Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 18:37   #1891
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Lilith idź do neuro niech obejrzy małego, u nas też przy ubieraniu tak to wygląda, a głowę odgina niemal ciągle .

Ania_cz nic z tym nie robię tylko przemywam woda i octeniseptem, mam nadzieje ze szybko zejdzie. Codziennie ma w innych miejscach...

Babku ale fajnie z tymi zajęciami, dobrze ze poszlas

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Anulka ja do tej pory zawsze wstawalam w nocy i karmiłam na siedząco, potem idkladalam do łóżeczka ale ostatnio wzięłam go kilka razy do łóżka ale zawsze wtedy zasypialam i nie pilnowalam zeby Miki ssał i w efekcie młody zasypiał a jak go odlozylam to za 5 min budził się z wielkim głodem. Poza tym dzisiaj jak go wzięłam nad ranem spal przy mnie bardzo niespokojnie, ciągle rzucał głową i marudził przez sen, zastanawiam się czy mu za ciepło nie było pod naszą kołdra. I jeszcze jeden minus takiego karmienia znalazłam, ja ciągle leze w jednej pozycji i mnie biodra zaczynają bolec :P postaram się jednak wstawać i karmić "normalnie" podtrzymując sobie głowę

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:46   #1892
anulka2205
Wtajemniczenie

Ja może bym się inaczej mobilizowała, żeby po karmieniu udawało się Hanię odłożyć do łóżeczka, ale u nas tak, że albo śpi do rana ze mną albo do rana odkładamy się do łóżeczka, znaczy nie śpimy obie, tak więc wybieram opcję ze snem

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 19:40   #1893
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ja w nocy nie odbijam, jeszcze mało tego- najcześciej to my się na śpiocha karmimy ktoś jeszcze tak robi? czy wszystkie siadacie i czekacie aż dziecko skończy?? bo ja to biorę Hanie do łóżka i już w zasadzie tak do rana na mnie wierzchem dosypia i dojada sobie w miarę potrzeby, staram się niby jak ssie posiedzieć, ale raczej rzadziej niż częściej mi się to udaje
ja też zasypiam przy karmieniu, później ewentualnie TŻ odnosi Natalię do łożeczka

Cytat:
Ja może bym się inaczej mobilizowała, żeby po karmieniu udawało się Hanię odłożyć do łóżeczka, ale u nas tak, że albo śpi do rana ze mną albo do rana odkładamy się do łóżeczka, znaczy nie śpimy obie, tak więc wybieram opcję ze snem
u nas to samo, czasem jak tylko chce się jej podłożyć ręce pod ciałko to oczy jak pięć złotych i mina w stylu nie dotykaj mnie. Jak mimo to próbuje się ją przenieść to później pospane... więc my też często śpimy w trójkę.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 19:59   #1894
ryba91
Zakorzenienie

WITAM

kupiłam buty na chrzciny, wiec jeszcze tylko kilka rzeczy i jestem gotowa

Ktosiula- nie martw się, po rehabilitacji wróci wszystko do normy

Ja tyllko raz zasnęłam przy karmieniu, ale tak źle sie wtedy cuzłam i byłam mega zmęczona ...
Stary 2014-01-11, 20:29   #1895
89Beatka
Wtajemniczenie

ale cisza dziś, jak to w wekkend

Liwka właśnie usnęła, wiec zaraz idę się kapac i strzele sobie maseczkę. w tygodniu ma przyjść nowy zapas maseczek glinkowych szał ciała będzie.

W nocy karmiłam Liwkę i zastanawiałam się skąd w dziecku tyle gazów, skoro po każdym jedzeniu odbeknięcie jest, brzuszek miękki nic jej nie jest a idą takie bąki że sama byłam pod wrażeniem. Dobrze że w nocy przebieram po karmieniu bo wtedy zawsze mam prezent.

Nudy, poczytam chyba poczekalnie i zaraz do kąpieli
Stary 2014-01-11, 20:40   #1896
nasturcja7667
Zadomowienie

Wróciłam z szopingu Kupiłam sobie buty i kieckę, mężowi spodnie, dziecku dwie czapki, książeczki kontrastowe i skarpetki. W smyku czapki po 5zł

Miłosz kima jak nigdy został z Tatą i spał ciągiem 4h

Jutro jedziemy do moich Rodziców Miłek dostanie kolejne prezenty
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:44   #1897
babku
Zadomowienie

Ja to różnie mam z tym podsypianiem w czasie karmienia. Czasem jakaś wyspana jestem, to wtedy podczytuje sobie Was, ale raczej jestem padnięta i wtedy przysypiam, Tż zabiera małego, próbuje go odbić i przebiera, a ja już zaliczam 2 sen A napisałam próbuje odbić, bo nasze dziecko w nocy jest zaspane, je leniwie, nie łapczywie jak w dzień i dlatego też nie odbija zazwyczaj. Tak sobie to wytłumaczyłam przynajmniej W dzień też często zdarzy mu się nie odbić, pomimo, że łaże z nim jak głupia. Wasze dzieci (te na piersi) zawsze odbijają??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:52   #1898
Kabriela
Zadomowienie

Babku nie zawsze! Moja w nocy właśnie nie odbija! I w dzień też czasami nie odbija!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:16   #1899
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wróciłam z szopingu Kupiłam sobie buty i kieckę, mężowi spodnie, dziecku dwie czapki, książeczki kontrastowe i skarpetki. W smyku czapki po 5zł

Miłosz kima jak nigdy został z Tatą i spał ciągiem 4h

Jutro jedziemy do moich Rodziców Miłek dostanie kolejne prezenty
ooo a ja akurat wczoraj dostalam kupon rabatowy do smyk. ;;p ide kuknac na strone

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

nie babku, moj w nocy tez raczej nie odbija. Tzn. jak widze zelapczwie zjadl to trzymam nawet 30minut, ale jak jadl spokojnie i nie odbije to sie nie mecze
Stary 2014-01-11, 21:30   #1900
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej, hej!

Czytałam Was w nocy ale nie mialam sił odpisywać. U nas od rana jakiś fajny dzień, mały pospał w łóżeczku, zdąrzyłam z prasowaniem, obiadem i odstrzeliłam się nawet. Teraz karmimy się i idziemy na spacer bo piękne sloneczko za oknem.

Byłam wczoraj z Mikim u nerologa (4h czekałam w kolejce na szczęście mały spał jak zabity, raz go nakarmiłam i przewinęłam) i faktycznie Mikolaj ma wzmożone napięcie mieśniowe, silniejsze w rączkach i pozycję odgięciową, czyli główka do tyłu.
Będziemy mieć rehabilitacje, za 2 miesiące kontrola no i szczepienia zawieszone. Własnie szukam rehabilitanta bo nawet nie licze, że załapałabym sie gdzies na nfz a najważniejszy jest czas.
Dobrze, że mnie tknęło i załatwiłam to odrazu przed szczepieniami....

We wtorek mamy usg bioderek i też jestem cała w strachu bo widzę, że Mikołaj nie układa tak nóżek jak trzeba, klasyczną żabkę to jestemmu w stanie tylko ułóżyć jak mocno śpi... normalnie nie odwodzi nóżek na boki tylko podciąga do siebie, do brzuszka...może to się wiąże z tym napięciem mięsniowym...

Ciągle coś, i jeszcze go bardziej wysypało na polikach, takie pryszczyki z białymi końcami mój biedny skarbulek.

po rehabolitacji bedzie ok!

ciekawe czy nasz lekarz cos stwierdzi,bo odginanie glowy to u malej norma...ale nozki normalnie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Kabriela ja mam za 130 używkę z Nati. Poszukaj najlepiej taką złamaną chustę już. A co to za chusty z niemiec?

Ktosiula dobrze, że tak w porę jest to zauważone. Czytałam o tym wczoraj i jak w porę wyłapane i rehabilitowane, to wszystko będzie ok

Byłam na salsie
W sumie długo zeszło z wiązaniem chust, tańca było tylko pół godzinki, ale było super. Przy okazji instruktorka od chust zweryfikowała moje wiązanie i dobrze mi to wychodzi tylko muszę jeszcze bardziej dociągać.
Za tydzień też pójdę jak będzie okazja. Były jeszcze trzy takie maluszki jak mój. Super, niby nocka nieprzespana, a energii mam mnóstwo, właśnie dopiero ze spaceru wróciliśmy. Już nie mogę następnych zajęć się doczekać

super!

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Babku a powiedz mi proszę czy uczyłaś się sama wiązać, bo ja właśnie zastanawiam się czy jest to trudne do opanowania? Niby jak oglądam filmiki to wszystko jasne ale jak mam sama niebawem zacząć to się troszkę denerwuję czy podołam.

Chusty Storchenwiege...podobno bardzo polecane.

A my się właśnie karmimy. To znaczy karmiłyśmy bo moje dziecie właśnie zasnęło i wypuściło cycka z buzi.
A właśnie dziewczyny mam pytanie czy jak w nocy się karmicie na leżąco to odbijacie, i jak dziecko zaśnie na cycku to też czy odbijacie? Bo właśnie w tej chwili tak na serio to nie wiem czy mam ją odbić czy nie, tak mi słodko śpi.
ja tez sie boje jeszcze wiazac...ale na.dniach chce sprobowac.

my karmimy sie na spiocha

mialysmy dzis z,Marysia fajny dzien.pierwszy nasz,spacer samodzielny sie udal
poradzilam sobie ze zniesieniem malej w,nosidelju, przetransportowaniem jej do wozka i wytaszczeniem z piwnicy:p
mala pieknie spala,duma mnie rozpierala,ze po moim mleku tylko.
ale po popoludniu siostra robila mi wlosy i mala wpadla w histerie, M. nie mogl jej uspokoic
a jadla,miala sucho wiec nie wiem czemu.dalam cyca choc minelo 30 min po karmieniu.
i niedawno znow to samo.no i dalismy 20 ml mm

wiem,ze to glupie,ale na spacerze spotkalam sporo znajomych,ktorzy oczywiscie chwalili mala

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2014-01-11 o 21:32
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:33   #1901
basiula19
Zadomowienie

Trele moze i zabek faktycznie idzie ale niechce mi się wierzyć, ze to 3 bo to praktycznie niemożliwe. 3 wychodzą dość późno nawet i jak dziecko ma 1,5 roku bo to zeby od kości oka czy jakoś tak. Bardzo często dziecko ma juz 4 i dopiero idą trojki także możliwe ze idzie forma dwójka a wydaje ci się ze to trojka.

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:34   #1902
domii29
Zakorzenienie

Witam się wieczornie
Jednak nie potrafię tutaj nie zaglądać. Cały dzień o Was myślałam
Po raz kolejny nie nadrabiam bo nie mam na to czasu... Cały dzień zakupy i przygotowania do jutrzejszych chrzcin.
Wywiozłam Jasia do moich rodziców bo po pierwsze to "ich dzień" a po drugie u nas nie ma wody do poniedziałku i oni rano wykąpią Jasia na świeżo tak to my musielibyśmy się zrywać z samego rana i jechać bo przecież przed samym wyjściem go nie wykąpiemy tylko trzeba dużo wcześniej...
Mieliśmy mieć naukę u proboszcza i spowiedź do tego ale odwołali nam dzisiaj w ostatniej chwili i ani u spowiedzi nie byliśmy ani nie wiemy co mamy robić
Teraz pakuję Jasiowe rzeczy na przebranie i wszystko to co będzie potrzebne jutro przez cały dzień, jeszcze muszę wszystko poprasować
Obiecuję że po chrzcinach postaram się być na bierząco
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:44   #1903
babku
Zadomowienie

Kabriela teraz sobie przypomniałam, że pytałaś w jaki sposób uczyłam się wiązać chustę.
Jak byłam w ciąży, to na któryś warsztatach kobietki pokazywały i raz się z ich pomocą zawiązałam, ale z brzuchem, to nie miało sensu większego. W domu jak już urodziłam, to z filmików się uczyliśmy. Napewno sobie poradzisz. Najgorzej z tym dociąganiem, bo to dosyć mocno trzeba, a ja się bałam go tak ściskać

babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:45   #1904
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello!!

Ale mam radochę, wybywam dzisiaj na szoping

CorkoCzarownic- u nas, jak podaliśmy delicol i nan bezlaktozowy, to ulga była natychmiast. Teraz z każdym dniem lepiej- Mały już pcha kupę bez prężenia się, czasem nawet nie wiemy kiedy

Rybko- ja robiłam badania w Rzeszowie [akurat wtedy u teściów byliśmy], kosztowały 70zł i wynik po trzech dniach. Czyli to pewnie od kasy i lab zależy

Aaby- duszności, mdłości- a moze Ty w ciąży jesteś?

Jak mi gin da zgodę, to będę też na fitness chodzić W krk jest taki, gdzie mamy z dziećmi mogą przychodzić Powiedział, ze jak wszystko będzie ok po 10 tygodniach od porodu, to mogę iść. Wizytę mam 20 stycznia, 11 tygodni po porodzie Więc byc moze od 21 już będę chodzić
U nas też różnica od razu, dzisiaj strzeliła dwie kupy bez pomocy I bez płaczu i wgl

Kurde, Ulka chyba ma zapadnięte leciutko ciemiączko jak nie urok to sr**a... Rybko Kacperek też miał co nie? I co się okazało? Bo widze u niej lekkie wzgłębienia, nawet nie tyle co widzę co czuję
Stary 2014-01-11, 22:57   #1905
Kociak85
Zadomowienie

Babku, moja nie zawsze w dzien odbija a juz w nocy to raczej nie odbija wcale.

Dzisiaj znowu Igunia grzeczniutka. Wydaje mi sie ze te dni co zrywala sie tak z placzem to albo byl skok albo herbatka dla mam karmiacych na bazie ziol z herbapolu. Bo od kiedy jej nie pije to nie krzyczy tak. Moze brzuszek ją po niej bolał. Przeciez czasami i zioła mogą tak dzialac źle...
Stary 2014-01-11, 23:07   #1906
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Babku a powiedz mi proszę czy uczyłaś się sama wiązać, bo ja właśnie zastanawiam się czy jest to trudne do opanowania? Niby jak oglądam filmiki to wszystko jasne ale jak mam sama niebawem zacząć to się troszkę denerwuję czy podołam.

Chusty Storchenwiege...podobno bardzo polecane.

A my się właśnie karmimy. To znaczy karmiłyśmy bo moje dziecie właśnie zasnęło i wypuściło cycka z buzi.
A właśnie dziewczyny mam pytanie czy jak w nocy się karmicie na leżąco to odbijacie, i jak dziecko zaśnie na cycku to też czy odbijacie? Bo właśnie w tej chwili tak na serio to nie wiem czy mam ją odbić czy nie, tak mi słodko śpi.
nie karmimy w nocy
ale jak karmiłyśmy to Małą brałam do odbicia [chyba że usnęłam bo czasami- prawie zawsze sie zdarzało:P] i już zostawała u nas w łóżku
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ale cisza dziś, jak to w wekkend

Liwka właśnie usnęła, wiec zaraz idę się kapac i strzele sobie maseczkę. w tygodniu ma przyjść nowy zapas maseczek glinkowych szał ciała będzie.

W nocy karmiłam Liwkę i zastanawiałam się skąd w dziecku tyle gazów, skoro po każdym jedzeniu odbeknięcie jest, brzuszek miękki nic jej nie jest a idą takie bąki że sama byłam pod wrażeniem. Dobrze że w nocy przebieram po karmieniu bo wtedy zawsze mam prezent.

Nudy, poczytam chyba poczekalnie i zaraz do kąpieli
moje dziecko puszcza bąki 24 na dobre
Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
U nas też różnica od razu, dzisiaj strzeliła dwie kupy bez pomocy I bez płaczu i wgl

Kurde, Ulka chyba ma zapadnięte leciutko ciemiączko jak nie urok to sr**a... Rybko Kacperek też miał co nie? I co się okazało? Bo widze u niej lekkie wzgłębienia, nawet nie tyle co widzę co czuję
Nela też ma i pamiętam ze parę dziewczyn o tym wspominało to znaczy że dziecko jest odwodnione, ale mi się nie wydaje żeby Nela była odwodniona
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:41   #1907
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

tak to odwodnienie. Dużo dawaj pić. Jak jest zapadnięte tak że gołym okiem widać to do lekarza. [ tak mi powiedziała pediatra jak jej wspomniałam że miał tak zapadnięte...] teraz jak widzę cos niepokojącego to daje dużoooo wody.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Czy jest tu któras z Raciborza?
Stary 2014-01-11, 23:52   #1908
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czesio
Czytam do konca I spadam.
O 5 pobudka I fruuu..
Stracha mam na sto dwadzieścia , jak się właczy syrena w samolocie to chyba wysiade

Co do zabka to nie mam stu procentowej pewnosci, gdyz dziecia nigdy nie miałam , wiec nie wiem jak wyglada ten puerwszy- zaczajony no więcej nie siać paniki, jak wyjdzie to bedziecie wiedziały pierwsze

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No to jest dość istotny warunek

Ma - poniedziałki/środy/piątki - 16.30-17.30. Ale te godziny nie obowiązują w czasie kolęd (czyli praktycznie przez cały styczeń). Wtedy ksiądz przyjmuje tylko po porannej mszy

Teraz dobrze, dziękuję Nie wiem, co to było

Super!

No niby tak. Tu chyba bardziej chodzi o obciążenie kręgosłupa w pozycji pionowej, tak mi się wydaje
Najważniejsze dla mnie jednak, że Tula to nosidełko, nie wisiadełko

Aaa, próbowałam dziś małej podać Bebilon - żeby móc czasem wyjść, choćby do rehabilitanta, u którego powinnam była być zaraz po połogu. No i o chrzcinach też myśleliśmy, że w razie gdyby w kościele był alarm. I Dołączam do Trele, której dziecko nie chce butli (potwierdza to próba z moim mlekiem, herbatką, wodą, wodą z glukozą i teraz mm)
Chcę kupić jeszcze Aventa Natural i spróbuję. Choć moja przyjaciółka mówiła, że przerobili mnóstwo butli i jedyną, jaką mała chciała, to taka najprostsza najzwyklejsza z żółtym gumowym smokiem - coś a'la te, którymi my byłyśmy karmione
No właśnie Abby, Majka otwiera buziola tylko do brazowego , lateksowego Nuka ale I tak nie znaczy to , że mleka się napije.

Juz ostatnio mialam Wam pokazać moja kolekcje, nie długo gablitke sobie postawie .
Z TT mam chyba z 7 butelek bo kupilam zestaw na poczatkuImageUploadedByWizaz Forum1389480756.417497.jpg

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:56   #1909
ktosiula
Wtajemniczenie

Babku to zależy czy łapczywie je i czy słyszę ze łyka powietrze, czasem w nocy nie biore do odbicia. Nawet w dzień mu się czasem nie odbije mimo ze go trzymam.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:59   #1910
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czesio
Czytam do konca I spadam.
O 5 pobudka I fruuu..
Stracha mam na sto dwadzieścia , jak się właczy syrena w samolocie to chyba wysiade

Co do zabka to nie mam stu procentowej pewnosci, gdyz dziecia nigdy nie miałam , wiec nie wiem jak wyglada ten puerwszy- zaczajony no więcej nie siać paniki, jak wyjdzie to bedziecie wiedziały pierwsze

No właśnie Abby, Majka otwiera buziola tylko do brazowego , lateksowego Nuka ale I tak nie znaczy to , że mleka się napije.

Juz ostatnio mialam Wam pokazać moja kolekcje, nie długo gablitke sobie postawie .
Z TT mam chyba z 7 butelek bo kupilam zestaw na poczatkuZałącznik 5540938

Trele, w ksiazce "Pierwszy rak zycia dziecka" jest tekst poswiecony wprowadzaniu butli i o sposobach jak dziecko nie chce dzisiaj czytalam i pomyslalam i Tobie

Kupilam pampersy w Rossmannie z Babydream te co sa w promocji z karta i zalozylam na noc i zobaczymy jak sie sprawowac beda, chociaz jedno mi sie podoba, Nela tyl pampersa ma prawie na pol pleckow co przy kupie jakby wylazla za pampersa to nie ma szans, tyl jest duzo wyzszy niz przod

TZ ma katar oby nas nie zarazil

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-12, 00:04   #1911
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w nocy nie odbijam, jeszcze mało tego- najcześciej to my się na śpiocha karmimy ktoś jeszcze tak robi? czy wszystkie siadacie i czekacie aż dziecko skończy?? bo ja to biorę Hanie do łóżka i już w zasadzie tak do rana na mnie wierzchem dosypia i dojada sobie w miarę potrzeby, staram się niby jak ssie posiedzieć, ale raczej rzadziej niż częściej mi się to udaje
Ja też biore do karmienia do lozka. W 80% przysypiam , ale szybko sie budze bo bardzo boje sie z nia spać w łozku, I wtedy odkladam.
W nocy nie odbijam.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-01-12, 00:04   #1912
Lilith890502
Zakorzenienie

dziewczyny te co mają nawilżacze powietrza, jakie polecacie?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 00:07   #1913
koala19
Raczkowanie

Rybko pytalas o bebilon pepti,
najpierw bylam na hippie i byl koszmar, wymioty, itd wtedy zmienilismy na pepti i wydawalo mi sie super ale teraz jak jemy enfamil o-lac to widze ze naprawde jest super. w sumie placze moze 5 min na dzien jak jest glodna.
w nocy spi 9 godzin, mam idealne dziecko
chcialabym sprowac bebiko comfort ale sie boje bo przyznam ze na enfamilu sa okropne zaparcia.
Stary 2014-01-12, 00:08   #1914
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Trele, w ksiazce "Pierwszy rak zycia dziecka" jest tekst poswiecony wprowadzaniu butli i o sposobach jak dziecko nie chce dzisiaj czytalam i pomyslalam i Tobie

Kupilam pampersy w Rossmannie z Babydream te co sa w promocji z karta i zalozylam na noc i zobaczymy jak sie sprawowac beda, chociaz jedno mi sie podoba, Nela tyl pampersa ma prawie na pol pleckow co przy kupie jakby wylazla za pampersa to nie ma szans, tyl jest duzo wyzszy niz przod

TZ ma katar oby nas nie zarazil

Wiem . Jakos nie moge sie zabrac za czytanie , a jak czytalam to dział ominełam, bo wydawało mi się że mnie nie dotyczy
Wróce do niego, jak wròce z Polski

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-01-12, 00:08   #1915
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny te co mają nawilżacze powietrza, jakie polecacie?
Ja nadal szukam jakiegos sensownego ktory nawilzy pomieszczenie 25m2 bo wszystkie co patrzylam na zywo to 16 albo 20m2 chyba ze nie znajde takiego jak chce to kupie ten na 20m

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-12, 03:34   #1916
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie karmimy w nocy
ale jak karmiłyśmy to Małą brałam do odbicia [chyba że usnęłam bo czasami- prawie zawsze sie zdarzało:P] i już zostawała u nas w łóżku

moje dziecko puszcza bąki 24 na dobre

Nela też ma i pamiętam ze parę dziewczyn o tym wspominało to znaczy że dziecko jest odwodnione, ale mi się nie wydaje żeby Nela była odwodniona
No ja nawciskałam jej od tamtego posta ze 100ml i już widzę różnicę. Bosz, codziennie uczę się mojego dziecka
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
tak to odwodnienie. Dużo dawaj pić. Jak jest zapadnięte tak że gołym okiem widać to do lekarza. [ tak mi powiedziała pediatra jak jej wspomniałam że miał tak zapadnięte...] teraz jak widzę cos niepokojącego to daje dużoooo wody.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Czy jest tu któras z Raciborza?
dziękuję
Rybko, pokaż jakie buty kupiłaś

My dzisiaj pojechaliśmy na zakupy, co tam, że kasy brak. No i zapomniałam, że to nie sezon i w sobotę sklepy do 14... Tak więc odwiedziliśmy pepco i kupiliśmy Kulce troszkę ubranek na 68 i 74cm, za taką cenę to grzech nie brać.I do Empiku zajrzeliśmy. hahha, fajną sytuację mieliśmy, bo w cosmo jest kupon na 20 zł do empiku przy wydanej stówce. No i już mieliśmy wyjść, bo w sumie nic ciekawego nie było, a jak było to w zawrotnej cenie, że pomyślałam, że ktoś z ch*ja spadł za przeproszeniem... No ale stwierdziłam niedawno, że zaczniemy kupowac planszówki coby z tż więcej czasu spędzać na przyjemnościach i wzięliśmy Hobbita planszówkę no ale do rzeczy. JA wzięłam najpierw kupiłam Cosmo z tym bonem, potem wyrwałam kartę, dałam tż a on zapłacił za grę a koleś na kasie tak się zaczął śmiać i powiedział, że takie machlojki I że już wie skąd te bony i musi kupić. Jak tylko zaplaciliśmy to poleciał po gazetę, jeszcze przy wyjściu mu pokazałam gdzie leży hahah, takie to smieszne było:P

A Ula nie chce spać, kupa ją męczyła a;e zrobiła sama a teraz zasnąć nie może w sumie 5 kup dzisiaj było samodzielnie zrobionych, bez płaczu!!!!
Stary 2014-01-12, 04:34   #1917
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
A ja z pytaniem do mam karmiących butlą...czy karmicie tylko na przedramieniu czy macie jakieś inne pozycje/miejsca?? Coraz bardziej ręka boli
ja po turecku na kolana myk, tetra pod dziób i jedziemy
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
O to ciężki miałaś początek...super Tż sie sprawdził od pierwszego dnia Ninki na świecie

Anka - fajnie, że zmiana mleka zadziałała

Anoula - ja nie śpiewam ale może zacznę jak będziemy same w domu tylko jakie piosenki??
no nie wiem czy na dobrej drodze jesteśmy....
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
po rehabolitacji bedzie ok!

ciekawe czy nasz lekarz cos stwierdzi,bo odginanie glowy to u malej norma...ale nozki normalnie

super!

ja tez sie boje jeszcze wiazac...ale na.dniach chce sprobowac.

my karmimy sie na spiocha

mialysmy dzis z,Marysia fajny dzien.pierwszy nasz,spacer samodzielny sie udal
poradzilam sobie ze zniesieniem malej w,nosidelju, przetransportowaniem jej do wozka i wytaszczeniem z piwnicy:p
mala pieknie spala,duma mnie rozpierala,ze po moim mleku tylko.
ale po popoludniu siostra robila mi wlosy i mala wpadla w histerie, M. nie mogl jej uspokoic
a jadla,miala sucho wiec nie wiem czemu.dalam cyca choc minelo 30 min po karmieniu.
i niedawno znow to samo.no i dalismy 20 ml mm

wiem,ze to glupie,ale na spacerze spotkalam sporo znajomych,ktorzy oczywiscie chwalili mala
a wcale nie głupie

Córko, a powiedz mi jakią konsystencję mają te kupska?
U nas też były 3 i to bez problemu, ale były jakby nieco za luźne... 3 lub 4 dzień jesteśmy na mleku i mam nadzieje że brzusio się przyzwyczai wkrótce...

Trele bezpiecznego lotu

---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ----------

Wszyscy śpią tylko nie ja. Pierwsza bezsenna noc od kiedy mały jest z nami... śpi w pozycji na żabkę i słysze jak oddycha

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 07:31   #1918
ryba91
Zakorzenienie

Witam z rana ale tu cisza nocna ;d u Nas Kacper spal9h teraz lezy, ja pakuje rzeczy i lecim ;d takze nie wiem czy dzisiaj bede sie odzywac ale jutro na pewno

Córko- pokaze jak wroce bo to w zwyklym sklepie takie za 30zl, a nie ccc czy cos zby linka wrzucic. zakryte do kostki na wysokim obcasie, z tylu cekinki. takie zwykle, a widzialam za 40 takie sliczne ze jak noga mi nie weszla to sie poplakalam ;(

tRELE- nie stresuj sie to bedzie ok
Stary 2014-01-12, 07:34   #1919
Kociak85
Zadomowienie

Trele, oby lot minął spokojnie

Lilith, ja mam nawilżacz eldom nu5 czy jakoś tak ale nie mogę jeszcze nic o nim powiedzieć oprócz tego że działa bo jeszcze go nie używałam

Stary 2014-01-12, 08:10   #1920
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
Rybko pytalas o bebilon pepti,
najpierw bylam na hippie i byl koszmar, wymioty, itd wtedy zmienilismy na pepti i wydawalo mi sie super ale teraz jak jemy enfamil o-lac to widze ze naprawde jest super. w sumie placze moze 5 min na dzien jak jest glodna.
w nocy spi 9 godzin, mam idealne dziecko
chcialabym sprowac bebiko comfort ale sie boje bo przyznam ze na enfamilu sa okropne zaparcia.
a jakie kupki były po pepti?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości