|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grzebienia ty nie używałaś, ale ja będę miała córkę więc kiedyś chyba jej włosy urosną, więc się przyda... ![]() Inny rozmiar do łóżeczek, bo łóżeczko drewniane mamy takie które z czasem zamieni się na tapczanik i ma rozmiar 140x70, a turystyczne ciężko takie znaleźć, zresztą mamy już wybrane i ma rozmiar 120x60. Pościeli mam tyle, bo dostałam po siostrzeńcach, już o tym pisałam. Biały Jeleń - kupiłam dla siebie żel pod prysznic bez dodatków zapachowych, ja lubię ogólnie białego jelenia, a moja siostra poradziła mi bym kupiła coś bezzapachowego, bo położne często się czepiają pachnących żeli, że niby przeszkadza dziecku ten zapach ![]() Gryzak - mam taki 0+, jeden kupiliśmy w szale zakupów z tż. Szczotka do zębów - tu się mylisz, moja siostra używała już parę dni po urodzeniu swojej córki i dentysta, u którego ostatnio była z małą, bardzo pochwalił takie zachowanie - podobno dzięki temu, mała nie marudziła aż tak bardzo gdy wychodziły jej ząbki i wyszły też dość wcześnie i ma je zdrowe. Majtki są na liście - ba, mam i jednorazowe i wielorazowe ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
no ja też już na wykończeniu zakupowym prawie
![]() ![]() chociaż jak widzę ten komplet u Eli to mi się taaaak podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |||
Raczkowanie
|
Melduje się
![]() Wszystkie rzeczy jakie wrzucacie, są naprawdę przeeecudowne. Chyba bym musiała pieniędzy sobie dodrukować na to wszytsko ![]() Wczoraj wybraliśmy się z TŻtem do ikei po komodę do pokoju dla małego. Dodam, że najbliższą ikeę mam 130km od chaty, bo u mnie w mieście nie ma ![]() Akurat komody jaką sobie wybraliśmy- NIE BYŁO Skończyły się, jak pech to pech ![]() Wybierzemy się chyba za tydzień Jutro lecę na długo wyczekiwane usg ![]() Mam nadzieje, że wszytsko będzie dobrze Cytat:
Jasny brąz lub coś tak jak kawa z mlekiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też, już bym chciała żeby mały był z nami, niż mam siedzieć i sie zastanawiać jak to będzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się nie potrafię upomnieć o swoje, mało tego, ostatnio jak babeczka w kolejce po wędlinę zaproponowała, ze mnie przepuści to powiedziałam, że dziękuję, ale dam radę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nam może się uda w tym tygodniu - ale zanim sie zabierzemy za pokój dziecia, trochę zejdzie jeszcze (nie mogę się doczekać, aż skończymy "nasz" i zabierzemy się za Pokój Malucha ![]() ![]()
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
elunia no od obcej osoby niestety
![]() ![]() Ela a powiedz mi, jakiej długości są te boczne części ochraniacza? Bo tż byłby skłonny kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo ładnie się zachowałas ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie ciuszki na pierwszy rozmiar (56 i 62) wyszły 218zł, bo wszystko zapisuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez lubie białego. Mam mydło w płynie Biały Jeleń i myję się nim od dość długiego czasu ![]() ![]() Ja nie chciałam z nikim czekać, bo ja chciałam już a teraz zostaje mi tylko pranie, i pakowanie torby ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4329 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też chciałam na początku tą ikeowską białą, ale mi się myślenie zmieniło i chciałam wzorek ![]() ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-12 o 19:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się będzie rzucać, to kupisz w Ikei albo Ola parę guzów sobie narobi i przestanie się rzucać ![]() Moja dzisiaj zaczeła fikac i kopać jak szalona w kościele. Nie wiem co to miało znaczyć, czy jej sie podobało i mam przychodzic częściej czy tez raczej nie podobało i żeby juz organista przestał rzępolić ![]() Teraz zaczaiłam się na otulaczek, wzorek kwiatko-kropki http://allegro.pl/motherhood-rozek-b...843226529.html ale musze dokupić coś jeszcze u tego sprzedawcy, bo i tak za przesyłkę płacę. Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-12 o 20:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się- mnie czeka to samo, bo już nie planuję na wyprawkę wydawać kasy. Cytat:
![]()
![]() |
#4332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też nie ma Ikea i do najbliższej mamy ok 150 km, więc jak kiedyś pojadę to wezmę chyba z 1.000 zł żeby darmo nie jechać ![]() ![]() Ja też myślałam o używanym szczerze mówiąc, ale dziewczyny z mojego klubu pm mi odradziły. Cytat:
![]() I dlatego się przemogłam - bo potem nic z tego ![]()
![]() |
#4333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ostatnio też mnie naszło na budyń, ale miałam tylko taki ekspresowy "słodka chwila" i to faktycznie było tak słodkie, że w niczym nie przypominało budynia z dzieciństwa ![]() Cytat:
![]() oddam chętnie dalej te wahania nastroju i beksowy nastrój... Cytat:
![]() Ja znów dzisiaj wzięłam się za dokońćzenie prasowania i powiem Wam, że to był chyba pierwszy i ostatni raz gdy prasowałam wszystkie dzieciowe ciuszki ![]() W ramach rekomensaty napiekłam gofrów, zeżarłam z polewą czekoladową a teraz plecy mi chcą pęknąć...i brzuch też.
![]() |
#4335 |
Raczkowanie
|
Uff, nadrobione
![]() Mariola jesteś wielka!!! Oczywiście tez sie poryczalam czytając Twojego bloga, podziwiam Cie i niezmiennie trzymam za Was kciuki!!! Jak dobrze, że sie odezwalas, bo myśmy sie tu bardzo martwily o naszego pierwszego wizazowego Bobasa!!! Gratuluję Wam konczacych sie wyprawialo i zakupów - pięknie to macie wszystko ogarniete, podziwiam! Co do szczepień my szczepilismy na WSZYSTKO! Podstawowe refundowane nieskojarzone i została nam kasa na te nadobowiazkowe. Ola z racji wczesniactwa pneumokoki miała darmowe, ale juz rotawirusa, ospę, grypę i meningokoki nie. Tz przynosi ze szpitala rożne dziadostwa i wolelismy sie zabezpieczyć. Zresztą pediatra tak nam zaproponowała jak dowiedziała sie że i ja i tz to służba zdrowia! Bywało że na jednej wizycie miała 3 klucia (nigdy wiecej) ale babka tak szybko to robiła, że na to wszystko był jeden płacz. Zresztą do 3go roku życia sie nie pamięta swego życia ![]() My po kinderbalu urodzinowym - umieram ze zmęczenia! Jak dobrze że juz mam to z głowy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2. ![]() Ze mnie tez fanka bialego jelenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, skończcie już ten weekend i zacznijcie pisać bo mamusie maj czerwiec mają już 5 część, a my co?
![]()
![]() |
#4338 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To potem musisz szybko w druga ciaze zajsc, zeby nie wyjsc z wprawy ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
to co powiedzieć o noworocznych? zaledwie 2 miesiące przed nami, a 10 część już mają i to nieźle zapisaną
![]()
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty nie bądź taka dobra rada ![]() ![]()
![]() |
#4343 |
Zadomowienie
|
Noworoczne to szaleją z postami ale majowe trochę na wyrost ten wątek założyły bo zostało im jeszcze z 250 postów
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
Słuszna uwaga
![]() Dziewczyny robiące zakupy na Gemini, orientujecie się czy można połączyć 2 zamówienia? ![]() Bo wczoraj cyknęłam już i zapłaciłam nawet, a dziś mi się jeszcze przypomniało coś i bym chciała domówić...
![]() |
#4345 |
Zadomowienie
|
Z tego co się orientuje to nie można... pamiętam że nawet w mailu potwierdzającym albo gdzieś była taka informacja.
#4346 | ||||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Przede wszystkim mariolasl bardzo się wzruszyłam czytając Twoje wpisy, pięknie to wszystko opisałaś, nie obyło się bez łez ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ładne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zadomowienie
|
Virginia kochana co się stało? :/
Ja nie umiem rozróżniać tych skurczy :/ Lewek nic sie nie stalo ![]() SIDE GDZIE JESTEŚ????!!!!! Teqiba ja z podpasek kupiłam 1 paczkę naturelli na noc maxi i belle maxi Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do otulaczka u nas nie sprawdził się z pierwszą córeczką......mało praktyczny dla mnie,kojarzy mi się z otulaniem szpitalnym aby dzieci się nie darły ![]() ![]() Miałam dwa i teraz podczas przeglądu ciuszków poleciały do PCK ![]() ![]()
![]() |
#4350 | ||
Moderator
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.