|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Jakbyś kupowała to polecam wziąć wersję Compact, ona ma taką osłonkę na te ząbki, można ją bezpiecznie nosić w torebce, kosmetyczce. Ja mam zwykłą i jest już mocno sfatygowana, teraz bym tylko compact brała
Ponoć najtańsze są tutaj http://kosmetykizameryki.pl/search?s...ch%5Bdetail%5D= |
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Kupiłam aparat Maggie cudowne wieści Zaraz przyjdą goście także lecę.
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2795 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się!
ponadrabiałam Lili dziś jakby lepiej się czuje na razie biegunkowej kupy brak - od wczoraj podaję jej debridat i nifuroksazyd lekarka kazała prowadzić dietę bezmleczną i bez surowych warzyw i owoców, ale mała tak płakała w nocy z głodu i burczało jej w brzuchu, że w końcu podałam jej mleko niemal od razu po wypiciu ładnie zasneła a wcześniej rzucała się i wybudzała co chwilka za to wczoraj wieczorem jak zrobiła kupę, to normalnie jak niemowlak obsrała się po pachy dosłownie rozbierałam ją pod prysznicem i od razu polewałam ubranie i ją, żeby dało się zdjąć jakoś bodziaka dziś od rana mała rozgadana i wesoła bawi się ładnie, więc chyba lepie zaczyna się czuć w końcu Cytat:
teraz myslałam, że przy chorobie uda mi się ją oduczyć tego picia mleka, ale chyba nic z tego Cytat:
![]() taki nijaki był ten odcinek Cytat:
pięknie ci Ala śpi ja teraz przy tej chorobie to niedługo zapomnę, jak się nazywam, bo nocki są koszmarne mała wybudza się po kilkanaście razy, mimo, że śpi z nami kręci się niemiłosiernie i kopie nas bez przerwy Cytat:
a z nogą to może więzadła się naderwały lub coś takiego mnie kiedyś to spotkało i musiałam trzy tygodnie gips nosić Cytat:
Cytat:
zrobiła samodzielnie kilka kroków ale to tak jakby przez przypadek albo z rozpędu jak idzie i się czegoś trzyma i nagle podparcia zabraknie no i też zasuwa na kolanach ![]() śmiesznie to wygląda Cytat:
[QUOTE=aga_ton;44514802 identyko u nas :rollyes: Lena zawsze wita mnie "ceść mama", czasem udaję, że jeszcze śpię ale wtedy otwiera mi na siłę powieki :brzyal:[/QUOTE] następna mała gadułka ![]() Cytat:
Cytat:
Ula zdrówka dla twoich pociech chorujacych coś nie możecie się wygrzebać z tego syfostwa chorobowego niech już przyjdzie mróz i wybije te paskudztwa latające w powietrzu Jeszcze mi nie zacytowało a chciałam napisać, że super że Antoś Katiaski już zdrowy |
|||||||||
|
|
|
#2796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tesco ja widzialam w nirmalnej cenie 59, kapphal jak kupowalam kiedys tez w normalnej taki szary w kwiatki to cos 70. lilka ja dzis byłam w wiekszej zarze ale tylko rozmiar 18-24 tego z polarem
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja i w tesco i w kappahl kupowałam w przecenie, a dziś właśnie w tesco. najbardziej zaszalalam
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie...jedna babeczka przyszła do mnie z wódka bo powiedziałam ze nie pójde póki dzieci nie zasną
![]() Dzieci...hm..Kamil skonczyl dzis antybiotyk,jutro zajrzę mu w paszczę czy ma jeszcze te ropnie i w pon do przedszkola. Oliwia kaszle i smarka Hubert smarka ogólnie lepiej niz gorzej. Cytat:
mam nadzieję że będzie już tylko lepiej |
|
|
|
|
#2799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak mąż?
|
||
|
|
|
#2800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lubie ogladac, szczególnie dziecięce ja do tesco mam kurcze daleko trochę
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2014-01-11 o 21:00 |
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jej jakie drogie szczotki ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Zdrówka dla choruszków naszych .
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2014-01-11 o 21:25 |
|
|
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też mają taki wilczy apetyt po południu? Oti do obiadu je niewiele, a później wcina jakby miesiąc nie jadła
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie super, że u Kornelci dobrze
Lidka a mężu jak? Dobrze że Lili do sił wraca. Monarika mój Mati z reguły cały dzień dużo je. Dzisiejszy dzień: 240ml mleka Ś: zrobiłam mu dwie parówki z szynki, ale mało mu było, musiałam dogotować, dodatkowo zjadł ze mną kanapkę na pół ![]() O: miska duża kaszy gryczanej z sosem i dwoma pulpetami O II: pulpet plus ziemniaki ( Krop wrócił z pracy więc musiał z nim zjeść ) bagietka czosnkowa ( na zakupach ) K: serek homogenizowany butla mleka i jeszcze banan był w między czasie. Ale jak nie ma apetytu to nic potrafi nie jesć. |
|
|
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia jutro postaram się wrzucić
![]() Tamlin to dużo Mati wcina, Kinga to przy nim jak na diecie
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwierz, w tej chwili nawet jakby kosztowała 200 zł to bym brała bez wahania, nie wyobrażam sobie bez niej życia.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
No to dziewczynki dzisiaj gramy!!!!!!!!!!!!Do końca świata i o 1 dzień dlużej
![]() Pamiętam jak weszłam 1 raz na salę Kamila na OIOMIE dziecięcym a tam zatrzęsienie serduszek
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko pochwalić się, że Antek znowu chodzi!
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,sama próbować nie będę.![]() Dearlie,a co się stało,ze Antek przestał chodzić? Wybacz nie jestem z wątkiem na bieżąco. Padam na pysk, sprzątam w domu i juz nie mogę dosłownie. |
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno powiedzieć. Prawdopodobnie przestraszył się, bo chodził jeszcze mało stabilnie i kilka razy przewrócił. Wtedy, gdy chodził, to płakał, a teraz sprawia mu to frajdę, więc najwidoczniej wtedy, to nie był jeszcze ten właściwy moment. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2811 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze że Zuzanka lubi gotować to może wilczemu apetytowi męża sprosta ![]() A tak poważnie to niesamowity apetyt ale i duży chłopczyk z Matiego. Zu je może połowę tego.. Cytat:
aż tak jesteś zadowolona? Kupiłam tt kilka dni temu i jeszcze nie mogę sie przestawić. Cytat:
dołączyłismy sie do orkiestrze ![]() Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- U Was też taką pogoda do dupy? Zimno wieje deszcz na przemian że śniegiem. Aż nosa z domu nie chcę sie wystawić. No i dziś doszłam do tego od zimą chyba jakas bedzie a ja nie mam w czym chodzić.. Na 5-6tygodni nic mi sie kupować nie opłaca a w ciuchbch nie mogę nic upolować ![]() Dziś w ogóle stawiam co Chcecie-zaczynamy 8mc! Marta obfoc natychmiast zuzie i wrzucaj zdjęcia! Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też pogoda beznadziejna, umieram z nudów w pracy. Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2014-01-12 o 13:55 |
|
|
|
|
#2813 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/szczotka-do-wlosow...873201091.html Cytat:
![]() na G. splątane loki nie ma nic lepszego. |
|||
|
|
|
#2814 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas podobnie jak u maggie pogoda do niczego. Mieliśmy wszyscy iść do kościoła koniec końców poszłam sama ![]() Cytat:
Cytat:
U nas wczoraj to wyglądało tak: 8 śniadanie - płatki z mlekiem 12 II śniadanie - banan, mandarynka, pół kiwi no i po saniu 15 obiad - talerz zupy + krokiet 18 kolacja - naleśnik z serem + pół banana + pomarańcza 20 mleko 200 ml ![]() Cytat:
dla Antka Cytat:
|
||||
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2817 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witanko!
Cytat:
Cytat:
jego łatwiej leczyć, bo nie ma wymiotów tylko biegunkę, więc podaję mu elektrolity do picia i laremid i daje radę no ale w brzuchu mu się kotłuje cały czas mam nadzieję, że u niego krócej potrwa niż u Lili Cytat:
do południa mało co do buzi wzięła a zaczynała wcinać od obiadu Cytat:
dziś już nie jest taki osłabiony, ale w brzuchu nadal burza Cytat:
Lili nadal nie
|
|||||
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie trochę taniej .
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki
![]() Lilka, wszystkiego najlepszego! Zdaje się, że masz dziś urodziny ![]() Ja mam jakąś gorsze dni, ale im dzień będzie dłuższy tym będzie lepiej, mam nadzieję ![]() Maggie, to już 8 miesiąc! Ale Ci fajnie Zleci piorunem i Kornelka będzie po tej stronie.Iwa, ale Ty masz długie włosy ![]() Ja zapuszczam, ale jeszcze długa droga przede mną, mam nadzieję, że się nie rozczaruję swoim wyglądem, na razie sterczy mi na głowie szopa i wyglądam jak ciotka klotka ![]() Marta, cieszę się, że pomogłam, dawaj foty! Chyba że na fb coś wrzuciłaś już to zaraz tam podejrzę. Fajne te dresiki co wrzucałyście, tylko strasznie drogie. Dam sobie spokój, no chyba że znajdę gdzieś w sh, ale ostatnio ciężko coś Miśkowi kupić. A swoją drogą to gdzieście widziały Żebrowskiego w takim cudeńku???? ![]() Tamlin, ale Matiś wcina! Misiek połowę tego je chyba, choć różne miewa dni. A wczoraj wykręcił mi numer i nie poszedł w dzień spać, a dziś chyba to samo się zapowiada... Wcale mi się to nie podoba, choć się wyspałam dzięki temu, bo wstaliśmy o 8.30. Ale chyba wolę mniej spać a mieć w ciągu dnia tą godzinkę choć wolną. |
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

:d
4+ nam przesikiwała. i polecam te majtki pampersa, my ubieramy na noc i problem z przesikwaniem sie skończył a po 2 razy nieraz musiałam ja przebierać!