|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
jaki aniołeczek sliczny
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
A wracając jeszcze do pieluszek to ja do dad nic nie mam. Ale bym nieryzykowala z taka ilością.
Pozatym to coś mi sie obilo o uszka ze te dady sa tez produkowane w fabrykach pampers jako produkt dedykowany dla biedronki. My narazie uzywalismy na początku belli dla wczesniakow - były takie sobie. Teraz pampersy i uważam ze sa super. Wyprobowalam tez te z rossmana - babydream? Nie sa zle ale pampersy moim zdaniem lepsze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#513 |
|
Rozeznanie
|
Soleil, Mariee, super wieściami dziewczyny! Gratulacje
![]() Ja juz w nocy myślałam, że sie rozpakuje. Wieczorem ok 23:30 zaczęły brać mnie skurcze, były co 6-10 minut i to dość mocne. Po godzinie pognało mnie na kibelek, wzięłam prysznic i powoli sie wyciszylo. Poszłam wiec spać ok 1 w nocy i o 6 znów obudziły mnie bóle. Jednak szybko przeszły. Miałam dziś umówione ktg wiec byłam bardzo ciekawa co sie zapisze i wyszły zaledwie 2 skurcze w okolicach 30-40%. Te w nocy odczuwalam dużo mocniej. Tak czy owak nie urodziłam no i dobrze, bo tej nocy w moim szpitalu 4 dzieciaków przyszła na świat, a to mała porodówka. Widziałam tez jak przewozili dziewczynę po cc no i przeszła mi obawa przed sn ![]() Co do tych łapówek, to ja doskonale rozumiem Akkme i Kukurydzianą. Tez nigdy czegoś takiego nie dawałam, a w szpitalu gdzie miałam rodzic nie było opcji normalnego opłacenia położnej, tylko właśnie przez kopertę. Z racji tego, ze ja nigdy nie dawałam w łapę i w sumie nie wiem nawet czego zatem mogłabym wymagać to z tego szpitala zrezygnowalam. Bez dodatkowego "opłacenia" podobno nie było mowy o aktywnym porodzie, tylko lezenie, bankowo nacięcie itp. Strasznie to jest frustrujace i drażni mnie ten chory system. Na szczęście miałam wybór i zdecydowałam sie na prywatny szpital, gdzie wiem za co płace, mam umowę itd. Ale gdyby tego szpitala nie było, to nie wiem sama, pewnie dałabym w łapę, bo to jednak pierwszy porod i po prostu strach :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
jaki śliczny
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Migotko Borys jest śliczny
|
#516 | |
|
Rozeznanie
|
Melduje się w nowym wątku. Wczoraj miałam zabiegany dzień, a Wy tyle naprodukowałyście, że dopiero teraz udało mi się nadrobić
![]() Pilotko, śliczny kokonik dobrze wiedzieć z tym endokrynologiem, będę musiała tego przypilnować, bo u mnie na tarczycę choruje babcia, mama, siostra i ja…Olcia, gratuluję. Śliczna jest Twoja córcia, a jakie ma super włoski Inw, jeżeli chodzi o dane dotyczące porodów obadaj stronę http://www.gdzierodzic.info/ - tam masz statystyki dotyczące cięć cesarskich, nacięć krocza i komentarze osób, które rodziły w danej placówce. Akkma, widziałam że masz problemy z ósemkami. Mogę Ci polecić ŚWIETNEGO chirurga szczękowo – twarzowego we Wrocławiu, który robił mi i mojemu TŻ ósemki po tym jak jeden miejscowy spaprał robotę. Przyjmuje na NFZ, terminy nie są tragiczne, a ludzie wychodzą od niego z uśmiechem. Przed pierwszą wizytą u niego jak na nich patrzyłam to nie mogłam się nadziwić jak można od dentysty wychodzić śmiejąc się po wyrwaniu zęba Co do położnej to jednak wolałabym opłacić ją na legalu, jak już coś. Co do położnictwa to niestety w moim szpitalu też podobno położne są średnie, ale zobaczymy. Myślę, że jednak ważniejsza jest położna przy porodzie ![]() PawMaj, no właśnie to jest paradoks, ale ja właśnie znam więcej takich, które jak tylko mogą robią cesarki. Wszystkie moje koleżanki miały cesarki i tylko jedną znam, która próbowała rodzić SN, ale się nie udało i robili CC na szybko. Przy drugim porodzie lekarz z radził jej od razu robić cesarkę, żeby komplikacje się nie powtórzyły. Ostatnio mój TŻ nawet mówił, że jak chce to możemy załatwić mi cesarkę, więc w odpowiedzi pokazałam mu filmik jak to wygląda i dał sobie spokój ![]() Współczuję sytuacji z TŻ i mamą. Ona się o Ciebie martwi i pewnie panikuje, co nie zmienia faktu, że powinna Cię wspierać. Jesteś sławna na porodówce ![]() Józefina, wiesz na co choruje sąsiadka? Moja teściowa też się leczy wiele lat, aktualnie jest już czwarty miesiąc w szpitalu na oddziale psychiatrycznym i jednak ludzie, których tam spotykam nie wydają się niebezpieczni. Chociaż wiadomo, że choroba chorobie nie równa. Roane, wiem co czujesz z tym strachem o TŻta. Mam to samo. Mój codziennie jeździ samochodem, robi wiele kilometrów, bo pracę ma mobilną, a niestety nie prowadzi samochodu spokojnie… Marieee, gratuluję córeczki! Jak będziesz miała siłę to napisz coś więcej Soleil, gratuluję! szybko poszło.My też mamy z TŻ związek partnerski. Czasem mój mąż robi więcej w domu niż ja Zasadniczo robi bardzo dużo rzeczy i nigdy niczego ode mnie nie oczekuje oboje pracujemy, ja dodatkowo się doszkalam, więc nie widzę powodu, żeby on miał zalegać na kanapie po powrocie z pracy. Nie wiem komu mam dziękować za taką sytuację, ale chyba sobie, bo moja mama bardzo dużo robi sama, ojciec niewiele jej pomaga, chociaż bez tragedii. Za to teściowa zarówno mojemu mężowi jak i teściowi wszystko podstawiała pod nos i oni praktycznie niczego nie robili w domu. Czasem opierniczałam za to TŻ i zaczął jej więcej pomagać, ale teść to facet, który po zjedzeniu podanego przez nią obiadu będzie kazał sobie zrobić kawę i podstawić pod nos…Sadlaczyca, wszystkiego najlepszego! Może Smerf zrobi Ci urodzinową niespodziankę i postanowi wyjść ![]() Amberella, zgadzam się z Tobą odnośnie cesarki. Jeżeli są do niej wskazania ze względu na zdrowie matki lub dziecka i lekarz/lekarze jednoznacznie stoją na stanowisku, że poród powinien odbyć się w ten sposób to nawet bym się nie zastanawiała. Mam jednak wrażenie, że demonizuje się poród naturalny, przynajmniej w moim otoczeniu i spotkałam się ze zdziwieniem niektórych osób, że w ogóle myślę o SN, bo tylko CC jest dobre. Jeszcze rozumiem jakby wypowiadały się na ten temat osoby, które rodziły tak i tak i mają porównanie, a z reguły słyszę takie dobre rady od osób, które miały tylko CC. Lidka, coś czuję, że już niedługo Miłosz będzie na świecie. Trzymam kciuki! Cytat:
![]() Słodziak fajnie, że TŻ Ci tak pomaga, mam nadzieję, że mój również stanie na wysokości zadania
|
|
|
|
|
#517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() sadlaczyca sto lat! Ja mam urodziny w niedzielę, możemy dzisiaj razem pić ![]() Dopingujemy: San g PawMaj Gosia Isia Cytat:
![]() Piszecie w o tym dawaniu w łapę... Ja bym nie dawała. Albo bym legalnie podpisała umowę z położną, albo wogóle. Przecież jak to wszystko jest na lewo, to taka położna może Was w każdej chwili olać i sobie iść i tyleście ją widziały. Podatku też od tego zysku nie zapłaci. Czyli ma z kosmosu ekstra forsę, a odpowiedzialność żadna.
|
|
#518 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Może rodzi
![]() Mały Migotek Śliczny chłopczyk z niego.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() o kurczę, to też niezbyt fajnie. Przecież taka walka zwolenników i przeciwników sn/cc jest bez sensu. Jest tyle przypadków, sytuacji i ludzi, że nie sposób uogólnić i jednoznacznie określić co jest dobre i mieć rację. Zresztą każdej kobiecie, która urodziła dziecko i troszczy się o swoje maleństwo należy się podziw i szacunek. Niezależnie od tego jak doszło do rozwiązania ciąży. A te osoby, które rodziły przez cc i krytykują sn może same ze sobą mają jakiś nieuświadomiony problem, że nie rodziły naturalnie .
|
|||
|
|
|
#519 | |
|
Rozeznanie
|
Borys do schrupania.
![]() Cytat:
Jak pracowaliśmy oboje to prace domowe były jakoś z automatu, kto ma czas ten coś robi , no oprócz gotowania bo to tylko moja działka, za to ja jeszcze nigdy nie zrobiłam i nie rozwiesiłam prania I w sumie to też jemu bardziej przeszkadza jakikolwiek mały nieporządek niż mnie , dlatego często zamiast odpocząć po całym tygodniu pracy , bierze odkurzacz , scierkę i sprzata.Zrobiłam jabłka zapiekane z miodem i cynamonem w piekarniku, wpada któraś ??Chętnie się podzielę :d
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-01-10 o 14:27 |
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiłam zupę, wstawiłam pranie, usmażyłam indora do sałatki i teraz moge odsapnąć.
Mierzyłam dziś te staniki do karmienia Canpolu i powiem że sa wygodne
|
|
#521 |
|
BAN stały
|
Hej Mamuśki i Dwupaczki
i ja melduję się w nowym wątku i w 40 tygodniu ... ostatnio mało piszę, ale staram się czytać Was na bieżąco My czekamy już z niecierliwością na Antka - chłopak ma już 3140 gram i chyba jeszcze na świat się nie wybiera...hihih a ja to bym już chyba bardzo chciała !!! Nocki nieprzespane, kosmiczny rozpierający ból w plecach, zgaga, ostatnio ból głowy i ... na szczycie listy "przyjemności" skurcze w pachwinach / górnej części ud, które blokują czynność chodzenia na dobre kilka minut... grrr Ma tak któraś ? Gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamusiom !!! Jesteście bardzo dzielne, a dzieciątka śliczne!!! My dziś ktg po 16, może to ten weekend będzie nasz ?? hihi
|
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
Super chłopak! ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- I kolejny dostojniś! Świetny jest ----------------------------------------------- Dawaj fote TŻ w gaciach hihihihiCo tam gacie.... Co innego jakby był na tej focie z gołym lewarkiem
|
#523 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba łatwiej z niemowlęciem. Przynajmniej nie pyskuje. I nie pali po kryjomu ![]() Shizu48 dzięki że chciało Ci się to wszystko wklepać. Masa cennych rad ![]() Cytat:
Ciekawy pomysł z tą antresolą
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to od od jakiś 3 m-cy już. Najbardziej w prawej pachwinie u nogi. Boli, boli.
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze Dziewczyny, jesteście niesamowitym wsparciem
![]() Co do łapówek też jestem zdania, ze nie powinno się dawać. To wszystko moim zdaniem wynika właśnie z naszego chorego systemu. Tnie się koszty bardzo, personel moim zdaniem zarabia mało w stosunku do obowiązków jakie się na nich nakłada. Zatrudniają też za mało ludzi. Ale to chyba wszędzie w budżetówce tak jest (przynajmniej szkoły i szpitale). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#526 | |||
|
Wtajemniczenie
|
malaMigotkAaa, ajakasia jakie śliczne bobaski
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko dwa tygodnie jej zostały do terminu, może rodzi?
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
kurde no .... ciasto robiłam dłużej niż w przepisie było i sprawdzałam patyczkiem a i tak zakalec ... ja nie wiem . każde ciasto w ciąży jak robie to mi nie wychodzi
całe ciacho do kosza poszło a tak ładnie pachniało
|
|
#528 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Poczytałam sobie i te powyżej teorie wydają mi się dziwne. Jak można nie przewijać kupy?? Oczywiście,że dupsko się odparza! Cytat:
Cytat:
Ja nie słodzę ani herbaty ani kawy. Cytat:
Śliczny! I widzę,że nie tylko ja się męczę ze skurczami...
|
|
#529 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A od paru dni dodatkowo( jak by atrakcji było mało ) pojawiły się wybuchy ciepła, jak przy menopauzie
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Jaki śliczny chłopiec! Naprawdę śliczny!
|
|
#532 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem akurat nastawiona neutralnie. Nie demonizuję SN ani CC. Według mnie każdy rodzaj porodu ma swoje plus i minusy. Cytat:
na zakupy też nie chodziłam, bo mi wszystko śmierdziało i nie raz musiałam szybko wychodzić albo wybiegać Wczoraj złożyliśmy łóżeczko i ułożyliśmy w nim pościel itd. Jeszcze nie wiemy gdzie będzie stało, bo ciągle zmieniamy koncepcje ułożenia mebli w naszym wielkim (37 metrów drugi jest za dużą ofermą, żeby poradzić sobie ze wskoczeniem do łóżeczka ![]() Jutro znowu zaczynam zajęcia i tak mi się nie chce jechać, że szoook nawet planu nie mam, więc nie wiem co ile będą, ale pewnie co sobotę. Najgorzej, że po porodzie będę musiała jak najszybciej wrócić i małą zostawiać z mężem, bo mam tylko określoną liczbę nieobecności i nie ma ich dużo... Jak je przekroczę to nie zaliczam roku
|
|||
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Do lekarza chodzę prywatnie. Wszystkie badania także prywatnie. Ale ten mój jest obcy, dojeżdża do mojej miejscowości.
Tak w ogóle to chyba do każdego chodze prywatnie lekarza. Bo terminy państwowe mnie powalają na kolana Pampersy nas uczulały. Dady w ogóle. Więc jakiś inny składnik musze mieć nawet jak z jednej fabryki wyłażą.
|
|
#535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Igor dziś strasznie wariuje, rano na ktg było to samo... Moze chce wyjść ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#536 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Co do łapówki mam isc w środe do szpitala na obserwacje i potem wywolanie i odrazu uslyszalam wyraźną kwote i nazwisko lekarza jesli chce mieć wywoływany poród "odrazu" po przyjęciu na oddział.... Śmiech śmiechem ale chyba zacznę od dziś i odrazu zgwałce tż może to coś da... |
||
|
|
|
#537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do dobrych rad, to tak jak ze wszystkimi innymi. Najchętniej wypowiadają się osoby które nie mają zielonego pojęcia o temacie. Dlatego ja zwykle jak któraś znajoma zaczyna temat pod tytułem "sn jest zły" to pytam czy rodziła naturalnie, i jak mówi że nie, to pytam ją czy o lotach na księżyc też mogłaby się wypowiedzieć, skoro taką ma praktykę. Cytat:
Właśnie jem jajka z majonezem, ale w sumie sprawiłaś że zaczęłam zastanawiać się nad deserkiem coby go wypadało spożyć po tych jajkach Niestety cały miód już wyżarłam
|
|
#538 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Później robiliśmy pierniki na święta i pierwszy wyszedł wodnisty, dopiero jak dopiekłam to wyszedł. Kolejne się przypaliły. Nie wiem o co chodzi dzisiaj robię sernik, a jak nie wyjdzie to się pochlastam, bo mam od kilku dni taką ochotę, że szok
|
||
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Objadłam się żurkiem z tłuczonymi ziemniaczkami i zaraz eksploduje
![]() Wyprasowałam pościel jeszcze rożek i ochraniacz schnie, tą pościel w te kropy prasowało się super ale tą z baby raju to do dziś nie mogę doprasować, ciągle się gniecie, zwłaszcza kołderka...chyba trafiłam 1 na 1000 jakąś felerną
|
#540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zbieram sie powoli do gotowania tego obiadu ... i bedzie spagetti
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

sliczny
16.06.2012 
no i dobrze, bo tej nocy w moim szpitalu 4 dzieciaków przyszła na świat, a to mała porodówka. Widziałam tez jak przewozili dziewczynę po cc no i przeszła mi obawa przed sn 

i szczerze mówiąc nie wiem kto zasnął pierwszy-ja czy ona, ale się poddałam i wzięłam ją do nas
pod bufetem to samo- niagara.