15 sek chyba mu się coś śni niedobrego
Stary 2014-01-10, 12:53   #3704
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

co byście zrobiły na moim miejscu?
drązyć dalej czy czekać na koeljną wizytę kontrolna którą mam 01.04 (lekarz kazał co miesiąc robic zdjęcia zeby widzieć co się z tym dzieje, czy jest lepiej czy gorzej
)

Moja siostra tak miala w obu stopach Jak zaczela chodzic wszystko wrocilo do normy
Stary 2014-01-10, 12:56   #3705
inwersja
dryfuję słowami

http://www.youtube.com/watch?v=glbieSJHGk0
tu jest ciekawa recenzja 'jezyka niemowląt'
i wg mnie co racja to racja,że ten 'prosty plan' w praktyce wcale nie jest taki prosty.. no chyba,ze ja taka mało elokwentna w tej materii
Stary 2014-01-10, 13:01   #3706
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Tak mam i kurzy mi się w szafce . Ja małej mierze w pupce rtęciowym i odejmuje 0,5 stopnia. Pediatra przyznał, że to najdokładniejszy pomiar.

Na początku małej sprawdzałam bezdotykowym temp pokarmu, wody i pomieszczenia.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:

A to dopiero początek
W końcu ją uspałam, 3 h nadawała i ćwiczyła głos. Idę powyłączać wszystko co się da i w ciszy położe się do łóżka. Głowa aż mnie rozbolała.
Stary 2014-01-10, 13:03   #3707
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
jestem za, ciekawe co na to mój TŻ anty forum

ide szukać jakiś pensjonatów z nudów.. tak tak znów się nudze, nie chce mi się sprzątać, obiad jest, ogarnełam siebie wcześniej ze spacerów nici, bo mówiąc delikatnie pizga, a moje dziecko śpi w leżaczku, ale ale bujam nogą bo już 3 razy obudził się z płaczem ale przechodzi po 15 sek chyba mu się coś śni niedobrego
mój tż tez anty, ale z towarzystwa się ucieszy
Stary 2014-01-10, 13:04   #3708
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

a co do zastojów to powinnas wydłużać czas ściągania pokarmu z chorej piersi ( jeśli ściągasz) najpierw co 3h, później 3h 10min, później 3h 20 minut i tak dalej,, ale bardzo stopniowo. tym sposobem zrobi się trochę mniej pokarmu w chorej piersi i miną zastoje. Nie wiem czy sposób z przystawianiem tylko do chorej piersi jest dobry, bo dziecko więcej wysysa i tym samym więcej się produkuje, więc poleciłabym karmić na zmianę z obu piersi, a w międzyczasie ściągać z chorej.
ale pogwatwałam jakbyś czegoś nie zrozumiala to pisz na prv i poza tym tez ta kapucha, ciepłe okłady przed i zimne po, masowanie etc
dziękuję Ci kochana, właśnie jak na razie karmię na zmianę, chyba, że czuję że jest za dużo, to wtedy odciągam
Stary 2014-01-10, 13:13   #3709
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

dwie moje znajome żeby nauczyć dziecko samo zasypiać zastosowały metode 3-5-7 gdzie pewno wiele osób by je zjechało
.
No ja tak podobnie robiłam.Nie liczyłam czasu, ale ja za długo płakał wstawałam poglaskalam, poprawilam kocyk, powiedzialam, że czas spać.Po tygodniu juz nie musialam wstawac, dalej czasami pojeczy i poryczy, ale krotko takze nie wstaje.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 13:15   #3710
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
http://allegro.pl/termometr-elektron...867069922.html ja mam taki jest ok, chodz troche jak dla mnie menu skomplikowane
Mam ten co karolson i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

po powrocie z małopolski i paru wizytach u znajomych wcale nie jestem taka przekonana co do tego
widziałam jak wygląda usypianie i w ogóle funkcjonowanie ich 1,5rocznego synka
to co tam się dzieje, to jest jakaś masakra
jak był niemowlakiem do uśpienia był noszony
ale niby nigdy nic nie wiadomo,kazde dziecko inne

jedna dla córki 6cio miesięcznej, w ciągu 2-3 dni było już dobrze, ale w tym czasie masakra, tak wyła. a wcześniej żeby usnęła musiala z nią lezec bez ruchu po 1,5h. od chwili kiedy te metode zastosowała mała zasypia sama bez problemu,a teraz ma rok i 3mce.
druga dla córki 9cio miesięcznej. metoda dała efekty na 3 tyg. potem mała skapnęła się o co chodzi i wyła do upadłego.
No wlasnie kazde dziecko inne i dlatego to co jest w tych poradnikach trzeba dopasowac do siebie i dziecka. A jak juz pisalam to co jest w ksiazkach Hogg pisane jest chyba pod katem aniolkow, wiec przy innym dziecku ciezko to wprowadzic w zycie.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:19   #3711
butterfly20
Zakorzenienie

Wychodzi na to,że to może nie był rotawirus od Tusi, tylko się zaraziłam u znajomych w niedzielę,koleżanka i jej syn,którzy z nami byli też się zarazili i też im się zaczeło w środę.

Cytat:
Samba, ma Mąż talent

Tassia, dobrze, że moja tak się nie mądrzy bo bym chyba :tasak:

Magbes witaj

Nie pamiętam kto pisał bo czytałam z tel ale chyba Little Spark. Śmiać mi się trochę zachciało bo mój taki sam kombinator Nie śsie piersi ale potrzymać to i owszem a jak próbuję wyjąć to udaje, że śsie Chyba chce się poprzytulać. Na szczęście mój ma tak w dzień. W nocy byłoby męczące więc współczuję

Ja muszę kupić sokowirówkę i może nowy blender
Ja też sokowirówkę i parowar

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Spoko, nie ma się co martwić na zapas. Bez przesady Twój TZ dobrze mówi, więc go słuchaj
Gdyby w PL jedna osoba w zwiazku byla w staie utrzymac rodzine to nie byłoby takich głupich problemów.. No ale cóż, moze się doczekamy kiedyś, że ludzie będą chodzili do pracy chociaz połowicznie z wyboru a nie z przymusu

Ja też miałam cukrzycę i szczerze mówiąc dzięki niej tylko świetnie się odżywiałam, jadłam mnóstwo warzyw, duuuużo się ruszałam i przytalam tylko 9kg, które spadły zaraz po porodzie. Ogólnie w takiej ciąży jak teraz mogłabym non stop być Tylko poród już mniej ciekawie wspominam Ale co tam - następnym razem chowam ambicje do kieszeni i zamiast umierać przez 8h, przy wejściu do szpitala mówię "dzień dobry rodze poprosze epidural"

Ja też mam gdzie wracać, ale musiałabym wrócić w najbliższy poniedziałek Także witaj w klubie - ja też będę szukać. Tyle, że gdzies koło czerwca zacznę.

Ale przecież ona to malizna się urodziła, więc i tak idzie jak burza

Co za gość. Pokazałabym mu środkowy palec. Przecież to nie jego dziecko, każdy wychowuje po swojemu.

Nie mam czasu nadrobic. Skok na całego. Pola jak spała duuużo w ciągu dnia tak teraz wcale prawie nie chce. Zmeczona a spac nie moze. Nie wiem o co chodzi I wszystkie zabawy to 15min i juz jej sie nudzi i musze jej zawieszac nowe zabawki albo klasc w innym miejscu. Jedziemy dzis do kolezanki kawałek tylko we dwie, mam nadzieję, że będzie zadowolona
No tak,ale Dominika Magbes też taka mała była, a teraz 6700 g!

No nasza tak samo przechodzi skok, jakoś to przetrwamy

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Miałam pocytowane wszystkie kciuki i mi wcięło cytaty

Dziękuję za każde kciuki mniejsze i większe

Zuzia oczywiście dzielna, spędziliśmy w szpitalu 4h, 2 razy udalo jej się usnąć. Ogólnie wzbudzała zachwyt - jaka piękna i mądra

Na rtg się popłakała bidulka, kto to widział kazać dziecku leżeć! Uspokoiła się dopiero jak dostała palec do ssania... Potem jeszcze dokładne usg nerek, leżała cierpliwie chyba z 15 minut... Ogólnie wyniki będą po niedzieli, ale pani na usg powiedziała, że wygląda na to, że wada się pogłębia

Czekamy...
Kciukamy, musi być dobrze

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:21   #3712
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dlaczego ona reaguje histerycznym płaczem jak daje jej butlę?

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

teacherka trzymam kciuki za córeczkę
kurde, a może boli ją to gardełko? nie wiem sama

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Laryska apeluje o foty w K. bo niestety nie widziałam Oli:/
wstawie wstawie ale ciągle czasu brak :/

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
moja tez wlasnie zaczyna dzien... pewnie bedzie jak wczoraj usypianie do pierwszej w nocy...

wrocilam do tzta, nie chcialam wczesniej zapeszac, ale wreszcie widze poprawe, ciekawe jak dlugo bedzie kochajacym ojcem i partnerem...

ladan: wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia zazdroszcze ci

madziuchna: moze kup mamie jakis ladny sweterek?
oby tym razem wszystko było u Was dobrze !

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
larysko Ola prześliczna i normalnie skóra z Ciebie zdarta
pare z Was tak pisze i bardzo mi miło z tego powodu, choć ja jakoś nie bardzo tego widzę, ale ogromnie mnie to cieszy nie powiem
Stary 2014-01-10, 13:38   #3713
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas okropnie wieje, więc zrezygnujemy dziś ze spacerku

Dziewczyny wy dajecie radę cos odciągać fridą?? moj Jasiek ma trochę suchego kataru (wina powietrza od ogrzewania) i mimo psikania solą morską nie moge tego wydusic z noska a słyszę że mu "furczy" w nosku. Macie jakieś sposoby na to?

juz kiedyś przybijałam Ci piątke
mój synek tez z tych wymagających:zasypia tylko przy cycu i spi na rączkach bądź ze mną w łóżku (odłożony przebudza się w mig). Jak nie spi w zalezności od humoru albo chce zwiedzać świat na rączkach, ale też od niedawna potrafi się troszkę sam pobawić na macie
ja się boję tego usypiania, póki co tak bardzo mi to nie przeszkadza, ale powoli chciałabym nauczyć go też inego zasypiania niż z cyckiem w buzi

powodzenia

Mam mały apel do dziewczyn z Wrocławia: Papalinka, Figulina, Lolaaa
!!!
Próbuję umówić Jaśka do poleconego mi ortopedy, jednak nie sposób się tam dodzwonić (staram się już tydzień) czy możecie mi kogoś polecić? Gdzie byłyście na usg bioderek i czy byłyście zadowolone, nie chcę iść byle gdzie?
z góry dziękuję
u nas wiatrzyako okropne wiec zostajemy w domu, a szkoda bo dzis skok ostro daje o sobie znac, ale wmawiam sobie ze jestem cierpliwa i tlumacze ze Misiu tez nie ma lekko
u nas zapisy na usg sa kazdego 10 miesiaca na nastepny miesiac,wiec dzis nastawilam budzik i od 8 non stop dzwonilam,udalo sie o 8;42, wizyta na 13 lutego

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:39   #3714
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierwsze słyszę, żeby przy kp musiał być 3-godzinny odstep.Przecież cuca to sie daje na żądanie. Co innego mm
Ja też to pierwsze słyszę. Z piersi daje się na żądanie. Ja karmię mm, dlatego staram się trzymać odstęp 3 godziny. Czasem szybciej dam, a czasem później. Czasem w międzyczasie herbatkę.
Stary 2014-01-10, 13:41   #3715
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Mam ten co karolson i jestem zadowolona

No wlasnie kazde dziecko inne i dlatego to co jest w tych poradnikach trzeba dopasowac do siebie i dziecka. A jak juz pisalam to co jest w ksiazkach Hogg pisane jest chyba pod katem aniolkow, wiec przy innym dziecku ciezko to wprowadzic w zycie.
ja nie uważam,ze podręcznik tej pani to biblia
ale chyba powinno się znaleźć sposób na walsne dziecki taki żeby nie obiążał żadnej ze stron
nie uważam,ze jeśli matka nosi dziecko co uśpienia i jest z tego powodu wsciekla,niewyspana,sfrus trowana, to jest ok,bo jest matką,to musi cierpieć

tak wlasnie było z tą moją znajomą, do tej pory mały nie zasypia sam i są takie cyrki, ze głowa mała
jest uzależniony od cyca, mimo,ze ma już 1,5 roku co 2h ciagnie cyca i nie ze chce mu się pic,bo dostaje picie. nie zasnie bez cyca. do tej pory wszyscy razem spia. mało tego,nie mogą się odezwac ani słówkiem jak spi,bo od razu się wybudza, a z zasypianiem jest horror.
a na co dzień ciagle gdzies lata. tutaj potrafi usmiechnac się do Ciebie zalotnie, a za chwile "łup" dostaniesz jakas zabawka w łeb. bije ich, gryzie, kopie, ze maja siniaki. mówią mu,że nie wolno to się smieje.
Stary 2014-01-10, 13:42   #3716
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl a jak sie czujesz? jak kp?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:50   #3717
karolson
Zakorzenienie

inwersja - współczuje znajomym, cały czas myśle o tym jak zrobić żeby tak właśnie nie było....

scena u teściów ostatnio- 4 letnia dziewczynka celowo ciąga za firanke, rzuca się, bo lalka ma krótkie włosy (mimo że sama ją sobie wybrała) po czym zaczyna uderzać mame swoją i w efekcie zrzuca jej okulary - mama cały czas powtarza, że nie wolno tak robić, a moja teściowa przy dziecku że firanke niech ciąga zawiesi sie, a okulary to pewnie przez przypadek spadły, ale są całe i nic się nie stało...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 13:51   #3718
agusiowata
Zakorzenienie

Warto kupić tą książkę:język niemowląt?
Stary 2014-01-10, 13:55   #3719
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

No i pora jęczącego stwora
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:56   #3720
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Warto kupić tą książkę:język niemowląt?
mogę przesłać na meila jak nie przeszkadza Ci czytanie z kompa

Cytat:
No i pora jęczącego stwora
rozwalasz mnie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości