|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
hej
koniec gorączki Amelko, Ewuniu wszystkiego co najlepsze! hje chyba bym zatłukła za tą akcję ze szczoteczką szaja też tak myślę właśnie, że się wszystko zebrało:/ dlatego podaję dalej ten antybiotyk Yellow brak słów:/ scotasia u mnie podobnie ze spaniem. kręci się, chcę na rączkę się poprzytulać a dzisiaj spała mi na ramieniu jak chciałam odłożyć to się kurczowo mnie trzymała rękami i nogami żebym tego nie robiła obwiniam tą cholerną chorobę:/Debrah ja też za Hanią nie chodzę krok w krok gocha no piękne porównanie hope jak się Mała przewróci to tylko mówię bach Ona zresztą też to mówi i odwracam uwagęlitlle ja nie wiem jak Ty funkcjonujesz przy takich godzinach pracy:/
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Hje: czyli jestem nadgorliwa :P
Hope: co do uderzenia się; moja młoda to tuliś mały jest i zazwyczaj potem z takim "gilem do pasa" się na mnie wdrapuje. Więc przytulam, opowiadam, że podmuchamy miejsce bolące, buzi dostaje, a potem idziemy się bawić czymś, żeby się zająć i łatwiej było zapomnieć o przykrej sytuacji. Najważniejsze to nie zrobić przerażonej miny i nie krzyknąć czegoś w rodzaju "ojej" - płacz ze strachu murowany, tylko ze spokojem podchodzę. Jeśli widzę, że się uderzyła, to nie ma " oj nie płacz, nie boli, nic się nie stało" - jak ja bym pizgnęła łbem o coś to tez by mnie bolało więc uznaję to, że ma prawo swoje odcierpieć, nie neguję, że nie boli czy coś, ot, jestem, towarzyszę i pomagam się uporać ze smuteczkiem. Ale też nie za długo - adekwatnie do sytuacji, żeby nie wzmocnić jej tego płaczu.
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widzę że temat pilnowania/dmuchania/nadgorliwości... Ja od początku daje Oskarowi swobodne pole do popisu,nie biegam za nim tylko obserwuje. Przy chodzeniu jedynie dwa razy wyciął orła bo jeszcze nie był na tyle stabilny. Później kilka razy przejechał się przez skarpetki(nie miał "absów" ani butów wtedy założonych) ale nic się nie stało tylko pierdyknął na dupke. Jeśli o wchodzenie na łóżko chodzi to obserwuje i tu już bardziej uważam. Zależy czy widzę że jest na nim spokojny czy wariuje,jeżeli druga opcja to duża możliwość że spadnie więc jestem w pobliżu. Wczoraj nam tak zleciał bo złapał się poduszek i szarpnął po czym pierdyknął razem z nimi na podłogę. Wywrócił się na plecy i spadł głową w dół. Ale delikatnie jakoś w miarę. Nawet nie płakał. No i jego zmorą jest przycinanie sobie paluchów szafkami. Mimo że często przez to płacze nie nauczył się. Bardziej jest ostrożny,owszem... Ale zapomina się czasami. Tak jak wczoraj ![]() Nie uważam się za wyrodną matkę tylko dlatego że daje dziecku swobodę. Tylko tak może się nauczyć wszystkiego co go otacza. Oczywiście być,obserwować ewentualnie zapobiec ale dać możliwość próbowania. Ot takie moje zdanie. Dziś dostałam paczkę-tą co w ramach przeprosin miała przyjść ponownie. Ekspresowo się kobietka uwinęła
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
O Boże Sylwuś to zdrowia Wam i przytulam!
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Mala: otóż to. Moja też się nie nauczyła co do szuflad i szafek i też paluszki bolą czasem.
Macie zabezpieczenia do szuflad i szafek? gdzie kupiłyście? nie rajcuje mnie układanie codziennie od nowa:d |
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie. I to jeszcze mi tych kasz nie wysłał. Wrrrr ![]() Sylwietta ale Was dopadło.. zdrówka! Misia super, że Hani przeszło! Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-10 o 11:31 |
|
|
|
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
Debrah, wczoraj widziałam zabezpieczenia na promocji w Biedronce za 1 zł
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam żadnych zabezpieczeń i muszę kupić,tylko jakaś taka nie ogarnięta jestem w temacie
![]() Mały śpi mi już dwie godziny,jak się obudzi podejmuje próbę nakarmienia go kaszką... Ciekawe czy się z nią przeprosi (dałam mu odpocząć trochę ) czy nadal będzie bunt.
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO DLA EWCI I AMELCI !!! Rośnijcie zdrowe piękne i mądre !!!
Hania własnie uskutecznia drzemkę więc mam chwilę, na posprzątanie A tż mnie rano zdenerwował myślał że ma wolne a dzwonili z pracy, że czemu go nie ma. Eghhhh on jest czasem taki nieogarnięty. Ja tu się nastawiam na dzień wolny. Wczoraj nie myłam naczyń bo on powiedział że dziś umyje i co?? zostałam z tym sama
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie ich szukac, w którym miejscu?>
|
|
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
Laski, mam pytanie. Czy karta rossne działa we wszystkich czy tylko w tym jednym, który podałam na'stronie jako mój sklep?
bo kiedyś w jednym Pani powiedziała, że nie działa i nie wiem. a lecę po mleko i karta musi być. Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- dzieki ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- NAFYIGA, HJE, EVEL, MISIAEEL,BOKEH, dzięki dziewczyny w imieniu Ewy
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, kochana wiem że juz wiele razy pytałam ale chcę zrobić na roczek tiramisu do szklanek, plisssss wrzuć mi ten przepis do klubu
o a widziałyście może gdzieś takie szklanki?? http://www.mojewypieki.com/przepis/s...nasowe-z-mango
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-01-10 o 12:08 |
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz jest wyprzedaż i w koszach jest wszystko więc musisz tam szukać
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, ja mam dwie karty i kupujemy z TŻem w różnych sklepach, w samym Olsztynie w 4, zależnie od tego, do którego mamy najbliżej, a zdarzyło nam się w Elblągu, w Krasnymstawie, w Lublinie, w Warszawie i zawsze naliczało rabat.
|
|
|
|
#3353 |
|
Rozeznanie
|
Black ruszyliście z interesem?
|
#3354 | ||||||
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
![]() Cytat:
baba chora na umysle![]() O raany jak wydoroslał po obcjęciu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Już po zabiegu. Kamień rozkruszony, teraz muszę go wysikac. Założyli cewnik.wewnętrzny do nerki i za 3 tygodnie mają go usunąć. Jutro prawdopodobnie d domu.
Dzięki za wszystkie kciuki. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewciu,Amelko- W dniu Twoich pierwszych urodzin, Oprócz życzeń, Jakie zwykle składają ludzie: Zdrowia, szczęścia, pomyślności, misiów, Zabawek, całusów, przyjaciół, Życzę: Abyś miała jak najwięcej dni w życiu, W których powiesz, że jesteś Szczęśliwa.
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dziś mam księdza
|
|
#3359 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po pracy. Gdyby wzrok potrafił zabijać,Blanka już byłaby półsierotą. Dwa dni a czuje się jak po roku pracy w tym kołchozie.
Charliz gdzieś Ty? Cytat:
Ja również życzę wszystkiego najlepszego Słoneczka! Buziaki ode mnie i Blanki!Cytat:
![]() Cytat:
w takim kontekście to tak jak pisałam rano, ja też jestem wyrodna Blanka przewróciła się kilka razy,ale bez płaczu,więc nie widzę potrzeby aby się nad Nią "trząść". Chodzi dość stabilnie a moim zdaniem,chyba się powtarzam,upadki również uczą.Cytat:
to straszne co piszesz. Kto tak ustala grafik? Cytat:
To prawda,Blanka wszystko wynagradza. Dzisiaj jak już moja frustracja osiągnęła apogeum,zadzwoniłam do żłobka zapytać jak Mała. Akurat właścicielka była w Jej grupie. Usłyszałam "ma ma ma ta ta ta" i od razu humor się poprawił Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#3360 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu sytuacji w pracy Ja też nie wiem. Chyba muszę się z sytuacją pogodzić i ograniczyć kontakty, no chyba że chcę mieć w domu dzikuska-histeryka... Cytat:
Cytat:
my wszystkie takie wyrodne jesteśmy. To najlepsze co możemy zrobić, dać dziecku swobodę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak to ogarniasz? Masz dobę z gumy? ![]() Cytat:
zdróweczka dla Was, oby to był już koniec choroby ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Ewcia Szklanki ![]() Buziaczki urodzinkowe dla Ewci i Amelci Oli aktualnie rozmawia z odkurzaczem, widać, że się polubili Śmieszny jest, jak wchodzę do pokoju i mówię mu cześć to odpowiada "heś" albo "heść" albo podchodzi do mnie i się pierwszy wita a potem idzie do zabawek i do nich też tak mówi
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

a dzisiaj spała mi na ramieniu jak chciałam odłożyć to się kurczowo mnie trzymała rękami i nogami żebym tego nie robiła
Ona zresztą też to mówi i odwracam uwagę

A tż mnie rano zdenerwował myślał że ma wolne a dzwonili z pracy, że czemu go nie ma. Eghhhh on jest czasem taki nieogarnięty. Ja tu się nastawiam na dzień wolny. Wczoraj nie myłam naczyń bo on powiedział że dziś umyje i co?? zostałam z tym sama

22.05.2008
14.08.2011
!!!
baba chora na umysle
oby dzisiejszy dzień był lepszy... pewno dobiły Cię biurwy?Czy stare lampucery?

dlatego mnie tak mało, czytam wszystko ale ciężko mi znaleźć czas na pisanie, jeszcze jutro roczek a ja jestem w czarnej d.