|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() Do wiaderka ![]()
![]() |
#4202 |
Zadomowienie
|
Toysrus. jestem zapisana do newslettera i dostałam -20% na rzeczy dziecięce. A, że brakowało mi do zamówienia, to małej wzięłam osiołka:
http://www.toysrus.de/product/index....uctId=17486551
#4203 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że mam choinkę sztuczną
![]() Powiedzcie mi, czy jedno wypełnienie kołderki wystarczy? Bo pościele to wezmę raczej dwie, jakby obsrał czy coś. Ale naszła mnie refleksja co z wypełnieniem jak kupa będzie przechodziła warstwowo ![]()
#4204 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ufff, nadrobiłam!
thidien mam za sobą całą masę remontów, więc znam ten ból, trzymam kciuki, żeby skończył się jak najszybciej., A tata na pewno chciał dobrze... Cytat:
![]() Chyba sobie notatnik założę na te wszystkie niusy.... A wit. D od kiedy do kiedy podajemy? Mój plan edukowania się w weekend oczywiście legł w gruzach.... A tydz. też zapowiada się pracowicie. O naszej służbie zdrowia lepiej nie będę się wypowiadać.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Limonka1987 sówki są przeurocze!!!! Oj tam, oj tam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak na poważnie - mam nadzieję, że z Marco coraz lepiej, rzuciłam tylko okiem na jego zdjęcia, ale są tak poruszające.... Dziewczyny wczoraj najpierw nie miałam czasu a potem sił Was nadrabiać. A dziś też zalatana jestem od rana, dopiero do Was usiadłam.... Myślę sobie, że może za późno chodzę spać a zresztą w łóżku i tak dumam o tym, co już zrobiłam czego jeszcze nie i co w ogóle jeszcze przede mną i w sumie może to nic dziwnego, że mam takie problemy ze snem.... Dlatego wymyśliłam, że już koło 20 spróbuję się wyciszyć, zwolnić obroty. Taaaa, zobaczymy w praktyce... Jutro też mam zajęcia od rana do 15. Nie piszcie za dużo ![]() ![]()
![]() |
#4205 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W temacie obdarowania księdza kopertą my dajemy 20 zł, nie widzę potrzeby dawania większej kwoty, wizyta jest symboliczna, więc i koperta również ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej ja tak zrobię. ![]()
![]() |
#4207 |
Raczkowanie
|
Mariola, oczywiście jak niejedna z nas popłakałam się czytając Twoje zapiski, silna z Ciebie kobieta, życze duzo radości i zdrowia
![]() dziewczyny, skoro Wy takie znawczynie usg i płci to może powiecie co tu widać? bo ja tez jakoś za bardzo nic nie widze, a słyszałam że moja gin wiele razy pomyliła się co do płci...
#4208 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() dzisiaj spędziłam pół dnia w CH ale się wyżyłam i już mam dość na długi czas ![]() ![]() ![]() Idę nadrabiać widziałam że mariola napisała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sliczna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestescie wszystkie okropne, pokazywac takie cudne rzeczy ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||
Zakorzenienie
|
Mariolka cieszę sie że sie odezwałas. Trzymam mocno kciuki na Marco-pamiętnik przeczytam na kompie
Cytat:
śliczne!!! Podaj linka PROSZĘ!!! Cytat:
Też daliśmy 20zł księdzu. I tak do tej parafii rzadko chodzimy bo to osiedle ludzi starszych i choć kościół nowy to trudno wózkiem wjechać bo od razu na środku kościoła sie jest. Jak nam w BN Zuzanka chwilę marudzila-dosłownie jakieś dwie minuty-to już sie jakiś bacuch z pretensjami że nic nie słychać wyskoczył. Nie znoszę czegoś takiego. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
Milenka gratuluję swoja!!
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
#4213 |
Zakorzenienie
|
Rossa1988, stawiam na córę
![]() Mariola, dobrze, że się odezwałaś ![]() ![]() ![]() Ela, śliczna pościel ![]() ![]() Gratuluję potwierdzenia płci i wszystkich dobrych informacji z wizyt ![]() Ja dziś mam dzień lenia ![]() ![]()
![]() |
#4214 | ||||
Zakorzenienie
|
Jeszcze prześcieradła i tetry
![]() Cytat:
Kompletowałam to z trzech aukcji. U mnie też sami starzy, ale jak jakieś dziecko płacze, to na szczęście nikt się nic nie odzywa, raczej się wszyscy uśmiechają. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edzia400 ![]() marima wypoczywaj jak najwięcej ![]() Cytat:
![]() ![]() mara86 będzie dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zadomowienie
|
A proszę bardzo:
http://allegro.pl/nowosc-2el-posciel...733960898.html http://allegro.pl/mieciutki-cieplutk...728610794.html Generalnie jak nie ma czegoś wystawionego to trzeba do niego napisać, to zrobi aukcję - jak tak przynajmniej zrobiłam bo chciałam pościel 135x100.
#4219 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mogłaby któraś zerknąć i ocenić, czy mam wszystko czy moje konto bankowe musi zmusić się do debetu?
![]() ![]() Pieluchy Pampers 1 – 78szt Pieluchy Pampers 2 – 80szt Chusteczki pielęgnacyjne Huggies – 2op x 64szt Płatki kosmetyczne Cleanic Kindii – 1op x 60szt Patyczki Cleanic Kindii – 1op x 60szt Kompresy gazowe jałowe do przemywania oczu Matocomp 5x5cm – 4op x 5szt Bepanthen maść 30g Sudocrem 10g próbka Krem ochronny na wiatr i niepogodę Hipp Żel do mycia Hipp Mleczko pielęgnacyjne Hipp Olej ze słodkich migdałów – 2op x 50ml Linomag Krem A+E Sól fizjologiczna – 50 ampułek Woda morska Marimar – 50ml Octanisept Pieluchy tetrowe – 5 szt nowych (dokupić ok. 15 szt) Pieluchy flanelowe kolorowe – 3szt Podkłady Tena Bed 60x60cm – 5 szt Podkłady Seni 90x60cm – 5szt Podkłady ceratkowe Canpol 120x50cm - 2szt Podkłady bella mama – 2op x 10szt Podpaski maxi bella – 2op x 10szt Jednorazowe majtki Canpol – 2op x 5szt Wielorazowe majtki BabyOno – 2op x 2szt Wkładki laktacyjne Johnsons – 1op x 50szt Kapcie do szpitala Koszula do porodu Koszula do szpitala+szlafrok Piżama do szpitala Pomadka Nivea Wazelina do ust Żel pod prysznic Biały Jeleń bez dodatków zapachowych Tantum Rosa – 10 saszetek Medela PureLan na brodawki Herbata dla kobiet karmiących Hipp Szczotka ze sztucznym włosem+grzebień Canpol Nożyczki+cążki+pilniczek Canpol Szczoteczka silikonowa do zębów Canpol Gryzak wodny Canpol Termometr Diagnostic NC300 Elektroniczny detektor płaczu Canpol Aspirator do noska Abakus Laktator ręczny NUK Sensitive Butelka NUK first choice z silikonowym smoczkiem 1M – 2szt Smoczek silikonowy NUK first choice do butelki 1S – 2szt Pojemnik na mleko matki NUK first choice – 4szt Smoczek uspokajający NUK silikonowy – 1szt Pościel: poduszka+kołdra 90x120 (do łóżeczka turystycznego) – 1 komplet poduszka+kołdra 100x135 (do łóżeczka drewnianego) – 1 komplet komplet pościeli 90x120 – 6 kompletów komplet pościeli 100x135 – 3 komplety prześcieradło do łóżeczka 60x120 – 1 szt (dokupić 1szt) prześcieradło do łóżeczka 70x140 – 1szt (dokupić 1szt) śpiworek - 1szt rożek – 3szt kocyk 75x100cm – 3szt kocyk 130x160 – 1szt ![]()
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
Karolcia - mnie tu brakuje takiego "oprzyrządowania" tzn. przewijaka, wanienki, ręczników, proszku do prania, szczotki do mycia butelek, ew. specjalnego płynu do mycia butelek, ochraniacz na materac, etui na smoczek i klips do smoczka - to co mi przyszło do głowy, bo wiadomo że lista ta może być jeszcze znacznie dłuższa
![]()
#4221 |
Raczkowanie
|
nie jestem z Wami długo ale przeczytałam i trzymam kciuki Mariolę i małego Marco i na pewno wszystko będzie dobrze
Maggie123 zapomniałam się spytać również -A gdzie planujesz rodzić? Ja tak jak pisałam wcześniej jaczewskiego i jeszcze mam parę pytań , ale proszę się nie śmiać- zaczynam szaleć z wyprawką a jestem w tym zielona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Zadomowienie
|
No jeszcze troszkę poczekamy
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
Cała moją wyprawkę szlag trafił
![]() ![]() ale nie dam się i uzupełnię wszystko od nowa! I tak większosć zakupów robiłam na allegro albo w geminii więc mam paragony i będę przepisywać ![]()
![]() |
#4224 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja choruję na tą z serduszkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mogłaś? ![]() Teraz ci zazdroszczę, a muszę najpierw kupić pampersy, kosmetyki dla malucha i laktator. I chyba pościel, bo mam tylko jedną ![]() Cytat:
![]() W wolnej chwili poczytam twój blog ![]() Cytat:
![]() Sssie paluszki?! ![]() Piękne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żartujesz? Ja połowy nie mam tego co ty ![]() A my dzisiaj pomalowaliśmy sufit, a jutro będziemy się męczyć ze ścianami. Przynajmniej będzie widać efekty ![]() No więc malowanie ruszyło z kopyta ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
milenqa gratuluję synka
![]() to idę i ja czytać bloga marioli.. już zarządałąm od tż paczki chusteczek ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do listy kosmetyków pielęgnacyjnych - moja wygląda całkiem tak samo ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ela 87 Prześliczna pościel ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za rady ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Rożek - jaki chcesz. Ja mam nieusztywniane, bo miałam styczność z maluchami i w takim i w takim rożku i wydaje mi się, że lepiej "czuje się" dziecko w nieusztywnionym ![]() Ubranka - ja bym stawiała na bawełnę. Czyli jest dobrze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Komplety pościeli - tylko 2 kupiłam sama, resztę mam od siostry, bo gdy ona była w ciąży jej koleżanka pracowała w firmie szyjącej takie rzeczy i co chwila przywoziła jej nowe komplety, a ta z nich nie korzystała w ogóle ![]() A pampersy kupiłam bo skorzystałam z promocji ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2014-01-11 o 21:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Mariolasl jesteś niesamowitą kobietą!!! Nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Raczkowanie
|
Karolcia2401 dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Wtajemniczenie
|
Oglądałyście dzisiaj Położne w tvn style? Zryczałam się jak głupia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.